kaluas Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 Γιατί απλά δεν δέχεστε ότι το Ipad καλύπτει κάποιους χρήστες και κάποιους άλλους όχι; Όπως και το Android. Το καλυτερο από τους δύο "κόσμους" αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Αυτονόητο ... Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ή δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική ... Ειδικά τέτοια post : Το iPad δεν ειναι για παιχνιδι μονο και αφου δεν σε ενδιαφερει η αγορα, γιατι δεν μπαινεις σε κανενα φορουμ να μιλησεις για μιξερ ή κανενα αποχυμοτη; Είναι παραδείγματα προς αποφυγήν ... Δηλαδή μπήκα να γράψω τι παραπάνω θα θελα, που όντως είναι μειονεκτήματα μεγάλα αυτά που του λείπουν για την χρήση που κάνω, θα με εκτελέσετε κιόλας ????? Ναι είναι το καλύτερο tablet ... Είναι τέλειο ??? Όχι, γιατί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ... Κακό είναι να το λέμε δηλαδή ???? Καταναλωτές είμαστε ... Ορισμένοι βέβαια, άλλοι είναι η μετενσάρκωση του Jobs και μιλάνε λες και είναι Marketeers, αυτούς να φάτε, όχι την ομάδα πίεσης ... Αν και θα μου πείτε σε ποιον τα λέω ... Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 Εγω προσωπικα που τις μισες μερες μενω σε αλλο σπιτι, ειχα σοβαρο προβλημα με τις ιδιοτροπιες του itunes και τον συγχρονισμο αναμεσα σε δυο υπολογιστες με αλλη βαση στο itunes (πρακτικα αδυνατο απλα καποιες μερες δεν μπορουσα να βαλω νεα τραγουδια) και παιδια λυπηθητε μας εκει στην apple εβαλα ενα τραγουδι καταλαθος αφηστε με να το σβησω απο το κινητο, ΤΟΣΟ δυσκολο ειναι? :mad: Επισης ναι μεν αγοραζω εφαρμογες και ειμαι υπερ, αλλα πολλες κατεβαιναν απο το installοus κατι που σημαινει οτι μπορει να συνδεσεις το κινητο στο itunes για να προσθεσεις μερικα τραγουδια και να δεις τις μισες εφαρμογες να εξαφανιζονται χωρις να σε ρωτησει κιολας. Πρακτικα για τους πειρατες και οσους δεν σκοπευουνε να μετατρεπουν οτι βιντεο κατεβαζουν, και θελουν να βρισκουν μουσικη με artwork και lyrics εκτος i-tunes οι ios συσκευες ειναι σαφως πιο δυσκολες στην συμβιωση. Καπως ετσι εληξε για μενα η συμβιωση μου με το κατα τα αλλα εξαιρετικο (το εννοω) iphone4. Και να σημειωθει εδω, οτι μπορει το ios στα απλα να ειναι καλυτερο και πιο ευκολο απο οτι το android, αλλα στα ενδοτερα και κυριως στο customization και hacking θα σου βγαλει την πιστη και παλι δεν θα μπορεσεις να φτασεις στο επιπεδο που μπορεις με το android, βασικα με ολα τα customization και hacks φτανεις στο επιπεδο που ειναι το android out of the box και παλι ουτε σε μερικα θεματα, αναλογα και τι αλλαγες που εχει κανει ο κατασκευαστης της συσκευης. Και μπορει τωρα καποιος να μου βρει λυσεις για ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζα και να μου πει κακως το πουλησες και πηρες android, σε ολα υπαρχει λυση και αν δεν ξερεις μην σπαμαρεις και αμαυρωνεις το προφιλ της apple. ΝΑΙ φιλε αν ηταν καπου στο μετριο (οχι δυσκολη) η λυση θα την ειχα βρει, εδω χειριζομαι και χωρις τετοια προβληματα το δυσχρηστο android, οποτε μιας και τα apple προιοντα ειναι οπως διαφημιζονται ΕΥΚΟΛΑ και ΕΥΧΡΗΣΤΑ γιατι εγω που ηρθα απο τα ΔΥΣΚΟΛΑ και ΔΥΣΧΡΗΣΤΑ να αντιμετωπιζω προβληματα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Keepkouking Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 (edited) Μπορεις να συνδεσεις το Androides σου σε τηλεοραση χωρις HDMI; ούτε εσύ μπορείς χωρίς να αγοράσεις κάποιο έξτρα προιόν. εγώ προσωπικά (τυχαίο παράδειγμα που δεν ισχύει για όλους) παίρνω το καλώδιο (usb) του φορτιστή, το συνδέω στη usb είσοδο στην lcd tv μου και το διαβάζει σαν φλασάκι μετά κάθομαι στον καναπέ μου και με το remote της tv κάνω "stream" mp3/photoς/videos ούτε και αυτό μπορείς να το κάνεις ποτέ δεν μπορούσες και ποτέ δεν θα μπορέσεις λογικά*** διότι η apple ...δεν "think different* Εν πάσει περιπτώσει έχει γίνει εξαιρετικό VS thread απο θέμα ωριμότητας Επιτέλους :) Διαφωνώ σε πάρα πολλά με την φιλοσοφία της apple και ειλικρινά ή συμβίωση μου για λίγο καιρό με 2 iproducts δεν με έκανε να αγαπήσω την εταιρία. αυτό όμως (και το οποίο αναφέρεται πολύ στο thread) που δεν μπορώ με τίποτα να χωνέψω είναι πως μερικοί πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι πιο εύκολο, πιο γρήγορο, πιο σταθερό, πιο πρακτικό, χωρίς την υποχρεωτική ύπαρξη κανενός itunes, πιο εύκολα προσβάσιμο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα απο το usb drag n drop??? :wacko: :wacko: :wacko: δεν μιλάω για file managment του κάθε συστήματος δεν με ενδιαφέρει και δεν θα έπρεπε ενδιαφέρει κανέναν απλό χρήστη. Όμως σκεφτείτε λίγο έχουμε icloud/dropbox/email/σύννεφο γενικότερα, άλλα όποιος πει ότι έχει παροπλίσει όλα τα φλασάκια και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους του εν έτη 2012 λέει ψέμματα και όχι δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά όλοι το ξέρετε :lol: ***μιλάμε πάντα για μαμά firmware κλπ @jg4 είσαι κολλημένος apple-άκιας αλλά έχεις τα respect μου γιατι ξέρεις το γιατί ! όσον αφορά την εφαρμογή είσαι φάουλ σε 2 σημεία 1.δεν την ξέρουν όλοι αυτή την εφαρμογή για να την χρησιμοποιούν και δεν είναι κάτι native, είναι 3rd party. 2.μιλάς για ad hoc κλπ κάτι που οι μισοί δεν ξέρουν και ούτε θέλουν να ασχοληθούν να μάθουν και στην ουσία τι προσπαθείς να πετύχεις? το απλό και αγαπημένο drag n drop από usb @boupas φίλε εμένα το κουτί μου δεν είναι θορυβώδες, δεν κοστίζει όσο ένα imac (αν και δυνατότερο απο ένα imac) και όσο για τις 20 θύρες τόσες έχει και χρειάζεται και ένα imac Edited March 12, 2012 by Keepkouking Παράθεση -το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο -οχι πάντα... -πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrissk_2 Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 Ξεκινάμε. Όπως είπαμε, το iOS αναθέτει το file management στις εφαρμογές, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας (sandboxing), αλλά και γιατί η Apple σκοπεύει κάποια στιγμή να απαλλάξει τους χρήστες από την εργασία του file management. Επομένως, αντί για file manager στο iOS θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποια εφαρμογή που θα κάνει τη δουλειά μας. Γιατι μπλεκεις το file management με το sandboxing ? Το πρωτο ειναι απλα μια ακομα διεγρασια του συστηματος (userspace process), ενω το δευτερο ειναι policy που το εφαρμοζει ο kernel. Τι εμποδιζει την apple να τρεξει σε sandbox και τον δικο της file manager ? Σε αλλα συστηματα μπορεις να τρεξεις σε sand box ακομα και ολοκληρα OS (virtualization), γιατι πρεπει να το κανει τοσο δυσκολο για ενα απλουστατο filemanager ? Μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγακι ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blekos Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 Περίμενε blekos, ένα ένα. Δεν χρειάζεται router για να κάνεις adhoc σύνδεση (γι' αυτό λέγετε ad hoc :)). Υπάρχει και ο τρόπος με τον router κι εκεί πρέπει να ανοίξεις τον browser για να κάνεις δουλειά. Εγώ μιλάω για κάτι πιο απλό: χωρίς router και χωρίς browser. Το goodreader παρουσιάζεται σαν σκληρός ή usb stick στον Finder (File Explorer σε Windows) :). Μετα κάνεις drag&drop. Αν δεν έχει wifi antenna, χρησιμοποιείς καλώδιο. Δεύτερον το format πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορεί να το διαβάσει το iOS ή μία οποιαδήποτε εφαρμογή του. Αυτό νομίζω εξυπακούεται... Τρίτον, όσον αφορά τα διπλά copies των αρχείων όταν τα ανοίγεις σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, θα σου πω πως το κάνω εγώ. Κάθε σημαντικό αρχείο υπάρχει πάντα μέσα στον GR. Αν θέλω να το κάνω edit με μια άλλη εφαρμογή το ανοίγω εκεί. Αυτό το αρχείο το αντιμετωπίζω ως προσωρινό και αφού τελειώσω με το edit το ξανασώνω στον GR. Αντί δηλαδή να το σώσω σε ένα οποιοδήποτε file explorer, το σώζω σε ένα πολύ ισχυρό file explorer - τον GR. Το προσωρινό αρχείο στη συνέχεια αν θέλω το κρατάω κι αν θέλω το σβήνω. Αυτό μου δίνει και ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας. Η ουσία δεν αλλάζει, το mindset αλλάζει :) Για το φίλο που λέει πως αυτά είναι πολύ δύσκολα για τους αρχάριους θα του πω ότι συμφωνώ (το βλέπω από τον πατέρα μου), αλλά δεν είναι περισσότερο δύσκολα από το τυπικό file management μέσα σε ένα τυπικό μηχάνημα windows. Γι' αυτό ας πούμε ο πατέρας μου δυσκολεύεται να σώζει και να ανοίγει αρχεία σε ιεράρχιση με περισσότερα από ένα ή δύο επίπεδα. Εκεί έρχεται η ιστορία με το iCloud, όπου δε χρειάζεται να σώζεις τίποτα :) . Λίγο πιο μετά συνεχίζουμε Καταρχάς ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις κάποια πράγματα. 1.Εαν μπορείς θα ήθελα να μου πεις είτε με PM, είτε εδώ πώς μπορείς με το GR, USB καλώδιο και χωρίς iTunes να δεις το iPad και να κάνεις drag n drop. Δεν το έχω καταφέρει. Θα με ενδιέφερε πολύ. Με το drag n drop μετά θα βλέπεις τα αρχεία μέσα στο GR? 2. Ενδιαφέρουσα η τακτική που ακουλουθείς για τα "διπλά αρχεία". Αν και είναι διπλή δουλειά... open in, edit, save, open in GR, επιστροφή στο πρόγραμμα που έκανες edit και delete... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mpempoulinos Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 Προς J4G Ωραία τα είπες συμφουρίτη. Πολύ καλή επιχειραματολογία, συντονισμένη και ταξινομημένη. Ξέρεις τι έλεγες μέχρι το τελευταίο σου το ποστ, και ακόμα σημαντικότερο, ξέρεις γιατί είσαι χρήστης των Apple προϊόντων και υπηρεσιών. Αν φτιάξεις δικό σου νήμα, μπλογκ ή κάτι παρεμφερή ενημέρωσε μας όπως μπορείς και σου επιτρέπεται. Εις το θέμα μας τώρα: Αν δω ολιστικά και πολύπλευρα το iPad, διαπιστώνω πως καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα απαιτήσεων του σύγχρονου κόσμου. Αν υπάχει και η ρευστότητα στην τσέπη του κάθε αγοραστή, τότε η όλη εμπειρία χρήσης απογειώνεται σε συνδυασμό και των υπόλοιπων Apple προϊόντων και υπηρεσιών. Από συμβατότητα δικτύωσης ενσύρματης/ασύρματης, προβολής της επιφάνειας χρήσης σε άλλες συσκευές μέσω των κατάλληλων εξαρτημάτων, από την προσφορά μιας τεράστιας και ποιοτικής βιβλιοθήκης εφαρμογών, μουσικής, ταινιών, βιβλίων, ακουστικών εκπομπών, από την συνεργασία σε επίπεδο λογισμικού με μεγάλες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, και φυσικά όλα αυτά με νόμιμο τρόπο, όσο υπάρχει ο πλεονάζων παράς. Και το πιο ωραίο σε όλα αυτά: Γίνονται απλά. Δε θέλει εξειδικευμένες γνώσεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις ρυθμίσεις τύπου προγραμματισμού. Όλα είναι μπροστά στα πόδια σου. Και συμβατά μεταξύ τους. Σημαντικότατο. Τα username και τα passwords πρέπει να θυμάσαι από τις διάφορες υπηρεσίες και τίποτα άλλο. Έχω πάρει λοιπόν την απόφαση, να "παρα"-βαθμιστώ (μπορεί να παρεξηγηθώ με το αναβαθμιστώ), σε προϊόντα της εταιρίας αυτής, γιατί δεν θέλω να αφιερώσω άλλο χρόνο από τη ζωή μου στην ρύθμιση ρυθμίσεων, για να πετύχω κάτι που θέλω να γίνει και τελικά να το καταφέρω αλλά να το παρατήσω επειδή δεν είναι τόσο λειτουργικό όσο θα ήθελα. Και γιατί δεν θα είναι; Επειδή δεν είναι το επάγγελμά μου. Πληρώνω την Apple για αυτό. Αν τα προϊόντα της, έχουν ελλείψεις (που αντικειμενικά έχουν, γιατί είναι φύσει αδύνατο να εναγκαλιάσουν όλα τα απαρχαιωμένα αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία), τότε απλά θα περιμένω στην επόμενη αναβάθμιση του προϊόντος. Ελπίζω μόνο να μου δίνει εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, που λειτουργούν εννοείται, για να αντισταθμίσω αυτές τις ελλείψεις εώς την έλευση του νέου αναβαθμισμένου μοντέλου. Και στο χρόνο θέλω να γυρίσω πίσω, αλλά δεν γίνεται. Έτσι και με την Apple. Εφόσον έχει το δικό της φιλοσοφικό μοντέλο, που κατά τη γνώμη μου είναι πιο ανθρωποκεντρικό από πολλών άλλων εταιρίων, και το θεωρεί αρχή και βάση λειτουργίας, δε θα προσπαθήσω να το αλλάξω. Το σέβομαι επειδή ακριβώς με σέβεται και αυτό. Στην ολότητά του. Ακόμα και στο πόσο γρήγορα θα ξεφτιλίσει το προηγούμενο μοντέλο της για χάριν του επόμενου, που δεν το κάνει, μου δείχνει το σεβασμό στην τσέπη μου. Συγκεκριμένα, πιστεύω πως όσοι έχουν το iPad2, δεν θα αναγκαστούν να κάνουν άμεσα την αναβάθμιση στο επόμενο μοντέλο. Οπότε δεν πήγε χαμένη η επένδυση. Αυτό το τελευταίο το έζησα με την διάθεση του iPhone 4S, όπου θεώρησα πως το 4άρι και πόσο μάλλον εδώ στην Ελλάδα θα με βγάλει ακόμα ένα χρόνο και βάλε με τις ευλογίες-αναβαθμίσεις λειτουργικού της Apple. Για αυτούς τους λόγους νομίζω πως το iPad παίζει χωρίς πραγματικό αντίπαλο εώς αυτή τη στιγμή. Δεν μπαίνω στον κόπο να συζητήσω αν τελικά τα ταμπλετοειδή (συμπεριλαμβανομένου του iPad) είναι χρήσιμα, αλλά είμαι πεπεισμένος πως σε κάποια επαγγέλματα χρησιμοποιούνται ήδη σε καθημερινή βάση και πολύ παραγωγικά,π.χ. στην καθημερινή ιατρική πράξη. Ούτε θα θέλετε να αναφέρω τις πρακτικές εφαρμογές που υπάρχουν στον χώρο της υγείας. Υποσημείωση: Ίσως ο λόγος μου να μην είναι τόσο συντονισμένος όσο του @J4G, αλλά ελπίζω να σας έδωσα την δική μου οπτική. Δεν μπορώ να συμμετάσχω στην τεχνική συζήτηση της φιλοσοφίας διαχείρησης αρχείων, οπότε με συγχωρείται αν παρεμβάλλομαι. Προσπάθησα να είμαι On topic. Φιλικά, Αθανάσιος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ke_Nal Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 . Αν υπάχει και η ρευστότητα στην τσέπη του κάθε αγοραστή, τότε η όλη εμπειρία χρήσης απογειώνεται σε συνδυασμό και των υπόλοιπων Apple προϊόντων και υπηρεσιών. Από συμβατότητα δικτύωσης ενσύρματης/ασύρματης, προβολής της επιφάνειας χρήσης σε άλλες συσκευές μέσω των κατάλληλων εξαρτημάτων, από την προσφορά μιας τεράστιας και ποιοτικής βιβλιοθήκης εφαρμογών, μουσικής, ταινιών, βιβλίων, ακουστικών εκπομπών, από την συνεργασία σε επίπεδο λογισμικού με μεγάλες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, και φυσικά όλα αυτά με νόμιμο τρόπο, όσο υπάρχει ο πλεονάζων παράς. Εδώ είναι το θέμα.Όλος ο χαμός γίνεται για την πειρατεία ,για το πως θα μεταφέρουμε ταινίες ,και πως θα κλέψουμε εύκολα μουσική για να την έχουμε σε κάθε συσκευή μας.Μακαρι κάποια μέρα να σταματούσε αυτή η κολοπειρατια και να έκλειναν όλα τα παράνομα sites και φυσικά να σταματούσαν να κατεβάζουν παράνομα υλικό (δεν εξαιρώ βέβαια και τον εαυτό μου) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobile_hacker Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 Εδώ είναι το θέμα.Όλος ο χαμός γίνεται για την πειρατεία ,για το πως θα μεταφέρουμε ταινίες ,και πως θα κλέψουμε εύκολα μουσική για να την έχουμε σε κάθε συσκευή μας.Μακαρι κάποια μέρα να σταματούσε αυτή η κολοπειρατια και να έκλειναν όλα τα παράνομα sites και φυσικά να σταματούσαν να κατεβάζουν παράνομα υλικό (δεν εξαιρώ βέβαια και τον εαυτό μου) Χμμ... Πειρατεία? Συγνώμη αλλά πρώτα θα πρέπει να σκεφτούν τον χρήστη οι εταιρείες και μετά να έχουν απαίτηση να σταματήσει η πειρατεία... Δεν μπορεί μια εταιρεία από την στιγμή που πληρώνω το προιόν της να με υποχρεώνει να το χρησιμοποιήσω μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές ή να μην μπορώ να έχω αντίγραφο του σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.. Και όχι δεν μιλάω αποκλειστικά για την apple αλλά για όλες τις εταιρείες ξεχωριστά, έτσι αν δω κάτι που μου αρέσει, πχ αν μου αρέσουν τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη θα τον στηρίξω σε μια συναυλία όπου τουλάχιστον θα πάρει ένα ικανοποιητικό μέρος των χρημάτων.. Όπως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που χωρίς πειρατεία δεν μπορείς να έχεις αυτό που θες, πχ πως θα δω το "they live" με ελληνικούς υπότιτλους στο tablet μου? Ακόμη και αν το έχω αγοράσει νόμιμα, δεν υπάρχει κάποιος νόμιμος αναπαραγωγής... Επίσης η μεταφορά αρχείων δεν συνεπάγεται πειρατεία, ούτε και η δυνατότητα πλήρους διαχείρισης ενός συστήματος... Παράθεση Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 (edited) και παιδια λυπηθητε μας εκει στην apple εβαλα ενα τραγουδι καταλαθος αφηστε με να το σβησω απο το κινητο, ΤΟΣΟ δυσκολο ειναι? :mad: Δηλαδή αν σύρεις το δαχτυλό σου σε ένα τραγούδι δεν εμφανίζεται το διαγραφή; http://db.tt/O1NFibX1 http://db.tt/2r93zBtg http://db.tt/6tTcPPef Edited March 13, 2012 by dedalos Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jonk Δημ. March 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2012 καλα εισαι σοβαρος τωρα? ξερεις ποσο κανει ενας mac η απαντας μονο για να λες οτι απαντας??? μαθε και μετα θα σου λυθουν ολες οι αποριες. το ιδιο ισχυει και για το iphone. προσωπικα δεν πιστευω οτι ζηλευει κανενας απλα ειδικα τα mac ειναι πανακριβα και ειναι πλεον για πολυ λιγους. μονο το ipad ειναι προσιτο για ολους.και γιαυτο εχει θαψει ολα τα tablets. Με έκανες και γέλασα! Παράθεση ................................ Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htchd2 Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 δηλαδη εσυ πιστευεις οτι 2000 ευρο που εχει ενα laptop mac ειναι λιγα λευτα και μπορει να τα διαθεσει ο οποιοσδηποτε? δεν ειπα για εσενα προσωπικα ουτε σε ειπα φτωχο μην προσβαλεσαι. εσυ μπορει να εισαι ο γιος του Κοκαλη και τα 2000 να σου φαινονται στραγαλια. γενικα μιλαω. Α μονο για laptop μιλαμε? Καλα κοιταξε, στην κατηγορια "ζηλεουμε και ολοι θα θελαμε να εχουμε" δεν σκεφτηκα τις γυναικες, γιατι ΝΑΙ, αυτες θελουν πρωτιστος ενα MACBOOK, χωρις βεβαια να εχουν ιδεα περι τινος προκειται. Τεσπα, αν ζηλευει καποιος που δεν εχει 1200 ευρω να παρει καρτα γραφικων του προπαπου μου στο mac του τι να πω, περαστικα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smarner Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Α μονο για laptop μιλαμε? Καλα κοιταξε, στην κατηγορια "ζηλεουμε και ολοι θα θελαμε να εχουμε" δεν σκεφτηκα τις γυναικες, γιατι ΝΑΙ, αυτες θελουν πρωτιστος ενα MACBOOK, χωρις βεβαια να εχουν ιδεα περι τινος προκειται. Τεσπα, αν ζηλευει καποιος που δεν εχει 1200 ευρω να παρει καρτα γραφικων του προπαπου μου στο mac του τι να πω, περαστικα! Πέραν του ότι αυτά που γράφεις εσύ και πολλοί άλλοι σε αυτό το post είναι εντελώς εκτός θέματος (απορώ αν η έννοια moderation είναι άγνωστη πια σε αυτό το forum) είναι και πολύ αρχαιότερα σαν απόψεις από την άποψη που θα είχε ο προπάππος σου για τις τεχνολογικές προτιμήσεις και ικανότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, οπότε και μια παλιότερη κάρτα γραφικών δε νομίζω να είχες πρόβλημα. Παράκληση προς το forum να γίνει ένα μάζεμα από όλο το σκουπιδαριό που έχει γραφτεί εδώ μέσα από κάθε πικραμένο ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε και καμιά επί του θέματος και όχι επί παντός επιστητού άποψη, το bandwidth μας δεν το έχουμε για πέταμα. Παράθεση Adaequatio rei et intellectus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htchd2 Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Πέραν του ότι αυτά που γράφεις εσύ και πολλοί άλλοι σε αυτό το post είναι εντελώς εκτός θέματος (απορώ αν η έννοια moderation είναι άγνωστη πια σε αυτό το forum) είναι και πολύ αρχαιότερα σαν απόψεις από την άποψη που θα είχε ο προπάππος σου για τις τεχνολογικές προτιμήσεις και ικανότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, οπότε και μια παλιότερη κάρτα γραφικών δε νομίζω να είχες πρόβλημα. Παράκληση προς το forum να γίνει ένα μάζεμα από όλο το σκουπιδαριό που έχει γραφτεί εδώ μέσα από κάθε πικραμένο ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε και καμιά επί του θέματος και όχι επί παντός επιστητού άποψη, το bandwidth μας δεν το έχουμε για πέταμα. Σορρυ, εχεις δικιο. Το οτι ολοι ζηλευουμε την apple και τα προιοντα της (ασχετα που δεν τα αγοραζουμε) ειναι φυσικα On topic, ενω ο δικος μου σχολιασμος επι τουτου ειναι off topic. ΟΚ ΦΙΛΕ, καλο μεσαιωνα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smarner Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Σορρυ, εχεις δικιο. Το οτι ολοι ζηλευουμε την apple και τα προιοντα της (ασχετα που δεν τα αγοραζουμε) ειναι φυσικα On topic, ενω ο δικος μου σχολιασμος επι τουτου ειναι off topic. ΟΚ ΦΙΛΕ, καλο μεσαιωνα Αν διάβαζες πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα πριν βιαζόσουν να απαντήσεις θα έβλεπες ότι το σχόλιο μου δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και άλλους, από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του για την ψυχανάλυση που χρειάζεται ο καθένας που γράφει εδώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ελπίζω να επανέλθει στο θέμα η συζήτηση γιατί πολύ το αμπελοφιλοσοφήσαμε. Παράθεση Adaequatio rei et intellectus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 μην ασχολεισαι παντα οταν το θεμα εχει apple γινεται σκουπιδοτοπος. Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Δηλαδή αν σύρεις το δαχτυλό σου σε ένα τραγούδι δεν εμφανίζεται το διαγραφή; http://db.tt/O1NFibX1 http://db.tt/2r93zBtg http://db.tt/6tTcPPef ε τωρα τι ψαχνεις. λες να εχει ios αυτος που ρωταει? Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 (edited) http://img600.imageshack.us/img600/1092/newipadbenchmark.png http://www.iphonehellas.gr/34365/new-ipad-benchmark-shows-1gb-ram-memory/ Edited March 13, 2012 by ampelift Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ababapanos Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Τώρα τι θα πουν όλοι αυτοί που ήλπιζαν να έχει βάλει η apple μόνο 512 RAM στο νέο ipad για να την κράξουν? Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Λοιπόν , θα ολοκληρώσω την (τεράστια ομολογουμένως) απάντηση μου για όσους ενδιαφέρονται, κυρίως για να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας τι σημαίνει iCloud και γιατί το αναφέρω ξεχωριστά από υπηρεσίες τύπου Dropbox, Skydrive etc. Πρώτα απ' όλα, αν υιοθετήσετε το GR ως τον file manager, τότε μπορείτε από εκεί να δείτε όλα τα αρχεία που μπορεί να έχετε μέσα σε Dropbox, Box.net, Google Docs etc. πολύ εύκολα: απλά βάζετε ID και password και τελείωσε. Αν κάνετε edit κάποιο αρχείο μπορείτε να το κάνετε sync με τους servers και πάλι μέσα από τον GR πατώντας απλά ένα κουμπί. Όλα αυτά βρίσκονται στο manual, το οποίο υπάρχει και μέσα στη συσκευή σας. Όλες αυτές όμως οι υπηρεσίες έχουν ημερομηνία λήξης, γιατί το iOS μπαίνει σιγά σιγά στην εποχή του iCloud....:) Το iCloud δεν είναι απλά ένας φάκελος σε κάποιον server. Είναι ένα θεμελιώδες background process του iOS! Η Apple το ονομάζει iCloud background daemon. Δείτε το διάγραμμα που παραθέτει η ίδια η εταιρεία: Αυτός ο background daemon τρέχει μόνιμα στη συσκευή και παρακολουθεί κάθε αλλαγή που κάνει οποιαδήποτε εφαρμογή σε οποιοδήποτε αρχείο (βλέπετε γιατί γελάω όταν ακούω πως το iOS δεν υποστηρίζει multitasking?). Μόλις γίνει μία αλλαγή, ο deamon την ανεβάζει στο iCloud χωρίς ο χρήστης να πάρει χαμπάρι. Όταν ανέβει, το iCloud επιλύει πιθανά conflicts (για παράδειγμα έχουν γίνει ταυτόχρονα 2 αλλαγές, μία σε ένα iPhone και μία σε ένα iPad. Ποια θα υπερισχύσει; ). To πως γίνεται η επίλυση της διαφοράς το καθορίζει ο developer της εφαρμογής. κι αν αυτό δε μπορεί να γίνει τότε ερωτάται ο χρήστης. Όταν λοιπόν οι τροποποήσεις ανέβουν στο iCloud (δε πηγαίνει καινούριο copy κάθε φορά, αλλά απλά το τροποποιημένο κομμάτι του αρχείου), τότε αυτό στέλνει ένα push notification στον daemon όλων των άλλων συσκευών (θυμάστε όταν η Apple εισήγαγε τα push notifications? μαντέψτε τι είχαν στο μυαλό τους ... ). Ο daemon των άλλων συσκευών τότε εγκαθιστά νέα σύνδεση με iCloud και κατεβάζει την τροποίηση μέσα στην εφαρμογή που πραγματοποίησε την αλλαγή - και πάλι χωρίς να πάρει ο χρήστης χαμπάρι :) . Έτσι δουλεύει το iPhoto με το photo stream. Έτσι δουλεύει ο GR μέσα στο φάκελο iCloud. Έτσι θα δουλέψουν κάποια στιγμή όλες οι εφαρμογές για όλα τα αρχεία. Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει η κάθε εφαρμογή να μπορεί να μιλάει με αυτόν τον background daemon και να διαχειρίζεται τα αρχεία για λογαριασμό του χρήστη. Κανένα πρόβλημα, αφού αυτός ήταν ο στόχος ούτως ή άλλως :). Έτσι λοιπόν φτάνουμε σε ένα file management system, που αντί να αναπαριστά το μαθηματικό μοντέλο ενός tree: http://sir.unl.edu/portal/bios/Binary-Search-Tree-144ef511.png ...αναπαριστά το μαθηματικό μοντέλο ενός directed cyclic graph: http://pages.cpsc.ucalgary.ca/~jacobs/Courses/cpsc331/F10/tutorials/Figures/directed_graph_example1.gif Έχουμε όλοι μεγαλώσει χρησιμοποιώντας τα κλασσικά λειτουργικά συστήματα και νομίζουμε ότι ο πρώτος είναι ο μόνος τρόπος. Ίσως πράγματι να είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομνημονεύσουμε τη θέση του αρχείου μέσα στο σύστημα της αρχειοθέτησης. Είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι βιβλιοθήκες και μας βοηθούν να πάμε να βρούμε το υλικό που ζητάμε. Εντάξει όταν η βιβλιοθήκη έχει 5 εκατομμύρια βιβλία. Τι γίνεται όμως όταν έχει 5 τρισ.? Η λύση είναι απλή: ξέχνα που έχεις βάλει το αρχείο, άσε τον υπολογιστή να χρησιμοποιήσει τα metadata για να το καταχωρήσει αυτός εκεί που πρέπει. Εσύ κάνε ένα απλό ... search ;) . Ο Steve Jobs το 2004, όταν περίπου ξεκινούσε η ανάπτυξη του iOS: ...searching for information -- not sorting it -- is the wave of the future... Η αναζήτηση, όχι η ταξινόμηση, είναι το μέλλον :cool: Βλεπετε λοιπόν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο... Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 η apple ξεχορισε πολυ στην οθονη...εκανε μεγαλο μπαμ..τα αλλα χαρακτηριστικα δεν εντυπωσιασαν τοσο κοσμο...πιστευω ηταν λιγο μικρο λαθος της για τον ανταγωνισμο Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 ε τωρα τι ψαχνεις. λες να εχει ios αυτος που ρωταει? http://i40.tinypic.com/2k4p4m.jpg Μηπως υπαρχουν τελικα? :lol: :p Η αληθεια ειναι οτι δεν εκατσα να το ψαξω, ρωτησα αυτον που μου το πουλησε, ο οποιος εχει αγορασει ολη την σειρα iphone και δεν το ηξερε, ε τι αλλο να πω? Δεν ειναι και τοσο προφανες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APOSTOLO Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Για να δουμε πως θα τα πηγαινει το νεο iPad σε σχεση με τον προκατοχο του απο πλευρας ταχυτητας και σε καθημερινη χρηση ,τωρα που μαθαμε οτι εχει τον ιδιο επεξεργαστη και τον ιδιο χρονισμο με τον προκατοχο του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 http://i40.tinypic.com/2k4p4m.jpg Μηπως υπαρχουν τελικα? :lol: :p Η αληθεια ειναι οτι δεν εκατσα να το ψαξω, ρωτησα αυτον που μου το πουλησε, ο οποιος εχει αγορασει ολη την σειρα iphone και δεν το ηξερε, ε τι αλλο να πω? Δεν ειναι και τοσο προφανες. sorry αλλα εδω μεσα καποιοι που λενε οτι εχουν apple συσκευη δεν εχουν πιασει καν. και γενικα λενε αερολογιες. απλα κανει πολλα περισσοτερα το ios απο οσα ξερουμε απλα θελει ψαξιμο το πραγμα. σημασια εχει που το εμαθες και απο οτι καταλαβα θα σε διευκολυνει. sorry και παλι. :D:D:D Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Λοιπόν , θα ολοκληρώσω την (τεράστια ομολογουμένως) απάντηση μου για όσους ενδιαφέρονται, κυρίως για να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας τι σημαίνει iCloud και γιατί το αναφέρω ξεχωριστά από υπηρεσίες τύπου Dropbox, Skydrive etc. Πρώτα απ' όλα, αν υιοθετήσετε το GR ως τον file manager, τότε μπορείτε από εκεί να δείτε όλα τα αρχεία που μπορεί να έχετε μέσα σε Dropbox, Box.net, Google Docs etc. πολύ εύκολα: απλά βάζετε ID και password και τελείωσε. Αν κάνετε edit κάποιο αρχείο μπορείτε να το κάνετε sync με τους servers και πάλι μέσα από τον GR πατώντας απλά ένα κουμπί. Όλα αυτά βρίσκονται στο manual, το οποίο υπάρχει και μέσα στη συσκευή σας. Όλες αυτές όμως οι υπηρεσίες έχουν ημερομηνία λήξης, γιατί το iOS μπαίνει σιγά σιγά στην εποχή του iCloud....:) Το iCloud δεν είναι απλά ένας φάκελος σε κάποιον server. Είναι ένα θεμελιώδες background process του iOS! Η Apple το ονομάζει iCloud background daemon. Δείτε το διάγραμμα που παραθέτει η ίδια η εταιρεία: Αυτός ο background daemon τρέχει μόνιμα στη συσκευή και παρακολουθεί κάθε αλλαγή που κάνει οποιαδήποτε εφαρμογή σε οποιοδήποτε αρχείο (βλέπετε γιατί γελάω όταν ακούω πως το iOS δεν υποστηρίζει multitasking?). Μόλις γίνει μία αλλαγή, ο deamon την ανεβάζει στο iCloud χωρίς ο χρήστης να πάρει χαμπάρι. Όταν ανέβει, το iCloud επιλύει πιθανά conflicts (για παράδειγμα έχουν γίνει ταυτόχρονα 2 αλλαγές, μία σε ένα iPhone και μία σε ένα iPad. Ποια θα υπερισχύσει; ). To πως γίνεται η επίλυση της διαφοράς το καθορίζει ο developer της εφαρμογής. κι αν αυτό δε μπορεί να γίνει τότε ερωτάται ο χρήστης. Όταν λοιπόν οι τροποποήσεις ανέβουν στο iCloud (δε πηγαίνει καινούριο copy κάθε φορά, αλλά απλά το τροποποιημένο κομμάτι του αρχείου), τότε αυτό στέλνει ένα push notification στον daemon όλων των άλλων συσκευών (θυμάστε όταν η Apple εισήγαγε τα push notifications? μαντέψτε τι είχαν στο μυαλό τους ... ). Ο daemon των άλλων συσκευών τότε εγκαθιστά νέα σύνδεση με iCloud και κατεβάζει την τροποίηση μέσα στην εφαρμογή που πραγματοποίησε την αλλαγή - και πάλι χωρίς να πάρει ο χρήστης χαμπάρι :) . Έτσι δουλεύει το iPhoto με το photo stream. Έτσι δουλεύει ο GR μέσα στο φάκελο iCloud. Έτσι θα δουλέψουν κάποια στιγμή όλες οι εφαρμογές για όλα τα αρχεία. Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει η κάθε εφαρμογή να μπορεί να μιλάει με αυτόν τον background daemon και να διαχειρίζεται τα αρχεία για λογαριασμό του χρήστη. Κανένα πρόβλημα, αφού αυτός ήταν ο στόχος ούτως ή άλλως :). Έτσι λοιπόν φτάνουμε σε ένα file management system, που αντί να αναπαριστά το μαθηματικό μοντέλο ενός tree: http://sir.unl.edu/portal/bios/Binary-Search-Tree-144ef511.png ...αναπαριστά το μαθηματικό μοντέλο ενός directed cyclic graph: http://pages.cpsc.ucalgary.ca/~jacobs/Courses/cpsc331/F10/tutorials/Figures/directed_graph_example1.gif Έχουμε όλοι μεγαλώσει χρησιμοποιώντας τα κλασσικά λειτουργικά συστήματα και νομίζουμε ότι ο πρώτος είναι ο μόνος τρόπος. Ίσως πράγματι να είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομνημονεύσουμε τη θέση του αρχείου μέσα στο σύστημα της αρχειοθέτησης. Είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι βιβλιοθήκες και μας βοηθούν να πάμε να βρούμε το υλικό που ζητάμε. Εντάξει όταν η βιβλιοθήκη έχει 5 εκατομμύρια βιβλία. Τι γίνεται όμως όταν έχει 5 τρισ.? Η λύση είναι απλή: ξέχνα που έχεις βάλει το αρχείο, άσε τον υπολογιστή να χρησιμοποιήσει τα metadata για να το καταχωρήσει αυτός εκεί που πρέπει. Εσύ κάνε ένα απλό ... search ;) . Ο Steve Jobs το 2004, όταν περίπου ξεκινούσε η ανάπτυξη του iOS: Η αναζήτηση, όχι η ταξινόμηση, είναι το μέλλον :cool: Βλεπετε λοιπόν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο... πολυ ωραιο το αρθρο. μπραβο σου. τι μου θυμισες με τα δενδρα. καιρο ειχα να τα πιασω. Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htchd2 Δημ. March 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2012 Αν διάβαζες πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα πριν βιαζόσουν να απαντήσεις θα έβλεπες ότι το σχόλιο μου δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και άλλους, από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του για την ψυχανάλυση που χρειάζεται ο καθένας που γράφει εδώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ελπίζω να επανέλθει στο θέμα η συζήτηση γιατί πολύ το αμπελοφιλοσοφήσαμε. διαβασα φιλε αυτα π εγραψες αλλα το δικο μου μηνυμα παρεθεσες. το λογικο θα ηταν να παραθεσεις αυτου που ξεκινησε τον κυκλο της ηλιθιοτητας.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts