Jump to content

Sony Xperia Sole / Sola

Karthan7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να ξεκλειδώσω bootloader?Δοκιμάσα άπειρες φορές με τον official τρόπο της sony αλλά στο 13ο βήμα δε γίνεται τίποτα(είμαι rooted,με cwm,στοκ 1.54,οταν το συνδέω με fastboot μια χαρά αλλά μετά δεν ανοίγει κάποιο καινούριο παράθυρο που λέει!!Αντε να βάλω jelly bean μη μείνω με την experience(την οποία θα βάλω αν δεν τα καταφέρω) Edited by Nero55

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να ξεκλειδώσω bootloader?Δοκιμάσα άπειρες φορές με τον official τρόπο της sony αλλά στο 13ο βήμα δε γίνεται τίποτα(είμαι rooted,με cwm,στοκ 1.54,οταν το συνδέω με fastboot μια χαρά αλλά μετά δεν ανοίγει κάποιο καινούριο παράθυρο που λέει!!Αντε να βάλω jelly bean μη μείνω με την experience(την οποία θα βάλω αν δεν τα καταφέρω)

Θα με βοηθήσει κανείς???

Για πες που κολλάς εγώ έχω ξεκλειδώσει το arc

στο 13ο βήμα,τα γράφω πιο αναλυτικά στο προηγούμενο μύνημα στην παράθεση,παιδιά όποιος ξέρει βοήθεια γιατί είμαι στο τσακ να βάλω άλλη ρομ(βαρέθηκα να περιμένω)

Edited by Nero55

μήπως έχεις είδει τους driver για αυτό δεν ανοίγει το νέο παράθυρο. (άνοιξε το παράθυρο εντολών αν πάρεις την απάντηση 0.3 είσαι ένταξη)

μήπως έχεις είδει τους driver για αυτό δεν ανοίγει το νέο παράθυρο. (άνοιξε το παράθυρο εντολών αν πάρεις την απάντηση 0.3 είσαι ένταξη)

Το έχω κάνει αλλά δεν γίνεται τίποτα..Που να κοιτάξω για να δω αν έχω ήδη τους drivers?

Στη διαχείριση συσκευών

[ATTACH]33014[/ATTACH]

Βάζω διαχείριση συσκευών στην αναζήτηση των windows αλλά δε μου εμφανίζει τίποτα!Υπάρχει τρόπος να το βρω αλλιώς?(είμαι τελείως άσχετος από υπολογιστές σε αντίθεση με τα κινητα) :O

Έναρξη -> υπολογιστής -> δεξί κλικ -> ιδιότητές (Το .0.3 που ανέφερα ποιο πάνω είναι για το arc δεν ξέρω αν είναι το ίδιο και για το sola)

Έναρξη -> υπολογιστής -> δεξί κλικ -> ιδιότητές (Το .0.3 που ανέφερα ποιο πάνω είναι για το arc δεν ξέρω αν είναι το ίδιο και για το sola)

Το βρήκα τώρα για τι πράγμα να ψάξω?(και στο σολε 0,3 είναι)

Σύνδεσε το τηλ.

Κλείνουμε το κινητό συνδέουμε το καλώδιο USB στον υπολογιστή και στην συνέχεια συνδέουμε το usb στο κινητό πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο που χρειάζεται ανάλογα με το κινητό. Το Menu για arc, arc S, neo, neo V, pro, το Search button για Xperia™ PLAY και το Volume up για mini, mini pro, ray, active, Live with Walkman™, S. Θα ανοίξει το ενδεικτικό led με μπλε χρώμα. Στην συνέχεια τα windows θα ψάξουν για driver, δεν θα βρουν on line και πρέπει εμείς χειροκίνητα να του δείξουμε να εγκαταστήσει τον android_winusb.inf από τον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Όταν το βρει θα μας βγάλει δύο επιλογές εμείς θα διαλέξουμε Android Boot loader. (Για windows χ64 θα κάνουμε αποσυμπίεση το αρχείο drivers και δείχνουμε στα windows να κάνουνε εγκατάσταση από αυτόν τον φάκελο)

Και θα δεις αν έχεις τους driver αν ναι προχώρα.

Ανοίγουμε μια κονσόλα dos Accessories -> Command Prompt και πληκτρολογούμε την εξής εντολή:

cd C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools

(για windows Χ64 η εντολή είναι cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools)

Ο κέρνελ θα μας δείξει την διαδρομή που του βάλαμε στην συνέχεια δίνουμε την εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version για να δούμε αν ανταποκρίνεται το τηλέφωνο, λογικά θα μας δώσει απάντηση version X.X total time: x.xxx s, προχωράμε και του δίνουμε την εντολή για ξεκλείδωμα.

Γράφουμε fastboot -i 0x0fce oem unlock 0xKEY (όπου KEY είναι ο κωδικός που έχουμε πάρει από την SONY).

εδώ ένα βίντεο με τη διαδικασία. Στο 4 λεπτό βλέπεις τη κάνει για να δει ο υπολογιστής το τηλ. Και στο 7 λεπτό πως ανοίγεις το παράθυρο εντολών Edited by tasos001
βιντεο

Σύνδεσε το τηλ.

Κλείνουμε το κινητό συνδέουμε το καλώδιο USB στον υπολογιστή και στην συνέχεια συνδέουμε το usb στο κινητό πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο που χρειάζεται ανάλογα με το κινητό. Το Menu για arc, arc S, neo, neo V, pro, το Search button για Xperia™ PLAY και το Volume up για mini, mini pro, ray, active, Live with Walkman™, S. Θα ανοίξει το ενδεικτικό led με μπλε χρώμα. Στην συνέχεια τα windows θα ψάξουν για driver, δεν θα βρουν on line και πρέπει εμείς χειροκίνητα να του δείξουμε να εγκαταστήσει τον android_winusb.inf από τον φάκελο C:\Program Files\Android\android-sdk\extras\google\usb_driver. Όταν το βρει θα μας βγάλει δύο επιλογές εμείς θα διαλέξουμε Android Boot loader. (Για windows χ64 θα κάνουμε αποσυμπίεση το αρχείο drivers και δείχνουμε στα windows να κάνουνε εγκατάσταση από αυτόν τον φάκελο)

Και θα δεις αν έχεις τους driver αν ναι προχώρα.

Ανοίγουμε μια κονσόλα dos Accessories -> Command Prompt και πληκτρολογούμε την εξής εντολή:

cd C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools

(για windows Χ64 η εντολή είναι cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools)

Ο κέρνελ θα μας δείξει την διαδρομή που του βάλαμε στην συνέχεια δίνουμε την εντολή fastboot -i 0x0fce getvar version για να δούμε αν ανταποκρίνεται το τηλέφωνο, λογικά θα μας δώσει απάντηση version X.X total time: x.xxx s, προχωράμε και του δίνουμε την εντολή για ξεκλείδωμα.

Γράφουμε fastboot -i 0x0fce oem unlock 0xKEY (όπου KEY είναι ο κωδικός που έχουμε πάρει από την SONY).

εδώ ένα βίντεο με τη διαδικασία. Στο 4 λεπτό βλέπεις τη κάνει για να δει ο υπολογιστής το τηλ. Και στο 7 λεπτό πως ανοίγεις το παράθυρο εντολών

Επειδή το ίντερνετ μου είναι αργό και δεν μπορώ να δω το βίντεο μπορείς να μου πεις πως κάνουμε αυτά που λέει στο bolded κείμενο?

Κανε με τη σειρά αυτά που σου έγραψα ποιο πάνω.

Σύνδεσες το τηλ. ;;; βλέπεις όταν πας στη διαχείριση συσκευών το τηλ. έχεις τους driver;;;;;

Αν ναι προχώρα.

(δεν κατάλαβα τη θες να σου πω από το βίντεο)

Κανε με τη σειρά αυτά που σου έγραψα ποιο πάνω.

Σύνδεσες το τηλ. ;;; βλέπεις όταν πας στη διαχείριση συσκευών το τηλ. έχεις τους driver;;;;;

Αν ναι προχώρα.

(δεν κατάλαβα τη θες να σου πω από το βίντεο)

Το σύνδεσα(σε λειτουργεία fastboot) αλλά δεν άλλαξε κάτι στη διαχείριση συσκευών..:( Αν το πάω σε service της sony θα μου τον ξεκλειδώσουν?

Edited by Nero55

έχεις το μπλε λαμπάκι στο κινητό;

Αυτό το οδηγό Ξεκλείδωμα bootloader στα XPERIA χωρίς καλώδια. (SONY WAY) ακολουθείς κατέβασες ότι χρειάζεται;;

Δεν έχει μπλε έχει πράσινο(αυτή είναι η ένδειξη του fastboot στο συγκεκριμένο κινητό).Θα δοκιμάσω τον οδηγό που έβαλες μόλις τώρα.(ίδιος με της σονυ απλά μεταφρασμένος)

Edited by Nero55

Αυτό είναι το λάθος, μπλε πρέπει να είναι θα το κάνεις τώρα :-D

Νόμιζα ότι είχες το θέμα από εδώ θα στο είχα πορτάρη ποιο πριν αυτό διάβασα και το έκανα.

Δοκίμασα πάλι αλλά αυτό το βήμα δε γίνεται

Στην συνέχεια τα windows θα ψάξουν για driver, δεν θα βρουν on line και πρέπει εμείς χειροκίνητα να του δείξουμε να εγκαταστήσει τον android_winusb.inf από τον φάκελο άμα το πάω στη σονυ θα μου τον ξεκλειδώσουν?

Δοκίμασε να προχωρήσεις παρακάτω, αυτό θα έκανα αλλά να μην σε παρασύρω σε λάθος, κάποιος άλλος να πει ποιο σίγουρα. Δεν ξέρω αν το κάνει η sony

Έχεις εγκαταστήσει ότι χρειάζεται αυτά που λέει στην αρχή

Δοκίμασε να προχωρήσεις παρακάτω, αυτό θα έκανα αλλά να μην σε παρασύρω σε λάθος, κάποιος άλλος να πει ποιο σίγουρα. Δεν ξέρω αν το κάνει η sony

Έχεις εγκαταστήσει ότι χρειάζεται αυτά που λέει στην αρχή

Δοκίμασα προχωρώντας στα παρακάτω αλλά τίποτα....Έχω εγκαταστήσει ότι λέει αλλά τίποτα..:( Γκουγκλαρα λίγο και είδα πως και άλλοι έχουν το πρόβλημα μου!

Να παίζει ρόλο ότι έχεις root και cwm εγω δεν είχα όταν το έκανα

φλασαρα στοκ με sony pc companion και δοκιμάζω!!(χωρίς ροοτ και cwm),όχι δεν πρέπει να γίνει μπλε το notification

Edited by Nero55

φλασαρα στοκ με sony pc companion και δοκιμάζω!!(χωρίς ροοτ και cwm)

Θα το πρότεινα αλλά είπα ότι δεν την παλεύεις :-)

• The title was changed to Sony Xperia Sole / Sola