Jump to content

Το... νέο iPad vs Rest of the world. H... άποψή μας

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Seriously? Θα χτίσεις επιχειρήματα για την συνδεσιμότητα του iPad/iPhone πάνω σε ένα paid application? ελπίζω να το κάνεις για λόγους διασκέδασης. Ακόμη δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα κάποιων να παραδεχτούν ότι απλά κανένα προϊόν δεν μπορεί να είναι πλήρες.

FACT.

Edited by mariosx
http://farm3.static.flickr.com/2691/4355497255_7c56e0d919_m.jpg

• Απαντήσεις 282
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ξεκινάμε. Όπως είπαμε, το iOS αναθέτει το file management στις εφαρμογές, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας (sandboxing), αλλά και γιατί η Apple σκοπεύει κάποια στιγμή να απαλλάξει τους χρήστες από την εργασία του file management. Επομένως, αντί για file manager στο iOS θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποια εφαρμογή που θα κάνει τη δουλειά μας. Εγώ χρησιμοποιώ κάποια που πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη της πουθενά αλλού: GOODREADER

http://www.goodreader.net/images/gr-icon-96.jpg

Πολλοί βλέπουν το Goodreader ως ένα πολύ καλό (το καλύτερο imo) pdf-viewer. Εγώ το βλέπω ως το default file manager του iOS. Αντιγράφω από το Manual:

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόγραμα είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός file manager και θα μας πάρει ώρες να εξηγήσουμε τι μπορεί να κάνει. Προτείνω σε όλους τους iOS users που δεν το ξέρουν να βάλουν ένα bookmark στο link του Manual. Δε θα μπω σε όλες τις λεπτομέρεις, αλλά θα αναφερθώ σε μερικά σημεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα. Επανέρχομαι σε λίγο...

Αν είναι να απαλλαξει τους χρήστες απο το file management ποιος ο λογος λοιπον για τετοια εφαρμογη, ή οποία μόνο ευκολη δεν κάνει τη ζωη ενος χρηστη ios αλλα πιο περίπλοκλη. Είχα και εγω 2 iphone μιλάω εκ πείρας λοιπόν. Εμένα πάλι μου είναι πολυ πιο απλο να βαλω ενα usb stick και να μεταφερω τα αρχεία μου όπως θα γίνεται με τα windows 8

Αν είναι να απαλλαξει τους χρήστες απο το file management ποιος ο λογος λοιπον για τετοια εφαρμογη, ή οποία μόνο ευκολη δεν κάνει τη ζωη ενος χρηστη ios αλλα πιο περίπλοκλη. Είχα και εγω 2 iphone μιλάω εκ πείρας λοιπόν. Εμένα πάλι μου είναι πολυ πιο απλο να βαλω ενα usb stick και να μεταφερω τα αρχεία μου όπως θα γίνεται με τα windows 8

Και όπως γίνεται με android 2.3.4 και μετά, και με N8/E7 και τα σχετικά.

Ξεκινάμε. Όπως είπαμε, το iOS αναθέτει το file management στις εφαρμογές, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας (sandboxing), αλλά και γιατί η Apple σκοπεύει κάποια στιγμή να απαλλάξει τους χρήστες από την εργασία του file management. Επομένως, αντί για file manager στο iOS θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποια εφαρμογή που θα κάνει τη δουλειά μας. Εγώ χρησιμοποιώ κάποια που πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη της πουθενά αλλού: GOODREADER

http://www.goodreader.net/images/gr-icon-96.jpg

Πολλοί βλέπουν το Goodreader ως ένα πολύ καλό (το καλύτερο imo) pdf-viewer. Εγώ το βλέπω ως το default file manager του iOS. Αντιγράφω από το Manual:

Transferring files to/from GoodReader

• USB File Transfer (computer-to-device)
  • WiFi File Transfer (computer-to-device)
  • Web Downloads (Internet-to-device)
  • Using iCloud to seamlessly sync files between iOS devices and Mac computers
  • Using inter-app Document Interchange (a.k.a. Open In... functionality) to exchange files between apps (including Apple's Mail app to transfer E-Mail attachments to GoodReader). Works both ways - GoodReader can open files stored in other apps, and other apps can open files stored in GoodReader. Apple's Document Interchange works only with apps that explicitly support this feature.
  • Accessing E-Mail servers via IMAP or POP3 protocol to download mail attachments
  • Accessing WebDAV Servers (MobileMe iDisk, box.net and any other WebDAV server on the Web) for both downloading and uploading files. Plus you can connect to any iPhone/iPod/iPad on your local WiFi network that has a file sharing and management application that supports WebDAV connections. You can also sync files and folders.
  • Accessing Google Docs via its proprietary protocol for both downloading and uploading files
  • Accessing Dropbox via its proprietary protocol for both downloading and uploading files. You can also sync files and folders.
  • Accessing SugarSync via its proprietary protocol for both downloading and uploading files. You can also sync files and folders.
  • Accessing FTP servers for both downloading and uploading files (FTP protocol is insecure, use SFTP access for confidential documents). You can also sync files and folders.
  • Accessing SFTP servers for both downloading and uploading files. You can also sync files and folders.
  • Accessing AFP servers (Mac shared folders, Apple Time Capsule, etc.) for both downloading and uploading files. You can also sync files and folders.
  • Importing/exporting pictures from device Photo Album. Importing of recorded videos (on iPhones with video camera).

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόγραμα είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός file manager και θα μας πάρει ώρες να εξηγήσουμε τι μπορεί να κάνει. Προτείνω σε όλους τους iOS users που δεν το ξέρουν να βάλουν ένα bookmark στο link του Manual. Δε θα μπω σε όλες τις λεπτομέρεις, αλλά θα αναφερθώ σε μερικά σημεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα. Επανέρχομαι σε λίγο...

Συνεχίζουμε με μία παρένθεση. Η Apple χρησιμοποιεί το συγχρονισμό μέσω iTunes για δύο κυρίως λόγους: α) τη βελτιστοποίηση των αρχείων πριν αυτά μπουν στη φορητή συσκευή (ειδικά τα βαριά multimedia αρχεία) και β) τη μεταφορά όλων των metadata: όταν περνάς τη μουσική δεν περνάς απλά μία λίστα αλλά μία ολόκληρη βάση δεδομένων, κατηγοριοποιημένη σε playlists με πολλά και διαφορετικά κριτήρια (στατικά ή δυναμικά - που αλλάζουν δηλαδή με τη χρήση). Η ύπαρξη των metadata είναι πολύ χρήσιμη αν έχεις τεράστιες λίστες - πχ. 2000 τραγούδια. Αν έχεις μικρές λίστες, το drag&drop είναι πιο εύκολο.

Επιστροφή στο file management. Θεωρείστε λοιπόν το Goodreader ως τον file manager του iOS. Τα αρχεία τα οποία θέλετε να διακινείτε συστηματικά θα πρέπει να τα βάλετε όλα εκεί μέσα. Όταν δέχεστε email attachment θα το βάζετε εκεί μέσα. Από εκεί θα στέλνετε και όλα τα email attachments. Μπορείτε να ζιπάρετε ολόκληρα folders και να τα στέλνετε με email. Μπορείτε να στέλνετε πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων με ένα email από εκεί. Απλά πρέπει να αλλάξει το mindset: δεν πάμε email>attach>file. Πάμε goodreader>file(s)>email.

Θα αναφερθώ σε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βάλετε ό,τι αρχείο θέλετε μέσα στο goodreader.

usb file transfer

wifi ad hoc networking (αυτό που χρησιμοποιώ πιο πολύ)

dropbox

iCloud

Σε λίγο...

Συνεχίζουμε. Για να μπορέσει να λειτουργήσει το μοντέλο του app-centric file management system, η Apple έχει δώσει τη δυνατότητα του inter-app Document Interchange: η εντολή "Save as..." έχει αντικατασταθεί από την εντολή "Open in...". Έχοντας όλους τους τύπους αρχείων μέσα στον Goodreader, μπορούμε να τους ανοίξουμε με όποια εφαρμογή θέλουμε.

1. Usb transfer (Σχόλιο: το αποφεύγω γιατί η σύνδεση με καλώδιο φορτίζει και τη συσκευή, το οποίο νομίζω δεν είναι καλό για τη μπαταρία αν δεν ολοκληρώνεται ο κύκλος φόρτισης. Μπορεί να το χρησιμοποιήσω το βράδυ όταν μπαίνει η συσκευή για φόρτιση)

Ανοίγοντας το iTunes στο tab Apps, μπορούμε να κάνουμε drag&drop όποιο αρχείο θέλουμε από/προς τον υπολογιστή. Εδώ δε γίνεται κανένας συγχρονισμός. Είναι απλά copy/paste (προσοχή: πρέπει να έχετε αποεπιλεγμένη την επιλογή "sync apps"). Αυτό μπορείτε να το κάνετε με οποιοδήποτε ξένο υπολογιστή από τη στιγμή που δε γίνεται συγχρονισμός κανενός άλλου αρχείου. Είναι απλά copy/paste οποιουδήποτε αρχείου μέσα στο Dropbox από/προς οποιοδήποτε υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ο υπολογιστής είναι το iTunes. Σχεδόν όλοι πια έχουν. Τι γίνεται αν δεν έχει iTunes ή αν δεν έχετε μαζί σας καλώδιο;

Απάντηση: Ad hoc Networking. Πριν δυσανασχετήσετε περιμένετε. Η ιστορία είναι εξαιρετικά απλή - θέλεις δύο κλικ για να δημιουργήσεις ένα ad hoc network και μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε υπολογιστή έχει wifi (δεν απαιτείται σύνδεση στο internet). Επίσης οι ταχύτητες δεν είναι άσχημες. Πέρασα μία ταινία 500ΜΒ σε περίπου 3 λεπτά. Πέρασα ένα φάκελο με καμιά 30 pdf's (χωρισμένα σε υποφακέλους) σε περίπου 40 δευτερόλεπτα. Αν θες να πετάξεις στα γρήγορα μερικά τραγούδια μέσα ή μερικά αρχεία Office, αυτός ο τρόπος είναι πολύ καλύτερος κατά τη γνώμη μου από το καλώδιο.

Συνέχεια σε λίγο...

Edited by mirrorofsorrow
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Επιλογη σου ειναι φιλε, δεν σε πιεσε κανενας να βαλεις τη συγκεκριμενη εφαρμογη. Και στα Mac η Apple ακολουθει την ιδια τακτικη σχεδον.

"Όταν μιλάς φρόντισε να λες κάτι" Kim

Με αφορμή το Goodreader μπορείς να δεις πως γίνεται το file management μεταξύ των εφαρμογών στο iOS. Αυτή δεν είναι όλη η ιστορία. Θα πάρεις μία γεύση για το που πηγαίνει το iOS όταν αναφερθώ στο iCloud. Υπομονή λίγο :)

Γιάννης

Με αφορμή το Goodreader μπορείς να δεις πως γίνεται το file management μεταξύ των εφαρμογών στο iOS. Αυτή δεν είναι όλη η ιστορία. Θα πάρεις μία γεύση για το που πηγαίνει το iOS όταν αναφερθώ στο iCloud. Υπομονή λίγο :)

Φίλε μου τα είχα σπασμένα από την πρώτη μέρα και έκανα σχεδον τα πάντα, και σίγουρα δεν περίμενα απο το iphone να μπορω να συνδέσω usb stick. απλα σε μια συσκευη σαν το ipad περίμενω περισσοτερα.

Όσο και να το θέλω τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με το GoodReader (το έχω από εποχή iPad 1).

Χρειάζεσαι iTunes :mad:

"...Σχεδόν όλοι πια έχουν..." αυτό δεν είναι επιχείρημα! Υπάρχει το media monkey, winamp, vlc κλπ κλπ. iTunes έχεις εαν έχεις "i" συσκευή συνήθως. Άσε που στα PC που έχουν linux είναι σιχτίρι το όλο πράμα...

Το Galaxy S2 που έχω το συνδέω όπου θέλω και τραβάω το περιεχόμενο. Επίσης, ξεχνάς εαν κάνεις open in, αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον αρχείο στην εφαρμογή που ανοίγεις!!! ΑΙΣΧΟΣ. δλδ δεν έχω ένα σημείο αναφοράς αλλά 10. Δλδ το pdf εαν το ανοίξω στο Goodread, ή στο readleDocs, ή στο PDF θα έχω τρία αντίγραφα (ας υποθέσουμε ότι δεν κάνω αλλαγές στο αρχείο διότι κάθε πρόγραμμα έχει το δικό του τρόπο εξεργασίας). Στο Android μπορείς να τα έχεις σε ένα folder μπαίνεις στην εφαρμογή που θες και ανοίγεις 1 αρχείο και έχεις 1 αντίγραφο.

Προσωπίκα το iPad δεν το αποχωρίζομαι. Ηξερα και ξέρω τι παίρνω. Ας ξέρουμε όμως που "σταματάει" η συνδεσιμότητά του. Το iCloud είναι άμεσο και γρήγορα αλλά αυτό είναι κάτι άλλο.

Seriously? Θα χτίσεις επιχειρήματα για την συνδεσιμότητα του iPad/iPhone πάνω σε ένα paid application? ελπίζω να το κάνεις για λόγους διασκέδασης. Ακόμη δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα κάποιων να παραδεχτούν ότι απλά κανένα προϊόν δεν μπορεί να είναι πλήρες.

FACT.

Φυσικά και το διασκεδάζει αφού βλέπει τόσους να ασχολούνται μαζί του σελίδων επί σελίδων για να του αλλάξουν την γνώμη. Ο καθένας με τις αντιλήψεις του, δεν υπάρχει νόημα να ταυτιστούμε όλοι. Γι'αυτό και υπάρχουν τόσες επιλογές. Το πρόβλημα θα ήταν να μην υπήρχαν.

Το θέμα είναι όμως να μην βλέπουμε την επιλογή μας σαν θρησκεία ή σαν μετοχές. Με το να πείσουμε τους άλλος οτί η δικιά μας επιλογή είναι η καλύτερη, δεν μας κάνει ανώτερους.

Less is more...

@blekos: Όταν κάνεις απλά drag&drop στο iTunes δε χρησιμοποιείς καμία από τις υπηρεσίες συγχρονισμού του, γι'αυτό είναι τόσο γρήγορο όσο γρήγορο είναι το drag&drop στον File Explorer των Windows. Επίσης, αν θες pdf's δε χρειάζεσαι κανένα άλλο πρόγραμμα ;)

Ο καλύτερος τρόπος όμως δεν είναι το καλώδιο. Είναι ο επόμενος:

2. Wifi Ad hoc Network. Η δημιουργία απευθείας ασύρματης σύνδεσης θέλει στην κυριολεξία δύο κλικ σε Mac (και ως συνήθως λίγα περισσότερα σε windows :rolleyes:) :

http://www.goodiware.com/images/create-wifi-mac-1.jpg http://www.goodiware.com/images/create-wifi-mac-2.jpg

Εγώ δε βάζω καν password - το δίκτυο γίνεται τόσο γρήγορα όσο γρήγορο είναι να διαλέξεις ένα οποιοδήποτε wifi δίκτυο!

Από τη στιγμή που το κάνεις αυτό, ο Goodreader εμφανίζεται ως εξωτερικός δίσκος και του πετάς ό,τι θέλεις μέσα :). Αν μάθετε να δημιουργείτε adhoc networks, μετατρέπετε τη συσκευή σε εξωτερικό σκληρό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα...

Υπάρχει όμως και το cloud, το οποίο μας έρχεται με σε πολλές παραλλαγές. Σχεδόν οποιοδήποτε τύπο server κι αν χρησιμοποιούμε μπορούμε να τον δούμε μέσα από το GoodReader αρκεί να βάλουμε το ID και password.

Συνέχεια σε λίγο...

Γιάννης

@JG4

Συγνώμη αλλά με όλα αυτά τα ποστ τι άλλο θα πρέπει να καταλάβουμε εκτός από το ότι η εν λόγο εφαρμογή είναι πολύ καλή και με πάρα πολλές δυνατότητες?

Καλό είναι να αναγνωρίζει κάποιος την πραγματικότητα και αυτή είναι πως το ipad είναι ένα πολύ καλό tablet αλλά δυστυχώς έχει κάποιες ελλείψεις και περιορισμούς. Αυτό κάποιους δεν τους ενδιαφέρει γιατί τους καλύπτουν οι υπόλοιπες δυνατότητες, αλλά πολύ απλά κάποιοι άλλοι χρειάζονται πράγματα που δεν μπορεί να τα προσφέρει.. Αν εγώ δεν θέλω να χρησιμοποιώ πχ το itunes αλλά να έχω πλήρη πρόσβαση στην μνήμη της συσκευής μου καθώς και σε άλλες περιπτώσεις που το ipad λειτουργεί μόνο με τρόπους που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω, τότε ψάχνω και βρίσκω κάτι που με καλύπτει και είμαι ευχαριστημένος..

Η λογική του ότι το ipad κάνει τα πάντα καλύτερα ισχύει για κάποιους, για κάποιους άλλους όχι, απλά και κατανοητά..

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

@blekos: Όταν κάνεις απλά drag&drop στο iTunes δε χρησιμοποιείς καμία από τις υπηρεσίες συγχρονισμού του, γι'αυτό είναι τόσο γρήγορο όσο γρήγορο είναι το drag&drop στον File Explorer των Windows. Επίσης, αν θες pdf's δε χρειάζεσαι κανένα άλλο πρόγραμμα ;)

2. Wifi Ad hoc Network. Η δημιουργία απευθείας ασύρματης σύνδεσης θέλει στην κυριολεξία δύο κλικ σε Mac (και ως συνήθως λίγα περισσότερα σε windows :rolleyes:) :

http://www.goodiware.com/images/create-wifi-mac-1.jpg http://www.goodiware.com/images/create-wifi-mac-2.jpg

Εγώ δε βάζω καν password - το δίκτυο γίνεται τόσο γρήγορα όσο γρήγορο είναι να διαλέξεις ένα οποιοδήποτε wifi δίκτυο!

Από τη στιγμή που το κάνεις αυτό, ο Goodreader εμφανίζεται ως εξωτερικός δίσκος και του πετάς ό,τι θέλεις μέσα :). Αν μάθετε να δημιουργείτε adhoc networks, μετατρέπετε τη συσκευή σε εξωτερικό σκληρό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα...

Υπάρχει όμως και το cloud, το οποίο μας έρχεται με σε πολλές παραλλαγές. Σχεδόν οποιοδήποτε τύπο server κι αν χρησιμοποιούμε μπορούμε να τον δούμε μέσα από το GoodReader αρκεί να βάλουμε το ID και password.

Συνέχεια σε λίγο...

Χάνεται η ουσία. Το pdf είναι ένα τυχαίο παράδειγμα. Μπορεί να είναι ταινία, αρχείο άλλου τύπου κλπ κλπ.

Πραγματικό γεγονός [που λένε και στις διαφημίσεις]. Πάω σε φιλαράκι, έχω iPad μαζι και έχω ξεχάσει usb stick. Έχει ταινία 1.5 gb και δεν έχει βάλει wifi διότι δεν έχει το router, δεν επιθυμεί να "μπλέκει", μην του κλέψουν το σήμα κλπ (ας μην το σχολίασουμε). Πώς θα "πάρω" την ταινία; Άντε και την παίρνω με wifi (ας πούμε ότι είχε), για να παίξει στο iPad πρέπει να την κάνω με το AirPlay (ή άλλη εφαρμογή) σε συμβατό format... Ναι, το έχω αγοράσει το airplay και δε μου τη σπάει που μία φορά στις 231 ημέρες δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Ξέρω ότι χρειάζομαι wifi και usb stick μαζί. Έμαθα να ζω με αυτό για διάφορους λόγους και τουλάχιστον μέχρι να βρώ κάτι που καλύπτει τις προσωπικές μου ανάγκες

Συνέχεια σε λίγο...

Καποιοι εχουν βγει και εχουν πει οτι το ipad δεν ειναι για τους εμπειρους χρηστες, αλλα για αυτους που δεν γνωριζουν πολλά.Ειλικρινα όλες αυτές οι ρυθμισεις adhoc κλπ πιστευεις οτι είναι ευκολα για τους απειρους χρήστες από το να συνδεσεις ενα απλο usb stick; ασε που απαιτει και την υπαρξη "αληθινου" υπολογιστη!!

Χάνεται η ουσία. Το pdf είναι ένα τυχαίο παράδειγμα. Μπορεί να είναι ταινία, αρχείο άλλου τύπου κλπ κλπ.

Πραγματικό γεγονός [που λένε και στις διαφημίσεις]. Πάω σε φιλαράκι, έχω iPad μαζι και έχω ξεχάσει usb stick. Έχει ταινία 1.5 gb και δεν έχει βάλει wifi διότι δεν έχει το router, δεν επιθυμεί να "μπλέκει", μην του κλέψουν το σήμα κλπ (ας μην το σχολίασουμε). Πώς θα "πάρω" την ταινία; Άντε και την παίρνω με wifi (ας πούμε ότι είχε), για να παίξει στο iPad πρέπει να την κάνω με το AirPlay (ή άλλη εφαρμογή) σε συμβατό format... Ναι, το έχω αγοράσει το airplay και δε μου τη σπάει που μία φορά στις 231 ημέρες δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Ξέρω ότι χρειάζομαι wifi και usb stick μαζί. Έμαθα να ζω με αυτό για διάφορους λόγους και τουλάχιστον μέχρι να βρώ κάτι που καλύπτει τις προσωπικές μου ανάγκες

Περίμενε blekos, ένα ένα. Δεν χρειάζεται router για να κάνεις adhoc σύνδεση (γι' αυτό λέγετε ad hoc :)). Υπάρχει και ο τρόπος με τον router κι εκεί πρέπει να ανοίξεις τον browser για να κάνεις δουλειά. Εγώ μιλάω για κάτι πιο απλό: χωρίς router και χωρίς browser. Το goodreader παρουσιάζεται σαν σκληρός ή usb stick στον Finder (File Explorer σε Windows) :). Μετα κάνεις drag&drop. Αν δεν έχει wifi antenna, χρησιμοποιείς καλώδιο.

Δεύτερον το format πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορεί να το διαβάσει το iOS ή μία οποιαδήποτε εφαρμογή του. Αυτό νομίζω εξυπακούεται...

Τρίτον, όσον αφορά τα διπλά copies των αρχείων όταν τα ανοίγεις σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, θα σου πω πως το κάνω εγώ.

Κάθε σημαντικό αρχείο υπάρχει πάντα μέσα στον GR. Αν θέλω να το κάνω edit με μια άλλη εφαρμογή το ανοίγω εκεί. Αυτό το αρχείο το αντιμετωπίζω ως προσωρινό και αφού τελειώσω με το edit το ξανασώνω στον GR. Αντί δηλαδή να το σώσω σε ένα οποιοδήποτε file explorer, το σώζω σε ένα πολύ ισχυρό file explorer - τον GR. Το προσωρινό αρχείο στη συνέχεια αν θέλω το κρατάω κι αν θέλω το σβήνω. Αυτό μου δίνει και ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας. Η ουσία δεν αλλάζει, το mindset αλλάζει :)

Για το φίλο που λέει πως αυτά είναι πολύ δύσκολα για τους αρχάριους θα του πω ότι συμφωνώ (το βλέπω από τον πατέρα μου), αλλά δεν είναι περισσότερο δύσκολα από το τυπικό file management μέσα σε ένα τυπικό μηχάνημα windows. Γι' αυτό ας πούμε ο πατέρας μου δυσκολεύεται να σώζει και να ανοίγει αρχεία σε ιεράρχιση με περισσότερα από ένα ή δύο επίπεδα. Εκεί έρχεται η ιστορία με το iCloud, όπου δε χρειάζεται να σώζεις τίποτα :) .

Λίγο πιο μετά συνεχίζουμε

Γιάννης

Γίνεται να μην συνεχίσουμε; Θες να κάνεις ένα blog για να βάλεις όλα τα technology for dummies (εμάς δηλαδή) posts σου και να μας δώσεις απλά ένα link? hm? Τι λες; Άμα θες να σου δώσω οδηγίες πως να δημιουργήσεις ένα blog από το best MAC σου.

Και ένα μεγάλο fail από μένα, που από το simplicity της apple πάμε στην δημιουργία ad-hoc networks για να μεταφέρεις (και πάλι αργά ένα αρχείο από δύο συσκευές που αγόρασες.

Πόσα κιλά complex έχουν κάποιοι? (δεν μιλάω για σένα. Μιλάω για αυτούς που είναι άχρηστοι και θέλουν καλώδια για να μεταφέρουν αρχεία ενώ υπάρχει η δυνατότητα των Ad-hoc connections.. pfff .. how 2000 are they? :lol: )

Περίμενε blekos, ένα ένα. Δεν χρειάζεται router για να κάνεις adhoc σύνδεση (γι' αυτό λέγετε ad hoc :)). Υπάρχει και ο τρόπος με τον router κι εκεί πρέπει να ανοίξεις τον browser για να κάνεις δουλειά. Εγώ μιλάω για κάτι πιο απλό: χωρίς router και χωρίς browser. Το goodreader παρουσιάζεται σαν σκληρός ή usb stick στον Finder (File Explorer σε Windows) :). Μετα κάνεις drag&drop. Αν δεν έχει wifi antenna, χρησιμοποιείς καλώδιο.

Δεύτερον το format πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορεί να το διαβάσει το iOS ή μία οποιαδήποτε εφαρμογή του. Αυτό νομίζω εξυπακούεται...

Τρίτον, όσον αφορά τα διπλά copies των αρχείων όταν τα ανοίγεις σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, θα σου πω πως το κάνω εγώ.

Κάθε σημαντικό αρχείο υπάρχει πάντα μέσα στον GR. Αν θέλω να το κάνω edit με μια άλλη εφαρμογή το ανοίγω εκεί. Αυτό το αρχείο το αντιμετωπίζω ως προσωρινό και αφού τελειώσω με το edit το ξανασώνω στον GR. Αντί δηλαδή να το σώσω σε ένα οποιοδήποτε file explorer, το σώζω σε ένα πολύ ισχυρό file explorer - τον GR. Το προσωρινό αρχείο στη συνέχεια αν θέλω το κρατάω κι αν θέλω το σβήνω. Αυτό μου δίνει και ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας. Η ουσία δεν αλλάζει, το mindset αλλάζει :)

Για το φίλο που λέει πως αυτά είναι πολύ δύσκολα για τους αρχάριους θα του πω ότι συμφωνώ (το βλέπω από τον πατέρα μου), αλλά δεν είναι περισσότερο δύσκολα από το τυπικό file management μέσα σε ένα τυπικό μηχάνημα windows. Γι' αυτό ας πούμε ο πατέρας μου δυσκολεύεται να σώζει και να ανοίγει αρχεία σε ιεράρχιση με περισσότερα από ένα ή δύο επίπεδα. Εκεί έρχεται η ιστορία με το iCloud, όπου δε χρειάζεται να σώζεις τίποτα :) .

Λίγο πιο μετά συνεχίζουμε

Εγώ πάντος σε ευχαριστώ για τον χρόνο που έδωσες γιατί μόλις τώρα έλυσα το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα στο iPad.Έπαθα την πλάκα μου,είναι ακριβώς οτι κανω και στο κινητό μου απλώς χωρίς καλώδιο.:)

Επιτέλους μπορώ να βλέπω και να μεταφέρω ελεύθερα τις ταινίες ,την μουσική μου αλλά και οτι άλλο αρχείο θέλω.Το μόνο που λείπει απο το iPad μου είναι ένα torrent client και πουλώ αμέσως το το iPad για να πάρω το καινούριο και να αντικαταστήσει το windows pc μου!!!!

Γίνεται να μην συνεχίσουμε; Θες να κάνεις ένα blog για να βάλεις όλα τα technology for dummies (εμάς δηλαδή) posts σου και να μας δώσεις απλά ένα link? hm? Τι λες; Άμα θες να σου δώσω οδηγίες πως να δημιουργήσεις ένα blog από το best MAC σου.

Και ένα μεγάλο fail από μένα, που από το simplicity της apple πάμε στην δημιουργία ad-hoc networks για να μεταφέρεις (και πάλι αργά ένα αρχείο από δύο συσκευές που αγόρασες.

Πόσα κιλά complex έχουν κάποιοι? (δεν μιλάω για σένα. Μιλάω για αυτούς που είναι άχρηστοι και θέλουν καλώδια για να μεταφέρουν αρχεία ενώ υπάρχει η δυνατότητα των Ad-hoc connections.. pfff .. how 2000 are they? :lol: )

Είχα την εντύπωση ότι αυτό είναι ένα blog για ανθρώπους που μοιράζονται κάποια κοινά ενδιαφέροντα. Ο σκοπός μου δεν ήταν να δείξω ποιος είναι "μεγαλύτερος", ούτε να πείσω κανένα να να αλλάξει συνήθειες. Ήταν απλά να δείξω ένα άλλο τρόπο σκέψης και μία άλλη φιλοσοφία. Προφανώς απευθύνομαι σε λάθος ακροατήριο απότε το σταματάω εδώ. Καληνύχτα :)

Γιάννης

Παρακαλώ να διαγραφεί, λάθος button στο tapatalk.. :( Edited by mobile_hacker
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Είχα την εντύπωση ότι αυτό είναι ένα blog για ανθρώπους που μοιράζονται κάποια κοινά ενδιαφέροντα. Ο σκοπός μου δεν ήταν να δείξω ποιος είναι "μεγαλύτερος", ούτε να πείσω κανένα να να αλλάξει συνήθειες. Ήταν απλά να δείξω ένα άλλο τρόπο σκέψης και μία άλλη φιλοσοφία. Προφανώς απευθύνομαι σε λάθος ακροατήριο απότε το σταματάω εδώ. Καληνύχτα :)

Excellent !

Ίσως τα κίνητρα σου να είναι αγνά, αλλά προσωπικά σε βρίσκω κουραστικό.

Θα σε έβρισκα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, αν όλα αυτά που λες στις τελευταίες 2 σελίδες, τα έλεγες σε ένα θέμα με τίτλο: "iOS tips and tricks: Πως να αξιοποιήσετε το καλύτερο mobile OS της αγοράς! ", και μάλιστα θα σου πρότεινα να το δημιουργήσεις γιατί αυτά που λες εκεί θα είναι πολύ χρήσιμα για πολλούς.

Εκεί θα σου έβγαζα το καπέλο. Εδώ συζητάμε κατά πόσο το νέο iPad ανταποκρίνεται στην αγορά σήμερα, αν θα μπορούσε να έχει κάποια πράγματα διαφορετικά, ίσως αν μας καλύπτει πλήρως για τη χρήση που του κάνουμε. Αυτά τα VS android έγιναν πάρα πολύ κουραστικά, και σίγουρα η δημιουργία ad-hoc δικτύων, τεράστια post υπό μορφή άρθρων και user manual για 3rd party εφαρμογές πιστεύω πως δεν βρίσκονται στο κατάλληλο νήμα.

Απολογίες αν αυτό φαίνεται σαν προσωπική επίθεση (άλλωστε δεν νομίζω πως γνωρίζουμε τον άλλον από ένα username).

Φίλε μου όλα αυτά που έγραψες είναι πολυ χρήσιμα και μπράβο σου που έκανες τον κόπο, ειδικά γι αυτούς που χρησιμοποιούν προιόντα της apple και δεν τα γνώριζαν, ωστόσο το συγκεκριμμένο άρθρο δεν νομίζω οτι έχει και μεγάλη σχέση με τόσες τεχνικές λεπτομέρειες. Όσο για την φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης που αναφέρεις, φαντάζομαι εννοείς τον δικό σου τρόπο σκέψης, γιατί η φιλοσοφία και η ομορφιά των προϊόντων της apple στηρίζεται στην απλότητα και στην ευκολία χρήσης και για μένα όλα αυτά που γράφεις μάλλον το αντίθετο δείχνουν.

Nickolas

παιδια μια ερωτηση θελω να κανω.γιατι στο YT σε android οταν κανω search μου βγαζει τα παντα ενω στο ipad εχει πολλους περιορισμους οπως hd official videos;αν συμβαινει αυτο ειναι τεραστιο fail.παρακαλω δωστε μου μια απαντηση.

Εγω θα σε παρακαλούσα να συνεχίσεις, σε δημοκρατικό φορουμ δεν βρισκόμαστε? αν δεν βρίζεις η δεν προσβάλλεις είσαι εντάξει , και εκτός απο αυτό ολα οσα έγραψες ειναι πολυ ενδιαφέροντα και βοηθητικά και πολυ θα θέλαμε να τα διαβάσουμε.. Αν κάποιον τον κουράζουν μπορεί απλώς να προσπερνάει τα ποστ σου.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εγω θα σε παρακαλούσα να συνεχίσεις, σε δημοκρατικό φορουμ δεν βρισκόμαστε? αν δεν βρίζεις η δεν προσβάλλεις είσαι εντάξει , και εκτός απο αυτό ολα οσα έγραψες ειναι πολυ ενδιαφέροντα και βοηθητικά και πολυ θα θέλαμε να τα διαβάσουμε.. Αν κάποιον τον κουράζουν μπορεί απλώς να προσπερνάει τα ποστ σου.

Και στο κατω κατω ρωτηθηκε, δεν αρχισε ετσι μονος του να τα λεει....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Excellent !

Ίσως τα κίνητρα σου να είναι αγνά, αλλά προσωπικά σε βρίσκω κουραστικό.

Θα σε έβρισκα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, αν όλα αυτά που λες στις τελευταίες 2 σελίδες, τα έλεγες σε ένα θέμα με τίτλο: "iOS tips and tricks: Πως να αξιοποιήσετε το καλύτερο mobile OS της αγοράς! ", και μάλιστα θα σου πρότεινα να το δημιουργήσεις γιατί αυτά που λες εκεί θα είναι πολύ χρήσιμα για πολλούς.

Εκεί θα σου έβγαζα το καπέλο. Εδώ συζητάμε κατά πόσο το νέο iPad ανταποκρίνεται στην αγορά σήμερα, αν θα μπορούσε να έχει κάποια πράγματα διαφορετικά, ίσως αν μας καλύπτει πλήρως για τη χρήση που του κάνουμε. Αυτά τα VS android έγιναν πάρα πολύ κουραστικά, και σίγουρα η δημιουργία ad-hoc δικτύων, τεράστια post υπό μορφή άρθρων και user manual για 3rd party εφαρμογές πιστεύω πως δεν βρίσκονται στο κατάλληλο νήμα.

Απολογίες αν αυτό φαίνεται σαν προσωπική επίθεση (άλλωστε δεν νομίζω πως γνωρίζουμε τον άλλον από ένα username).

Αν τον βρίσκεις κουραστικό, προφανώς μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις αντί να προτείνεις να σταματήσει να γράφει.

Ύστερα από αρκετό καιρό διάβασα ένα τόσο ενδιαφέρον νήμα με επιχειρήματα και απόψεις. Θα συμφωνήσω σε πολλά με τον JG4, όπως επίσης καταλαβαίνω τις ενστάσεις των υπολοίπων σχετικά με τις επιλογές της Apple. Είναι δύσκολο να ανοίξουμε το μυαλό μας και να σκεφτούμε τα πράγματα διαφορετικά από ότι μας έχουν μάθει ότι είναι το σωστό.

Όταν έγινε η επανάσταση των PCs' στα μέσα του 80, η Apple έχασε το παιχνίδι για διάφορους λόγους. Το αποτέλεσμα 30 χρόνια μετά είναι, ο desktop υπολογιστής που έχω δίπλα μου να είναι ένα τετράγωνο, θορυβώδες κουτί με καμια 20αρια θύρες στο πίσω και μπροστινό μέρος.

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι δεν ξέρω αν με ενοχλεί περισσότερο που πρέπει να χρησιμοποιώ USB sticks για να ανταλλάζω αρχεία ή που θεωρώ αφύσικο μια συσκευή να μην έχει υποδοχή για USB.