Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο που κατεβασα εχει καταληξη .tgz. Οταν μπαινω σε recovery ομως δεν μπορω νσ το επιλεξω οταν παταω "choose zip from SD". Καμια βοηθεια ακομα?

Samsung Galaxy Nexus

AOKP Jelly Bean - Franco.kernel

τα έχετε μπλέξει λίγο...καταρχήν πες μας αν είσαι ''μαμά'', τι recovery και radio φοράς και όλα τα σχετικά...

επιπλέον, είναι άλλο αρχείο το partial update που κυκλοφόρησε και που προορίζεται να σου αναβαθμίσει το 4.0.2 (yakju ONLY) σε 4.0.4 ...και άλλο το φουλ image της 4.0.4 ρομ , το οποίο μπορείς να το φλασάρεις αν είσαι unlock και rooted...

άρα ξεκίνα απ'το τι είναι το τηλέφωνό σου αυτή την στιγμή και βλέπουμε...

τα έχετε μπλέξει λίγο...καταρχήν πες μας αν είσαι ''μαμά'', τι recovery και radio φοράς και όλα τα σχετικά...

επιπλέον, είναι άλλο αρχείο το partial update που κυκλοφόρησε και που προορίζεται να σου αναβαθμίσει το 4.0.2 (yakju ONLY) σε 4.0.4 ...και άλλο το φουλ image της 4.0.4 ρομ , το οποίο μπορείς να το φλασάρεις αν είσαι unlock και rooted...

άρα ξεκίνα απ'το τι είναι το τηλέφωνό σου αυτή την στιγμή και βλέπουμε...

Αφου τα λεω στο πρωτο ποστ. Λοιπον το κινητο ειναι στοκ 4.0.2 unlocked και root. Την εκδοση radio δεν ξερω πως να την δω. Δοκιμασα και μεσω Elixir αλλα δεν το βρηκα.

Τι πρεπει να κατεβασω για να φλασαρω μεσω CWM recovery?

Samsung Galaxy Nexus

root αλλά unlocked?? θες να μας πεις με ποια μέθοδο το έκανες αυτό?

αν έχεις cwm κατέβασε το partial update IMM76D from ICL53F.zip και φάσαρέ το από cwm, αφού πρώτα σβήσεις τον φάκελο recovery από το zip...έτσι το έκανα εγώ και αναβαθμίστηκε μια χαρά, χωρίς μάλιστα να χάσω τίποτα...ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: διαλέγεις το choose zip from sd card και αφού τελειώσει επιλέγεις πάλι choose zip from sd card για να φλασάρεις το su.zip , ώστε να είσαι πάλι root.Προσοχή εδώ να κατεβάσεις το νέο su.zip που παίζει στην 4.0.4...;)

αν έχεις άλλες απορίες, μας λες..

p.s:αν έχεις πειράξει οτιδήποτε άλλο στο system, πχ fonts, radio κτλ κτλ...απλά δε θα παίξει...θα πρέπει να είσαι τελείως stock σε ό,τι έχει να κάνει με την ρομ...αλλιώς μιλάμε για φλασάρισμα από την αρχή όλης της 4.0.4 ρομ (δηλαδή του .tgz αρχείου με το wugfresh toolkit)

Edited by Nikos_s3

root αλλά unlocked?? θες να μας πεις με ποια μέθοδο το έκανες αυτό?

αν έχεις cwm κατέβασε το partial update IMM76D from ICL53F.zip και φάσαρέ το από cwm, αφού πρώτα σβήσεις τον φάκελο recovery από το zip...έτσι το έκανα εγώ και αναβαθμίστηκε μια χαρά, χωρίς μάλιστα να χάσω τίποτα...ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: διαλέγεις το choose zip from sd card και αφού τελειώσει επιλέγεις πάλι choose zip from sd card για να φλασάρεις το su.zip , ώστε να είσαι πάλι root.Προσοχή εδώ να κατεβάσεις το νέο su.zip που παίζει στην 4.0.4...;)

αν έχεις άλλες απορίες, μας λες..

p.s:αν έχεις πειράξει οτιδήποτε άλλο στο system, πχ fonts, radio κτλ κτλ...απλά δε θα παίξει...θα πρέπει να είσαι τελείως stock σε ό,τι έχει να κάνει με την ρομ...αλλιώς μιλάμε για φλασάρισμα από την αρχή όλης της 4.0.4 ρομ (δηλαδή του .tgz αρχείου με το wugfresh toolkit)

Με αυτο το toolkit ειχα κανει unlock και root το κινητο. Την διαδικασια της αναβαθμισης την ειδα απο εδω

http://www.androidpolice.com/2012/03/29/gsm-galaxy-nexus-android-4-0-4-ota-now-available-for-download-heres-how-to-install-it/

το οποιο ειναι οπως το περιγραφεις κι εσυ. Εσβησα και τον recovery πριν το κανω αλλα και παλι δεν γινεται. Μπορεις να μου δωσεις ενα λινκ για το zip που πρεπει να κατεβασω?

Αλλες αλλαγες δεν εχω κανει, τα υπολοιπα ειναι ολα στοκ.

Τελικα το εκανα με το .tgz απο το site της Google και μεσω του Toolkit v.5.6.

Ευχαριστω οσους βοηθησαν!

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Samsung Galaxy Nexus

είδες ότι κάτι δεν έλεγες καλά..?? αν έκανες την διαδικασία με το toolkit που σου λέω, είσαι ήδη unlocked!είχες τσεκάρει ότι είσαι Yakju για να προχωρήσεις στο partial update?

anyway...φλάσαρες τελικά ολόκληρο το image της 4.0.4 (.tgz) και προφανώς το έστησες όλο από την αρχή...

είδες ότι κάτι δεν έλεγες καλά..?? αν έκανες την διαδικασία με το toolkit που σου λέω, είσαι ήδη unlocked!είχες τσεκάρει ότι είσαι Yakju για να προχωρήσεις στο partial update?

anyway...φλάσαρες τελικά ολόκληρο το image της 4.0.4 (.tgz) και προφανώς το έστησες όλο από την αρχή...

Ρε συ εδω και δεκα ποστ ελεγα πως ειμαι unlocked και root!

Τελος παντων ολα καλα τωρα!

Το κακο ειναι οτι το προβλημα με τον χαμηλο ηχο ΔΕΝ λυθηκε οποτε παμε παλι για root και volume+...

Samsung Galaxy Nexus

Ρε συ εδω και δεκα ποστ ελεγα πως ειμαι unlocked και root!

Τελος παντων ολα καλα τωρα!

Το κακο ειναι οτι το προβλημα με τον χαμηλο ηχο ΔΕΝ λυθηκε οποτε παμε παλι για root και volume+...

sorry..my bad..:O κάπου νόμισα ότι έλεγες locked..:O

χαμηλό ήχο έχεις όταν σε καλούν? εμένα μια χαρά μου δείχνει, να μην σου πω ότι έχω την αίσθηση πως δυνάμωσε κιάλλο, απ'ότι ήταν...:confused:

sorry..my bad..:O κάπου νόμισα ότι έλεγες locked..:O

χαμηλό ήχο έχεις όταν σε καλούν? εμένα μια χαρά μου δείχνει, να μην σου πω ότι έχω την αίσθηση πως δυνάμωσε κιάλλο, απ'ότι ήταν...:confused:

Καλα, σε σχεση με τομ ηχο στην stock 4.0.2 ειναι μεγαλη η διαφορα. Αλλα επειδη τοσο καιρο ειχα το Volume+ τωρα μου φαινεται ψιλοχαμηλος. Ισως το συνηθισω.

Η διαχειριση της μπαταριας φαινεται πολλα υποσχομενη παντως.

Παρεπιπτοντως, ξερει κανενας το changelog της 4.0.4?

Samsung Galaxy Nexus

Καλα, σε σχεση με τομ ηχο στην stock 4.0.2 ειναι μεγαλη η διαφορα. Αλλα επειδη τοσο καιρο ειχα το Volume+ τωρα μου φαινεται ψιλοχαμηλος. Ισως το συνηθισω.

Η διαχειριση της μπαταριας φαινεται πολλα υποσχομενη παντως.

Παρεπιπτοντως, ξερει κανενας το changelog της 4.0.4?

Για το changelog

Post 1592

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4047135#post4047135

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Λοιπόν παιδια. Είμαι με μαμα 4.0.2 και έχω κανει τα root και unlock συμφωνα με αυτόν εδώ τον τρόπο.εδω

έχω κανει ακριβως τα βήματα που λέει. (κατι για rom manager που λεει κατα την εγκατασταση τα έχω κανει). Από εκεί και πέρα το έχω φορτώσει εφαρμογες κτλ. Όταν βγει σε OTA το 4.0.4 απλά το κανω εγκατάσταση και δεν τρέχει τπτ ή πρεπει να ακολουθήσω άλλη διαδικασία? Παρακαλώ όποιος θέλει να απαντήσει να είναι λίγο πιο περιγραφικός για να καταλάβω (πχ κατι cwm λίγο πιο αναλυτικά).

Δεν θα ήθελα να χάσω τις εφαρμογές και να τις ξαναπερασω απο την αρχή. :cry:

(Γενικά με τεχνολογία το έχω το θέμα, απλά πρεπει να μπω λίγο στο νόημα του android)

Λοιπόν παιδια. Είμαι με μαμα 4.0.2 και έχω κανει τα root και unlock συμφωνα με αυτόν εδώ τον τρόπο.εδω

έχω κανει ακριβως τα βήματα που λέει. (κατι για rom manager που λεει κατα την εγκατασταση τα έχω κανει). Από εκεί και πέρα το έχω φορτώσει εφαρμογες κτλ. Όταν βγει σε OTA το 4.0.4 απλά το κανω εγκατάσταση και δεν τρέχει τπτ ή πρεπει να ακολουθήσω άλλη διαδικασία? Παρακαλώ όποιος θέλει να απαντήσει να είναι λίγο πιο περιγραφικός για να καταλάβω (πχ κατι cwm λίγο πιο αναλυτικά).

Δεν θα ήθελα να χάσω τις εφαρμογές και να τις ξαναπερασω απο την αρχή. :cry:

(Γενικά με τεχνολογία το έχω το θέμα, απλά πρεπει να μπω λίγο στο νόημα του android)

Απο αυτα που διαβασα απο τον οδηγο λεει οτι απλα κανει unlock τον bootloader και κανει root(γενικα ειμαι κατα αυτων των αυτοματοποιημενων προγραμματων και πολυ φιλος της cmd και του adb.Ο λογος σχετικα απλος,αν στραβωσει κατι πολυ δυσκολα θα σε σωσει το αυτοματοποιημενο προγραμματακι.Αν ομως εχεις μαθει απλα και βασικα πραγματα με την adb μπορεις να το σωσεις....anyway).Λογικα λοιπον εχεις την stock recovery(Υποθετω οτι με τον rom manager που εγραψες δεν εκανες flash clockworkmode (cwm) recovery ).Οταν ερθει το ota update θα μπορεσεις να το παρεις κανονικα και με την προύποθεση οτι εχεις stock recovery θα γινει κανονικα το upgrade αλλα θα χασεις το root

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Έκανα και flash cwm recovery. Είχε οδηγίες αργότερα (κατα την εγκατασταση του root,unlock) για το πως να το κανω, και το έκανα.

Θα σου έρθει η ειδοποίηση για το ΟΤΑ update αλλά δεν θα μπορέσει να στο κάνει install μιας και για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάζεται stock recovery.Αν πας να το κάνεις με το που θα κάνει reboot στο recovery για να κάνει το installation θα σου κάνει abort.

Άποψή μου αφού έχεις κάνει unlock-root και έχεις περάσει cwm recovery γιατί δεν περνάς την 4.0.4 τώρα και περιμένεις να έρθει το official update? Το βλέπω και σε άλλους χρήστες αυτό .Έχετε βίτσιο με το μύνημα ότι υπάρχει official update? :lol:

Έκανα και flash cwm recovery. Είχε οδηγίες αργότερα (κατα την εγκατασταση του root,unlock) για το πως να το κανω, και το έκανα.

Μια σελιδα πιο πισω συζηταμε την δικια μου περιπτωση που ειναι ακριβως ιδια με σενα.

Λοιπον, κατεβαζεις το Nexus Toolkit 5.6 απο εδω.

Κατεβαζεις την stock rom απο εδω.

Αφου εισαι root, κατεβασε το Titanium και παρε ενα backup απο τις εφαρμογες σου με τις ρυθμισεις τους.

Αν θελεις, κατεβασε και το Super Backup για SMS και επαφες.

Τους φακελους που θα δημιουργηθουν απο τα δυο παραπανω backup προγραμματα στην μνημη του κινητου τους κανεις αντιγραφη στον υπολογιστη σου γιατι με την εγκατασταση της 4.0.4 γινεται format και σβηνονται ολα.

Αφου εγκαταστησεις το Toolkit, πας στον C:, βρισκεις τον φακελο του Toolkit και μεσα στον φακελο "put_google_factory_image_here" βαζεις την rom που κατεβασες απο το site της Google. Οπως ειναι, μη ξεζιπαρεις τιποτα.

Μετα σβηνεις το κινητο, το συνδεεις με τονμ υπολογιστη και κρατας πατημενα Vol+ - Vol- - power button. Θα μπει σε fastboot mode.

Μετα ανοιγεις το Toolkit, και διαλεγεις την επιλογη 3 που ειναι για την 4.0.2 ρομ.

Στο νεο μενου που ανοιγει, διαλεγεις την επιλογη 8 και ακολουθεις τις οδηγιες. Σε καποιο σημειο ισως φαινεται οτι δεν κανει τιποτα, αλλα εχε υπομονη και θα γινουν ολα μονα τους.

Ελπιζω να βοηθησα οπως με βοηθησαν κι εμενα!

Samsung Galaxy Nexus

τοσο πολυ οχι. δοκιμασες με αλλους browsers; browser+, chrome.

Mε chrome όχι αλλά με Maxthon & Dolphin, είναι λίγο καλύτερα αλλά πάλι τα ίδια θα κάνει από ένα σημείο και μετά.

Γι αυτό υπάρχει fb app για να μην έχεις τέτοια προβλήματά.. μπορείς να βάλεις και chrome που είναι πολύ πιο γρήγορος άλλα τρώει λίγη μπαταρία παραπάνω και δεν υποστιριζει φλας. Όσο για την aokp είχε γενικά πάρα πολύ λαγκαρισμα η black ice που ήταν σχεδόν ίδια άλλα μαύρη ήταν κάπως καλύτερή άλλα σαν liquid smooth δεν έχει... πιο γρήγορη κι από 4.0.4 τώρα που θα βγει και σε 4.0.4 άστα να πάνε.. άπλα δεν έχει ελληνικά..

Προφανώς έχω τους λόγους μου που δεν θέλω το fb app. Εκεί όμως με την black ice και liquid smooth σε έχασα....;;

What u take is what u give...

Μια σελιδα πιο πισω συζηταμε την δικια μου περιπτωση που ειναι ακριβως ιδια με σενα.

Αφου εισαι root, κατεβασε το Titanium και παρε ενα backup απο τις εφαρμογες σου με τις ρυθμισεις τους.

Τους φακελους που θα δημιουργηθουν απο τα δυο παραπανω backup προγραμματα στην μνημη του κινητου τους κανεις αντιγραφη στον υπολογιστη σου γιατι με την εγκατασταση της 4.0.4 γινεται format και σβηνονται ολα.

Αφου εγκαταστησεις το Toolkit, πας στον C:, βρισκεις τον φακελο του Toolkit και μεσα στον φακελο "put_google_factory_image_here" βαζεις την rom που κατεβασες απο το site της Google. Οπως ειναι, μη ξεζιπαρεις τιποτα.

Μετα σβηνεις το κινητο, το συνδεεις με τονμ υπολογιστη και κρατας πατημενα Vol+ - Vol- - power button. Θα μπει σε fastboot mode.

Μετα ανοιγεις το Toolkit, και διαλεγεις την επιλογη 3 που ειναι για την 4.0.2 ρομ.

Στο νεο μενου που ανοιγει, διαλεγεις την επιλογη 8 και ακολουθεις τις οδηγιες. Σε καποιο σημειο ισως φαινεται οτι δεν κανει τιποτα, αλλα εχε υπομονη και θα γινουν ολα μονα τους.

να σαι καλα EliasKir!! θα το δοκιμασω και θα σας πω!

ρε παιδιά μια ερώτηση αφού μέσα στην sd κάρτα περνάμε το zip που λέει image-yakju-imm76d για το 4.0.4 από το http://code.google.com/intl/el-GR/android/nexus/images.html#yakjuicl53f τα υπόλοιπα αρχεία όπως το radio-maguro-i9250xxla02 και το bootloader-maguro-primela03 και κάνα δυο αλλα που έχει με κατάληξη .sh τι τα χρειαζόμαστε γιατί δεν έχω καταλάβει.

ο τρόπος που πάω να δοκιμάσω είναι αυτός εδώ http://theunlockr.com/2011/12/14/how-to-load-a-custom-rom-on-the-samsung-galaxy-nexus/

Edited by lousifer2008

Mε chrome όχι αλλά με Maxthon & Dolphin, είναι λίγο καλύτερα αλλά πάλι τα ίδια θα κάνει από ένα σημείο και μετά.

Προφανώς έχω τους λόγους μου που δεν θέλω το fb app. Εκεί όμως με την black ice και liquid smooth σε έχασα....;;

Αυτό δεν πήγαινέ για σένα άλλα για την γενική συζήτησή που υπήρχε εκείνη την ώρα για διάφορές ρομ. Άπλα ότι η black ice είναι ελαφρώς καλύτερή από αοκπ και ότι η liquid 1.2 ήταν η καλύτερή..

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2 Beta-5

εγώ δοκίμασα την συγκεκριμένη μέθοδος με rom από 4.0.3 IML47K και όταν πάει να ανοίξει και δείχνει τα σχέδια του nexus σε κάποια φάση κολλάει και κάνει πάλι reboot

καμια ιδέα κανεις?

Edit: όπα άκυρο έβγαλα την μπαταρία την ξανά έβαλα και άνοιξε κανονικά το τηλέφωνο

οποτε θα το επεξεργαστώ και θα πω εντυπώσεις από 4.0.4

έχω ένα θεματάκι με το rom manager δεν μπορώ να κάνω Flash Clockworkmod recovery με πιο άλλο πρόγραμμα μπορώ να το κάνω αυτό?

μου κολλάει λίγο πριν τελειώσει το φόρτωμα

ρε παίδες ok έκανα root μου έβγαλε το super user αλλα δεν μου κάνει ClockworkMod Recovery με το rom manager υπάρχει άλλος τρόπος?

δεν μου έχει δόση δικαιώματα root ακόμα για πιο λόγο δεν καταλαβαίνω αφού έχω super user

Edit: προφανώς για κάποιο λόγο το rom manager δεν υποστηρίζεται για κάποιο λόγο από την 4.0.4 γιατί στην 4.0.3 και παλιότερη κάνει κανονικά flash

οποτε σε αυτήν την περίπτωση είπραξη κάποιος οδηγός για manual flash τις rom για να αποκτήσω root δικαιώματα?

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by sakiss

ρε παίδες ok έκανα root μου έβγαλε το super user αλλα δεν μου κάνει ClockworkMod Recovery με το rom manager υπάρχει άλλος τρόπος?

δεν μου έχει δόση δικαιώματα root ακόμα για πιο λόγο δεν καταλαβαίνω αφού έχω super user

Edit: προφανώς για κάποιο λόγο το rom manager δεν υποστηρίζεται για κάποιο λόγο από την 4.0.4 γιατί στην 4.0.3 και παλιότερη κάνει κανονικά flash

οποτε σε αυτήν την περίπτωση είπραξη κάποιος οδηγός για manual flash τις rom για να αποκτήσω root δικαιώματα?

Ομολογω μπερδευτηκα.O rom manager που κολλαει στο να αποκτησεις root?Σημειωτεον ειμαι με 4.0.4 και ο rom manager παιζει μια χαρα.Φανταζομαι εννοεις τον rom manager του koush

Ε... κάτσε μισό ας πούμε αν κατεβάσεις το adfree από market - play όπως θες πες το δεν μπορείς να δόσης δικαιώματα root και να υπάρχει το super user στο τηλέφωνο αν δεν κατεβάσω το rom manager από market για να κάνω flash δεν μου δίνη δικαιώματα για root

τι κάνω λάθος γιατί μέχρι σήμερα έτσι έπαιρνα δικαιώματα για root...

πως έχω πλέξει τα μπούτια μου έτσι..?

Ε... κάτσε μισό ας πούμε αν κατεβάσεις το adfree από market - play όπως θες πες το δεν μπορείς να δόσης δικαιώματα root και να υπάρχει το super user στο τηλέφωνο αν δεν κατεβάσω το rom manager από market για να κάνω flash δεν μου δίνη δικαιώματα για root

τι κάνω λάθος γιατί μέχρι σήμερα έτσι έπαιρνα δικαιώματα για root...

πως έχω πλέξει τα μπούτια μου έτσι..?

Ομολογώ τα έχεις μπλέξει :) αλλά δεν πειράζει.Προφανώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που έκανες για να αποκτήσεις root κάτι πήγε στραβά και απλά δεν είσαι rooted.To σίγουρο επίσης είναι ότι ο rom manager δεν σε κάνει root.

Μάλιστα έγραψες ότι σου κόλλησε σε bootloop και εβγαλες μπαταρια για να ξεκινησει.

Edited by afilopou

λοιπόν για να μην το πετάξω από το παράθυρο μπήκα σε 4.0.4 original και κάποια άλλη στιγμή θα προσπαθήσω πάλι :D