Jump to content

[ROM] CyanogenMod 9

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

nikospot&nikos523 ποιόν kernel ή CMW έχετε;

Sema 8.1 έχω εγώ.

Δεν ξέρω αν έκαναν καμιά πατέντα τώρα στο cwm και στον kernel στις ics, πάντως πριν δεν φλασαρες από external.

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά μήπως κάνετέ κάποιος λάθος στο 1); Εγώ από external φλασαρω όλα τα zip κανονικά.

Δεν φαίνεται στο cwm η external....

οταν φλασαρα τη ρομ και τον κερνελ, το εκανα απο την εξωτερικη καρτα. βεβαια οταν εγινε η εγκατασταση μου εκανε απανωτα reboot αλλα βγαζοντας την sd διορθωθηκε.

Νομίζω PCIFIAS έχεις δίκιο, αν και εξαρτάται μάλλον πιο CWM recovery έχει ο κάθενας.

Εγώ που έβαλα τον semaphore 0.8.1 περάστηκε το CWM recovery v5.5.0.4 που έχει αυτή τη δυνατότητα(-install zip from sdcard --->choose zip from internal sdcard)

όπου σε μένα ως internal βλέπει την εξωτερική και ως εσωτερική λέει απλά sdcard (μάλλον σε όλους έτσι είναι , υπάρχει ένα μπέρδεμα με τις δύο sd γενικά στην cm9)

Eκτός απο αυτό υπάρχουν και άλλες επιλογές στο advanced που αν θυμάμε καλά με το αρχικό recovery του stock kernel της CM9 δεν υπήρχαν, όπως να σβήσει ρυθμίσεις του NStools και να καθαρίσει τον init.d φάκελο σε περίπτωση ανάγκης.

Λοιπόν, το εψαξα λίγο και παραθέτω τα συμπεράσματα μου:

1)Σε CM9 η εξωτερική κάρτα αναγνωρίζεται σαν emmc (σας φώτισα τώρα) και βρίσκεται στο root, δηλ. /emmc

2)O file manager (και το CWM) βλέπουν επίσης το external_sd και βρίσκεται στο /sdcard/external_sd δηλ. είναι μέρος της εσωτερικής κάρτας. Συνεπώς, emmc και external_sd δεν εχουν καμία σχέση

3) αρχεία που βρίσκονται στην εξωτερική κάρτα (emmc) φλασάρονται απο το install zip from sdcard-->choose zip from internal sdcard:wacko:

4)αρχεία που βρίσκονται στην εσωτερική κάρτα φλασάρονται απο το install zip from sdcard-->choose zip from sdcard (ως γνωστόν)

Πέραν του CWM όμως συγχιση υπάρχει και σε apps που χρησιμοποιούν αρχεία απο την εξωτερική κάρτα (βλέπε Penetrate)

ενώ τα libraries της εφαρμογής ήταν υπήρχαν στην εξωτερική κάρτα δεν τα έβλεπε. Μόλις τα μετάφερα στο /sdcard/external_sd δούλεψε κανονικά

Αυτά

Edited by mico

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Σόρρυ δεν το έχω προσέξει στο νέο cwm! (αυτή τη στιγμή δεν έχω καν cm9) Μπορεί όντως να υπάρχει. :)

ενώ τα libraries της εφαρμογής ήταν υπήρχαν στην εξωτερική κάρτα δεν τα έβλεπε. Μόλις τα μετάφερα στο /sdcard/external_sd δούλεψε κανονικά

Αυτά

Μήπως ο external_sd είναι απλά ένας φάκελος πλέον? Αφού η εξωτερική sd δε γίνεται mount σε εκείνο το path. Λογικά είναι απλά φάκελος στην εσωτερική sdcard!

Edited by nikospot

Μήπως ο external_sd είναι απλά ένας φάκελος πλέον? Αφού η εξωτερική sd δε γίνεται mount σε εκείνο το path. Λογικά είναι απλά φάκελος στην εσωτερική sdcard!

Ακριβώς όπως το λες είναι , το διαπίστωσα όταν εγκατέστησα το navigon το οποίο σε gingerbread αποθήκευε τους χάρτες στην εξωτερική κάρτα. Επειδή δεν είχε γίνει μάλλον ενημέρωση του προγράμματος για ICS αυτό αποθήκευσε τους χάρτες του στην διαδρομή /sdcard/external_sd/ που νόμιζε ότι ήταν η εξωτερική. Έτσι δημιουργήθηκε ο φάκελος external_sd , που δεν είναι τίποτα άλλο απο έναν φάκελο στην εσωτερική sd.

Παιδιά εγώ πάντως περνάω στην εξωτερική τα άρχεια και στο cwm μου εμφανίζει κανονικά την external να τα φλασαρω. Πάντως όλα καλά και ωραία η icm Cyanogen άλλα αν έχεις δίπλα ένα nexous και με την υποδιεστερη μάλιστα LCD καταλαβαίνεις ποσό υστερεί σε γραφικά η custom rom. Είναι σημαντική η διαφορά. Edited by PCIFIAS
Θοδωρης

Παιδιά εγώ πάντως περνάω στην εξωτερική τα άρχεια και στο cwm μου εμφανίζει κανονικά την external να τα φλασαρω. Πάντως όλα καλά και ωραία η icm Cyanogen άλλα αν έχεις δίπλα ένα nexous και με την υποδιεστερη μάλιστα LCD καταλαβαίνεις ποσό υστερεί σε γραφικά η custom from. Είναι σημαντική η διαφορά.

Τι εννοείς σε γραφικά?

Σε ταχύτητα βλέπεις διαφορές? (απο περιέργεια)

Κώστας

'Εχω το εξής πρόβλημα(τάκι) με το Google Talk στην CM9:

όταν στο κινητό είναι ανοιχτή η οθόνη το status μου είναι πράσινο(online) όταν η οθόνη σβήσει το status αλλάζει σε πορτοκαλί(away).

Αν κάποιος μου στείλει κάποιο μήνυμα ενώ είμαι away δεν μου έρχεται ειδοποίηση παρά μόνον μόλις ανοίξω το κινητό( ανάψει η οθόνη).

Οπότε μπορεί να δω το μήνυμα που μου έστειλε κάποιος μια ώρα μετά........

Στις ρυθμίσεις του talk έχει επιλογή [ Away when screen off= change status to away when the screen turns off] την οποία έχω απενεργοποιημένη, αλλά φαίνεται πως δεν λειτουργεί - το δοκίμασα και με check και χωρίς.

Στην περίπτωση που μου γίνει βιντεοκλήση ή φωνητική κλήση απο το google talk το κινητό χτυπάει κανονικά....

To έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα;

ps: εχω τα gapps απο την b15, και δοκίμασα και το talk απο την b16.

'Εχω το εξής πρόβλημα(τάκι) με το Google Talk στην CM9:

όταν στο κινητό είναι ανοιχτή η οθόνη το status μου είναι πράσινο(online) όταν η οθόνη σβήσει το status αλλάζει σε πορτοκαλί(away).

Αν κάποιος μου στείλει κάποιο μήνυμα ενώ είμαι away δεν μου έρχεται ειδοποίηση παρά μόνον μόλις ανοίξω το κινητό( ανάψει η οθόνη).

Οπότε μπορεί να δω το μήνυμα που μου έστειλε κάποιος μια ώρα μετά........

Στις ρυθμίσεις του talk έχει επιλογή [ Away when screen off= change status to away when the screen turns off] την οποία έχω απενεργοποιημένη, αλλά φαίνεται πως δεν λειτουργεί - το δοκίμασα και με check και χωρίς.

Στην περίπτωση που μου γίνει βιντεοκλήση ή φωνητική κλήση απο το google talk το κινητό χτυπάει κανονικά....

To έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα;

ps: εχω τα gapps απο την b15, και δοκίμασα και το talk απο την b16.

εγω με build 14,δεν εχω τετοιο προβλημα.

Ακουει κανονικα το κινητο τα μνματα απο gtalk,ακομα και μετα απο reboot(χωρις να εχω ανοιξει την εφαρμογη)

Και χωρις να εχω πειραξει την παραμικρη ρυθμιση

Device 1: Galaxy S6 | Rom: Stock 5.1.1 | Launcher: Apex launcher

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Device 3: Galaxy Tab 10.1 P7510 | Rom: Stock 4.0.4

Follow me

@what, έχεις τον stock kernel ή καποιον άλλο?

To έλεγξες με κλειστή οθόνη?

stock κερνελ ναι!

και πριν με κλειστη οθονη εννοουσα.

Δοκιμασε να κανεις ενα clear data και ξαναδοκιμασε παντως

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Follow me

Η μεταφορά: "Ότι θυμάμαι χαίρομαι" λες και το subforum των δύο συσκευών με το περισσότερο περιεχόμενο για custom modding φτιάχτηκαν για πλάκα. Τώρα θυμήθηκαν να σκορπίσουν τα threads σε όλο το myphone και να μπαίνει ο άλλος στο subforum του Galaxy S και να μην βρίσκει τίποτα.

To forym My Guides υπάρχει για κάποιον λόγο. Αυτός που θέλει να μοντάρει το Galaxy S του, να μπει στο forum My Guides να ψάξει, κάθε διαθέσιμο ΟΔΗΓΟ που έχει στο Android subforum και να το δοκιμάσει. Δεν είναι όλοι μέσα στα πράγματα του ROM/modding κλπ για να μπαίνουν στο κεντρικό forum του Galaxy S και να βλέπουν 5-6 επισημασμένα με ROM's/Guides κλπ.

Όσοι θέλουν να έχουν αυτό το θέμα, μπορούν να το βάλουν σε παρακολούθηση και να ενημερώνονται για τα πάντα. Καλό θα σας κάνει να έχετε 2 tabs ανοικτά: ένα στο κεντρικό του Galaxy S και ένα με αυτό το θέμα στο My Guides.

Παράλληλα, αν επισκέπτεσθε το My Guides θα βρίσκετε συχνά-πυκνά και άλλους οδηγούς για άλλες συσκευές, ή για τη δική σας που ίσως σας κάνουν να αλλάξετε, να τη δοκιμάσετε κλπ.

Η επιλογή για τη μεταφορά είναι της Ομάδας Διαχείρισης του myPhone, όχι φυσικά του Νίκου (Superuser). Τα παράπονά σας έχουν καταγραφεί, συνεχίστε στο θέμα, κάθε off topic θα διαγράφεται. :)

P.S. Εδώ θα μεταφερθούν και όλα τα σχετικά θέματα με άλλες ROM's του Galaxy S.

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

I am absolutely amazed at the support we have just been shown. We’ve reached our goal, and maybe a bit more. We will be ordering the servers next week (Xeon-class boxes with lots of RAM), and should have the builds going again soon!

Thank you again for the support!

Cyanogenmod back to work!

:up:Superuser,μεγεια ο νεος σου βαθμος.:up:

Follow me

Τι εννοείς σε γραφικά?

Σε ταχύτητα βλέπεις διαφορές? (απο περιέργεια)

Οχι δε μιλάω για την ταχύτητα, εκεί με τον kernel του semaphore κλειδωμένος στα 1150 και τις παραμετροποιήσεις του είμαι και πιο smooth και ένα κλικ νομίζω πιο γρήγορος σε όλες τις εντολές. Αυτή η απόδοση όμως στην οθόνη με έχει ξενερώσει. Εντάξει η LCD έχει έτσι και αλλιώς καλύτερη απόχρωση του άσπρου και σαφώς πολύ χειρότερη στο μαύρο βέβαια, αλλά δε μιλάω για αυτό. Μιλάω για τα γραφικά στα εικονίδια και στα widgets όπου είναι πολύ πιο καθαρά και ωραία.
Θοδωρης

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα GALAXY με 221 και αποφάσισα να βάλω την CW9. Κατέβασα το πρόγραμμα Semaphore 2.4.0 και μέσω του ODIN το πέρασα. Αφού τελείωσε και έβγαλε το μπλε χρώμα, το κινητό κάνει συνέχεια επανεκίνση και δεν ανοίγει. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;:(

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα GALAXY με 221 και αποφάσισα να βάλω την CW9. Κατέβασα το πρόγραμμα Semaphore 2.4.0 και μέσω του ODIN το πέρασα. Αφού τελείωσε και έβγαλε το μπλε χρώμα, το κινητό κάνει συνέχεια επανεκίνση και δεν ανοίγει. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;:(

φιλε ο semaphore ειναι kernel για 2.3

πρεπει πρωτα να φλασαρεις μια 2.3.χ με τρια αρχεια,pit και repartition και μετα τον semaphore

Βαλε πρωτα μια 2.3 με odin, μετα περνα τον semaphore στην 2.3 και μετα την cm9.

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Φίλε μου, πρώτα πρέπει να περάσεις μία Gingerbread ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, μετά να βάλεις Semaphore και τέλος να περάσεις την CM9.

:up:Superuser,μεγεια ο νεος σου βαθμος.:up:

Σε ευχαριστώ πολύ!:)

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Ευχαριστώ όλους σας για τη αμέριστη βοήθεια. Το επανέφερα στη 2.3.3. COS αλλά δεν πέρασα ακόμα τη CW9 διότι στο XDA είδα ότι έχει κάποια bug όπως ότι δεν δουλεύει το ραδιόφωνο, η πίσω κάμερα κάτι κάνει με την επιλογή scene, η μπαταρία δείχνει άλλα κ.α. Ισχύουν ή όχι όλα αυτά; Είναι καλή επιλογή να μεταβώ σε αυτή;

Για καθημερινή χρήση είναι μια χαρά και ένας πιο έμπειρος μπορεί να παραβλέψει μερικά προβλήματα. Το ράδιο δουλεύει με το Spirit FM.

Εγώ την έχω μέρες τώρα και παρά τα μικρά θεματάκια δεν με βλέπω να γυρίζω σε Gingerbread!

Βέβαια μπορείς να την δοκιμάσεις και να αποφασίσεις μόνος σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Απ' ότι φαίνεται από τις αλλαγές στον κώδικα η επερχόμενη build 17 θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα από την τωρινή build 16. Άντε να δω πότε θα βγει γιατί σκούριασα παραμένοντας στην build 15 (μέχρι και λαλακίες με την μπαταρία έμαθα να κάνω για να περάσει η ώρα :lol:). Edited by Superuser
Μάκης

Απ' ότι φαίνεται από τις αλλαγές στον κώδικα η επερχόμενη build 17 θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα από την τωρινή build 16. Άντε να δω πότε θα βγει γιατί σκούριασα παραμένοντας στην build 15 (μέχρι και λαλακίες με την μπαταρία έμαθα να κάνω για να περάσει η ώρα :lol:).

Τέτοια θέλω να μου λες Μάκη!

Τελικά φλάσαρα την Build 16 περνώντας το gapps fix 6 φορές μέχρι να φτιάξει ο συγχρονισμός στο ημερολόγιο! Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο δεν είδα και καμιά ουσιαστική διαφορά από την Build 15 αλλά τουλάχιστον περάσα την ώρα μου.

Εν αναμονή λοιπόν της Build 17!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Τέτοια θέλω να μου λες Μάκη!

Τελικά φλάσαρα την Build 16 περνώντας το gapps fix 6 φορές μέχρι να φτιάξει ο συγχρονισμός στο ημερολόγιο! Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο δεν είδα και καμιά ουσιαστική διαφορά από την Build 15 αλλά τουλάχιστον περάσα την ώρα μου.

Εν αναμονή λοιπόν της Build 17!

Ας σε τσιγκλίσω λιγάκι λοιπόν. Μερικά από τα προσεχώς:

1) Βελτίωση του lag στο άνοιγμα του dialer.

2) Βελτίωση στην ταχύτητα του scrolling.

3) Ποσοστό στην μπαταρία.

4) Εγγραφή εικόνας/βίντεο με το power button κλπ...κλπ...κλπ.

Μάκης