Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

νομίζω είναι ο εντοπισμός μέσω GSM data που κάνουν και τα android (ως "χονδρική θέση" ή coarce location) και δεν έχει να κάνει με το gps παρά με "τριγωνισμό" της θέσεις μέσω πληροφοριών κυψέλης. Αυτό νομίζω. :O

Πολύ καλά νομίζεις. Το θέμα είναι τι θέλουμε. Όταν θέλω να βρω στίγμα δε με ενδιαφέρει πως θα το βρει το κινητό, αρκεί να το βρει. Όταν θέλω να βρω στίγμα offline τότε με ενδιαφέρει να μη με χρεώσει με data το κινητό. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το στίγμα, απλά η μια χρεώνει, η άλλη όχι.

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Δες τι γίνεται όμως. Η coarce location (no gps) λειτουργεί καλά μόνο σε πόλεις (πυκνοκατοικημένες περιοχές) που έχει πολλές κυψέλες και ο "τριγωνισμός" είναι ακριβής. Στην ύπαιθρο (πχ σε κανα χωριό στον κάμπο ή στο βουνό) ή θέσει είναι τελείως στο περίπου (σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή). Εκεί το coarce location ΔΕΝ μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Αμα βρεθείς εκτός και ανοίξεις maps χωρίς gps θα σου βρει τη θέση βάσει κυψελών πολύ στο περίπου (καμία σχέση με την πόλη που δείχενι και σε πιο κτήριο είσαι). Εκεί θέλεις GPS.

Τωρα για το GPS και τα Data. Με ανοικτά τα data το gps κλειδώνει απλά σχεδόν αστραπιαία. Λέγεται a-gps και ο λόγος που κλειδώνει αστραπιαία είναι ότι μέσω δεδομένων παίρνει την "σωστή (1/1000 sec ακρίβειας) ώρα" και της τρέχουσας θέσης των δορυφόρων (η θέση έρχεται πολύ πιο γρήγορα από το Interent παρά με άμεση λήψη του gps σήματος). Με αυτά τα δύο (ώρα θέση δορυφόρων) εντοπίζει την θέση πολύ πιο γρηγορα.

Αν δεν έχεις data πρέπει με πολλούς υπολογισμούς και με αργή μεταφορά της θέσης των δορυφόρων (50bits/sec) να συμπεράνει την ώρα και τη θέση. Αυτός είναι ο λόγος που το agps (δλδ υποβοηθούμενο με data GPS) είναι πιο γρήγορο.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Δες τι γίνεται όμως. Η coarce location (no gps) λειτουργεί καλά μόνο σε πόλεις (πυκνοκατοικημένες περιοχές) που έχει πολλές κυψέλες και ο "τριγωνισμός" είναι ακριβής. Στην ύπαιθρο (πχ σε κανα χωριό στον κάμπο ή στο βουνό) ή θέσει είναι τελείως στο περίπου (σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή). Εκεί το coarce location ΔΕΝ μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Αμα βρεθείς εκτός και ανοίξεις maps χωρίς gps θα σου βρει τη θέση βάσει κυψελών πολύ στο περίπου (καμία σχέση με την πόλη που δείχενι και σε πιο κτήριο είσαι). Εκεί θέλεις GPS.

Τωρα για το GPS και τα Data. Με ανοικτά τα data το gps κλειδώνει απλά σχεδόν αστραπιαία. Λέγεται a-gps και ο λόγος που κλειδώνει αστραπιαία είναι ότι μέσω δεδομένων παίρνει την "σωστή (1/1000 sec ακρίβειας) ώρα" και της τρέχουσας θέσης των δορυφόρων (η θέση έρχεται πολύ πιο γρήγορα από το Interent παρά με άμεση λήψη του gps σήματος). Με αυτά τα δύο (ώρα θέση δορυφόρων) εντοπίζει την θέση πολύ πιο γρηγορα.

Αν δεν έχεις data πρέπει με πολλούς υπολογισμούς και με αργή μεταφορά της θέσης των δορυφόρων (50bits/sec) να συμπεράνει την ώρα και τη θέση. Αυτός είναι ο λόγος που το agps (δλδ υποβοηθούμενο με data GPS) είναι πιο γρήγορο.

Επίσης στο A-gps μιλάμε για χρέωση κιλομπαητ για το λοκαρισμα της θεσεις. Στο 808 που το μετράει έβλεπα κάτω απο 10 κιλομπαητ.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

εχασα τα ακουστικα..ξερει κανεις που θα αγορασω?υπαρχει και το προβλημα της συμβατοτητας,δεν μπορεις να βαλεις ο,τι να'ναι

Δες στο skroutz, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν

Αν βάλεις σκέτα ακουστικά, χωρίς μικρόφωνο κτλ νομίζω όλα δουλεύουν (αν δε σε ενδιαφέρει)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Για ακουστικά το λέει η γενικά;

Είχα κάτι ωραία seinheisser και δούλευαν τέλεια στο Ν8 πάντως :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

εχασα τα ακουστικα..ξερει κανεις που θα αγορασω?υπαρχει και το προβλημα της συμβατοτητας,δεν μπορεις να βαλεις ο,τι να'ναι

Τα ακουστικά που ταιριάζουν στα Lumia είναι ασύμβατα με το Symbian και το αντίστροφο. Αυτό γιατί στο βύσμα έχει άλλη θέση η έξοδος του μικροφώνου και της γείωσης (ουδέτερο). Τα καλύτερα συμβατά για Symbian ακουστικά της Nokia που ξέρω είναι τα WH-208 (αυτά ήταν στην συσκευασία του 808) καθώς και τα παλαιότερα WH-701 τα οποία είχαν μανταλάκι και πλήκτρα ελέγχου για ήχο, μουσική, κλήση κλπ. Δες στο ebay άμα θες, γύρω στα 5 ευρώ ή λιγότερο τα βρίσκεις (τα γνήσια Νοκια). Πρόσφατα πήρα εφεδρικά WH-208 καινούργια με 5 ευρώ.

----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για ακουστικά το λέει η γενικά;

Είχα κάτι ωραία seinheisser και δούλευαν τέλεια στο Ν8 πάντως :)

Ό,τι είναι συμβατό με μια συσκευή Symbian είναι και με τις υπόλοιπες. Οπότε θα ταιριάζουν και στο 808.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

τελικα βρηκα wh102 σε nokia store

Αυτά είναι τα πιο απλά, τα βρίσκεις και με 1 ευρώ στο ebay, γιαυτό πρότεινα τα άλλα δύο που είναι καλύτερα... Αλλά αν τα βιαζόσουν, γλίτωσες την αναμονή τουλάχιστον.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

10 ευρώ αυτά??? Ωχ...

Τα ακουστικά που ταιριάζουν στα Lumia είναι ασύμβατα με το Symbian και το αντίστροφο. Αυτό γιατί στο βύσμα έχει άλλη θέση η έξοδος του μικροφώνου και της γείωσης (ουδέτερο). Τα καλύτερα συμβατά για Symbian ακουστικά της Nokia που ξέρω είναι τα WH-208 (αυτά ήταν στην συσκευασία του 808) καθώς και τα παλαιότερα WH-701 τα οποία είχαν μανταλάκι και πλήκτρα ελέγχου για ήχο, μουσική, κλήση κλπ. Δες στο ebay άμα θες, γύρω στα 5 ευρώ ή λιγότερο τα βρίσκεις (τα γνήσια Νοκια). Πρόσφατα πήρα εφεδρικά WH-208 καινούργια με 5 ευρώ.

----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ό,τι είναι συμβατό με μια συσκευή Symbian είναι και με τις υπόλοιπες. Οπότε θα ταιριάζουν και στο 808.

βέβαια υπάρχει αντάπτορας που κάνει τα "αντίστροφα" ακουστικά να λειτουργούν.

σε διάφορα σχέδια και τιμές.

Edited by keysmith

βέβαια υπάρχει αντάπτορας που κάνει τα "αντίστροφα" ακουστικά να λειτουργούν.

σε διάφορα σχέδια και τιμές.

!!! Πρώτη φορά είδα τέτοιους προσαρμογείς!!! Που τα βρίσκεις καθε φορά?! :blink:

Θα χρειαστώ μάλλον, γιατί έχω μόνο ένα ζευγάρι για Lumia και υπολογιστή και όλα τα άλλα είναι για Symbian (808 στην προκειμένη περίπτωση).

!!! Πρώτη φορά είδα τέτοιους προσαρμογείς!!! Που τα βρίσκεις καθε φορά?! :blink:

Θα χρειαστώ μάλλον, γιατί έχω μόνο ένα ζευγάρι για Lumia και υπολογιστή και όλα τα άλλα είναι για Symbian (808 στην προκειμένη περίπτωση).

Χεχε.. :lol:

Αρχικά είχα σκεφτεί να φτιάξω εγώ έναν. Ήθελα να χρησιμοποιήσω τα ακουστικά του 808 (που τα θεωρώ καλά) σε ένα samsung. Υπάρχουν τα σχέδια του αντάπτορα στον ιντερνετ αφού οι διαφορές των δύο βυσμάτων είναι απλές και γνωστές, αλλά μετά είπα σιγά μη δεν το έχουν φτιάξει και να μην πουλιέται στο ebay. Και ναι το είχαν φτιάξει.. :cool:

Υ.Γ. Να πάρετε κάποιο με το καλώδιο (που είναι σαν προέκταση) όχι το σκέτο βύσμα, γιατί αμα κοτσαριστεί από πάνω και το άλλο βύσμα του ακουστικού θα γίνει πολύ μακρύ και οι ροπές θα είναι μεγάλες (φόρτος στο θυλικό βύσμα του κινητού).

edit

εδώ οι περισσότεροι (γνωστοί ως CTIA to OMTP) αν και θα τους βρεις φτηνότερους με άλλο όνομα.

Edited by keysmith

Ωραίος ο keysmith! :respect:

Σκεφτόμουν να πάρω τους απλούς χωρίς καλώδιο, αλλά έχεις δίκιο, μάλλον θα ασκηθεί περαιτέρω πίεση στο καλώδιο των ακουστικών στην περιοχή του βύσματος, οπότε μάλλον θα προτιμήσω με κοντό καλώδιο. Οι τιμές βέβαια βλέπω είναι το πολύ 1 ευρώ στα πιο οικονομικά, οπότε μια χαρά!!!

μετα απο καμια δεκαρια πτωσεις η σημερινη ηταν μοιραια..το καπακι τωρα δεν κλεινει καλα

λεω να παραγγειλω ενα κοκκινο καπακι για να κανει αντιθεση με το μαυρο

Στο Ν8 όταν κολλούσε κρατούσαμε πατημένο το power, έκανε τις τρεις δονήσεις και έστρωνε. Στο 808 δεν πιάνει, έχουμε κάτι αντίστοιχο ή βγάζουμε την μπαταρία;

μετα απο καμια δεκαρια πτωσεις η σημερινη ηταν μοιραια..το καπακι τωρα δεν κλεινει καλα

Στο ebay δεν είχα βρει κάτι, υπάρχει κάποιο site; Με το NFC τι γίνεται αν το αλλάξεις;

Στο Ν8 όταν κολλούσε κρατούσαμε πατημένο το power, έκανε τις τρεις δονήσεις και έστρωνε. Στο 808 δεν πιάνει, έχουμε κάτι αντίστοιχο ή βγάζουμε την μπαταρία;

Σου κόλλησε το 808 με cfw??? Τι του κανες ρε θηρίο? :lol:

Επειδή κι εγώ το πάθαινα πριν τα cfw είχα μεγάλο πρόβλημα... Αν δεν κλείνει με το κόκκινο πατημένο για ώρα, αναγκαστικά βγάζεις την μπαταρία και το αφήνεις ένα λεπτό έτσι πριν την ξαναβάλεις... Συνδυασμοί πλήκτρων δεν ξέρω αν πιάνουν άμα κολλήσει...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ζηλεύω κι εγώ τέτοιο συνδυασμό θέλω! :( Αλλά έχω λευκό, οπότε αντί για χρώματα της Milan θα βγει Ολυμπιακός (δεν πάει για παοκτζή άνθρωπο όσο να ναι!). Εκτός κι αν βάλω το σήμα της Arsenal του Henry! Ακριβούτσικο είναι ακόμη νομίζω... Ένα απλό καπάκι γύρω στο 15άρι τουλάχιστον... Το NFC που είπε ο συνάδελφος είναι ενσωματωμένο στο καπάκι οπότε δεν έχεις πρόβλημα...

Υ.Γ. Καλά θήκη δεν του έχεις βάλει? Έχει και με 1-2 ευρώ. Πάρε μια διάφανη να φαίνονται και τα χρώματα. ;)

Στο ebay δεν είχα βρει κάτι, υπάρχει κάποιο site; Με το NFC τι γίνεται αν το αλλάξεις;

http://rounded.com/nokia-808-pureview-battery-cover-battery-housing-red-spare-part-batc.html

http://www.parts4repair.com/back-cover-with-nfc-for-nokia-808-pureview-black/

το nfc δεν ξερω τι ειναι

whatsapp+maps+gravity+μουσική+αναπαραγωγή ραδιοφώνου+toshl και δεν θυμάμαι αν έτρεχα κάτι άλλο. Ήρθε και ένα sms τότε, πάω να το ανοίξω και έμεινε εκεί. Η μουσική έπαιζε στο ραδιόφωνο αλλά το κινητό δεν ανταποκρινόταν, είχε μείνει σαν να ανοίγει το μήνυμα.

Βλακεία αυτό με τη μπαταρία... Δεν το άφηναν όπως το Ν8;:mad:

whatsapp+maps+gravity+μουσική+αναπαραγωγή ραδιοφώνου+toshl και δεν θυμάμαι αν έτρεχα κάτι άλλο. Ήρθε και ένα sms τότε, πάω να το ανοίξω και έμεινε εκεί. Η μουσική έπαιζε στο ραδιόφωνο αλλά το κινητό δεν ανταποκρινόταν, είχε μείνει σαν να ανοίγει το μήνυμα.

Πλάκα κάνεις ότι σου κόλλησε μόνο με αυτά... Για δες :)

Βλακεία αυτό με τη μπαταρία... Δεν το άφηναν όπως το Ν8;:mad:

Μοχλάκι κλειδώματος-ξεκλειδώματος κρατημένο προς τα κάτω + κόκκινο κουμπί power κρατημένο για όσο χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι τρεις δονήσεις.

Edited by Moralas

το nfc δεν ξερω τι ειναι

Near Field Communication, μια μαύρη λωρίδα στο εσωτερικό του καλύμματος της μπαταρίας για άμεση και γρήγορη ανταλλαγή δεδομένων με επαφή (Κι εκεί η Νόκια ήταν πρωτοπόρος). Αντί να ψάχνεις με υπέρυθρες ή bluetooth, το NFC σου λύνει τα χέρια, σε ανταλλαγή αρχείων, αγορές κλπ.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μοχλάκι κλειδώματος-ξεκλειδώματος κρατημένο προς τα κάτω + κόκκινο κουμπί power κρατημένο για όσο χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι τρεις δονήσεις.

Πιάνει λες άμα κολλήσει για τα καλά? Το είχα δοκιμάσει τότε μαζί με άλλους συνδυασμούς επαναφοράς, αλλά τίποτα... Όσο το έχω με CFW νομίζω δεν έχει κολλήσει καμιά φορά...

Πιάνει λες άμα κολλήσει για τα καλά? Το είχα δοκιμάσει τότε μαζί με άλλους συνδυασμούς επαναφοράς, αλλά τίποτα... Όσο το έχω με CFW νομίζω δεν έχει κολλήσει καμιά φορά...

Πιάνει πάντα. Απλά περιμένεις μέχρι να κάνει τις δονήσεις.