sp3cial Δημοσιεύτηκε November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 8, 2011 Πάντα ήθελα να κάνω αυτή την ερώτηση. Βλέπω εδώ στο φόρουμ μας, άτομα που ενώ έχουν κινητό αγοράζουν και άλλο και άλλο κτλπ... Δεν ξέρω εαν τα κρατάνε ή κάνουν συλλογή (!) αλλά γιατί όλο αυτό; Είναι εθισμός; Χρησιμεύει σε κάτι; Αξίζει να έχεις 2ο και 3ο κινητό; Αν πάρετε καινούριο τα παλιά τα πουλάτε; Τα κρατάτε; Έχω μπεί σε μεγάλο προβληματισμό και εγώ, έχω ήδη ένα κινητό παλιό (2008), το άλλο που πήρα πρόσφατα το έστειλα service και κατα βάθος δεν είμαι ευχαριστημένη με αυτό τελικά.. Τι θα κάνατε θα παίρνατε και άλλο κινητό; Δεν είναι υπερβολή; Δεν ξέρω θα ήθελα να το συζήτησω απο όλες τις μεριές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 εγω το ενα ειναι το παγιο μου και για να μην χαλαω πολλα λευτα κραταω και το παλιο μου που χρησιμοποιω το whats up που εχουν οι περισσοτεροι φιλοι μου. αλλα πολυ σπανια τα παιρνω μαζι μου και τα 2 οταν βγαινω εξω απο το σπιτι Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
le_bron Δημ. November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 Ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα... Υπαρχουν διαφορετικές κατηγορίες χρηστων. Υπάρχει ο χρήστης που θέλει να έχει ότι τελευταιο κυκλοφορεί. Αυτός συνήθως με το που βγει ένα κινητό το αγοράζει και πουλάει το παλιό. (Πορωμενος γκατζετακιας) Υπάρχει ο χρήστης ο οποίος έχει ένα iPhone ένα galaxy ktl γιατι του αρέσει να τα αλλάζει κάθε μέρα να πουλάει μούρη κτλ, γιατί απλά μπορεί. (Λεφτας) Υπάρχει ο χρήστης που αγοράζει ένα κινητό κάθε 1/2 χρόνια με την επιδότηση και συνήθως τα παλιά τα βάζει στο συρτάρι (μεσος). Υπάρχει αυτός που έχει ακόμα το 3310 και όταν χαλάσει και το τελευταίο κουμπί, όταν καεί και το τελευταίο πιξελ θα πάρει το αλκατελ με τα 15 ευρώ (δε-με-ενδιαφερει-το-αθλημα) Υπάρχει αυτός που αλλάζει κάθε 6-8 μήνες κινητό αλλά περιμένει πρώτα να πέσει η τιμή του νέου μοντέλου. (Γκάτζετακιας με λογική). Και τέλος πάντα υπάρχει το apple fanboy που θα πάρει το τελευταίο iPhone που θα το βάζει στο τραπέζι της καφετέριας και θα χτυπάει με το "I kissed a girl" (Fanboy) Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 Ιδίως το διάστημα με τους δωρεάν χρόνους των καρτοκινητών (βασικά με τα απεριόριστα) εντάθηκε το φαινόμενο να έχει κάποιος πάνω από 1... Εγώ χρησιμοποιούσα 2 μόνο για ένα διάστημα με μια κοπέλα μου για να μιλάμε φθηνά και τώρα έχει η κοπέλα μου μια συσκευή μιας και εγώ έχω απεριόριστα για vodafone ενώ το δικό της κύριο νούμερο είναι cosmote...Τις παλιές συσκευές τις έχω για ασφάλεια...σε περίπτωση που πάθει κάτι το τωρινό (βλάβη/κλοπή)...Ο μέσος χρήστης δηλαδή που λέει ο lebron... Εκτός της περίπτωσης σχέσης, φίλων ακόμα και οικογένειες έχουν ένα νούμερο για να μιλάνε απεριόριστα....Τέλος μην ξεχνάμε άτομα που έχουν το εταιρικό νούμερο και το κανονικό για εκτός δουλειάς υποθέσεις... Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που λέει ο lebron... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sp3cial Δημ. November 8, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 Ωραία τα λέτε :-) Βλέπω άτομα πχ που πάνε και το αγοράζουν νομίζω παραεισαγωγής (;) αν κατάλαβα καλά! Δεν έχει καλά καλά έρθει πχ στην Ελλάδα και τσουπ! το έχουν στα χέρια τους και ανεβάζουν reviews. Φανταστείτε ότι όταν έβλεπα κάτι τέτοια νόμιζα ότι ήταν της ομάδας Διαχείρησης του Myphone.gr και τελικά έμεινα άναυδη όταν είδα ότι ναι είναι καθημερινοί χρήστες.. Εσείς εκεί έξω, που αγοράζετε το ένα κινητό μετά το άλλο, πως στο καλό τα καταφέρνετε οικονομικά!!! :p Η αλήθεια είναι ότι κατα βάθος μου, έκανα το θέμα αυτό μήπως πειστώ να πάρω και άλλο ένα κινητό τώρα γιατί όπως είπα στο post μου το κινητό w960 μου πάλιωσε και αυτό που πήρα τώρα με απογοήτευσε οικτρά. Αλλά σκέφτομαι εαν είναι πλεονασμός να πάρω και άλλο.. (τονίζω τη κύριά μου σκέψη για να μη ξεφύγω απο το θέμα μας) ενώ το παλιό δουλεύει κουτσά στραβά και το άλλο που θα έρθει απο το service θα δουλεύει -φαντάζομαι-. Ξέρω τώρα θα μου πείτε τι κολλήματα έχω αλλά... θα ήθελα να το σκεφτώ παραπέρα.. ήδη μετάνιωσα που αγόρασα το Nokia C3-00 και μετάνιωσα ακόμα πιο πολύ που πλήρωσα μόνο 100 ευρώ για κινητό. Ενώ θα μπορούσα να πάρω ένα καλύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 γτ παραξενευεσαι που βρισκουν τα λευτα. υπαρχουν ανθρωποι ακομα και σημερα που βγαζουν πααρα πολλα λευτα και τα λευτα για ενα κινητο ειναι σταγονα στον ωκεανο τους. αλλοι που μιλανε πολλες ωρες και τους τα χαριζουν οι εταιρειες. εγω γνωστο γουνεμπορα που η βοντα για να μην φυγει απο την εταιρεια της του εδωσε 2 iphone 4 32αρια και κλησεις προς Ρωσσια με την μιση τιμη που ειχε. βεβαια πληρωνε περιπου 1000 τον μηνα. τωρα αν δεις τετοιους εξω με 2 και 3 κινητα σιγα το πραμα. βεβαια ειναι και πολλοι, οι περισσοτεροι μαλλον, που δουλευουν σε καφετεριες και 30 30 ευρο προσπαθουν να τα μασουν για να παρουν ενα κινητο μονο για μουρη.και ενα ακομα για περισσοτερη μουρη. τι να πω γιαυτους. οπου τα δινει ο καθενας Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sp3cial Δημ. November 8, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 Αλήθεια αυτό το θέμα της.. "μούρης" ποτέ δεν μου πέρασε απο το μυαλό. Σκέφτομαι εαν το να έχεις iPhone (π.χ.) πλέον είναι για μούρη...;;;! Όντως έχει τα μαλλιοκέφαλά του σε λεφτά και κάνει πολλά ευχάριστα πράγματα. Έχω ένα iPod touch που το αγαπώ για ευχαρίστηση. Ποτέ δεν θα έπαιρνα iPhone 4-5-6 λόγω κόστους.. Έχω δεί όμως άτομα που ξέρω ότι δεν θα τους χρειαζόταν ένα iPhone, θα βολεύονταν και με ένα πιο φτηνό κινητό. Ποτέ δεν μου πέρασε απο το μυαλό το θέμα της μούρης όντως και θα πώ το γιατί. Τώρα είμαστε σε μια εποχή που τα κινητά είναι πλέον κάτι πολύυυυ συνηθισμένο! Όπως και τα netbooks και τα laptops...! Παλιά θυμάμαι ένας τύπος στο σχολείο ήταν ο 1ος που πήρε απο τα πρώτα κινητά και μας το έφερε στο σχολείο να τρέξουνε τα σάλια μας.. (άλλο που ασχολήθηκα κιόλας). Μια παντόφλα Ericsson. Πιστεύω ότι περισσότερο είναι ένας μικρός εθισμός, του να έχεις κάτι ωραίο πάνω σου να ασχολείσαι και να σε ευχαριστεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 Εγω παντως εχω ενα καλο κινητο το οποιο ομως ειναι βαρυ, ενα αλλο πολυ ελαφρυ αλλα με κατωτερες λειτουργιες του πρωτου, ενα ανθεκτικο κινητο σε περιπτωσεις που απαιτουνται να εχεις ανθεκτικο κινητο, και ουτω καθε εξης. Γενικα μου αρεσει να αλλαζω κινητα γιατι τα βαριεμαι αλλα προτιμω να μην παρω οτι πιο καινουριο εχει βγει. Αλλωστε στα παλια μοντελα πεφτει και η τιμη τους. Παντως αν βλεπω τον αλλον εχει ενα ανδροιδες τηλεφωνο και ενα iphone πχ τον καταλαβαινω, γιατι ισως θελει να δει και δοκιμασει ολα τα λειτουργικα συστηματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. November 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2011 εννοειται πως εχω παρει κινητο για μουρη. τι διαολο... ουτε χιλιαδες επαφες ειχα , ουτε επρεπε να οργανωσω τα ραντεβου μου..αλλα το 7110 το μοστραρα πισω στο 2000. ή το P800 το 2003 :/ ολοι το εχουμε περασει σε καποια φαση αυτο Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. November 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2011 Πάντα ήθελα να κάνω αυτή την ερώτηση. Βλέπω εδώ στο φόρουμ μας, άτομα που ενώ έχουν κινητό αγοράζουν και άλλο και άλλο κτλπ... Δεν ξέρω εαν τα κρατάνε ή κάνουν συλλογή (!) αλλά γιατί όλο αυτό; Είναι εθισμός; Χρησιμεύει σε κάτι; Αξίζει να έχεις 2ο και 3ο κινητό; Αν πάρετε καινούριο τα παλιά τα πουλάτε; Τα κρατάτε; Έχω μπεί σε μεγάλο προβληματισμό και εγώ, έχω ήδη ένα κινητό παλιό (2008), το άλλο που πήρα πρόσφατα το έστειλα service και κατα βάθος δεν είμαι ευχαριστημένη με αυτό τελικά.. Τι θα κάνατε θα παίρνατε και άλλο κινητό; Δεν είναι υπερβολή; Δεν ξέρω θα ήθελα να το συζήτησω απο όλες τις μεριές. Εγώ προσωπικά έχω dual sim. Μετράει σαν να έχω 1 ή 2 κινητά; :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parafron4 Δημ. November 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2011 πλεον οι περισσοτεροι δεν αγοραζουμε κινητα αλλα υπολογιστες τσεπης...οι λειτουργιες του τηλεφωνου ερχονται σε δευτερη μοιρα... γιαυτο το λογο παντα κοιταμε να εχουμε στα χερια μας το καλυτερο για τις δικες μας αναγκες....επειδη ομως παντα θα θελουμε και το κατι παραπανω ''αναγκαζομαστε'' να αγοραζουμε και μια δευτερη συσκευη η οποια θα συμπληρωνει τις ελληψεις της πρωτης... εγω πχ αγορασα τον μαιο το s2 αλλα επειδη το συγκεκριμενο δεν με καλυψε με τις μουσικες του δυνατοτητες αναγκαστικα και αγορασα και το iphone 4...ετσι μπορεσα και καλυψα ολες μου τις αναγκες σε δυο συσκευες... Sent from my iphone 4 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Follow me on Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. November 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2011 (edited) Έχω πάρει αρκετά κινητά και πιστεύω ότι, σύμφωνα με τον le_bron, ανήκω στην κατηγορία του γκατζετάκια με λογική.. Όμως έχω πάρει κινητό για να πουλήσω μούρη ( nokia 6600, αυτό με το joystick ).. Αλλά πολλές φορές που έχω αγοράσει κάποιο κινητό είναι γιατί κάτι θα χαλούσε ( νευρικός γαρ :P ) κι έτσι το έβλεπα σαν ευκαιρία να αλλάξω και συσκευή.. Όπως επίσης έχω πάρει και κινητό απλά για να ικανοποιήσω τον εθισμό μου.... :/ Εξηγούμαι... Τα κινητά τα βλέπω ( προσπαθώ, δηλαδή ) πρώτα σαν εργαλεία, ειδικά τώρα με τα smartphones και τις δυνατότητές, τους και μετά σαν κάτι που θα ικανοποιήσει τον εθισμό μου στην τεχνολογία... Έναν εθισμό που μας τον έχουν επιβάλλει οι εταιρείες ( και όχι μόνο την κινητής τηλεφωνίας ), για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους και να τους κάνουμε κατανάλωση... Κι αν όλοι μας μπορούσαμε να αντισταθούμε στον εθισμό αυτό, αλλά και στην "άνοδο" στο εαυτό τους που νιώθουν κάποιοι όταν έχουν το χ,ψ κινητό και θέλαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, θα είχαμε τηλέφωνα των 20 ευρώ... @sp3cial, γιατί δε σε βόλεψε το C3-00 ??? παίζει να έχει την καλύτερη μπαταρία από όσα κινητά κι αν έχω πιάσει... και είναι πολλά.. :P Edited November 9, 2011 by mr_47 Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sp3cial Δημ. November 9, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2011 Έχω πάρει αρκετά κινητά και πιστεύω ότι, σύμφωνα με τον le_bron, ανήκω στην κατηγορία του γκατζετάκια με λογική.. Όμως έχω πάρει κινητό για να πουλήσω μούρη ( nokia 6600, αυτό με το joystick ).. Αλλά πολλές φορές που έχω αγοράσει κάποιο κινητό είναι γιατί κάτι θα χαλούσε ( νευρικός γαρ :P ) κι έτσι το έβλεπα σαν ευκαιρία να αλλάξω και συσκευή.. Όπως επίσης έχω πάρει και κινητό απλά για να ικανοποιήσω τον εθισμό μου.... :/ Εξηγούμαι... Τα κινητά τα βλέπω ( προσπαθώ, δηλαδή ) πρώτα σαν εργαλεία, ειδικά τώρα με τα smartphones και τις δυνατότητές, τους και μετά σαν κάτι που θα ικανοποιήσει τον εθισμό μου στην τεχνολογία... Έναν εθισμό που μας τον έχουν επιβάλλει οι εταιρείες ( και όχι μόνο την κινητής τηλεφωνίας ), για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους και να τους κάνουμε κατανάλωση... Κι αν όλοι μας μπορούσαμε να αντισταθούμε στον εθισμό αυτό, αλλά και στην "άνοδο" στο εαυτό τους που νιώθουν κάποιοι όταν έχουν το χ,ψ κινητό και θέλαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, θα είχαμε τηλέφωνα των 20 ευρώ... @sp3cial, γιατί δε σε βόλεψε το C3-00 ??? παίζει να έχει την καλύτερη μπαταρία από όσα κινητά κι αν έχω πιάσει... και είναι πολλά.. :P Πολύ ωραία η απάντησή σου! Σε καταλαβαίνω απόλυτα αν και δεν είμαστε το ίδιο :) Σε παρακαλώ μην ανοίγεις πληγές σχετικά με το c3-00 είναι μεγάλη ιστορία και θα ξεφύγουμε επι του θέματος. :( Αν θες θα τη βρεις εδώ αλλιώς προσωπικό μήνυμα. Πολύ καλό κινητό δεν αντιλέγω απλά ξέρεις έπεσα στη καταραμένη περίπτωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexnir Δημ. November 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2011 Και εγω 2 νουμερα και ειχα ενα κινεζικο για την ακριβεια κινητο dual sim. Με ειχε βολεψει οσο κανενα αλλο κινητο που εχει περασει απο τα χερια μου. Ελα ομως που ξαφνικα (χωρις καμια προειδοποιηση, ενα sms βρε αδερφε.... :P ) εκλεισε και δεν ξανανοιξε! Δεν μπορω να παραπονεθω καθως ειχε κλεισει ηδη 2 χρονια και πηγαινε για τον 3. Ετσι αναγκαστηκα να ψαξω για νεα συσκευη και αποφασισα να παω με το ρευμα της εποχης (λεγε με android). Πηρα μια συσκευη των 200ευρω και μπορω να πω πως απο την πρωτη μερα που την χρησιμοποιησα, μπηκα και εψαχνα να βρω το παλιο μου κινητο σε καμια ξεχασμενη αποθηκη :P Τεσπα, το κινεζικο εβγαλε τα λεφτα του (80ευρω) και προσπαθω να συμφιλιωθω με το νεο και ευχομαι να με βγαλει για τα επομενα 2-3 χρονια. Οποτε δεν ειχα ποτε 2 κινητα εν ενεργεια, ουτε τρεχω να αγορασω οποιοδιποτε νεο. Προσπαθω να κανω την δουλεια μου οικονομικα αλλα και σωστα. υγ παντα υπαρχει ομως ενα παλιο sony ericsson Μ600i στο συρταρι για καβατζα σε περιπτωση που μεινω χωρις συσκευη... Παράθεση Καπου....κάπως....κάποτε.....κάτι πήγε ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ στην εξέλιξη του ανθρώπινου ειδους :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasomageiras Δημ. November 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2011 2 τηλέφωνα... μια ιδιαίτερη ιστορία για τον κάθε ένα από όσους έχουν... Εγώ ας πούμε, εχω 2 συσκευές αλλά 1 τηλέφωνο. Το ένα είναι το βασικό νούμερο που εχω ως τηλέφωνο, το άλλο είναι ένα καρτοκινητό το οποίο με τα διαφορά πακέτα ίντερνετ που δίνουν οι εταιρίες (έστω αυτά με το σταγονόμετρο) το εχω για να είμαι μέσα στα πράγματα όποτε ΔEN εχω πρόσβαση από υπολογιστή, όπως αυτην την περίοδο Παράθεση http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς! (έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. November 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2011 εχω 2 τηλεφωνα για να παιρνω το 2ο σε μερη που ειναι πιθανον να σου ορμιξουν να στο κλεψουν η κατι αλλο:p επισης χρησημευουν αμα σου χαλασει το βασικο σου κινητο και τετοια Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts