Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

το προβλημα ειναι αρκετα σοβαρο (δινουν μονο Ι4 και Ι5) αλλα με την καταλληλη αγωγη δεν εχω προβλημα...

η "θεραπεια" δεν ειναι αιτιολογικη με την εννοια οτι δε θεραπευεται...

μεσα μου δεν ξερω τι θελω ή τι πρεπει να κυνηγησω...Ι4 και θητεια χαλαρη ή Ι5 και συνεχιση της δουλειας μου κτλ κτλ...

thanx παντως για τις απαντησεις και θα σας εχω νεοτερα.....

Θητεία χαλαρή δεν υπάρχει.

Το ότι θα είσαι άοπλος δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Θα γλυτώνεις σκοπιές αλλά θα τρως άλλα χωσίματα.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα 'σαι χαλαρός....Σκέψου μόνο το χρόνο που χάνεις.

Ακόμα και σε μια καρέκλα ή ένα κρεβάτι να κάθεσαι όλη μέρα μέσα σε ένα στρατόπεδο...δεν είναι λίγο και φυσικά δεν συγκρίνεται με το να είσαι έξω και να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Δε σου λέω πάνε ή μην πας, απλά μην νομίσεις ότι θα περάσεις καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Προσωπικά, είμαι διχασμένος για το τι θα έκανα στην θέση σου. Το πιο πιθανό να κυνηγούσα Ι5. Τώρα αν η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που να είχα την συνείδηση μου καθαρή ότι δικαίως βγήκα Ι5, δεν θα το σκεφτόμουνα καν.

Το κακό είναι ότι μόλις τελειώσεις μόνο τις καλές φάσεις θυμάσαι και λες "εντάξει, καλά ήταν μωρέ, εμπειρία, χαβαλέ, έκανα και 3 καλούς φίλους".

Όταν όμως επί 10 μέρες κοιμάσαι 3 ώρες τη μέρα ή όταν είσαι μέσα όμως και βαράς τα τρελά νούμερα μέσα στο ψοφόκρυο σε κανα βουνό στου διαόλου το κέρατο...βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που πάτησες το πόδι σου την πρώτη μέρα στο κέντρο.

Τί να σου πω...βοήθησα αρκετά πιστεύω :p Καλή τύχη!

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχει δικιο ο φιλος Baator...

Κατι ξερει παραπανω, αυτο καταλαβαινω απο τα λεγοαμενα του..

Δεν ξερω καλυτερα να κυνηγησεις το Ι5 για μενα...

Μπορει να εισαι αοπλος αλλα περα απο τα χωσιματα που θα χεις θα σε κοροιδευουν κιολας για να σου σπασουν τα νευρα!!

Τουλαχιστον ετσι εχω ακουσει!!

Καλημέρα!

Παρουσιάζομαι

Διαβιβάσεις

Καλαμάτα

12/02/2007

Δεν παρακολουθώ το θέμα, αν παρουσιαστεί κανένας Καλαμάτα, ΡΜ me...

Time is what keeps everything from happening at once.

καποια πραγματα δεν ειναι 1+1=2???

δηλαδη ποιος μπορει να μου αρνηθει το Ι4 οταν ειναι σαφες απο το Προεδρικο Διαταγμα οτι εκει υπαγομαι....????

Ουσιαστικα ειμαι Ι4,5.....ουτε Ι4 αλλα ουτε και Ι5...

Το Ι4 είναι δεδομένο.

Από εκεί και πέρα εαν θα πάρεις Ι5 εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από εσένα. Οταν παρουσιαστείς, αρκεί να έχεις μαζί σου γνωμάτευση του οφθαλμίατρου που σε παρακολουθεί η οποία περιγράφει το ιστορικό σου και αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα επιδείνωσης και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να υπηρετήσεις. Οι στρατιωτικοί ιατροί δεν πρόκειται να πάρουν το ρίσκο. Το μόνο θέμα είναι εάν θα πάρεις κατευθείαν Ι5 ή αν θα σου δώσουν πρώτα 2ετή αναβολή και όταν ξανακληθείς σε 2 χρόνια πάρεις το οριστικό Ι5. Συνήθως οι επιτροπές απαλαγών επιλέγουν το δεύτερο.

Επίσης να έχεις υπόψιν σου ότι μπορείς να μην αποφύγεις εντελώς την ταλαιπωρία του κέντρου κατάταξης. Με την γνωμάτευση του οφθαλμίατρου και τις εξετάσεις που την επιβεβαιώνουν, μπορείς να πας στο φρουραρχείο της πόλης που μένεις 10-15 μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης και να ζητήσεις να δεις τον ιατρό υπηρεσίας. Αυτός συνήθως (στην απίθανη περίπτωση που αρνηθεί και σου πει να παρουσιαστείς κανονικά, εσύ να επιμείνεις επικαλούμενος την πιθανότητα επιδείνωσης που μπορεί να σου προκαλέσει η όλη ταλαιπωρία του κέντρου κατάταξης) θα σου δώσει παραπεμπτικό για κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και θα σου δώσουν είτε κατευθείαν το Ι5 είτε την αναβολή, χωρίς να περάσεις ούτε απέξω από το κέντρο κατάταξης.

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

βασικά αυτό ακριβώς που προτείνει ο jarjap είναι η καλύτερη διαδικασία για να τσιμπήσεις το Ι5. Δωσε έμφαση στην τυχόν επειδύνωση σου... δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να υπάρχει στρατιωτικός γιατρός που να πάρει την ευθύνη πάνω του.

thanx παιδια...

πηγα σημερα στο Νοσοκομειο Παπαγεωριου στη Θεσσαλονικη για να μου ανοιξουν φακελο....μεχρι τωρα το παρακολουθουσα σε ιδιωτη ιατρο αλλα επειδη εμαθα οτι εχουν εξειδικευμενο κεντρο με ανελαβαν αυτοι...

το ιδιο μου ειπαν..οτι δε με βλεπουν να υπηρετω με οσα ειδαν,,,+ το οτι βαρη,χλωρινες κτλ απαγορευνται δια ροπαλου και οτι υπαρχει κινδυνος επιδεινωσης...

jarjap thanx για την πληροφορια σχετικα με το φρουραρχειο....θα το κανω συντομα...

Across the satellite beams Across the oceans or seas

To the lighthouse I could be I see some soldiers with guns

And they are killing for fun They are killing to entertain me

παιδια υπηρετει κανεις 98τμχεθ πετσοφα>?
Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές.

Geia xara se olous! Mou hrthe to xarti katatakshs kai parousiazomai 12/2 sto K.E.DB Kalamatas stis Diavivaseis. Perimenw plhrofories apo osous exoun perasei apo ekei h exoun akousei kati kai fusika an kapoios parousiazetai ekei as dwsei to paron. Gia na doume ti mas perimenei... :wacko:

Signwmi paidia exw anaboli mexri 2011 k skeftomai na tin spasw, me eixan kalesei naftiko, kserei kaneis an tha parousiastw ksana naftiko h kapou allou?

:cry:

Ναυτικό, δεν αλλάζει αυτό αν δεν το επιδιωξεις εσύ (edit: με την απαραίτητη προυπόθεση ότι το Ναυτικό θα εξακολουθεί να παίρνει στρατεύσιμους όταν έρθει η ώρα να παρουσιαστείς).

Πως σε καλεσαν Ναυτικο ενω ειχες αναβολη Jimkousou;

Προφανώς εννοεί ότι τον είχαν καλέσει ναυτικό πριν πάρει την αναβολή.

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Signwmi paidia exw anaboli mexri 2011 k skeftomai na tin spasw, me eixan kalesei naftiko, kserei kaneis an tha parousiastw ksana naftiko h kapou allou?

:cry:

κατα 90% το χαρτι θα ερθει ιδιο,σπανια αλλαζει..απο προσωπικη εμπειρια φιλων και δικη μου!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα σε όλους!!!!

Νέο αίμα στο FORUM και ψαρι στα Ελληνικά Στρατά.Παρουσίαζομαι στισ 13/2 στην Λαμία.

Όποιος φεύγει προς τα κάτω ας στείλει.

Μήπως κανένας απ' το φορουμ μπορεί να στειλει πληροφοριές για την Ν.Σαντα.Υπάρχει λόγος.......:X :X :X

Καλησπερα σε όλους!!!!

Νέο αίμα στο FORUM και ψαρι στα Ελληνικά Στρατά.Παρουσίαζομαι στισ 13/2 στην Λαμία.

Μήπως κανένας απ' το φορουμ μπορεί να στειλει πληροφοριές για την Ν.Σαντα.Υπάρχει λόγος.......:X :X :X

Ακου...Καλυτερα κομμαντα παρα στη Νεα Σαντα.πικρα εκει πανω..εχω κανει 1μηνα Πολυκαστρο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ έκανα πριν πολύ καιρό Νέα Σάντα (1999) αλλά και τότε γ****ς μας πήγαιναν. Τότε στέλνανε όλες τις αποστολές του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία από εκεί.

Έχει 2 στρατόπεδα στο χωριό. Εγώ ήμουν στο Χατζηιωάννου (που είναι και η Ταξιαρχία), οι υποδομές ήταν κακές. Το απέναντι είναι νεότερο και έχει τέλειες υποδομές.

Ύπάρχει ακόμα ένα στρατόπεδο στην Ταξιαρχία, στο Δροσάτο (κοντά στην λίμνη Δοϊράνη) και εκεί γίνεται η εκπαίδευση των πολυβολητών.

Προσωπικά πέρασα καλύτερα 10 μήνες στον Έβρο από τους 6 στα 28χλμ από την Θεσσαλονίκη.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Εγώ έκανα πριν πολύ καιρό Νέα Σάντα (1999) αλλά και τότε γ****ς μας πήγαιναν. Τότε στέλνανε όλες τις αποστολές του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία από εκεί.

Έχει 2 στρατόπεδα στο χωριό. Εγώ ήμουν στο Χατζηιωάννου (που είναι και η Ταξιαρχία), οι υποδομές ήταν κακές. Το απέναντι είναι νεότερο και έχει τέλειες υποδομές.

Ύπάρχει ακόμα ένα στρατόπεδο στην Ταξιαρχία, στο Δροσάτο (κοντά στην λίμνη Δοϊράνη) και εκεί γίνεται η εκπαίδευση των πολυβολητών.

Προσωπικά πέρασα καλύτερα 10 μήνες στον Έβρο από τους 6 στα 28χλμ από την Θεσσαλονίκη.

και εγω μια απο τα ιδια.Τι σειρα εισουν ?

Εγω 252 και στον Εβρο ημουν στο 508 μ.κ τπ

[sIGPIC][/sIGPIC]

257

Στον Έβρο ήμουν στην αρχή στην Νέα Βύσσα, μετά στο φυλάκιο στις Καστανιές και 1-2 βδομάδες στο ΕΦ2.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Καλησπερα σε όλους!!!!

φιλε μου οχι οτι θελω να σε αποθαρυνω αλλα περαστικα σου.......

Ρε παιδια θελω να δωσω τα χαρτια μου για κατ'εξαιρεση μεταθεση λογω αναπηριας 67 τοις εκατο του πατερα μου το θεμα ειναι οτι ρωτησα τον στρατολογο και μου ειπε οτι για να προχωρησουμε αυτα τα χαρτια πρεπει να ερθει ο φακελος απο το κεντρο που ημουν συνηθως σε ποσο καιρο απο οταν παρουσιαστεις στην μοναδα στελνεται ο φακελος σου ξερει κανεις?Και κατι αλλο απο οταν κανω την αιτηση για καθ εξαιρεση και σταλει στο ΓΕΣ μετα απο ποσο καιρο βγαινει η αποφαση ?

Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές.

Εγω εκατσα σχεδον ολη την θητεια στο ταγμα εκτος το καλοκαιρι που ημουν 2μηνες σκοινακια στις φερρες λογω ειδικοτητας και επειδη το ζητησα κι εγω.1 μηνα αποσπαστηκα στο EΦ1.παντως περασα πολυ καλα εκει με εξαιρεση το πολυ κρυο,τα κουνουπια και οτι στους 12 μηνες που υπηρετησα εκει πανω πηρα μονο 3 αδειες :(
[sIGPIC][/sIGPIC]

παιδια ξερει κανεις για την κατ'εξαιρεση μεταθεση που ρωτησα και παραπανω τι παιζει?ειμαι 9μηνο

φιλε μου οχι οτι θελω να σε αποθαρυνω αλλα περαστικα σου.......

Ρε παιδια θελω να δωσω τα χαρτια μου για κατ'εξαιρεση μεταθεση λογω αναπηριας 67 τοις εκατο του πατερα μου το θεμα ειναι οτι ρωτησα τον στρατολογο και μου ειπε οτι για να προχωρησουμε αυτα τα χαρτια πρεπει να ερθει ο φακελος απο το κεντρο που ημουν συνηθως σε ποσο καιρο απο οταν παρουσιαστεις στην μοναδα στελνεται ο φακελος σου ξερει κανεις?Και κατι αλλο απο οταν κανω την αιτηση για καθ εξαιρεση και σταλει στο ΓΕΣ μετα απο ποσο καιρο βγαινει η αποφαση ?

Δεν είναι σίγουρο οτι θα την πάρεις την κατ'εξαίρεση μετάθεση, να το γνωρίζεις. Εκτός φυσικά αν έχεις ήδη προνοήσει να... προετοιμάσεις το θέμα, μέσω γνωστού. Αν ο πατέρας σου είναι 67% ανάπηρος, και παίρνει αναπηρική σύνταξη και δεν δουλεύει πουθενά, και είσαι μοναχογιός έχεις πιθανότητες. Αλλιώς ξέχασέ το.

Ο στρατολόγος έχει δίκιο. Θα περιμένεις τα χαρτιά σου και μετά θα κάνεις μια αίτηση στο 1ο γραφείο της μονάδας σου. Τα χαρτιά κάνουν να έρθουν από ένα μήνα μέχρι και 8 :p Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να παίρνεις συνεχώς τηλέφωνο τη Στρατολογία του Κέντρου που παρουσιάστηκες και να τους πρήζεις. Το πότε θα έρθει παίζει και με το πόσο μακρυά έχεις πάρει μετάθεση από το Κέντρο σου. Αν παρουσιάστηκες Καλαμάτα π.χ., και πήρες μετάθεση Βάλτο - Έβρο, τα χαρτιά σου θα περάσουν μία μία όλες τις μονάδες μέχρι να φτάσουν σε εσένα.

Για κατ'εξαίρεση μετάθεση η απόφαση κάνει μέχρι και 15-20 μέρες να βγει. Το θέμα είναι όμως οτι η απόφαση μπορεί να είναι α) Απορριπτική, β) Καταφατική αλλά με εντολή να την πάρεις μετά το πέρας του 5μήνου-6μήνου παραμεθωρίου και γ) Καταφατική Άμεση, οπότε και φεύγεις για το σπίτι σου ASAP.

Η καλύτερη φυσικά επιλογή είναι η τρίτη, πολλά όμως μπορούν να προκύψουν.

Good luck..

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Κι εγώ το Φεβρουάριο...

Με καλεσαν να παω στο Κιλκης :( τις 12 του μηνα!

Στο 604ΤΠ? ********* είναι το στρατόπεδο. Και το Κιλκίς χωριό σκέτο...

Τέσπα ο καιρός στο κέντρο περνάει γρήγορα οπότε δεν τρέχει ακι τίποτα.

Geia xara se olous! Mou hrthe to xarti katatakshs kai parousiazomai 12/2 sto K.E.DB Kalamatas stis Diavivaseis. Perimenw plhrofories apo osous exoun perasei apo ekei h exoun akousei kati kai fusika an kapoios parousiazetai ekei as dwsei to paron. Gia na doume ti mas perimenei... :wacko:

Ένα θα πω. Στη Καλαμάτα που πήγα για ειδικότητα ήτα ο καλύτερος μήνας της θητείας μου. Πολύ χαλάρό κέντρο σε σύγκριση με το Κιλκις (ΠΖ) που παρουσιάστηκα.. Θα περάσεις καλά. Και η Καλαμάτα είναι ωραία πόλη με ωραίο κόσμο.;)

13/2/07 ΛΕΛΕΕΕΕεεεεεε!!!

(θεωρητικα,γιατι πρακτικα ειμαι free εδω και ενα μηνα....)

ΕΕΕΕΕΕετσι

Και εγώ από 17/1 είμαι σε άδεια απολύσεως. Γυρνάω 10/2 και 13 παίρνω το λελεδόχαρτο (το πράσινο...:mad: )

bayern παιρνεις πρασινο , Π1 ,ε;Mια απο τα ιδια, ειμαι απο 12/1 σε αδεια απολυσεως , η πολεμικη αεροπορια εφτασε στο τελος της.Περιμενω να παει 10 μαρτιου να παρω κυανουν..
Ace of Hearts..