Jump to content

Sony Xperia Sole / Sola

Karthan7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδιά πήρα σήμερα μέσω ebay μια κάρτα μνήμης 10 class U1 16 gb μάρκα sandisk, για να μεταφέρουμε τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης τη πρέπει να κάνουμε?

πριν μέρες είχα δει μια ερώτηση που έκανε ένας φίλος για το "πως γίνεται η κάρτα microsd να αναγνωριστεί ως εσωτερική μνήμη του κινητού?" αλλά χάθηκα στις σελίδες! μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?

να σημειώσω ότι είμαι root στην .54

Αυτό που υπάρχει ειναι το link2SD που η διαφορά του απο άλλα προγράμματα ειναι ότι μεταφέρει τις βιβλιοθήκες που έχει το πρόγραμμα και την dalvik cache. Ετσι μεταφέρεται ολόκληρη η εφαρμογή και ελευθερώνεις την εσωτερική μνήμη. Εννοείται πως οι εφαρμογές συστήματος δεν μεταφέρονται. Αλλά για παράδειγμα και μία εφαρμογή συστήματος που υπάρχει εγκατεστημένη όπως το facebook μπορείς να το αφαιρέσεις και εν συνεχεία να το εγκαταστήσεις πάλι μέσα απο το playstore ώστε πλέον να μεταφέρεται.

Ολα αυτά προυποθέτουν να έχεις κάνει root στο κινητό σου και να έχεις partition στην κάρτα SD , primary και μορφή αρχείων fat32-ext3/4.

Παραθέτω έναν γρήγορο οδηγό απο εμένα πως να κάνετε να δουλέψει το link2sd στο android κινητό σας ;)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PARTITION ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SD ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ LINK2SD

- Προποθέσεις : (1) Root στο κινητό σας , (2) Minitool partition το οποίο το κατεβάζετε απο εδώ και το κάνετε install.

Βήμα 1 :

Συνδέστε την microsd κάρτα σας μέσω card reader ή απευθείας απο το κινητό σας. προτείνω καλύτερα card reader. Στην παρακάτω εικόνα θα προσέξετε ο τύπος της κάρτας σας να ειναι "primary"

http://img132.imageshack.us/img132/6466/57730744.jpg

Βήμα 2ο :

Κάνετε δεξί κλικ πάνω στην καταχώρηση της κάρτας sd και επιλέξτε Move/Resize Partition. Θα σας εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο όπου σύρετε την μπάρα με την χωρητικότητα και δημιουργείστε το partition με όσα mb θέλετε , πατάτε ΟΚ και στο τέλος θα δείτε ότι έχει δημιουργηθεί το partition το οποίο αναφέρεται ως "Unallocate Space"

http://img703.imageshack.us/img703/5283/14645146.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/6366/72145293.jpg

Βήμα 3ο :

Κάνετε δεξί κλικ στην καταχώρηση του νέου partition και επιλέγουμε το Create. Θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο αν θέλετε να συνεχίσετε , οπότε πατάτε YES. Στο επόμενο παράθυρο πρέπει να ορίσετε τον τύπο του partition καθώς και το file system. φροντίστε να δώσετε τιμές Primary και Fat32 αντίστοιχα. Αναφορικά με το file system όσοι έχετε custom rom και υποστηρίζεται το ext3/4 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απο αυτά. Τέλος επιλέγετε ΟΚ και όταν κλείσει το παράθυρο , πάνω αριστερά στο πρόγραμμα το Apply και εν συνεχεία YES

http://img706.imageshack.us/img706/1682/48572379.jpg

http://img844.imageshack.us/img844/7838/14165650.jpg

Βήμα 4ο :

Μόλις ολοκληρώσετε το παραπάνω βήμα θα αρχίσει η διαδικασία όπως βλέπετε παρακάτω και στο τέλος θα σας εμφανίσει ενα παράθυρο , πατάτε ΟK κλείνετε το πρόγραμμα και ελέγχουμε τα partitions αν δημιουργήθηκαν όπως θέλουμε. Πλέον τελειώσατε την διαδικασία όσον αφορά την κάρτα SD.

http://img541.imageshack.us/img541/5080/48026901.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/4828/75755628.jpg

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LINK2SD

- Κατεβάζουμε στο κινητό μας την εφαρμογή "LINK2SD" από το Playstore και την κάνουμε εγκατάσταση.

- Ξεκινάμε την εφαρμογή και μας ανοίγει παράθυρο στο οποίο επιλέγουμε το file system του partion που δώσαμε. Στην δική μας περίπτωση το Fat32. Αμέσως η εφαρμογή θα μας ζητήσει δικαιώματα root και εφόσον τα δώσουμε θα δημιουργηθεί η σύνδεση με το partition της SD και θα μας ζητηθεί να κάνουμε restart.

- Μετά την επανεκκίνηση ανοίγουμε και πάλι την εφαρμογή και πλέον μπορούμε να μεταφέρουμε μία μια ή με πολαπλή επιλογή όποιες εφαρμογές θέλουμε στο partition. Υπάρχουν πάνω δεξιά φίλτρα για να δείτε τις εφαρμογές σε όποιο κομμάτι μνήμης του κινητού σας θέλετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι εφαρμογές που έχουν γκρι πλαίσιο και ειναι εφαρμογές συστήματος δεν μεταφέρονται. Οσες άλλες ειναι σε γκρι πλαίσιο μπορείτε να τις μεταφέρετε κανόνικα όπως και τις υπόλοιπες χωρίς πλαίσιο. Επίσης όταν επιλέξετε τι θα μεταφέρετε μετά θα πατήσετε στην επιλογή "ΣΥΝΔΕΣΗ" και όχι στην επιλογή μεταφορά στην κάρτα SD το οποίο μεταφέρει ένα κομμάτι μόνο της εφαρμογης. Πολλοί το μπερδεύουν αυτό.

- Εφαρμογές συστήματος που είναι εγκατεστημένες στο σύστημα αλλά υπάρχουν και στο Playstore μπορείτε αφού τις σβήσετε με root explorer , να τις εγκαταστήσετε πάλι απο το playstore και να έχετε πλέον δυνατότητα μεταφοράς τους.

- Τέλος πατώντας μέσα στο πρόγγραμα το menu button υπάρχει ενημέρωση για όλα τα κομμάτια μνήμης του κινητού σας για να ξέρετε σε τι κατάσταση είστε.

Y.Γ. Ελπίζω να βοήθησα κυρίως τον παραπάνω φίλο. Δυστηχώς το forum δεν μου επέτρεπε να βάλω παραπάνω εικόνες ώστε να φαίνεται η διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης του link2sd. ευχαριστω.

Edited by kosmasgr

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

υπαρχει root για εκδοση 2.3.7 ?

τελικα υπαρχει τροπος root για την 2.3.7 ?

ηθελα να δω το κινητο πως συμπεριφερεται με αυτη την εκδοση, πριν κανω update σε ics.

Dimitris :respect:

ειμαι root στην .10 οπότε εχω και το titanium back up...να τα κανω ολα back up και επαναφορα εργ.ρυθμίσεων??

κάνε backup για να κρατήσεις τις εφαρμογές, αλλά κατα πάσα πιθανότητα κάποια εφαρμογή θα φταίει. οπότε θα πρότεινα να μην περάσεις αυτές που έβαλες λίγο πριν το πρόβλημα, και μετά πας με δοκιμές, τις βάζεις μια μια και βλεπεις..

Και πως αφαιρείται η εργοστασιακή ζελατίνα παιδιά;

όπως όλες οι ζελατίνες νομιζω.. γινόταν μεγάλη συζήτηση στις πρώτες σελίδες, αν θυμάμαι καλά, ψάξε λίγο στο τοπικ.

________

@zxr, ο οδηγός του kosmagr στο πρώτο ποστ αν γίνεται :)

τελικα υπαρχει τροπος root για την 2.3.7 ?

ηθελα να δω το κινητο πως συμπεριφερεται με αυτη την εκδοση, πριν κανω update σε ics.

2.3.7;;;

Δε μας λέει κάτι αυτό,αριθμό έκδοσης firmware αν δώσεις θα βοηθήσεις αρκετά

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

2.3.7;;;

Δε μας λέει κάτι αυτό,αριθμό έκδοσης firmware αν δώσεις θα βοηθήσεις αρκετά

ΕΚΔΟΣΗ ANDROID 2.3.7

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 6.0.B.3.184

ΕΚΔΟΣΗ KERNEL 2.6.35.7+

kostantinoslp, charlie_pace4, AlMag1, gregkoutsikos, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη που μου προσφέρατε άμεσα τελικά λύθηκε το πρόβλημα με απλή αναβάθμιση σε .54 από SEUS...θέλω να ρωτήσω τώρα αν ξανακάνω δοκιμή για root υπάρχει περίπτωση να συμβεί το ίδιο χωρίς δικό μου σφάλμα...?

Τώρα που είσαι στην .54 δεν μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία.

Δεν είναι όμως δύσκολο να γίνεις root, δες το πρώτο ποστ.

Με ποια έκδοση του binary κάνεις root? Νομίζω δεν το παθαίνει με όλες αυτό.

Επίσης όταν είσαι στη 10 και κάνεις root αν φλασαρεις τον κερνελ της 54 τότε διορθώνεται λογικά (δεν έχω καταφέρει να φλασαρω κερνελ μόνο και να διατηρηθεί το root, αλλά και με την 10 δεν έχω θέμα)

Τέλος κοντά όλα χωρίς sim για να μην χρειάζεται να βάλεις pin ;-)

ΕΚΔΟΣΗ ANDROID 2.3.7

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 6.0.B.3.184

ΕΚΔΟΣΗ KERNEL 2.6.35.7+

πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader για να έχεις root στην 2.3.7. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1901134

επίσης, υπάρχει και η επιλογή να μην ξεκλειδώσεις τον bootloader αλλά πρέπει να κάνεις update και root σε ICS και επιστρέφεις σε 2.3.7 rooted

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2063029

επίσης, υπάρχει και η επιλογή να μην ξεκλειδώσεις τον bootloader αλλά πρέπει να κάνεις update και root σε ICS και επιστρέφεις σε 2.3.7 rooted

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2063029

το update ειναι ομως στην .54, ενω ο αυτος ο οδηγος ειναι για την .10

Καλημέρα. Οσοι χρησιμοποιείται το greenify για να παγώνει τις εφαρμογές , πόσο χρόνο θέλει για να το κάνει αφού κλείσετε την οθόνη ? Εμένα για παράδειγμα ίσως χρειαστεί και ώρες σε idle. Δοκίμασα δύο εφαρμογές SU όπως προτείνεται απο τους προγραμματιστές και πάλι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω. Κατσε να δοκιμάσω με κάποιες και θα σου πω. Ποια εφαρμογή super user εχεις ?

Δοκίμασα με 3 εφαρμογές και δεν πάγωσε καμοία. Δοκιμάζω να αλλάξω SU με αυτό που έχεις και επανέρχομαι.

Edit : Δεν δούλεψε και πάλι ;)

Edited by kosmasgr

kostantinoslp, charlie_pace4, AlMag1, gregkoutsikos, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη που μου προσφέρατε άμεσα τελικά λύθηκε το πρόβλημα με απλή αναβάθμιση σε .54 από SEUS...θέλω να ρωτήσω τώρα αν ξανακάνω δοκιμή για root υπάρχει περίπτωση να συμβεί το ίδιο χωρίς δικό μου σφάλμα...?

θα στο ξανα κάνει, δεν είναι δικό σου λάθος.. Μην αγχωθείς.. Βγάλε το αίτημα κωδικού pin για να σου είναι πιο εύκολο.. Εγώ έβαλα το pin στα τυφλά (μηχανικές κινήσεις θέλει) και άνοιξε.. Μετά θα σου είναι μαύρα τα εικονίδια αλλά θα δουλεύει το κινητό και μπορείς να φλασάρεις την .54..

Το λέει κιόλας ότι υπάρχει αυτό το σφάλμα..

"After flashing the 6.1.1.B.1.10 kernel your icons can turn black, don't worry and go on."

Δοκίμασα με 3 εφαρμογές και δεν πάγωσε καμοία. Δοκιμάζω να αλλάξω SU με αυτό που έχεις και επανέρχομαι.

Edit : Δεν δούλεψε και πάλι ;)

Μηπως καποια εφαρμογη εμποδιζει να μπει το κινητο σε deep sleep? Βεβαια θα ειχες battery drain και θα το καταλαβαινες αλλα λεω μπας και.

Βρε παιδια εχω δυο αποριες γτ δε μπορω να καταλαβω....1) εχω το antutu benchmark κ οκ απ οτι ειδα δουλευει αλλα ρε φιλε τι ακριβως κανει? απλα οταν κανεις test κ stability σου λεει πως παει το κινητο απλα ενημερωτικα η αναβαθμιζει τη ραμ,τα γραφικα κ τετοια? κ καθε φορα το κανεις χειροκινητα δεν δουλευει αυτοματα οπως πχ ενα anti-virus? δλδ αν δεν κανω run ποτε δε θα λειτουργει? 2) εχω το file manager (ειναι πιο απλο απ ολα κ πιο ευχρηστο - το astro που ειχε απο μαμα δε μαρεσε κ τα αλλα θελουν λεει root - δεν ξερω τι εννοει κ σιγουρα δεν ειμαι :-) - κ θελω να σβησω καποιες εφαρμογες κ προγραμματα του κινητου που δε θελω αλλα δεν μπορω δεν εχει επιλογη 'delete' τι κανω? Ευχαριστω!

Το antutu benchmark δεν αναβαθμιζει τιποτα. Ενα εργαλειο ειναι που απλα σου δειχνει το σκορ σε σχεση με το Hardware που εχεις. Δεν τρεχει απο μονο του.

Για να σβησεις εφαρμογες συστηματος (αυτες που δεν εχει επιλογη για delete) πρεπει να εισαι root. Αν δεν εισαι, δεν γινεται.

Καλησπερα παιδια!

Μια ερωτηση για οποιον ξερει να μου πει...

Προσπαθω εδω και 2 μερες να ξεκλειδωσω τον bootloader,μεσω του επισημου τροπου της Sony,χωρις αποτελεσμα ομως...

Exω λαβει τον κωδικο ξεκλειδωματος,εχω εγκαταστησει το πιο προσφατο SDK στο pc,και οτι αλλο απαιτειται,εχω διαβασει οτι μπορουσα απο XDA και Myphone (οδηγους,κατεβασα αρχεια για fastboot κτλ..) αλλα δεν μπορω να μπω σε fastboot με κανενα τροπο....

Δεν ξερω αν φταιει το οτι εχω Windows 8 x64

Ολα ειναι ετοιμα,αλλα δεν μπορω να εγκαταστησω τα drivers που ζηταει το Fastboot,oταν συνδεω το κινητο στο pc...

Δοκιμασα drivers απο Sony,XDA και ενα πακετο με drivers (x64) απο τo Myphone,στην ενοτητα <οδηγοι>..

Τιποτα απολυτως..... Tα Windows δεν δεχονται τα drivers για Fastboot

Δοκιμασα να τρεξω/εγκαταστησω το αρχειο Drivers του Flashtool (απεγνωσμενες προσπαθειες.....)επισεις,σε εκτελεση συμβατοτητας,επιλεγοντας μονο να εγκαταστησω το driver για Fastboot,σε συμβατοτητα για Xp,Vista,7ρια....... Τιποτα παλι....

Τι μπορω να κανω? Καμια ιδεα?

Αααα....και ΑΝ καποιος απο εσας εχει Windows 8 x64 και το εχει καταφερει να το κανει,ας μας πει,να ξερουμε εστω αν γινεται!!:rolleyes:

Σολακι λευκο-.54 rooted- rom eXperience v2.1

*********EDIT*********

Θα παιξω Τζοκερ σημερα!!!!!!!

Ολα ακυρα που δοκιμασα,αλλα απο καλη μου τυχη,ανακαλυψα τον τροπο να μπω σε Fastboot.

Επελεξα εκκινηση των Windows σε μενου με εντολες αποκαταστασης,επελεξα εκκινηση με λειτουργια που ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ψηφιακες υπογραφες στα Drivers (οκ...αυτο δεν ξερω αν παιζει και τοσο πολυ ρολο...) και αφου δοκιμασα ενα σωρο αρχεια win_usb.inf καθως συνδεα το κινητο σε fastboot και δεν γινοταν τιποτα,απελπιστηκα....

Τι εκανα στο τελος????

Απο καθαρα ειρωνεια της τυχης,εκανα δεξι κλικ και εκτελεσα εγκατασταση σε ενα απο τα αρχεια .inf και.....τα Windows ΔΕΧΤΗΚΑΝ το driver!!!!!!!!!!!!!!!!! Ετσι ..απλα!!!!!!!! :blink:

Για να πω την αληθεια μου,ΔΕΝ ξερω ποιο απο τα 5-6 αρχεια εκανε τη δουλεια (εγω εκανα εγκατασταση σε ΟΛΑ) αλλα αφου τελειωσα και συνδεσα το κινητο ,ΜΠΗΚΕ σε Fastboot!!!!!!!!

Tυχερος λοιπον!!!!!!!!!:D:D

Επαναλαμβανω.....Ολα τα παραπανω ΑΦΟΡΟΥΝ WINDOWS 8 X64.......:!:

Σε αλλα λειτουργικα,η διαδικασια μπορει να ειναι διαφορετικη!

Εφυγα...!!!!

Παω για Custom Kernel!!!:p

Edited by orion79
OmniRom 4.4.2 - ΑΚ KO v.242 - TWRP 2.6.3.3 @Dalvik_Must_Die@

Παιδιά καλησπέρα. Το έχει αγορασμένο μια φίλη μου και μου έκανε παράπονα πως της κολλάει πολύ. Της είπα να το φέρει να το δούμε. Φορούσε την official 4.0.4 και του έκανα επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων με το σκεπτικό πως το update δεν "έκατσε" καλά στην 2.3.5 που φορούσε. Συνεχίζει πάντως να ναι απελπιστικά αργό το τηλέφωνο. Μπορούμε να του κάνουμε τίποτα άλλο ή η μόνη λύση είναι κάποια καλή custom rom ?

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Παιδιά καλησπέρα. Το έχει αγορασμένο μια φίλη μου και μου έκανε παράπονα πως της κολλάει πολύ. Της είπα να το φέρει να το δούμε. Φορούσε την official 4.0.4 και του έκανα επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων με το σκεπτικό πως το update δεν "έκατσε" καλά στην 2.3.5 που φορούσε. Συνεχίζει πάντως να ναι απελπιστικά αργό το τηλέφωνο. Μπορούμε να του κάνουμε τίποτα άλλο ή η μόνη λύση είναι κάποια καλή custom rom ?

κάνε του καθαρή εγκατάσταση με το seus

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Sony Xperia Sole / Sola