Jump to content

Ειδήσεις

Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλά αυτά φίλε τα παρουσιάζει ο καθένας όπως τον συμφέρει κ όπως τον βολεύει, είτε αυτός ο καθένας είναι η κυβέρνηση, είτε τα ΜΜΕ είτε ο οποιοσδήποτε! Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την "ειρηνικότητα" της διαδήλωσης. Δεν είδα τα ΜΑΤ να την πέφτουν σε όλες τις ειρηνικές διαδηλώσεις

• Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειρηνικά διαδήλωναν, τα ΜΑΤ τους τη πέσαν.. Όπως την πέσαν στους συμφοιτητές μου πέρυσι τον Μάιο.

Koίτα, εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τα στρουμφάκια. Ειδικά από τη στιγμή που δεν ήμουν εκεί για να ξέρω τι έγινε. Αν όμως μου φέρνεις σαν παράδειγμα τις φοιτητικές διαδηλώσεις, ξέρουμε ότι αυτές δεν είναι πάντα ειρηνικές. Ίσως όχι με ευθύνη των ίδιων των φοιτητών αλλά των "γνωστών-αγνώστων". Αλλά ας μην το πάμε αλλού το θέμα.

Η ερώτησή μου είναι άλλη (και σαφής): αφού η κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκριμένη περιοχη είναι παράνομη (όπως λέει το video των κατοίκων) έχουν προσφύγει στο ΣτΕ; Και αν ναι, τι έχει αποφανθεί αυτό;

Πάντως σε κουβέντα που είχα με οικογενειακό μου γνωστό ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός και γνωρίζει 2 πράγματα παραπάνω από εμένα, μου είπε ότι αν η κατασκευή γίνει σωστά οι κάτοικοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Προφανώς εννοούσε την περίπτωση του να υπάρχει μόνωση του εδάφους του ΧΥΤΑ με ειδικά υλικά! Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί δεν μπορεί να είναι αδιαπέραστο από την υγρασία γιατί τότε θα εγκλωβίζετε η υγρασία και ο ΧΥΤΑ θα γίνε βούρκος τελικά! Άρα θα χρησιμοποιηθεί υλικό που επιτρέπει να περάσει η υγρασία! Όποτε τα νερά της βροχής θα αποστραγγίζουν όλες τις βλαβερές ουσίες από τα σκουπίδια και θα τις πηγαίνουν στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα! Οπότε ασφαλής ΧΥΤΑ δεν μπορεί να υπάρχει!

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των κατοίκων - εάν η κατασκευή του ΧΥΤΑ είναι παράνομη όπως αναφέρεται στο video που παρέθεσες, τότε οι κάτοικοι έχουν μια σειρά από εργαλεία διαμαρτυρίας τα οποία είναι και πιο ειρηνικά αλλά και πιο αποτελεσματικά από τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ: από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Για να καταλάβεις ότι το κέρδος υπερέχει δικαστηρίων και Ε.Ε. να σε ενημερώσω ότι στην Καβάλα η ΔΕΗ ήθελε να κάνει εργοστάσιο ρεύματος με λιθάνθρακα σε υγροβιότοπο προστατευμένο από συνθήκη της Ε.Ε. (συνθήκη Ramsat νομίζω) αλλά με μια υπουργική απόφαση περιορίσθηκε σε τέτοιο μέγεθος ο υγροβιότοπος ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την Ε.Ε. !!!! Τελικά η κατασκευή του εργοστάσιου αναβλήθηκε όχι λόγο ενός δικαστηρίου ή της Ε.Ε. αλλά λόγο αυτού…

10000 άτομα σε διαδήλωση στην Καβάλα στις 28/02/08

http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_21461_1.asp

http://www.xronos.gr/reportage/detail.php?ID=39112

Βίντεο για το θέμα του Λιθάνθρακα

http://www.youtube.com/watch?v=fF1sjrxXc5k

Οι κάτοικοι των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας (όχι μόνο στη Λευκίμη) που φωνάζουν για την κατασκευή ΧΥΤΑ κοντά στα σπίτια τους κάνουν οι ίδιοι ανακύκλωση ή τα περιμένουν όλα (ως συνήθως) από το κράτος;

Για να κάνεις ανακύκλωση πρέπει να σου δοθεί η δυνατότητα! Παίρνοντας ως παράδειγμα την Καβάλα, μονάχα χαρτί μπορείς να ανακυκλώσεις εδώ! Τα γυάλινα μπουκάλια πρέπει να τα πας στην Κομοτηνή και τα χάλκινα κουτάκια στις Σέρρες γιατί μονάχα εκεί υπάρχει ανακύκλωση αυτών των υλικών! Όποτε και να θες, πώς να κάνεις ανακύκλωση όταν δεν σου δίνουν την δυνατότητα! :!:

Δεν μπορούν οι κάτοικοι της Λευκίμης να αναιρούν μια απόφαση πραξικοπηματικά, υπάρχουν άλλες πιο σωστές κ πρακτικές μεθόδοι από το να βγουν στους δρόμους να σκοτωθούν. Δηλαδή το επόμενο βήμα ποιο είναι ρε παιδιά? Επιθέσεις αυτοκτονίας? :blink:

Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν γίνετε ποτέ γενικό η τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα για κανένα απόλυτος θέμα; :X

.

Προφανώς εννοούσε την περίπτωση του να υπάρχει μόνωση του εδάφους του ΧΥΤΑ με ειδικά υλικά! Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί δεν μπορεί να είναι αδιαπέραστο από την υγρασία γιατί τότε θα εγκλωβίζετε η υγρασία και ο ΧΥΤΑ θα γίνε βούρκος τελικά! Άρα θα χρησιμοποιηθεί υλικό που επιτρέπει να περάσει η υγρασία! Όποτε τα νερά της βροχής θα αποστραγγίζουν όλες τις βλαβερές ουσίες από τα σκουπίδια και θα τις πηγαίνουν στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα! Οπότε ασφαλής ΧΥΤΑ δεν μπορεί να υπάρχει!

Δε γνωρίζω από τεχνικά ζητήματα, αλλά έστω ότι έχεις δίκιο και ασφαλής ΧΥΤΑ δε μπορεί να υπάρξει.

Και πάλι κάπου δεν πρέπει να γίνει αυτός; Εκτός αν βρεθεί τρόπος να στέλνουμε τα σκουπίδια στο διάστημα ή να ανακυκλώνουμε το 100%.

Για να καταλάβεις ότι το κέρδος υπερέχει δικαστηρίων και Ε.Ε. να σε ενημερώσω ότι στην Καβάλα η ΔΕΗ ήθελε να κάνει εργοστάσιο ρεύματος με λιθάνθρακα σε υγροβιότοπο προστατευμένο από συνθήκη της Ε.Ε. (συνθήκη Ramsat νομίζω) αλλά με μια υπουργική απόφαση περιορίσθηκε σε τέτοιο μέγεθος ο υγροβιότοπος ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την Ε.Ε. !!!! Τελικά η κατασκευή του εργοστάσιου αναβλήθηκε όχι λόγο ενός δικαστηρίου ή της Ε.Ε. αλλά λόγο αυτού…

10000 άτομα σε διαδήλωση στην Καβάλα στις 28/02/08

http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_21461_1.asp

http://www.xronos.gr/reportage/detail.php?ID=39112

Βίντεο για το θέμα του Λιθάνθρακα

http://www.youtube.com/watch?v=fF1sjrxXc5k

Ενδιαφέρον το παράδειγμα της Καβάλας, αλλά αυτό δε μου λέει αν έχουν δίκιο ή άδικο στη Λευκίμη. Αν έχουν δίκιο, προσέφυγαν στο ΣτΕ (το οποίο έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να πάει κόντρα στο ΥΠΕΧΩΔΕ) ή όχι; Σε κάποια άλλη αρχή;

Για να κάνεις ανακύκλωση πρέπει να σου δοθεί η δυνατότητα! Παίρνοντας ως παράδειγμα την Καβάλα, μονάχα χαρτί μπορείς να ανακυκλώσεις εδώ! Τα γυάλινα μπουκάλια πρέπει να τα πας στην Κομοτηνή και τα χάλκινα κουτάκια στις Σέρρες γιατί μονάχα εκεί υπάρχει ανακύκλωση αυτών των υλικών! Όποτε και να θες, πώς να κάνεις ανακύκλωση όταν δεν σου δίνουν την δυνατότητα! :!:

1) Διαμαρτυρήθηκε κανείς ποτέ για αυτό; Ή η μόνη τους έγνοια είναι να μη γίνει ο ΧΥΤΑ κοντά στα σπίτια τους;

2) Έστω το χαρτί που μπορείς να ανακυκλώσεις. Πόσοι το κάνουν; Δεν περιμένω ακριβή αριθμό, αλλά πάω στοίχημα ότι θα είναι μειοψηφία;

Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν γίνετε ποτέ γενικό η τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα για κανένα απόλυτος θέμα; :X

Αυτό θα έλειπε να γίνει δημοψήφισμα για το θεμα του ΧΥΤΑ (δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου). Άλλωστε τι δημοψήφισμα να γίνει;

"Θέλετε να γίνει ΧΥΤΑ κοντά στο σπίτι σας". Για ψάντεψε το αποτέλεσμα :lol:

Ενδιαφέρον το παράδειγμα της Καβάλας, αλλά αυτό δε μου λέει αν έχουν δίκιο ή άδικο στη Λευκίμη. Αν έχουν δίκιο, προσέφυγαν στο ΣτΕ (το οποίο έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να πάει κόντρα στο ΥΠΕΧΩΔΕ) ή όχι; Σε κάποια άλλη αρχή;

Λοιπόν καθότι δεν σε έπεισε το παράδειγμα της Καβάλας (που το έζησα από πρώτο χέρι και το ξέρω πολύ καλά) κοίτα να "κουφαθεί" για το τι έγινε στην Κέρκυρα!

Τα ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των κατοίκων να σταματήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ

http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/03/blog-post_104.html

Ο λόγος της ακύρωσης ποιος ήταν;;;;;;;

(Ελπίζω να κάθεσαι τώρα που θα τον διαβάσεις)

Η προσφυγή απορρίφθηκε όχι γιατί το ΣτΕ έκρινε οτι η χωροθέτηση έγινε νόμιμα ή οτι η λειτουργία του ΧΥΤΑ δεν θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο οικοσύστημα και στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Η απορριπτική απόφαση στηρίχτηκε στην μή νομιμοποίηση του συλλόγου να ασκήσει αίτηση ακύρωσης.

http://lefkimmi.sosblog.com/lefkimmi-blog-b1/lefkimmi-blog-b1/Aouoaoc-oio-OoA-ooci-asococ-aiaooieo-eae-aeynuoco-oio-OOA-Iuoeao-EYneonao-b1-p15.htm

Δηλαδή το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα επειδή έκρινε ότι αυτός που κατέθεσε το αίτημα ακύρωσης (Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λευκίμμης «Αλεύχιμον» κατά του Συνδέσμου Καθαριότητας και της εταιρείας ΔΟΜΟΚΑΤ ) δεν μπορεί να το κάνει αυτό!!!!!!!!!! :blink::blink::blink::X

Αυτό θα έλειπε να γίνει δημοψήφισμα για το θεμα του ΧΥΤΑ (δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου). Άλλωστε τι δημοψήφισμα να γίνει;

"Θέλετε να γίνει ΧΥΤΑ κοντά στο σπίτι σας". Για ψάντεψε το αποτέλεσμα :lol:

Γιατί να μην γίνει δημοψήφισμα; Αφού η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη οτι είναι νόμιμη σε όλα της τα θέματα σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ και ότι δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής, ας κάνει δημοψήφισμα αφού πρώτα πείσει του κατοίκους ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της!

Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται! Αρά αφού δεν κάνει δημοψήφισμα σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι «καθαρός ουρανός» και «φοβάται τις αστραπές»!

Τόσο απλό είναι! ;)

.

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν με οποιοδήποτε κόστος. Ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να πείσει την κάθε μονάδα για το ότι δεν θα βλάψουν τα χυτά την υγεία της.

Άλλωστε παίζουν κ άλλοι παράγοντες για να μη θέλει κάποιος ΧΥΤΑ κοντά του, λέγε με αξία κτημάτων κλπ. Πιστεύεις αλήθεια ότι αν γινόταν δημοψήφισμα υπήρχε κανείς που θα έλεγε ΝΑΙ ΚΤΙΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΧΥΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ?

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν με οποιοδήποτε κόστος. Ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να πείσει την κάθε μονάδα για το ότι δεν θα βλάψουν τα χυτά την υγεία της.

Άλλωστε παίζουν κ άλλοι παράγοντες για να μη θέλει κάποιος ΧΥΤΑ κοντά του, λέγε με αξία κτημάτων κλπ. Πιστεύεις αλήθεια ότι αν γινόταν δημοψήφισμα υπήρχε κανείς που θα έλεγε ΝΑΙ ΚΤΙΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΧΥΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ?

ΧΥΤΑ δίπλα στο σπίτι του κανείς δεν θα θέλει! Εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών θα θέλουν πολλοί όμως αρκεί να ενημερωθούν για το θέμα!!! Δίνει θέσεις εργασίας!

Στην Καβάλα δύο δήμοι μαλώνουν για το ποιος θα πάρει το εργοστάσιο αυτό!

Το αναθεωρημένο σχέδιο για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας ΑΜΘ («Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων»), το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Συνοχής για χρηματοδότηση με περίπου 25 εκ. ευρώ, προβλέπει: διαμόρφωση των ήδη λειτουργούντων ΧΥΤΑ στους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας, και δημιουργία δύο ΧΥΤΑ στα νησιά, Σαμοθράκη και Θάσος (λόγο του μικρού όγκου σκουπιδιών που δεν συμφέρει, για την ώρα, να μεταφέρονται στα κέντρα διαλογής). Επίσης: δημιουργία 15 σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στους πέντε νομούς, 6 κέντρα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), διεύρυνση χρήσης της σιδηροδρομικής γραμμής για την μεταφορά των απορριμμάτων και πλήρη αποκατάσταση των 311 ΧΑΔΑ όλης της περιφέρειας και λειτουργία μόνο των 34 εξ αυτών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Σχετικά με το ΧΥΤΥ ( χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων), η τροποποίηση προβλέπει δύο εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

Στην Βιέννη το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, λειτουργεί στην κεντρική πλατεία, δίπλα στο σταθμό του μετρό και σε υπουργεία, δίχως κανείς να παίρνει μυρωδιά! Το εργοστάσιο της Βιέννης είναι ένα από τα 11 που λειτουργούν στην αυστριακή πρωτεύουσα των 1.600.000 κατοίκων. Εκεί καταλήγει το 25% των απορριμμάτων της πόλης. Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1972 και όπως βεβαιώνουν όσοι το έχουν επισκεφθεί «δε μυρίζει το παραμικρό» ακόμη κι αν σταθείς δίπλα του». Στο εργοστάσιο γίνεται διαλογή και στη συνέχεια αποτέφρωση των απορριμμάτων ενώ στο τέλος βγαίνει ένα μικρό σε όγκο υπόλειμμα, που έχει τη μορφή χαλικιού. Το εργοστάσιο δεν καίει απλώς σκουπίδια για να μειώσει τον όγκο τους, αλλά αξιοποιεί την ενέργεια που εκλύεται από την καύση κι έτσι μέσα από ένα σύστημα τηλεθέρμανσης προμηθεύει με ζεστό νερό το 36% των νοικοκυριών της Βιέννης.

Το πρόβλημα είναι ένα τέτοιο εργοστάσιο απαιτεί την υπάρξη ΧΥΤΥ (χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) αλλά ο ΧΥΤΥ είναι καλύτερος από τον ΧΥΤΑ.

Περισσοτερα:

http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1177392232.php

.

Η προσφυγή απορρίφθηκε όχι γιατί το ΣτΕ έκρινε οτι η χωροθέτηση έγινε νόμιμα ή οτι η λειτουργία του ΧΥΤΑ δεν θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο οικοσύστημα και στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Η απορριπτική απόφαση στηρίχτηκε στην μή νομιμοποίηση του συλλόγου να ασκήσει αίτηση ακύρωσης.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα δικαστήρια (και το ΣτΕ) βασίζονται στο γράμμα του νόμου. Προσωπικά δε μου αρέσει η τυπολατρία, αλλά τα δικαστήρια κρίνουν με βάση τους νόμους και όχι το τι φαίνεται λογικό σε εσένα, σε εμένα ή το δικαστή.

Αν ο σύλλογος δε νομιμοποιείται να ασκήσει αίτηση ακύρωσης, ας την ασκήσει η κοινότητα, ο Δήμος ή όποιος άλλος τελοσπάντων νομιμοποιείται να το πράξει.

Έχεις δίκιο ότι το ΣτΕ δεν έκρινε με βάση το αν η χωροθέτηση έγινε νόμιμα. Για την ακρίβεια, έκρινε εαυτόν αναρμόδιο να κρίνει ("5" της απόφασης) και τον Σύλλογο αναρμόδιο ("4") να αιτηθεί ακύρωση. 'Αρα δεν εξέτασε τη νομιμότητα ή μη και δε μπορούμε να ξέρουμε αν είναι νόμιμο ή μη τη στιγμή που το ΣτΕ δεν το εξέτασε!!

Γιατί να μην γίνει δημοψήφισμα; Αφού η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη οτι είναι νόμιμη σε όλα της τα θέματα σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ και ότι δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής, ας κάνει δημοψήφισμα αφού πρώτα πείσει του κατοίκους ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της!

Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται! Αρά αφού δεν κάνει δημοψήφισμα σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι «καθαρός ουρανός» και «φοβάται τις αστραπές»!

Τόσο απλό είναι! ;)

Καθόλου απλό δεν είναι, τουλάχιστον όχι όπως τα παρουσιάζεις.

Λες ότι "Αφού η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη οτι είναι νόμιμη σε όλα της τα θέματα...". Καταρχάς το δημοψήφισμα δεν κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης. Το δημοψήφισμα ζητάει την άποψη των πολιτών για ένα θέμα.

Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία (έτσι δε λέγεται; ) ο λαός δεν αποφασίζει άμεσα για κάθε θέμα που τον απασχολεί. Έχει εκλεγμένους αντιπροσώπους (τόσο στη Βουλή όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Άρα δε μπορεί να γίνεται δημοψήφισμα για κάθε απόφαση η οποία δε μας συμφέρει και στην τελική θα έπρεπε να είναι μια απόφαση καθαρά διαδικαστική! Σε κάθε δημοψήφισμα οι κάτοικοι θα λένε όχι για τη δικιά τους περιοχή και να γίνει ο ΧΥΤΑ παραδίπλα. Ε δεν πρόκειται να γίνει πουθενά.

Και αυτό γιατί εσύ λες ότι 100% ασφαλής ΧΥΤΑ δε μπορεί να υπάρξει => άρα κανείς δεν θα τον θέλει στην περιοχή του => από τη στιγμή που έχουμε όμως σκουπίδια κάπου θα πρέπει να γίνει => άρα κάποιος στην τελική θα θιχτεί. Εξήγησέ μου λοιπόν πρακτικά πως το δημοψήφισμα θα λύσει αυτό το θέμα.

Και αν θεωρείς ότι στην Ελλάδα έχουμε έλλειμα δημοκρατίας, σε ξαναρωτώ: γιατί πουθενά στον κόσμο δε γίνονται τέτοιου είδους δημοψηφίσματα; Στην Ιρλανδία έκαναν δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισσαβώνας και εμείς θα κάνουμε ένα για τον κάθε ΧΥΤΑ; :confused:

edit: Τώρα είδα και το ακριβώς από πάνω ποστ. Το παράδειγμα της Βιέννης το γνωρίζω γιατί έχω πάει και όντως είναι μέσα στο κέντρο της πόλης. Για την ακρίβεια δεν το ήξερα (αυτός είναι ο σκοπός άλλωστε) και μου το είπανε μετά, οπότε και αναρωτιόμουν πως δεν το κατάλαβα/μύρισα. :p

Για να καταλάβω, εφόσον κι εμεις θα έχουμε εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Αν ο σύλλογος δε νομιμοποιείται να ασκήσει αίτηση ακύρωσης, ας την ασκήσει η κοινότητα, ο Δήμος ή όποιος άλλος τελοσπάντων νομιμοποιείται να το πράξει.

Εδώ συμφωνώ! Γιατί όμως μέχρι τότε να μην σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να υπάρχει τελική απόφαση από δικαστήριο; Γιατί προωθούν τον ΧΥΤΑ και όχι το σχέδιο που περιγράφω στο προηγούμενο post που προωθείται στην Αν. Μακεδονία και Θράκη;

Καθόλου απλό δεν είναι, τουλάχιστον όχι όπως τα παρουσιάζεις.

Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία (έτσι δε λέγεται; ) ο λαός δεν αποφασίζει άμεσα για κάθε θέμα που τον απασχολεί. Έχει εκλεγμένους αντιπροσώπους (τόσο στη Βουλή όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και τη διακοπή των εργασιών. Αλλά μετά από "άνωθεν πιέσεις" υποχώρησαν... Δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από την στιγμή που χρηματοδοτείτε από την κεντρική κυβέρνηση...

Περισσότερα εδώ : http://www.tilekerkyra.tv/

.

Γιατί προωθούν τον ΧΥΤΑ και όχι το σχέδιο που περιγράφω στο προηγούμενο post που προωθείται στην Αν. Μακεδονία και Θράκη;

Πολύ καλή ερώτηση. Μήπως το κόστος είναι απαγορευτικό ώστε να υπάρχει από ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σε κάθε νησί;

Πάντως, ομολογώ ότι πίστευα ότι της "εναπόθεσης" των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ θα προηγείται κάποιας μορφής επεξεργασία. Όπως περιγράφεις στο ποστ σου.

Δλδ οι περισσότεροι ΧΥΤΑ που θα γίνουν στην Ελλάδα θα είναι απλά ... εκλεπτυσμένες χωματερές; Δε θα υπάρχει επεξεργασία;

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και τη διακοπή των εργασιών. Αλλά μετά από "άνωθεν πιέσεις" υποχώρησαν... Δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από την στιγμή που χρηματοδοτείτε από την κεντρική κυβέρνηση...

Όλοι οι Δήμοι χρηματοδοτούνται από το κεντρικό κράτος, αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να σηκώσουν μπαϊράκι ;) Συνήθως παίζει ρόλο βέβαια η κομματική τοποθέτηση :rolleyes: δυστυχώς, πολύ δυστυχώς.

Αν και, μπορεί να χρηματοδοτούνται (και) από το κεντρικό κράτος, αλλά ψηφίζονται από την τοπική κοινωνία.

Πάντως δε νομίζω ότι είναι στο χέρι του Δημάρχου η απομάκρυνση ή μη των ΜΑΤ. Δεν είναι στη δικαιοδοσία τους από όσο ξέρω;

Καταδικαστική απόφαση για την Τουρκία εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στη νεκρή ζώνη , κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση των άρθρων της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφορικά με το δικαίωμα στη ζωή, καθώς και με την παράλειψη διεξαγωγής αποτελεσματικής έρευνας για τις συνθήκες της δολοφονίας.

Το Δικαστήριο επεδίκασε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ και 35.000 στον πατέρα του Σολωμού. Επίσης, η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει από 15.000 ευρώ στον αδελφό του Ισαάκ και στον αδελφό του Σολωμού, και να πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.

«Σήμερα υπάρχει μια ανακοίνωση για την καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Με την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπάρχει τουλάχιστον μια ελάχιστη απονομή δικαιοσύνης, στους δύο Κύπριους που χάθηκαν» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: http://news.contra.gr/News/Cyprus/203259.html

@Johny-B: δεν το ήξερα αυτό. Γιατί άραγε δεν την είδαμε αυτή την είδηση στα δελτία ειδήσεων???

Εκτός αν την προέβαλαν και δεν το αντιλήφθηκα... :X

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Το Δικαστήριο επεδίκασε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ και 35.000 στον πατέρα του Σολωμού. Επίσης, η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει από 15.000 ευρώ στον αδελφό του Ισαάκ και στον αδελφό του Σολωμού, και να πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.

Οπότε το Δικαστήριο κοστολογεί την ζωή του Ισαάκ στο ποσό των 80.000+15.000 = 95.000€ και την ζωή του Σολωμού σε 35.000+15.000 = 50.000€ :X

Σύνολο αποζημίωσης: 95.000+50.000+12.000 = 157.000 €

Πρόστιμο σε μια χώρα για δύο δολοφονίες μονάχα 157.000 € !!!!!!!!

Αν και αναγνωρίζω την συμβολή σημασία της καταδίκης και το ότι η ζωή δεν κοστολογείτε, η αποζημίωση για να είναι ουσιαστική έπρεπε να ήταν όχι 157.000€ αλλά 157.000.000€

.

@ panosz75

Δεν ξέρω αν την δείξανε, διότι δεν πολυπαρακολουθώ τηλεόραση.:O

Δεν θα μου έκανε εντύπωση όμως. Το θέμα που πουλάει πολύ τελευταία είναι άλλο (siemens)...:ninja:

@ xenopoulos

Συμφωνώ...:worry:

@Johny-B: δεν το ήξερα αυτό. Γιατί άραγε δεν την είδαμε αυτή την είδηση στα δελτία ειδήσεων???

@ panosz75

Δεν θα μου έκανε εντύπωση όμως. Το θέμα που πουλάει πολύ τελευταία είναι άλλο (siemens)...:ninja:

:

Παιδια την ειδαμε την ειδηση σχεδον σε ολα τα δελτια ειδησεων απο το πρωι!!:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οπότε το Δικαστήριο κοστολογεί την ζωή του Ισαάκ στο ποσό των 80.000+15.000 = 95.000€ και την ζωή του Σολωμού σε 35.000+15.000 = 50.000€ :X

Σύνολο αποζημίωσης: 95.000+50.000+12.000 = 157.000 €

Πρόστιμο σε μια χώρα για δύο δολοφονίες μονάχα 157.000 € !!!!!!!!

Αν και αναγνωρίζω την συμβολή σημασία της καταδίκης και το ότι η ζωή δεν κοστολογείτε, η αποζημίωση για να είναι ουσιαστική έπρεπε να ήταν όχι 157.000€ αλλά 157.000.000€

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. :respect:

Άσε που υποψιάζομαι ότι μπορεί και να μην τα πληρώσουν καν ούτε αυτά τα ψίχουλα οι γείτονες... ;)

Παιδια την ειδαμε την ειδηση σχεδον σε ολα τα δελτια ειδησεων απο το πρωι!!

Πάλι καλά. :O

@ panosz75

...και όχι μόνο αυτό, ό,τι άσχετο υπάρχει βγαίνει στην επικαιρότητα.

Άλλωστε τι Ελλάδα θα ήμασταν αν δεν αναδεικνύαμε τα ασήμαντα θέματα και δε θάβαμε τα σημαντικά... :X

Εδώ ταιριάζει γάντι η ρίμα ενός συγκροτήματος "Έχουν βαλθεί να κάνουν τα μυαλά μας κομπόστα" ή κάτι τέτοιο - νομίζω από TerrorXcrew είναι... :O

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Το διάβασα και στο in.gr:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=913501&lngDtrID=244

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ. για παρακολούθηση φοιτητικού συλλαλητηρίου με κάμερες

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην Ελληνική Αστυνομία, επειδή κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 22 Μαρτίου 2007 και στην πορεία που ακολούθησε, λειτουργούσαν οι κάμερες, παρά την απαγόρευση, επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=914602&lngDtrID=244

Σχόλιο: 5000€ ... δηλαδή λιγότερο απο 1 ευρώ για κάθε άτομο στην πορεία! Τόσο αξίζουμε.... Λιγότερο από 1 ευρώ... Μάλιστα... Το έμαθα και αυτό....

-------------------

Μειώσεις στις τιμές των κλήσεων προς κινητά επιβάλει η Κομισιόν

Μείωση στις χρεώσεις για κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα αναμένεται να φέρει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εναρμόνιση στα λεγόμενα τέλη τερματισμού κλήσης έως το 2011. Στην Ελλάδα, η ΕΕΤΤ προτείνει μείωση στα τέλη χονδρικής έως και 52%.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=914620&lngDtrID=251

.

ειναι θεμα για ειδησεις να μια ειδηση που θα ηθελα να μαθω....επιασαν εναν ηθοποιο για πλαστογραφια,μαλιστα αυτος επαιζε λεει στη σειρα του μεγκα μαρια η ασχημη.....ξερει κανεις ποιος ειναι αυτος ο ηθοποιος;;;ειδηση χωρις να ξερουμε ποιος ειναι δεν υπαρχει.

Αυτός που έκανε τον αστυνομικό είναι, μη με ρωτήσεις πως των έλεγαν στη σειρά...

Το είδα από την εφημερίδα espresso σε περίπτερο.:p

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Ασημάκης Αλεξίου λέγεται ο ηθοποιός, έκανε τον αστυνομικό-φίλο της Αγγελικής για ένα διάστημα αλλά μετά τον αντεκατέστησαν (δεν ξέρω αν έχει σχέση με το συμβάν).

And now all I do is sit in my darkened room

And on occasion break my silence to howl at the moon

To curse every nerve and neuron in my brain

That won't stop the pain I'm feeling

And let me stop thinking...

Σχόλιο: 5000€ ... δηλαδή λιγότερο απο 1 ευρώ για κάθε άτομο στην πορεία! Τόσο αξίζουμε.... Λιγότερο από 1 ευρώ... Μάλιστα... Το έμαθα και αυτό....

Μα τι σημασία έχει το ποσό (πέρα της συμβολικής); Από τη 1 τσέπη του κράτους βγαίνει στην άλλη μπαίνει το πρόστιμο ...

Μα τι σημασία έχει το ποσό (πέρα της συμβολικής); Από τη 1 τσέπη του κράτους βγαίνει στην άλλη μπαίνει το πρόστιμο ...

Ακριβώς, το νόημα αυτού είναι να δείξει το κράτος πως αυτό που έγινε ήταν λάθος κ αναγνωρίζεται αυτό το λάθος.

Τώρα τα 5000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 1ε/άτομο δεν μπορώ να καταλάβω ποιον έχουνε ενοχλήσει.

Να δω πότε θα είμαστε ευχαριστημένοι σ'αυτή τη χώρα. Αντί να λέμε μπράβο που η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα λάθη της παραπονιόμαστε που δεν τα αναγνώρισε κάνοντας κάτι πιο θεαματικό. :w00t: