Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δική μου παράλειψη:

camera pro 9mp

nokia camera 8mp

41.5

Πόνεσαν τα μάτια μου για να δω διαφορές! Σαφώς στο σύνολο και με την πρώτη ματιά δεν είναι ορατές, αλλά το CameraPro έχει περισσότερη λεπτομέρεια (θέλει ψάξιμο βέβαια και σύγκριση pixel to pixel). Με εξαίρεση την ψυχρότητα (θέλει πιο πολλή ρύθμιση ίσως) και την ταχύτητα αποθήκευσης (σε πλήρη ανάλυση είναι τρομερά αργό), το CameraPro είναι σαφώς καλύτερο.

Και μια ερώτηση για μια χακεριά προς τους γνώστες. Ένα mod της γνήσιας κάμερας που προσθέτει την ανάλυση 41.5 + κάποιες άλλες, χαλάει όντως την τεχνολογία Pureview??? Ο συνάδελφος lagoskon είχε πει κάτι σχετικό, αλλά δεν το γνωρίζω. Αφού στο CameraPro η μικρότερη ανάλυση είναι πιο καθαρή από το Pureview της κάμερας του κινητού, γιατί το mod να χαλάει τον αλγόριθμο? Το έχουν δει κι οι υπόλοιποι?

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Και μια ερώτηση για μια χακεριά προς τους γνώστες. Ένα mod της γνήσιας κάμερας που προσθέτει την ανάλυση 41.5 + κάποιες άλλες, χαλάει όντως την τεχνολογία Pureview??? Ο συνάδελφος lagoskon είχε πει κάτι σχετικό, αλλά δεν το γνωρίζω. Αφού στο CameraPro η μικρότερη ανάλυση είναι πιο καθαρή από το Pureview της κάμερας του κινητού, γιατί το mod να χαλάει τον αλγόριθμο? Το έχουν δει κι οι υπόλοιποι?

Ναι είχε πει, αλλά μετά είπε και: "Μακριά". Και αυτό σου λέω και εγώ. Από τη στιγμή που διάβασα προβλήματα, δε μπορώ να ρισκάρω. Αν δε σε νοιάζει να φλασάρεις συνέχεια δοκίμασε, αλλά εμένα είναι βασική συσκευή! :D

Ναι είχε πει, αλλά μετά είπε και: "Μακριά". Και αυτό σου λέω και εγώ. Από τη στιγμή που διάβασα προβλήματα, δε μπορώ να ρισκάρω. Αν δε σε νοιάζει να φλασάρεις συνέχεια δοκίμασε, αλλά εμένα είναι βασική συσκευή! :D

Το είχα βάλει για λίγο το καλοκαίρι, αλλά με απέτρεψε ο lagoskon και το έβγαλα! Κι εμένα είναι η βασική κι έχω ένα κάρο εφαρμογές, δεν μπορώ να κάνω συχνά hard reset!!! Αλλά τι προβλήματα υπήρχαν? Στην ποιότητα φωτογραφίας ή πιο σοβαρά, π.χ. στην λειτουργία της συσκευής; Από περιέργεια πιο πολύ... (Αν βρω κανένα φθηνό μεταχειρισμένο μπορεί να του αλλάξω τα φώτα βέβαια!) :lol:

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Ρε παιδιά να αρχίσω να βάζω φωτό που έχουν στις άκρες στύλους φωτισμού να γελάμε?!

Φυσικά και υπάρχουν παραμορφώσεις. Σε άλλα κομμάτια-τηλέφωνα είναι μεγαλύτερες, σε κάποια άλλα μικρότερες.

Όσο για τις εφαρμογές κάμερας.

Την ημέρα και με καλό φωτισμό τραβάμε με 8mp με camera Pro jpeg 100% αλλά και 41mp.

Όταν είμαστε σε χαμηλό φωτισμό, τότε μόνο μαμά εφαρμογή 8mp Pureview για χαμηλότερο θόρυβο.

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Ρε παιδιά να αρχίσω να βάζω φωτό που έχουν στις άκρες στύλους φωτισμού να γελάμε?!

Φυσικά και υπάρχουν παραμορφώσεις. Σε άλλα κομμάτια-τηλέφωνα είναι μεγαλύτερες, σε κάποια άλλα μικρότερες.

Με παρεξήγησες, στο θέμα του symbian με τις φωτογραφίες έχω ανεβάσει μια 41.5mp αν θέλεις δες την και εξήγησέ μου το φαινόμενο που λες γιατί πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι, δεν αρνούμε ότι υπάρχει, κάτι παραπάνω θα ξέρεις.

Δεν παίζει ρόλο αν είναι 41mp ή 8 ή 2. Δεν μιλάμε για θολές άκρες. Οι γεωμετρικές παραμορφώσεις είναι ζήτημα στο 808.

Τουλάχιστον το 808 ακόμα και αν παραμορφώνει στις άκρες (εννοείται υπάρχουν πολύ χειρότερα τηλέφωνα και μηχανές, σε γεωμετικές παραμορφώσεις) είναι περίπου ίδιο σε οξύτητα/ευκρίνεια σε όλο το κάδρο. Και δεν είναι θέμα ευρυγωνίου φακού.

Παραδείγματα.

Στύλοι

14277376104_2d26eef63c_c.jpg

Πάσαλοι και κάγκελα. Κέντρο και ακρινοί.

12123244784_a31e35fa90_c.jpg

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Χαχα ναι σε πιάνω, εδώ που έχεις τέτοια σχήματα μέσα στη φωτογραφία το βλέπω, είναι λες και είναι πανοραμική φωτογραφία...! Σε αυτήν που ανέβασα δε φαίνεται. Παρεπιπτόντως... Καλούτσικες πάλι οι φωτογραφίες σου natna.. Βλέπονται...

natna, HDR είναι??? Το distortion φαίνεται, αλλά δεν είναι έντονο σε σχέση με κοντινές (έχω άσχημη προσωπική εμπειρία!!!) :lol:

Παρεμπιπτόντως, νόμίζω στην πρώτη φωτό ότι σας ψεκάζουνε πάλι! :p

natna, HDR είναι??? Το distortion φαίνεται, αλλά δεν είναι έντονο σε σχέση με κοντινές (έχω άσχημη προσωπική εμπειρία!!!) :lol:

Παρεμπιπτόντως, νόμίζω στην πρώτη φωτό ότι σας ψεκάζουνε πάλι! :p

Είναι παλαιότερες και έχουν ξανάπαρουσιαστεί εδώ.

HDR δεν είναι, αλλά έχουν υποστεί επεξεργασία highlights/shadows ώστε να έρθει στα ίσα της η υποέκθεση.

Η δεύτερη αναπαριστά το φυσικό φαινόμενο "δαχτυλίδι γύρω από τον ήλιο" ή Άλως.

Πολύ κοντινά πορτραίτα με ευρυγώνιο, μάλλον δεν ενδείκνυνται γενικότερα.:D

Edited by natna

Επειδή γράφονται διάφορα να βοηθήσω λίγο την κατάσταση. Οι "παραμορφώσεις" ΔΕΝ σχετίζονται με παρτίδες αλλα καθαρά με τον φακό και ΟΧΙ τον αισθητήρα ή το πλάτος του (που btw είναι multiaspect, υπερκαλύπτει τόσο τον 16:9 όσο και το 4:3 καθώς είναι μεγαλύτερος και των δύο) Εχουν να κάνουν με το ότι επιλέχθηκε μία πολύ ευρυγώνια διάταξη (24mm ισοδύναμο) το οποίο εκ φύσεως παράγει "βαρελοειδή είδωλα" (μοιάζουν με gopro) ΑΝ δεν είχαν διορθωθεί (λογικά με λογισμικό). Αν δλδ φωτογραφίσεις ένα παραλληλόγραμμο που είναι από άκρη σε άκρη στο φακό αυτό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να βγει βαρελάκι. Ομως βγαίνει παραλληλόγραμμο ΟΤΑΝ είναι ο φακός ακριβώς κάθετα σε αυτό, δλδ χωρίς γωνία από το έδαφος. Αυτό έχει να κάνει με "διόρθωση" (τραβάει τις άκρες να κάνει το βαρελάκι πάλι παραλληλόγραμμο) που γίνεται μάλλον με λογισμικό. Αλλα καθώς το βερελάκι το κάνει ορθογώνιο σκευτείτε τι κάνει σε ένα κεφάλι που έρπεπε να είναι βαρελάκι (οβάλ σχήμα), το τραβάει και το κάνει "εξωγήινο". Το κεφάλι στις άκρες που τραβιέται πέφτει θήμα "διόρθωσης".

Το δεύτερο λάθος είναι ΛΟΙΠΟΝ η "διόρθωση" που δεν θα έπρεπε να γίνεται καθώς δουλεύει μόνο για "κάθετες" λήψεις ως προς το επίπεδο του αντικειμένου και σκοπό έχει να διορθώσει "ορθογώνια" σχήματα να το πω.. Θα έπρεπε να υπάρχει επιλόγή ΝΑ ΜΗΝ διορθώνεται (και ας έβγαινε βαρελίσιο το αποτέλεσμα, δλδ κάτι σαν gopro στο λιγότερο). Αυτό θα το είχαμε και αν υπήρχε RAW αλλα δεν υπάρχει. Το λάθος ήταν η επιλογή του υπερευρυγώνιου φακού. Θα έπρεπε να είχαν διαλέξει κάτι σε 34-38mm όπως άλλα κινητά (τότε το iphone, samsung s3) και ας είχε μικρότερη γωνία κάλυψης (λιγότερο ευρυγώνιος) καθώς θα γλίτωνε από την παραμόρφωση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Μέχρι τότε κεφάλια ακριβώς στο κέντρο (και ας είναι αντίθετο με τους κανόνες συνθεσης πχ 2:3 στο καδράρισμα)

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Μιας και μιλάμε για distortions, αυτή η εφαρμογή άραγε βοηθάει; Την έχει δοκιμάσει κανείς;

http://store.ovi.com/content/393365?clickSource=homepage&contentArea=home&pos=6

Κλασικά του Harald Meyer...

Μιας και μιλάμε για distortions, αυτή η εφαρμογή άραγε βοηθάει; Την έχει δοκιμάσει κανείς;

http://store.ovi.com/content/393365?clickSource=homepage&contentArea=home&pos=6

Κλασικά του Harald Meyer...

ακριβώς το ανάποδο θέλουμε να κάνουμε εμείς. Να την ξεδιορθώσουμε καθώς η "διόρθωση" σηκώνει πολύ κουβέντα αν είναι διόρθωση (τραβάει τα σχήματα).

Ασφαλώς το ίδιο κάνουν πολλά προγράμματο στο PC.

ακριβώς το ανάποδο θέλουμε να κάνουμε εμείς. Να την ξεδιορθώσουμε καθώς η "διόρθωση" σηκώνει πολύ κουβέντα αν είναι διόρθωση (τραβάει τα σχήματα).

Χαχα εσείς οι πιο επαγγελματίες ναι, εμείς οι απλοί χομπίστες το θέλουμε :)

Χαχα εσείς οι πιο επαγγελματίες ναι, εμείς οι απλοί χομπίστες το θέλουμε :)

Αυτή την "διόρθωση" που κάνει το εν λόγω πρόγραμμα την έχεις ήδη. Είναι άχριστη στο 808. Το λογισμικό του 808 "διορθώνει" την καμπυλότητα του ευρυγώνιου φακού του. ΔΕΝ τραβάει ως gopro. Ο ορίζοντας βγαίνει επίπεδος/ίσιος (λόγω της διόρθωσης). Είναι η αιτία όμως που τα κεφάλια στις άκρες (και οτιδήποτε άλλο) είναι "τραβηγμένα". Πίστεψέ με δεν την θέλεις (όχι πάντα όχι με πρόσωπα) :(

Αυτή την "διόρθωση" που κάνει το εν λόγω πρόγραμμα την έχεις ήδη. Είναι άχριστη στο 808. Το λογισμικό του 808 "διορθώνει" την καμπυλότητα του ευρυγώνιου φακού του. ΔΕΝ τραβάει ως gopro. Ο ορίζοντας βγαίνει επίπεδος/ίσιος (λόγω της διόρθωσης). Είναι η αιτία όμως που τα κεφάλια στις άκρες (και οτιδήποτε άλλο) είναι "τραβηγμένα". Πίστεψέ με δεν την θέλεις (όχι πάντα όχι με πρόσωπα) :(

Νόμιζα διορθώνει "τα κεφάλια στις άκρες" που λες επιπλέον.

Για να "διορθώσεις" τα κεφάλια πρέπει να ξανακαμπυλώσεις την φωτογραφία (αντιστροφή της "διόρθωσης" που κάνει η nokia). Η προοπτική βέβαια θα είναι ανάλογη των χιλιοστών του φακού (πιο μακρουλά πράγματα) το οποίο θα κάνει τον ορίζοντα "καμπιλοτό".

Τες πα είναι πολύπλοκο να το εξηγήσω αλλα έτσι είναι..

Σίγουρα γίνεται ακόμα και με απλό photoshop και αν βρεις την "αναλογία" μπορείς να το κάνεις και αυτόματα (σαν macro). Αν ασχοληθώ νομίζω θα το κάνω.

Το πρόγραμμα βλέπω έχει slider, οπότε φαντάζομαι θα μπορεί να ξανακαμπυλώνει τις άκρες όταν θέλουμε. Απλά ρώτησα αν το έχει κάποιος, για να μας πει την γνώμη του, μιας και δεν βρήκα trial για απλή δοκιμή...

Το 1020 πάντως είναι τραγικό, μάλλον είναι υπερβολική η διόρθωση που κάνει η συσκευή και τραβάει πολύ τα άκρα... Στο 808 τρώγεται, ειδικά στο 4/3 και πιο μακρινές αποστάσεις.

Δεν είναι απολεστικός ο αλγόριθμός της συμπίεσης όμως;

δεν είναι συμπίεση (πχ μεγέθους) για να είναι "απωλεστικός". Μιλάμε για "μετασχηματισμό" (γεωμετρικό). Ναι σε κάποια pixel θα επέλθει μία ζημιά (απεικώνηση ένα προς πολλά και μετά το ανάποδο) αλλα όχι σπουδαία τόσα που είναι.

Το πρόγραμμα βλέπω έχει slider, οπότε φαντάζομαι θα μπορεί να ξανακαμπυλώνει τις άκρες όταν θέλουμε. Απλά ρώτησα αν το έχει κάποιος, για να μας πει την γνώμη του, μιας και δεν βρήκα trial για απλή δοκιμή...

ναι λογικά θα γίνεται, απλά θα έχουν χαθεί λίγο τα άκρα καθώς κόπηκαν κατά το μετασχηματισμό. (θα πάρεις μαύρο στις γωνίες). Λέω λογικά γιατί φοβάμαι ότι η "διόρθωση" που πρότερα εφαρμόστηκε από την Νοκια (για να γίνει ευθεία ο ορίζοντας), δεν είναι "γραμμική" αλλα με κάποιον μαθηματικό τύπο και αρκετά πιο έντονο στις άκρες (όχι αναλογικά). Έτσι δεν είμαι σίγουρος ότι ο ανάποδος "μετασχηματισμός" μπορεί να γίνει χωρίς γνώση αυτού του τύπου. Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Υπάρχουν πιο ειδικά (φωτογραφικά) προγράμματα όπως το DxO optics που "γνωρίζουν" τις παραμορφώσεις των "γνωστών" φακών διάφορων μηχανών (και του 808) και ελπίζω από εκεί να γίνεται κάτι. Η πλάκα είναι ότι το έχω και έχω κατεβάσει και την βάση για το 808 αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμα να ασχοληθώ. Ισως πρέπει γιατί τις προάλλες πολύ σπάστηκα με μία φωτογραφία σε ταβέρνα που καθόμουν στην άκρη.. :mad: :lol:

Μόλις Ασχολήθηκα!!! Και ναι το DxO optics (με την αντίστοιχη βάση για 808 φορτωμένη) μπορεί και το διορθώνει!!!:dance:

Δείτε το συνημμένο πριν και μετά!

Φανταστικό!!

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Κάνουμε χρήση της τροποποίησης μηνύματος όταν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι στο ποστ που έχουμε κάνει.

Μόλις Ασχολήθηκα!!! Και ναι το DxO optics (με την αντίστοιχη βάση για 808 φορτωμένη) μπορεί και το διορθώνει!!!:dance:

Δείτε το συνημμένο πριν και μετά!

Φανταστικό!!

Η εικόνα έφτιαξε βλέπω! Καλό φαίνεται! Θα το ρίξω μια ματιά. (να ήταν και δωρεάν ακόμα καλύτερα!) :)

keysmith, ωραίος! Ευχαριστούμε για το tip! θα την κατεβάω και εγώ την εφαρμογή. Mivas ψάξου.

keysmith, ωραίος! Ευχαριστούμε για το tip! θα την κατεβάω και εγώ την εφαρμογή. Mivas ψάξου.

Moralas, νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς με το ψάξου... (Γούγλε υπόθεση...) :shifty:

• 2 weeks later...
Έχει κανείς άλλο αυτό το πρόβλημα;

δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο παλιά

Το είχα δει παλιά κι εγώ, αλλά δεν είχα τέτοιο θέμα. Χρησιμοποιώ πάντως το Nokia Sleeping screen με προφύλαξη οθόνης. Σκοτεινιάζει πολύ το δικό σου? Μήπως έχει κάποια εξοικονόμιση ενέργειας?