Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από ότι βλέπω σε απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας των κωδικών που πληκτρολογείς. Γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα password manager να σωθείς;

Μα φυσικά και χρησιμοποιώ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Καταρχάς δε βρίσκω κανένα λόγο γιατί το εκάστοτε πληκτρολόγιο θα πρέπει να συνδέεται στο internet. Από την άλλη, ακόμη και αν δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, οι συνεχείς συνδέσεις σίγουρα θα επιβαρύνουν την μπαταρία, έτσι δεν είναι;

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

και τα password manager επισης ειναι χαλια, ειναι δυνατον να παιρνουν copy paste το password και να το φερνουν βολτα απο εδω κι απο εκει οταν ειναι τοσο ευκολο να διαβασει καποιος το clipboard; τουλαχιστον το lastpass αυτο κανει και σου πεταει κι ενα σωρο παραθυρα αριστερα δεξια και δεν μπορεις να γραψεις

Μα φυσικά και χρησιμοποιώ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Καταρχάς δε βρίσκω κανένα λόγο γιατί το εκάστοτε πληκτρολόγιο θα πρέπει να συνδέεται στο internet. Από την άλλη, ακόμη και αν δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, οι συνεχείς συνδέσεις σίγουρα θα επιβαρύνουν την μπαταρία, έτσι δεν είναι;

Αν χρησιμοποιείς password manager τότε γιατί πληκτρολογείς κωδικούς με το πληκτρολόγιο;

και τα password manager επισης ειναι χαλια, ειναι δυνατον να παιρνουν copy paste το password και να το φερνουν βολτα απο εδω κι απο εκει οταν ειναι τοσο ευκολο να διαβασει καποιος το clipboard; τουλαχιστον το lastpass αυτο κανει και σου πεταει κι ενα σωρο παραθυρα αριστερα δεξια και δεν μπορεις να γραψεις

Keepass2android offline.

Έχει δικό του πληκτρολόγιο για να κάνεις το copy paste και δεν φαίνονται οι κωδικοί στο clipboard. Η εφαρμογή δεν συνδέεται στο ίντερνετ. Μακράν ότι πιο ασφαλές υπάρχει από password managers

Αν χρησιμοποιείς password manager τότε γιατί πληκτρολογείς κωδικούς με το πληκτρολόγιο;

Keepass2android offline.

Έχει δικό του πληκτρολόγιο για να κάνεις το copy paste και δεν φαίνονται οι κωδικοί στο clipboard. Η εφαρμογή δεν συνδέεται στο ίντερνετ. Μακράν ότι πιο ασφαλές υπάρχει από password managers

Το ξέρω, αυτό χρησιμοποιώ :). Δεν κατάλαβες όμως το νόημα αυτών που είπα: ΟΚ, δε με νοιάζει τι πηγαίνει στους servers (κωδικοί, ακριβής τοποθεσία, επαφές, SMS από τράπεζες με κωδικούς για login, κ.ά.), να δεχτώ ότι τίποτα ύποπτο δεν υπάρχει. Δε βρίσκω το λόγο όμως να έχει τόσο πολλές συνδέσεις και από τη στιγμή που θέλει λιγότερο από 1 λεπτό να το μπλοκάρω με firewall γιατί να μην το κάνω;

Το ξέρω, αυτό χρησιμοποιώ :). Δεν κατάλαβες όμως το νόημα αυτών που είπα: ΟΚ, δε με νοιάζει τι πηγαίνει στους servers (κωδικοί, ακριβής τοποθεσία, επαφές, SMS από τράπεζες με κωδικούς για login, κ.ά.), να δεχτώ ότι τίποτα ύποπτο δεν υπάρχει. Δε βρίσκω το λόγο όμως να έχει τόσο πολλές συνδέσεις και από τη στιγμή που θέλει λιγότερο από 1 λεπτό να το μπλοκάρω με firewall γιατί να μην το κάνω;

Ίσως να είναι το λεξικό που στέλνει νέες λέξεις που προσθέτεις. Δεν ξέρω. Για αυτό κι εγώ φυλάω τα ρούχα μου και δεν πληκτρολογώ ποτέ κωδικούς

Το chrooma έχει τραγική πρόβλεψη λέξεων και τραγικό swype. Εντάξει το swype δεν με πειράζει τόσο αλλά την κακή πρόβλεψη δεν την παλεύω...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Απλώς... FAZER FZ6-S '04

Το chrooma έχει τραγική πρόβλεψη λέξεων και τραγικό swype. Εντάξει το swype δεν με πειράζει τόσο αλλά την κακή πρόβλεψη δεν την παλεύω...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Το αγόρασα και εγώ να υπάρχει αλλά όντως είναι πολύ φτώχεια το λεξικό του σε σχέση με το touch pal.

Έχει και καλά όμως.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Το Swype είναι σαν να είναι μέσα στο μυαλό σου, από άποψη πρόβλεψης.κουτσά στραβά ότι άλλο θέμα έχει παλεύεται

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Κανένα κρασαρισμα, ποτέ, σε 5-6 συσκευές που έχω το SWYPE τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν,πριν κατηγορήσουν μια εφαρμογή που δεν παίζει με το κινητό τους, ότι δεν φταίει πάντα το πρόγραμμα, αλλα μπορεί να είναι ασυμβατότητα λόγω hardware.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Κανένα κρασαρισμα, ποτέ, σε 5-6 συσκευές που έχω το SWYPE τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν,πριν κατηγορήσουν μια εφαρμογή που δεν παίζει με το κινητό τους, ότι δεν φταίει πάντα το πρόγραμμα, αλλα μπορεί να είναι ασυμβατότητα λόγω hardware.

Sent from my m1 note using Tapatalk

Αν αναφέρεσαι σε μένα και σε ένα άλλο παιδί που είπαμε ότι κρασάρει 30 φορές το λεπτό ή κάτι τέτοιο, ίσως θα πρέπει και εσείς να καταλάβατε ότι πριν πείτε κάτι τέτοιο χωρίς να ξέρετε καλό θα ήταν να τσεκάρετε αν βγήκε μέσα σε λίγες ώρες μετά την τελευταία μεγάλη αναβάθμιση, που "υποτίθεται έκανε την εφαρμογή να κρασάρει-αλλά τελικά φταίνε ΜΟΝΟ τα δικά μας κινητά και ΟΧΙ η εφαρμογή", νέα αναβάθμιση η οποία ήταν αποκλειστικά για bug fixes της μεγάλης αναβάθμισης που αναφέραμε ότι προκάλεσε τα προβλήματα...

Όταν πριν την αναβάθμιση η εφαρμογή δούλευε μια χαρά με τα κινητά μας, με την εφαρμογή να κολλάει απίστευτα αμέσως μετά την αναβάθμιση και τέλος με το πρώτο fix για bugs να ξαναφτιάχνει δια μαγείας, δεν φταίνε τα κινητά μας, σόρυ κιόλας...

Οπότε πριν "την πούμε" σε άλλους να σκεφτόμαστε και λιγάκι.

Και επειδή με "πόνεσε" που έπρεπε να περιμένω το bug fix, έδωσα πολύ σημασία πότε θα βγει η διόρθωση, η οποία βγήκε σχεδόν άμεσα, προς τιμήν των devs.

7f509d34916920e7869b8f226013e0ee.jpg

Πάντα φιλικά...

Live to ride, ride to live...

Edited by rtifosi

Για να καταλάβω... Θα πρέπει κάποιος που έχει πρόβλημα, να ρωτήσει κάποιο άλλο μέλος αν του επιτρέπεται να το πει; Αυτός που έχει πρόβλημα, δεν πρέπει να το πει γιατί μπορεί κάποιοι άλλοι να μην έχουν; Δεν την καταλαβαίνω αυτήν την λογική.

Και δυστυχώς τελευταία την βλέπω να παίζει πολύ...

Στάλθηκε από το ONEPLUS 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να καταλάβω... Θα πρέπει κάποιος που έχει πρόβλημα, να ρωτήσει κάποιο άλλο μέλος αν του επιτρέπεται να το πει; Αυτός που έχει πρόβλημα, δεν πρέπει να το πει γιατί μπορεί κάποιοι άλλοι να μην έχουν; Δεν την καταλαβαίνω αυτήν την λογική.

Και δυστυχώς τελευταία την βλέπω να παίζει πολύ...

Παρά πολύ όμως σε πολλά θέματα...

Ευτυχώς που το Swype έχει κανονικά update logs με λεπτομέρειες και δεν θα βγούμε οι τρελοί του χωριού στο τέλος.

Live to ride, ride to live...

Ακολουθεί διαφημιστικό μήνυμα ενός πρώην πια ταλαιπωρημένου με τα άθλια updates του Swype :

-Eίσαι απόλυτα εξαρτημένος με το Swype και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό ;

-Απογοητεύεσαι κάθε φορά που η Nuance δίνει update και καταστρέφει το πληκτρολόγιο ;

-Έχεις καταφέρει να αποκτήσεις μια παλιά έκδοση του Swype που λειτουργεί σωστά αλλά κάθε φορά που μπαίνεις στο playstore σου ζητά αναβάθμιση μαζί με άλλες εφαρμογές με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πατήσεις update all γιατί θα σου αναβαθμιστεί και το swype ;

-Mην κουράζεσαι άλλο!

1.Κατέβασε τώρα στο κινητό σου το amazon underground και κάνε εγγραφή :

https://www.youtube.com/watch?v=NgD0vu62y_Y

2. Δώσε 1€ και εγκατέστησε την 2.2.3 έκδοση του Swype

3. Κλείσε τα notifications του Amazon Underground και μην το ξανανοίξεις ποτέ.

4. Aπόλαυσε το Swype χωρίς κανένα πια update!"

Edited by ipred

Δεν χρειάζεται το Amazon underground γιαυτό. Με το Amazon appstore μπορείς να το κάνεις αυτό, και δεν μπλέκεις με αλλαγή χώρας κ.τ.λ.

• 3 months later...

Παιδιά βοήθεια. Πήρα το Xiaomi Note 4X πρόσφατα και έχω θέμα με το πληκτρολόγιο, έχω συνηθίσει αυτό που είχα στο Samsung Note 2 το οποίο είχε κουμπάκι για να βάζεις τόνο δίπλα απο το λ. Δοκίμασα swiftkey, google και 1-2 ακόμα αλλά δεν βρίσκω αυτό που θέλω.

Υπάρχει κάτι τέτοιο ή να το πάρω απόφαση οτι δεν πρόκειται να βρω...?

Στο SwiftKey που εχω, πατας παρατεταμενα το φωνηεν κ σου βγαζει ολους τους τονους ή τα διαλυτικά του

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Παιδιά καλημέρα... Όταν γράφετε κάθετα στο Swype σας είναι βολικό.; .. Γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό το space με αποτέλεσμα να χτυπάω συνέχεια την "τελεία".. Δεν ξέρω μόνο εγώ την πατάω έτσι η όχι..; πραγματικά θέλω να το κρατήσω και δεν το κρατάω για αυτό το λόγο..

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο SwiftKey που εχω, πατας παρατεταμενα το φωνηεν κ σου βγαζει ολους τους τονους ή τα διαλυτικά του

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Ναι το γνωρίζω αυτό, αλλά με καθυστερεί αρκετά στο να γράφω και το χειρότερο είναι η δύναμη της συνήθειας που φεύγει το χέρι απο μόνο του και πατάω το λ. Οπότε γράφω κάτι ακαταλαβίστηκα και πρέπει μετά να κάθομαι να το διορθώνω....

Παιδιά καλημέρα... Όταν γράφετε κάθετα στο Swype σας είναι βολικό.; .. Γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό το space με αποτέλεσμα να χτυπάω συνέχεια την "τελεία".. Δεν ξέρω μόνο εγώ την πατάω έτσι η όχι..; πραγματικά θέλω να το κρατήσω και δεν το κρατάω για αυτό το λόγο..

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μικρό το space; Είναι τεράστιο! Καταλαβαίνω τι λες, το παθαίνω και εγώ καμία φορά, αλλά από τη βιασύνη μου. Για μένα το space είναι αρκετά μεγάλο. Δηλαδή θα ήθελα λίγο περισσότερο χώρο για την τελεία.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Μικρό το space; Είναι τεράστιο! Καταλαβαίνω τι λες, το παθαίνω και εγώ καμία φορά, αλλά από τη βιασύνη μου. Για μένα το space είναι αρκετά μεγάλο. Δηλαδή θα ήθελα λίγο περισσότερο χώρο για την τελεία.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

εγω παταω παλι συνεχεια την τελεια ...σε αντιθεση με το swiftkey που δεν την πατάω ποτε ..

τι να πω τελικα ολα ειναι οπως βολεύουν τον καθενα μας ..το καθε δάχτυλο διαφορετικό ;) :p:lol:

Καλησπέρα. Γνωρίζετε κάποιο πληκτρολόγιο που να έχει την κλασική διάταξη των 9 πλήκτρων;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Καλησπέρα. Γνωρίζετε κάποιο πληκτρολόγιο που να έχει την κλασική διάταξη των 9 πλήκτρων;

https://play.google.com/store/apps/details?id=free.inputmethod.latin.perfectkeyboard

Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου