Jump to content

Like buttons etc...

stelios_85_07
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατί προτιμούμε να σχολιάζετε τα posts, όχι απλά να γράφετε ένα +1, συμφωνώ κλπ. Φόρουμ είναι, όχι φόρμα εισαγωγής στοιχείων με +1, thanx κλπ., ούτε είμαστε warezadiko για να μαζεύουμε thanx. Έχουμε άλλη νοοτροπία και αυτή υπερισχύει. ;)

Δεν ακολουθούμε το τι κάνουν άλλοι. Για ότι γίνεται ή δεν γίνεται, υπάρχει πάντα λόγος, και σοβαρός. Το θέλουμε πιο πολύ από εσάς, θα γίνει όταν πρέπει και με τα δικά μας standards. ;)

Για το πρώτο συμφωνώ ως προς το ότι είναι καλό να σχολιάζουμε τα posts αλλά πολλές φορές θέλω να πω ναι συμφωνώ κι εγώ και πρέπει να κάνω ολόκληρο post γι αυτό, και αν κάνουν το ίδιο άλλοι 20 θα χαλάσει το thread.

Είναι λοιπόν σαφής ο θεωρητικός λόγος ύπαρξης αυτού που πρότεινα.

Για το 2ο, κατανοητοί οι λόγοι καθυστέρησης (πάντως το να κοιτάμε και τους άλλους κακό δεν είναι, έτσι πάμε μπροστά).

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Είναι και μια επιβράβευση σε αυτόν που βοηθάει. Αν κάποιος δώσει μια λάθς συμβουλή (πχ βάλε Windows 7 σε κινητό με δικό του OS) βάζεις "-" και θα μαζευτούν πολλά και θα καταλάβει ότι λέει μπαρούφες.

Εγώ τώρα αυτό που είπε ο σουβλάκι 3 θέλω να το επικροτήσω.

Αναγκαστηκά κάνω πόστ και λέω: +1

Edited by stelios_85_07

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

ρε παιδια εχει αναφερθει ξανα.. υπηρχε στο μακρινο παρελθον (εποχες unwired) αναλογο συστημα που δεν προχωρησε και εχουν αναφερθει και οι λογοι..

οποτε μην αναλωνεστε στα ιδια..

και στην τελικη φαινεται σε βαθος χρονου ποια μελη βοηθουν πραγματικα και δεν κανουν ανουσια post.. δε χρειαζεται «μετρητης» του στυλ ευχαριστω/like/+1 και τα σχετικα..

σχετικα με την mobile εκδοση του site, χωστε τα στους admins, το ιδιο κανω και εγω με την πρωτη ευκαιρια.. :p

Sent from my unique SGSII

Βρε παιδες, τι θα πει +1 και -1 ή ευχαριστω/παρακαλω.

Εχει συζητηθει απειρες φορες αυτο το θεμα, υπηρχε και παλια το καρμα αν θυμαμαι καλα. Λιγο πολυ πλεον ολοι γνωριζουμε τα γραφομενα του αλλου και αν βοηθαει ή οχι. Δεν κερδιζεις κατι, γιατι στο φιναλε μπορει ο αλλος να ασχολειται με το C&F section και να απανταει πως πρεπει να βαψουμε τα αυγα το πασχα και να του πατανε ολοι +1 και οταν παει σε ηλεκτρολογικο θεμα να σου πει βαλε τα χερια σου στη πριζα βρεγμενα, επειδη εχει +1000 ευχαριστω θα το κανεις? :p

Για μενα ακομα και καποιος που μπαινει σοβαρα στη λογικη να απαντησει και να προτινει μια λυση εστω και αν ειναι λαθος του αξιζει ενα ευχαριστω. Δεν θα τον κρεμασουμε επειδη εδωσε μια λαθος ιδεα,γιατι ιδεα ειναι δεν σε υποχρεωνει να το κανεις, εχω διαβασει πολλες μπαρουφες στο φορουμ για διαφορα θεμα απο σοβαρα ατομα, αλλα δεν λεει κατι! :)

Για να μην πιασουμε τις "πατατες" που εχω πει εγω! :p

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

και στην τελικη φαινεται σε βαθος χρονου ποια μελη βοηθουν πραγματικα και δεν κανουν ανουσια post.. δε χρειαζεται «μετρητης» του στυλ ευχαριστω/like/+1 και τα σχετικα..

Ποιος μίλησε για μετρητή ευχαριστώ και αξιολόγηση μελών?

Αυτό που πρότεινα δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση της μελών.

Έχει να κάνει μόνο με τις πρακτικές δυνατότητες σχολιασμού μηνυμάτων που δίνει.

Βρε παιδες, τι θα πει +1 και -1 ήευχαριστώ/παρακαλώ.

Ποιος μίλησε για ευχαριστώ και παρακαλώ? Αυτό που πρότεινα και ο λόγος που το πρότεινα υπάρχουν στα προηγούμενα post μου οπότε και δεν τα ξαναγράφω.

Εχει συζητηθει απειρες φορες αυτο το θεμα, υπηρχε και παλια το καρμα αν θυμαμαι καλα. Λιγο πολυ πλεον ολοι γνωριζουμε τα γραφομενα του αλλου και αν βοηθαει ή οχι. Δεν κερδιζεις κατι, γιατι στο φιναλε μπορει ο αλλος να ασχολειται με το C&F section και να απανταει πως πρεπει να βαψουμε τα αυγα το πασχα και να του πατανε ολοι +1 και οταν παει σε ηλεκτρολογικο θεμα να σου πει βαλε τα χερια σου στη πριζα βρεγμενα, επειδη εχει +1000 ευχαριστω θα το κανεις? :p

Μάλλον δεν κατάλαβες τι πρότεινα, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν είπα να βαθμολογούμε τα μέλη, είπα να βαθμολογούμε posts.

Έτσι αν κάποιος πει το Α κινητό είναι καλό για τους Β και Γ λόγους και θέλω να εκφράσω την συμφωνία μου χωρίς να έχω να προσθέσω κάτι (ή την διαφωνία μου) τότε η δυνατότητα να ψηφίσω +/- το post του με βγάζει από τον μονόδρομο να κάνω ένα post που να λέει "συμφωνώ" η "διαφωνώ". Είναι σαν μια μίνι δημοσκόπηση για κάθε post απ την οποία ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για την αποδοχή ή όχι της εκφραζόμενης άποψης σε αυτό (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ).

Οπότε αν αυτός που λες πάρει +1000 για τα αυγά θα το δω εγώ και θα ξέρω ότι τα πιο πολλά μέλη βάφουν αυγά. Στο άλλο post με τα χέρια στην πρίζα θα έχει -1000 και θα το δώ εγώ και θα καταλάβω πως η άποψη αυτή έχει αποδοκιμαστεί από πολλούς άρα δεν θα την ακολουθήσω.

Για μενα ακομα και καποιος που μπαινει σοβαρα στη λογικη να απαντησει και να προτινει μια λυση εστω και αν ειναι λαθος του αξιζει ενα ευχαριστω. Δεν θα τον κρεμασουμε επειδη εδωσε μια λαθος ιδεα,γιατι ιδεα ειναι δεν σε υποχρεωνει να το κανεις, εχω διαβασει πολλες μπαρουφες στο φορουμ για διαφορα θεμα απο σοβαρα ατομα, αλλα δεν λεει κατι! :)

Για να μην πιασουμε τις "πατατες" που εχω πει εγω! :p

Ποιος είπε πως δεν του αξίζει ένα ευχαριστώ για τον κόπο της απάντησης? Ποιος είπε να τον κρεμάσουμε ή ότι σε υποχρεώνει να κάνεις αυτό που είπε? Άσχετα πράγματα.

Εγώ μιλώ για μια πρόταση που θα δώσει την δυνατότητα αξιολόγησης των απόψεων (χωρίς να σημαίνει πως δεν σεβόμαστε αυτούς που τις εκφράζουν αν τις καταψηφίσουμε) μόνο και μόνο για πρακτικούς λόγους τους οποίους εξήγησα πολλές φορές μέχρι τώρα.

Edited by stelios_85_07

Ποιος μίλησε για μετρητή ευχαριστώ και αξιολόγηση μελών?

Αυτό που πρότεινα δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση της μελών.

Έχει να κάνει μόνο με τις πρακτικές δυνατότητες σχολιασμού μηνυμάτων που δίνει.

Εγώ πιστεύω ότι επειδή δεν πρόκειται για site δημοσκοπήσεων με κάθε άμεσο- έμμεσο τρόπο, αλλά για forum, αυτή η δυνατότητα βαθμολόγησης των post είναι σχεδόν περιττή.

Καταλαβαίνω ότι με την προσθήκη τέτοιων κουμπιών θα γίνονται κάπως πιο σαφή τα threads, από την άποψη ότι δεν θα γράφει ο καθένας μας ότι ίδιο πράγμα 100 φορές. Επιπλέον έτσι θα εξοικονομείται χώρος στα θέματα. Δε λέω.

Αλλά ποιος επιβεβαιώνει ότι αυτό που προτίνεις θα εφαρμόζεται από τα μέλη?

Εξάλλου, εγώ, και πολλοί άλλοι εδώ πιστεύω, προτιμούμε να βλέπουμε και να εκφράζουμε απόψεις, και όχι βαθμολογήσεις ποστ.

Τώρα ως προς την πρακτικότητα προς τον χρήστη.. Δεν είναι και πολύ δύσκολο νομίζω να γράψει κανείς ότι συμφωνεί με μία άποψη, ή ότι ευχαριστεί κάποιο άλλο μέλος για την όποια βοήθειά του.

Άποψή μου πάντα.

Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ζητάει κάποιος μια λύση σε ένα πρόβλημα και δίνονται 3 λύσεις από 3 διαφορετικά μέλη. Ποια λύση θα ακολουθήσει; Αν είχαν οι απαντήσεις βαθμολογία, εγώ ίσως επέλεγα αυτή με τα πιο πολλά "+".

Κάτι το οποίο έχω ξανατονίσει στο παρελθόν. Στο Buy & Sell υπάρχουν ακόμα στις ενεργές αγοραπωλησίες θέματα ανοιγμένα εδώ και ένα χρόνο. Θεωρώ ότι μετά το 3μηνο θα έπρεπε να διαγράφονται ή να πηγαίνουν στις ανενεργές.

Εγώ πιστεύω ότι επειδή δεν πρόκειται για site δημοσκοπήσεων με κάθε άμεσο- έμμεσο τρόπο, αλλά για forum, αυτή η δυνατότητα βαθμολόγησης των post είναι σχεδόν περιττή.

Ε δεν θα μετατραπεί και σε site δημοσκοπήσεων, νομίζω είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός,

Καταλαβαίνω ότι με την προσθήκη τέτοιων κουμπιών θα γίνονται κάπως πιο σαφή τα threads, από την άποψη ότι δεν θα γράφει ο καθένας μας ότι ίδιο πράγμα 100 φορές. Επιπλέον έτσι θα εξοικονομείται χώρος στα θέματα. Δε λέω.

Ναι, αυτό λέω.

Αλλά ποιος επιβεβαιώνει ότι αυτό που προτίνεις θα εφαρμόζεται από τα μέλη?

Θεωρώ πως θα χρησιμοποιείται από την εμπειρία μου σε άλλα forums όπου μετά την εφαρμογή του χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τους χρήστες και έχει μεγάλη επιτυχία. Τώρα αν εδώ τελικώς δεν χρησιμοποιείται δεν μπορώ να το προβλέψω, μια εκτίμηση κάνω.

Εξάλλου, εγώ, και πολλοί άλλοι εδώ πιστεύω, προτιμούμε να βλέπουμε και να εκφράζουμε απόψεις, και όχι βαθμολογήσεις ποστ.

Προφανώς και αν έχεις κάτι να συμπληρώσεις ή να εκφράσεις θα το κάνεις. Η πρότασή μου αφορά τις περιπτώσεις που θές απλά να επιδοκιμάσεις μια άποψη μη έχοντας κάτι επιπλέον να πεις.

Τώρα ως προς την πρακτικότητα προς τον χρήστη.. Δεν είναι και πολύ δύσκολο νομίζω να γράψει κανείς ότι συμφωνεί με μία άποψη, ή ότι ευχαριστεί κάποιο άλλο μέλος για την όποια βοήθειά του.

Δύσκολο να γράψει συμφωνώ δεν είναι, είναι μη πρακτικό όμως γιατί:

1) Θα γεμίσει το thread με posts που συμφωνούν

2) Δεν θα φαίνεται άμεσα ο αριθμός των post που συμφωνούν

Για το κουμπάκι "ευχαριστώ" στο οποίο αναφέρεσαι και αναφέρθηκαν και άλλοι δεν είπα τίποτα και ούτε το θεωρώ χρήσιμο.

Υπάρχει όμως και η άλλη ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ζητάει κάποιος μια λύση σε ένα πρόβλημα και δίνονται 3 λύσεις από 3 διαφορετικά μέλη. Ποια λύση θα ακολουθήσει; Αν είχαν οι απαντήσεις βαθμολογία, εγώ ίσως επέλεγα αυτή με τα πιο πολλά "+".

Συμφωνώ .

Edited by stelios_85_07

Επίσης είναι πολλοί που δεν συμμετάσχουν γιατί απλά διαβάζουν. Ετσι θα μπουν στο τρυπάκι του (+) και θα αρχίσουν σιγά σιγά να ενεργοποιούνται.

Επίσης είναι πολλοί που δεν συμμετάσχουν γιατί απλά διαβάζουν. Ετσι θα μπουν στο τρυπάκι του (+) και θα αρχίσουν σιγά σιγά να ενεργοποιούνται.

Συμφωνώ .

Δύσκολο να γράψει συμφωνώ δεν είναι, είναι μη πρακτικό όμως γιατί:

1) Θα γεμίσει το thread με posts που συμφωνούν

2) Δεν θα φαίνεται άμεσα ο αριθμός των post που συμφωνούν

1. Όταν λέμε ότι συμφωνούμε/διαφωνούμε με κάτι, δεν το λέμε έτσι στο άκυρο, αλλά λέμε και το λόγο για τον οποίο συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Η αιτιολόγηση που δίνουμε βοηθάει τον άλλο να καταλάβει καλύτερα κάτι. Το κουμπί δεν το έχει αυτό.

Επίσης το να μπουν τέτοια κουμπάκια δεν είναι καθόλου παραγωγική λύση στο θέμα της ""ευθύνης"". Γιατί μπορεί κάποιος άσχετος με ένα θέμα να αρχίσει τα + και - έτσι για την πλάκα του. Και μάλιστα ίσως να ψηφίζει εσκεμμένα με +/- κάποιο συγκεκριμένο μέλος που συμπαθεί ή αντιπαθεί αντίστοιχα.

2. Το site δεν έχει και τόση συμμετοχή από τα μέλη του. Άρα πολύ δύσκολο τα ποστ να "χάνονται".

ρε μπαγασες, θελετε να γινουμε facebook (likes, +1 κλπ) , ετσι;

εκει το πατε το θεμα :p

* V μα δεν αναφερομαι σε εσενα.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

1. Όταν λέμε ότι συμφωνούμε/διαφωνούμε με κάτι, δεν το λέμε έτσι στο άκυρο, αλλά λέμε και το λόγο για τον οποίο συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Η αιτιολόγηση που δίνουμε βοηθάει τον άλλο να καταλάβει καλύτερα κάτι. Το κουμπί δεν το έχει αυτό.

Επίσης το να μπουν τέτοια κουμπάκια δεν είναι καθόλου παραγωγική λύση στο θέμα της ""ευθύνης"". Γιατί μπορεί κάποιος άσχετος με ένα θέμα να αρχίσει τα + και - έτσι για την πλάκα του. Και μάλιστα ίσως να ψηφίζει εσκεμμένα με +/- κάποιο συγκεκριμένο μέλος που συμπαθεί ή αντιπαθεί αντίστοιχα.

2. Το site δεν έχει και τόση συμμετοχή από τα μέλη του. Άρα πολύ δύσκολο τα ποστ να "χάνονται".

Εχεις δίκιο. Και τώρα παρατηρώ το e-steki το οποίο έχει (+) και (-) και πατάνε ένα κουμπακι και ψάχνεσαι να βρεις τι είπες και διαφωνείς, όταν έχεις παραθέσει 200 επιχειρήματα σε 200 quotes...

1. Ξαναλέω πως αν έχει κανείς να προσθέσει κάτι σε μια άποψη μπορεί να το κάνει, το +/- δεν τον εμποδίζει. Αν όμως κάποιος πει λέω το Α γιατί ισχύει το Β και πιστεύω ακριβώς το ίδιο τότε θα πατήσω +1. Και δεν είναι κάτι το απίθανο. Μου συμβαίνει πάρα πολύ συχνά και έχοντας συνηθίσει από άλλα forums πάει το χέρι μου να πατήσει +1 και δεν το βρίσκει, και τελικά δεν κάνω ποστ για να πω ένα σκέτο συμφωνώ για να μην γεμίζω το φόρουμ.

Επίσης αν είναι να μπει ο παράγοντας πλάκα και ανευθυνότητα το χάσαμε το παιχνίδι. Η ανευθυνότητα μπορεί να συναντηθεί σε κάθε δραστηριότητα του φόρουμ. Το αν κάποια στιγμή βρεθεί κάποιος και πατήσει -1 σε ένα σου ποστ επειδή σε αντιπαθεί δεν νομίζω να αποτελέσει τον κανόνα.

2. Το αν έχει η όχι μεγάλη συμμετοχή είναι άλλο θεμα.

Μάλλον εννοείς δεν υπάρχουν πολλά posts του τύπου "συμφωνώ."

Ε ναι πως να υπάρχουν. Όπως προείπα κι εγώ πολλές φορές θέλω να επιδοκιμάσω μια γνώμη και δεν μπαίνω στην διαδικασία να γράψω ένα σκέτο συμφωνώ. Ενώ αν υπήρχε κουμπακι θα βόλευε.

Anyway, το υπεραναλύσαμε πιστεύω. Εγώ κατέθεσα την αποψη μου κι απο κει και πέρα ας κάνουν ότι νομίζουν οι διαχειριστές. Πάντως επειδή καίγομαι σε πολλά forums στα οποία είμαι χρόνια γραμμένος και βλέπω την εξέλιξή τους, το συγκεκριμένο που θυμίζει τα άλλα πριν 2-3 χρόνια.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...