Jump to content

[Επίσημο] Alcatel OT-918D

soublaki-3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας

θα ηθελα σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει πως μπορω να εγκαταστησω ελληνικο μενου στο αλκατελ918 διοτι δεν υποστηριζει ελληνικο μενου

σας ευχαριστω!

• Απαντήσεις 773
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλισπερα μια ερωτηση ακομα γιατι σαν νεος εχω χασει την μπαλα. εκανα ροοτ το κινιτο εκανα buck up με τον τροπο που λεει εδω μεσα. αν βαλω αλλη ρομ και καποια στιγμη θελω να ξαναπερασω την αρχικη πως θα το κανω αυτο? το αρχειο που πηρα απο το buck up ειναι ενας φακελος με onoma backup_alk me kati αρχειακια με καταληξη img. και σε περιπτωσει βλαβεις του κινητου θα πρεπει να βαλω την ρομ του κινιτου που εκανα back up και να την κανω unroot?

ΠΡΟΤΑΣΗ(θα μπορεσει καποιος ειδικος που γνωριζει τον τροπο root -unroot- και το τροπο εισαγωγης καινουργιας rom να το παρουσιασει πιο καλα?πχ με ποιο προγραμμα κανω unroot και ποιες ειναι οι διαδικασιες?το ιδιο και με την rom.....Γνωριζουμε τον τροπο root και εισαγωγης καινιουργιας rom.Τo αντιστροφο?Ευχαριστω.

Έκανα root με τον τρόπο του sibi πολύ εύκολα και unroot με το unlock root, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Αποφάσισα να το δώσω λόγω μπαταρίας, σήματος και ήχου αλλά και μικρής εσωτερικής μνήμης. Κρίμα γιατί είναι ολοκαίνουριο το κινητό και είχα ενθουσιαστεί όταν το είδα πως θα έβγαινε, αλλά αφού δεν με καλύπτει στα βασικά...

Ίσως η επόμενη dual sim android προσπάθεια της Alcatel να τα έχει διορθωμένα. Ειδικά σήμα και μπαταρία.

Το κακό με όσους είναι λάθος, είναι πως είναι απόλυτα σίγουροι για όσα λένε.

Έκανα root με τον τρόπο του sibi πολύ εύκολα και unroot με το unlock root, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Αποφάσισα να το δώσω λόγω μπαταρίας, σήματος και ήχου αλλά και μικρής εσωτερικής μνήμης. Κρίμα γιατί είναι ολοκαίνουριο το κινητό και είχα ενθουσιαστεί όταν το είδα πως θα έβγαινε, αλλά αφού δεν με καλύπτει στα βασικά...

Ίσως η επόμενη dual sim android προσπάθεια της Alcatel να τα έχει διορθωμένα. Ειδικά σήμα και μπαταρία.

Για τη μικρη εσωτερικη μνημη θα συμφωνησω αλλα ειδικα για την μπαταρια με τιποτα. Ακομα και για το σημα εχω τις αμφιβολιες μου σε αυτο που υποστηριζεις. Δεν εχω παρατηρησει προβληματα σε gsm.

Αναλογα ποσο φορτωμενο εχεις το κινητο. Προσωπικα του εχω βαλει πολυ λιγες εφαρμογες (5-10) χωρις widget στην οθονη και αλλα τετοια που τραβανε πορους και χωρις να παιξω καθολου μαζι του παρα μονο 45min ομιλια, μου κρατησε μεχρι και 11 ολοκληρες μερες συνεχομενα ανοιχτο μονο σε gsm δικτυο και με μια καρτα. Τωρα του εβαλα και 2η καρτα και θα δω αναλογα. Ειναι στις πρωτες 5 φορτισεις. Βεβαια τωρα θα μου πεις δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει η μπαταρια αν "παιξω" μαζι του για αρκετη ωρα και θα εχεις δικιο. Παντως προς το παρον δεν ειδα με τιποτα κακη την μπαταρια του.

Εμενα αυτο που με χαλαει περισσοτερο, οπως εχω ξαναγραψει, ειναι η αποκριση της οθονης του. Τη θεωρω κλασεις κατωτερη συγκριτικα με του sony neo v.

Edited by runner70

Έχει βγει κάποιος πιο εύκολος τρόπος για να κάνουμε ρουτ;

παιδια και γω θα ηθελα να μαθω...

H οθόνη δεν με χάλασε- ούτως ή άλλως είχα παλιά το LG GX500 που είχε την τραγική οθόνη αφής. Ήθελε σφυρί και καλέμι για να λειτουργήσει. Σαφώς δεν έχει και την καλύτερη ανταπόκριση, αλλά για τα 100 ευρώ του, μια χαρά ήταν η οθόνη. Η κάμερα θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Αποκλείεται σε αυτό το κινητό να το είχες ανοιχτό 11 μέρες συνεχώς χωρίς φόρτιση. Εκτός αν η μπαταρία που έχεις βάλει είναι πυρηνική και δουλεύει με πλουτώνιο. Εμένα δεν έβγαζε όχι την ημέρα, ούτε μέχρι το απόγευμα. Μην μένουμε στο αν μιλάω στο τηλέφωνο- φυσικά και μιλάω και γι' αυτό το έχω. Ένα δίκαρτο τηλέφωνο το παίρνεις για να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα, οπότε ναι, φυσικά και το χρησιμοποιούσα. Υπολόγισε ένα 40άρι λεπτά καθημερινά και 20 μηνύματα. Κλειστά τα δεδομένα, μόνο το ασύρματο ανοιχτό και μόνο στο σπίτι γιατί λόγω δουλειάς δεν είμαι σε γραφείο, και δεν με απασχολεί κι όλα να είμαι συνεχώς συνδεδεμένος. Αυτό το κάνει η βασική μου συσκευή, το 701, όπου έχω και πακέτο δεδομένων. Και μπορεί να συγκρίνω ανόμοια μεγέθη, το C2-03 όμως που είχα πριν και ξανακρατώ τώρα, φτάνει 5ήμερο με μία φόρτιση. ΟΚ, είναι dumphone, αλλά και πάλι το λέω, το δίκαρτο το παίρνεις για ομιλία σε δύο κάρτες και αντοχή.

Μπαταρία 0.

Οι μοναδικές εφαρμογές που είχα στο Alcatel ήταν το Google Sky Map (ο βασικός λόγος που προτίμησα android, το προγραμματάκι είναι απίθανο και είναι το μόνο που θα μου λείψει), το No wallpaper που βασικά είναι μια μαύρη ταπετσαρία, και το widget καιρού. Αυτά. Και μετά χόρτασε, δεν ήθελε άλλη μπουκιά με τίποτα. Χάρη στον sibi ρούταρα το τηλέφωνο (πανεύκολα, το ξαναλέω) και μπόρεσα και έσβησα πράμα, αλλά και πάλι το μόνο που έβαλα επιπλέον ήταν το Elixir που είναι πολύ εξυπηρετικό. Και μετά, πάλι μπούκωμα. Δοκίμασα και την υπερχρόνιση και η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική- ειδικά στην οθόνη που έχεις παράπονο. Αλλά πρέπει να βρεις την σωστή αναλογία γιατί ή θα σου κάνει αμέτρητα Boot ή θα τελειώνει η μπαταρία με το που την αποσυνδέεις από τον φορτιστή. Ούτε και με το Apps2SD είδα προκοπή. Το μήνυμα "Σφάλμα, η εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί λόγω περιορισμένης μνήμης", το είδα τόσες φορές που με κυνηγάει στον ύπνο μου πια.

Όσο για το σήμα, χαλαρά από τα τρία είναι τελευταίο. Το C2-03 έχει τεράστια διαφορά (και στον ήχο), και το LG GX500 ήταν πολύ αξιοπρεπές σε αυτό το θέμα (τραγικά αργό και εκνευριστικό, είχε όμως άλλα συν, όπως του ότι ήξερε σε κάθε επαφή από ποια sim να καλέσει). Επειδή το παρατήρησα για δύο εβδομάδες σε όλο το λεκανοπέδιο, η απόδοση του σε σήμα είναι στο 70% του Nokia. Η ίδια κλήση, από την ίδια sim, στο ίδιο σημείο με το ένα τηλέφωνο είναι ουσιαστικά αδύνατη, με το άλλο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πιστεύω πως το τηλέφωνο είναι πρώτον, για πιο παλιά έκδοση του android και δεύτερον πολύ φρου-φρου κι αρώματα. Ίσως είναι καλή λύση για πιτσιρικάδες που θέλουνε να βάλουν τις δύο κάρτες τους σε ένα τηλέφωνο που έχει σχεδόν ότι και τα άλλα, αλλά δεν τους νοιάζει αν το φορτίζουν συνέχεια, αν δεν συνδέεται εύκολα, αν δεν ακούς καλά, γιατί δουλεύουν μόνο μηνύματα και παιχνίδια. Για μένα πάντως που ήλπιζα να αναβαθμίσω το δίκαρτο μου από dumb σε smartphone, απλά ξαναγύρισα στο "κουτό" γιατί κάνει ότι πρέπει να κάνει. Το συγκεκριμένο δεν με εξυπηρετεί και ήταν λάθος μου που το πήρα- είχα ενθουσιαστεί όταν το είχαν ανακοινώσει, έβλεπα και τα θετικά σχόλια, αλλά τελικά δεν είναι αυτό που ζητώ και δεν θα είναι ποτέ. Αν το είχα πιάσει έστω και για μία ώρα στα χέρια μου πριν το πάρω, δεν θα έμπαινα στον κόπο. Με ταλαιπώρησε πάρα πολύ και είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό σε Alcatel τηλέφωνο και απογοητεύτηκα πλήρως.

Ελπίζω να το δώσω εύκολα, βλέπω πως γενικά πουλάει πολύ.

Αποκλείεται σε αυτό το κινητό να το είχες ανοιχτό 11 μέρες συνεχώς χωρίς φόρτιση. Εκτός αν η μπαταρία που έχεις βάλει είναι πυρηνική και δουλεύει με πλουτώνιο. Εμένα δεν έβγαζε όχι την ημέρα, ούτε μέχρι το απόγευμα. Μην μένουμε στο αν μιλάω στο τηλέφωνο- φυσικά και μιλάω και γι' αυτό το έχω. Ένα δίκαρτο τηλέφωνο το παίρνεις για να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα, οπότε ναι, φυσικά και το χρησιμοποιούσα. Υπολόγισε ένα 40άρι λεπτά καθημερινά και 20 μηνύματα.

Προφανως το τηλεφωνο το παιρνεις για να μιλας και να στελνεις μηνυματα και να εκμεταλλευτεις το οτι ειναι δικαρτο αλλα εγραψα για τη χρηση που εκανα εγω για να δικαιολογησω τις 11, οσο και αν σου φαινεται απιστευτο, ολοκληρες μερες συνεχομενα ανοιχτο. Και μενα μου φαινοταν απιστευτο οταν το ειδα γιατι ειχα ξεχασει ποτε το ειχα φορτισει. Μια φορτιση μου κρατησε 9,5-10 μερες και η αλλη 11 μερες. Ειπα μεχρι και 11 μερες. Δεν θα μου συμβαινει παντα αυτο. Και ξαναλεω το συγκεκριμενο χωρις σκαλισμα,wifi, με μια καρτα gsm και μονο 45 min ομιλια. Καμια αλλη χρηση. Τωρα το εβαλα σε δικαρτη λειτουργια και θα το τσεκαρω πως συμπεριφερεται και εκει.

Η τελευταια φορτιση μου κρατησε 6.5 μερες με 45min ομιλια, ελαχιστο wifi και απο καποια μερα και μετα σε δικαρτη λειτουργια.

Το να μην σου βγαζει ουτε μια μερα χρηση τοτε θεωρω οτι κατι θα συμβαινει με τη μπαταρια σου ή για καποιους λογους την αδειαζει.

Edited by runner70

H οθόνη δεν με χάλασε- ούτως ή άλλως είχα παλιά το LG GX500 που είχε την τραγική οθόνη αφής. Ήθελε σφυρί και καλέμι για να λειτουργήσει. Σαφώς δεν έχει και την καλύτερη ανταπόκριση, αλλά για τα 100 ευρώ του, μια χαρά ήταν η οθόνη. Η κάμερα θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Αποκλείεται σε αυτό το κινητό να το είχες ανοιχτό 11 μέρες συνεχώς χωρίς φόρτιση. Εκτός αν η μπαταρία που έχεις βάλει είναι πυρηνική και δουλεύει με πλουτώνιο. Εμένα δεν έβγαζε όχι την ημέρα, ούτε μέχρι το απόγευμα. Μην μένουμε στο αν μιλάω στο τηλέφωνο- φυσικά και μιλάω και γι' αυτό το έχω. Ένα δίκαρτο τηλέφωνο το παίρνεις για να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα, οπότε ναι, φυσικά και το χρησιμοποιούσα. Υπολόγισε ένα 40άρι λεπτά καθημερινά και 20 μηνύματα. Κλειστά τα δεδομένα, μόνο το ασύρματο ανοιχτό και μόνο στο σπίτι γιατί λόγω δουλειάς δεν είμαι σε γραφείο, και δεν με απασχολεί κι όλα να είμαι συνεχώς συνδεδεμένος. Αυτό το κάνει η βασική μου συσκευή, το 701, όπου έχω και πακέτο δεδομένων. Και μπορεί να συγκρίνω ανόμοια μεγέθη, το C2-03 όμως που είχα πριν και ξανακρατώ τώρα, φτάνει 5ήμερο με μία φόρτιση. ΟΚ, είναι dumphone, αλλά και πάλι το λέω, το δίκαρτο το παίρνεις για ομιλία σε δύο κάρτες και αντοχή.

Μπαταρία 0.

Οι μοναδικές εφαρμογές που είχα στο Alcatel ήταν το Google Sky Map (ο βασικός λόγος που προτίμησα android, το προγραμματάκι είναι απίθανο και είναι το μόνο που θα μου λείψει), το No wallpaper που βασικά είναι μια μαύρη ταπετσαρία, και το widget καιρού. Αυτά. Και μετά χόρτασε, δεν ήθελε άλλη μπουκιά με τίποτα. Χάρη στον sibi ρούταρα το τηλέφωνο (πανεύκολα, το ξαναλέω) και μπόρεσα και έσβησα πράμα, αλλά και πάλι το μόνο που έβαλα επιπλέον ήταν το Elixir που είναι πολύ εξυπηρετικό. Και μετά, πάλι μπούκωμα. Δοκίμασα και την υπερχρόνιση και η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική- ειδικά στην οθόνη που έχεις παράπονο. Αλλά πρέπει να βρεις την σωστή αναλογία γιατί ή θα σου κάνει αμέτρητα Boot ή θα τελειώνει η μπαταρία με το που την αποσυνδέεις από τον φορτιστή. Ούτε και με το Apps2SD είδα προκοπή. Το μήνυμα "Σφάλμα, η εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί λόγω περιορισμένης μνήμης", το είδα τόσες φορές που με κυνηγάει στον ύπνο μου πια.

Όσο για το σήμα, χαλαρά από τα τρία είναι τελευταίο. Το C2-03 έχει τεράστια διαφορά (και στον ήχο), και το LG GX500 ήταν πολύ αξιοπρεπές σε αυτό το θέμα (τραγικά αργό και εκνευριστικό, είχε όμως άλλα συν, όπως του ότι ήξερε σε κάθε επαφή από ποια sim να καλέσει). Επειδή το παρατήρησα για δύο εβδομάδες σε όλο το λεκανοπέδιο, η απόδοση του σε σήμα είναι στο 70% του Nokia. Η ίδια κλήση, από την ίδια sim, στο ίδιο σημείο με το ένα τηλέφωνο είναι ουσιαστικά αδύνατη, με το άλλο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πιστεύω πως το τηλέφωνο είναι πρώτον, για πιο παλιά έκδοση του android και δεύτερον πολύ φρου-φρου κι αρώματα. Ίσως είναι καλή λύση για πιτσιρικάδες που θέλουνε να βάλουν τις δύο κάρτες τους σε ένα τηλέφωνο που έχει σχεδόν ότι και τα άλλα, αλλά δεν τους νοιάζει αν το φορτίζουν συνέχεια, αν δεν συνδέεται εύκολα, αν δεν ακούς καλά, γιατί δουλεύουν μόνο μηνύματα και παιχνίδια. Για μένα πάντως που ήλπιζα να αναβαθμίσω το δίκαρτο μου από dumb σε smartphone, απλά ξαναγύρισα στο "κουτό" γιατί κάνει ότι πρέπει να κάνει. Το συγκεκριμένο δεν με εξυπηρετεί και ήταν λάθος μου που το πήρα- είχα ενθουσιαστεί όταν το είχαν ανακοινώσει, έβλεπα και τα θετικά σχόλια, αλλά τελικά δεν είναι αυτό που ζητώ και δεν θα είναι ποτέ. Αν το είχα πιάσει έστω και για μία ώρα στα χέρια μου πριν το πάρω, δεν θα έμπαινα στον κόπο. Με ταλαιπώρησε πάρα πολύ και είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό σε Alcatel τηλέφωνο και απογοητεύτηκα πλήρως.

Ελπίζω να το δώσω εύκολα, βλέπω πως γενικά πουλάει πολύ.

Φιλε μου απο οτι διαβασα δεν μπορω να πω ουτε οτι το δουλευω τοσο πολυ οσο εσυ αλλα ουτε και εχω ψαχτει τοσο.....απο εκει και περα ομως θα σου πω δυο πραγματακια, τα οποια αν δεν θελεις να δωσεις για πλακα μια πολυ καλη συσκευουλα, να τα δοκιμασεις πριν προχωρησεις....

Εφοσον δεν εχεις τοσο πολυ προβλημα με την αποκριση της οθονης.....

1)εκτος απο το rootαρισμα βαλε και την νεα ROM που προτεινε ο Sibi..... θα σου απελευθερωσει πολυ χωρο σε σχεση με την "μαμα"¨

2)αν δεν ακους καλα χρησιμοποιησε ακουστικα handsfree με λευκο στο βυσματακι τους και

3)μετα απο root, νεα rom, overclocking, link2sd (δουλευει μια χαρα), go sms pro (για τα μηνυματα), εχω 2 widgets στην επιφανεια εργασιας (καιρο και εορτολογιο), sygic, 2-3 χαζοεφαρμογουλες και 3 αρκετα μεγαλα σε ογκο παιχνιδακια το κινητο για τα 100 ευρω του πεταει με σημα μια χαρα σχεδον παντα και μπαταρια να μου κραταει τουλαχιστον μια μερα εως και 2 χωρις πολυ ομιλια.....

Τα συμπερασματα δικα σου....

Για την μπαταρία, μπορεί να είναι και ελλατωματική, δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό άλλωστε. Παλιότερα το πρόβλημα ήταν πολύ συχνό, τώρα το έχουμε ψιλοξεχάσει. Και πάλι όμως, την πλήρωσα μαζί με το τηλέφωνο- αν είναι σκάρτη, έχω πολύ δίκιο να είμαι απογοητευμένος από την αγορά.

Terastios, το είδα κι εγώ πως με τον υπερχρονισμό το τηλέφωνο είχε εξαιρετική ανταπόκριση. Μάλιστα πρότεινα και στον άλλο φίλο που η οθόνη τον απογοήτεψε να το δοκιμάσει γιατί είδα μεγάλη διαφορά. Για τα ακουστικά που λες με λευκό βύσμα, δεν έχω και δεν σκόπευα να αγοράσω. Ενδεχομένως να θέλει αυτό που προτείνεις, αλλά και στο bluetooth δεν είχα καλό ήχο, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν θα επέμενα. Το apdd2sd δεν είπα πως δεν δουλεύει, αλλά πως δεν είδα διαφορά στην μνήμη του τηλεφώνου. Άσε που έκανα το λάθος να μετακινήσω εφαρμογές που αναγκαστικά έπρεπε να είναι στο τηλέφωνο και ταλαιπωρήθηκα ακόμα περισσότερο (το ελληνικό πληκτρολόγιο συγκεκριμένα και κάθε φορά που απενεργοποιούσα την συσκευή, "χανόταν" από τις ρυθμίσεις γλώσσας!).

Εκτιμώ τις συμβουλές που δίνεις και πίστεψε με, αν τις είχα πάρει πέντε μέρες πριν, θα τις ακολουθούσα. Το τηλέφωνο το έκανα unroot, του έσβησα τα πάντα όλα και επανέφερα εργοστασιακές για να το δώσω. Να πω όμως κάτι; Αν χρειάζεται τόσο πολύ απασχόληση και προσπάθεια για να το κάνεις λειτουργικό, συγνώμη αλλά δεν συμφέρει. Εγώ είχα βοήθεια από το φόρουμ και όλους σας που ασχοληθήκατε- ακόμα κι εγώ έδωσα την άποψη μου για το πως δουλεύει καλύτερα. Το θέμα είναι όμως να έχεις μια συσκευή που από το κουτί της να είναι αξιοπρεπής, να μην χρειάζεται να την "πειράξεις" για να την ευχαριστηθείς. Σκεφτείτε όλους τους χρήστες που δεν θα ασχοληθούν με root και υπερχρονισμούς και καινούριες rom. Φυσικά, έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις, αλλά και πάλι, δεν θα έπρεπε να αγοράζουν το καλύτερο δυνατό για τα χρήματα τους (δεδομένου πως το τηλέφωνο έχει τις δυνατότητες αυτές); Π.χ., γιατί να μην έχει από την "μάνα" του τα ακουστικά που αναφέρεις; Γιατί να μην από το κουτί του με την καινούρια rom και την αναβάθμιση του android; Γιατί να μην έχει όλες τις άχρηστες εφαρμογές του ξεκλειδωμένες ή έστω στην κάρτα μνήμης; Το ζήτημα της τιμής δε, είναι σημαντικό, αλλά μην τρελαινόμαστε. Υπάρχουν τηλέφωνα στην ίδια τιμή (Sony, xperia mini) που πετάνε. Και δεν είναι το μόνο smarthphone σε δίκαρτο, έτσι; Και σε αυτό το εύρος τιμής.

Θα το ξαναπώ, έχει δουλειά ακόμα να κάνει η συμπαθέστατη Alcatel στο συγκεκριμένο πεδίο. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω πως θα δούμε πολύ καλύτερες συσκευές, ακριβώς όπως το 918 είναι πολύ καλύτερο από το 890.

Για την μπαταρία, μπορεί να είναι και ελλατωματική, δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό άλλωστε. Παλιότερα το πρόβλημα ήταν πολύ συχνό, τώρα το έχουμε ψιλοξεχάσει. Και πάλι όμως, την πλήρωσα μαζί με το τηλέφωνο- αν είναι σκάρτη, έχω πολύ δίκιο να είμαι απογοητευμένος από την αγορά.

Terastios, το είδα κι εγώ πως με τον υπερχρονισμό το τηλέφωνο είχε εξαιρετική ανταπόκριση. Μάλιστα πρότεινα και στον άλλο φίλο που η οθόνη τον απογοήτεψε να το δοκιμάσει γιατί είδα μεγάλη διαφορά. Για τα ακουστικά που λες με λευκό βύσμα, δεν έχω και δεν σκόπευα να αγοράσω. Ενδεχομένως να θέλει αυτό που προτείνεις, αλλά και στο bluetooth δεν είχα καλό ήχο, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν θα επέμενα. Το apdd2sd δεν είπα πως δεν δουλεύει, αλλά πως δεν είδα διαφορά στην μνήμη του τηλεφώνου. Άσε που έκανα το λάθος να μετακινήσω εφαρμογές που αναγκαστικά έπρεπε να είναι στο τηλέφωνο και ταλαιπωρήθηκα ακόμα περισσότερο (το ελληνικό πληκτρολόγιο συγκεκριμένα και κάθε φορά που απενεργοποιούσα την συσκευή, "χανόταν" από τις ρυθμίσεις γλώσσας!).

Εκτιμώ τις συμβουλές που δίνεις και πίστεψε με, αν τις είχα πάρει πέντε μέρες πριν, θα τις ακολουθούσα. Το τηλέφωνο το έκανα unroot, του έσβησα τα πάντα όλα και επανέφερα εργοστασιακές για να το δώσω. Να πω όμως κάτι; Αν χρειάζεται τόσο πολύ απασχόληση και προσπάθεια για να το κάνεις λειτουργικό, συγνώμη αλλά δεν συμφέρει. Εγώ είχα βοήθεια από το φόρουμ και όλους σας που ασχοληθήκατε- ακόμα κι εγώ έδωσα την άποψη μου για το πως δουλεύει καλύτερα. Το θέμα είναι όμως να έχεις μια συσκευή που από το κουτί της να είναι αξιοπρεπής, να μην χρειάζεται να την "πειράξεις" για να την ευχαριστηθείς. Σκεφτείτε όλους τους χρήστες που δεν θα ασχοληθούν με root και υπερχρονισμούς και καινούριες rom. Φυσικά, έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις, αλλά και πάλι, δεν θα έπρεπε να αγοράζουν το καλύτερο δυνατό για τα χρήματα τους (δεδομένου πως το τηλέφωνο έχει τις δυνατότητες αυτές); Π.χ., γιατί να μην έχει από την "μάνα" του τα ακουστικά που αναφέρεις; Γιατί να μην από το κουτί του με την καινούρια rom και την αναβάθμιση του android; Γιατί να μην έχει όλες τις άχρηστες εφαρμογές του ξεκλειδωμένες ή έστω στην κάρτα μνήμης; Το ζήτημα της τιμής δε, είναι σημαντικό, αλλά μην τρελαινόμαστε. Υπάρχουν τηλέφωνα στην ίδια τιμή (Sony, xperia mini) που πετάνε. Και δεν είναι το μόνο smarthphone σε δίκαρτο, έτσι; Και σε αυτό το εύρος τιμής.

Θα το ξαναπώ, έχει δουλειά ακόμα να κάνει η συμπαθέστατη Alcatel στο συγκεκριμένο πεδίο. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω πως θα δούμε πολύ καλύτερες συσκευές, ακριβώς όπως το 918 είναι πολύ καλύτερο από το 890.

Εχεις δικιο να τα αναρωτιεσαι ολα αυτα που λες.....ειναι το πρωτο alcatel τηλεφωνο που αγοραζω (ολα τα προηγουμενα ηταν Nokia, Sony Ericsson) αρα δεν εχω προηγουμενη εμπειρια. Απο εκει και περα ομως αν ολα αυτα που θα σε ικανοποιουσαν τα ειχε εργοστασιακα και επαιρνε και 2 καρτες νομιζω οτι θα επρεπε να μην ειναι φτηνοτερο απο 200-300 ευρω....Οποτε θεωρω οτι οσοι χρειαζονται ενα δικαρτο παιρνουν το συγκεκριμενο "μικρομεσαιο" τηλεφωνο και αν μπορεσουν και ακολουθησουν οδηγιες παιδιων που ασχολουνται εδω μεσα (και τα ευχαριστουμε πολυ) φτιαχνουν ενα καλυτερο απο "μεσαιο" δικαρτο android με 100 ευρω......αυτα

Terastios, το τηλέφωνο τις έχει τις δυνατότητες. Απόδειξη το πως με υπερχρονισμό και υποθέτω με τα επιπλέον που προτείνεις, αναβαθμίζεται η εμπειρία χρήσης. Άρα δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον χρήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι φτιαγμένο για παλιότερη έκδοση android. Alcatel είχα και παλιότερα και ήμουν πάντα ευχαριστημένος. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ήταν όμως όπως το περίμενα. έστειλα και email στην εταιρία επισημαίνοντας τα προβλήματα που είχα και πιστεύω αλήθεια πως σύντομα θα δούμε πολύ καλύτερο δίκαρτο από αυτούς.

Να ρωτήσω ρε παιδια, μήπως το κινητό παίζει να σηκώνει αναβάθμιση σε android 4;

Έχω εφαρμόσει με επιτυχία root, rom, overclock και είδα αρκετή διαφορά από την αρχική κατάσταση.

Βρήκα αναβαθμίσεις για συγκεκριμένα κινητά και αναρωτιόμουν μήπως ταιριάζει καμία απο αυτές για να του την περάσω.

Ποιά είναι η γνώμη σας;

Γεια σας,

Το αγόρασα πριν απο μιά εβδομάδα.

Πριν να το ανοίξω, το έψαχνα στο κουτί να δω αν έχει bluetooth αλλά δεν το έγραφε...

Τελικά πριν να ανοίξω το κουτί το έψαξα ότι έχει...

Το έχω συνδέσει στο bluetooth του αυτοκινήτου όπου για 6 μήνες είχα συνδεδεμένο το παλιό μου LG Cookie το οποίο πάντα συνδεόταν μόλις ξεκινούσα το αυτοκίνητο.

Το Alcatel, ναι μεν συνδέετε αλλά μετά από λίγο κάνει restart!! Αναγκάστηκα να ξεκλειδώσω τις sims έτσι ώστε να ξαναανοίγει και να έχω τηλέφωνο. Μια φορά μάλιστα προσπαθούσα να ανοίξω το bluetooth αλλά δεν άνοιγε. Έπρεπε να το κάνω επαννεκίνηση με το χέρι...

Εχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο στα δικά σας;

Έχετε τέτοια θέματα με την φτιαγμένη rom;

@ maliakkas 1o σου post απο το 2004 που εισαι χρηστης; :shock::shock::shock: Θεός!!! :respect::respect:

Που τον φύλαγες ρε θηριο τον λογαριασμο; :lol:

btw δεν το συνδεω με bluetooth και ετσι δεν γνωριζω να σου απαντησω.

Γεια σας,

Το αγόρασα πριν απο μιά εβδομάδα.

Πριν να το ανοίξω, το έψαχνα στο κουτί να δω αν έχει bluetooth αλλά δεν το έγραφε...

Τελικά πριν να ανοίξω το κουτί το έψαξα ότι έχει...

Το έχω συνδέσει στο bluetooth του αυτοκινήτου όπου για 6 μήνες είχα συνδεδεμένο το παλιό μου LG Cookie το οποίο πάντα συνδεόταν μόλις ξεκινούσα το αυτοκίνητο.

Το Alcatel, ναι μεν συνδέετε αλλά μετά από λίγο κάνει restart!! Αναγκάστηκα να ξεκλειδώσω τις sims έτσι ώστε να ξαναανοίγει και να έχω τηλέφωνο. Μια φορά μάλιστα προσπαθούσα να ανοίξω το bluetooth αλλά δεν άνοιγε. Έπρεπε να το κάνω επαννεκίνηση με το χέρι...

Εχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο στα δικά σας;

Έχετε τέτοια θέματα με την φτιαγμένη rom;

Όχι κανένα πρόβλημα με την custom rom. Ανοίγω bluetooth στο κινητό το βλέπει το αυτοκίνητο αμέσως και δουλεύει κανονικά...

Μήπως έχεις κάνει overclock τη cpu? Δοκίμασε να διαγράψεις το κινητό από το bluetooth του αυτοκινήτου κ αντίστροφα. Αν δεν δοκίμασε με επαναφορά του κινητού.

Ξέρει κανείς αυτό το site http://bluerain28.info/

Έχει διάφορες ρομ για το κινητό και μερικές φαίνονται δελεαστικές. Π.χ. μία αφήνει 123MB ελεύθερα και αρκετές ξεκλειδώνουν την κάμερα σε 5ΜΡ ή ακόμα κ 8ΜΡ.

edit

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ξεχωριστά το patch για την κάμερα.

Edited by navi55

θέλω να το πάρω για τον αδερφό μου που είναι φαντάρος και να του ξηλώσω την camera.

Έχει δοκιμάσει κανείς τίποτα τέτοιο ;

Κανένα manual-οδηγό για ξεβίδωμα έχετε βρει ;

Όχι κανένα πρόβλημα με την custom rom. Ανοίγω bluetooth στο κινητό το βλέπει το αυτοκίνητο αμέσως και δουλεύει κανονικά...

Μήπως έχεις κάνει overclock τη cpu? Δοκίμασε να διαγράψεις το κινητό από το bluetooth του αυτοκινήτου κ αντίστροφα. Αν δεν δοκίμασε με επαναφορά του κινητού.

Ξέρει κανείς αυτό το site http://bluerain28.info/

Έχει διάφορες ρομ για το κινητό και μερικές φαίνονται δελεαστικές. Π.χ. μία αφήνει 123MB ελεύθερα και αρκετές ξεκλειδώνουν την κάμερα σε 5ΜΡ ή ακόμα κ 8ΜΡ.

edit

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ξεχωριστά το patch για την κάμερα.

Προσεξες οτι αναφερεται στο alcatel 918N? Κανουν και για το δικο μας?

Γεια σας και απο μένα.

Ηταν να πάρω το Samsung duos galaxy Y αλλα μου κανανε δώρο το alcatel οπότε δε έχω κανενα παραπονο.Εχω κανα 2 βδομάδες το κινητο αυτό αλλα οταν προσπάθω το συνδεσω στον υπολογιστη για να κανω root με Windows 7 (64-bit) κλάιν δε αναγνωρίζει οτι βάζω κάποια συσκευή (μονο βρίσκει την καρτα μνήμης).Κάποιοι μου είπαν να δοκιμασω καλυτερα σε 32 bit η ακόμα καλυετρα σε ΧΡ .

Επίσης ξέρει κανενας αν μπορώ να ορισω ως ήχο κλήσης κάποιο track που έχω περάσει στη καρτα μνημης; Γιατί βλέπω οτι δε μου βγάζει κάποια επιλογή.

Γεια σας και απο μένα.

Ηταν να πάρω το Samsung duos galaxy Y αλλα μου κανανε δώρο το alcatel οπότε δε έχω κανενα παραπονο.Εχω κανα 2 βδομάδες το κινητο αυτό αλλα οταν προσπάθω το συνδεσω στον υπολογιστη για να κανω root με Windows 7 (64-bit) κλάιν δε αναγνωρίζει οτι βάζω κάποια συσκευή (μονο βρίσκει την καρτα μνήμης).Κάποιοι μου είπαν να δοκιμασω καλυτερα σε 32 bit η ακόμα καλυετρα σε ΧΡ .

Επίσης ξέρει κανενας αν μπορώ να ορισω ως ήχο κλήσης κάποιο track που έχω περάσει στη καρτα μνημης; Γιατί βλέπω οτι δε μου βγάζει κάποια επιλογή.

Σε οτι αφορα το rooting νομιζω οτι αν ακολουθησεις τις οδηγιες του Sibi θα βγαλεις ακρη ( το εχω κανει 2 φορες με αυτον τον τροπο)

Κατ'αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Breakk απ'το φόρουμ http://www.movilesdualsim.com που πόσταρε αυτή τη λύση. Το αυθεντικό λινκ είναι αυτό: http://www.movilesdualsim.com/foro/threads/9022-TUTORIAL-ROOTEAR-ALCATEL-OT-918-D-%28Android-2-3-5%29

Με λίγα λόγια:

1) Πάρτε backup τα σημαντικά αρχεία σας απ'το κινητό (επαφές εφαρμογές κτλ). Λογικά δεν θα χαθεί τίποτα αλλά καλύτερα να είστε 100% ασφαλείς. Φροντίστε η μπαταρία να είναι φορτισμένη.

2) Σβήνετε το κινητό και ανοίγετε το device manager στο pc σας. Συνδέετε το κλειστό κινητό στη θύρα usb. Θα εμφανιστεί για λίγο μια άγνωστη συσκευή,θα εξαφανιστεί και μετά θα επανεμφανιστεί.Κάνετε γρήγορα δεξί κλικ πάνω της και κάνετε update driver. Επιλέγετε χειροκίνητη εγκατάσταση του driver και αναλόγα το λειτουργικό που έχετε (xp,vista,7) εγκαταστήστε το αντίστοιχο driver απο εδώ http://www.mediafire.com/?32e6q4fzx7ahoeh

Θα πρέπει να σας βγάλει μια συσκευή που θα λέγεται usb modem driver modify by mobileuncle.com. Φροντίστε να γίνει σωστή εγκατάσταση του driver, αποσυνδέστε το κινητό και ξανασυνδέστε το κινητό στην ίδια θύρα usb για να το επιβεβαιώσετε αυτό. Μετά την επιτυχή εγκατάσταση το να χάνεται η συσκευή απ'το device manager (μόλις συνδέετε το κινητό στο pc) μετά απο κάποια δευτερόλεπτα (συγκεκριμένα όταν ανάψει η οθόνη του κινητού και δείχνει ότι φορτίζει) είναι φυσιολογικό. Τώρα αποσυνδέστε το κινητό απ'τον υπολογιστή.

3) Κατεβάζετε το system.img απο εδώ http://www.mediafire.com/?f4dahqmmucqha9c και αποσυμπιέζετε

4) Κατεβάζετε το flash tool και το scatter txt απο εδώ http://www.mediafire.com/?9w5b5h1ywseljrr και αποσυμπιέζετε

5) Ανοίγετε το flashtool.exe και κάνετε κλικ δεξιά στο κουμπί με το κίτρινο φακελλάκι που λέει Scatter-loading βρίσκετε το αρχείο MT6573_Android_scatter_Alcatel_OT_918D.txt (βρίσκεται σε φάκελλο στα αρχεία που κατεβάσατε στο βήμα 4 και το επιλέγετε. Στα δύο παράθυρα που θα σας πετάξει σχετικά με το ΒΜΤ και το bootloader απλά πατάτε οκ.

6) Απο τη λίστα που θα εμφανιστεί κατεβαίνετε προς τα κάτω και κάνετε τικ μόνο στο κουτάκι Android. Μετά κάνετε κλικ δίπλα απ'το κουτάκι πάνω στη λέξη android και επιλέγετε το system.img που κατεβάσατε στο βήμα 3.

7) Πατήστε το κουμπί Download στο flashtool. Θα σας βγάλει μια αντίστροφη μέτρηση 15 δευτερολέπτων στο κάτω μέρος, συνδέστε σε αυτό το διάστημα το κλειστό κινητό στη usb θύρα. Θα εμφανιστεί μια κίτρινη μπάρα περιμένετε μέχρι να πάει στο 100%. Μόλις τελειώσει θα σας βγάλει ένα μήνυμα ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία θα βγάλει έναν πράσινο άσπρο κύκλο το flashtool και και θα εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σας η ένδειξη με τη μπαταρία που φορτίζει. Αποσυνδέετε το κινητό απ'τη usb θύρα και το ανοίγετε. Θα εμφανιστεί το εικονίδιο Android και τώρα απλά περιμένετε μερικά λεπτά χωρίς να πειράζετε τίποτα στο κινητό ούτε κουμπιά ούτε το touch, θέλει λίγο χρόνο για να περάσει το system.img. Μόλις εμφανίσει στην οθόνη το μενού που ζητάει κωδικό για τις 2 κάρτες SIM είστε έτοιμοι, έχετε πλέον Rootarei το 918D! :D

Εννοείται πως δεν παίρνω καμμία ευθύνη αν πάθει τίποτα το κινητό σας. Εμένα πάντως δεν έπαθε τίποτα και ούτε έχασα επαφές εφαρμογές ή κάτι άλλο. Επιτέλους έχω ROOT!

Απο εκει και περα για το θεμα του ringtone αυτο που χρειαζεται να κανεις ειναι να δημιουργησεις εναν νεο φακελο "Ringtones" στην καρτα μνημης και να αποθηκευσεις μεσα το κομματι που θελεις.....Ανοιγοντας τους ηχους κλησης μετα για να διαλεξεις θα σου εμφανιζει και το κομματι σου