Jump to content

Iphone 4S vs Motorola RAZR


 Κοινοποίηση

Ποιό από τα 2 θα αγοράζατε?  

130 members have voted

  1. 1. Ποιό από τα 2 θα αγοράζατε?

    • Iphone 4s
      33
    • Motorola RAZR
      97


Recommended Posts

Razr θα ελεγα κι εγω. Μετα απο 5 χρονια συμβιωσης με το ios θεωρω πως η apple δεν θελει να δειξει κατι περισσοτερο.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 77
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μία - μία τις κατηγορίες όπως τις βλέπω εγώ:

 

1) Λειτουργικο: το ios σαφώς υπερτερεί δεδομένου ότι είναι απόλυτα ελεγχόμενο από την apple. Είναι σταθερότερο, με μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών και πιο ποιοτικές υλοποιήσεις. To android έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα προόδου τα τελευταία 2 χρόνια είναι αξιόπιστο και χρηστικό αλλά δεν φτάνει στα επίπεδα ομαλότητας ενός κλειδωμένου λειτουργικού (ούτε του ios ούτε του windows phone). Πάντως η ψαλίδα ακόμα και σε αυτόν τον τομέα έχει κλείσει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα.

2) Hardware: χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι το μοτο υπερτερεί σχεδόν παντού εξαιρώντας το chip γραφικών στο οποίο η apple προσφέρει ότι καλύτερο στην αγορά (αν δεν κάνω λάθος) και την ελαφρώς καλύτερη απόδοση της καμεράς. Μεγάλο μειον του iphone τα 512 ram.

3) Επιδόσεις: πολύ κοντά στα περισσότερα benchmarks που έχω δεί. Για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρεπει να περιμένουμε την προσεχή ICS αναβάθμιση του Razr.

4) Ποιότητα κατασκευής: θα έλεγα ισοπαλία. Αν έπρεπε να διαλέξω θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στο razr λόγω των πιο ιδιαίτερων υλικών και της ανθεκτικότητας που υποτίθεται ότι θα παρέχουν. Έχω δεί αρκετά iphone 4 στα οποία το πίσω τζάμι έγινε μπίλιες μετά από 1-2 πτώσεις.

5) Design: καθαρά υποκειμενικό. Και τα 2 είναι πανέμορφα, τα πιο όμορφα ίσως κινητά της τελευταίας 5ετίας. Μου αρέσει περισσότερο το razr στην παρούσα φάση αλλά το έχω δεί πολύ λιγότερες φορές (το άλλο το έχω φάει στη μάπα - όλος ο κόσμος το έχει..)

6) Μεταπωλητική αξία: δεν τίθεται θέμα, όλα τα iphone κρατάνε πολύ υψηλές τιμές λόγω περισσότερο του trend. Δεν ξέρω αν το razr θα γίνει trendy συσκευή αλλά αν κρίνω από το πόσο γρήγορα χάνουν την τιμή τους τα υπόλοιπα high end android δεν υπάρχει συγκριση σε αυτή την κατηγορία.

7) Modds / Tweaks: Επίσης δεν τίθεται θέμα (με την προυπόθεση ότι θα ξεκλειδώσουν το bootloader του razr για να ξεκινήσει το πάρτυ - κάτι που λογικά θα γίνει σύντομα).

8) Τιμή / Απόδοση: Γενικά θεωρώ ότι το iphone είναι αδικαιολόγητα ακριβό για αυτά που προσφέρει ως συσκευή. Λίγοι από όσους το αγόρασαν μετάνιωσαν αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι είναι τσιμπημένο. Το razr στα €550 (μ.ο περίπου) που πωλείται νομίζω ότι είναι νορμαλ για σύγχρονο τηλέφωνο.

 

Η ψήφος μου πάει στο razr. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι απόλυτα αντικειμενικός αφού είμαι ευχαριστημενος android user εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν νομίζω ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που γράφω. Ένα είναι το σίγουρο πάντως: όποιο και να επιλέξει κανείς χαμένος δεν πρόκειται να βγεί. Είναι και τα 2 super συσκευές. Όλο το θέμα είναι νομίζω στις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

 

Μετά από 3 χρόνια δεν μπορώ να πω ότι έπεσες...μέσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...