JG4 Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Runner, νομίζω ότι εξήγησα γιατί τα widgets δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον. Δείξε μου ένα σενάριο όπου το σύστημα ειδοποιήσεων δε μπορεί να καλύψει την ίδια δουλειά. Όταν θέλεις να ενημερωθείς στα γρήγορα, ενημερώνεσαι από εκεί. Όταν θες να αλληλεπιδράσεις μπαίνεις στην ίδια την κανονική εφαρμογή - το οποίο μπορεί να γίνει μέσα από το σύστημα ειδοποιήσεων. Φυσικά και θεωρώ πολλές τεχνολογίες απαξιωμένες (όπως καλή ώρα τα widgets): αυτό λέγεται πρόοδος... Για το atrix, ήλπιζα να μην αναφερθώ, αλλά here it goes: Όταν αλλάζεις το σενάριο χρήσης ενός υπολογιστή (και από touch πας σε ποντίκι και πληκτρολόγιο), θα πρέπει να αλλάξεις και το GUI. Διαφορετικά πέφτεις στο ίδιο σφάλμα που έκανε η MS τόσα πολλά χρόνια και ποτέ δεν κατάφερε να εδραιώσει την κατηγορία tablets. Η σύγκλιση δεν έρχεται με το να κάνεις το hardware modular (αλά transformer), γιατί θα πρέπει να επιλύσεις το πρόβλημα του GUI. Η σύγκλιση θα έρθει με το να κάνεις τα αρχεία "modular": όταν ανοίγεις το κινητό, το αρχείο είναι εκεί και χρησιμοποιείς software για κινητά. Όταν ανήγεις το laptop, το αρχείο είναι εκεί και χρησιμοποιείς software για laptops. Το αρχείο ταξιδεύει και μεταλάσσεται. Όχι η συσκευή... Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Για τα widgets συμφωνω. Ειναι πολυ χρησιμα. Οι εργοστασιακοι launchers συνηθως δεν εχουν προβληματα. Ομως, αν βαλεις 10 widgets στον launcher pro, θα σερνεται. Τουλαχιστον ετσι γινεται στο δικο μου ακριβο android. Και για το κινητο-> λαπτοπ επισης εχεις δικιο, απλα δεν βλεπω τι νοημα εχει κατι τετοιο, περα απο το "κοιτα τι μπορω να κανω". Τελος παντων, υπερβολες ακουγονται απο ολες τις πλευρες. (δεν λεω για εσενα συγκεκριμενα, γενικα μιλαω). Το ipad ειναι υπεροχο για να κανεις 5 πραγματα. Οχι 6. Θελεις κατι παραπανω απο μια ταμπλετα??? 1.Για το Launcher pro που λες......αυτό είναι θέμα του ίδιου του προγράμματος!Τουλάχιστον στο android έχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να κάνεις ότι θες!Εγώ στο arc με τον δικό του (δεν πρόκειται να το αλλάξω ακόμα γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα!) δεν έχω κολλήματα ή το οτιδήποτε!Γι'αυτό έχω ξαναπεί σε πολλούς που λένε για τα λειτουργικά "δεν μετράει ΜΟΝΟ το λειτουργικό αλλά και η σωστή υλοποίηση με το hardware"!Κάποιοι εδώ βάζουν ένα κινητό android που έχουν κι επειδή η εταιρεία έκανε "πατάτα" αυτόματα ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ όλο το λειτουργικό! :wacko: ΛΑΘΟΣ! ;) 2.Έχει νόημα όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται!Με 2 μικρά καλωδιάκια και μια οποιαδήποτε lcd τηλεόραση ανά πάσα στιγμή μπορώ να κάνω σχεδόν ότι θα έκανα και στον υπολογιστή μου!Παραδείγματα: α)πάω σε ένα ξενοδοχείο για ένα σαββατοκύριακο;Αντί να κουβαλάω laptop κ.α. είμαι καλυμμένος! β)Μια μέρα έτυχε στο σπίτι ενός φίλου και θέλαμε να δούμε ταινία!Είχα κάποια αποθηκευμένη στο κινητό και την είδαμε ΑΨΟΓΑ στην τηλεόραση γ)Θέλω να σερφάρω στο ίντερνετ στο σαλόνι μου ή στο πάνω σπίτι (ας πούμε ότι έχω 2 σπίτια και στο ένα έχω τον υπολογιστή) ΠΑΛΙ καλύπτομαι! Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που έγιναν τις τελευταίες μέρες για αυτό τα ανέφερα!Άλλος μπορεί να το εκμεταλλευτεί αλλιώς! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι. Τα αλλά λειτουργικά είναι απολιθωμένα. Οι ιδέες μόνο μιας εταιρίας είναι σωστές (ακόμα κι αν προσπαθούν να αποβλακώσουν και να ελέγξουν απόλυτα τον χρήστη). Τα widget είναι ομοίως απολίθωμα και είναι πιο βολικό να ανοιγοκλείνεις εφαρμογές (αλήθεια τα live tiles πρακτικά widget δεν είναι;). Οι υλοποίηση πρακτικών που υιοθετεί η συγκεκριμένη εταιρία από άλλους είναι πάντα η καλύτερη (κι ας διαβάζω/ακούω παράπονα). Παρουσιάζει κάτι καινούριο; Καινοτομεί. Δεν παρουσιάζει και απλά αυξάνει specs; Πάλι καινοτομεί. Αυξάνουν οι άλλοι τα specs; Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. O καλύτερος τρόπος διαχείρισης αρχείων στο καλύτερο λειτουργικό, με τις καλύτερες συσκευές, από τα καλύτερα υλικά, στους καλύτερους αντιπροσώπους, παρουσιασμένα από τους καλύτερους μηχανικούς, και όλα αυτά με το καλύτερο after sales, τις καλύτερες εγγυήσεις και τις καλύτερες μεταπωλητικές αξίες. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα παράπονο. Τόσα πλεονεκτήματα δε βρήκε o άνθρωπος ούτε στο Θεό... Παράθεση You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Runner, νομίζω ότι εξήγησα γιατί τα widgets δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον. Δείξε μου ένα σενάριο όπου το σύστημα ειδοποιήσεων δε μπορεί να καλύψει την ίδια δουλειά. Όταν θέλεις να ενημερωθείς στα γρήγορα, ενημερώνεσαι από εκεί. Όταν θες να αλληλεπιδράσεις μπαίνεις στην ίδια την κανονική εφαρμογή - το οποίο μπορεί να γίνει μέσα από το σύστημα ειδοποιήσεων. Φυσικά και θεωρώ πολλές τεχνολογίες απαξιωμένες (όπως καλή ώρα τα widgets): αυτό λέγεται πρόοδος... Για το atrix, ήλπιζα να μην αναφερθώ, αλλά here it goes: Όταν αλλάζεις το σενάριο χρήσης ενός υπολογιστή (και από touch πας σε ποντίκι και πληκτρολόγιο), θα πρέπει να αλλάξεις και το GUI. Διαφορετικά πέφτεις στο ίδιο σφάλμα που έκανε η MS τόσα πολλά χρόνια και ποτέ δεν κατάφερε να εδραιώσει την κατηγορία tablets. Η σύγκλιση δεν έρχεται με το να κάνεις το hardware modular (αλά transformer), γιατί θα πρέπει να επιλύσεις το πρόβλημα του GUI. Η σύγκλιση θα έρθει με το να κάνεις τα αρχεία "modular": όταν ανοίγεις το κινητό, το αρχείο είναι εκεί και χρησιμοποιείς software για κινητά. Όταν ανήγεις το laptop, το αρχείο είναι εκεί και χρησιμοποιείς software για laptops. Το αρχείο ταξιδεύει και μεταλάσσεται. Όχι η συσκευή... 1.ΕΣΥ το πιστεύεις αυτό!Εγώ ξέρω ότι με πολλά widgets ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΝ να μπω στο πρόγραμμα για να αλληλεπιδράσω για κάτι που θέλω να κάνω ΣΥΝΤΟΜΑ και ΑΜΕΣΑ με ΜΙΑ κίνηση!Με το να μου λες εσύ ότι κάνεις 1-2 κινήσεις παραπάνω και είναι το ίδιο ή καλύτερο ή πιο "σύγχρονο" :wacko: .....συγγνώμη αλλά διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ! :) 2.Το θέμα είναι ΠΟΙΕΣ θεωρείς απαξιωμένες!Και όταν το λες αυτό να το λες με πρακτικά επιχειρήματα και όχι "επειδή έτσι το λέει/προμοτάρει η εκάστοτε εταιρεία!"! 3.Μου λες για σενάριο χρήσης....διάβασε πιο πάνω το Post μου και θα καταλάβεις και άλλα σενάρια πιο πρακτικά!ΔΕΝ χρειάζεται για να μπω στο ίντερνετ να έχω ντε και καλά το ίδιο πρόγραμμα (αν και αυτό δεν είναι δύσκολο!)!Εγώ δηλαδή πώς κάνω την δουλειά μου με το κινητό; :p 4.Αν θες να μου μιλήσεις για icloud(και άλλες υπηρεσίες cloud βέβαια!) κ.α......σου έχουν απαντήσει οι προηγούμενοι!Απλά εγώ θα σου πω το εξής: ΟΤΑΝ φτάσουμε να έχουμε ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ίντερνετ ΠΑΝΤΟΥ και με προσιτές χρεώσεις τότε έλα πες μου για ΠΛΗΡΗ ενοποίηση cloud υπηρεσίων!Μέχρι τότε......θα έχουμε αλλάξει δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές hardware!Να δίνω ΤΩΡΑ λεφτά για κάτι που μου το πουλάνε για "καινούριο/σύγχρονο/μελλοντικό" όταν πρακτικά θα το χρησιμοποιήσω στο 100% μετά από κάποια χρόνια το θεωρώ πολύ άσχημο! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgaras Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 (edited) Όπως έχω πει παλιότερα πριν πάρω ipad 1 ήμουν εναντίον της apple και είχα android κινητό. Το ipad το είχα πάρει γιατί ήταν το μοναδικό για να διαβάζω βιβλία τόσο εύκολα, να μπορώ να γράψω σημειώσεις πάνω στο pdf και φυσικά η απλησίαστη αυτονομία του. Είχα πάρει την wifi εκδοση 16GB επειδή έλεγα δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά σε αυτή την εταιρεία. Όταν είδα τι μπορούσε να κάνει ήταν κάτι πολύ δυνατό και με έκανε να αγοράσω το iphone. Ξέχασα τι σημαίνει κόλλημα σε συσκευή εκτός από που και που θέματα με safari στο ipad που με ios 5.1 δείχνει να είναι μια χαρά. Θα πήγαινα να επισκεφτώ έναν φίλο με τρένο, 5 ώρες ταξίδι και ήθελα όμως να προχωρήσω με μια παρουσίαση που είχα να ετοιμάσω σε latex-beamer ας πούμε για όσους δεν το ξέρουν ότι είναι μια γλώσσα για να γράφεις επιστημονικά κείμενα και να κάνεις παρουσιάσεις ωραίες. Στο τρένο καταλαβαίνω ότι ξέχασα τον φορτιστή του laptop σπίτι μου και δεν έχω αρκετή μπαταρία. Συνδέω το iphone στην μπρίζα του τρένου, μοιράζω 3G με το ipad, μπαίνω dropbox κατεβάζω τα αρχεία μου, ξεκινάω την εφαρμογή latex touch και αρχίζω να διορθώνω. Για compile έστελνε η εφαρμογή τα αρχεία στον server τους έκανε compile και μου επέστρεφε το pdf μαζί με report για τυχόν λάθη. Αυτός ο συνδυασμός με έσωσε τότε. Η σταθερότητα των συσκευών (το τρένο ταξίδευε με 200km/h) και το ότι όλα δούλευαν ρολόι μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Για αυτό λέω και ξαναλέω ότι όλο το πακέτο είναι απίστευτο hardware+software. H google δεν ελέγχει τις συσκευές που πουλάνε για αυτό μετά έρχονται παράπονα. Ο μέσος χρήστης θέλει φθηνή συσκευή, εκεί ούτε το android είναι καλό (iphone δεν υπάρχει). Άρα μιλάμε για συσκευές 400+ ευρώ. Χθες βέβαια είδα το iphone 3gs στα 369 ευρώ από apple store. Προσωπικά δεν γυρνάω πίσω εκτός αν πάθει κάτι η συσκευή και δεν μπορώ να πάρω γρήγορα νέα λόγο κόστους. Το usb είναι χρήσιμο αλλά προτιμώ να γίνεται μέσω αντάπτορα για το θέμα πάχους της συσκευής. Βέβαια είμαστε στην cloud εποχή, προσωπικά πολλές φορές ανταλλάζω αρχεία μεσω dropbox γιατί μου φαίνεται πιο εύκολο. Edited March 11, 2012 by giorgaras Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 (edited) Όπως έχω πει παλιότερα πριν πάρω ipad 1 ήμουν εναντίον της apple και είχα android κινητό. Το ipad το είχα πάρει γιατί ήταν το μοναδικό για να διαβάζω βιβλία τόσο εύκολα, να μπορώ να πάρω σημειώσεις πάνω στο pdf και φυσικά η απλησίαστη αυτονομία του. Είχα πάρει την wifi εκδοση 16GB επειδή έλεγα δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά σε αυτή την εταιρεία. Όταν είδα τι μπορούσε να κάνει ήταν κάτι πολύ δυνατό και με έκανε να αγοράσω το iphone. Ξέχασα τι σημαίνει κόλλημα σε συσκευή εκτός από που και που θέματα με safari στο ipad που με ios 5.1 δείχνει να είναι μια χαρά. Θα πήγαινα να επισκεφτώ έναν φίλο με τρένο, 5 ώρες ταξίδι και ήθελα όμως να προχωρήσω με μια παρουσίαση που είχα να ετοιμάσω σε latex-beamer ας πούμε για όσους δεν το ξέρουν ότι είναι μια γλώσσα για να γράφεις επιστημονικά κείμενα και να κάνεις παρουσιάσεις ωραίες. Στο τρένο καταλαβαίνω ότι ξέχασα τον φορτιστή του laptop σπίτι μου και δεν έχω αρκετή μπαταρία. Συνδέω το iphone στην μπρίζα του τρένου, μοιράζω 3G με το ipad, μπαίνω dropbox κατεβάζω τα αρχεία μου, ξεκινάω την εφαρμογή latex touch και αρχίζω να διορθώνω. Για compile έστελνε η εφαρμογή τα αρχεία στον server τους έκανε compile και μου επέστρεφε το pdf μαζί με report για τυχόν λάθη. Αυτός ο συνδυασμός με έσωσε τότε. Η σταθερότητα των συσκευών (το τρένο ταξίδευε με 200km/h) και το ότι όλα δούλευαν ρολόι μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Για αυτό λέω και ξαναλέω ότι όλο το πακέτο είναι απίστευτο hardware+software. H google δεν ελέγχει τις συσκευές που πουλάνε για αυτό μετά έρχονται παράπονα. Ο μέσος χρήστης θέλει φθηνή συσκευή, εκεί ούτε το android είναι καλό (iphone δεν υπάρχει). Άρα μιλάμε για συσκευές 400+ ευρώ. Χθες βέβαια είδα το iphone 3gs στα 369 ευρώ από apple store. Προσωπικά δεν γυρνάω πίσω εκτός αν πάθει κάτι η συσκευή και δεν μπορώ να πάρω γρήγορα νέα λόγο κόστους. Το usb είναι χρήσιμο αλλά προτιμώ να γίνεται μέσω αντάπτορα για το θέμα πάχους της συσκευής. Βέβαια είμαστε στην cloud εποχή, προσωπικά πολλές φορές ανταλλάζω αρχεία μεσω dropbox γιατί μου φαίνεται πιο εύκολο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά που λες ΔΕΝ γίνονται με άλλα κινητά/συσκευές!Τα ίδια μπορώ να τα κάνω κι εγώ με άσχετο συνδυασμό πχ arc/netbook(advent)/box! Για το ότι το ίντερνετ/σύνδεση ήταν σταθερό ΔΕΝ έχει να κάνει με την APPLE!!! :wacko::wacko: Μου αρέσει που ΘΕΟΠΟΕΙΤΑΙ το cloud απλά για ανταλλαγή αρχείων λες και το 90% των χρηστών το χρησιμοποιούν!Το 90% ΔΕΝ ξέρουν καν τι είναι αυτό!ΠΡΑΚΤΙΚΑ μιλάω!Ενημερωτικά.....υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ υπηρεσίες cloud ΑΠΛΑ για ανταλλαγή αρχείων!!Αλλά ότι κι αν λέτε ΚΑΛΟ είναι να έχουμε και επιλογή για usb έστω και micro usb που δεν πιάνει χώρο!Όταν πεθάνει το usb σαν τεχνολογία τότε βλέπουμε! Edited March 11, 2012 by runner Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι. Τα αλλά λειτουργικά είναι απολιθωμένα. Οι ιδέες μόνο μιας εταιρίας είναι σωστές (ακόμα κι αν προσπαθούν να αποβλακώσουν και να ελέγξουν απόλυτα τον χρήστη). Τα widget είναι ομοίως απολίθωμα και είναι πιο βολικό να ανοιγοκλείνεις εφαρμογές (αλήθεια τα live tiles πρακτικά widget δεν είναι;). Οι υλοποίηση πρακτικών που υιοθετεί η συγκεκριμένη εταιρία από άλλους είναι πάντα η καλύτερη (κι ας διαβάζω/ακούω παράπονα). Παρουσιάζει κάτι καινούριο; Καινοτομεί. Δεν παρουσιάζει και απλά αυξάνει specs; Πάλι καινοτομεί. Αυξάνουν οι άλλοι τα specs; Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. O καλύτερος τρόπος διαχείρισης αρχείων στο καλύτερο λειτουργικό, με τις καλύτερες συσκευές, από τα καλύτερα υλικά, στους καλύτερους αντιπροσώπους, παρουσιασμένα από τους καλύτερους μηχανικούς, και όλα αυτά με το καλύτερο after sales, τις καλύτερες εγγυήσεις και τις καλύτερες μεταπωλητικές αξίες. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα παράπονο. Τόσα πλεονεκτήματα δε βρήκε o άνθρωπος ούτε στο Θεό... Όλο αυτό το rant δεν περιέχει ούτε ένα επιχείρημα. Κανένας δεν έκανε αυτές τις γενικεύσεις που κάνεις εσύ. Πρέπει να επιλέξεις σε πιο επίπεδο θέλεις να κάνεις αυτή την συζήτηση :rolleyes: ... Το μόνο ενδιαφέρον που είπες είναι για τα live tiles. Τα live tiles δεν είναι widgets, αλλά το σύστημα ειδοποιήσεων της MS!: δε μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του tile, αλλά μπορεί η κάθε εφαρμογή να καταχωρεί κάποιες απαραίτητες πληροφορίες εκεί ;) Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgaras Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά που λες ΔΕΝ γίνονται με άλλα κινητά/συσκευές!Τα ίδια μπορώ να τα κάνω κι εγώ με άσχετο συνδυασμό πχ arc/netbook(advent)/box! Για το ότι το ίντερνετ/σύνδεση ήταν σταθερό ΔΕΝ έχει να κάνει με την APPLE!!! :wacko::wacko: Μήπως μιλάμε για tablets/κινητά και όχι για netbooks? Τι αυτονομία φτάνουν αλήθεια; Η σταθερή σύνδεση έχει να κάνει με το hardware, πόσες φορές γίνεται σύγκριση για το σήμα ανάμεσα στα κινητά? Η σταθερότητα η γενική με εντυπωσίασε, δεν κράσαρε τίποτα, η μπαταρία κράτησε ακόμα και για τον γυρισμό και λοιπά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ke_Nal Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι. Τα αλλά λειτουργικά είναι απολιθωμένα. Οι ιδέες μόνο μιας εταιρίας είναι σωστές (ακόμα κι αν προσπαθούν να αποβλακώσουν και να ελέγξουν απόλυτα τον χρήστη). Τα widget είναι ομοίως απολίθωμα και είναι πιο βολικό να ανοιγοκλείνεις εφαρμογές (αλήθεια τα live tiles πρακτικά widget δεν είναι;). Οι υλοποίηση πρακτικών που υιοθετεί η συγκεκριμένη εταιρία από άλλους είναι πάντα η καλύτερη (κι ας διαβάζω/ακούω παράπονα). Παρουσιάζει κάτι καινούριο; Καινοτομεί. Δεν παρουσιάζει και απλά αυξάνει specs; Πάλι καινοτομεί. Αυξάνουν οι άλλοι τα specs; Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. O καλύτερος τρόπος διαχείρισης αρχείων στο καλύτερο λειτουργικό, με τις καλύτερες συσκευές, από τα καλύτερα υλικά, στους καλύτερους αντιπροσώπους, παρουσιασμένα από τους καλύτερους μηχανικούς, και όλα αυτά με το καλύτερο after sales, τις καλύτερες εγγυήσεις και τις καλύτερες μεταπωλητικές αξίες. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα παράπονο. Τόσα πλεονεκτήματα δε βρήκε o άνθρωπος ούτε στο Θεό... Πρόσεξε το μεσημέρι καθώς τρως να μην δαγκώσεις την γλώσσα σου.Στο λέω εγώ δεν θα επιζήσεις..(πλακίτσα):p Γιατί ρε τόση κακία.Κανείς δεν παρουσίασε έτσι τα προιόντα της apple ,απλώς μερικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τα πλεονεκτήματά τους γιατί τον τελευταίο καιρό έχει φάει το θάψιμο το iOS (όχι άδικα,εν μέρη) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 1.ΕΣΥ το πιστεύεις αυτό!Εγώ ξέρω ότι με πολλά widgets ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΝ να μπω στο πρόγραμμα για να αλληλεπιδράσω για κάτι που θέλω να κάνω ΣΥΝΤΟΜΑ και ΑΜΕΣΑ με ΜΙΑ κίνηση!Με το να μου λες εσύ ότι κάνεις 1-2 κινήσεις παραπάνω και είναι το ίδιο ή καλύτερο ή πιο "σύγχρονο" :wacko: .....συγγνώμη αλλά διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ! :) Αντί να τα γράφεις όλα αυτά καλό είναι να δώσεις μερικά απτά παραδείγματα. Κάποιος μίλησε για τα ραντεβού σε widgets. Αυτά βρίσκονται μέσα στο notification center: έχεις πρόσβαση από παντού με ένα flick, καθώς και ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις όπου κι αν είσαι (σε αντιδιατολή με τα widgets :happy: ). Τίποτα άλλο; 2.Το θέμα είναι ΠΟΙΕΣ θεωρείς απαξιωμένες!Και όταν το λες αυτό να το λες με πρακτικά επιχειρήματα και όχι "επειδή έτσι το λέει/προμοτάρει η εκάστοτε εταιρεία!"! Αν είχες διαβάσει τουλάχιστον αυτό το νήμα θα έβλεπες ότι το τελευταίο που μπορείς να μου προσάψεις είναι ότι μιλάω χωρίς επιχειρήματα και απλά κουνώντας το λάβαρο του marketing μιας εταιρείας. Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί μου, αλλά νομίζω ότι δικαιολογώ ό,τι λέω. 4.Αν θες να μου μιλήσεις για icloud(και άλλες υπηρεσίες cloud βέβαια!) κ.α......σου έχουν απαντήσει οι προηγούμενοι!Απλά εγώ θα σου πω το εξής: ΟΤΑΝ φτάσουμε να έχουμε ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ίντερνετ ΠΑΝΤΟΥ και με προσιτές χρεώσεις τότε έλα πες μου για ΠΛΗΡΗ ενοποίηση cloud υπηρεσίων!Μέχρι τότε......θα έχουμε αλλάξει δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές hardware!Να δίνω ΤΩΡΑ λεφτά για κάτι που μου το πουλάνε για "καινούριο/σύγχρονο/μελλοντικό" όταν πρακτικά θα το χρησιμοποιήσω στο 100% μετά από κάποια χρόνια το θεωρώ πολύ άσχημο! Δε χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτή την ολοκληρωτική λύση για να δεις αυτό που σου λέω. Το επιχείρημα είναι απλό: δε θα κάτσω να κάνω δουλειά σε μία οθόνη 32 ίντσες με μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για 4 ίντσες. Κάποιος Geek που θέλει να αποδείξει αυτό που κανείς δεν του ζητάει μπορεί να το κάνει :lol:. Ο φυσιολογικός κόσμος δεν πρόκειται... Αν τώρα θέλεις να φέρεις μία ταινία σε ένα άλλο σπίτι και να τη δεις σε μία άλλη τηλεόραση, πάρε ένα φλασάκι των 10 ευρώ. Ή χρησιμοποίησε αυτό το DLNA πρωτόκολλο που είπε ένας φίλος παραπάνω :lol:. Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Όλο αυτό το rant δεν περιέχει ούτε ένα επιχείρημα. Κανένας δεν έκανε αυτές τις γενικεύσεις που κάνεις εσύ. Πρέπει να επιλέξεις σε πιο επίπεδο θέλεις να κάνεις αυτή την συζήτηση :rolleyes: ... Το μόνο ενδιαφέρον που είπες είναι για τα live tiles. Τα live tiles δεν είναι widgets, αλλά το σύστημα ειδοποιήσεων της MS!: δε μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του tile, αλλά μπορεί η κάθε εφαρμογή να καταχωρεί κάποιες απαραίτητες πληροφορίες εκεί ;) Ούτε εσύ παρουσιάζεις επιχειρήματα. Παρουσιάζεις τη φιλοσοφία μιας εταιρίας χωρίς να την κρίνεις. Απλά τη δέχεσαι. Είσαι ένας από τους λίγους που είναι τόσο ερωτευμένοι με τις συσκευές τους, αλλά έχω ξαναδεί κι άλλους σαν κι εσένα. Πότε η συζήτηση μαζί τους δεν οδηγούσε πουθενά. Όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε τα καλά και τα κακά στις συσκευές που χρησιμοποιούμε. Αυτοί δεν βλέπουν τίποτα κακό. Κι ονομάζουν φιλοσοφία και επιλογή τις αδυναμίες. Δεν έχω αλλά επιχειρήματα γιατί απλά δεν τα διαβάζεις. Απλά τα βλέπεις και αφού διαφέρουν από τις επιλογές της Apple δε σου κάνουν. Δεν είμαι εδώ για να σου πω πως να σκεφτείς. Αλλά μη νομίζεις ότι επειδή δεν το κανείς εσύ, δεν το κάνει κανείς... Παράθεση You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Παιδια τα εχουμε γραψει 100 φορες. Οι ταμπλετες ειναι για πολυ συγκεκριμενες δουλειες. Δηλαδη: - Internet browsing - Ebook reading (σε καθε μορφη) - Email διαχειριση - PIM - Καποιες εξειδικευμενες εφαρμογες, που κατα περιπτωσεις ειναι χρησιμες για συγκεκριμενα επαγγελματα κι οι υπολοιπες που εμπιπτουν σε μια απο τις παραπανω χρησεις. ΔΕΝ ειναι χρησιμο για κατι περα απο αυτο, τελος... Οποιος αντιληφθει οτι εχει ξοδεψει 500-800 ευρω για ενα μηχανακι που κανει ολα τα παραπανω, εχει μεγαλη διαρκεια μπαταριας και ειναι instant on (βασικοτατο) τοτε θα ειναι ευχαριστημενος με ενα Ipad (που ειναι κι ο κυριοτερος εκφραστης των παραπανω χρησεων - μονο και μονο για την εμπειρια χρησης του - βλεπε γραμμικη συμπεριφορα στη χρηση του, touch sensor κλπ κλπ). Οποιος νομιζει οτι θα κανει αλλη σοβαρη δουλεια (CAD ή ακομα και σοβαρη συνταξη word/excel/powerpoint), απλα θα εχει πεταξει τα λεφτα του... Για εμενα οι παραπανω χρησεις ειναι υπερ το δεον αρκετες και για αυτο θα επενδυσω τα 550 ευρω που ζηταει η apple (μονο και μονο για να διαβαζω pdf αρχεια για τη δουλεια μου, θα κανει αποσβεση). Οποιος νομιζει οτι δεν τα αξιζει (δικαιως, για πολλους δεν αξιζει τον κοπο γιατι παιρνουν ενα ολοκληρωμενο υπολογιστη με αυτο το ποσο), απλα δεν πλησιαζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Μήπως μιλάμε για tablets/κινητά και όχι για netbooks? Τι αυτονομία φτάνουν αλήθεια; Η σταθερή σύνδεση έχει να κάνει με το hardware, πόσες φορές γίνεται σύγκριση για το σήμα ανάμεσα στα κινητά? Η σταθερότητα η γενική με εντυπωσίασε, δεν κράσαρε τίποτα, η μπαταρία κράτησε ακόμα και για τον γυρισμό και λοιπά. Ξέρω για τι μιλάμε απλά θέλω να σου πω ότι χρησιμοποίησα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΕΣ μεταξύ τους συσκευές και δούλεψαν όλα μια χαρά!Για την αυτονομία που λες....το advent μου με την μπαταρία που του είχα βάλει πριν χρόνια έφτανε σχεδόν 5 ώρες!Τώρα γύρω στις 4!Και μην μου συγκρίνεις το φυσικό πληκτρολόγιο με το εικονικό γιατί απλά είναι αστείο!Αν και πάλι είσαι άστοχος γιατί πριν μίλησες για "πρίζα τρένου"!Άρα που είναι το πρόβλημά σου με την αυτονομία;Για την σταθερότητα...α οκ....το άκουσα κι αυτό!Οι διαφορές που λες τι σχέση έχουν με αυτό που λέμε;Η σταθερότητα του ίντερνετ έχει να κάνει με την σταθερότητα που έχει η εκάστοτε εταιρεία κινητής σε όλη την διαδρομή(βασικά!!!)!Όσον αφορά το wifi του iphone(αν θες να επεκταθείς!)....δεν ξέρω τι γίνεται με την 5.1 αλλά μέχρι και την 5.01 μόνο σταθερό και απροβλημάτιστο δεν ήταν!Το γιατί ψάξε και βρες το μόνος σου!Το έχουμε αναφέρει ξανά! Αντί να τα γράφεις όλα αυτά καλό είναι να δώσεις μερικά απτά παραδείγματα. Κάποιος μίλησε για τα ραντεβού σε widgets. Αυτά βρίσκονται μέσα στο notification center: έχεις πρόσβαση από παντού με ένα flick, καθώς και ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις όπου κι αν είσαι (σε αντιδιατολή με τα widgets :happy: ). Τίποτα άλλο; Αν είχες διαβάσει τουλάχιστον αυτό το νήμα θα έβλεπες ότι το τελευταίο που μπορείς να μου προσάψεις είναι ότι μιλάω χωρίς επιχειρήματα και απλά κουνώντας το λάβαρο του marketing μιας εταιρείας. Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί μου, αλλά νομίζω ότι δικαιολογώ ό,τι λέω. Δε χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτή την ολοκληρωτική λύση για να δεις αυτό που σου λέω. Το επιχείρημα είναι απλό: δε θα κάτσω να κάνω δουλειά σε μία οθόνη 32 ίντσες με μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για 4 ίντσες. Κάποιος Geek που θέλει να αποδείξει αυτό που κανείς δεν του ζητάει μπορεί να το κάνει :lol:. Ο φυσιολογικός κόσμος δεν πρόκειται... Αν τώρα θέλεις να φέρεις μία ταινία σε ένα άλλο σπίτι και να τη δεις σε μία άλλη τηλεόραση, πάρε ένα φλασάκι των 10 ευρώ. Ή χρησιμοποίησε αυτό το DLNA πρωτόκολλο που είπε ένας φίλος παραπάνω :lol:. -Τι παραδείγματα μου λες!Πλάκα κάνεις;Έχω τις 5 σελίδες τακτοποιημένες όπως θέλω ΕΓΩ (και με βολεύει) με widgets(tapatalk,weather,data,εορτολογιο,car finder,πολυμέσα-διάφορες εφαρμογές,φωτογραφίες,ημερολόγιο κ.α.)!Τι άλλο να σου πω;Αν όλα αυτά μου έβγαζαν ειδοποιήσεις συνεχώς στην μπάρα.....την είχα κάτσει με την ποσότητα που θα έπρεπε διαβάζω μία μία! -Μα δεν μας λες ΠΟΙΕΣ θεωρείς απαξιωμένες και γιατί!Λέω κάνα ψέμα; -Όσα δεν φτάνει η αλεπού....!Μια χαρά κάνω δουλειά με όλες τις εφαρμογές(ίντερνετ,mail,office,βίντεο,κάνα παιχνιδάκι κ.α.) ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ! :) Αν εσένα δεν σου αρέσει δεν μπορώ να κάνω κάτι!Ενημερωτικά πάντως.....ότι εφαρμογές έχω δουλέψει ΔΕΝ είχαν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με την 32" οθόνη! :p -Όσα δεν φτάνει η αλεπού v2...!Εγώ τουλάχιστον έχω επιλογή και κουβαλάω μαζί μου ΠΑΝΤΑ και έναν media player που κάνει σχεδόν τα πάντα (streaming,hd,web κ.α.) και σίγουρα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε μεγαλύτερο αριθμό συσκευών απ'ότι εσύ! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrissk_2 Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 (edited) Να είναι δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στο foreground δεν υπάρχει όχι μόνο στο iOS αλλά και πουθενά αλλού. Πάρε παράδειγμα τα windows στο desktop. Μόνο ένα παράθειρο είναι ενεργό και μπορείς να αλληλεπιδράσεις. Αν πας τον κέρσορα πάνω από μη ενεργό παράθυρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός κι αν κάνεις κλικ πάνω και το φέρεις στο foreground. Πάντα με ένα παράθυρο αλληλεπιδράς. Η διαφορά με τα mobile OS's είναι ότι στις background εφαρμογές δεν ανανεώνεται και το GUI. Ανανεώνεται μόλις τις φέρεις στο foreground. Αυτό δε σημαίνει ότι οι εφαρμογές δεν τρέχουν. Απλά (και πολύ σωστά) το GUI είναι παγωμένο σε ένα πρότερο state από τη στιγμή που δεν το βλέπεις. Στο iOS (και αλλού), αντί να έχεις ανανέωση όλου του GUI μιας background εφαρμογής, έχεις ένα σύστημα ειδοποιήσεων που σε ενημερώνει για αλλαγές στο περιεχόμενο της εφαρμογής, χωρις να χρειάζεται να διατηρεί ένα ολόκληρο γραφικό περιβάλλον εν ενεργεία τη στιγμή που δεν αλληλεπιδράς μαζί του. Κάτσε και σκέψου πως το αποτέλεσμα για τον χρήστη είναι το ίδιο, με πολύ μικρότερο όμως ενεργειακό κόστος. Δεν έχει να κάνει με περιορισμούς του συστήματος: η αρχιτεκτονική του iOS όσον αφορά το multithreading είναι ίδια με αυτή του OsX. Έχει να κάνει με ενσυνείδητες επιλογές ενός πολύ εξελιγμένου συστήματος multitasking. Μιλάνε πολλοί για την απλότητα του iOS και συνήθως την ταυτίζουν με ωραία γραφικά. Αυτό είναι το λιγότερο. Η Apple πατάει μεταξύ άλλων σε δύο αξιώματα: το task management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος το file management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος Δε λέω ότι τα έχει καταφέρει τέλεια και στα δύο μέτωπα. Ειδικά το file management είναι ένα project εν εξελίξει και για να υλοποιηθεί πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη εποχή υπολογιστών. Το iCloud είναι φυσικά ο πυρήνας του file management για την Apple στην καινούρια αυτή εποχή και οι developers αναλαμβάνουν την ευθύνη να μιλάνε με το iCloud (και όχι οι χρήστες). Θα πάρει καιρό, αλλά αν θέλει κανείς να πάρει μία πρώτη γεύση ας δει πως δουλεύει το iPhoto σε iOS και OsX. Έτσι πρέπει να δουλέψουν όλοι οι τύποι αρχείων και όλα τα key value data. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερη εξέλιξη από τα mhz τα pixels και τους πυρήνες... 1. Τα widgets είναι πολύ απλοϊκά applications που τρώνε τσάμπα ram χωρίς να μπορούν να προσφέρουν κάτι που ένα πολύ μελετημένο σύστημα ειδοποιήσεων δε μπορεί να προσφέρει ;) . 2. Το atrix και το padfone θα πάνε άπατα γιατί βασίζονται σε μία πολύ λανθασμένη αντίληψη του τι εστί mobile και desktop convergence. Αυτό που κάνουν δε μετατρέπει ένα τηλέφωνο σε ένα laptop. Είναι μια ολόκληρη συζήτηση που πρέπει να γίνει σε άλλο thread. 3. Δε μπορείς να δεις μόνο το κόστος της ram. Πρέπει να σκέφτεσαι σε όρους συστήματος και όχι σε όρους ενός μεμονομένου εξαρτήματος. Επειδη προφανως διαβαζοντας και τα υπολοιπα posts σου σημερα βλεπω οτι δεν θα συνεννοηθουμε, μιας και ακυρωνεις αυτα που λεει ο αλλος οπως σε βολευει, σου απαντω στα γρηγορα : 1. Αυτο ειναι δικη σου αποψη. Εγω για παραδειγμα εχω καποια widgets με τα οποια βλεπω γρηγορα τα mails μου και το facebook. Οπως σου ανεφερα πριν με αλλο launcher και scrolling ειναι σαν να εχεις μια απλη εφαρμογη αμεσα διαθεσιμη. Μαλιστα widgets οπως media players πχ (poweramp - winamp) ειναι παρα πολυ λειτουργικα και χρησιμα ακομα και στην default κατασταση. ΔΕΝ μπορεις να ακυρωνεις τις αποψεις του αλλου αν αυτο δεν σε συμφερει, εμεις κανουμε μια χαρα την δουλεια μας με τον τροπο αυτο. 2. Παλι τα ιδια. Αυτο που το στηριζεις ? Επειδη δεν σου αρεσει εσενα ? Τα εχεις δοκιμασει ? Ειδικα το atrix σου bootarei σε full Ubuntu Desktop. Δεν λεω οτι ειναι πληρες laptop, κυριως λογω performance, αλλα το να εισαι πχ διακοπες και να θελεις να στελνεις τα mail σου ή να διαβασεις πχ το facebook και τον google reader, ειναι super, πολυ δεν περισσοτερο απο laptop ή tablet μιας και τα εχεις ολα σε μια συσκευη η οποια απλα μεταμορφωνεται. Ναι ξερω τα ιδια κανεις και με το iCloud ή το dropbox κλπ αλλα ΟΧΙ δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις μια συσκευη για ολα. Και σε τελικη αν εσενα δεν σου αρεσει - βολευει οκ no problem, ομως εγω και αλλοι ψαχνουμε ενα τετοιο gadget αρκετα χρονια, οποτε σιγουρα δεν μπορεις να μιλας για ολους ουτε να ακυρωνεις πραγματα αν δεν σε βολευει. 3. Μην μου λες μπουρδες, ξερεις οτι ΔΕΝ ειναι μεγαλο το κοστος, αλλοι κατασκευαστες το κανουν με πολυ φθηνοτερες λυσεις και καλυτερο hardware. Τελος για το scheduling, προφανως εγινε παρανοηση. Ναι δεν μπορεις να εχεις 2 active windows - apps, εγω εννοουσα 2 showing windows - apps, νομιζα οτι απο τα προηγουμενα θα καταλαβαινες οτι σε αυτο αναφερομουν, προφανως δεν εγινε ετσι. Σε καθε περιπτωση στο android γινεται, ειχα ανεβασει ενα link καποια posts πριν ως απαντηση σε καποιον για το ιδιο θεμα.Για το Linux (ως δυνατοτητες kernel στο scheduling) δεν το συζητω ειναι προφανες. Γενικως θα πρεπει στην full HD οθονη να τρεχω περισσοτερα απο ενα applications. Στο android μπορω. Στο iOS οχι. Στα windows περιμενουμε να δουμε, μαλλον θα υποστηριζεται. Στο iOS (και αλλού), αντί να έχεις ανανέωση όλου του GUI μιας background εφαρμογής, έχεις ένα σύστημα ειδοποιήσεων που σε ενημερώνει για αλλαγές στο περιεχόμενο της εφαρμογής, χωρις να χρειάζεται να διατηρεί ένα ολόκληρο γραφικό περιβάλλον εν ενεργεία τη στιγμή που δεν αλληλεπιδράς μαζί του. Κάτσε και σκέψου πως το αποτέλεσμα για τον χρήστη είναι το ίδιο, με πολύ μικρότερο όμως ενεργειακό κόστος. Δεν έχει να κάνει με περιορισμούς του συστήματος: η αρχιτεκτονική του iOS όσον αφορά το multithreading είναι ίδια με αυτή του OsX. Έχει να κάνει με ενσυνείδητες επιλογές ενός πολύ εξελιγμένου συστήματος multitasking. Μιλάνε πολλοί για την απλότητα του iOS και συνήθως την ταυτίζουν με ωραία γραφικά. Αυτό είναι το λιγότερο. Η Apple πατάει μεταξύ άλλων σε δύο αξιώματα: το task management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος το file management είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος Αν ενα συστημα χρειαζεται απο τον developer να ορισει πως τρεχει η εφαρμογη του ως προς το scheduling τοτε μονο advanced δεν ειναι. Στον linux kernel εχουν εντελως δυναμικο τροπο διαχειρησης των παραπανω (εφαρμοζεται προς το παρον μονο στο meego - N9) με πολυ καλυτερο αποτελεσμα. Για την πληροφορηση σου αυτα συνηθως γινονται ΜΟΝΟ σε ειδικη κατηγορια εφαρμογων οπως πχ realtime apps ή σε εντελως embedded systems. Για κινητα μπορω να το δεχτω. Για tablets ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ελπζω να εγινα κατανοητος και οι απαντησεις να ειναι επι της ουσιας και οχι σαν τις προηγουμενες. Edited March 11, 2012 by chrissk_2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgaras Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Ξέρω για τι μιλάμε απλά θέλω να σου πω ότι χρησιμοποίησα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΕΣ μεταξύ τους συσκευές και δούλεψαν όλα μια χαρά!Για την αυτονομία που λες....το advent μου με την μπαταρία που του είχα βάλει πριν χρόνια έφτανε σχεδόν 5 ώρες!Τώρα γύρω στις 4!Και μην μου συγκρίνεις το φυσικό πληκτρολόγιο με το εικονικό γιατί απλά είναι αστείο!Αν και πάλι είσαι άστοχος γιατί πριν μίλησες για "πρίζα τρένου"!Άρα που είναι το πρόβλημά σου με την αυτονομία;Για την σταθερότητα...α οκ....το άκουσα κι αυτό!Οι διαφορές που λες τι σχέση έχουν με αυτό που λέμε;Η σταθερότητα του ίντερνετ έχει να κάνει με την σταθερότητα που έχει η εκάστοτε εταιρεία κινητής σε όλη την διαδρομή(βασικά!!!)!Όσον αφορά το wifi του iphone(αν θες να επεκταθείς!)....δεν ξέρω τι γίνεται με την 5.1 αλλά μέχρι και την 5.01 μόνο σταθερό και απροβλημάτιστο δεν ήταν!Το γιατί ψάξε και βρες το μόνος σου!Το έχουμε αναφέρει ξανά! Καταρχάς ας χαλαρώσουμε γιατι σαν να διαπιστώνω αυξημένο τόνο ενώ εμείς είμαστε χαλαροί αφού όλα πάνε καλά :) Φυσικά και μπορώ να γράφω στο εικονικό πληκτρολόγιο και πολύ γρήγορα θα έλεγα. Έχεις δοκιμάσει να γράψεις σε ipad? Ναι η πρίζα ήταν για το iphone όχι για το ipad :) δεν είχα αρκετή μπαταρία. Αν ένα κινητό χάνει σήμα θα χάσει και ιντερνετ. Λες να έλεγα για 5ωρη σύνδεση ipad-iphone μέσω wifi και να είχε προβλήματα σταθερότητας και να μην το έβλεπα; Ακόμα και όταν κατέβαζα 500mb αρχεία άλλη φορά δεν είχα κανένα θέμα. Εγώ από όταν πήρα το iphone αισθάνθηκα ότι επιτέλους ένα κινητό. Αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atlantian Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Αντί να τα γράφεις όλα αυτά καλό είναι να δώσεις μερικά απτά παραδείγματα. Κάποιος μίλησε για τα ραντεβού σε widgets. Αυτά βρίσκονται μέσα στο notification center: έχεις πρόσβαση από παντού με ένα flick, καθώς και ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις όπου κι αν είσαι (σε αντιδιατολή με τα widgets :happy: ). Τίποτα άλλο; Δε χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτή την ολοκληρωτική λύση για να δεις αυτό που σου λέω. Το επιχείρημα είναι απλό: δε θα κάτσω να κάνω δουλειά σε μία οθόνη 32 ίντσες με μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για 4 ίντσες. Κάποιος Geek που θέλει να αποδείξει αυτό που κανείς δεν του ζητάει μπορεί να το κάνει :lol:. Ο φυσιολογικός κόσμος δεν πρόκειται... Αν τώρα θέλεις να φέρεις μία ταινία σε ένα άλλο σπίτι και να τη δεις σε μία άλλη τηλεόραση, πάρε ένα φλασάκι των 10 ευρώ. Ή χρησιμοποίησε αυτό το DLNA πρωτόκολλο που είπε ένας φίλος παραπάνω :lol:. Νομίζω υπάρχουν πολλά παραδείγματα με widgets που είναι πολύ χρήσιμα και βοηθούν να κάνει κάποιος γρήγορα κάποιες κινήσεις ώστε να μην χρειάζεται να μπαίνει σε εφαρμογές ή μενού, για παράδειγμα widgets για αγαπημένες επαφές, για να ανοιγοκλείνεις 3G, WIFI, δεδομένα, email, o καιρός, στην περίπτωση του Ν8 που χρησιμοποιώ widget για να ανοιγοκλείνω τον fm transmitter χωρίς να μπαίνω σε μενού και ταυτόχρονα να αλλάζω συχνότητα ή ακόμη κάποιο πολύ χρήσιμο widget που σου δείχνει πόσα mb σου έχουν απομείνει για mobile internet κλπ. Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέσω ενός κινητού στην τηλεόρασή σου, φυσικά δε μιλάμε για μια εφαρμογή ζωγραφικής, αλλά για να μπεις στο internet ή να δεις τις φωτογραφίες που έχεις στη συσκευή σου, μουσική ή κάποια ταινία ή ακόμη να παίξεις και κάποιο παιχνίδι όλα αυτά λειτουργούν ωραιότατα και γρήγορα με HDMI, κακά τα ψέματα οι ασύρματες λύσεις καθυστερούν λιγάκι. Τώρα για το DLNA να θυμήσω οτι το υποστηρίζουν και συσκευές όπως xbox 360 και ps3 οπότε και η τηλεόραση να μην το υποστηρίζει φωτογραφίες, μουσική, βίντεο μπορείς να μοιραστείς και να δεις ακόμη και με αυτό τον τρόπο. Και σε αυτό το σημείο είναι και η διαφωνία που έχω με την υλοποίηση της Apple στα προιόντα της, παρόλο που μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα πρώτον για να συνεργαστούν άψογα χρειάζεσαι να έχεις δικά της προιόντα, δεύτερον είναι ένα μοναχικό "οικοσύστημα" δηλαδή δε μπορείς να μοιραστείς μουσική, βίντεο, βιβλία. Παράθεση Nickolas Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billraven Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι. Τα αλλά λειτουργικά είναι απολιθωμένα. Οι ιδέες μόνο μιας εταιρίας είναι σωστές (ακόμα κι αν προσπαθούν να αποβλακώσουν και να ελέγξουν απόλυτα τον χρήστη). Τα widget είναι ομοίως απολίθωμα και είναι πιο βολικό να ανοιγοκλείνεις εφαρμογές (αλήθεια τα live tiles πρακτικά widget δεν είναι;). Οι υλοποίηση πρακτικών που υιοθετεί η συγκεκριμένη εταιρία από άλλους είναι πάντα η καλύτερη (κι ας διαβάζω/ακούω παράπονα). Παρουσιάζει κάτι καινούριο; Καινοτομεί. Δεν παρουσιάζει και απλά αυξάνει specs; Πάλι καινοτομεί. Αυξάνουν οι άλλοι τα specs; Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. O καλύτερος τρόπος διαχείρισης αρχείων στο καλύτερο λειτουργικό, με τις καλύτερες συσκευές, από τα καλύτερα υλικά, στους καλύτερους αντιπροσώπους, παρουσιασμένα από τους καλύτερους μηχανικούς, και όλα αυτά με το καλύτερο after sales, τις καλύτερες εγγυήσεις και τις καλύτερες μεταπωλητικές αξίες. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα παράπονο. Τόσα πλεονεκτήματα δε βρήκε o άνθρωπος ούτε στο Θεό... Και το πόστ που περίμενα να βρώ και είχα αρχίσει να απογοητεύομαι.Ευχαριστώ που με έβγαλες απο τον κόπο να σπαμάρω και να γίνω κακός :lol: !!!!!Συμφωνώ απόλυτα εν ολίγοις!!! Παράθεση Got to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, ACT NORMAL OBEY THE LAW and repeat after me I AM FREE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paris_gr Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 (edited) Φίλε JG4 επειδή έχεις φάει κόλλημα με την χρησιμότητα των widgets θα σου δώσω εγώ κάποια παραδείγματα από τον τρόπο που χρησιμοποιώ το Note μου. Αντί λοιπόν να εχω πολλές οθόνες εχω σε μια όλα τα widgets που χρειάζομαι. Ποια είναι αυτα; Ρόλοι, πρόγνωση καιρού, τις αγαπημένες μου επαφές, όλες τις υπενθυμίσεις από όλα μου τα ημερολόγια για να τις βλέπω άμεσα και όχι από τη notification bar, κέντρο έλεγχου wifi, data, Bluetooth, airplane mode, φωτεινότητα, ήχος κλήσης/αθόρυβο/δόνηση, σελιδοδεικτες, φακέλους με τα αγαπημένα μου προγράμματα ομαδοποιημενα κτλ. Και όλα αυτα στη μια και μοναδική οθόνη που χρησιμοποιώ άμεσα προσβασιμα με ένα κλικ. Ξέρεις ποιο είναι το κακό με τους περισότερους ιδιοκτήτες Apple; Ότι απαξιωνουν ότι δεν προσφερει η δίκη τους συσκευή πχ widgets, usb host, Bluetooth, flash, ραδιόφωνο παλιότερα, μέγεθος οθόνης iphone κτλ. Και εκεί έγκειται η προβατοποιηση για την οποία σας κατηγορούν. Edited March 11, 2012 by paris_gr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 o,τι και να προσπαθησεις να πεις, δεν καταλαβαινει αδικα πασχιζετε Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Καταρχάς ας χαλαρώσουμε γιατι σαν να διαπιστώνω αυξημένο τόνο ενώ εμείς είμαστε χαλαροί αφού όλα πάνε καλά :) Φυσικά και μπορώ να γράφω στο εικονικό πληκτρολόγιο και πολύ γρήγορα θα έλεγα. Έχεις δοκιμάσει να γράψεις σε ipad? Ναι η πρίζα ήταν για το iphone όχι για το ipad :) δεν είχα αρκετή μπαταρία. Αν ένα κινητό χάνει σήμα θα χάσει και ιντερνετ. Λες να έλεγα για 5ωρη σύνδεση ipad-iphone μέσω wifi και να είχε προβλήματα σταθερότητας και να μην το έβλεπα; Ακόμα και όταν κατέβαζα 500mb αρχεία άλλη φορά δεν είχα κανένα θέμα. Εγώ από όταν πήρα το iphone αισθάνθηκα ότι επιτέλους ένα κινητό. Αυτά. Χαλαρότατος είμαι! :p 1.Ότι κι αν λες το τυφλό σύστημα και η ταχύτητα του φυσικού πληκτρολογίου ΔΕΝ μπορεί να την αντικαταστήσει ΚΑΜΙΑ οθόνη αφής!Δεν πα να είναι ipad/android ή ότι άλλο σκεφτούν!Αν αλλάξει κάτι στο μέλλον...ΘΑ δείξει!Ενημερωτικά......δεν τα λέω αυτά τυχαία.....φυσικά κι έχω χρησιμοποιήσει ipad(και όχι μόνο)! 2.Εγώ απλώς είπα ότι όταν έγραψα κάποια πράγματα άρχισες να μου την λες για την αυτονομία όταν στο δικό σου το post έγραφες ότι χρησιμοποιούσες....πρίζα! :wacko: Λίγο κάπως αυτό! 3.ΔΕΝ μίλησα ΠΟΤΕ για wifi όσον αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση του τρένου!Ίσα ίσα σου έλεγα ότι σε αυτό βασικό ρόλο παίζει Ο ΠΑΡΟΧΟΣ!Τα άλλα που πας να συγκρίνεις ήταν υπερβολικές λεπτομέρειες(ότι κάποιος κατασκευαστής στο κινητό του πετυχαίνει καλύτερη....λήψη!Άστοχο!) επειδή μου εκθείαζες την τρομερή λήψη σήματος κ.α. του iphone κι εγώ σου έγραψα ένα από τα βασικότατα προβλήματα που είχε το ios μέχρι και την 5.01! 4.Δεν ξέρω τι είχες πριν αλλά σίγουρα για να τα λες αυτά δεν είχες κάνει σωστή επιλογή κινητού/συσκευής ΤΟΤΕ για τις δουλειές που το ήθελες απ'ότι φαίνεται! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paris_gr Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Και ένα παράδειγμα http://img72.imageshack.us/img72/9561/20120311153149.th.png Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 τι το πεδευεται ρε παιδια? ολοι εχουν καποιες απαιτησεις. αλλοι διαφορετικες. δεν γινεται να εχουν ολοι τις ιδιες. τι ipad σου δινει καποια πραγματα. αν σε βολευουν το αγοραζεις αν δεν σε βολευουν δεν το αγοραζεις. αν καλυπτε ολες τις απαιτησεις to ipad δεν θα ειχε το 70% της αγορας αλλα το 100. το υπολοιπο 30 εχεις αλλες απαιτησεις ή δεν διαθετει τα χρηματα ή τα διαθετει και τα θεωρει πεταμενα λευτα. εγω παντως το πακετακι το εχω ετοιμο μολις ερθει το εχω χτυπησει με κλειστα τα ματια. Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nemos Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Αραγε αν είχε βγει ένα Ipad με usb,ξεκλείδωτα κάποια πράγματα,Adobe flash,κλπ...υπήρχε περίπτωση να μη κατέχει το 99,5% της αγοράς?Απορία εκφράζω,ίσως να είναι και χαζή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Είστε πολλοί που να πάρει και θα πρέπει να γράφω μία ώρα. Δε θα βάλω αναφορά σε όλα τα posts που μου γράψατε γιατί θα ξεχειλώσει τελείως η απάντηση, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους (σηκώστε χέρι αν μου διαφύγει κάτι). Το θέμα με τα widgets ξεκίνησε από το multitasking. Εκεί είπα πως το Android και το iOS έχουν την ίδια περίπου υλοποίηση με εξαίρεση στην ουσία τα widgets. @chrissk_2: ούτε και σε Android μπορείς να έχεις δύο foreground apps. Μπορείς να μου δείξεις το λινκ που λες ότι έδωσες πιο πριν; Και συνέχισα ότι τα widgets, κατά τη γνώμη μου, είναι μία πιο ενεργοβόρα έκδοση ενός σωστού notification system. Κατά συνέπεια από άποψη βελτιστοποίησης των πόρων είναι λάθος η υϊοθέτηση τους. Γιατί; Γιατί τα widgets ανανεώνουν το GUI ακόμη και αν βρίσκονται στο background. Αυτό είναι σπατάλη πόρων, διότι όταν κάτι είναι στο background δε μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί του :) . Θα πάρω τα παρακάτω παραδείγματα που ο φίλος τα έγραψε μαζεμένα: Ποια είναι αυτα; Ρόλοι, πρόγνωση καιρού, τις αγαπημένες μου επαφές, όλες τις υπενθυμίσεις από όλα μου τα ημερολόγια για να τις βλέπω άμεσα και όχι από τη notification bar, κέντρο έλεγχου wifi, data, Bluetooth, airplane mode, φωτεινότητα, ήχος κλήσης/αθόρυβο/δόνηση, σελιδοδεικτες, φακέλους με τα αγαπημένα μου προγράμματα ομαδοποιημενα κτλ. Και όλα αυτα στη μια και μοναδική οθόνη που χρησιμοποιώ άμεσα προσβασιμα με ένα κλικ. Με εξαίρεση τις συντομεύσεις για τα settings, όλες αυτές τις πληροφορίες τις έχεις άμεσα είτε εδώ: είτε εδώ: είτε εδώ: http://www.claireware.com/blog_files/iphone_badge_view_sample.png είτε εδώ: είτε εδώ: http://www.limfy.com/wp-content/Uploads/2010/09/iphone-music-song-2.jpg είτε εδώ: http://farm3.static.flickr.com/2127/2196228324_4c4d30c7dc.jpg είτε εδώ: http://www.techow.net/wp-content/uploads/2011/11/iphone_folders.png Για τις συντομεύσεις στα settings συμφωνώ ότι είναι πολύ χρήσιμες, αλλά μπορούν να μπουν στο notification center, όπως γίνεται στο WebOS. Στο οποίο έχεις άμεση πρόσβαση από παντού και πάντα, σε αντίθεση με τα widgets. Ο στόχος ενός συστήματος multitasking δεν είναι να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Είναι να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν θέλετε, μπορούμε να μιλήσουμε σε αυτή τη βάση, αλλά μη περιμένετε να απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις όπως αυτές που κάνει ο PRODIGY. Επειδή έχω ξεχάσει τι άλλο έχει ειπωθεί, θα επανέλθω αργότερα Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
robin Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Παιδια τα εχουμε γραψει 100 φορες. Οι ταμπλετες ειναι για πολυ συγκεκριμενες δουλειες. Δηλαδη: - Internet browsing - Ebook reading (σε καθε μορφη) - Email διαχειριση - PIM - Καποιες εξειδικευμενες εφαρμογες, που κατα περιπτωσεις ειναι χρησιμες για συγκεκριμενα επαγγελματα κι οι υπολοιπες που εμπιπτουν σε μια απο τις παραπανω χρησεις. ΔΕΝ ειναι χρησιμο για κατι περα απο αυτο, τελος... Οποιος αντιληφθει οτι εχει ξοδεψει 500-800 ευρω για ενα μηχανακι που κανει ολα τα παραπανω, εχει μεγαλη διαρκεια μπαταριας και ειναι instant on (βασικοτατο) τοτε θα ειναι ευχαριστημενος με ενα Ipad (που ειναι κι ο κυριοτερος εκφραστης των παραπανω χρησεων - μονο και μονο για την εμπειρια χρησης του - βλεπε γραμμικη συμπεριφορα στη χρηση του, touch sensor κλπ κλπ). Οποιος νομιζει οτι θα κανει αλλη σοβαρη δουλεια (CAD ή ακομα και σοβαρη συνταξη word/excel/powerpoint), απλα θα εχει πεταξει τα λεφτα του... Για εμενα οι παραπανω χρησεις ειναι υπερ το δεον αρκετες και για αυτο θα επενδυσω τα 550 ευρω που ζηταει η apple (μονο και μονο για να διαβαζω pdf αρχεια για τη δουλεια μου, θα κανει αποσβεση). Οποιος νομιζει οτι δεν τα αξιζει (δικαιως, για πολλους δεν αξιζει τον κοπο γιατι παιρνουν ενα ολοκληρωμενο υπολογιστη με αυτο το ποσο), απλα δεν πλησιαζει. Συμφωνώ απόλυτα!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts