Jump to content

Ειδήσεις


Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βρετανός "χάκερ" δημιουργεί υπερβολική ένταση

 

πηγή: news.ert.gr

 

Mε ανακούφιση αλλά και καχυποψία, δέχθηκαν στην Τουρκία τον εντοπισμό ενός Βρετανού "χάκερ" που "ανέβασε" στο Διαδίκτυο τα βίντεο που πλήττουν τη μνήμη του Ατατούρκ. Ο "χάκερ", με το παρατσούκλι "stavraetos 212007", είχε υποκλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα του 18χρονου Έλληνα φοιτητή του Κώστα Παπαφλωράτου από τη Θεσσαλονίκη και τη χρησιμοποίησε για να "ανεβάσει" το προσβλητικό για τον Ατατούρκ υλικό.

 

Το υλικό αυτό, που παρουσιαζόταν στο διαδικτυακό τόπο "YouTube", αποδόθηκε στους Έλληνες και κινδύνευσε να οδηγήσει σε ελληνοτουρκικό διπλωματικό "πόλεμο". Η ενόχληση από την προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ έγινε τόσο μεγάλη που δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την TurkTelecom να εμποδίσει την πρόσβαση στο διαδικτυακό αυτό τόπο. Η εντολή αυτή αποσύρθηκε την Παρασκευή, λένε οι τουρκικές εφημερίδες που παρακολουθούν από κοντά την παραλίγο "μάχη" στο Διαδίκτυο.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ηλεκτρονικός αναγνώστης χειλιών

 

πηγή: news.ert.gr

 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA) αναπτύσσουν ένα σύστημα ηλεκτρονικής ανάγνωσης χειλιών, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του εγκλήματος. Το τριετές σχέδιο θα συλλέξει δεδομένα για την ανάγνωση χειλιών και θα τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία συστήματος αυτόματης μετατροπής των κινήσεων των χειλιών σε κείμενο, και μάλιστα σε ποικιλία γλωσσών. Το πανεπιστήμιο θα συνεργαστεί με το Κέντρο Επεξεργασίας Εικόνας και Λόγου του Πανεπιστημίου Σάρεϊ, το οποίο έχει δημιουργήσει ακριβείς και αξιόπιστους "ιχνηλάτες" προσώπου και χειλιών, και με το Τμήμα Επιστημονικής Ανάπτυξης του υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Άλλες πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας είναι η εγκατάσταση κάμερας στα κινητά τηλέφωνα ή συστημάτων αναγνώρισης φωνής στους πίνακες οργάνων των αυτοκινήτων.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Αποκωδικοποιήθηκε ένα από τα μαθηματικά μυστήρια

 

πηγή: news.ert.gr (ΑΠΕ)

 

Ένα από τα πλέον περίπλοκα μαθηματικά μυστήρια -τη λεγόμενη δομή Ε8 των αλγεβρικών ομάδων Λι- κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μαθηματικοί, πάνω από έναν αιώνα μετά την ανακάλυψή του από τον Νορβηγό μαθηματικό Σόφους Λί, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου Μαθηματικών (ΑΙΜ) στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Η επίλυση του προβλήματος επιτεύθηκε μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών και όπως τόνισε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, Πήτερ Σέιρνακ "πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που θα συμβάλει όχι μόνο στην προώθηση της βασικής έρευνας στα μαθηματικά, αλλά θα διευκολύνει επίσης τις πράξεις μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών επιτρέποντας την επίλυση περίπλοκων προβλημάτων". "Η αποκωδικοποίηση της δομής Ε8 μπορεί επίσης να συμβάλει στη διαλεύκανση εφαρμογών στα μαθηματικά και στη φυσική που δεν είχαν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια", τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Πολύ σημαντική η ανακάλυψη

 

Το Ε8 είναι ένα παράδειγμα των αλγεβρικών ομάδων του Λι, που είχε διατυπώσει το 1887 ο νορβηγός μαθηματικός Σόφους Λι για να μελετήσει θέματα συμμετρίας. "Η κατανόηση του Ε8 και των αλγεβρικών ομάδων του Λι είναι ουσιώδης για να καταλάβουμε μαθηματικά φαινόμενα στην άλγεβρα, τη γεωμετρία, τη θεωρία των αριθμών, τη φυσική και τη χημεία", λέει ο καθηγητής Σέιρνακ που είναι και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του ΑΙΜ.

 

Για τον Χέρμαν Νικολάι, διευθυντή του Ινστιτούτου Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Πότσδαμ της Γερμανίας, "η κατανόηση του Ε8 δεν συνιστά μόνο μια τεράστια πρόοδο στα μαθηματικά, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τους φυσικούς στην προσπάθεια διατύπωσης της ενοποιημένης θεωρίας", που αποτελεί και το "Άγιο Δισκοπότηρο" της Φυσικής. "Από την ανακάλυψή εδώ και πάνω από έναν αιώνα, έως σήμερα, ουδείς μπορούσε να κατανοήσει το Ε8", λέει ο Τζέφρι Ανταμς, καθηγητής Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Μερίλαντ.

 

Η έκταση και η φύση των υπολογισμών για την αποκωδικοποίηση του Ε8 μπορεί μάλιστα να συγκριθεί με την αποκωδικοποίηση του ανθρωπίνου γονιδιώματος που περιλαμβάνει όλες τις γενετικές πληροφορίες. Οι υπολογισμοί για την αποκωδικοποίηση και την παρουσίαση του Ε8, μιας δομής 248 διαστάσεων, ανέρχονται σε 60 δισεκατομμύρια ψηφιολέξεις. Αν μάλιστα όλοι αυτοί οι υπολογισμοί καταγράφονταν σε χαρτιά θα μπορούσαν να καλύψουν μια έκταση ίση με το Μανχάταν.

 

Για την επίλυση του μυστηρίου Ε8, που βαπτίστηκε "Άτλας των ομάδων Λι" συνεργάστηκαν 18 μαθηματικοί από όλον τον κόσμο, με επικεφαλής πέντε Αμερικανούς και δύο Γάλλους.

 

Η επίλυση του μυστηρίου της μαθηματικής δομής Ε8 θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο περίφημο πανεπιστήμιο ΜΙΤ στη Μασαχουσέτη.

 

Υ.Γ.

Απολογούμαι για τα τα αλλεπάλληλα posts, αλλά οι ειδήσεις ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες... :O

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνία BBC - YouTube

 

πηγή: news.ert.gr

 

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με το YouTube, τον ιστοχώρο ανταλλαγής βίντεο που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να προβάλλει αποσπάσματα από τις εκπομπές του. Το BBC ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει το κοινό των περίπου 70 εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου και να αυξήσει την ακροαματικότητα των προγραμμάτων του αλλά και την αναγνωσιμότητα της δικής του ιστοσελίδας.

Παρόμοιες συμφωνίες με το YouTube έχουν υπογράψει τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα NBC, CBS και Fox. Το BBC θα έχει τρία "κανάλια" στο YouTube, ένα ειδησεογραφικό και δύο ψυχαγωγικά. Το ειδησεογραφικό κανάλι θα προβάλλει καθημερινά περίπου 30 βίντεο. Ο διευθυντής μελλοντικών μέσων και τεχνολογιών του BBC, Άσλι Χάιφιλντ, διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα προβάλλονται ολόκληρες εκπομπές. "Το YouTube είναι ένα διαφημιστικό εργαλείο για εμάς", διευκρίνισε.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, είπε από την πλευρά του ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί μια "επαναστατική συνεργασία" που αναμένεται να προσελκύσει "νέο κοινό στη Βρετανία και στο εξωτερικό.

 

:!: Ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιοπρόσεκτη, η παραπάνω είδηση. :!:

 

:!: Καλή ''συνεργασία'' ! :)

 

- ( Τhanks to VeCo, for the news ). :)

Link to comment
Share on other sites

Αλλά, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες θα κερδίσουν ελεύθερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αντιμετωπίζουν ακόμα εμπόδια στα εσωτερικά δρομολόγια των ΗΠΑ.

 

Ωραία συμφωνία...

Δυστυχώς φαίνεται ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ακόμη να κοιτάξει ως ίσος τις ΗΠΑ...

Link to comment
Share on other sites

Πράσινο φως των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ για τη συμφωνία «Ανοικτών Ουρανών» με τις ΗΠΑ
Άντε να καταργήσουμε και την βίζα για ταξίδι στις ΗΠΑ με το καλό...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

 

★ ★ ★ ★ ★ ★

Link to comment
Share on other sites

Olive

Σήμερα 23/3 κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το περιοδικό OLIVE. Το OLIVE είναι από τα εγκυρότερα γαστρονομικά περιοδικά της Ευρώπης. Εκδίδεται σε μηνιαία βάση από το BBC και έχει σπουδαίους συνεργάτες (Οι καλύτεροι δημοσιογράφοι γεύσης του Λονδίνου, διάσημοι σεφ όπως ο Gordon Ramsay έχουν μόνιμη συνεργασία με το περιοδικό) και εξαιρετικά άρθρα. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την Daily Press Magazine εμπλουτισμένο και με ελληνικά θέματα, ενώ διευθυντής του περιοδικού είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης. Η επιτυχία του είναι σχεδόν εξασφαλισμένη.

 

Πόλεμος

Οι NBC Universal και News Corp. σε συνεργασία με τις AOL, MSN και Yahoo Inc., θα λανσάρουν το καλοκαίρι ένα online video network, το οποίο θα μεταδίδει ταινίες, σειρές , βίντεο κλιπς, με στόχο να πλήξουν το YouTube της Google. Το όνομα του δικτύου δεν υπάρχει ακόμα, αλλά αυτό που έγινε γνωστό είναι πως θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πολλά προγράμματα δωρεάν (μεταξύ τους οι σειρές Heroes και 24). Ακόμα θα είναι δυνατό και το ανέβασμα των βίντεο των ίδιων των χρηστών, όπως συμβαίνει σε όλα τα video sharing sites.

 

Κομισιόν

Και δεύτερη προσφυγή της Ε.Ε. κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά για τη μη απελευθέρωση των επίγειων ψηφιακών δικτύων για ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις.

 

Στη Γαλλία

Είναι από σήμερα διαθέσιμα στο ίντερνετ, όλα τα αρχεία του CNES (Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών), σχετικά με όλες τις περιπτώσεις ΑΤΙΑ που έχουν εμφανιστεί στη χώρα. Προς το παρόν έχουν ανέβει στο σάιτ τα 400 από τα 1600 των συμβάντων, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί η εργασία μέχρι το τέλος του χρόνου. Η επίσημη ιστοσελίδα είναι εδώ, αλλά ίσως τη βρείτε κάτω λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

 

Ε.Ε.

Πενήντα χρόνια κλείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 25 Μαρτίου. 6 χώρες το 1957, με τη συνθήκη της Ρώμης, 27 χώρες σήμερα. Η ΝΕΤ θα προβάλλει ανήμερα της δικιάς μας εθνικής επετείου στις 17.15, ένα ειδικό αφιέρωμα για τα γενέθλια της Ε.Ε.

 

Και κάτι τελευταίο για να ζηλέψουμε...

 

Στο νησί

Σήμερα ως γνωστόν, είναι η επίσημη πρώτη του PS3 στην Ευρώπη. Οι πρώτοι που αγόρασαν το PS3 σε κεντρικό κατάστημα του Λονδίνου, πήραν μαζί τους πολύ περισσότερα από ότι φαντάζονταν. Η Sony θέλοντας να τους επιβραβεύσει για την πολύωρη αναμονή τους έξω από το κατάστημα (και για λόγους διαφήμισης και προβολής ασφαλώς), δώρισε στους πρώτους 100 μια τηλεόραση HD 46 ιντσών, αξίας 2.500 λιρών, ενώ τους πλήρωσε και το ταξί για να γυρίσουν πίσω.

 

πηγή: media@sport24.gr

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Οι διαδικτυακές διευθύνσεις αποτελούνται από το πολύ 63 χαρακτήρες, λένε οι κανόνες. Ο φορέας που επιβλέπει τον διαδικτυακό χώρο .eu ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του 2006 έξι άτομα κατοχύρωσαν διευθύνσεις-γλωσσοδέτες στο απόλυτο όριο. Λιγότερο ευρηματικός από τους έξι, ο Γερμανός κωμικός που κατοχύρωσε τις διευθύνσεις aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.eu και zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.eu

Ένας άλλος Γερμανός χρήστης θέλησε να υπερηφανευτεί με τη διεύθυνση: thisisthelongesteuropeandomainname allovertheworldandnowitismine.eu («αυτόείναιτομακρύτεροευρωπαϊκόόνομα τουκόσμουκαιείναιδικόμου.eu».

Λιγότερο χιούμορ είχε μια γαλλική εταιρεία που υπόσχεται στη διεύθυνσή της ότι οι διαδικτυακές της υπηρεσίες βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων: lerelaisinternet-com-favorise-la-croissance-de-votre-entreprise.eu.

Επίσης, το χωριό της Ουαλίας που κατέχει το ρεκόρ για το μακρύτερο τοπωνύμιο του κόσμου απέκτησε το δικτυακό του τόπο: llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysilio gogogochuchaf.eu. Οι δημιουργοί του ήταν τουλάχιστον επιεικείς και κατoχύρωσαν και το εναλλακτικό όνομα llanfair.wales.com.

Για τους λάτρεις των μαθηματικών, τέλος, μια γερμανική εταιρεία τεχνολογίας κατοχύρωσε ως διαδικτυακή διεύθυνση τα πρώρα 63 δεκαδικά ψηφία της σταθεράς π, που εκφράζει την αναλογία της περιμέτρου ενός κύκλου προς τη διάμετρό του: 14159265358979323846264338327950288419 7169399375105820974944592.eu.

Ο οργανισμός EURid (Ευρωπαϊκό Μητρώο Ονομάτων Διαδικτυακών Πεδίων) ανακοίνωσε επίσης ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πεδίου .eu κατοχυρώθηκαν σχεδόν 2,5 εκατ. διευθύνσεις. Οι διευθύνσεις για τις οποίες κατατέθηκαν οι περισσότερες αιτήσεις ήταν οι sex.eu, hotel.eu, travel.eu και jobs.eu.

To ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές διευθύνσεις «ξεπέρασε κάθε προσδοκία» και το πεδίο .eu είναι το τρίτο δημοφιλέστερος για τους Ευρωπαίους που κατοχυρώνουν νέες διευθύνσεις, μετά το .de της Γερμανίας και το .uk της Βρετανίας.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το χωριό της Ουαλίας που κατέχει το ρεκόρ για το μακρύτερο τοπωνύμιο του κόσμου απέκτησε το δικτυακό του τόπο: llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochuchaf.eu. Οι δημιουργοί του ήταν τουλάχιστον επιεικείς και κατoχύρωσαν και το εναλλακτικό όνομα llanfair.wales.com.

 

Η συγκεκριμένη επιγραφή υπάρχει σε ένα κτίριο στο κέντρο του Cardiff και δείχνει την κατέυθυνση προς την οποί βρίσκεται το χωριό. Από κάτω φυσικά υπάρχει και η μετάφραση στα Αγγλικά. :p

Αύριο μεθαύριο θα περάσω μια βολτίτσα να το σημειώσω και να σας πω τι σημαίνει... :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λιγότερο ευτυχισμένα από τα παιδιά στην Ευρώπη είναι τα ελληνόπουλα, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα παιδιά δεν υπόκεινται σε προληπτικούς ελέγχους υγείας, έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και κακή επικοινωνία με τους γονείς τους. Τέσσερα στα δέκα παιδιά στη χώρα μας δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ τρία στα δέκα δεν έχουν δικό τους υπνοδωμάτιο.

 

Πηγή: http://www.flash.gr

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι μετριεται ετσι η ευτυχια αλλα τεσπα...Μερικες ερευνες γινονται για να γινονται...:rolleyes:
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα η οικονομική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο στο αν είναι κάποιος ευτυχισμένος ή όχι.

Όπως και η πίεση στην οποία ζουν τα παιδιά στη χώρα μας μαζί με την έλλειψη προσωπικού ελεύθερου χρόνου. Ειδικά στο λύκειο

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχισμένα τα Ελληνόπουλα

 

«Χάλκινο μετάλλιο» για τη χώρα μας σε έρευνα της Unicef σε 21 χώρες

 

 

Στην Ολλανδία τα παιδιά ζουν καλύτερα από κάθε άλλη ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση της Unicef, η οποία κατατάσσει τελευταίες τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Η θέση της Ελλάδας πάντως είναι καλύτερη: σε σύνολο 21 χωρών κατέχει την 13η στην ευημερία των παιδιών, ενώ επιβραβεύεται με... χάλκινο μετάλλιο, όσον αφορά στην ευτυχία τους.

 

 

 

Η έκθεση που παρουσιάστηκε χθες από το ερευνητικό κέντρο Innocenti της Unicef στη Φλωρεντία δείχνει για πρώτη φορά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά σε 21 από τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Την πρωτιά στην προσοχή που δείχνει στους νέους της κατακτά η Ολλανδία και στις έξι περιοχές που εξετάστηκαν από τους ερευνητές: υλική ευημερία, παιδική υγεία και ασφάλεια, εκπαίδευση, φιλικές και οικογενειακές σχέσεις, συμπεριφορές και κίνδυνοι και... ευτυχία ή αλλιώς υποκειμενική εκτίμηση για την ευημερία.

 

Ολλανδία, Ισπανία, Ελλάδα βραβεύονται με το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα όσον αφορά στην άποψη που έχουν τα ίδια τα παιδιά για την ζωή τους. Τι σημαίνει αυτό; Τα παιδιά κλήθηκαν να αξιολογήσουν την κατάστασή τους σε τρεις επιμέρους τομείς - στην υγεία, τη ζωή τους στο σχολείο και την προσωπική τους ευτυχία. Και στην Ελλάδα, η άποψή τους ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Ενδεικτικό είναι ότι οι έφηβοι ηλικίας 11, 13 και 15 ετών θεωρούν πως η ζωή τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

 

Βρετανία και ΗΠΑ

 

Εντυπωσιακά κακές είναι οι επιδόσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Στη Βρετανία, για παράδειγμα παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά, κατά μέσο όρο, δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τους γονείς τους, μεγαλώνουν σε περιβάλλον με ελλείψεις και είναι εκτεθειμένα σε περισσότερους κινδύνους όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το μη ασφαλές σεξ, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Παρόμοια είναι η κατάσταση των παιδιών και στις ΗΠΑ. Από την έκθεση της Unicef επιβεβαιώνεται λοιπόν πως η ανάπτυξη των παιδιών και η ευημερία τους δεν εξαρτώνται από ποσοτικούς παράγοντες, όπως ο πλούτος μιας χώρας ή μιας οικογένειας. Δεν υπάρχει δηλαδή ισχυρή ή συνεπής σχέση ανάμεσα στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και την παιδική ευημερία.

 

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι γονείς «μιλούν» με τα παιδιά τους

 

* Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ εικόνα της οικογένειας που συγκεντρώνεται στο τραπέζι για το κύριο γεύμα της ημέρας αρκετές φορές την εβδομάδα, ανταποκρίνεται σε μεγάλο ποσοστό - 70% - σε αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ελληνική οικογένεια.

 

* ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, οι περισσότεροι από τους μισούς, συνεχίζουν να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους «μιλώντας τους».

 

* ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ είναι η κατάσταση της εξάπλωσης των ναρκωτικών στις ηλικίες από 11 έως 15 ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, ποσοστό μικρότερο του 5% έχει καπνίσει κάνναβη.

 

* ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ μαθητές φαίνεται να έχουν εμπλακεί σε καβγά τον τελευταίο χρόνο, ενώ σε σημαντικό ποσοστό - 24% - έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού.

 

* Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ παιδιών για το σχολείο ποικίλλει, αλλά στο 1/3 από αυτά αρέσει πολύ.

 

* Ο ΕΝΑΣ στους πέντε 15χρονους αναφέρει πως έχει εμπειρία σεξουαλικής επαφής.

 

 

http://www.tanea.gr/data/D2007/D0215/1ko50a.gif

 

 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης της Unicef στο: http: //www.tanea.gr/docs/unicef07.pdf

 

Πηγή:http://www.tanea.gr

Το άρθρο

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα η οικονομική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο στο αν είναι κάποιος ευτυχισμένος ή όχι.

Όπως και η πίεση στην οποία ζουν τα παιδιά στη χώρα μας μαζί με την έλλειψη προσωπικού ελεύθερου χρόνου. Ειδικά στο λύκειο

 

Δηλαδη αν κανουν εξετασεις καθε εξαμηνο, εχουν δικο τους υπνοδωματιο και ηλεκτρονικο υπολογιστη θα ειναι ευτυχισμενα...;:confused:

Εγω ευτυχως ειμαι η εξαιρεση φαινεται.:p

Για το οικονομικο συμφωνω οτι δευκολυνει πολλες φορες αλλα δεν ειναι επαρκης συνθηκη για να εισαι ευτυχης.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα όχι.

Σιγά να μην είναι πιο ευτυχισμένα τα παιδιά που έχουν υπολογιστή, από αυτά που δεν έχουν. Μάλλον τα αντίθετο συμβαίνει.

Το ευτυχισμένος εδώ, είναι λάθος λέξη.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα όχι.

Σιγά να μην είναι πιο ευτυχισμένα τα παιδιά που έχουν υπολογιστή, από αυτά που δεν έχουν. Μάλλον τα αντίθετο συμβαίνει.

Το ευτυχισμένος εδώ, είναι λάθος λέξη.

Ακριβως...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Λιγότερο ευτυχισμένα από τα παιδιά στην Ευρώπη είναι τα ελληνόπουλα, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα παιδιά δεν υπόκεινται σε προληπτικούς ελέγχους υγείας, έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και κακή επικοινωνία με τους γονείς τους. Τέσσερα στα δέκα παιδιά στη χώρα μας δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ τρία στα δέκα δεν έχουν δικό τους υπνοδωμάτιο.

 

Πηγή: http://www.flash.gr

 

Ευτυχισμένα τα Ελληνόπουλα

 

«Χάλκινο μετάλλιο» για τη χώρα μας σε έρευνα της Unicef σε 21 χώρες

 

 

Στην Ολλανδία τα παιδιά ζουν καλύτερα από κάθε άλλη ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση της Unicef, η οποία κατατάσσει τελευταίες τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Η θέση της Ελλάδας πάντως είναι καλύτερη: σε σύνολο 21 χωρών κατέχει την 13η στην ευημερία των παιδιών, ενώ επιβραβεύεται με... χάλκινο μετάλλιο, όσον αφορά στην ευτυχία τους.

 

 

 

Η έκθεση που παρουσιάστηκε χθες από το ερευνητικό κέντρο Innocenti της Unicef στη Φλωρεντία δείχνει για πρώτη φορά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά σε 21 από τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Την πρωτιά στην προσοχή που δείχνει στους νέους της κατακτά η Ολλανδία και στις έξι περιοχές που εξετάστηκαν από τους ερευνητές: υλική ευημερία, παιδική υγεία και ασφάλεια, εκπαίδευση, φιλικές και οικογενειακές σχέσεις, συμπεριφορές και κίνδυνοι και... ευτυχία ή αλλιώς υποκειμενική εκτίμηση για την ευημερία.

 

Ολλανδία, Ισπανία, Ελλάδα βραβεύονται με το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα όσον αφορά στην άποψη που έχουν τα ίδια τα παιδιά για την ζωή τους. Τι σημαίνει αυτό; Τα παιδιά κλήθηκαν να αξιολογήσουν την κατάστασή τους σε τρεις επιμέρους τομείς - στην υγεία, τη ζωή τους στο σχολείο και την προσωπική τους ευτυχία. Και στην Ελλάδα, η άποψή τους ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Ενδεικτικό είναι ότι οι έφηβοι ηλικίας 11, 13 και 15 ετών θεωρούν πως η ζωή τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

 

Βρετανία και ΗΠΑ

 

Εντυπωσιακά κακές είναι οι επιδόσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Στη Βρετανία, για παράδειγμα παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά, κατά μέσο όρο, δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τους γονείς τους, μεγαλώνουν σε περιβάλλον με ελλείψεις και είναι εκτεθειμένα σε περισσότερους κινδύνους όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το μη ασφαλές σεξ, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Παρόμοια είναι η κατάσταση των παιδιών και στις ΗΠΑ. Από την έκθεση της Unicef επιβεβαιώνεται λοιπόν πως η ανάπτυξη των παιδιών και η ευημερία τους δεν εξαρτώνται από ποσοτικούς παράγοντες, όπως ο πλούτος μιας χώρας ή μιας οικογένειας. Δεν υπάρχει δηλαδή ισχυρή ή συνεπής σχέση ανάμεσα στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και την παιδική ευημερία.

 

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι γονείς «μιλούν» με τα παιδιά τους

 

* Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ εικόνα της οικογένειας που συγκεντρώνεται στο τραπέζι για το κύριο γεύμα της ημέρας αρκετές φορές την εβδομάδα, ανταποκρίνεται σε μεγάλο ποσοστό - 70% - σε αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ελληνική οικογένεια.

 

* ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, οι περισσότεροι από τους μισούς, συνεχίζουν να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους «μιλώντας τους».

 

* ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ είναι η κατάσταση της εξάπλωσης των ναρκωτικών στις ηλικίες από 11 έως 15 ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, ποσοστό μικρότερο του 5% έχει καπνίσει κάνναβη.

 

* ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ μαθητές φαίνεται να έχουν εμπλακεί σε καβγά τον τελευταίο χρόνο, ενώ σε σημαντικό ποσοστό - 24% - έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού.

 

* Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ παιδιών για το σχολείο ποικίλλει, αλλά στο 1/3 από αυτά αρέσει πολύ.

 

* Ο ΕΝΑΣ στους πέντε 15χρονους αναφέρει πως έχει εμπειρία σεξουαλικής επαφής.

 

 

http://www.tanea.gr/data/D2007/D0215/1ko50a.gif

 

 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης της Unicef στο: http: //www.tanea.gr/docs/unicef07.pdf

 

Πηγή:http://www.tanea.gr

Το άρθρο

τελικα ειναι ευτυχισμενα τα ελληνοπουλα ή οχι?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

τελικα ειναι ευτυχισμενα τα ελληνοπουλα ή οχι?

 

:lol: :lol:

Μάλλον κάποιος από τους 2 μας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης :p

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη επιγραφή υπάρχει σε ένα κτίριο στο κέντρο του Cardiff και δείχνει την κατέυθυνση προς την οποί βρίσκεται το χωριό. Από κάτω φυσικά υπάρχει και η μετάφραση στα Αγγλικά. :p

Αύριο μεθαύριο θα περάσω μια βολτίτσα να το σημειώσω και να σας πω τι σημαίνει... :)

 

Λίγο off topic αλλά σε συνέχεια της παραπάνω είδησης, το llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochuchaf σημαίνει "Saint Mary's Church in the hollow of the white hazel near a rapid whirlpool and the Church of Saint Tysilio of the red cave"... (wow!)

 

To επίσημο site του χωριού: http://www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.co.uk/index.old.php

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λίγο off topic αλλά σε συνέχεια της παραπάνω είδησης, το llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochuchaf σημαίνει "Saint Mary's Church in the hollow of the white hazel near a rapid whirlpool and the Church of Saint Tysilio of the red cave"... (wow!)

 

To επίσημο site του χωριού: http://www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.co.uk/index.old.php

 

Για να στείλεις ένα γράμμα εκεί θέλεις 5 στρέμματα φάκελο...

 

Ανεξάρτητος;

 

LOL

Link to comment
Share on other sites

Bayern4 σταμάτα να προκαλείς και να δυναμιτίζεις την συζήτηση.Ως εδώ :!:

 

Τα posts σχετικά τα θλιβερά επεισόδια στη Λαυρίου μεταφέρθηκαν σε νέο θέμα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=169173

Link to comment
Share on other sites

Το όλο θέμα θυμίζει λίγο σαπουνόπερα, αλλά είναι για πέρα ως πέρα αληθινό. Η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, χρησιμοποιεί ως υπηρεσιακό όχημα το κλεμμένο όχημα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, όπως αποκάλυψε -με σχετικό φωτορεπορτάζ- η σκοπιανή εφημερίδα "Bect" και αναπαρήγαγε η βρετανική εφημερίδα "Daily Star".

 

http://www.contra.gr/images/dailycarmesa.jpghttp://www.contra.gr/images/beckscar0704_m.jpg

 

Η κ.Γιανκουλόφσκα φυσικά και δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο -ένα πανάκριβο τζιπ της BMW- άνηκε στον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και εκλάπη προ ετών από την Ισπανία. Πως έφτασε, όμως, στα Σκόπια; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι κλέφτες κατάφεραν να περάσουν το κλεμμένο τζιπ από την Ελλάδα(!) και να το μεταφέρουν στα Σκόπια, όπου και έπεσαν στις "δαγκάνες" της Αστυνομίας.

 

Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των λαθρεμπόρων, ουδείς ενημέρωσε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πως το αυτοκίνητό του βρέθηκε και μπορεί -αν θέλει- να το παραλάβει.

 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών. Γιατί τα ΜΜΕ της χώρας αποκαλύπτουν πως η ασφαλιστική εταιρία του Μπέκαμ είχε αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας με την οποία ζητούσε να επιστραφεί το όχημα 4χ4 στον Αγγλο ποδοσφαιριστή, χωρίς να γνωστοποιηθεί το γεγονός στον Τύπο.

Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο... ξέμεινε στα Σκόπια, η κυβέρνηση φρόντισε να το αξιοποιήσει, χρησιμοποιώντας το στα διάφορα υπουργεία.:lol:

 

Οπως είναι λογικό, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις με την κ.Γιανκουλόφσκα πάντως να δηλώνει πως το όχημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αν το ζητήσει ο ίδιος ο Μπέκαμ, τότε θα του επιστραφεί. Κάτι απίθανο, αφού ο Αγγλος μέσος δεν έχει ανάγκη από ένα..... πανάκριβο μοντέλο του 2003.

 

Υ.γ. ... γιατί δεν το δίνουν σε μας που το έχουμε ανάγκη, ε? :happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μακελειό σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια με 32 νεκρούς από πυροβολισμούς

 

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/794816_b.jpghttp://i.a.cnn.net/cnn/2007/US/04/16/vtech.shooting/story.police.ap.jpg

 

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κοιτώνα και αίθουσα διδασκαλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, σκοτώντας 32 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 26. Ο δράστης στη συνέχεια έπεσε νεκρός, άγνωστο όμως εάν αυτοκτόνησε ή τον σκότωσε η αστυνομία. Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα.

 

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο δράστης έβαλε στη σειρά τους φοιτητές και άρχισε να τους εκτελεί.

 

«Σήμερα το πανεπιστήμιο χτυπήθηκε από μια τεράστια τραγωδία. Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης Τσαρλς Στέγκερ.

 

Η πανεπιστημιούπολη παραμένει κλειστή με εντολή της αστυνομίας. Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε δύο σημεία, σε έναν κοιτώνα και στο κτίριο των μηχανολόγων, απέναντι το ένα από το άλλο. Ωστόσο, μεταξύ των πρώτων πυροβολισμών στον κοιτώνα και των δεύτερων μεσολάβησαν δύο ώρες.

 

Οι φοιτητές κλήθηκαν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να μείνουν μέσα στα δωμάτιά τους και να κρατηθούν μακρυά από παράθυρα. Αργότερα διατάχθηκε η εκκένωση των χώρων του πανεπιστημίου.

 

Πολλοί φοιτητές πάντως παραπονέθηκαν ότι το πανεπιστήμιο δεν τους ενημέρωσε για την πρώτη φονική επίθεση, παρά ώρες αργότερα.

 

Η αστυνομία έφτασε αμέσως στο σημείο, ενώ οι αξιωματικοί διέταξαν να κλείσει η πανεπιστημιούπολη, δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και πάλι εξαιτίας πυροβολισμών.

 

Τον Αύγουστο του 2006 είχε αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων, καθώς δραπέτης φυλακών πυροβόλησε και σκότωσε έναν δεσμοφύλακα και τον βοηθό σερίφη, οι οποίοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβουν. Μετά τους πυροβολισμούς ο δραπέτης κρύφτηκε μέσα στο πανεπιστήμιο.

 

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, που βρίσκεται 400 χλμ νοτιανατολικά της Ουάσινγκτον, φοιτούν πάνω από 25.000 φοιτητές.

 

«Φρίκη» εξέφρασε ο Μπους

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε «φρίκη» για την πολύνεκρη επίθεση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο.

 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί την κατάσταση», ενώ την υπόθεση ερευνούν ήδη οι αρχές της Βιρτζίνια και η τοπική της αστυνομία, δήλωσε η εκπρόσωπος.

 

Η κ. Περίνο δήλωσε επίσης ότι «εφόσον ζητηθούν ενισχύσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, θα δοθούν». «Ο πρόεδρος αισθάνεται φρίκη από μια είδηση σαν αυτή και αναλογίστηκε, όταν ενημερώθηκε, σε τι κατάσταση να βρίσκονται οι συγγενείς των θυμάτων», πρόσθεσε η κ. Περίνο.

 

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

 

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αμερικανικές, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής φοιτητών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

 

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, από τις έως τώρα πληροφορίες δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής φοιτητές μεταξύ των θυμάτων. Σημειώνεται δε, ότι η επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές είναι συνεχής, ενώ στον τόπο της τραγωδίας θα μεταβεί στέλεχος της πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

 

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται σε αυτήν την χώρα πια...

Κάθε τόσο ακούμε για κάποιον/κάποιους τρελλό/ούς που παίρνουν ένα όπλο πηγαίνουν σε ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο και σκοτώνουν δίχως λόγο κόσμο.

Κρίμα και μακρυά από την χώρα μας...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...