Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανέκδοτο:... Χθες πήγα το Pro μου στην Arvato για να καθαριστεί από την σκόνη μέσα στην οθόνη. Μάλιστα επέμενα ότι δεν θέλω αναβάθμιση και ότι μου αρέσει πολύ η froyo (γιατί άραγε αναρωτιέται δίκαια ο Gkalen).:D

...Σήμερα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν: Ο τεχνικός ρωτάει εάν θέλετε να σας καθαρίσει την οθόνη από τη σκόνη;

Αχχ τι με περιμένει όταν το πάρω;

Καλα μιλαμε , κινεζικο τηλ.. και στο service βαλανε ποντιους ( χωρις παρεξηγηση , το μισο μου σοϊ ειναι ποντιοι) ....

Οσο για froyo , εσυ τουλαχιστον (οπως και αλλα παιδια που εβαλαν ολες τις ρομ που κυκλοφορουν) ειδες πως δουλευει σε σχεση με τις αλλες ρομ που κυκλοφορουν .

Επισης θελω να σου πω οτι ο dingila στο xda μου ειχε πει , οταν κανει downgrade , μετα το πρωτο boot στην official froyo , ξανακανει και αλλη μια φορα το στεπ2 αλλα αυτη τη φορα μεσα απο τις ρυθμισεις του τηλ.. και οχι με τα 3 κουμπια.

Ακομα , ριξε μια ματια στο xda στις τελευταιες σελιδες εβαλα καποια screenshots , θα δεις οτι αλλαξα τα εικονιδια του notification toggle με αυτα της ics ( θα τ'ανεβασω κι εδω να σας δειξω πως το εκανα και να σας δωσω και τα εικονιδια ).

@tzivas

Θα σου στειλω ενα ζιπ ν'αλλαξεις τα smilies με κατι μαυρα σαν μπομπακια , που βρηκα χθες ( να ταιριαζουν καλυτερα με το θεμα σου).

@steliossamos

δεν ξερω ακριβως τι κανει , κι εγω ξετικαρισμενο το'χω , υποτιθεται οτι μαλλον τρεχει πιο γρηγορα το ιντερνετ on the go .

Edited by gkalen

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

Παιδιά,newbie-κη ερώτηση.Στις ρυθμίσεις/ασύρματο και δίκτυα/δίκτυα κινητής τηλεφωνίας η τρίτη επιλογή "ενεργοποίηση πάντα ενεργών φορητών δεδομένων" τί ακριβώς είναι και τί κάνει?Εγώ το έχω ξε-τικαρισμένο.

ειναι νομιζω για να λαμβανεις mms αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι το χω στα αγγλικα το μενου.

Λοιπον εχω ενα για δυνατους χρηστες : Tι πρεπει να αλλαξω στην miui για να μου δειχνει σωστα τους Ελληνικους χαρακτηρες?Κατι δεν εχει παει καλα στην μεταφραση,τσεκαρετε το screenshot [ATTACH]29531[/ATTACH]

EDIT : FIXED.Αλλαξα fonts και κομπλε

Edited by azuli

Ευχαριστώ @gkalen και @azouli.Ξε-τικαρισμένο λοιπόν.Δε ξέρω τι χάνουμε,κερδίζουμε τουλάχιστον μπαταρία(λογικά)

YΓ. @azuli Tο αντίθετο του δυνατού χρήστη είμαι,απλά παρατηρώ οτι σου τρώει όλα τα φωνήεντα και το τελικο ς.

Huawei Ideos X5 Pro , Nexus 7 , Huawei Honor 8

ειναι νομιζω για να λαμβανεις mms αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι το χω στα αγγλικα το μενου.

Λοιπον εχω ενα για δυνατους χρηστες : Tι πρεπει να αλλαξω στην miui για να μου δειχνει σωστα τους Ελληνικους χαρακτηρες?Κατι δεν εχει παει καλα στην μεταφραση,τσεκαρετε το screenshot [ATTACH]29531[/ATTACH]

Αυτο μου φαινεται σαν προβλημα με τα fonts και οχι μεταφρασης.

Δοκιμασε ν'αλλαξεις fonts μηπως στρωσει .

Edit

Τωρα ειδα οτι το'φτιαξες , οκ ...

Αυτο μου φαινεται σαν προβλημα με τα fonts και οχι μεταφρασης.

Δοκιμασε ν'αλλαξεις fonts μηπως στρωσει .

Edit

Τωρα ειδα οτι το'φτιαξες , οκ ...

Ναι ηταν προβλημα ενος theme της miui.Γι αυτο που σε ρωτησα χθες:Μπορεις να εχεις ενα clockwork της official gb και ενα της official ics και να πηγαινεις απο την μια στην αλλη μονο με wipes και clockwork restore χωρις να περνας τα update.apps ξανα?

Ναι ηταν προβλημα ενος theme της miui.Γι αυτο που σε ρωτησα χθες:Μπορεις να εχεις ενα clockwork της official gb και ενα της official ics και να πηγαινεις απο την μια στην αλλη μονο με wipes και clockwork restore χωρις να περνας τα update.apps ξανα?

Οχι δεν γινεται ετσι .

Αυτο που εννοουσα ειναι :

Οταν θελουμε να κανουμε upgrade η downgrade , τοτε απο το custom rom που εχουμε δεν χρειαζεται να φλασαρουμε official , αλλα κανουμε restore και ειμαστε κομπλε και για εγγυηση και για να κανουμε upgrade η downgrade ανετα.

Αυτο το λεω γιατι τα πιο πολλα προβληματα τα ειχαν τα παιδια που θελανε απο custom να πανε σε official ειτε γιανα κανουν upgrade ειτε για downgrade.

O φιλος ygik ας πουμε , ηθελε να παει σε official ics για να κανει downgrade σε 2.3 και προσπαθουσε ποση ωρα χθες μεχρι να το πετυχει ,,, αν ειχε κανει backup πριν περασει την frozenpika , απλα θα ειχε κανει restore και θα ηταν ετοιμος σε 5 λεπτα να προχωρησει σε αυτο που ηθελε χωρις να ζοριστει.

Οχι δεν γινεται ετσι .

Αυτο που εννοουσα ειναι :

Οταν θελουμε να κανουμε upgrade η downgrade , τοτε απο το custom rom που εχουμε δεν χρειαζεται να φλασαρουμε official , αλλα κανουμε restore και ειμαστε κομπλε και για εγγυηση και για να κανουμε upgrade η downgrade ανετα.

Αυτο το λεω γιατι τα πιο πολλα προβληματα τα ειχαν τα παιδια που θελανε απο custom να πανε σε official ειτε γιανα κανουν upgrade ειτε για downgrade.

O φιλος ygik ας πουμε , ηθελε να παει σε official ics για να κανει downgrade σε 2.3 και προσπαθουσε ποση ωρα χθες μεχρι να το πετυχει ,,, αν ειχε κανει backup πριν περασει την frozenpika , απλα θα ειχε κανει restore και θα ηταν ετοιμος σε 5 λεπτα να προχωρησει σε αυτο που ηθελε χωρις να ζοριστει.

Λεω και γω..!Παντως και αυτος ο τροπος χρησιμος ειναι αν δεν βγαζει τιποτα θεματα γιατι γλυτωνεις μια γυρα update.app.Ειναι safe σιγουρα?

Λεω και γω..!Παντως και αυτος ο τροπος χρησιμος ειναι αν δεν βγαζει τιποτα θεματα γιατι γλυτωνεις μια γυρα update.app.Ειναι safe σιγουρα?

Αυτο ακριβως , γλυτωνουμε μια γυρα update app.

Ειναι safe 100% , εγω πως φλασαρα miui και cm7 , και μετα εκανα το restore μου , και ολα μελι γαλα ( και σου λεω πιο παλια που ημουν με την μονταρισμενη official b041 και δεν υπηρχε τιποτα για 2.2 , οχι τωρα που μπορω και να φλασαρω ρομ ).

Φαντασου οτι εχω κανει καμμια 50αρια φορες restore πριν βγαλω τη Ηorse , οτι υπηρχε απο ρομ το φλασαρα κι ας ηταν 2.3 based , δεν επαθα ποτε τιποτα.

Το βασικο ειναι να κανεις το restore με το ιδιο recovery που εκανες το backup και να εισαι στο σωστο baseband.

Edited by gkalen

Το βασικο ειναι να κανεις το restore με το ιδιο recovery που εκανες το backup και να εισαι στο σωστο baseband.

αρα δεν μπορεις να κανεις restore μια ics οταν εισαι σε καλο για π.χ

ειπα και εγω!

Καλησπερα.:)

παιδια αυτη την στιγμη ειμαι με την kalo extreme.

Χρειαζεται κατι αλλο να περασω-βελτιωσω,οσο αφορα την ρομ?

Αν ναι,υπαρχει κανενα λινκ με καποια τουικς?

Παρατηρησα πως η καμερα την στιγμη της ληψης δεν βγαζει ηχο το κλειστρο οπως ειχα στην ICS!

Ετσι ειναι?

Καλησπερα.:)

παιδια αυτη την στιγμη ειμαι με την kalo extreme.

Χρειαζεται κατι αλλο να περασω-βελτιωσω,οσο αφορα την ρομ?

Αν ναι,υπαρχει κανενα λινκ με καποια τουικς?

Παρατηρησα πως η καμερα την στιγμη της ληψης δεν βγαζει ηχο το κλειστρο οπως ειχα στην ICS!

Ετσι ειναι?

ετσι ειναι,τι το θες

αμα πας λιγο πισω θα βρεις το phone apk και settings apk απο τον μαστορα gkalen (+kalo=power)

εαν σου αρεσει το touchpal v5,υποστηριζει και Ελληνικα που κατεβαζεις

επισης να αναβαθμισεις και καποια apps γιατι εχουν μεινει πισω

αυτοματο gps και bt με το pc,wifi,3g

δεν θελεις τιποτα αλλο

η rom ειναι για αιωνοβια χρηση:)

Edited by akalos

Για τον ηχο σε καμερα κ.λ.π. , καλα εκανε και τα'βγαλε , αλλα ευκολα μπορουμε να τα βαλουμε παλι.

Για θεματακια , οπως λεει ο ακαλος , εχω ομως και ενα αλλο ζιπ για αλλαγη των γραμματων στο statusbar.

Σε λιγο καιρο ομως θα φτιαξω ενα πληρες θεμα , συν κατι αλλα πραγματακια για kalo.

O azuli εχει το ζιπ , αλλα θα το φτιαξω καλυτερο ( θα βγαλω τις μπλε γραμμες ) , και σκεφτομαι να του κανω μια πληρη ανακαινιση του θεματος για kalo.

Λιγο αναμονη και θα'ρθει ...... :cool:

Τουλαχιστον οσοι εχουν Horse και kalo , εχουν και απροβληματιστη συσκευη και αξιζει να κανουμε λιγο theming γι'αυτα τα ρομ ....

Edited by gkalen

Για τον ηχο σε καμερα κ.λ.π. , καλα εκανε και τα'βγαλε , αλλα ευκολα μπορουμε να τα βαλουμε παλι.

Για θεματακια , οπως λεει ο ακαλος , εχω ομως και ενα αλλο ζιπ για αλλαγη των γραμματων στο statusbar.

Σε λιγο καιρο ομως θα φτιαξω ενα πληρες θεμα , συν κατι αλλα πραγματακια για kalo.

O azuli εχει το ζιπ , αλλα θα το φτιαξω καλυτερο ( θα βγαλω τις μπλε γραμμες ) , και σκεφτομαι να του κανω μια πληρη ανακαινιση του θεματος για kalo.

Λιγο αναμονη και θα'ρθει ...... :cool:

Τουλαχιστον οσοι εχουν Horse και kalo , εχουν και απροβληματιστη συσκευη και αξιζει να κανουμε λιγο theming γι'αυτα τα ρομ ....

δεν βαζεις και το v7 μεσα στην rom η θα εχουμε προβλημα;

για το seeder ....

Edited by akalos

δεν βαζεις και το v7 μεσα στην rom η θα εχουμε προβλημα;

για το seeder ....

Το v7 δεν δουλευει καλα ...

Αλλα μπορω να σας φτιαξω ενα update zip , για kalo με entropy χωρις την εφαρμογη.

Θα το ανεβασω αργοτερα αυτο το ζιπ , το'χω σχεδον ετοιμο και δεν θα'χετε κανενα προβλημα.

θα μπορουμε να το βγαλουμε ομως;

εαν οχι,καλυτερα η εφαρμογη

βεβαια , δυο αρχεια ειναι .

στο , system/etc/init.d , διαγραφεις το "44rngd"

και στο , system/xbin , διαγραφεις το "rngd"

και τελος.

ENTROPY GENERATOR .... εδω ... http://www.mediafire.com/download.php?168su9dfone58h9

εγκατασταση απο recovery

install zip from sd card/choose zip from sd card

επιλεγουμε το , entropy.zip

reboot system now

done

για να το διαγραψετε , σβηνετε τα αρχεια που γραφω στην αρχη

Προχθές πήγα τελικά από τηνb928 σε b572 αλλά λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν προχώρησα στην Kalo extreme.

Σήμερα έκανα reset σε factroy default στην b572 από το menu, στην συνέχεια πήγα με vol - + pwr στην ροζ οθόνη, άλλαξα το recovery με το προτεινόμενο recovery5.0.2.7_en_u8800pro.img αφού πρώτα του άλλαξα όνομα σε recovery.img.

Έκανα ασφαλή κατάργηση του usb, έβγαλα την μπαταρία και μετά από λίγο προσπάθησα να μπω recovery mode αλλά τίποτα με βγάζει συνεχώς σε ροζ οθόνη.

Τι άλλα να κάνω για να μπω στο menu του recovery?

Τί μπορεί να φταίει ?

Ευχαριστώ

Εκανα update from zip

Έχουν περάσει 10 λεπτά και ακόμα τίποτα. Ανά δύο λεπτά σβήνει και ξαναβγάζει το σήμα της huawei.

Έχει κολήσει?

Να βγάλω την μπαταρία και να το επαναλάβω ?

ναι

το σταμάτησα και ξανακάνω την διαδικασία.

Πάντως στο recovery σε κάποια βήματα όταν τα κάνω δεν με γυρνά πίσω

Πχ. από το advance wipe Dalvik Cache και για να συνεχίσω τα βήματα βγάζω την μπαταρία και ξαναμπαίνω σε recovery για τα επόμενα. Στην recovery ivan είχε και την επιλογή back σε όλα τα επίπεδα.

Μήπως είναι βλαμένο το recovery που έχω.

Πάντως και τώρα τα ίδια κάνει. Έχει πέσει σε boot loop

Καμιά ιδέα ???

Τρίτη προσπάθεια όλα από την αρχή και έκανε τελικά update.

Πάντως δεν είναι λογικά αυτά που γίνονται.

Edited by navi55
συνεχόμενα posts

ναι

το σταμάτησα και ξανακάνω την διαδικασία.

Πάντως στο recovery σε κάποια βήματα όταν τα κάνω δεν με γυρνά πίσω

Πχ. από το advance wipe Dalvik Cache και για να συνεχίσω τα βήματα βγάζω την μπαταρία και ξαναμπαίνω σε recovery για τα επόμενα. Στην recovery ivan είχε και την επιλογή back σε όλα τα επίπεδα.

Μήπως είναι βλαμένο το recovery που έχω.

Πάντως και τώρα τα ίδια κάνει. Έχει πέσει σε boot loop

Καμιά ιδέα ???

εκανες ακριβως τα παρακατω βηματα?

8) Copy the downloaded zip file into the external sdcard;

9) Wipe data/factory;

10) Wipe cache;

11) Wipe Dalvik Cache;

12) [OPTIONAL if you experience a huge battery drain only] Wipe Battery Stats;

13) Go to "mount and storage", then "format /system";

14) Install zip from sdcard;

15) choose zip from sdcard and select the downloaded zip file;

16) Install complete!

17) reboot system now.

Please wait about 2 minutes for the install process and be patient for the first boot.

εγω απο ΕΔΩ την περασα και πηγαν ολα οκ! ;)

Ναι τα βήματα τα έκανα κανονικά. Any way τώρα έχει εγκατασταθεί.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα δεν δείχνει στις εφαρμογές την sim

Τι μπορώ να κάνω γι΄αυτό ???