Jump to content

Nokia 6630 (CHARLIE)

DON
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_10 ( 7 Αύγ. 2004 , 11:52)

ΛΟΛ...Ρε seguent εφαγες μεγαλο κολλημα με το 6630 :D...

:o :p :lol:

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 7 Αύγ. 2004 , 14:17)

Τα είπαμε... 3G χωρίς videocall....

H μόνη χρησιμότητα λοιπόν είναι για Data ή οποία δεν είναι και ο,τι φθηνότερο. :o

Να κάνω μια παρατήρηση; Το videocall είναι τόσο απαραίτητο για την επικοινωνία μας με έναν φίλο η ακόμα με κάποιον συνάδελφο; Επίσης, τα Data δεν είναι και ο,τι φθηνότερο, μήπως δεν είναι και το videocall ό,τι φθηνότερο; Δεν μπορω να καταλάβω γιατί πολλοί κολλάνε σε αυτό το γεγονός. Μόνο σε πολεμικούς ανταποκριτές στην Βαγδάτη είναι απαραίτητο :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pinwouza ( 8 Αύγ. 2004 , 01:23)

Να κάνω μια παρατήρηση; Το videocall είναι τόσο απαραίτητο για την επικοινωνία μας με έναν φίλο η ακόμα με κάποιον συνάδελφο; Επίσης, τα Data δεν είναι και ο,τι φθηνότερο, μήπως δεν είναι και το videocall ό,τι φθηνότερο;

Mα 3G=VideoCall

Aυτή είναι η Killer application του 3G. Aλλιώς δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Αν περιμέναν από αυτούς που το χρησιμοποιούν μόνο για data... :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pinwouza ( 8 Αύγ. 2004 , 01:23)

Δεν μπορω να καταλάβω γιατί πολλοί κολλάνε σε αυτό το γεγονός. Μόνο σε πολεμικούς ανταποκριτές στην Βαγδάτη είναι απαραίτητο :lol:

:zzz:

Όντως η βιντεοσυνομιλία είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης του 3G αλλά προς το παρόν είναι μόνο ομορφιά και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να εκμεταλλεύεται την συγκεκριμένη υπηρεσία για να επικοινωνεί με τους γνωστούς του. Θα αργήσει κάμποσο να γίνει αυτό. Γίνονται βέβαια κάποια σημαντικά βήματα προόδου αλλά έχουμε πολύ δρόμο.

Δεν λέω οτι θα με χάλαγε να είχε και δεύτερη κάμερα, αλλά έτσι όπως είναι, τώρα που το σκέφτομαι, το θεωρώ προτιμότερο. Η ύπαρξη δεύτερης κάμερας θα ανέβαζε αρκετά την τιμή, το μέγεθος θα αυξανόταν και θα ήταν ακόμα πιο άσχημο. Όλα αυτά για μια υπηρεσία που δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ μεχρι να αλλάξω την συσκευή.

Απο την άλλη, τα data μέσω 3G μπορεί να τα χρησιμοποιώ σπάνια αλλά θα είναι σίγουρα πολύ πιο χρήσιμα και αξιοποιήσιμα σε σχέση με τις βιντεοσυνομιλίες.

Αν δεις και την προσφορά της ΤΙΜ , δίνει 3G συσκευές με μειωμένες τιμές κατα 65% και προσφέρει μεγάλες μειώσεις σε υπηρεσίες οι οποίες αφορούν μόνο data και δεν γίνεται πουθενά λόγος για βιντεοσυνομιλία. Έτσι, χρήσιμο καθιστά ακόμα και ένα ταπεινό 6650 για την εκμετάλλευση των υπηρεσιών 3G. Οι χρήστες δηλαδή των SIEMENS U15 και ΜΟΤΟROLA A835, θα εκμεταλλεύονατι την ύπαρξη δεύτερης κάμερας στην Ελλάδα; Άλλωστε για εμάς μιλάμε.

paides travaei videakia mexri kai 1 wra ana clip.....(episumo site nokia.com) kai file sequent_c den einai kameroula deksia sto hxeiaki tou... :P to koumpi ekinhshs einai :P lol.... den exei kamera gia sundiaskepsh..(siga mhn sou eixe duo kameres :P

gia na sundiaskepseis...xreiazese mia vash pou exei thn camera..kai se vlepoun oi alloi ;P TEXNOLOGIA...oxi m@L@Kies :> den me xalaei emena pantws....to prwtimo apo 7610 ...an einia sthn idia timh....upomonh!!!

Μάλλον θα είναι αρκετά ακριβότερο αφού στο FAQ στο nokia.com αναφέρει οτι η τιμή πώλησής το θα είναι 5500 χωρίς το φπα, 650 δηλαδή. Πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό ποσό των 500ευρώ που είχε προτοαναφέρει η nokia.

Αλήθεια, πόσοι απο σας θα πάρουν το στάντ με την δεύτερη κάμερα; Εγώ πάντως όχι γιατί δεν νομίζω να μου χρειαστεί ποτέ. Αλλά και να πραγματοποιήσω ποτέ βιντεοσυνομιλία, λίγο με ενδιαφέρει αν θα βλέπει την φάτσα μου ο άλλος. Είναι πολύ καλό που μας δίνεται η δυνατότητα να μην δώσουμε παραπάνω λεφτά γι'αυτό. Το μεγάλο μείον του είναι η δυσλειτουργικότητα αφού ως γνωστόν, λειτουργεί μόνο όταν είναι συνδεμένο στο ρεύμα. Οπότε, no videocall on the move.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow ( 9 Αύγ. 2004 , 01:08)

Αλήθεια, πόσοι απο σας θα πάρουν το στάντ με την δεύτερη κάμερα; Εγώ πάντως όχι γιατί δεν νομίζω να μου χρειαστεί ποτέ. Αλλά και να πραγματοποιήσω ποτέ βιντεοσυνομιλία, λίγο με ενδιαφέρει αν θα βλέπει την φάτσα μου ο άλλος. Είναι πολύ καλό που μας δίνεται η δυνατότητα να μην δώσουμε παραπάνω λεφτά γι'αυτό. Το μεγάλο μείον του είναι η δυσλειτουργικότητα αφού ως γνωστόν, λειτουργεί μόνο όταν είναι συνδεμένο στο ρεύμα. Οπότε, no videocall on the move.

Δεν νομιζω να το παρω φιλε mirrorofsorrow ,τουλαχιστον

στην αρχη. Στη συνεχεια θα δουμε,εαν βεβαια

δεν κοστιζει ακριβα.

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Και εγω θα το παρω με την προυποθεση οτι θα συμφερει να κανω βιντεοσυνομιλιες αλλιως χλωμο το βλεπω.Αλλα πιστευω και θελω να ελπιζω οτι μεχρι τοτε θα βγαλει τιποτε οικονομικα προγραμματα η TIM. :happy:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Καλά αποφασίσατε από τωρα πιο κινητό θα πάρετε; :D

Τόσο πολύ σας ενθουσίασε λοιπόν αυτό το κινητο;

Ο Johner συνιστά υπομονή. :p Θα βγούν πολύ καλύτερα Series 60 3G και αυτό θα είναι για πέταμα και δεν μιλάμε για το μακρυνό μέλλον.

Να σου πω πως φαντάζομαι τα μελλοντικά 3G series 60. Με symbian 8 πάνω απ'όλα, με δύο κάμερες φυσικά, με υπέρυθρες, με αρκετά μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη, 22ΜΒ για παράδειγμα, ίδιο επεξεργαστή, RAM και οθόνη με το 6630 και φυσικά αρκετά μεγαλύτερα και λίγο ακριβότερα. Αν υποθέσουμε οτι ισχύουν όλα αυτά και το ότι θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2005, μάλλον δεν αξίζει να περιμένουμε για αυτά. Αλλά και την στιγμή που θα κυκλοφορήσουν αυτά, πάλι το 6630 δεν θα έιναι σε καμία περίπτωση για πέταμα. Θεωρώ την βιντεοσυνομιλία μια υπηρεσία φοβερά υπερεκτμημένη. Στον κοινό απαιτιτικό χρήστη δεν νομίζω οτι είναι και τόσο απαραίτητη πέρα του fun χαρακτήρα της. Άποψή μου.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 8 Αύγ. 2004 , 01:39)

Mα 3G=VideoCall

Aυτή είναι η Killer application του 3G. Aλλιώς δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Αν περιμέναν από αυτούς που το χρησιμοποιούν μόνο για data... :o

:zzz:

Oχι 3G=Υψηλες ταχυτητες....

Ακομα και με το Edge εχεις την δυνατοτητα για Video call(δεν ειναι 3G) λογω υψηλων ταχυτητων(αν βεβαια το υποστηριζει η συσκευη σου)...

Τωρα για θεματα marketing προωθειται το Video call ως Killer app ενω δεν ειναι.Φανταζει φοβερο αλλα δεν ειναι...Οταν διαδοθει το (3G μιλαμε σε πολλα χρονια) τοτε θα δεις οτι πολυ περισσοτερο θα χρησιμοποιειτε για data και οχι για Video Calls.

Απλα ειναι ο αρχικος ενθουσιαμος και τιποτα παραπανω.

Nexus 4 & iPad mini

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_10 ( 9 Αύγ. 2004 , 13:00)

Oχι 3G=Υψηλες ταχυτητες....

Ακομα και με το Edge εχεις την δυνατοτητα για Video call(δεν ειναι 3G) λογω υψηλων ταχυτητων(αν βεβαια το υποστηριζει η συσκευη σου)...

Τωρα για θεματα marketing προωθειται το Video call ως Killer app ενω δεν ειναι.Φανταζει φοβερο αλλα δεν ειναι...Οταν διαδοθει το (3G μιλαμε σε πολλα χρονια) τοτε θα δεις οτι πολυ περισσοτερο θα χρησιμοποιειτε για data και οχι για Video Calls.

Απλα ειναι ο αρχικος ενθουσιαμος και τιποτα παραπανω.

Ξέρω τι είναι το 3G, υψηλές ταχύτητες για την μεταφορά streaming video.

Eκεί χρειάζονται οι ταχύτητες.

Αυτή τη στιγμή πόσοι Έλληνες χρήστες πιστεύεις οτι χρησιμοποιούν wireless internet, έστω και με GPRS. Εγώ πιστεύω οτι δεν είναι πανω από 1%.

Πόσοι όμως στέλνουν MMS, έστω και αν είναι ακριβά;

Σκέψου και κάτι άλλο. Η τεράστια εμπορική επιτυχία που σημειώνουν τα Sharp στη χώρα μας που οφείλεται;

Πιστεύεις οτι τα αγοράζουν οι ψαγμένοι χρήστες; Μάλλον όχι. Τις αγοράζουν οι χρήστες που θέλουν Video και imaging δυνατότητες. Αυτό κυριαρχεί.

Οι εταιρίες ενδιαφέρονται μόνο για το μεγαλύτερο κέρδος μέσω οποιασδήποτε επένδυσης.

Τα κέρδη έρχονται από applications όπως MMS, video call, sms. Υπηρεσίες απλές και προσιτές στη χρήση από τον απλό κόσμο που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο τησ κινητής τηλεφωνίας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 9 Αύγ. 2004 , 13:18)

Ξέρω τι είναι το 3G, υψηλές ταχύτητες για την μεταφορά streaming video.

Eκεί χρειάζονται οι ταχύτητες.

Αυτή τη στιγμή πόσοι Έλληνες χρήστες πιστεύεις οτι χρησιμοποιούν wireless internet, έστω και με GPRS. Εγώ πιστεύω οτι δεν είναι πανω από 1%.

Πόσοι όμως στέλνουν MMS, έστω και αν είναι ακριβά;

Σκέψου και κάτι άλλο. Η τεράστια εμπορική επιτυχία που σημειώνουν τα Sharp στη χώρα μας που οφείλεται;

Πιστεύεις οτι τα αγοράζουν οι ψαγμένοι χρήστες; Μάλλον όχι. Τις αγοράζουν οι χρήστες που θέλουν Video και imaging δυνατότητες. Αυτό κυριαρχεί.

Οι εταιρίες ενδιαφέρονται μόνο για το μεγαλύτερο κέρδος μέσω οποιασδήποτε επένδυσης.

Τα κέρδη έρχονται από applications όπως MMS, video call, sms. Υπηρεσίες απλές και προσιτές στη χρήση από τον απλό κόσμο που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο τησ κινητής τηλεφωνίας.

Δεν διαφωνω αλλα και το 3G ειναι ακομα υπηρεσια(και θα ειναι για πολυ καιρο) για power users.Το video call δεν ειναι για τους πολλους ακομα.Το fast data transfer(384kbps+++) ομως μπορει να θεωρηθει απο τους χρηστες GPRS μια αναβαθμιση της "γραμμης" τους.Δηλαδη οπως συνεβηκε με το dial-up---->ADSL.

Το video call θα χρησιμοποιηθει(αν χρησιμοποιηθει καθολου) τα πρωτα σταδια.Αυτο που θα χρησιμοποιειται συνεχως ειναι το data transfer εκμεταλλευομενος τις υψηλες ταχυτητες του 3G.

Nexus 4 & iPad mini

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_10 ( 9 Αύγ. 2004 , 14:04)

Δεν διαφωνω αλλα και το 3G ειναι ακομα υπηρεσια(και θα ειναι για πολυ καιρο) για power users.Το video call δεν ειναι για τους πολλους ακομα.Το fast data transfer(384kbps+++) ομως μπορει να θεωρηθει απο τους χρηστες GPRS μια αναβαθμιση της "γραμμης" τους.Δηλαδη οπως συνεβηκε με το dial-up---->ADSL.

Αν ακολουθήσω τον συλλογισμό σου πρόσεξε που καταλήγω.

Dial Up είχε ας υποθέσουμε το 20% των Ελλήνων. Adsl έβαλε το 5% αυτών.

GPRS έχει το 1%. H "αναβάθμιση σε 3G από πόσους πιστεύεις θα γίνει;;; :alien:

Κοίταξε, το 3G δεν ήρθε να κερδίσει την Εληνική αγορά με τις Data υπηρεσίες.

Δεν θα έκανε κανείς μια τέτοια επένδυση για να κερδίσει ψίχουλα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_10 ( 9 Αύγ. 2004 , 14:04)

Το video call θα χρησιμοποιηθει(αν χρησιμοποιηθει καθολου) τα πρωτα σταδια.Αυτο που θα χρησιμοποιειται συνεχως ειναι το data transfer εκμεταλλευομενος τις υψηλες ταχυτητες του 3G.

:rotfl:

Πως το σκέφτηκες αυτό;

Το video call όταν έρθει θα μείνει, αρκεί να έχουμε προσιτές χρεώσεις και με τον καιρό θα διαμορφωθούν.

Το data transfer θα χρησιμοποιήται από λίγους-ψαγμένους χρήστες.

Η βιντεοσυνομιλία κατα την άποψή μου είναι killer application. Κάτι επαναστατικό στον χώρο των επικοινωνιών. Κάτι αντίστοιχο με το MMS που προσφερόταν με την χρήση του GPRS. Ακριβό μεν αλλά χρήσιμο για πολλούς. Όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.

Οι συσκευές που υποστήριζαν MMS ήταν πολύ προσιτές (βρίσκεις και με 100 ευρώ σήμερα), γρήγορα εμφανίστηκαν πολλές στην αγορά και απο την στιγμή που οι περισσότεροι χρήστες διέθεταν κάποια συσκευή, ήταν εύκολο να εκμεταλλευτεί και να γίνει ευρέως γνωστή η υπηρεσία. Αντίθετα όμως, τα real 3G κινητά είναι πολύ λίγα και ξεκινάν απο 750 ευρώ και φτάνουν στα 900+. Πόσοι διαθέτουν σήμερα συσκευή με 2 κάμερες; Αν πάρω μία τέτοια συσκευή, με ποιόν θα μιλάω; Προσωπικά με κανέναν. Και ούτε πρόκειται να υπάρξει κάποιος. Τι να την κάνω λοιπόν μια τέτοια συακυή;

Η υπηρεσία θα γνωρίσει μεγάλη άνθιση όταν εμφανιστούν πολλές συμβατές συσκευές, πέσουν δραματικά οι τιμές τους, υπάρξει κάλυψη παντού και μειωθούν οι τιμές τις υπηρεσίας. Μεχρι να γίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα, ίσως χρειαστεί αν περάσουν αρκετά ακόμα χρόνια. Άρα, είναι έλλειψη η απουσία την δεύτερης κάμερας στο 6630. Στην ουσία όχι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 9 Αύγ. 2004 , 14:24)

Κοίταξε, το 3G δεν ήρθε να κερδίσει την Εληνική αγορά με τις Data υπηρεσίες.

Δεν θα έκανε κανείς μια τέτοια επένδυση για να κερδίσει ψίχουλα.

Ναι αλλα στην παρουσα φαση το 3G οσο χρησιμοποιηθει απο τους ελαχιστοτατους θα χρησιμοποιηθει για data και οχι για Video call.

Σαφως το video call θα διαδοθει πολυ περισσοτερο στο μελλον(δεν ξερω αν θα ειναι περισσοτερο απο το data) αλλα τωρα δεν χρειαζεται καθολου μια δευτερη καμερα(οχι οτι με χαλα δηλαδη ;)).

Οταν σε 4-5 χρονια εχουν ΛΟΓΙΚΕΣ τιμες τοτε θα διαδοθει πολυ αλλα και παλι δεν θα ειναι killer app αλλα στα πρωτα σταδια θα ειναι πολυ προσοδοφορο.

Τεσπα στο θεμα μας Nokia 6630 :cool:

Nexus 4 & iPad mini

johner θα θέλαμε πολύ να είχε το 6630 μπροστινή κάμερα και μάλιστα εμενα προσωπικά με χαλάει που δεν έχει αλλα θα σου εξηγήσω για ποιο λόγο ...

σε καμια περίπτωση δεν θα την χρησιμοποιούσα μέσα στο 2005.

το 2006 και αν!

δηλαδή μέχρι τότε θα μου ήταν άχρηστη μιας και κανένας φίλος ή γνωστός μου δεν έχει τέτοιο τηλέφωνο και ούτε σκοπεύει να πάρει.

τουλάχιστον όχι μέσα στο 2005 πιστεύω.

μονο γι αυτό τον λόγο θα την ήθελα αλλα έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα ως το 2006 8a έχω άλλο τηλέφωνο άρα τζάμπα μιλάμε!!! :)

το σίγουρο είναι ότι το videocall θα γίνει ευρέως γνωστό όταν θα βγει nokia συσκευή που να το υποστηρίζει 100% .

8a το δείτε ότι τότε θα αρχίσουν να το διαφημίζουν κι όλας ,και ο κόσμος θα αρχίσει σιγά σιγά να αγοράζει τέτοιες συσκευές.

άρα δηλαδή αν αυτό γίνει στα μέσα του 2005 τότε υπολογίζω μέσα 2006 και βάλε!!

ως τότε guys με την πώρωση που έχουμε με τα κινητά θα έχουμε αλλάξει τουλάχιστον 2 . :)

το είχα πει και παλιότερα ότι οι 9 στους 10 χρηστες του 6630 θα το χρησιμοποιήσουν με κάρτα gsm.

εγώ το συγκεκριμένο τηλέφωνο το βλέπω καθαρά σαν 2.5g και όχι 3g.

το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι αν είναι 3g.

απλά ένα βελτιωμένο 6600 και τίποτα παραπάνω

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_10 ( 9 Αύγ. 2004 , 20:45)

Mπορεις να πεις καλυτερα ενα 2.5G κινητο με EDGE αρα 2.75G ;)

Μήπως να το πει 2,83G γιατί τείνει περισσότερο σε 3G. :alien:

@sequent_c Στα περισσότερα συμφωνούμε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 9 Αύγ. 2004 , 20:54)

Μήπως να το πει 2,73G γιατί τείνει περισσότερο σε 3G. :alien:

Οχι φιλε johner οταν μια συσκευη εχει EDGE(εχει και απο αυτο το 6630 εκτος απο το 3G) μπορει να χαρακτηριστει ως 2.75G.

Aλλα και παλι ειναι ατυχης ο σαρκασμος σου γιατι δεν τεινει σε 3G αλλα ειναι και σιγουρα δεν ειναι 2.73G. :rotfl:

Nexus 4 & iPad mini

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow

Να σου πω πως φαντάζομαι τα μελλοντικά 3G series 60. Με symbian 8 πάνω απ'όλα, με δύο κάμερες φυσικά, με υπέρυθρες, με αρκετά μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη, 22ΜΒ για παράδειγμα, ίδιο επεξεργαστή, RAM και οθόνη με το 6630 και φυσικά αρκετά μεγαλύτερα και λίγο ακριβότερα. Αν υποθέσουμε οτι ισχύουν όλα αυτά και το ότι θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2005, μάλλον δεν αξίζει να περιμένουμε για αυτά. Αλλά και την στιγμή που θα κυκλοφορήσουν αυτά, πάλι το 6630 δεν θα έιναι σε καμία περίπτωση για πέταμα. Θεωρώ την βιντεοσυνομιλία μια υπηρεσία φοβερά υπερεκτμημένη. Στον κοινό απαιτιτικό χρήστη δεν νομίζω οτι είναι και τόσο απαραίτητη πέρα του fun χαρακτήρα της. Άποψή μου.

...

Η βιντεοσυνομιλία κατα την άποψή μου είναι killer application. Κάτι επαναστατικό στον χώρο των επικοινωνιών. Κάτι αντίστοιχο με το MMS που προσφερόταν με την χρήση του GPRS. Ακριβό μεν αλλά χρήσιμο για πολλούς.

Γενικά θα συμφωνίσω, αν και δεν νομίζω να είναι ακριβότερα ή μεγαλύτερα. Ούτε για τις υπέρυθρές βάζω το χέρι μου στη φωτιά, γιατί Nokia είναι αυτή... ;) Για να το θέσω καλύτερα, ίσως να έχουν υπέρυθρες, αλλά πιθανώς να τους λείπει κάτι άλλο αρκετά σημαντικό (όχι όμως killer feature), όπως η αναπαραγωγή MP3 (που π.χ. για εμένα είναι απαραίτητη). Επίσης, θεωρώ (τεχνολογικό) μειονέκτημα ότι δεν δέχεται το 6630 USIM (όπως όλα τα "κανονικά" 3G). Είναι σαν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας 3G... :) Επιπλέον, δεν νομίζω ότι η video telephony θα είναι (τόσο) killer app για το 3G. Εδώ τόσα χρόνια το παλεύουν τα δίκτυα με το MMS και ακόμα δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά (βέβαια μία τέτοια υπηρεσία για να λειτουργήσει τόσο seamlessly όσο τα SMS απαιτεί 3G δίκτυα, και μάλιστα ταχύτατα, all-IP δίκτυα). Πιο πιθανή για ευρεία χρήση μου φαίνεται μία καθαρά data υπηρεσία, όπως το e-mail, όπου χρεώνεσαι με ογκοχρέωση (ή flat rate) και όχι με το πόσα μηνύματα θα στείλεις, όπως το MMS.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mikem4600 (10 Αύγ. 2004 , 01:21)

Γενικά θα συμφωνίσω, αν και δεν νομίζω να είναι ακριβότερα ή μεγαλύτερα. Ούτε για τις υπέρυθρές βάζω το χέρι μου στη φωτιά, γιατί Nokia είναι αυτή... ;) Για να το θέσω καλύτερα, ίσως να έχουν υπέρυθρες, αλλά πιθανώς να τους λείπει κάτι άλλο αρκετά σημαντικό (όχι όμως killer feature), όπως η αναπαραγωγή MP3 (που π.χ. για εμένα είναι απαραίτητη). Επίσης, θεωρώ (τεχνολογικό) μειονέκτημα ότι δεν δέχεται το 6630 USIM (όπως όλα τα "κανονικά" 3G). Είναι σαν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας 3G... :) Επιπλέον, δεν νομίζω ότι η video telephony θα είναι (τόσο) killer app για το 3G. Εδώ τόσα χρόνια το παλεύουν τα δίκτυα με το MMS και ακόμα δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά (βέβαια μία τέτοια υπηρεσία για να λειτουργήσει τόσο seamlessly όσο τα SMS απαιτεί 3G δίκτυα, και μάλιστα ταχύτατα, all-IP δίκτυα). Πιο πιθανή για ευρεία χρήση μου φαίνεται μία καθαρά data υπηρεσία, όπως το e-mail, όπου χρεώνεσαι με ογκοχρέωση (ή flat rate) και όχι με το πόσα μηνύματα θα στείλεις, όπως το MMS.

Mikem, αυτό για τη USIM που το έμαθες; :wacko:

Το οτι θα έχουν υπέρυθρες το είπα γιατί στο pdf των τεχνικών χαρακτηριστικών των ελλοντικών symbian 8, αναφέρει και τις υπέρυθρες, οπότε, σκέφτομαι, οτι τα επόμενα symbian 8, που θα είναι και 3G, θα τις ενσωματώνουν. Τώρα να μην έχουν στεεοφωνικό mp3player το θεωρώ απίθανο. Όλες τα νέα smartphones την έχουν ως στανταρ πια, 6260, 9500, 6630. Η ιστορία έχει δείξει οτι χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται, δεν χάνονται. Το 7610 έπεσε ακριβώς στο όριο. Πιστεύω οτι είναι το τελευταίο 60άρι χωρίς στέρεο ήχο. Γιατί όταν λέμε mp3player, συνεπάγεται και το στέρεο στην έξοδό του.

Όσον αφορά την βιντεοσυνομιλία, τώρα δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια άχρηστη υπηρεσία που την χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να εντυπωσιάσουν τους χρήστες. Δεν υπάρχει ακόμα η υποδομή για να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές της. Αυτό θα γίνει σε λίγα/αρκετά χρόνια και τότε θα μπορούμε να μιλάμε για killer application.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος intelx86 (10 Αύγ. 2004 , 01:49)

Mikem, αυτό για τη USIM που το έμαθες; :wacko:

Από τις τόσες photos που υπάρχουν με το κινητό. Επίσης στο demo που έχει η Nokia δείχνει την κάρτα (SIM) να μπαίνει στο τηλέφωνο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow (10 Αύγ. 2004 , 12:44)

Η ιστορία έχει δείξει οτι χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται, δεν χάνονται.

LoL, κανονικά συμφωνώ απόλυτα, αλλά σου υπενθυμίζω την ιστορία με τις υπέρυθρες!... ;) Για εμένα είναι απλώς γυφτιά που τις έβγαλε η Nokia στο 6630. Νομίζω ότι η τεχνολογία των υπερύθρων είναι υπερ-ώριμη και η μέγιστη αύξηση κόστους που θα μπορούσε να επιφέρει είναι της τάξεως του ~1€.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...