Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό είναι θέμα της εφαρμογής sms και όχι του πληκτρολογίου. Αν είσαι root υπάρχει ένα module του xposed που προσθέτει αυτή την επιλογή στην εργοστασιακή εφαρμογή sms(πρέπει να εγκατασταθεί το xposed και το αντίστοιχο module). Διαφορετικά κατέβασε μια άλλη εφαρμογή sms όπως το textra που να έχει αυτή την επιλογή.

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Παιδιά, κανένα από αυτά δεν δουλεύει. Είναι θέμα του πώς έχει παραμετροποιήσει το λειτουργικό της συσκευής η Alcatel. Τα δοκίμασα όλα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν είμαι root γιατί μόλις αγόρασα τη συσκευή και θέλω να δέχομαι αναβαθμίσεις.

Παιδιά, κανένα από αυτά δεν δουλεύει. Είναι θέμα του πώς έχει παραμετροποιήσει το λειτουργικό της συσκευής η Alcatel. Τα δοκίμασα όλα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν είμαι root γιατί μόλις αγόρασα τη συσκευή και θέλω να δέχομαι αναβαθμίσεις.

Δηλαδή έβαλες google messenger, πήγες ρυθμίσεις, σύνθετες ρυθμίσεις,μόνο απλοί χαρακτήρες και δεν κατάφερες τίποτε?

Δηλαδή έβαλες google messenger, πήγες ρυθμίσεις, σύνθετες ρυθμίσεις,μόνο απλοί χαρακτήρες και δεν κατάφερες τίποτε?

Ναι. Έκανα ακριβώς αυτά που είπες και δεν έγινε τίποτα. Στους 70 χαρακτήρες, αλλάζει σε 2ο μήνυμα, και πέραν αυτού, δεν μου δίνει και δυνατότητα επιλογής SIM για να στείλω το sms.

Ναι. Έκανα ακριβώς αυτά που είπες και δεν έγινε τίποτα. Στους 70 χαρακτήρες, αλλάζει σε 2ο μήνυμα, και πέραν αυτού, δεν μου δίνει και δυνατότητα επιλογής SIM για να στείλω το sms.

Σου το δίνει πριν ξεκινήσεις να γράφεις, δεξιά δείχνει το 1 η 2 και μόλις αρχίζεις να γράφεις αυτό γινεται send

Επειδή τα Alcatel είναι Κινέζικα, δεν παίζει να μην υπάρχει επιλογή.

Πήγαινε στις ρυθμίσεις και επίλεξε τις ρυθμίσεις για τις 2 κάρτες sim. Εκεί, θα έχεις ορίσει προεπιλεγμένη κάποια από τις 2 sim, γι' αυτό δε μπορείς να επιλέξεις, όταν γράφεις το μήνυμα.

Huawei Nova 5T

Την εναλλαγή στην επιλογή sim τελικά τη βρήκα. Αλλά ό,τι και να κάνω (κατέβασα καμιά εικοσαριά εφαρμογές για SMS), στους 70 χαρακτήρες περνάει σε 2ο μήνυμα.

Γαλλική εταιρεία δεν είναι η Alcatel; Ξέρω ότι είναι made in China, αλλά τα πουλάνε ως γαλλικών προδιαγραφών. :P

Την εναλλαγή στην επιλογή sim τελικά τη βρήκα. Αλλά ό,τι και να κάνω (κατέβασα καμιά εικοσαριά εφαρμογές για SMS), στους 70 χαρακτήρες περνάει σε 2ο μήνυμα.

Γαλλική εταιρεία δεν είναι η Alcatel; Ξέρω ότι είναι made in China, αλλά τα πουλάνε ως γαλλικών προδιαγραφών. :P

Χμμ.. Πήγαινε τώρα στα μηνύματα. Ρυθμίσεις -> Γραπτά μηνύματα -> Μέθοδος εισαγωγής. Εκεί επίλεξε το GSM Αλφάβητο. Για δες πόσους χαρακτήρες εμφανίζει.

Γαλλικών προδιαγραφών γράφουν; :P

Huawei Nova 5T

2pGFWQqtTqTH.png

Οι μόνες επιλογές είναι αυτές.

Αυτές οι μεταφράσεις.... :lol:

Η πρώτη, στα Αγγλικά, είναι GSM Alphabet.

Στην πρώτη λοιπόν, αλλά με Greek Keyboard, στέλνω 160 χαρακτήρες. Πάντα με Αγγλικά US, σαν γλώσσα στο κινητό. Αυτό σε 3 διαφορετικές συσκευές.

Λες να "φταίει" που είναι στα Ελληνικά η συσκευή σου; :confused:

Huawei Nova 5T

Υπάρχει ακόμη κόσμος που ασχολείται με τα SMS ε;

OK, εφόσον έτσι βολεύεται.

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ έχω να στείλω sms δύο χρόνια περίπου. Μπορεί και παραπάνω. Πλέον τα μηνύματά έχουν αντικατασταθει από το viber και το messenger. Βολεύει μιας και έχουν σχεδόν όλοι οι φίλοι κ οι γνωστοί ίντερνετ στο κινητό πλέον. Κανονικό Sms στέλνω μόνο σε συγγενείς μεγάλης ηλικίας που δεν ξέρουν από ίντερνετ. Πάντως είναι πρόβλημα οι 70 χαρακτήρες στα κανονικά sms. Γράφεις μια πρόταση και την πληρώνεις διπλή. Γι αυτό και θέλουν 160 τα παιδιά κ έχουν κ δίκιο.... Συγνώμη για το οφ τοπικ.

(Στάλθηκε απο lg g4. Lollipop 5.1)

Edited by lek88

Κάπως έκανα install ένα μάλλον plug in του TouchPal με την ονομασία TouchPal dialer.Νόμισα είναι feature και πάτησα ναι (μετά από κλήση,οχι στο play store) όταν εμφανίστηκε το εικονίδιο στην κεντρική σελίδα.

Πως διάολο το βγάζω τώρα αυτό?

Σας δείχνω ss να καταλάβετε τι εννοώ.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/b3248a835d9db95b89d9f16ac8ee2ee4.jpg

Δυστυχώς δεν ξέρω πώς το αφαιρείς, αλλά το Touchpal το έχει παρακάνει με τις ψευδο-χρήσιμες εφαρμογές που πλασάρει. Πριν λίγο καιρό ήταν και ο διαβόητος "επιταχυντής" φόρτισης...

Προσωπικά, τα έχω μόνο για να ενεργοποιώ υπηρεσίες και προσφορές.

Αλλά, δεν είναι κακό να θέλουμε και την Ελληνική κωδικοποίηση στα sms, για συσκευές πωλούνται και στην Ελλάδα. Μερικά kb είναι... Εδώ ολόκληρο πληκτρολόγιο, με Ελληνικά (160 χαρακτήρες) και Αγγλικά, είναι 96kb...... Πόσο πια να "πιάνουν" τα Ελληνικά;.....

Huawei Nova 5T

Ναι γιατι υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν smartphones και αυτοι καπως πρεπει να επικοινωνησουν.

Εκτος αν θεωρουμε οτι αν καποιος δεν ειναι τοσο "τεχνολογικα εξελιγμενος" οσο εμεις και δεν εχει smartphone δεν εχει δικαιωμα στην επικοινωνια.

Ναι γιατι υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν smartphones και αυτοι καπως πρεπει να επικοινωνησουν.

Εκτος αν θεωρουμε οτι αν καποιος δεν ειναι τοσο "τεχνολογικα εξελιγμενος" οσο εμεις και δεν εχει smartphone δεν εχει δικαιωμα στην επικοινωνια.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που δεν έχουν smartphones πλέον είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιούν πολύ τα SMS. Αν θέλουν να πουν κάτι προτιμούν να πάρουν τηλέφωνο. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί νέοι που αν και έχουν Viber ή messenger, δεν έχουν πάντα ανοιχτά τα δεδομένα και υπάρχει περίπτωση να μην δουν κάτι αμέσως οπότε σε αυτή την περίπτωση αξίζει το SMS. Εγώ προσωπικά παίρνω τηλέφωνο αν θέλω να πω κάτι σε κάποιον επείγον. Αλλιώς το στέλνω μέσω Viber και όποτε το δει. Η αλήθεια είναι ότι τελειώνει η εποχή του SMS.

Δυστυχώς δεν ξέρω πώς το αφαιρείς, αλλά το Touchpal το έχει παρακάνει με τις ψευδο-χρήσιμες εφαρμογές που πλασάρει. Πριν λίγο καιρό ήταν και ο διαβόητος "επιταχυντής" φόρτισης...

Τελικά αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω το touchpal. Δεν βρήκα άλλο τρόπο να αφαιρέσω αυτή τη βλακεία.

5€ συνδρομή δε δίνω σε μια εφαρμογή που για μεγάλο διάστημα βασίστηκε στο Word of mouth των χρηστών, έως ότου αποκτήσει αναγνωρισιμότητα κ στη συνέχεια βάζει συνδρομή και κάνει την free έκδοση dump bag με ότι σαβούρα υπάρχει από πλευράς διαφήμισης.

me > you

Τελικά αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω το touchpal. Δεν βρήκα άλλο τρόπο να αφαιρέσω αυτή τη βλακεία.

5€ συνδρομή δε δίνω σε μια εφαρμογή που για μεγάλο διάστημα βασίστηκε στο Word of mouth των χρηστών, έως ότου αποκτήσει αναγνωρισιμότητα κ στη συνέχεια βάζει συνδρομή και κάνει την free έκδοση dump bag με ότι σαβούρα υπάρχει από πλευράς διαφήμισης.

Εγώ το έχω με συνδρομή αλλά αυτό δεν εγκαταστάθηκε. Και εγώ θα ήθελα να το βγάλω αλλά δυστυχώς τα δοκίμασα πάλι όλα και είναι πολύ πίσω στο λεξικό

Είναι αλήθεια αυτό που λες. Έχει πολύ καλό λεξικό αλλά μπορώ να πω ότι μετά από καιρό χρήσης έχω φέρει και το λεξικό του swiftkey στα μέτρα μου.

Αν είσαι συνδρομητής δε σου βγάζει σαβούρα σαν αυτό που έκανα post πιο πάνω. Αυτό έλειπε. Θα τα έδινα κ εγώ τα 5€ να σου πω την αλήθεια αλλά έχω έναν ιδιότυπο εγωισμό, δεν μου άρεσε ο τρόπος που πήγαιναν με τη free έκδοση.

me > you

Είναι αλήθεια αυτό που λες. Έχει πολύ καλό λεξικό αλλά μπορώ να πω ότι μετά από καιρό χρήσης έχω φέρει και το λεξικό του swiftkey στα μέτρα μου.

Αν είσαι συνδρομητής δε σου βγάζει σαβούρα σαν αυτό που έκανα post πιο πάνω. Αυτό έλειπε. Θα τα έδινα κ εγώ τα 5€ να σου πω την αλήθεια αλλά έχω έναν ιδιότυπο εγωισμό, δεν μου άρεσε ο τρόπος που πήγαιναν με τη free έκδοση.

Το χρησιμοποιούσα αρκετό καιρό το swiftkey πριν βάλω το TouchPal, αλλά με χαλάει στο ότι οι νέες λέξεις δεν προστίθενται εύκολα. Τις μαθαίνει υποτίθεται μόνο του, αλλά ορισμένες αργεί πολύ για να τις μάθει και πρέπει να τις πληκτρολογήσεις πολλές φορές. Ειδικά σε μεγάλες λέξεις και επώνυμα αυτό είναι μπελάς. Το TouchPal πάλι έχει δυνατότητα να μικρύνεις το μέγεθος της γραμματοσειράς των προτεινόμενων λέξεων. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο με χαλάει που οι λέξεις φαίνονται πολύ μεγάλες στο swiftkey. Τέλος αν και πληρώνω συνδρομή μου έβγαλε και εμένα το εικονίδιο για τον dialer, αλλά δεν είδα να γίνεται κάποια εγκατάσταση ξεχωριστής εφαρμογής.

Αυτές οι μεταφράσεις.... :lol:

Η πρώτη, στα Αγγλικά, είναι GSM Alphabet.

Στην πρώτη λοιπόν, αλλά με Greek Keyboard, στέλνω 160 χαρακτήρες. Πάντα με Αγγλικά US, σαν γλώσσα στο κινητό. Αυτό σε 3 διαφορετικές συσκευές.

Λες να "φταίει" που είναι στα Ελληνικά η συσκευή σου; :confused:

Είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, είναι το ίδιο. Δυστυχώς δεν γίνεται στη συσκευή μου. Μίλησα σήμερα με Alcatel και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν γιατί είναι πολύ καινούργιο το μοντέλο (!), κι ότι θα στείλουν email στα κεντρικά τους για να το επισημάνουν.

Αναγκαστικά το έχω στα ελληνικά, γιατί το πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιώ και με βολεύει, χρησιμοποιεί πάντα τη γλώσσα της συσκευής και αυτό δεν αλλάζει.

Στο δικό μου κινητό, λοιπόν, δεν είναι ούτε η πρώτη επιλογή. Το δοκίμασα και με Greek Keyboard. Ορίστε και στα αγγλικά. :(

agglika_sms.png

Είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, είναι το ίδιο. Δυστυχώς δεν γίνεται στη συσκευή μου. Μίλησα σήμερα με Alcatel και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν γιατί είναι πολύ καινούργιο το μοντέλο (!), κι ότι θα στείλουν email στα κεντρικά τους για να το επισημάνουν.

Αναγκαστικά το έχω στα ελληνικά, γιατί το πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιώ και με βολεύει, χρησιμοποιεί πάντα τη γλώσσα της συσκευής και αυτό δεν αλλάζει.

Στο δικό μου κινητό, λοιπόν, δεν είναι ούτε η πρώτη επιλογή. Το δοκίμασα και με Greek Keyboard. Ορίστε και στα αγγλικά. :(

agglika_sms.png

Αυτό με τις διαφορετικές εκδόσεις Android πρέπει να διορθωθεί. Όχι ότι έχω καμιά ελπίδα..

Ούτε με το super compact δεν έχεις 160 χαρακτήρες;

Huawei Nova 5T

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέτε (λέμε) Για το touch pal εδώ.

Και εγώ τη φουλ plug in free έκδοση χρησιμοποιώ και αν και έχω αγοράσει όλα τα γνωστά πληκτρολόγια πάλι με αυτό είμαι για πολλούς λόγους όχι μόνο για το λεξικό, κυρίως για το πρόχειρο που έχει κ.α. ευκολίες

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Αυτό με τις διαφορετικές εκδόσεις Android πρέπει να διορθωθεί. Όχι ότι έχω καμιά ελπίδα..

Ούτε με το super compact δεν έχεις 160 χαρακτήρες;

Με τίποτα. Και για να απαντήσω στους φίλους που σχολιασαν τη χρήση sms, στις επιχειρήσεις χρησιμοποιείται πάρα πολύ για επικοινωνία με τους πελάτες, τουλάχιστον στον δικό μου τομέα. Άσε που οι μισοί φίλοι μου δεν έχουν καν smartphones, παρά μόνο tablet και pc. Και μιλάω για τη γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων. Κάποιοι συνεργάτες και φίλοι έχουν iPhone το οποίο χρησιμοποιούν μόνο για κλήσεις. Μην μας κάνει εντύπωση, όσο παράδοξο κι αν είναι.

Edited by britgreek

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου