Jump to content

Sony Xperia P

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

dual sun του κανεις την ιδια χρηση ακριβως με τις προηγουμενες μερες ή εχεις αλλαξει τιποτα ρυθμισεις (sync, 3g or something?)?

Η μόνη διαφορά είναι ότι έχω κλείσει το Auto Sync ΑΛΛΑ χρησιμοποιώ Live Wallpaper

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

• Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η μόνη διαφορά είναι ότι έχω κλείσει το Auto Sync ΑΛΛΑ χρησιμοποιώ Live Wallpaper

δες με ιδια χρηση αμα μπορεις και ξαναπες μας :)

ο αυτοματος συγχρονισμος τρωει παααρα πολυ μπαταρια

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

δες με ιδια χρηση αμα μπορεις και ξαναπες μας :)

ο αυτοματος συγχρονισμος τρωει παααρα πολυ μπαταρια

Το ενεργοποίησα και θα σας πω...

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

Να' στε καλα ολοι για τα σχολια σας, τουλαχιστον με τον πειραματισμο μηπως μπορεσουμε και βγαλουμε ενα λογικο συμερασμα ολοι, για ενα σωστο τροπο χρησης ο οποιος θα αυξησει την αυτονομια της μπαταριας εστω και λιγο. Εγω παντως απο προσωπικη εμπειρια, παρατηρησα οτι οταν φορτιζω την συσκευη ενω το τηλ ειναι απενεργοποιημενο μου προσφερει μεγαλυτερη αυτονομια παρ'ολου που ξεκιναει στο επιπεδο του 98%. Ωστοσο θα συνεχισω και εγω τα πειραματα με τις διαφορετικες φορτισεις και θα ενημερωνω αμεσα :happy:

Υ.Γ: Φιλε Dimis39 καλορυζικο και ευχομαι και μια καλη αυτονομια τωρα :p

Παιδιά οποίος το χει το κινητάκι να κατεβάσει από το google play το illumination bar notification.και να μου ανάψει μια λαμπάδα:D

Παιδιά οποίος το χει το κινητάκι να κατεβάσει από το google play το illumination bar notification.και να μου ανάψει μια λαμπάδα:D

To κατέβασα και είναι ΤΕΛΕΙΟ!

dual sun του κανεις την ιδια χρηση ακριβως με τις προηγουμενες μερες ή εχεις αλλαξει τιποτα ρυθμισεις (sync, 3g or something?)?

Με 3g/Wifi συνέχεια On , με live wallpaper και Sync On η διάρκεια της μπαταρίας είναι 1,5 φορά περισσότερη όταν το φορτίζω με το φορτιστή του Arc και όχι με το φορτιστή του XPERIA P ....

Όσοι έχετε πρόσβαση σε φορτιστή Arc, Arc S, Ray και έχετε πρόβλημα με τη διάρκεια της μπαταρίας, δοκιμάστε να φορτίσετε το P σας με τον παλιότερο φορτιστή

Με 3g/Wifi συνέχεια On , με live wallpaper και Sync On η διάρκεια της μπαταρίας είναι 1,5 φορά περισσότερη όταν το φορτίζω με το φορτιστή του Arc και όχι με το φορτιστή του XPERIA P ....

Όσοι έχετε πρόσβαση σε φορτιστή Arc, Arc S, Ray και έχετε πρόβλημα με τη διάρκεια της μπαταρίας, δοκιμάστε να φορτίσετε το P σας με τον παλιότερο φορτιστή

δηλαδη ειναι πλεον σε ικανοποιητικα επιπεδα η μπαταρια?

Μπορείς να μας πεις τα χαρακτηριστικά του φορτιστή από το Arc input-output?

Ρωτάω γιατί έχω φορτιστές s.e. άλλα όχι από Arc...

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται να έχει το κινητάκι αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης χωρίς να έχει αισθητήρα φωτός;

Κατεβάζω μια εφαρμογή που παρουσιάζει τους αισθητήρες και δεν εμφανίζεται τέτοιος. Κατεβάζω επίσης λουξόμετρο γιατί χρειάζομαι να έχω ένα στοιχειώδες μαζί μου λόγω δουλειάς και δεν βρίσκει αισθητήρα...

δηλαδη ειναι πλεον σε ικανοποιητικα επιπεδα η μπαταρια?

Ω ναι ... στις 2,5 με 3 το βράδυ κι έχω υπόλοιπο 25%-35% .... ποτέ δεν με είχε βγάλει μέχρι εκείνη την ώρα χωρίς να το φορτίσω ενδιάμεσα

Μπορείς να μας πεις τα χαρακτηριστικά του φορτιστή από το Arc input-output?

Ρωτάω γιατί έχω φορτιστές s.e. άλλα όχι από Arc...

Δεν τον έχω μαζί μου αλλά φαντάζομαι πως οποιονδήποτε άλλο φορτιστή SE Xperia έχεις θα βολεύει...

Ωραιος ρε φιλε! Θα δοκιμασω και εγω με τον φορτιστη του ARC και θα γραψω εντυπωσεις! Ευχαριστουμε για την χρησιμη ενημερωση :happy:

Πολυ καλο ρε φιλε!!!!! Να'σαι καλα!!! Mε ενα απλο notification LED πανω στο ηχειο τι να δεις απο ειδοποιηση!

Kαι ενω ειμαστε πανω στο θεμα του notification δοκιμαστε και αυτο απο θεμα ηχου :p για να εχουμε μια πληρης ενημερωησης για ολα :cool:

https://play.google.com/store/apps/details?id=idv.wangyik.MissedCallReminder&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImlkdi53YW5neWlrLk1pc3NlZENhbGxSZW1pbmRlciJd

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomatox.missedmessageflasher&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS50b21hdG94Lm1pc3NlZG1lc3NhZ2VmbGFzaGVyIl0.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Τελικά έχουμε καποια "εικόνα" για το θέμα του φορτιστή-μπαταρίας ? Μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάποιος αλλος, μηπως και τυχαίνει και είναι σύμπτωση ?
[sIGPIC][/sIGPIC]

να σας ρωτήσω κάτι όσοι δοκιμάσατε με το φορτιστή του p και άλλου xperia

άμα το φορτίσετε απο το pc μέσω usb πόσο περισσότερο θα σας κρατήσει η μπαταρία?

ΑΛΛΑ ... από την προσωπική μου εμπειρία υπάρχει περίπτωση να έχεις θέμα με τον φορτιστή του P ... όσο χρησιμοποιούσα τον φορτιστή του , η Μπαταρία δεν μου άντεχε πάνω από 12-15 ώρες. Χτες φόρτισα το P με τον φορτιστή του ARC και πραγματικά βλέπω άλλη μπαταρία ... Μου έβγαλε άνετα 1 μέρα και το πρωί είχε και 29%. Τώρα το φορτίζω 2η φορά με τον φορτιστή του ARC για να δω πως θα πάει και η δεύτερη φόρτιση.

Ξαναεπέστρεψες κάποια στιγμή στο φορτιστή του Ρ?

Δηλ. έκανες τουλάχιστον 1 φόρτιση με αυτόν (μετά τις δοκιμές με του Αρκ) και είδες ότι ΔΕΝ κρατάει τις 25 ώρες?

Ότι σε σκοτώνει, ΔΕΝ σε κάνει δυνατότερο...:cry:

Ξαναεπέστρεψες κάποια στιγμή στο φορτιστή του Ρ?

Δηλ. έκανες τουλάχιστον 1 φόρτιση με αυτόν (μετά τις δοκιμές με του Αρκ) και είδες ότι ΔΕΝ κρατάει τις 25 ώρες?

Όχι σκεφτόμουν να το κάνω σήμερα .

Όχι σκεφτόμουν να το κάνω σήμερα .

Περιμένουμε με ανυπομονησία, με την έννοια ότι θα μπορούσε (λέω) να συνέπεσε το "στρώσιμο" ή κάτι άλλο της μπαταρίας με την αλλαγή των φορτιστών και ουσιαστικά να μην έχει σχέση.

Αν έχεις τη δυνατότητα, άφηστο και "λίγο παραπάνω" στον ταχυφορτιστή έτσι να είσαι σίγουρος ότι έφτασε στο π.χ. 99-100% και μετά ας δούμε με την ίδια χρήση πόση ώρα κράτησε.

Υ.Γ. πάντως ειλικρινά παιδιά, τι ήταν να βάζαν 1700 μπαταρία αντί 1300? Δεν θα χαμε κανένα λόγω να συζητάμε σήμερα. Μια μικρή διαφορά στο κόστος (πόσο άραγε 2 ευρώ?) και να έβγαζε χωρίς άγχος τη μιά γεμάτη μέρα των περισσοτέρων smartphones.

Ότι σε σκοτώνει, ΔΕΝ σε κάνει δυνατότερο...:cry:

Ρε παιδια,τωρα πραγματικα, δεν βγαζει ουτε μια μερα με φυσιολογικη χρηση; :confused:
[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν νομίζω να αλλάξει κάτι με τον ταχυφορτιστή του xperia p

με τον φορτιστή του xperia arc κρατάει περισσότερο γιατί πολύ απλά ο φοριτστής του arc δίνει πιο λίγα amber απο ότι του p και όπως είναι λογικό κρατάει περισσότερο, γιατί γίνεται πιο αργή και ομαλή φόρτιση

για αυτό ρώτησα να δουν αν με φόρτιση απο pc κρατάει περισσότερο γιατί απο το usb δίνει ακόμη πιο λίγα amber

Ρε παιδια,τωρα πραγματικα, δεν βγαζει ουτε μια μερα με φυσιολογικη χρηση; :confused:

Ίσως και να στην βγάλει:)εγώ ας πούμε έφτασα και στις 3 φορτίσεις μέσα σε 1 μέσα πού με κανένα άλλο κινητό δεν το είχα το θέμα αυτό

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Καλα εδω εχει στηθει ολοκληρο research για την αυτονομια του P, τι να πω! :lol: που κανταντησαμε να ελεγχουμε φορτιστες, εφαρμογες, τασεις εξοδου/εισοδου, πυκνωτικες χωριτηκοτητες για να μπορεσουμε να κρατησουμε μια μερα αυτονομια!

Απο περιεργεια σκεφτηκα να κανω το παρακατω :p

Εχουμε Li-Ion 1305 mAh για το αγαπημενο P:

1.) Φορτιστης Xperia P (default) : Output 5.0V == 1500mA

2.) Φορτιστης Αrc (default) : Output 5.0VDC == 850mA

3.) Φορτιση μεσω USB βαση τιμων hardware output~signal : LPD:4.4V - 5.25V, HPD:4.75V - 5.25V στο upstream

Max.Low.P.C: 100mA

Max.High.P.C: 500mA (χωρις legacy Voltage)

Aν υποθεσουμε λοιπον οτι φορτιζει με τα παραπανω δεδομενα παμε να δουμε αν η χωρητικοτητα της μπαταριας τηρει

πραγματικα τα κρητηρια της με ελαχιστο σφαλμα 2%.

1.) 12 : 1000 = 0.012, -> 0.012 x 1305 = 15.66 -> 15.66:15 = 1.04 ~ ωρες για να φορτισει πληρως (!)

2.) 12 : 1000 = 0.012, -> 0.012 x 1305 = 15.66 -> 15.66:8.5 = 1.90 ~ ωρες για να φορτισει πληρως (!)

3.) 12 : 1000 = 0.012, -> 0.012 x 1305 = 15.66 -> 15.66:5 = 3.13 ~ ωρες για να φορτισει πληρως (!)

Αυτο ειναι ενα γρηγορο check για το αν φορτιζει σωστα και πληρως η μπαταρια. π.χ. αν με τον φορτιστη του P φορτιζει σε 45 λεπτα

(λεμε τωρα) σημαινει οτι η μπαταρια δεν ειναι "στρωμενη" γιατι συναντα τα κρητηρια πληροτητας σε λιγοτερο χρονο, κ.τ.λ.

Εγω το δοκιμασα και πραγματι σε 1ωρα και 12 λεπτα ~ με τον φορτιστη του P φορτισε πληρως, απλα το σφαλμα το ανεφερα λογω οτι

το notification Green-LED δινει σημα πληρης φορτισης απο το 90% και πανω και πιστευω και για αυτο απο το 100% μεχρι και το 90% η μπαταρια μπορει να δωσει ανομοιες τιμες με ελαχιστη χρηση! Ελπιζω να μην σας εκανα να βαρεθειτε, :O αλλα να μαθουμε και κατι απο αυτη την ιστορια :lol:

Edited by Programmer

Καλα εδω εχει στηθει ολοκληρο research για την αυτονομια του P, τι να πω! :lol: που κανταντησαμε να ελεγχουμε φορτιστες, εφαρμογες, τασεις εξοδου/εισοδου, πυκνωτικες χωριτηκοτητες για να μπορεσουμε να κρατησουμε μια μερα αυτονομια!

Απο περιεργεια σκεφτηκα να κανω το παρακατω :p

Εχουμε Li-Ion 1305 mAh για το αγαπημενο P:

1.) Φορτιστης Xperia P (default) : Output 5.0V == 1500mA

2.) Φορτιστης Αrc (default) : Output 5.0VDC == 850mA

3.) Φορτιση μεσω USB βαση τιμων hardware output~signal : LPD:4.4V - 5.25V, HPD:4.75V - 5.25V στο upstream

Max.Low.P.C: 100mA

Max.High.P.C: 500mA (χωρις legacy Voltage - χωρις να υπαρχει αλλη συσκευη συνδεμ/νη)

Aν υποθεσουμε λοιπον οτι φορτιζει με τα παραπανω δεδομενα παμε να δουμε αν η χωρητικοτητα της μπαταριας τηρει

πραγματικα τα κρητηρια της με ελαχιστο σφαλμα 2%.

1.) 12 : 1000 = 0.012, -> 0.012 x 1305 = 15.66 -> 15.66:15 = 1.04 ~ ωρες για να φορτισει πληρως (!)

2.) 12 : 1000 = 0.012, -> 0.012 x 1305 = 15.66 -> 15.66:8.5 = 1.90 ~ ωρες για να φορτισει πληρως (!)

3.) 12 : 1000 = 0.012, -> 0.012 x 1305 = 15.66 -> 15.66:5 = 3.13 ~ ωρες για να φορτισει πληρως (!)

Αυτο ειναι ενα γρηγορο check για το αν φορτιζει σωστα και πληρως η μπαταρια. π.χ. αν με τον φορτιστη του P φορτιζει σε 45 λεπτα

(λεμε τωρα) σημαινει οτι η μπαταρια δεν ειναι "στρωμενη" γιατι συναντα τα κρητηρια πληροτητας σε λιγοτερο χρονο, κ.τ.λ.

Εγω το δοκιμασα και πραγματι σε 1ωρα και 8 λεπτα με τον φορτιστη του P φορτισε πληρως, απλα το σφαλμα το ανεφερα λογω οτι

το notification Green-LED δινει σημα πληρης φορτισης απο το 90% και πανω και πιστευω και για αυτο απο το 100% μεχρι και το 90% η μπαταρια μπορει να δωσει ανομοιες τιμες με ελαχιστη χρηση! Ελπιζω να μην σας εκανα να βαρεθειτε, :O αλλα να μαθουμε και κατι απο αυτη την ιστορια :lol:

πολύ ωραία τα παρουσιάζεις όλα αυτά, στην πράξη οι διαφορές όμως ποιές είναι?

ξέρουμε ότι με τον φορτιστή του arc φορτίζει πιο αργά και κρατάει η μπαταρία του περισσότερο απο ότι με το φορτιστή του p

απο φόρτιση μέσω usb πόσο κρατάει?

Φιλε μου Suspect21, δυσυχως αυτο δεν το γνωριζω γιατι δεν το εχω δοκιμασει ακομα! Παντως οπως εχω γραψει και σε προηγουμενο post, οταν τον φορτιζω με την συσκευη απενεργοποιημενη τοτε μου κραταει κανενα 4ωρο πιο πολυ, με την ιδια χρηση παντα! Και επισης οταν το βγαζω απο τον φορτιστη και το ενεργοποιω το επιπεδο μπαταριας με το που το ανοιγω δειχνει 96%. Προφανως κατα προσωπικη αποψη παντα, το μεγιστο ποσοτος της μπαταριας μου ειναι αυτο! Αλλα δυστυχως οπως και να κανουμε με 1305 mAh πως να κρατησει αυτονομια αυτη η συσκευη, με αυτη την οθονη και με αυτες τις δυνατοτητες! Πραγματικα δεν ξερω με πιο κρητηριο ενσωματωσε η Sony αυτη την μπαταρια! Τι να πω; το εκανε επειδη ειχε υψηλοτερο κοστος η μπαταρια και προτιμησε να κανει απλα μια μετατροπη στον φορτιστη στα 1500mA το οποιο κοστιζε λιγοτερο; Will never know.... :worry: Edited by Programmer

Φιλε μου Suspect21, δυσυχως αυτο δεν το γνωριζω γιατι δεν το εχω δοκιμασει ακομα! Παντως οπως εχω γραψει και σε προηγουμενο post, οταν τον φορτιζω με την συσκευη απενεργοποιημενη τοτε μου κραταει κανενα 4ωρο πιο πολυ, με την ιδια χρηση παντα! Και επισης οταν το βγαζω απο τον φορτιστη και το ενεργοποιω το επιπεδο μπαταριας με το που το ανοιγω δειχνει 96%. Προφανως κατα προσωπικη αποψη παντα, το μεγιστο ποσοτος της μπαταριας μου ειναι αυτο! Αλλα δυστυχως οπως και να κανουμε με 1305 mAh πως να κρατησει αυτονομια αυτη η συσκευη, με αυτη την οθονη και με αυτες τις δυνατοτητες! Πραγματικα δεν ξερω με πιο κρητηριο ενσωματωσε η Sony αυτη την μπαταρια! Τι να πω; το εκανε επειδη ειχε υψηλοτερο κοστος η μπαταρια και προτιμησε να κανει απλα μια μετατροπη στον φορτιστη στα 1500mA το οποιο κοστιζε λιγοτερο; Will never know.... :worry:

το ότι υπάρχει η μπαταρία των 1305 mah είναι δεδομένο, πάει και τελείωσε

το θέμα είναι ότι βρήκαμε ένα στοιχείο που συμβάλει στη κάκιστη αυτονομία (φορτιστής)

• The title was changed to Sony Xperia P