Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Nokia 6510

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές γιατί καμία εταιρία (Nokia κτλ) δεν ακολουθά τον παλιό αυτό σχεδιασμό να βγάλει νέα συσκευή. Δηλ. σκεφτείτε ένα Nokia 6510 με Symbian (π.χ) λογισμικό... Δεν νομίζω πως είναι αρκετά δύσκολο. ...

Όμορφη ιδέα για να την υλοποιήσει η εταιρεία (ή άλλες εταιρείες που έβγαζαν τότε συσκευές) και σίγουρα θα υπάρξει αγοραστικό κοινό, έστω και περιορισμένο.

Αν και δεν υπήρξα ποτέ φίλος των Nokia (λόγω αντιπροσωπείας), το μοναδικό που είχα αγοράσει και το πούλησα σε λιγότερο από ένα μήνα ήταν το 6310i, είχαν σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου και ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακές (με τα δεδομένα του τότε) συσκευές.

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κατα τη γνωμη μου πολυ καλυτερες εποχες οσον αφορα τη κινητη τηλεφωνια.Μας δημιουργησαν τα τελευταια χρονια αναγκες που στην ουσια μας κανουν σκλαβους της τεχνολογιας.Εχουμε καταντησει να κουβαλαμε παντοφλες να κοιταμε ανα πασα στιγμη τα mail μας να παιζουμε angry birds ωραια και τι εγινε;;;μηπως γεμισε η ζωη μας λογω αυτων;Οσο ευχαριστηθηκα το 6310 το τ28ς και το 8850 δεν ευχαριστηθηκα κανενα τηλεφωνο.και δυστυχως εχω αλλαξει πολλα.Αν ξαναβαζε στη παραγωγη το 6310 σιγουρα θα το αγοραζα.Απλα πλεον δεν το βρισκω καινουργιο αλλα refurbished μονο.

Μας δημιουργησαν τα τελευταια χρονια αναγκες που στην ουσια μας κανουν σκλαβους της τεχνολογιας.

Πόσο δίκιο παίζει να΄χεις... ; Μας δημιούργησαν ανάγκες που στην ουσία δεν έχουμε! Στα τηλέφωνα σαν και αυτό υπήρχε η ανάγκη μόνο για επικοινωνία, και ο κόσμος τότε δεν ζητούσε κάτι άλλο. Τώρα θέλουμε το κινητό μας να ψήνει και καφέ!!

Edited by Conception

εγω μολις ξεθαψα ενα 5210... :D για να δουμε τι θα δουμε...

Υπάρχουν τα Nokia των 40 - 50 ευρώ που πουλάει η Vodafone για κάτι τέτοιο. Τα πλαστικά τους ειναι τραγικά, ενώ δε μιλάμε για ποιότητα οθόνης κλπ.

Πόσο να στο κοστολογούσε (λέμε τώρα) η Nokia ένα ανανεωμένο Nokia 6510i :p ? Να έχει HSDPA, οθόνη, email, Bluetooth, WLAN? 200-250 ευρώ εύκολα... Θα σου πει, αγοράζει ZTE Android με τόσα και λιγότερα...

Μήπως τελικά, δεν επιστρέφει εκείνη η εποχή πίσω με τίποτα; :(

εκτος αν χρεωκοπησουν οι εταιριες:lol::lol:

ηταν ωραιες εποχες...εκεινη την εποχη ποσο κοστιζε το 6510 σε ευρω?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

εκτος αν χρεωκοπησουν οι εταιριες:lol::lol:

ηταν ωραιες εποχες...εκεινη την εποχη ποσο κοστιζε το 6510 σε ευρω?

Νομίζω γύρω στα 300€ το είχα πάρει εγώ. Πολύ ακριβό για την εποχή του, αν αναλογιστείς τι παίρνεις σήμερα με τόσα χρήματα. Άλλες εποχές όμως τότε, άλλες τώρα. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Νομίζω γύρω στα 300€ το είχα πάρει εγώ. Πολύ ακριβό για την εποχή του, αν αναλογιστείς τι παίρνεις σήμερα με τόσα χρήματα. Άλλες εποχές όμως τότε, άλλες τώρα. ;)

Η αναλογία «πολύ ακριβό για την εποχή του», ισχύει απόλυτα και τώρα όπως βλέπετε όλοι :p

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Eιναι εντελως ατοπο παντως να το συγκρινουμε με σημερινη τεχνολογια. :p

Τι αλλο κυκλοφορουσε τοτε και τι δυνατοτητες ειχε?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η αναλογία «πολύ ακριβό για την εποχή του», ισχύει απόλυτα και τώρα όπως βλέπετε όλοι :p

ναι..ιδικα με μηλοφωνα:lol:

τοτε τα νοκια δεν ειχαν σχεδον αντιπαλο...αντε να ηταν καλη ανταγωνιστρια καμια siemens η καμια ericsson...δεν θυμαμαι τιποτα αλλο...επισης εχω ενα panasonic στο συρταρι..:lol:

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Στα ασπρομαυρα η νοκια επαιζε μπαλα μονη της.

Στα απλα εγχρωμα τα SE ηταν καλυτερα.

Στα εχρωμα smartphones παλι επαιζε μπαλα μονη της η νοκια. To προβλημα της ηταν οτι εβγαζε πολλες και ημιτελεις συσκευες αντι για μια και καλη. Αντι να κανει εναν πραγματικο SX1 αντιπαλο καθοταν και εβγαζε πρακτικα την ιδια συσκευη με μεγαλυτερη καμερα ή αλλο σχεδιασμο ή αλλες τετοιες βλακειες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στα ασπρομαυρα η νοκια επαιζε μπαλα μονη της.

Στα απλα εγχρωμα τα SE ηταν καλυτερα.

Στα εχρωμα smartphones παλι επαιζε μπαλα μονη της η νοκια. To προβλημα της ηταν οτι εβγαζε πολλες και ημιτελεις συσκευες αντι για μια και καλη. Αντι να κανει εναν πραγματικο SX1 αντιπαλο καθοταν και εβγαζε πρακτικα την ιδια συσκευη με μεγαλυτερη καμερα ή αλλο σχεδιασμο ή αλλες τετοιες βλακειες.

T39m,T28s δύο ασπρόμαυρα που η ΝΟΚΙΑ δε τα έφτανε με τίποτα.

By the way, τα αγαπημένα μου ΝΟΚΙΑ ήταν το:

1) 6510

2) 8210

3) 8850/8890

4) 8810-το καλύτερο από πλευράς κατασκευής για εμένα

5) 3310 with netmonitor και paint-τι εποχές κι αυτές

6) 5110/5130

7) 7110

8) 6210/6310

Το 6510 φοβερό για την εποχή του. Μπαταρία,σήμα,ήχος,ραδιόφωνο καμπάνα! Ωραία οθόνη,κομψός σχεδιασμός.

Πραγματικά θα το αγόραζα άνετα και σήμερα. 6510 και Τ39m μεγάλοι έρωτες. Ίσως θα έπρεπε οι εταιρείες να σκεπτούνε για επανεκδόσεις αυτών με HSDPA/BT3.0/Radio RDS κτλ Θα είχαν τρελές πωλήσεις.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μύθος, εκτός αν μιλάς για προ 97, που ναι, ισχύει.

Κάτσε, με το Nokia 6600, το απρόμαυρο, όχι το slide, γράφω πετώντας στα τυφλά ακόμα και τώρα ( good times :O )... :P Α! Και έχει βγεί το 2003...

Huawei Nova 5T

μονο που το 6600 δεν ειναι ασπρομαυρο...(οθονη(!))

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

μονο που το 6600 δεν ειναι ασπρομαυρο...(οθονη(!))

ναί, my bad. εννοούσα τα εξωτερικά πλαστικά.

Huawei Nova 5T

Κάτσε, με το Nokia 6600, το απρόμαυρο, όχι το slide, γράφω πετώντας στα τυφλά ακόμα και τώρα ( good times :O )... :P Α! Και έχει βγεί το 2003...

Και τα Siemens καλά ήταν, και τα Motorola καλά ήταν και τα Ericsson το ίδιο. Πριν το 97-98, ναι ήταν δύσκολα τα μενού. Και δεν μιλάω για Τ9 και λοιπές έξυπνες πληκτρολογήσεις, μιλάω για κανονική γραφή.

Και τα Siemens καλά ήταν, και τα Motorola καλά ήταν και τα Ericsson το ίδιο. Πριν το 97-98, ναι ήταν δύσκολα τα μενού. Και δεν μιλάω για Τ9 και λοιπές έξυπνες πληκτρολογήσεις, μιλάω για κανονική γραφή.

για greeklish μιλάω.. :) ας σταματήσουμε το offtopic όμως, γιατί δε βλέπω να μας παίρνει και πολύ ακόμα... :p

Huawei Nova 5T

T39m,T28s δύο ασπρόμαυρα που η ΝΟΚΙΑ δε τα έφτανε με τίποτα.

Granted - αυτα τα 2 ξεφευγαν σε specs (και παντα θα υπαρχει ενας killer), αλλα τα νοκια ηταν πιο ευχρηστα με την μεγαλη και τετραγωνη οθονη τους, και κρατουσαν απολυτη ομοιομορφια σαν OS απο το πιο φτηνο μεχρι το πιο ακριβο.

Kαι φυσικα η γκαμα οικονομικα ηταν πολυ μεγαλη, κατι που βοηθησε στην διαδοση τους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από τα πιο όμορφα μικρούλια της Nokia, αλλά η τιμή του απαγορευτική για πολλούς.

"Η χειρότερη άρνηση, η μεγαλύτερη απελπισία, είναι να φουντάρεις στον τόπο σου και να ζεις με τις αναμνήσεις..."

Νίκος Καββαδίας

Αχ, καταπληκτικη ιδεα η νοσταλγια!

http://img829.imageshack.us/img829/8060/dsc06030v.jpg

Απο αυτη την σειρα πιστευω οτι το πρωτο(8210) ηταν πρωτοποριακο τηλ. γιατι ηταν μικρο,λεπτο(εν αντιθεση με το 6510 που ηταν σαν πρυσμενο 8210) και πληρες,

με 4 γραμμες(εαν θυμαμαι καλα) οθονη και εβλεπες τα "εικονομηνυματα" της τοτε εποχης.

Το 6510 καλο αλλα λιγο "πισω" για την εποχη του, τοτε ειχαν αρχισει να βγαινουν τηλ. με εχρωμες οθονες (Τ68), δεν με εκανε να στεναχωριθω οταν το αποχωρηστικα.

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7

• 2 weeks later...
χμμμ.... πρεπει να υπαρχει ακομα με το κουτι του στο υπογειο καπου πλακωμενο με αλλα πραγματα.. καλα ηταν πολυ καλο για την εποχη του.. θυμαμαι το ειχα αγορασει με τον -μετεπειτα- κουμπαρο μου και καναμε μουρη οταν πηγαιναμε για καφε τα βαζαμε σε πρωτη μοστρα:lol::lol::lol: ηταν μικρο και ομορφο... επειδη ηθελα το μπεζ περιμενα μερες να το φερει στο μαγαζι αλλα ξεχωριζε...

Για την ιστορία, έχω ακόμα μια πρόσοψη της ΑΕΚ αγορασμένη από πλανόδιο...! Η ποιότητα της, βέβαια, δε συγκρίνεται με την Original (πρόσοψη) :D

• 2 weeks later...
Το 6510 Ήταν το δεύτερο κινητό μου μετα το 5110. το χρησιμοποιώ ακόμη κ λόγος είναι γιατί έχασα το Ν95 στον δρόμο πρόσφατα. Δεν εχω τα χρήματα για να πάρω αυτήν την στιγμή κάποιο καινούριο, Αλλα να σας πω.... μετά την επαναχρησιμοποίηση του 6510 νομίζω οτι θα καθυστερήσω ακόμη περισσότερο την νεα αγορά!!! Το 2002 το αγόρασα και μάλιστα εμπαινα στρατό τοτε! δύσκολο να βρεις κενη μπριζα να φορτίσει εκεί αλλά δεν με προβλημάτιζε πολύ καθώς η μπαταρία του Ηταν και ΕΙΝΑΙ ακομΗ σούπερ, την έχω αλλάξει βέβαια μια φορα, Επίσης το κινητό έχει πολύ ένταση στο ηχείο του!