Jump to content

The «Ultimate» File Sharing thread

ng78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν το πιστευω τωρα που έμαθα πως κατεβαινουν αυτα τα αρχεια (torrent) έκλεισε το greek torrents και δεν μπορω να τα κατεβασω ατυχια ε? μηπως έχεικανεις του θεμου τα cd απο τις 2 εφημεριδες που έχει κυκλοφορησει?
http://fun.diadiktyo.net/fotos/jpg/TN/TN_169.JPG

Δεν το πιστευω τωρα που έμαθα πως κατεβαινουν αυτα τα αρχεια (torrent) έκλεισε το greek torrents και δεν μπορω να τα κατεβασω ατυχια ε? μηπως έχεικανεις του θεμου τα cd απο τις 2 εφημεριδες που έχει κυκλοφορησει?

Ξανάνοιξε... :w00t:

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

με το dc++ κατεβασα ενα avi, αλλα ηταν μισοτελειωμενο. υπαρχει τροπος να το ξαναβαλω το dc++ και να βρω χρηστη ωστε να το κατεβασω ολοκληρο? το ξαναμετετρεψα σε .dctmp αρχειο. μετα τι κανω? ( αν γινεται βεβαια αυτο που λεω.. )

Μόλις ξεκίνησα να είμαι μέλος στο Greek Torents, αλλά έχω μαύρα μεσάνυχτα!

Κατέβασα ένα αρχειάκι από εκεί που λέει search που έχει επέκταση .torrent

Μετά τί το κάνω το ευλογημένο;

Πληροφορία: μπαίνω με pstn 56Κ. Έχω καμιά ελπίδα?

Αγαπώ... άρα υπάρχω!

Πρώτον με pstn μην περιμένεις πολλά, το bit torrent είναι για γρήγορες συνδέσεις.

Δεύτερον χρειάζεσαι έναν client για δίκτυα bit torrent, λίγα posts πιο πριν έχει συζητηθεί αυτό.

Έχω το εξής πρόβλημα με το emule:

Καταρχήν να πω πως μοιράζομαι την isdn σύνδεση με άλλον ένα υπολογιστή.

Λοιπόν,πρώτα έλυσα το πρόβλημα με το low id,κάνοντας port forwarding 2 ports,ένα

για το tcp και ένα για το udp.

Πλέον μου βγάζει κανονικά high id το πρόγραμα.

Αφού ξεκινήσει το emule,μετά απο καμιά ώρα αρχίζει και κατεβάζει.

Το έχω βάλει να κατεβάζει 5-6 αρχεία συγχρόνως.Η ταχύτητα που κατεβάζει είναι συνολικά

0-2 kb/sec,με ένα μέσο όρο 0.7kb/sec για ένα αρχείο μόνο.

Αν και μου βγάζει high id δεν πιστεύω πως αυτό είναι νορμάλ για μια σύνδεση 512/286 ή κάνω λάθος;;Ακόμα και μετά από 5-6 ώρες συνεχίζει με αυτό τον ρυθμό με το ρεκόρ του να είναι σε 2-3kb/sec και αυτό για κανά 10λεπτο το πολύ.

Tί ακριβώς κάνω λάθος;;Πέρα από το port forwarding τί άλλο πρέπει να γίνει;

Δουλεύω το Kerio firewall που φυσικά το έχω βάλει να επιτρέπει κανονικά την λειτουργία του emule.Το firewall των windows είναι απενεργοποιημένο.

Τα settings τα έχω βάλει αυτόματα από τον wizard του emule και είναι download 32,upload 16,upload limit τσεκαρισμένο στα 12 και download μη τσεκαρισμένο.

Hard limit 300,max connections 400 και τσεκαρισμένα και τα δύο δίκτυα (kad,ed2k).

Να πω επίσης πως upload κάνει κανονικά και μάλιστα με τη μέγιστη ταχύτητα (12) από το πρώτο λεπτό που το ανοίγω.

Anyone???

Δυστυχώς δεν αντέχω να έχω το pc να βουίζει 24 ώρες το 24ωρο,κανα-δυό ώρες το μεσημέρι και οπωσδήποτε το βράδυ το κλείνω.Δηλαδη 8 και 10 ώρες δεν είναι αρκετές για να "πάρει μπρος";Πρέπει με τις μέρες να μένει;

Δυστυχώς δεν αντέχω να έχω το pc να βουίζει 24 ώρες το 24ωρο,κανα-δυό ώρες το μεσημέρι και οπωσδήποτε το βράδυ το κλείνω.Δηλαδη 8 και 10 ώρες δεν είναι αρκετές για να "πάρει μπρος";Πρέπει με τις μέρες να μένει;

Όχι βέβαια δεν είναι αρκετές. Εγώ δεν το κλείνω καθόλου άμα θέλω να κατεβάσει ταινία. Όπως είπε ο Bayern7 πρέπει να περιμένεις κανά 2 μέρες μέχρι να πάρεις σειρά. Τουλάχιστον αρχικά. Άσε που και στο ενδιάμεσο χάνεις σειρές. Γενικά έχει μεγάλες αναμονές, μια ταινία σε 4-5 μέρες (4-5 24ωρα εννοώ) θέλει για να την κατεβάσεις (έχω 256 DSL)

Τα παραπάνω βέβαια είναι ανάλογα του τι κατεβάζεις, αν είναι δημοφιλές το αρχείο θα έρθει σχετικά γρήγορα, αν το έχουν λίγοι χρήστες όμως (κάτω από 50) τότε θα δυσκολευτείτε να το κατεβάσετε. Επίσης δώστε προσοχή στο αρχείο που θα επιλέξετε, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα full sources.

Πρακτικά αν το αρχείο έχει 0% complete sources μην το βάλετε καν, δεν θα έρθει ποτέ.

Στο e-mule πρέπει να κατεβάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι καινούριους "εξυπηρετητές"; Αν ναι από πού γίνεται αυτό; :worry:

Στο e-mule πρέπει να κατεβάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι καινούριους "εξυπηρετητές"; Αν ναι από πού γίνεται αυτό; :worry:

Αρκεί να έχεις ένα σχετικά πρόσφατο .met αρχείο (λίστα servers).

Αρκεί να έχεις ένα σχετικά πρόσφατο .met αρχείο (λίστα servers).

Από κει που λέει "Ανανέωση του server.met από URL" τι γράφουμε για να ανανεωθούν;

γιατι δεν χρησιμοποιείς Kademlia? Και εξάλλου αν χρησιμοποιείς την επιλογή να ανταλλάσεις servers με άλλους clients δεν θα χρειαστεί ποτε να κατεβάζεις σερβερς. Και ακόμα πιο πρακτικά αν ξέρεις addresses των razorback και byte devils δεν θα χρειαστείς ποτέ άλλους σερβερς. Και ακόμα ακόμα πιο πιο πρακτικά, αν έχεις kademlia δεν χρειάζεσαι servers....

Έτσι είναι το emule. Άστο μια-δυο μέρες να κάνει Upload συνέχεια, και μέτα θα πιάσεις ταχύτητα.

και κοίτα ποτέ να μην χάσεις το emule ID σου.

Επίσης δώστε προσοχή στο αρχείο που θα επιλέξετε, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα full sources.

οχι ακριβώς. Οι full sources έχουν μεγάλα QR και θα πρέπει αποκλειστικά να περιμένεις για να ανέβεις σε QR (αφού ειναι full sources, δεν χρειάζονται κάτι από σένα οπότε δεν περιμένεις απο τον UP/DN modifier να σε σπρώξει στο QR). Αυτό που χρειάζεσαι είναι όλα τα chunks να είναι στο νετ και πολλά non-full sources. Σε non full sources αφένός ανεβαίνεις περιμένοντας, αφετέρου ανεβάζοντας chunks που έχεις και δεν έχουν οι άλλοι (αυξάνει ο modifier σε σπρώχνει στο QR).

οχι ακριβώς. Οι full sources έχουν μεγάλα QR και θα πρέπει αποκλειστικά να περιμένεις για να ανέβεις σε QR (αφού ειναι full sources, δεν χρειάζονται κάτι από σένα οπότε δεν περιμένεις απο τον UP/DN modifier να σε σπρώξει στο QR). Αυτό που χρειάζεσαι είναι όλα τα chunks να είναι στο νετ και πολλά non-full sources. Σε non full sources αφένός ανεβαίνεις περιμένοντας, αφετέρου ανεβάζοντας chunks που έχεις και δεν έχουν οι άλλοι (αυξάνει ο modifier σε σπρώχνει στο QR).

Η λογική σου είναι σωστή, αλλά αν δεν έχει πολλά complete sources ενδεχομένως να αργήσει πολύ να ολοκληρώσει το αρχείο, ειδικά αν είναι μεγάλο.

Α, και ένα κολπάκι για να κατεβάσετε πιο γρήγορα ένα αρχείο: Αφού έχετε κατεβάσει μερικά MB για αρχή, πηγαίντε στο tab με τα shared files, κάντε ένα reload και βρείτε το αρχείο που κατεβάζετε. Με δεξί κλικ αλλάξτε το Priority (upload) σε Release. Αυτό θα ωθήσει το emule να δίνει το συγκεκριμένο αρχείο με προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Έτσι είναι πιο πιθανό να ανεβείτε στο QR των χρηστών οι οποίοι κατεβάζουν ταυτόχρονα με σας το ίδιο αρχείο.

Yπάρχει μήπως κάποιο tip , όταν τρέχεις το μουλάρι και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο π.χ να παίξεις ένα οnline game η να σερφάρεις στο νετ να το παγώνεις προσωρινά? (χωρίς να το κλείνεις και πάει τζάμπα το upload στο session)

Αν βάλω upload και download limit 1 KB/sec πάλι δεν είναι ικανοποιητικό...

Μήπως αποκλεισμός μέσω firewall? (Δεν το έχω ψάξει κ πολύ αυτό)

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Η λογική σου είναι σωστή, αλλά αν δεν έχει πολλά complete sources ενδεχομένως να αργήσει πολύ να ολοκληρώσει το αρχείο, ειδικά αν είναι μεγάλο.

. Αυτό που χρειάζεσαι είναι όλα τα chunks να είναι στο νετ και πολλά non-full sources.

...και το αρχείο να είναι αυτό που λέμε "well-spreaded"

Yπάρχει μήπως κάποιο tip , όταν τρέχεις το μουλάρι και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο π.χ να παίξεις ένα οnline game η να σερφάρεις στο νετ να το παγώνεις προσωρινά? (χωρίς να το κλείνεις και πάει τζάμπα το upload στο session)

Αν βάλω upload και download limit 1 KB/sec πάλι δεν είναι ικανοποιητικό...

Μήπως αποκλεισμός μέσω firewall? (Δεν το έχω ψάξει κ πολύ αυτό)

Αυτό θα 'πρεπε να είναι αρκετό, δε σου κάνει εσένα; Μήπως πρέπει να μειώσεις τον αριθμό των max. connections;

Έβαλα max connections:1 ,έκανα pause τα downloads , και έβαλα το 1ΚΒ/sec όριο.

Έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα :O αλλά μερικές φορές τα ηδη υψηλά pings στο Call of duty αυξάνονται κ άλλο... :(

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg