Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

πριν το κλεισετε, μια ερωτησουλα. οι ρομ κλπ ισχυουν και για το απλο μοντελο η μονο για το pro??

Μονο για το pro. Δεν ειναι συμβατες οι ROMs μεταξυ των δυο μοντελων.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

TWRP 2.8.0.0 recovery for u8800pro

http://forum.xda-developers.com/ideos-x5/pro-development/recovery-twrp-2-8-0-0-recovery-u8800pro-t2879938

Unofficial Cyanogenmod 11 M10 - Based on CrysisLTU's device tree

https://docs.google.com/file/d/0BzmLJTWxgZcnbkhjNWo0NUxwTUU/edit

Edited by triplex1

• 1 month later...
Παιδιά, καλησπέρα.μετά από σχεδόν 3 χρόνια κι εγώ σκέφτομαι να ψάχνω για καινούριο κινητό σιγά σιγά.τα τελευταία 2,5 χρόνια με τη βοήθεια πολλών παιδιών εδώ μέσα πέρασα από όλες σχεδόν τις ρομ 2.2 και 2.3(gkalen,moihack,cm7,miui).η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία δεν βρίσκω χρόνο και δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου.Έχω την cm7 εδώ και καιρό.θέλω μια τελευταία βοήθεια από σας.ξέρω ότι είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα, αλλά θα ήθελα την πιο ελαφριά και λειτουργική ρομ, για λίγο καιρό μέχρι να περάσω σε καινούριο κινητό.χρησιμοποιώ πλέον ελάχιστες Εφαρμογές(καμία 25αρια), αν και αρκετά βαριές.Έχω κουραστεί αρκετά όμως από τα κολληματα που τραβάει και τα fc.οπότε, οποιοδήποτε προταση καλοδεχούμενη.please,no miui!
Huawei Ideos X5 Pro , Nexus 7 , Huawei Honor 8

Σήμερα πέρασα την extreme του kalo που είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σε 2.3, άλλα μου κάνει εντύπωση που λες ότι κολλάν και οι άλλες όπως του moihack π.χ. έστω και με λίγες εφαρμογές.

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

Παιδιά, καλησπέρα.μετά από σχεδόν 3 χρόνια κι εγώ σκέφτομαι να ψάχνω για καινούριο κινητό σιγά σιγά.τα τελευταία 2,5 χρόνια με τη βοήθεια πολλών παιδιών εδώ μέσα πέρασα από όλες σχεδόν τις ρομ 2.2 και 2.3(gkalen,moihack,cm7,miui).η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία δεν βρίσκω χρόνο και δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου.Έχω την cm7 εδώ και καιρό.θέλω μια τελευταία βοήθεια από σας.ξέρω ότι είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα, αλλά θα ήθελα την πιο ελαφριά και λειτουργική ρομ, για λίγο καιρό μέχρι να περάσω σε καινούριο κινητό.χρησιμοποιώ πλέον ελάχιστες Εφαρμογές(καμία 25αρια), αν και αρκετά βαριές.Έχω κουραστεί αρκετά όμως από τα κολληματα που τραβάει και τα fc.οπότε, οποιοδήποτε προταση καλοδεχούμενη.please,no miui!

Σήμερα πέρασα την extreme του kalo που είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σε 2.3, άλλα μου κάνει εντύπωση που λες ότι κολλάν και οι άλλες όπως του moihack π.χ. έστω και με λίγες εφαρμογές.

Καλησπερα φιλε.

Κι εγω την kalo extreme θα σου προτεινα.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για να μην παρεξηγηθώ εντελώς και για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ κολλήματα..όπως είπα Έχω την 7.2 του moihack.αυτή τη στιγμή Έχω 30 δικές μου Εφαρμογές(Σχετικά ραμ-οβορες όμως!).Γενικά το ρομ είναι πολύ γρήγορο, δεν έχω παραπάνω.το τρελό κόλλημα το τρώει μόλις πρωτοσυνδεθει στο ίντερνετ.μπορεί να κάνει και 2 λεπτά μέχρι να ανοίξει μια εφαρμογή + 2,3 fc που θα φάει.στη συνέχεια φαίνεται να μην έχει πρόβλημα.με το που συνδεθεί και συγχρονίζει, θα φάει 2,3 fc στάνταρ και θα περιμένω κάνα δυο λεπτά.ακόμα χειρότερα τα πράγματα αν συνδεθώ με δεδομένα.καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ πλέον να χω τρελές απαιτήσεις με 360mb ram , αλλά -δεν ξέρω αν τα γλυκαίνει ο χρόνος-παλιά τα θυμάμαι καλύτερα τα πράγματα με το ideos.

Πήρε η γυναίκα μου το xperia e (ιδιος επεξεργαστης, ίδια ραμ, τρομερο bloatware απο Εφαρμογές και χωρίς να το έχω πειραξει) και φαίνεται σαν 4πυρηνο και με 2giga ram σε σχέση με το δικό μου...

Μήπως να δοκίμαζες να κάνεις ένα clean install ξανα τη ρόμ? Πόσα MB σου δείχνει οτι έχεις ελεύθερα?

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

Παλιότερα το έχω κάνει αρκετές φορές...σε αρχικό boot, Έχω περίπου τη μισή ραμ ελεύθερη(170,180 mb).μετά από λίγο και με νορμάλ χρήση, δεν είμαι ποτέ με πάνω από 70-80 mb ελεύθερη, ίσως και λιγότερα.αύτο μπορώ να το καταλάβω, λογικό ως ένα σημείο.τρελαίνομαι κυρίως με τα fc όταν πάω να πρωτοανοιξω κάποια εφαρμογή, ειδικά βαριά και το χρόνο που παίρνει για να ανοίξει.σημειωτέον ότι μετά τα αρχικά fc και τη καθυστέρηση, η εφαρμογή στη συνέχεια και το κινητό τρέχουν αρκετά καλά.στη συνέχεια δηλαδή δεν έχω πρόβλημα.Για παράδειγμα το ζόρι είναι τα 2 λεπτά που περιμένω να ανοίξει το viber και τα 2,3 fc που μου τραβάει.μετά την τρέχει αρκετά καλά

Ποια CM7 μου εχεις; Αυτη; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2572461

Αν εχεις την παλιοτερη CM7 μου τοτε περνα αυτη ειναι πολυ καλυτερο build.

Εγω παντως δεν ειχα ποτε προβληματα με fc οταν ημουνα σε gingerbread. Με viber παντως δεν ειχα σε καμια ρομ θεμα ποτε.

Αυτο που η ram λιγοστευει ενω ο αριθμος εφαρμογων που περνας παραμενει ιδιος συμβαινει γιατι γινονται οι εφαρμογες πιο βαριες γιατι τα κινητα οσο πανε και δυναμωνουν.

Εγω αυτο που εχω να προτεινω ειναι να ξαναπερασεις την cm7 που λινκαρα απο πανω (εχει και gapps στο thread εκεινο) και να βαλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το seeder(ειναι free στο xda).

CPU governor smartassV2, min freq 368 & max freq 1200MHz.

IO scheduler deadline ή noop.

Εννοειται δεν περνας facebook,messenger και ΚΑΝΕΝΟΣ ειδους battery saver,task killer,ram manager (clean master πχ).

Νομιζω θα σαι τελεια τοτε. Anyway, δοκιμασε και πες μου.

Για καινουριο κιν τωρα αν ενδιαφερεσαι να παραγγειλεις απο κινα εχει τρομερα κινητα με 1gb ram και kitkat να κανεις την δουλεια σου πανεμορφα με κοστος λιγοτερο απο 120 ευρω. Αφου ομως λες οτι και τωρα τρεχεις λιγο ραμ-οβορες εφαρμογες θα προτεινα κατι με 2gb (οποτε εκει πας απο 140-200 εχει αρκετες επιλογες).

screenshot-20141029-140126.png?dl=0

Σίγουρα τη δική σου Έχω, αν και μάλλον τη παλιά.βάζω ένα screenshot να τσεκάρεις.

Αυτό με τις νέες εφαρμογές λογικό, το καταλαβαίνω.seeder χρησιμοποιούσα παλιά, πλέον όχι.Δυστυχώς Επειδή χρησιμοποιώ πολύ Facebook,messenger λόγω δουλειάς για επικοινωνία, δε μπορώ να μην βάλω...task killers και ram managers δε χρησιμοποιούσα ποτέ, δε θα το κάνω στα γεράματα!cpu και governor τα Έχω όπως περίπου τα λες.θα ξαναφλασαρω αυτή που λες, για τελευταία φορά ελπίζω!Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ. Για νέο κινητό, θέλω σίγουρα 2g ram.σκεφτόμουν και σκέφτομαι ακόμα για κινέζικο, αλλά λέω μήπως κάνω λίγο παραπάνω οικονομία και πάω για nexus(4 ή 5) ή κάνα lg g2

Edited by steliosamos

ΥΓ. Για νέο κινητό, θέλω σίγουρα 2g ram.σκεφτόμουν και σκέφτομαι ακόμα για κινέζικο, αλλά λέω μήπως κάνω λίγο παραπάνω οικονομία και πάω για nexus(4 ή 5) ή κάνα lg g2

8πυρηνο mediatek 6592 και 2gb ram στα 120 ευρω το coolpad f1 απο εξω το πήραν πολλοι φιλοι μου και ειναι ευχαριστημενοι. Εγω επειδη ηθελα και 2χρονια εγγυηση εσκασα 300 ευρω απο wind και πηρα πάλι Huawei G750 που εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με το coolpad f1 και λιγο μεγαλυτερη μπαταρια και 0,5 ιντσες μεγαλυτερη οθονη και ειμαι υπερευχαριστημενος και λιγα λεω.

8πυρηνο mediatek 6592 και 2gb ram στα 120 ευρω το coolpad f1 απο εξω το πήραν πολλοι φιλοι μου και ειναι ευχαριστημενοι. Εγω επειδη ηθελα και 2χρονια εγγυηση εσκασα 300 ευρω απο wind και πηρα πάλι Huawei G750 που εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με το coolpad f1 και λιγο μεγαλυτερη μπαταρια και 0,5 ιντσες μεγαλυτερη οθονη και ειμαι υπερευχαριστημενος και λιγα λεω.

το πηρα και γω καθως και αρκετοι αλλοι κατοχοι x5pro το F1 και απλα πεταει..

Και γω πηρα το coolpad f1 αλλα ακομα δεν μπορω να πω αν μ'αρεσει ή οχι γιατι δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω με φλασαρισματα κτλ.

Το μονο παραπονο που εχω για την ωρα ειναι η καμερα που την περιμενα λιγο καλυτερη. Τα υπολοιπα δεν ξερω.

Παντως η κινα ειναι μονοδρομος πιστευω. Ακομα και να μην θες mediatek κινητο σιγουρα βρισκεις κινητο με snapdragon με πολυ λιγοτερα χρηματα απ'οτι εδω.

Τελικα με τη cm7 τι παιχτηκε; Συνηλθε καθολου μετα το φλασαρισμα;

Αν επιτρεπεται ποιες εφαρμογες τρεχεις που ειναι βαριες οπως λες;

Ναι συνηλθε αρκετα.Μετα απο πολλα wipes ξαναεβαλα την cm που μου ποσταρες, με seeder και ολες τις ρυθμισεις που προτεινες, και παει μια χαρα.Εκανα εκπτωσεις βεβαια σε εφαρμογες, άλλες δεν τις εβαλα καθολου και άλλες τις χρησιμοποιω μεσω bookmark απο τον browser.πλεον ειμαι σταθερα πανω απο 80 free ram, και γενικως παει καλυτερα.Εχω εγκαταστησει 26 εφαρμογες, με πιο βαριες τις : swype, messenger,exdialer, foursquare,instagram, viber, pocket, mymail, dolphin mini και feedly.Δυστυχως τις εχω συνηθισει και τις δουλευω στο nexus 7 μου και τις βαζω και στο ταλαιπωρο ideos ! Αρκετα καλυτερα παντως τρεχει και ευχαριστω!Το μονο που δε βρηκα απο τις ρυθμισεις που προτεινες ειναι αυτο : ''IO scheduler deadline ή noop''.δε ξερω που και τι ειναι.

Για κινητo τωρα, εκει που ειχα ψηθει για πιο brand name, μου βαλατε φυτιλια!!!εριξα και μια ματια στο νημα του coolpad f1 και εχω αρχισει και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα...

Παντως αν εχετε να προτεινετε κι αλλα κινεζικα(καθως δεν ειμαι γνωστης)θα το εκτιμουσα.εχω καποιες minimum απαιτησεις(4πυρηνο, 2G ram, καλουτσικη καμερα ,γενικως να τσουλαει και max 150-180 ευρω).Κυριως με νοιαζει να εχει μια αλφα αξιοπιστια, custom υποστηριξη και προς θεου οχι miui!!!(την εχω δουλεψει, καλη και αγια, αλλα iphon-ιζει και μου τη δινει στα νευρα!!!)

Edited by steliosamos

Ναι συνηλθε αρκετα.Μετα απο πολλα wipes ξαναεβαλα την cm που μου ποσταρες, με seeder και ολες τις ρυθμισεις που προτεινες, και παει μια χαρα.Εκανα εκπτωσεις βεβαια σε εφαρμογες, άλλες δεν τις εβαλα καθολου και άλλες τις χρησιμοποιω μεσω bookmark απο τον browser.πλεον ειμαι σταθερα πανω απο 80 free ram, και γενικως παει καλυτερα.Εχω εγκαταστησει 26 εφαρμογες, με πιο βαριες τις : swype, messenger,exdialer, foursquare,instagram, viber, pocket, mymail, dolphin mini και feedly.Δυστυχως τις εχω συνηθισει και τις δουλευω στο nexus 7 μου και τις βαζω και στο ταλαιπωρο ideos ! Αρκετα καλυτερα παντως τρεχει και ευχαριστω!Το μονο που δε βρηκα απο τις ρυθμισεις που προτεινες ειναι αυτο : ''IO scheduler deadline ή noop''.δε ξερω που και τι ειναι.

Για κινητo τωρα, εκει που ειχα ψηθει για πιο brand name, μου βαλατε φυτιλια!!!εριξα και μια ματια στο νημα του coolpad f1 και εχω αρχισει και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα...

Παντως αν εχετε να προτεινετε κι αλλα κινεζικα(καθως δεν ειμαι γνωστης)θα το εκτιμουσα.εχω καποιες minimum απαιτησεις(4πυρηνο, 2G ram, καλουτσικη καμερα ,γενικως να τσουλαει και max 150-180 ευρω).Κυριως με νοιαζει να εχει μια αλφα αξιοπιστια, custom υποστηριξη και προς θεου οχι miui!!!(την εχω δουλεψει, καλη και αγια, αλλα iphon-ιζει και μου τη δινει στα νευρα!!!)

Xiaomi note 4G, ναι μεν έχει miui, αλλά υπάρχει και ρομ της cyanogenmod νομίζω.

Επίσης υπάρχει το Asus zenfone 5 2gb.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Οι αναβαθμισεις που εχουν γινει στις εφαρμογες ειναι αβασταχτες πλεον , γι'αυτο υπαρχουν προβληματα.

Σε λιγο καιρο δε θα σηκωνει καθολου τις εφαρμογες.

Παλιοτερα ηταν πιο ελαφριες οι εφαρμογες , τωρα πια εχουν γινει πολυ βαριες , βαλε και τον παλιο επεξεργαστη που εχει το τηλ... , ισον , αρχιζουν τα δυσκολα .

καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση εκτός από το ideos x5 pro έχω και ένα ascend g300 και με έκανε κάτι περίεργο σήμερα άνοιξε έκλεισε μια δυο φορές μόνο του και τώρα δεν ανοίγει καθόλου.. το βάζω για φόρτιση και δεν δίνει σημεία ζωής τίποτα ξέρετε κανένα τρόπο να το ανοίξω η να το κάνω hard reset

• 3 weeks later...

Ερημωσε το νήμα.

Όλοι πηδήξαμε αλλού!!!

Θέλω λίγο τα φώτα σας για κάτι άσχετο με το ideos αλλά το ρωτάω εδώ γιατί μου μάθατε πολλά και σας εμπιστεύομαι.

Πήρα το u65gt.

Είμαι με μαμά rom, έχω κάνει root και έχω root explorer τον τελευταίο.

Θέλω να αλλάξω το hosts για να μπλοκάρω διαφημησεις με αυτό που έχω στο ideos.

Προσπαθώ να το αντιγράψω αλλά δεν το αντιγράφει.μου βγαίνει failed. Όταν προσπαθώ να αλλάξω τα permissions δεν με αφήνει και κλείνει μόνος του ο root explorer.

Φοράω 4.4.2

Ερημωσε το νήμα.

Όλοι πηδήξαμε αλλού!!!

Θέλω λίγο τα φώτα σας για κάτι άσχετο με το ideos αλλά το ρωτάω εδώ γιατί μου μάθατε πολλά και σας εμπιστεύομαι.

Πήρα το u65gt.

Είμαι με μαμά rom, έχω κάνει root και έχω root explorer τον τελευταίο.

Θέλω να αλλάξω το hosts για να μπλοκάρω διαφημησεις με αυτό που έχω στο ideos.

Προσπαθώ να το αντιγράψω αλλά δεν το αντιγράφει.μου βγαίνει failed. Όταν προσπαθώ να αλλάξω τα permissions δεν με αφήνει και κλείνει μόνος του ο root explorer.

Φοράω 4.4.2

βαλε την εφαρμογη adfree,μερικες rom δεν δεχονται ευκολα manual αλλαγες σε system files

Επίσης μπορείς να δοκιμασεις και το adaway.

βαλε την εφαρμογη adfree,μερικες rom δεν δεχονται ευκολα manual αλλαγες σε system files

Προς ενημέρωση, από το freaktab μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω το fx explorer+root add on.

Το δοκίμασα και επιτυχώς άλλαξα το hosts καθώς και τα permissions.

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια σας!

Καλησπερα σε ολους τους εναπομειναντες.Μια ερωτηση και προς ολους τους υπολοιπους γνωστες.Moihack πριν απο λιγες μερες περασα την δικη σου cm7 και θελω να ρωτησω καποια πραγματα

1)Επειδη ειμαι με την cmx του Γιωργου που τα ειχε ενσωματωμενα,με ποιον τροπο ακριβως περναμε τα gapps?

2)Το ραδιοφωνο στο manual searching πηγαινει παντα ανα 2/10,η εχει ρυθμιση που το κανει ανα 1?

3)Επειδη οπως εγραψα πιο πανω ειμαι με την cmx του Γιωργου κι εχω περασει και το JB theme,μπορω να το περασω και στη δικη σου,η που μπορω να βρω κατι αντιστοιχο?

Καλο Σ/Κ σε ολους,κι οποτε θελετε μου απαντατε

Καλησπερα σε ολους τους εναπομειναντες.Μια ερωτηση και προς ολους τους υπολοιπους γνωστες.Moihack πριν απο λιγες μερες περασα την δικη σου cm7 και θελω να ρωτησω καποια πραγματα

1)Επειδη ειμαι με την cmx του Γιωργου που τα ειχε ενσωματωμενα,με ποιον τροπο ακριβως περναμε τα gapps?

2)Το ραδιοφωνο στο manual searching πηγαινει παντα ανα 2/10,η εχει ρυθμιση που το κανει ανα 1?

3)Επειδη οπως εγραψα πιο πανω ειμαι με την cmx του Γιωργου κι εχω περασει και το JB theme,μπορω να το περασω και στη δικη σου,η που μπορω να βρω κατι αντιστοιχο?

Καλο Σ/Κ σε ολους,κι οποτε θελετε μου απαντατε

Καλησπερα.

1) Τα κατεβαζεις και φλασαρεις μεσα απο recovery.

2) Δεν ξερω.

3) Δεν ξερω. Δε νομιζω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα.

1) Τα κατεβαζεις και φλασαρεις μεσα απο recovery.

2) Δεν ξερω.

3) Δεν ξερω. Δε νομιζω.

Ναι μεσα απο recovery το κανω αλλα τιποτα.Συγκεκριμενα το εκανα με 2 τροπους.

1)wipe cache/davlik cache/install/reboot αλλα και αναποδα τιποτα

2)install απ ευθειας/reboot παλι τιποτα