Jump to content

Άδειες και διπλώματα δικύκλων

EiNSTEiN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

:confused: po kala khtakste th ksethapsa telefteo post 2004 tespa re guys eimai 15 telika me kino to nomo th egine? mporo bgalo diploma gia 50cc?

One second of actions is better than a thousand years of talking.

http://img110.exs.cx/img110/4117/eyeBlink_front.gif

http://www.dpgr.gr

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπον συμφωνα με τους τωρινους νομους πρεπει να εισαι:

16-18 μεχρι 50cc(με τις τζιφρες των γονιων σου)

18-21 μεχρι 125cc

21-^ απεριοριστο

Αρα δεν μπορεις να βγαλεις ακομα... :(

Αυτα ισχυουν μεχρι στιγμης και μην περιμενεις να βγει καινουργιος νομος γιατι θα περιμενεις για πολυ και εγω στην ηλικια σου ημουν οταν τα ακουγα αυτα!!!Αυτα που λενε ειναι μια προταση που κατατεθηκε στο Υπουργειο αλλα ποτε θα εφερμοστει δεν ξερει κανεις!!!

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με την εκδοση διπλωματος και για να μην ανοιγω αλλο τοπικ τις κανω εδω.

Ειμαι στα 27. Στα 18 μου ειχα βγαλει διπλωμα μοτοποδηλατου (οδηγουσα τοτε ενα παπι :p ), το πουλησα και μετα το 1998 εβγαλα διπλωμα αυτοκινητου και απο τοτε οδηγω το αμαξακι μου. Μηχανακι πλεον οδηγω οταν παω διακοπες σε νησακια και νοικιαζω απο εκει.

Λοιπον εψαξα την αγορα και ειδα οτι σκουτερ 50cc με 125cc εχουν μικρη διαφορα χρηματων. Και λεω γιατι να μην παρω ενα 125? Αλλα ελα ντε που δεν με καλυπτει το διπλωμα που εχω.

Αληθεια τι εξετασεις θα πρεπει να περασω? Τι θα μου κοστισει? Θα πρεπει να κανω και θεωρητικα μαθηματα σε σχ.οδηγων?

Τι εξετασεις δινω σε πρακτικο μερος? Δεδομενου οτι οδηγουσα παπι και σκουτερ δεν ξερω να οδηγω (δεν ετυχε να δοκιμασω ποτε μου) μηχανη με συμπλεκτη! :wacko:

Ευχαριστω προκαταβολικα..

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με την εκδοση διπλωματος και για να μην ανοιγω αλλο τοπικ τις κανω εδω.

Ειμαι στα 27. Στα 18 μου ειχα βγαλει διπλωμα μοτοποδηλατου (οδηγουσα τοτε ενα παπι :p ), το πουλησα και μετα το 1998 εβγαλα διπλωμα αυτοκινητου και απο τοτε οδηγω το αμαξακι μου. Μηχανακι πλεον οδηγω οταν παω διακοπες σε νησακια και νοικιαζω απο εκει.

Λοιπον εψαξα την αγορα και ειδα οτι σκουτερ 50cc με 125cc εχουν μικρη διαφορα χρηματων. Και λεω γιατι να μην παρω ενα 125? Αλλα ελα ντε που δεν με καλυπτει το διπλωμα που εχω.

Αληθεια τι εξετασεις θα πρεπει να περασω? Τι θα μου κοστισει? Θα πρεπει να κανω και θεωρητικα μαθηματα σε σχ.οδηγων?

Τι εξετασεις δινω σε πρακτικο μερος? Δεδομενου οτι οδηγουσα παπι και σκουτερ δεν ξερω να οδηγω (δεν ετυχε να δοκιμασω ποτε μου) μηχανη με συμπλεκτη! :wacko:

Ευχαριστω προκαταβολικα..

ξαναδίνεις εξετάσεις ...στο μεταφορών και όχι στην τροχαία για 125 αν και έχει αλλάξει και αυτή η κατηγορία είναι 11 cc ( Κιλοβατόρες) ( γλυτώνεις μόνο το να πας σε γιατρούς πάλι) και αντί για 18 € παράβολο που χρειάζεται θα πληρώσεις στην παραλαβή 25,77 € παράβολο.

αν δώσεις για μοτοποδήλατο-τροχαία...http://www.kep.gov.gr/categories/aytokinita/adeia_odigisis/0571.asp

Ma exo diploma gia motopodilato. Logo ilikias den mporo na bgalo katey8eian gia megalyteri mixani se cc?
τα μοτοποδήλατα υπάγονται στην τροχαία....οι μηχανές στο μεταφορών...δηλαδή 2 διαφορετικές υπηρεσίες !!!

αναγκαστικά δίνεις εξετάσεις και πρέπει να πας σε σχολή οδηγών ( για το δίπλωμα της μοτοσικλέτα)

Εγω ξερω οτι πας στην τροχαια η στο μεταφορων η σε σχολη οδηγων και δινεις μονο πρακτικη(κωνους και τετοια).Αν θες να βγαλεις για μοτοσυκλετα κανεις το ιδιο αλλα με μοτοσυκλετα!!!Τα σηματα τα εχεις περασμενα γιατι τα εδωσες μια φορα(δεν ξερω ποτε οταν εδωσες για μηχανακι η για αυτοκινητο πρωτα?)!!!οκ?!
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Dynamic_125: κάνεις ένα λάθος...

18-21 είναι το δίπλωμα με 34 ίππους... Το λεγόμενο Α μικρό.

Όσο για τον φίλο stixima με το δίπλωμα μοτοποδηλάτου, είναι απλά τα πράγματα. Αν θέλεις να οδηγήσεις μεγαλύτερη μηχανή (σε σχέση με κάποιο 50-άρι) πρέπει να βγάλεις δίπλωμα. Το οποίο για σένα που έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου σημαίνει

- Οχι γιατρούς

- Οχι σήματα αυτοκινήτου

- Ναι θεωρητικά μαθήματα 10 ώρες (υποχρεωτικές)

- Ναι πρακτικά μαθήματα 10 ώρες (υποχρεωτικές)

- Ναι θεωρητική εξέταση στα "σήματα μηχανής" (ένα γελοιοδέστατο μικρό μπλε βιβλίο)

- Ναι πρακτική εξέταση δοκιμασίες (έλεγχοι μηχανής, 8-αρια, αργή λωρίδα, γρήγορη λωρίδα) και πορεία (αυτό βέβαια γίνεται μόνο αν έχουν χρόνο οι εξεταστές...)

Συνολικό κόστος νομίζω βγαίνει 300-400 ευρώ (ανάλογα την σχολή οδηγών)

Το δίπλωμα που θα πάρεις θα είναι για απεριόριστα κυβικά (ακριβώς λόγω ηλικίας. Από τα 21 μπορείς να βγάλεις το απεριόριστο)

jane_butterfly: το δίπλωμα Α μικρό τώρα είναι 25 KW (κιλοβάτ. ισχύ μετράμε, όχι ενέργεια.... ) το οποίο σημαίνει 34 ίππους. Και έχει ακριβώς το ίδιο κόστος με το δίπλωμα για απεριόριστη ισχύ/κυβικά.

Primal: Όχι, αυτό το έγκλημα δεν έγινε ακόμα, δεν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα στα 15....

• 2 weeks later...
είμαι 15 χρονων,για 50cc χρειάζεται κανέναν γονέα tpt η μονο λεφτά?

Θα πρεπει να κλεισεις τα 16 και παλι θα θελεις υπογραφες απτους γονεις.

(Αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσει καποιος)

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

re paidia kserete an mporeis na pas na doseis stin troxaia me oti mixanaki thes??mporo diladi na pao na doso me scooter???

episis kserei kaneis an mporei na ginei metavivasi adeias kikloforias (scooter) apo politi se agorasti se astinomiko tmima???

re paidia kserete an mporeis na pas na doseis stin troxaia me oti mixanaki thes??mporo diladi na pao na doso me scooter???

episis kserei kaneis an mporei na ginei metavivasi adeias kikloforias (scooter) apo politi se agorasti se astinomiko tmima???

Δεν επιτρεπεται να δωσεις με μεγαλυτερο σε κυβικα μηχανακι,λογικο δεν ειναι!!!Μην υπολογιζεις στην τελευταια στιγμη που θα το πεις στο εξεταστη οτι εχεις μεγαλυτερο μηχανακι γιατι αντε γεια(ακροτατη περιπτωση η δικη μου που εδωσα με 125cc γιατι ολοι εκει που εξεταζομασταν το ειχαμε ριξει στο καλαμπουρι) αλλα αυτο δεν συμβαινει παντα!!!Γι'αυτο λοιπον πανε με 50αρι να δωσεις η μπορεις να δανιστεις εκεινη την ωρα απο καποιον εκει που εξεταζεται και αυτος.....!!!Οσον αφορα την μεταβιβαση νομιζω οτι μπορει να γινει δεν ξερω αλλα καλο θα ηταν να πας κατευθειαν στην πλησιεστερη τροχαια!!!Ελπιζω να σε κατατοπισα πληρως...!!!

Ναι γιατι απαγορευεται να οδηγεις scooter? Και με μεγαλυτερου κυβισμου scooter να πας σιγα μη ξερει ο τροχαιος αν ειναι 50αρι ή 125αρι.

Γινεται μεταβιβαση στη τροχαια, το εχω κανει.

@stixima. Τα πραγματα ειναι οπως ορθα λεει ο @jane_butterfly περι του διπλωματος.

Εγω βεβαια θα σου προτεινα να παρεις το 125 αρι σου και αμα σε γραψουν σε εγραψαν. Η κληση ερχεται 1 χρονο μετα, και σε αυτο το διαστημα μπορεις να το βγαλεις και να το δειξεις στο δικαστηριο ωστε να αθωοθεις.

Για 50cc αφου κλεισει καποιος τα 16 μπορει να δωσει με υπογραφη των κηδεμονων/γονεων, με 90euro και με μια σειρα καποιων αλλων απαιτησεων...

---

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the first one!

[sIGPIC][/sIGPIC]

kalispera paidia!an se piasoun me town mate manisio 50cc me kathreftes kranos podies ola kai se grapsoun tote pas dikastirio.an kai sto dikastirio den exeis diploma epeidi den evgales ti ginete mporei na mou pei kapoios?

δεν εχει σημασια τι μηχανακι θα εχεις..σημασια εχει να το οδηγεις με διπλωμα..

εαν παρουσιαστεις στο δικαστηριο και δεν εχεις βγαλει ακομη διπλωμα θα τιμωρηθεις..αυτο ειναι σιγουρο.τωρα ειναι στην κριση του εισαγγελεα ποια ποινη θα σου επιβαλει και ενα + οτι εισαι ανηλικος.

καλο ειναι να εχεις βγαλει διπλωμα και να μην δωσεις κανενα δικαιωμα,γιατι θα σου ανοιχτει και το μητρωο σου και μετα θα εισαι σταμπαρισμενος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

εαν παρουσιαστεις στο δικαστηριο και δεν εχεις βγαλει ακομη διπλωμα θα τιμωρηθεις..αυτο ειναι σιγουρο.τωρα ειναι στην κριση του εισαγγελεα ποια ποινη θα σου επιβαλει και ενα + οτι εισαι ανηλικος.

καλο ειναι να εχεις βγαλει διπλωμα και να μην δωσεις κανενα δικαιωμα,γιατι θα σου ανοιχτει και το μητρωο σου και μετα θα εισαι σταμπαρισμενος.

Ξεχασες να αναφερεις οτι θα καει και στην κολαση... :blink: :devil: :whistle:

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

αν γινει δικαστηριο επειδη σε πιασαν χωρις διπλωμα και δεν εχεις βγαλει ουτε στο δικαστηριο γραφεται στο μητρωο σου? :blink:

αν γινει δικαστηριο επειδη σε πιασαν χωρις διπλωμα και δεν εχεις βγαλει ουτε στο δικαστηριο γραφεται στο μητρωο σου? :blink:
Ναι, εχω την εντυπωση οτι πας αυτοφορο :O