Jump to content

Sony Xperia Sole / Sola

Karthan7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δηλαδη γυρω στα 200 ειναι το καλυτερο κινητο αφης?διαβασα το φορουμ του κινητου που λες,δυστηχως δεν με καλυπτει..εχει πολλα προβληματα οπως καμερα και βιντεο...μαλλον το βλεπω για xperia sole..!!!και αυτο που δειχνει το καιρο στο σαμσουνγκ στο προφιλ το εχει-δειχνει και το σονυ?? Edited by xristos270

Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί χτες έκανα root στο κινητό, ξεκλείδωσα τον bootloader και του έβαλα jellybean. Άπο όλες αυτές τις διαδικασίες που τις έκανα χάρη στις πολύτιμες οδηγίες εδώ μέσα μου έμειναν κάποια θεματάκια που δε μπορώ να τα λύσω μόνος μου.

1) Ύστερα από την εγκατάσταση του jellybean δε μπορώ να βρώ το εικονίδιο του SuperSU παρ όλο που στο flashtool μου το παρουσιάζει rooted το κινητό.

2) Ύστερα από την εγκατάσταση,έχω γεμάτη εσωτερική μνήμη, με περίπου 600 mb ελεύθερα, ενώ πριν ξεκινήσω είχα γύρω στα 2,5GB ελεύθερα και δε θυμάμαι σε όλη τη διαδικασία να πέρασα κάτι τόσο μεγάλο στο κινητό.. Θα ήθελα λοιπόν να βρω με κάποιον τρόπο τι μπορώ να σβήσω ώστε να επαναφέρω τη μνήμη σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς να κάνω κάποια ζημιά. Στο κινητό μου εμφανίζει δεσμευμένη μνήμη ως "διάφορα" στα 3,28 GB.

1) Για τον superuser πας στη σελίδα της ultimate κατεβαίνεις λίγο και λέει fix for superuser. Κατεβάζεις superuser και τον φλασάρεις από cwm αν θυμάμαι καλά.

2) Μάλλον έχεις περάσει τη μια ρομ πάνω στην άλλη. Το είχα κάνει και εγώ κάποτε.

Καλημέρα σε όλους!

Θέλω τη βοήθεια σας, τον τελευταίο καιρό το τηλέφωνο μου κολλάει σχεδόν σε κάθε χρήση. Είτε η κάμερα, είτε δεν μπορώ να απαντήσω εισερχόμενη κλήση, είτε δεν μπορώ να μπω στις επαφές ή στο wifi. Αυτό που έχω σκεφτεί κάθότι δεν είμαι και εξπερ του είδους είναι να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μπορείτε να με συμβουλέψετε αν αυτό είναι το σωστό?

Ευχαριστώ πολύ :rolleyes:

Καλημέρα σε όλους!

Θέλω τη βοήθεια σας, τον τελευταίο καιρό το τηλέφωνο μου κολλάει σχεδόν σε κάθε χρήση. Είτε η κάμερα, είτε δεν μπορώ να απαντήσω εισερχόμενη κλήση, είτε δεν μπορώ να μπω στις επαφές ή στο wifi. Αυτό που έχω σκεφτεί κάθότι δεν είμαι και εξπερ του είδους είναι να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μπορείτε να με συμβουλέψετε αν αυτό είναι το σωστό?

Ευχαριστώ πολύ :rolleyes:

Ναι σωστό κατά τη γνώμη μου.Πες μας τι έκδοση τρέχεις;

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Κανε μια επανεγκατασταση λογισμικου με το sony update service!

Με clean install θα λεγα για καλύτερα αποτελέσματα!

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

εχω το παραπανω κινητο και εχω την 4.0.4 και θελω να το κανω 4.1.2 ομως δεν ξερω τι πρεπει να κανω,δηλαδη πρεπει να το κανω root?να του βαλω αλλη rom?γενικα δεν ξερω πολλα αλλα εχω την διαθεση και τον χρονο για να μαθω και να το κανω.

Μπορει καποιος να μου πει πως?τι πρεπει να προσεξω?θα χασω καμια λειτουργια?οπως το nfs,το οποιο το χρησιμοποιω αρκετα.

Ολες οι προτασεις και οι συμβουλες δεκτες :D .

Πρέπει να κάνεις αρχικά ροοτ το κινητό, μετά να ξεκλειδώσεις τον bootloader βάσει αυτού του οδηγού http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=335820

και μετά ακολουθείς τα βήματα της ρομ που θέλεις να βάλεις. Π.χ. για ultimate τα βήματα τα λέει εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2360870

πρωτα απο ολα,ειμαι καινουριος στο φορουμ και στο θεμα.Λοιπον,πως κανω ροοτ το κινητο?το bootloader πιστευω θα το καταφερω να το κανω :D αλλα ποια ρομ να βαλω?εννοω οποια και να βαλω δεν θα δω διαφορα?αν υπαρχει διαφορα ποια ειναι η πιο καλη?

Τελος ολα τα αρχεια μου θα διαφραφουν οταν το ''αναβαθμισω'' ?

1) Οδηγίες για ροοτ υπάρχουν στην πρώτη σελίδα

2)Βάλε αυτή που σου έστειλα. Διαφέρει η μία από την άλλη, αλλά αυτή είναι πολύ καλή. Όλοι αυτοί έχουμε

3)Πέραν της εξωτερικής κάρτας (αν έχεις) όλα τα άλλα θα χαθούν. Για αυτό πάρε backup ό,τι θες!!

οκ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!!ολα τα εχω κανει backup απο το sony pc companion,αν βγαλω την καρτα οταν κανω το ροοτ υπαρχει κανα προβλημα?τελικα θα χασω το nfs,floating touch ή τιποτα αλλο??

εδιτ: να κανω ροοτ για την εκδοση .10 ή για την .54 ?

To PC Companion μην το πολυ εμπιστεύεσαι. Να κάνεις μόνος σου χειροκίνητα τα back up που θες..

NFC δεν θα χάσεις, floating touch θα χάσεις τη λειτουργία γαντιού.

Αναλόγως τί έκδοση έχεις θα κάνεις ροοτ. Πήγαινε στις ρυθμίσεις στο σχετικά με το τηλέφωνο και δες τι έκδοση έχεις.

βρε παιδια εχω την ice cream. στο αλμπουμ που εχω εχω φωτο απο το κιν αλλα εχω περασει και στην καρτα μνημης.ολλα καλα οταν βαζω καποια εφαρμογη μου βγαζει τα εικονίδια της στο αλμπουμ.πως γινετε να μην τα βλεπω αυτα κι αν δεν γινετε με την stock του κινητου ποια αλλη εφαρμογη ειναι καταλληλη?

ξεκιναω τωρα με ροοτ και ο θεος βοηθος :D

εδιτ 1:το λινκ του flashtool δεν λειτουργει και μου λεει να παω στο site του flashtool και το κατεβαζω απο εκει,το ιδιο ειναι?

Edited by koularasss

1. Πας εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2029756

2. Κατεβάζεις τα αρχεία από τα links

3. Εγκαθιστάς το flashtool

4. Αποσυμπιέζεις κάπου το kernel.zip και το Root_with_Restore_by_Bin4ry

5. Ανοίγεις το flashtool (το σκέτο αν έχεις 32μπιτο λειτουργικό, το flashtool64 αν έχεις 64μπιτο)

6. Συνδέεις το τηλέφωνο με το καλώδιο usb και τον ηυ για να το δει

7. Τσιμπάς και σέρνεις μέσα στο flastool το αρχειο MT27i_6.1.1.B.1.10_KERNEL.ftf που εχεις αποσυμπιέσει απο το kernel.zip

8. Το flashtool κανει τα δικά του και ακολουθείς τις οδηγίες του (προσοχή : αφού μιλάμε για το sola πατάς το vol down και οχι το <- ).

9. Ακολουθείς τις οδηγίες του kosmasgr με το Root_with_Restore_by_Bin4ry

10. Τσιμπάς και σέρνεις μέσα στο flastool το αρχείο MT27_6.1.1.B.1.54_KERNEL.ftf που έχεις αποσυμπιέσει από το kernel.zip

11. Το flashtool κάνει τα δικά του και ακολουθείς τις οδηγίες του.

Αν όλα πήγαν καλά, είσαι root.

Καλή τύχη :)

Τροποποίηση από την ομάδα διαχείρισης: Στα βήματα 7 και 10 με τον όρο "τσιμπάς και σέρνεις" δεν εννοείται το γνωστό drag and drop. Το σωστό είναι να γίνει copy του αρχείου ftf και paste στο c:\flashtool\firmwares

στο βημα 9 ποιες οδηγιες να ακολουθησω?και που ειναι?

• The title was changed to Sony Xperia Sole / Sola