REDHOTSTEF Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 (edited) dumphones = χαζα τηλεφωνα? :worry: Μια απορια απ τα παλια.. Οσον αφορα τις εφαρμογες στα κινητα τηλεφωνα εκτος απο τις βασικες βρισκω πολυ χρησιμες αυτες με τους χαρτες(ovi,google) και αυτες με τις οποιες μπορεις να διαχειριζεσαι αρχεια office. Kαι το ιντερνετ πολυ καλη εφαρμογη που εξαπλωθηκε τελευταια και στα κινητα και παρα μα παρα πολυ χρησιμο. Επρεπε καποτε να συμβει. Δεν χρειαζονται με τιποτα εφαρμογες που σου μιλαει το κινητο, που κανουν την οθονη του κινητου να φαινεται σαν φραπες(και καλα οτι τον πινεις μεσω του αισθητηρα κινησης), ουτε 2 πυρηνες για να μπορεις να παιζεις παιχνιδια η να εχεις ενα σωρο αχρηστες εφαρμογες ανοιχτες(αντε να εχεις μια χρησιμη..:p) Με τις οθονες αφης μπηκε στη ζωη μας κατι το διαφορετικο, και δεν ειναι μονο μοδα. Αλλαξε το περιβαλλον εργασιας που ειχαμε μεχρι πριν στα κινητα, κατι που ειναι ναι μεν ευχαριστο αλλα πρακτικως πχ δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το τυφλο συστημα. Επισης ενας επαγγελματιας πιο ευκολα κουμανταρει ενα κινητο με πληκτρα. Οπως ειπα πιο παλια τα κινητα αφης ειναι για χρηστες του καναπε. Οσον αφορα το τι χρειαζομαι οπωσδηποτε εν ετη 2012 στο κινητο μου, ειναι οσα εχει το sony ericsson w995 μου. Δε χρειαζομαι κατι αλλο αλλα δεν θα ελεγα οχι σε ενα με οθονη αφης που εχει τα ιδια χαρακτηριστικα. Η αληθεια ειναι οτι μπορω να χρησιμοποιησω ενα νοκια 3410 για καθε μερα αλλα,, μπορει να προσεξω κατι στο δρομο που αξιζει να το φωτογραφησεις εστω και με vga αναλυση, μπορει να εχω ξυνηχτυσει με την παρεα μου και να την αραζουμε παραλια ακουγοντας μουσικη (mp3-radio), μπορει να μου επεσαν τα κλειδια στο club οποτε χρησιμος και ο φακος. Μπορει να γινεται καμια απεργια αυριο οποτε χρησιμο και το ιντερνετ (εστω και μεσω των παροχων). Μπορει να χαθηκα ψανοντας ποιος δρομος με παει στον προορισμο μου, ας ειναι καλα οι χαρτες. Μπορει και μην συμβει τιποτα απ ολα αυτα αλλα αφου τα περισσοτερα μπορουμε να τα βρουμε και σε φθηνες συσκευες, γιατι οχι? Με τις τελευταιες ειδησεις που διαβασα προσφατα (sony ericsson neo v + live with walkman) αξιζει να παρεις κινητο μεχρι το πολυ 200ευρω. Πιο πανω,, σε εχει επηρεασει ο καταναλωτισμος (την σημερων ημερα(Σαββατο)). :lol: Υ.Γ..Η αναγκη για συλλογες παλιων μοντελων μετραει στο θεμα?? Edited December 2, 2011 by REDHOTSTEF Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexis36th Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 στο θετικο των συγχρονων κινητων με πολλες δυνατοτητες ειναι το οτι τα εχεις ολα σε ενα.σιγουρα δεν κανουν τιποτα το ιδιο καλα με μια εξειδικευμενη συσκευη,αλλα στους περισσοτερους πιστευω πως αρκει το "επαρκες" και συνηθως θελουν το "τελειο" μονο για μοστρα.σιγουρα η μπαταρια που γονατιζει με τοσες λειτουργιες ειναι μειον.απο την αλλη ομως πληρωνεις συνολικα λιγοτερα χρηματα.για να μην το κουραζω ολα εξαρτωνται απο το που δεχεσαι να συμβιβαστεις Παράθεση Anyone who has never made a mistake has never tried anything new nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexandros_90 Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 (edited) Εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με τον αρθρογράφο. Μπορώ να πω δεν με εκφράζει η άποψή του κι αυτό γιατί έχουμε διαφορετικές ανάγκες. Γι αυτό και μου φαίνεται ανούσιος ο διαπληκτισμός τως δυο φίλων πιο πάνω για το αν τα smartphones είναι άχρηστα ή όχι. Ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε; Ακόμα και η μόστρα ανάγκη αυτοικανοποίησης θεωρείται έστω και αν είναι πιο ψηλά στη πυραμίδα του Maslow ;). Τώρα το αν είναι λογικό ή όχι τα κινητά μας να έχουν διπύρηνο επεξεργαστή και τεράστια ραμ και πάλι σχετικό θεωρώ πως είναι. Απ τη στιγμή που υπάρχει η τεχνολογία γιατί να μην χρησιμοποιοηθεί ; Με την ίδια λογική σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει κάποιος στην Ελλάδα σε αυτοκινητόδρομο είναι τα 120 χλμ/ώρα. Γιατί εξοπλίζονται τα αυτοκίνητα με τόσο ισχυρούς κινητήρες και γιατί τα εισάγουμε ; Edited December 2, 2011 by Alexandros_90 Διόρθωση τυπογραφικού Παράθεση iPhone 4S 16 GB iPad 3 Wi-Fi & Cellular 64 GB New Entry: iPhone 5 16 GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trexed Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 παν μετρον αριστον που ελεγαν και οι αρχαιοι χωρις να θετουν ουσιαστικα ενα τελος στο καθε μετρο :lol:. ναι χρειαζετε ολη αυτη η τεχνολογια γιατι καταληγεις στο καλυτερο, το διασκεδαζεις το ολο πραγμα γιατι ανακαλυπτεις νεα μικροενδιαφεροντα στην πορεια. Αλλα με μετρο :D φτανει να μην γινει καταχρηση και πεσεις θυμα μαρκετινκ των εταιρειων. Παράθεση NowDoThis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Poet Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 (edited) Συμφωνω παρα πολυ. Χτες οδηγουσα και σκεφτομουν ποσο πιο πολυ απολαμβανω μια βολτα με τα ποδια απο οτι με το αυτοκινητο. Εγώ, καθώς διάβαζα το εναρκτήριο μήνυμα, σκεφτόμουν πόσο χρόνο ξοδεύουμε κάθε μέρα κάνοντας (ακόμα και στο σπίτι) το smartphone μας προέκταση του χεριού μας, ο οποίος χρόνος θα μπορούσε να είναι ποιοτικός χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας! Edited December 3, 2011 by Dead Poet Παράθεση Χρονοροή κινητών (*δευτερεύον): Ericsson GA318, Ericsson GH388, Ericsson GH768, Nokia 6150, Nokia 8210, Siemens C35*, Panasonic GD93*, Ericsson T29*, Nokia 8310, Nokia 5210*, Nokia 7250, NEC N400i, Sony Ericsson S700i, Sony Ericsson K800i, Samsung Omnia, Apple iPhone 3GS, Huawei Ideos X5*, LG Optimus Black*, Apple iPhone 4S*, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone SE*, Apple iPhone 6S Plus, Nokia 5*, Apple iPhone X*, Redmi Note 10*, Apple iPhone 13 Pro Max, Redmi Note 11*... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trexed Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 παιδια συμφωνω με το περιπατο, δυστηχως δεν εχουμε καταληλους χωρους οπως στο εξωτερικο. Ζουμε μες το αγχος, τις προαλλες σκεφτομουν να παω για περιπατο με την κοπελα μου και ουσιαστικα δεν υπηρχαν και πολλες επιλογες αναμεσα σε χωρους που να μην εχεις διαφημισεις γυρω σου η γενικοτερα κατι αλλο που να μην σου αποσπα την προσοχη :ninja: Οποτε εχανε και την ουσια της η βολτα ! Παράθεση NowDoThis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guskok21 Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 Πραγματικα ομορφο το αρθρο σου...και συμφωνω εν μερει..Γενικως ειμαστε θυματα του καταναλωτισμου ολοι μας (Και αυτοι που ψηφισαν υπερ αλλα και αυτοι που ψηφισαν κατα) και αυτο δεν ισχυει μονο για τα κινητα τηλεφωνα αλλα για το οτιδηποτε μας δημιουργει ψευτικες αναγκες..Σιγουρα η τεχνολογια εξελισσετε...Ολοι μας θελουμε ενα high-end Smartphone τελευταιας τεχνολογιας...Εξαρτατε ομως απο το πορτοφολι του καθενος το τι μπορει να διαθεσει και τι αναγκες εχει απο ενα τηλεφωνο...Εγω προσωπικα εχω ενα galaxy s2 και σκοπευω να το κρατησω για πολυ καιρο ακομη..Υπαρχουν ομως και τυποι για παραδειγμα που θα πουλησουν ενα κινητο σαν το s2 με την ελευση του Nexus επειδη πχ εχει καλυτερη αναλυση οθονης και οχι γιατι εχει μια σοβαρη ελλειψη που θα το κανει απαραιτητο για τις αναγκες τους..Υπαρχουν τυποι επισης που σκοτωνοντε,νευριαζουν,τσακωνοντε για ενα κινητο τηλεφωνο επειδή στα benchmarks το ταδε ειναι πιο γρηγορο απο το αλλο κ.ο.κ..Και αντι να χαιρομαστε τις συσκευες μας και ολη αυτη την τεχνολογικη εξελιξη,πραγματικα χανουμε το νοημα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fishfemale Δημ. December 2, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2011 Πριν βγουν τα κινητά, είχαμε κάποιες ανάγκες που εξακολουθούμε να έχουμε και σήμερα (επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, κτλ). Κυρίως: Kαλούσαμε στο σταθερό κάποιον, σήμερα του στέλνουμε sms. Διαβάζαμε βιβλία και εφημερίδες, σήμερα διαβάζουμε ιστοσελίδες και ebooks. Παίζαμε ηλεκτρονικά στα "ουφάδικα" και στο atari, σήμερα παίζουμε σε κονσόλες και φορητές συσκευές. Είχαμε γουόκμαν, σήμερα έχουμε mp3 στα κινητά. Στέλναμε φαξ, σήμερα στέλνουμε e-mail. Αφ' ενός λοιπόν, τα σημερινά "εξελιγμένα" κινητά, απλά μας κάνουν να ικανοποιούμε τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες μας με πιο εύκολο τρόπο, έτσι κάθε εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη. Π.χ. Όταν είμαστε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, μια βιντεοκλήση έχει μεγάλη αξία για μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν υπάρχουν άτομα με προβλήματα ακοής, τα sms είναι ο μόνος τρόπος να αναζητήσουν κάποιον φίλο τους. Όταν είμαστε σε άγνωστη περιοχή, είναι πιο απλό να ψάξεις στο gps παρά μαγαζί ν' αγοράσεις χάρτη, κτλ. Φυσικά για να κάνει ένα κινητό τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Αφ' ετέρου όμως, η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα κάποια απλά πράγματα να γίνονται περίπλοκα. Για παράδειγμα στα ψώνια, παλιά γράφαμε σ' ένα χαρτί τι θέλουμε. Σήμερα, υπάρχουν εφαρμογές κινητών που περνάς τα ψώνια, περνάς τις τιμές, σβήνεις ποια πήρες, γράφεις ποια σου λείπουν, ποια άλλαξαν τιμές, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα περιττών κινήσεων, στο όνομα της εξέλιξης. Έτσι νομίζουμε πως τις έχουμε ανάγκη, όπως και τα ακριβά κινητά. Αν κάποιος διαφωνεί, ας μου πει τι του προσφέρει ένα κινητό των 600-700 ευρώ, που δεν του το προσφέρει ένα κινητό των 200-300 ευρώ. Παράθεση Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexandros_90 Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Πριν βγουν τα κινητά, είχαμε κάποιες ανάγκες που εξακολουθούμε να έχουμε και σήμερα (επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, κτλ). Κυρίως: Kαλούσαμε στο σταθερό κάποιον, σήμερα του στέλνουμε sms. Διαβάζαμε βιβλία και εφημερίδες, σήμερα διαβάζουμε ιστοσελίδες και ebooks. Παίζαμε ηλεκτρονικά στα "ουφάδικα" και στο atari, σήμερα παίζουμε σε κονσόλες και φορητές συσκευές. Είχαμε γουόκμαν, σήμερα έχουμε mp3 στα κινητά. Στέλναμε φαξ, σήμερα στέλνουμε e-mail. Αφ' ενός λοιπόν, τα σημερινά "εξελιγμένα" κινητά, απλά μας κάνουν να ικανοποιούμε τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες μας με πιο εύκολο τρόπο, έτσι κάθε εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη. Π.χ. Όταν είμαστε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, μια βιντεοκλήση έχει μεγάλη αξία για μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν υπάρχουν άτομα με προβλήματα ακοής, τα sms είναι ο μόνος τρόπος να αναζητήσουν κάποιον φίλο τους. Όταν είμαστε σε άγνωστη περιοχή, είναι πιο απλό να ψάξεις στο gps παρά μαγαζί ν' αγοράσεις χάρτη, κτλ. Φυσικά για να κάνει ένα κινητό τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Αφ' ετέρου όμως, η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα κάποια απλά πράγματα να γίνονται περίπλοκα. Για παράδειγμα στα ψώνια, παλιά γράφαμε σ' ένα χαρτί τι θέλουμε. Σήμερα, υπάρχουν εφαρμογές κινητών που περνάς τα ψώνια, περνάς τις τιμές, σβήνεις ποια πήρες, γράφεις ποια σου λείπουν, ποια άλλαξαν τιμές, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα περιττών κινήσεων, στο όνομα της εξέλιξης. Έτσι νομίζουμε πως τις έχουμε ανάγκη, όπως και τα ακριβά κινητά. Αν κάποιος διαφωνεί, ας μου πει τι του προσφέρει ένα κινητό των 600-700 ευρώ, που δεν του το προσφέρει ένα κινητό των 200-300 ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα. Αυτός που θα πάρει το κινητό των 700 ευρώ βρίσκει το κάτι παραπάνω έστω και αν αυτό είναι η φιγούρα. Έτσι βρίσκει και το κάτι παραπάνω σε ένα πολυτελές σπίτι ή σε ένα ακριβό αυτοκίνητο. Δεν θεωρώ λάθος αλλά ούτε και σωστή την κίνηση αυτή αλλά θεωρώ λάθος το να κρίνουμε τους άλλους με βάση τις δικές μας ανάγκες. Εσένα κι εμένα μας καλύπτει ένα κινητό των 200 ευρώ κάτι που για άλλους μπορεί να είναι υπερβολή. Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πάρει ένα ακριβό γκάτζετ είτε γιατί το χρειάζεται είτε γιατί θέλει και μπορεί να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας γιατί αυτό να είναι λάθος ; Παράθεση iPhone 4S 16 GB iPad 3 Wi-Fi & Cellular 64 GB New Entry: iPhone 5 16 GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trexed Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 (edited) @fishfemale συμφωνω εν μερη μαζι σου γιατι ειναι στην ανθρωπινη φυση η περιεργεια, το αγνωστο με λιγα λογια. Στο καθε τι νεο αν σου κεντρισει το ενδιαφερον η αντιδραση ειναι λιγο πολυ η ιδια, καταληγεις να κανεις πειραματισμους. Δοκιμαζεις και το επιλεγεις ή το απορριπτεις μεχρι να πας σε κατι αλλο ποιο περιπλοκο ή ποιο απλο κλπ Θα ελεγα οτι ειναι αναλογα την γενικοτερη διαθεση του καθενος που εχει κατα καιρους ή την αλαγη ενδιαφεροντων και οχι παντα την αναγκη για εξελιξη οπως αναφερεις. Γιατι μην ξεχναμε οτι και ο καταναλωτισμος ειναι ενα ειδος ψυχαγωγιας, τονωσης του ηθικου κλπ, προσκερος μεν και χρειαζετε προσοχη γιατι δεν εχει τα αναμενομενα αποτελεσματα και μαλλον καταληγει στο αντιθετο αποτελεσμα, οπως πολυ σωστα αναφερεις. Edited December 3, 2011 by trexed Παράθεση NowDoThis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Πραγματικά το θέμα παίρνει πολλή συζήτηση αλλά που χρόνος.. Γενικά.. Ένα είναι σίγουρο.. Από όσο πιο πολλά πράγματα εξαρτάται ένας άνθρωπος, τόσο πιο εγκλωβισμένος και ανελεύθερος γίνεται.. Επομένως, όσο πιο πολλά του δίνουν, τόσο πιο πολλά ζητάει.. Και έτσι δημιουργείται ίσως κάποιο είδος "εξάρτησης".. Την αδυναμία του ανθρώπου να κρίνει τί του είναι απαραίτητο και τι όχι, εκμεταλλεύονται -μεταξύ άλλων- και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.. Προσθέτοντας και προσθέτοντας επιπλέον ικανότητες στα προϊόντα τους, δημιουργούν στους αγοραστές την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά τους είναι όντως απαραίτητα -στους περισσότερος τουλάχιστον, οι οποίοι συνήθως θέλουν να έχουν τα πιο εξελιγμένα και προηγμένης τεχνολογίας κινητά.. Πιστεύω πως από τότε που ο άνθρωπος υπερεκτίμησε τα απλά μέσα για την διευκόλυνση της ζωής του -στην συγκεκριμένη περιπτωση, τα κινητά-, ο ίδιος την δυσκόλεψε.. Και η ανάγκη του για όλο και καλύτερα κινητά -και σε κάποιες περιπτώσεις, περισσότερα- του έγινε συνήθεια. Και ως γνωστόν, όταν συνηθίζουμε κάτι, το θεωρούμε και απαραίτητο.. Τέλος πάντων, ξεφεύγω.. Και όχι λοιπόν, για να απαντήσω στο ερώτημα του θέματος, πιστεύω πως όλες αυτές οι πολυτέλειες που συνοδεύουν τα κινητά -χάρτες πλοήγησης, πυρήνες, touchscreen etc..- είναι σχεδόν άχρηστα και ανούσια. Γιατί παλιά αν χανόσουν, έψαχνες τη σωστή διαδρομή στο χάρη, κοιτούσες τις πινακίδες, ρωτούσες τον κόσμο.. Γιατί παλιά περίμενες με αγωνία τη στιγμή που θα άνοιγες τον υπολογιστή σου για να τσεκάρεις το mail σου.. Γιατί όσο λιγότερες απαιτήσεις είχες, τόσο πιο ανεξάρτητος και ανέμελος ένοιωθες.. Και δεν μιλάω για τις λειτουργίες που εγώ θεωρώ βασικές -κάμερα, μουσική κλπ. Για μένα αυτά είναι "τα βασικά" για ένα κινητό. Αυτά από μένα.. *Συγχαριτήρια στον αρθογράφο! Πολύ ενδιαφέρον κείμενο! Ακόμα κι αν δεν πέρασε το μήνυμα που ήθελε, μας προβλημάτισε πιστεύω όλους (και χαίρομαι πολύ προσωπικά, γιατί νόμιζα ότι ήμουν η μόνη που τα σκεφτόταν αυτά..) :) Ωραία κίνηση από site που βασίζεται στην "αγάπη" του κόσμου γα τα κινητά :) Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vlachaquito Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 εχετε ξεφυγει απο το θεμα παιδια. το θεμα μας δεν ειναι αν το κινητο κανει 200 ευρω η 700, αν αυτο των 200 κανει οτι κανει και τον 700.. αν ηταν ετσι, τοτε ολοι θα αγοραζαμε fiat punto, μια και κανει την ιδια δουλεια με τις μερσεντες.. το θεμα ειναι, μας χρειαζεται, ναι η οχι??? εγω προσωπικα το ξαναλεω, οτι μου ευκολυνει την ζωη, το δεχομαι ευχαριστως. και το smartphone, εμενα προσωπικα μου την ευκολυνει και με το παραπανω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trexed Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 @vlachaquito ολοι συμετεχουμε στο φορουμ οποτε εχουμε αναγκη την ενημερωση την επικοινωνια και την ανταλαγη αποψεων, ολα αυτα δεν μας τα καλυπτουν ακομη πληρως τα κινητα:lol: οποτε μην μας παρατηρεις αν ξεφυγαμε λιγο απ την στενη συζητηση του θεματος ειναι σε λογικα πλαισια. ;) Παράθεση NowDoThis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akisgr_13 Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Ωραίο θέμα. Χαίρομαι που υπάρχει συνείδηση από τους περισσότερους για το τι χρειάζονται και τι όχι πραγματικά στη ζωή τους. Αν με ρωτούσες πριν από 1 χρόνο θα σου έλεγα είναι το smartphone μου είναι άχρηστο, αλλά μου αρέσει να το έχω έστω και για τα 10 λεπτά που θα μπω στο ιντερνετ την ημέρα. Τώρα θα σου πω ότι δεν το έχω καμία απολύτως ανάγκη και το μοναδικό για το οποίο μου είναι χρήσιμο είναι για κανα τηλεφώνημα ανάγκης και για ξυπνητήρι. Τίποτα άλλο! Το skype έχει αντικαταστήσει την επικοινωνία με τους φίλους μου κατα κόρον. Πάλι καλά που έχει πολύ καλή μπαταρία (πάνω από βδομάδα) οπότε δεν έχω κανένα παράπονο τουλάχιστον από λειτουργικής άποψης. Το καλοκαίρι μάλιστα είχε έρθει επιδότηση στο οικογενειακό πακέτο κάπου 400+ ευρώ και σκεφτόμουν να πάρω καινούριο μιας και αυτό που έχω τώρα είχε κλείσει τα δύο χρόνια, αλλά πάλι καλά που δεν πήρα και τα έβαλα στο πάγιο. Γενικά καλό είναι να θαυμάζουμε τα smartphones αλλά με τόσα λεφτά χίλιες φορές να πάτε ένα ταξίδι παρά να τα δώσετε σε κάτι που θα σας αποβλακώσει. Παράθεση Nokia 6110 -> Nokia 3310 -> Sony Ericsson t68i -> Samsung E715 -> Nokia 6230i -> Sony Ericsson W880i -> Samsung Omnia HD i8910 -> HTC One -> OnePlus 3T -> OnePlus 8 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akoron Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Όταν παλιά δούλευα στο κόκκινο δίκτυο, όλοι με ρωτούσαν τι κινητό να πάρουν. Τότε τους απαντούσα, όπως άλλωστε το κάνω και σήμερα, να μου πουν τι ανάγκες έχουν για να τους προτείνω μια συσκευή. Αν θέλουν ένα κινητό απλά για να μιλούν, τους συνιστούσα κάτι απλό. Αν ήθελαν κάτι περισσότερο τους συνιστούσα ένα πιο σύνθετο. Το κακό σήμερα είναι ότι όλοι κουβαλούν ένα apple, ειδικά αυτό, επειδή είναι μόδα, και χρησιμοποιούν το 1/10 οσων κάνει. Δεν φταίει λοιπόν η τεχνολογία αλλά οι λανθασμένες επιλογές που κάνουμε στον τομέα των αγορών. Και τι δεν άκουσα για το galaxy note που αγόρασα. Παντόφλα, σανδαλι, ντουλαπα κτλ. Εγώ χρησιμοποιώ τα πάντα που έχει καθημερινά και για αυτό άλλωστε το αγόρασα. Παράθεση VirtusJunxitMorsNonSeparabit Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 (edited) Εγώ αναγκάστηκα να μεταβώ από NOKIA E55 σε iPhone 4 από τη στιγμή που έβλεπα πως καθημερινά πρέπει να παίρνω στη σχολή και τη δουλειά μου το MacBook Air. Αν για κάποιον που λείπει από τις 9.00 μέχρι 22.00 από το σπίτι και χρειάζεται (κυρίως λόγω δουλειάς - σχολής) internet το SMARTPHONE είναι μονόδρομος. Και φυσικά δεν νοείται να έχεις SMARTPHONE χωρίς κάποιο όγκο δοδομένων στο κινητό (εγώ έχω 350mb) αν και στο μαγαζί και στη σχολή έχω WIFI. Προσωπικά, αν δεν χρειάζεται κάποιος τα παραπάνω ακολουθεί απλά τη μόδα... PS: Μην παρεξηγηθώ το E55 το έχω σχεδόν 2 χρόνια και το λατρεύω (για mail, ενημερώσεις κτλ είναι καλό) Αλλά αν θες πλοήγηση και παραπάνω εφαρμογές επιλέγεις κάτι άλλο. Έχω Air 1ης γενιάς εδώ και 3-4 χρόνια για αυτό επέλεξα iPhone (250€ έδωσα καινούριο, δεν ξέρω αν θα έδινα 650€)... Επίσης, δεν ήθελα να έχω iPod, ψηφιακή φωτογραφική ξεχωριστά οπότε επέλεξα κάτι να με καλύπτει σε όλα! (από τη στιγμή που έχει βγει αδιάβροχη-ανθεκτική θήκη για καλοκαίρι είναι μια χαρά από tough Olympus που ήθελα να αγοράσω) Edited December 3, 2011 by DemetreKre Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokel Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 το θεμα με την τεχνολογια ειναι οπως και με οτιδηποτε αλλο το μετρο σαν χρηστης της τεχνολογιας ο οποιοσδηποτε ζηταει μια συσκευη να τα κανει ολα και τελεια στο τεχνολογικο κοματι της ζωης του δηλαδη μια οθονη που εξαφανιζεται και ειναι τηλεφωνο-υπολογιστης-φωτογραφικη-gps-fax-εκτυπωτης-mp3 κλπ το θεμα λοιπων ειναι η λελογισμενη χρηση και οχι η τεχνολογια δεν σκωτονει αυτο ειναι ανθρωπινο προνομοιο αλλωστε ειμαστε το μονο ειδος που σκοτωνει για πλακα Παράθεση http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bikiapo Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Παιδιά πιστεύω ότι η τεχνολογία κάνει καλο στον άνθρωπο αλλα μέχρι ένα σημείο!τα πράγματα έχουν ξεφύγει τον τελευταίο καιρό κάθε μέρα βγαίνει και ένα τηλ με καλύτερες δυνατότητες.πλεον οι πιο πολλοί είναι αιχμάλωτοι της τεχνολογίας και πιστεύουν ότι αν έχουν ένα κινητο με 10 πυρήνες θα κάνουν καλύτερα like στο Facebook.αυτά και απο εμένα και μπράβο για το αρθρο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ofis Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 κατ'εμέ το αντίθετο από το άρθρο ισχύει. υπερβολή και άχρηστη και χωρίς ανταποδοτικότητα ήταν η ενασχόληση με dumphones προ της έλευσης των smartphones. τόνοι χρημάτων έπεφταν σε υπερτιμημένα Νοκια με απειροελάχιστες δυνατότητες σε σχέση με τα "οικονομικά" , Κολπάκια και ακατανόητοι τηλεφωνικοί κωδικοί που ενεργοποιούσαν δυνατότητες, άσχημα mms, αστεία γραφικά στο 3310. Χωρίς υπερβολή το πρώτο τηλέφωνο που αγόρασα (έβγαλα δηλαδή λεφτά από την τσέπη μου και πήρα), ήταν smartphone, την έβγαζα με μεταχειρισμένα άλλων, συγγενών και φίλων, ούτε που θυμάμαι πλεον ποια ήταν, δούλευαν χαλούσαν πετιούνταν. Τα smartphones είναι κάτι επαναστατικό, ανοικτό, με ευφυείς ανακαλύψεις όπως το interface του ( pinch zoom κλπ) που έχουν να εμφανιστεί κάτι τόσο πρωτοποριακό από τα πρώτα γραφικά περιβάλοντα στα PC στα μέσα του 80. Η προτροπή να μην συμμετέχει κανείς είναι ανάλογη με το να αποθαρρύνεις τον κόσμο να εξοικειωθεί με τα PC, το ποντίκι, τα windows το drag &drop, το 80-90, που τελικά κατέληξε τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού να δουλεύει και να βγάζει το ψωμί του μπροστά σε ένα τέτοιο υπολογιστή. Η άνετη χρήση smartphone θα γίνει απαίτηση στην κοινωνία. Μόνο αναχωρητές, περίεργοι εναλλακτικοί θα απέχουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. December 3, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Η προτροπή να μην συμμετέχει κανείς είναι ανάλογη με το να αποθαρρύνεις τον κόσμο να εξοικειωθεί με τα PC, το ποντίκι, τα windows το drag &drop, το 80-90, που τελικά κατέληξε τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού να δουλεύει και να βγάζει το ψωμί του μπροστά σε ένα τέτοιο υπολογιστή. Η άνετη χρήση smartphone θα γίνει απαίτηση στην κοινωνία. Μόνο αναχωρητές, περίεργοι εναλλακτικοί θα απέχουν. Είδες πουθενά να προτρέπω κανέναν; Έναν προβληματισμό ανέπτυξα για να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο. Και γιατί να ταυτίζεται απόλυτα η πρόοδος και η ευημερία του ανθρώπινου γένους με την τεχνολογική εξέλιξη; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fishfemale Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Δεν υπάρχει λόγος να υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα. Αυτός που θα πάρει το κινητό των 700 ευρώ βρίσκει το κάτι παραπάνω έστω και αν αυτό είναι η φιγούρα. Έτσι βρίσκει και το κάτι παραπάνω σε ένα πολυτελές σπίτι ή σε ένα ακριβό αυτοκίνητο. Δεν θεωρώ λάθος αλλά ούτε και σωστή την κίνηση αυτή αλλά θεωρώ λάθος το να κρίνουμε τους άλλους με βάση τις δικές μας ανάγκες. Εσένα κι εμένα μας καλύπτει ένα κινητό των 200 ευρώ κάτι που για άλλους μπορεί να είναι υπερβολή. Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πάρει ένα ακριβό γκάτζετ είτε γιατί το χρειάζεται είτε γιατί θέλει και μπορεί να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας γιατί αυτό να είναι λάθος ; Τα όσα ανέφερα στο μήνυμα μου, ήταν απλά μια περιγραφή της δικής μου οπτικής γωνίας πάνω στο θέμα, και όχι μια διάκριση σωστού ή λάθος. Δεκτή η παρατήρησή σου για την ανάγκη της "φιγούρας" που ίσως έχει κάποιος, αλλά θέλω να πιστεύω πως σήμερα οι φιγουρατζίδες αποτελούν ένα μικρό ποσοστό που δεν είναι άξιο αναφοράς. Εγώ αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που διαλέγουν κινητό με βάση τις ανάγκες τους και πάνω σ' αυτή τη διαδικασία ίσως θεωρούν πως έχουν κάποιες που στην ουσία είναι ανύπαρκτες. @fishfemale συμφωνω εν μερη μαζι σου γιατι ειναι στην ανθρωπινη φυση η περιεργεια, το αγνωστο με λιγα λογια. Στο καθε τι νεο αν σου κεντρισει το ενδιαφερον η αντιδραση ειναι λιγο πολυ η ιδια, καταληγεις να κανεις πειραματισμους. Δοκιμαζεις και το επιλεγεις ή το απορριπτεις μεχρι να πας σε κατι αλλο ποιο περιπλοκο ή ποιο απλο κλπ Θα ελεγα οτι ειναι αναλογα την γενικοτερη διαθεση του καθενος που εχει κατα καιρους ή την αλαγη ενδιαφεροντων και οχι παντα την αναγκη για εξελιξη οπως αναφερεις. Γιατι μην ξεχναμε οτι και ο καταναλωτισμος ειναι ενα ειδος ψυχαγωγιας, τονωσης του ηθικου κλπ, προσκερος μεν και χρειαζετε προσοχη γιατι δεν εχει τα αναμενομενα αποτελεσματα και μαλλον καταληγει στο αντιθετο αποτελεσμα, οπως πολυ σωστα αναφερεις. Δεκτή και η άποψης της ψυχαγωγίας μέσα από τον καταναλωτισμό, αφού αυτό το φαινόμενο το παρατηρούμε και σε άλλα προϊόντα της αγοράς στα οποία προσανατολίζονται οι καταναλωτές χωρίς να τους είναι οπωσδήποτε απαραίτητα. εχετε ξεφυγει απο το θεμα παιδια. το θεμα μας δεν ειναι αν το κινητο κανει 200 ευρω η 700, αν αυτο των 200 κανει οτι κανει και τον 700.. αν ηταν ετσι, τοτε ολοι θα αγοραζαμε fiat punto, μια και κανει την ιδια δουλεια με τις μερσεντες.. το θεμα ειναι, μας χρειαζεται, ναι η οχι??? εγω προσωπικα το ξαναλεω, οτι μου ευκολυνει την ζωη, το δεχομαι ευχαριστως. και το smartphone, εμενα προσωπικα μου την ευκολυνει και με το παραπανω... Προφανώς αναφέρεσαι σε μένα που έθιξα το θέμα της τιμής, επομένως οφείλω να σου εξηγήσω πως την χρησιμοποίησα απλά για να ορίσω τα smartphones που κάνουν ό,τι θέλεις χωρίς να χρειάζεται να έχουν κάποιον επεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας για παράδειγμα. Δεν ήταν το θέμα η σύγκριση μεταξύ των κινητών, αλλά οι ανάγκες, που σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι μπορούν να εκπληρωθούν μόνο από ακριβά κινητά τελευταίας τεχνολογίας, κάτι που δεν ισχύει πάντα. Και τι δεν άκουσα για το galaxy note που αγόρασα. Παντόφλα, σανδαλι, ντουλαπα κτλ. Εγώ χρησιμοποιώ τα πάντα που έχει καθημερινά και για αυτό άλλωστε το αγόρασα. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το θέμα είναι πως όλα όσα κάνει το Note, το κάνουν κι άλλα φτηνότερα κινητά και όχι απαραίτητα τελευταίας τεχνολογίας. Αν μου φέρεις σαν επιχείρημα τη μόνη διαφορά η οποία είναι το πενάκι, θεωρώ πως είναι μια ανάγκη που "δημιουργήθηκε" με το συγκεκριμένο κινητό, γιατί αν υπήρχε ανέκαθεν, θα έκαναν ακόμα θραύση τα windows mobile που έχουν πενάκι, και όχι όλα τα υπόλοιπα (Symbian, Android, iOS). Όλα τα παραπάνω που έγραψα αποτελούν απλώς τις απόψεις μου, υπο το πρίσμα της δικής μου οπτικής γωνίας. Δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστα :) Παράθεση Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου... [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thespecialist Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 (edited) κατ'εμέ το αντίθετο από το άρθρο ισχύει. υπερβολή και άχρηστη και χωρίς ανταποδοτικότητα ήταν η ενασχόληση με dumphones προ της έλευσης των smartphones. τόνοι χρημάτων έπεφταν σε υπερτιμημένα Νοκια με απειροελάχιστες δυνατότητες σε σχέση με τα "οικονομικά" , Κολπάκια και ακατανόητοι τηλεφωνικοί κωδικοί που ενεργοποιούσαν δυνατότητες, άσχημα mms, αστεία γραφικά στο 3310. Χωρίς υπερβολή το πρώτο τηλέφωνο που αγόρασα (έβγαλα δηλαδή λεφτά από την τσέπη μου και πήρα), ήταν smartphone, την έβγαζα με μεταχειρισμένα άλλων, συγγενών και φίλων, ούτε που θυμάμαι πλεον ποια ήταν, δούλευαν χαλούσαν πετιούνταν. Τα smartphones είναι κάτι επαναστατικό, ανοικτό, με ευφυείς ανακαλύψεις όπως το interface του ( pinch zoom κλπ) που έχουν να εμφανιστεί κάτι τόσο πρωτοποριακό από τα πρώτα γραφικά περιβάλοντα στα PC στα μέσα του 80. Η προτροπή να μην συμμετέχει κανείς είναι ανάλογη με το να αποθαρρύνεις τον κόσμο να εξοικειωθεί με τα PC, το ποντίκι, τα windows το drag &drop, το 80-90, που τελικά κατέληξε τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού να δουλεύει και να βγάζει το ψωμί του μπροστά σε ένα τέτοιο υπολογιστή. Η άνετη χρήση smartphone θα γίνει απαίτηση στην κοινωνία. Μόνο αναχωρητές, περίεργοι εναλλακτικοί θα απέχουν. μαλλον δεν εχεις πιασει την εννοια της λεξης 'κινητο τηλεφωνο'... και γενικα δεν εχεις καταλαβει την ολη τεχνολογια και τα ξεχωριστα της τμηματα που εξελιχτηκε για να δημιουργηθει ενα κινητο τηλεφωνο. Νομιζεις οτι η αλλαγη απο 'dumb' σε 'smart' οφειλεται σε καποια φοβερη αναπτυξη της τεχνολογιας; Απλα, ειναι θεμα μεγεθους... Απο ποιοτητα, μονο προς τα πισω πανε τα 'smart'... Τι θελω να πω: το 'smart' ειναι ενα 'dumb', με χαλια ψηφιακη καμερα και φωτ.μηχανη. Η ψηφ.μηχανη και καμερα υπηρχαν και ΠΡΙΝ βγει το 'smart'... Ο browser υπηρχε πολυ πιο πριν απο το 'smart'. Ειναι οπως το porsche cayenne: για σενα ειναι 'smart' και το suzuki samourai ειναι 'dumb'. Σαν τζιπακια ομως, τα samurai στελνουν στο βουνο το cayenne αδιαβαστο... ποιο ειναι το 'smart' και ποιο ειναι το 'dumb' τωρα; Ενημερωτικά, η porsche εφτιαξε τζιπ και δε διαθέτει λαστιχα για τζιπ! οσο αφορα τη φοβερη τεχνολογικη εξελιξη, αυτη εγινε οταν το σταθερο τηλεφωνο ξαφνικα εγινε κινητο... Ολα τα άλλα ειναι extras πραγμάτων, που ηδη υπηρχαν, απλα τα μειωσαν σε μεγεθος, αλλά χανουν πολυ (ακομα) σε ποιοτητα. Οταν βγει κινητο με 3gb RAM, 320 σκληρο και optical zoom x30, τοτε ξανακανουμε τη συζητηση... μεχρι τοτε, δεν το βρισκω εξυπνο καποιος να περηφανευεται επειδη εχει χαλια ψηφ.καμερα και φωτ.μηχανη και επεξεργαστη 1,2 στο κινητο του... αντιθέτως, παραδεχομαι καποιον που ξεχναει πότε φόρτισε τελευταια φορά το κινητο του ;) ολα αυτα που εγραψα ειναι προσωπικη μου γνωμη, παντα με σεβασμο στα φιλαρακια ;) Edited December 3, 2011 by thespecialist Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rookie1 Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 από τη στιγμή που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που πολλές διαφορετικές συσκευές μπορούν να ενσωματωθούν σε μία, η ανάγκη για κινητό τελευταίας τεχνολογίας είναι λίγο-πολύ επιβεβλημένη. Απο ποιούς είναι επιβεβλημένη; Απο τα τμηματα marketing των εταιρειών μήπως; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rookie1 Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 ...να σου πω και κατι άλλο: αφου το laptop που εχω (οπως και γενικα τα περισσοτερα laptops) 'γονατιζει' οποιοδηποτε smartphone, γιατι να αγορασω smartphone; 'Smartphone' = συνδυασμος μετριου τηλεφωνου - που χανει σε αυτονομία μπαταριας (απλο phone vs smartphone) + μετριου υπολογιστη - που χανει σε μεγεθος οθονης (smartphone vs laptop). Δε χρειαζεται να γραψω για ταχυτητες/RAM/σκληρους κτλ... Πολύ σωστή επισήμανση +1 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
emperor4her Δημ. December 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2011 Καλα ολα αυτα, περι πλασματικων αναγκων κλπ κλπ.. Θελω να επισημανω ομως οτι επειδη δεν ειμαι κοπελα να κουβαλαω μαζι μου τσαντα και μεσα να εχω ψηφιακη, ΝΑΙ εχω τραβηξει αρκετες φωτογραφιες που χωρις αυτο δεν θα το ειχα κανει. επισης να πω οτι το gps με εχει βγαλει ασπροπροσωπο παμπολες φορες. Συμπερασμα, ενα gps 150Ε, μια φωτογραφικη 100Ε, ενα μετριο κινητο 200Ε. Γιατι να μην δωσω 500-600 και να τα εχω ολα σε ενα? και οχι δεν μπαινω fb, δεν εχω twiter, δεν ακουω ιδιαιτερα μουσικη, δεν κοιταω καθε λιγο και λιγακι τα Mail μου και φυσικα δεν παιζω τα πουλακια..! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts