dvamv Δημοσιεύτηκε December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 14, 2011 Εχω ενα notebook με τα παρακατω χαρακτηριστικά cpu: SU2300 1.2Ghz 5gb ram μνημη Τι να βαλω κατα την γνωμη σας ΧP home η 7 premium?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasomageiras Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Έχεις αρκετά μεγάλη ραμ οπότε αξίζει να δοκιμάσεις πως τρέχει τα 7 σε 64ρια έχουν και μια έκδοση σταρτερ ή κάπως έτσι για αδύναμα συστήματα, αλλά δοκίμασε μια ποιο πλούσια εκδοχή. Αν δε... τότε σας στην κουτσούρεμενη Παράθεση http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς! (έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Βαλε τα Seven Home Prem και εισαι μια χαρα.... dual core cpu και 5GB RAM ανετα στα σηκωνει. Τωρα απο εκει και περα εξαρταται και τη χρηση θα του κανεις. Αν του πεταξεις τα ματια εξω με προγραμματα ενταξει στα 1.2GHz θα κωλωσει καποια στιγμη. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 (edited) τα Win XP βγηκαν το 2001. καλα χρυσα ομως ειναι πλεον αρχαια Edited December 15, 2011 by thePRODIGY Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dvamv Δημ. December 14, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 (edited) Βαλε τα Seven Home Prem και εισαι μια χαρα.... dual core cpu και 5GB RAM ανετα στα σηκωνει. Τωρα απο εκει και περα εξαρταται και τη χρηση θα του κανεις. Αν του πεταξεις τα ματια εξω με προγραμματα ενταξει στα 1.2GHz θα κωλωσει καποια στιγμη. Tιποτα ιδιαιτερο Σερφαρισμα και office Oπότε βαζω τα 7 ευχαριστω όλους Edited December 14, 2011 by dvamv Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Win 7 Home 64bit για να σου αναγνωρισει και τα 5GB μνημης που εχεις. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dvamv Δημ. December 14, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Win 7 Home 64bit για να σου αναγνωρισει και τα 5GB μνημης που εχεις. Δυτσυχως μόνο 32bit εχω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Δυτσυχως μόνο 32bit εχω Δυστυχως 32bit ειτε XP ειτε 7 δεν αναγνωριζουν πανω απο 3GB RAM Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dvamv Δημ. December 14, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Δυστυχως 32bit ειτε XP ειτε 7 δεν αναγνωριζουν πανω απο 3GB RAM Νο problem επι της ουσίας ε? Μια χαρα ειναι τα 3gb για internet /office Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Νο problem επι της ουσίας ε? Μια χαρα ειναι τα 3gb για internet /office Δεν θα εχεις κανενα προβλημα Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasomageiras Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 Απλά είναι κρίμα να έχεις και "κάθοντε" Δε του κάνεις και ένα δεύτερο διαμέρισμα να του ρήξεις και ένα 64μπιτο πιγκουίνο μέσα; Παράθεση http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς! (έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. December 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2011 τελεια ειναι τα xp αλλα ειναι παλια πλεον. βαλε τα 7ρια μια χαρα μηχανημα εχεις Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 Tιποτα ιδιαιτερο Σερφαρισμα και office Oπότε βαζω τα 7 ευχαριστω όλους Αν θες δοκίμασε με κανά linux....Για την χρήση που θες μια χαρά είναι. Και αν δεν σε καλύψει πέρνα του τα 7 ή ας το χεις dual boot.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dvamv Δημ. December 15, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 Αν θες δοκίμασε με κανά linux....Για την χρήση που θες μια χαρά είναι. Και αν δεν σε καλύψει πέρνα του τα 7 ή ας το χεις dual boot.... ok αλλα ποια linux ωστε να τρεχει καλά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 όποιο και να βάλεις καλά θα τρέχει. αλλά να είναι 64βιτ προτείνω ubuntu Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 Απο linux κι εγω ναι Ubuntu θα προτεινα! Ο,τι πρεπει για χακεραδες και μη, μιας και το γραφικο τους περιβαλλον ειναι πανεμορφο! Φυσικα με ολες τις "ευκολιες" και τα πλεονεκτηματα που συνοδευουν τα linux! Οσο για την ερωτηση σου, η απειροελαχιστη πειρα μου εδειξε πως αν κατι επηρεαζει αμεσα την αποδοση ενος μηχανηματος ειναι σαφως η ram. Εκανα το λαθος κι αναβαθμισα σε win 7 home premium, ενα netbook με 1gb ram.. Αθλιο! Οποτε εσυ, με τοση ram που διαθετεις, 7αρια ασυζητητει και θα "τρεχουν" αψογα! Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasomageiras Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 Πολλές διανομές λινουξ θα είναι εντάξει στο μηχανάκι σου, το ουμπουτου που προαναφέρθηκε είναι μια από αυτές και θα βρεις και ανάλογη βοήθεια από άλλους χρήστες μιας και είναι αρκετά διαδεδομένο, μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο για το ποιά διανομή θα σου ταίριαζε. Κάπου υπάρχει και ένας "μπούσουλας" που σε καθοδηγεί βήμα βήμα για το ποιες είναι κατάλληλες για εσένα, μόνο που ΔEN μπορώ να τον "βάλω" εδώ μιας και γράφω από κινητό. Υ.γ. Ας κάνει τον κόπο κάποιος φίλος να κάνει την βρωμοδουλειά για εμένα και να τον βοηθήσει. Παράθεση http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς! (έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 Απο linux κι εγω ναι Ubuntu θα προτεινα! Ο,τι πρεπει για χακεραδες και μη, μιας και το γραφικο τους περιβαλλον ειναι πανεμορφο! Φυσικα με ολες τις "ευκολιες" και τα πλεονεκτηματα που συνοδευουν τα linux! Οσο για την ερωτηση σου, η απειροελαχιστη πειρα μου εδειξε πως αν κατι επηρεαζει αμεσα την αποδοση ενος μηχανηματος ειναι σαφως η ram. Εκανα το λαθος κι αναβαθμισα σε win 7 home premium, ενα netbook με 1gb ram.. Αθλιο! Οποτε εσυ, με τοση ram που διαθετεις, 7αρια ασυζητητει και θα "τρεχουν" αψογα! Αν και off-topic, αλλα επειδη πολυ πιθανο να διαβαζουν και αλλοι ειτε μελη ειτε οχι που να ειναι στο αντιστοιχο διλημμα λογισμικου. Μην παραπληροφορουμε τον κοσμο. Το Ubuntu εκτος οτι τα τελευταια δυο χρονια οι διανομες του πανε απο το κακο στο χειροτερο, μονο για hacking δεν κανει! Οπως επισης το hacking (white/grey/black) δεν το μαθαινεις μεσα απο το Linux και γενικα δεν μαθαινεις ετσι απλα... θελει να εχεις την ικανοτητα να βλεπεις πισω απο τον κωδικα και οχι μονο να τον διαβαζεις ή να τον γραφεις. Αλλιως τι να μας πει το Back|Track και το Gentoo? :) Και ειναι τo Linux, αχ αυτα τα παραθυρα! :p Αν τωρα θες να βαλεις καποια εκδοση του Linux οπως ειπε και ο andreasomageiras ψαξε μεσα απο τις επισημες (και μη) κοινοτητες (ελληνικες και ξενες) και θα βρεις αναλυτικοτατους οδηγους για αρχαριους οπως επισης και αμεση βοηθεια για οπου κολλησεις. Επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι το Linux θελει χρονο και παιδεμα για να το μαθεις. Καλη αρχη! :) Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 έκτος από χρόνο και παίδεμα θέλει και σύνδεση στο ιντερνετ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. December 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2011 (edited) Αν και off-topic, αλλα επειδη πολυ πιθανο να διαβαζουν και αλλοι ειτε μελη ειτε οχι που να ειναι στο αντιστοιχο διλημμα λογισμικου. Μην παραπληροφορουμε τον κοσμο. Το Ubuntu εκτος οτι τα τελευταια δυο χρονια οι διανομες του πανε απο το κακο στο χειροτερο, μονο για hacking δεν κανει! Οπως επισης το hacking (white/grey/black) δεν το μαθαινεις μεσα απο το Linux και γενικα δεν μαθαινεις ετσι απλα... θελει να εχεις την ικανοτητα να βλεπεις πισω απο τον κωδικα και οχι μονο να τον διαβαζεις ή να τον γραφεις. Αλλιως τι να μας πει το Back|Track και το Gentoo? :) Και ειναι τo Linux, αχ αυτα τα παραθυρα! :p Αν τωρα θες να βαλεις καποια εκδοση του Linux οπως ειπε και ο andreasomageiras ψαξε μεσα απο τις επισημες (και μη) κοινοτητες (ελληνικες και ξενες) και θα βρεις αναλυτικοτατους οδηγους για αρχαριους οπως επισης και αμεση βοηθεια για οπου κολλησεις. Επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι το Linux θελει χρονο και παιδεμα για να το μαθεις. Καλη αρχη! :) Εχεις δικιο! Το εγραψα πολυ γενικα! Με τον ορο hacking εννοουσα την ελευθερια που σου δινεται σε σχεση με τα windows, και οτι παντα εχεις τη δυνατοτητα να επεμβεις πανω του. Δε το εθεσα σωστα. Σαφως δεν εννοουσα το hacking με την κυριολεκτικα εννοια του ορου, καθως πολυ λιγοι το "κατεχουν". :) Οταν εγραψα ΤΑ linux εννοουσα τις μορφες του λειτουργικου linux. Πχ ubuntu, kubuntu xandros κλπ.. Τις διανομες δηλαδη! :) Υφισταται ως εκφραση την εχω δει και σε tech sites :) Edited December 15, 2011 by eirhnh_k Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. December 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2011 Ας μην συνεχίσουμε την κουβέντα μας σχετικά με το linux μιας και υπάρχει αντίστοιχο tοpic για αυτό. :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. December 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2011 ok αλλα ποια linux ωστε να τρεχει καλά? Βασικά με όλα θα τρέχει καλά....Εγώ έχω ubuntu 10.04 που είναι έκδοση lts (Long Term Support) και βασικά είναι το πιο διαδεδομένο... Για την χρήση που κάνεις (άλλωστε και εγώ την ίδια κάνω) είναι μια χαρά....Και έχε ένα partition με win7 για στιγμή ανάγκης. Ακούγεται περίεργο αλλά π.χ. πρόσφατα χρειάστηκε να συμπληρώσω ένα online test και δεν έτρεχε γιατί δεν ήταν συμβατό με τον chrome και με την έκδοση του mozilla....Ήταν ειδική στιγμή.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
david5 Δημ. December 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2011 προτεινω τα xp γιατι με το καιρο θα σου καθυστερει λιγο το συστημα οσο προσθετεις η αφαιρεις προγραμματα και επισης παιζει ρολο και η καρτα γραφικων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. December 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2011 προτεινω τα xp γιατι με το καιρο θα σου καθυστερει λιγο το συστημα οσο προσθετεις η αφαιρεις προγραμματα και επισης παιζει ρολο και η καρτα γραφικων Tα xp δεν θα του αναγνωρίσουν την επιπλέον ram...Περισσότερο βαρίδι θα είναι...Εγώ τουλάχιστον όταν είχα βάλει τα 7 το σύστημα με τα ίδια πράγματα δούλευε καλύτερα....Αυτό το authentization μας έφαγε:lol::lol::lol: βρήκαμε θαλπωρή αλλού όμως.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dvamv Δημ. December 17, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2011 Βασικά με όλα θα τρέχει καλά....Εγώ έχω ubuntu 10.04 που είναι έκδοση lts (Long Term Support) και βασικά είναι το πιο διαδεδομένο... Για την χρήση που κάνεις (άλλωστε και εγώ την ίδια κάνω) είναι μια χαρά....Και έχε ένα partition με win7 για στιγμή ανάγκης. Ακούγεται περίεργο αλλά π.χ. πρόσφατα χρειάστηκε να συμπληρώσω ένα online test και δεν έτρεχε γιατί δεν ήταν συμβατό με τον chrome και με την έκδοση του mozilla....Ήταν ειδική στιγμή.... Ok Λεω να βαλω την 10.04 Απ οτι καταλαβα εχει μεγαλυτερη χρονικη διαρκεια στην υποστηριξη....σωστα? Απ οτι η 11... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts