Jump to content

E-Shops και Ηλεκτρονικές Αγορές

MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα! Αγοράζω περίπου 2 χρόνια από ebay αλλά δεν έχω πάρει ποτέ από Amazon.co.uk. Δύο ερωτήσεις:

1) Οτιδήποτε αγοράσω από κει δεν περνάει τελωνείο γιατί είναι από χώρα εντός ΕΕ (UK). Σωστά;

2) Έχει κάποια σημασία το Dispatched from, sold by, fulfilled by που λέει σε κάθε προϊόν;

Καταρχήν δεν αξίζει πια τόσο το αγγλικό Amazon γιατί χρεώνει πολλά μεταφορικά.

Τελωνείο δεν έχει πάντως.

Τα sold by κλπ έχουν σημασία με την έννοια ότι αν κάτι είναι από 3ο πωλητή, μπορεί και μην στέλνει Ελλάδα.

Από το ιδιο το Amazon, σίγουρα θα στέλνει.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μου φαίνεται πως το amazon δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο όσο είναι το ebay σχετικά με χώρες αποστολής και μεταφορικά (εκτός αν εγώ είμαι χαζός).

Αυτό εδώ ας πούμε, στέλνει Ελλάδα; Και από πού στέλνει; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μήπως να προτιμήσω να το πάρω από ebay; Από που θα 'ρθει πιο γρήγορα; Έχω φρικάρει!

Γίνεται δηλαδή μέσω αγγλικού amazon να αγοράζεις πράματα που στα στέλνουν από Αμερική και έτσι να υπάρχει ενδεχόμενο να περάσουν και τελωνείο; :confused:

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Μου φαίνεται πως το amazon δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο όσο είναι το ebay σχετικά με χώρες αποστολής και μεταφορικά (εκτός αν εγώ είμαι χαζός).

Αυτό εδώ ας πούμε, στέλνει Ελλάδα; Και από πού στέλνει; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μήπως να προτιμήσω να το πάρω από ebay; Από που θα 'ρθει πιο γρήγορα; Έχω φρικάρει!

Γίνεται δηλαδή μέσω αγγλικού amazon να αγοράζεις πράματα που στα στέλνουν από Αμερική και έτσι να υπάρχει ενδεχόμενο να περάσουν και τελωνείο; :confused:

Το αν γίνεται από άλλους πωλητές εκτός του ίδιου του Amazon να στείλουν Ελλάδα, θα το δεις αν στείλεις το προϊόν στο καλάθι και δεις μετά τι βγάζει για την διεύθυνσή σου.

Από αγγλικό Amazon δεν παίζει τίποτα να θέλει τελωνείο.

Amazon Fire stick 4k max

απο amazon.uk ,τωρα που χρεωνει τα μεταφορικα στο standard delivery,με τι μεταφορικη τα στελνει?Μη μου πειτε παλι με ελτα ,οχι συστημενο και χωρις tracking number!!

απο amazon.uk ,τωρα που χρεωνει τα μεταφορικα στο standard delivery,με τι μεταφορικη τα στελνει?Μη μου πειτε παλι με ελτα ,οχι συστημενο και χωρις tracking number!!

Τις περισσότερες φορές δυστυχώς ναι.

مفاجأة

Όταν το amazon.co.uk λέει DELIVERY ESTIMATE Thursday 19 Dec 2013 το εννοεί ή μπορεί να ρθει και του χρόνου; Την παραγγελία την έκανα 10 του μηνός κι έκανε dispatch στις 12.

spacer.png

Όταν το amazon.co.uk λέει DELIVERY ESTIMATE Thursday 19 Dec 2013 το εννοεί ή μπορεί να ρθει και του χρόνου; Την παραγγελία την έκανα 10 του μηνός κι έκανε dispatch στις 12.

Προσωπικα σπανια εχουν ερθει πραγματα στην προγραμματισμενη περιοδο απο το Αμαζον.

Amazon Fire stick 4k max

Το amazon εχει σοβαρο πρόβλημα με τις παραδώσεις.

Δηλαδή να το περιμένω από του χρόνου το πακετάκι; :(

spacer.png

Προσωπικα σπανια εχουν ερθει πραγματα στην προγραμματισμενη περιοδο απο το Αμαζον.

εμενα οτι εχω παραγγειλει απο αμαζον εχουν ερθει και μαλιστα πιο νωρις απο το αναμενομενο που ελεγε.

μονο ενα αντικειμενο δεν ηρθε και εγινε refund.

Δηλαδή να το περιμένω από του χρόνου το πακετάκι; :(

Εχουν παρει τα χρηματα απο την καρτα σου?

Εχουν παρει τα χρηματα απο την καρτα σου?

Ναι. Ή 11 ή 12 του μηνός τα πήραν.

spacer.png

Ναι. Ή 11 ή 12 του μηνός τα πήραν.

Τοτε οκ, θα ερθει στην ημερομηνια που λενε

Ναι ειναι το Αμερικανικο ταχυδρομειο.

Προσωπικα οποτε εχω λαβει κατι με USPS με δηλωμενη αξια κατω των 45$, ποτε δεν περασαν τελωνειο, αλλα εσενα ειναι μεγαλο πακετο οποτε ειναι ρισκο.

μου δώσανε tracking no, της USPS για την παραγγελία που έκανα. Ερώτηση :

αν, λέμε αν, κολλήσει τελωνείο, θα το γράφει στο tracking status? ή θα πάρω κάποιο τηλεφώνημα, κτλ;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Η παραγγελία σου έρχεται με ΕΛΤΑ, και δε μπορεί να ξέρει ή να καθορίσει το αμαζον πότε θα δεήσουν τα ΕΛΤΑ...

Επομένως δίνει μια προσεγγιστική ημερομηνία βάση του συνήθους χρόνου παράδοσης.

Υπομονή...

μου δώσανε tracking no, της USPS για την παραγγελία που έκανα. Ερώτηση :

αν, λέμε αν, κολλήσει τελωνείο, θα το γράφει στο tracking status? ή θα πάρω κάποιο τηλεφώνημα, κτλ;

Θα σε πάρουν τηλέφωνο σίγουρα αν τύχει να στο κρατήσουν στο τελωνείο.

Αλλιώς θα προχωρήσει μέχρι τα ΕΛΤΑ και αν είναι μεγάλο το πακέτο θα λάβεις το γνωστό χαρτάκι ειδοποίησης να πας να το παραλάβεις.

Amazon Fire stick 4k max

Η παραγγελία σου έρχεται με ΕΛΤΑ, και δε μπορεί να ξέρει ή να καθορίσει το αμαζον πότε θα δεήσουν τα ΕΛΤΑ...

Επομένως δίνει μια προσεγγιστική ημερομηνία βάση του συνήθους χρόνου παράδοσης.

Υπομονή...

Όσο παράξενο κι αν σας φανεί, ήρθε όντως σήμερα το πακετάκι. Καθώς και κάτι screen protectors που επίσης περίμενα από Αγγλία από ebay. Μπράβο το Amazon πάντως. Το είπε και το έκανε.

spacer.png

Παιδια ξερουμε κανενα αξιοπιστο site για αγορα ρουχων;

Υ.Γ.χρονια πολλα :p

για αθλητικα τσεκαρε το sportsdirect.com

Ευχαριστώ φίλε μου αλλά ήθελα κάτι ποιό γενικό.Να έχει απ'όλα.

ριξε μια ματιά στο thehut έχει αρκετά μεγαλη ποικιλία ως προς τα είδη,αλλιώς στα site των γνωστών εταιρειών

Ευχαριστώ φίλε μου αλλά ήθελα κάτι ποιό γενικό.Να έχει απ'όλα.

thehut όπως σου είπαν πιο πριν, ποικιλία και - σχετικά- καλές τιμές.

ριξε μια ματιά στο thehut έχει αρκετά μεγαλη ποικιλία ως προς τα είδη,αλλιώς στα site των γνωστών εταιρειών

Εχει και ρουχα παπουτσια εκτος των αθλητικων

thehut όπως σου είπαν πιο πριν, ποικιλία και - σχετικά- καλές τιμές.

Ευχαριστώ.

Να έχουμε καλή χρονιά.

• 2 weeks later...

Καλημερα, θελω να ρωτησω κατι εκτος ebay, σχετικα με το amazon. Μετα απο πολυ ψαξιμο, συγκεντρωσα καποια πραγματα απο το amazon.uk , τα 3 απο τα 4 ελεγαν free shipping και το 4 ειχε 5 λιρες μεταφορικα. Πηγα να ολοκληρωσω την παραγγελια και μου εβγαλε αξια πραγματων περιπου 50£ και 60£ μεταφορικα, συνολο 110£ . Εννοειτε οτι ακυρωσα την παραγγελια αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε. Επισης υπαρχει καποια προστασια στις αγορες οπως προσφερει το ebay και το paypal;

Ευχαριστω πολυ και σορρυ για το off topic.