Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

'Εχω καιρό να παίξω με το Nexus και το έχω παρατήσει stock 4.3 με ξεκλείδωτο bootloader, stock recovery και unrooted. Δοκίμασα στα γρήγορα να το κάνω ρουτ με τις τελευταίες εκδόσεις των δύο toolkits, αλλά δεν έγινε. Οι drivers είναι εντάξει.

Αν κάποιος έχει καμία ιδέα πριν το ξαναπιάσω, είναι ευπρόσδεκτη :).

'Εχω καιρό να παίξω με το Nexus και το έχω παρατήσει stock 4.3 με ξεκλείδωτο bootloader, stock recovery και unrooted. Δοκίμασα στα γρήγορα να το κάνω ρουτ με τις τελευταίες εκδόσεις των δύο toolkits, αλλά δεν έγινε. Οι drivers είναι εντάξει.

Αν κάποιος έχει καμία ιδέα πριν το ξαναπιάσω, είναι ευπρόσδεκτη :).

Κατέβασε τη recovery που θες και φλασαρε τη με fastboot. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει αφού οι drivers είναι Οκ.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Κατέβασε τη recovery που θες και φλασαρε τη με fastboot. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει αφού οι drivers είναι Οκ.

Μια και το ανέφερες θέλω και εγω μια βοηθεια . Είπα να βάλω το sdk να ασχοληθώ λίγο με βάση αυτόν τον οδηγό :

. Όλα καλά . Αν και ο sdk manager δεν μου παίζει απευθείας μπαίνω μέσω του eclipse . Κατέβασα τελευταία API για 4.2 και Usb driver revision 9 . Ξεκινάω στο κινητό το bootloader , βάζω usb , και πάω διαχείριση υπολογιστή . Εντοπίζει μια συσκευή android 1.0 με θαυμαστικό (χωρίς οδηγούς) . Κάνω εγκατάσταση οδηγών το στέλνω τους τραβήξει από εκεί που τους έβαλε το sdk και τα win λένε ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν οδηγούς στην συγκεκριμένη τοποθεσία . Με αλλά λόγια δεν εντοπίζουν το κινητο το win . Τελικά βρήκα αυτό εδω το ζιπ http://www.droidextra.org/2013/02/06/install-adb-drivers-for-any-android-device.html στο οποίο τα win εντοπίζουν οδηγό και εμφανίζουν ενα adb interface . Επίσης με fastboot devices μου βγάζει εναν αριθμό που σημαινει οτι βλέπει το κινητό . Αυτο που δεν ξέρω ειναι αν ο οδηγός αυτος ειναι ο κατάλληλος για το Nexus γιατι απο τα λίγα που ξέρω ολα τα Nexus θελουν οδηγούς της google και όχι τρίτων . Καμία ιδεα ή κάποιο λινκ για σίγουρο google usb driver ?
Siemens S25 , Siemens M35 , Ericson T28s , Siemens M55 , Siemens S45 , Siemens M65 , Sony-Ericsson K800i , Samsung Nexus S, Motorola Moto G 4G 1st Gen , Xiaomi Redmi 3S

Αμα σου δινει καποιο νουμερο με το adb devices, τοτε το εχει δει κανονικα το κινητο. Μπορεις να προχωρησεις μεσω adb interface.
LG G6

Αμα σου δίνει κάποιο νουμερο με το adb devices, τοτε το έχει δει κανονικά το κινητό. Μπορείς να προχωρήσεις μεσω adb interface.

Τελικά με ένα άλλο οδηγό χρησιμοποίησα αυτον που κατέβασα από το sdk .Τώρα παρατηρώ ένα αλλο θέμα που δεν είχα πρίν υπόψιν . Όταν κάνω από το CWM 6.0.4.3 mount /storage/sdcard0 κανει Mount κανονικά αλλά πάπαλα . Δεν φαίνεται πουθενά στο pc . Δηλαδή αν πχ πάθαινα μια ζημιά και ήθελα να περάσω μια άλλη ρομ θα είχα πρόβλημα ...

Siemens S25 , Siemens M35 , Ericson T28s , Siemens M55 , Siemens S45 , Siemens M65 , Sony-Ericsson K800i , Samsung Nexus S, Motorola Moto G 4G 1st Gen , Xiaomi Redmi 3S

Τελικά με ένα άλλο οδηγό χρησιμοποίησα αυτον που κατέβασα από το sdk .Τώρα παρατηρώ ένα αλλο θέμα που δεν είχα πρίν υπόψιν . Όταν κάνω από το CWM 6.0.4.3 mount /storage/sdcard0 κανει Mount κανονικά αλλά πάπαλα . Δεν φαίνεται πουθενά στο pc . Δηλαδή αν πχ πάθαινα μια ζημιά και ήθελα να περάσω μια άλλη ρομ θα είχα πρόβλημα ...

Δεν κάνει mount στο nexus. Χρησιμοποιείς το sideload σε αυτές τις περιπτώσεις.

Edit : Κατέβασε την τελευταία recovery, νομίζω είναι η 6.0.4.7

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Δεν κάνει mount στο nexus. Χρησιμοποιείς το sideload σε αυτές τις περιπτώσεις.

Edit : Κατέβασε την τελευταία recovery, νομίζω είναι η 6.0.4.7

Πιο παλία έκανε , προ touch τουλάχιστον . Το sideload δεν το ξέρω αλλά θα το ψάξω . Ευχαριστώ

Και η τελευταια παντως δεν κανει Mount : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2173863

Edited by Spiros11472

Πιο παλία έκανε , προ touch τουλάχιστον . Το sideload δεν το ξέρω αλλά θα το ψάξω . Ευχαριστώ

Και η τελευταια παντως δεν κανει Mount : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2173863

Κανένα nexus δεν κάνει mount από το gnex και μετά . Μην ψάχνεις άδικα.

Edited by Gialakias

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Ευχαριστώ παιδιά αν και σε λάθος φόρουμ έγραψα . Το nexus s έχω και όχι το galaxy . Και έσπασα το κεφάλι μου να δω πως βάλατε μεταγενέστερη CWM όταν στο σαιτ της για το S δίνει τελευταία την 6.0.4.3 . ΤΡΑΤΖΙΚ !!!!

Ευχαριστώ παιδιά αν και σε λάθος φόρουμ έγραψα . Το nexus s έχω και όχι το galaxy . Και έσπασα το κεφάλι μου να δω πως βάλατε μεταγενέστερη CWM όταν στο σαιτ της για το S δίνει τελευταία την 6.0.4.3 . ΤΡΑΤΖΙΚ !!!!

Και όμως μπορείς να βάλεις μεταγενέστερη αν τη μαγειρέψεις μόνο σου στο clockworkmod recovery builder. Google it

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Και όμως μπορείς να βάλεις μεταγενέστερη αν τη μαγειρέψεις μόνο σου στο clockworkmod recovery builder.

Google it

Σύντροφε το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο το mount . Είναι ότι δεν δουλεύει το restore . Κολλάει στο restore /system και αφου αρχικά έχει σβήσει και το boot image το κινητό μένει παγωτό . Μένει στην έναρξη με το google logo ξεκλείδωτο . Ευτυχώς είχα μέσα slimkat 4.4 και την φλάσαρα απο την αρχή . Αν δεν την είχα όμως ? Πως θα πέρναγα χωρίς mount ? Κάτι δεν πάει καλά με την 6.0.4.3 . Επίσης σε σχέση με την προ touch εποχή τα back up βγαίνουνε τέρατα κοντά στο 1 G , εκτός και ποια είναι τόσο φορτωμένο το 4.4 . Όλα αυτά για το nexus s

Καλημέρα, που πάμε για να εφαρμόσω τις ρυθμίσεις στον kernel με τα nephelim settings?

Καλημέρα. Θα κατεβάσεις απο το Play Store την εφαρμογή Trickster Mod. Θα δώσεις δικαιώματα ρουτ φυσικα και μεσα απο αυτη την εφαρμογή θα αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κερνελ. Θυμήσου οτι για να αλλάξεις τα minfree values θα πρέπει να έχεις την φουλ έκδοση τις εφαρμογης.

ΠΡΙΝ. SE XPERIA X1 SILVER

ΥΣΤΕΡΑ. SAMSUNG GALAXY NEXUS

ΤΩΡΑ XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Καλημέρα. Θα κατεβάσεις απο το Play Store την εφαρμογή Trickster Mod. Θα δώσεις δικαιώματα ρουτ φυσικα και μεσα απο αυτη την εφαρμογή θα αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κερνελ. Θυμήσου οτι για να αλλάξεις τα minfree values θα πρέπει να έχεις την φουλ έκδοση τις εφαρμογης.

Μέσα απο terminal, σε ποια τοποθεσία πρεπει να πάω για να τα αλλάξω;

Μέσα απο terminal, σε ποια τοποθεσία πρεπει να πάω για να τα αλλάξω;

Απο terminal δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν το κατέχω το αντικείμενο. Αλλα αν έχεις τον DirtyV κερνελ τότε στο νήμα στους xda κάποιος έχει ποσταρει την διαδικασία να το κάνεις μέσω terminal.

ΠΡΙΝ. SE XPERIA X1 SILVER

ΥΣΤΕΡΑ. SAMSUNG GALAXY NEXUS

ΤΩΡΑ XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Απο terminal δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν το κατέχω το αντικείμενο. Αλλα αν έχεις τον DirtyV κερνελ τότε στο νήμα στους xda κάποιος έχει ποσταρει την διαδικασία να το κάνεις μέσω terminal.

Αυτόν έχω. Μάλλον πρέπει να ψαξω κι άλλο

Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους.

Μια ερώτηση, υπάρχει kernel είτε για 4.3 είτε για 4.4 που να έχει το double tap 2 wake;

Αποστόλης

Εγκατέστησα την καινούρια slimkat με τον τελευταίο dirty v και το κινητό άρχισε τις επανεκκινήσεις!!!

Μήπως κάποιος έχει δοκιμάσει να μας πει ποιος kernel ενδείκνυται για τη νέα slimkat??

Ή μήπως η νέα slimkat έχει προβλήματα και πρέπει να γυρίσω στην παλιά???

Έτσι κι αλλιώς για φορμάτ με βλέπω πάλι... :confused:

(εννοείται ότι έκανα καθαρή εγκατάσταση της νέας slimkat. έσβησα data, system cache, dalvik. Μόνο το storage άφησα.)

Εγκατέστησα την καινούρια slimkat με τον τελευταίο dirty v και το κινητό άρχισε τις επανεκκινήσεις!!!

Μήπως κάποιος έχει δοκιμάσει να μας πει ποιος kernel ενδείκνυται για τη νέα slimkat??

Ή μήπως η νέα slimkat έχει προβλήματα και πρέπει να γυρίσω στην παλιά???

Έτσι κι αλλιώς για φορμάτ με βλέπω πάλι... :confused:

(εννοείται ότι έκανα καθαρή εγκατάσταση της νέας slimkat. έσβησα data, system cache, dalvik. Μόνο το storage άφησα.)

Προφανώς έβαλες την καινούργια weekly έκδοση και όχι την τελευταία stable έκδοση που είναι η 4... Προφανώς έχει κάποια προβλήματα η τελευταία weekly αλλά πριν κάνεις επαναφορά στην τελευταία σταθερή έκδοση έλεγξε τα md5 του αρχείου...

Προφανώς έβαλες την καινούργια weekly έκδοση και όχι την τελευταία stable έκδοση που είναι η 4... Προφανώς έχει κάποια προβλήματα η τελευταία weekly αλλά πριν κάνεις επαναφορά στην τελευταία σταθερή έκδοση έλεγξε τα md5 του αρχείου...

Όχι όχι. Τη stable έβαλα και είχα αυτά τα προβλήματα.

Αυτό με το md5 το είχα δει που συζητιόταν κι άλλη φορά εδώ στο φόρουμ. Οκ, και να το δω τι πρέπει να κάνω μετά?

Επειδή είμαι και εγώ με slimkat, δε μου έχουν παρουσιαστεί τέτοια προβλήματα. Όταν σε άκουσα να λες για επανεκκινήσεις, ήμουν έτοιμος να σου πω να το πας στην Samsung.

Είχες από πριν περίβλημα στις επανεκκινήσεις; αν ναι πήγαινε το στη Samsung.

Άμα δεν είχες τέτοιο πρόβλημα έλεγξε το md5.

Εγώ είμαι με slimkat και dirty v 12/4

Πηγαίνει αρκετά καλά

Επειδή είμαι και εγώ με slimkat, δε μου έχουν παρουσιαστεί τέτοια προβλήματα. Όταν σε άκουσα να λες για επανεκκινήσεις, ήμουν έτοιμος να σου πω να το πας στην Samsung.

Είχες από πριν περίβλημα στις επανεκκινήσεις; αν ναι πήγαινε το στη Samsung.

Άμα δεν είχες τέτοιο πρόβλημα έλεγξε το md5.

Εγώ είμαι με slimkat και dirty v 12/4

Πηγαίνει αρκετά καλά

Δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Χθες ξεκίνησε από τη στιγμή που έβαλα τον τελευταίο dirty v με τη slimkat. Με τον προτελευταίο δεν το παρουσίαζε αλλά το κινητό ψιλοσερνόταν σε σχέση με την προτελευταία slimkat. Τέλος πάντων ξαναφλάσαρα την τελευταία slimkat με τον τελευταίο dirty v και αυτή τη φορά έκανα φορμάτ σε όλα τα partition. Μέχρι και το νέο twrp πέρασα. Πιο καθαρό φλασάρισμα δεν γίνεται. Πάει καλά μέχρι στιγμής αν και μου έκανε μία επανεκκίνηση. :confused:

Καμία σχέση με χθες πάντως που δεν μπορούσε να μείνει όυτε 5 λεπτά ανοιχτό το κινητό!!:mad:

φαινεται πολυ περιεργο αυτο που λες που εστω και με clean install σου κανει reboot.

δοκιμασε την εκδοση dirty v kernel Που σου εγραψα πιο πανω και δες το ξανα.

ειναι παντως κατα την γνωμη μου λιγο υποπτο τα reboots.

ειδικα αν ειναι η τελευταια stable εκδοση οπως ειπες.

αν σου το ξανακανει, δοκιμασε να περασεις ξανα την official 4.3 της google, να δεις αν σου κανει επανεκκινησεις.

Όσοι χρησιμοποιείτε την TWRP τσεκάρετε εδώ http://forum.xda-developers.com/galaxy-nexus/themes-apps/theme-twrp-holofied-black-dark-light-t2405512. Ο τύπος πάντα ανεβάζει την τελευταία TWRP θεματισμένη, ώστε να ταιριάζει με το αντίστοιχο θέμα της αρεσκείας σας αλλά και AROMA File Manager θεματισμένο ως εναλλακτικό έναντι του TWRP File Manager.

Δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Χθες ξεκίνησε από τη στιγμή που έβαλα τον τελευταίο dirty v με τη slimkat. Με τον προτελευταίο δεν το παρουσίαζε αλλά το κινητό ψιλοσερνόταν σε σχέση με την προτελευταία slimkat. Τέλος πάντων ξαναφλάσαρα την τελευταία slimkat με τον τελευταίο dirty v και αυτή τη φορά έκανα φορμάτ σε όλα τα partition. Μέχρι και το νέο twrp πέρασα. Πιο καθαρό φλασάρισμα δεν γίνεται. Πάει καλά μέχρι στιγμής αν και μου έκανε μία επανεκκίνηση. :confused:

Καμία σχέση με χθες πάντως που δεν μπορούσε να μείνει όυτε 5 λεπτά ανοιχτό το κινητό!!:mad:

Δοκιμασε με kernel fancy r45. Ειναι ο πιο σταθερος κ γρηγορος. Το προβλημα σου μυριζει θεμα με τον kernel. Πολλα νεα updates του smitty dirty kernel εχουν οδηγησει σε ασταθη συμπεριφορα στο παρελθον.

LG G6