Jump to content

[S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

:blink:

Το κυριο προβλημά μου με το stock ήταν η διαρκεια της μπαταρίας, που με wifi on αλλά σχεδόν idle το κινητό η μπαταρία κρατούσε λιγότερο από μέρα...

Με CM10.1 που έχω περάσει εδώ και μερικές μέρες φαίνεται να έχει βελτιωθεί. Απλά διαβάζω όλα αυτά που λέτε και μπαίνω σε σκέψεις. Αν δηλαδή υπάρχει κάτι καλύτερο που θα βελτιώσει αισθητά το κινητό μου, τότε γιατί να μην το έχω... Αυτό για το kernel του Gustavo τι ακριβώς κάνει? Αξίζει να τον περάσω με ό,τι αυτό συνεπάγεται?

επίσης είχα εγκαταστήσει μια από αυτές τις εφαρμογές που σου κλέινουν wifi & data όταν σβήνει η οθόνη και απλά τσεκάρουν ανά διαστήματα πχ 15 λεπτά. Αξίζουν ή είναι μούφα? Κάτι τέτοιο κάνουν οι διάφορες rom που κυκλοφορούν ή χρειάζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα?

*Έβαλα τον Gustavo, αλλά τώρα το wifi δεν ανοίγει. Πρέπει να κάνω κάτι?

1. Ενεργοποίησε το 2G

2. 3G + Data ΜΟΝΟ όταν τα χρειάζεσαι

3. Απενεργοποίησε όλα τα notifications/updates απο τις εφαρμογές

4. Στήσε το Greenify και κάνε hibernate Maps, Facebook και ότι άλλο μπορείς (όχι Gmail + Widgets)

5. Έχε σταθερή την φωτεινότητα σε χαμηλο σημείο

Έτσι θα σου βελτιωθεί αισθητά

6. Βάλε πιο παλιά έκδοση του Gustavo_s ή Dorimanx 9.14

7. Πάντα μετά την αλλαγή kernel κάνε Clear Cache, Clear Dalvik, Fix Permisions

8. To πρόγραμμα που ανέφερες τελευταίο πέτα το, τρώει πιο πολύ μπαταρία απο ότι εξοικονομεί

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

• Απαντήσεις 11,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πάω να γυρίσω το playstore σε εφαρμογή χρήστη αλλα μου λέει οτι δεν είναι δυνατή η μετατροπή.

Τι πρέπει να κάνω?

Νομίζω ότι δεν μπορείς να το κάνεις στο play αυτό..;)

1. Ενεργοποίησε το 2G

2. 3G + Data ΜΟΝΟ όταν τα χρειάζεσαι

3. Απενεργοποίησε όλα τα notifications/updates απο τις εφαρμογές

4. Στήσε το Greenify και κάνε hibernate Maps, Facebook και ότι άλλο μπορείς (όχι Gmail + Widgets)

5. Έχε σταθερή την φωτεινότητα σε χαμηλο σημείο

Έτσι θα σου βελτιωθεί αισθητά

6. Βάλε πιο παλιά έκδοση του Gustavo_s ή Dorimanx 9.14

7. Πάντα μετά την αλλαγή kernel κάνε Clear Cache, Clear Dalvik, Fix Permisions

8. To πρόγραμμα που ανέφερες τελευταίο πέτα το, τρώει πιο πολύ μπαταρία απο ότι εξοικονομεί

1 + 2. 2G εχω, οκ

3. οκ

4. Τι ακριβώς κάνει αυτό? σε κάτι άλλα site είδα ανάμεικτα σχόλια...

5. την εχω...

6. η διαδικασία για τον κερνελ είναι: κατεβάζω το αρχείο, μπαίνω recovery και το εγκαθιστώ? με το CM10.1 να αφήσω αυτό που έχει ή να βάλω Gustavo_s ή Dorimanx 9.14 (γιατι όχι την τελευταία 9.35?)?? link υπάρχει εύκαιρο?

Τώρα ξαναπέρασα CM10.1 και έφτιαξε το wifi... Να προσπαθήσω πάλι με κάποιον kernel ή να το αφήσω έτσι?

Ευχαριστώ για την υπομονή /// :O

Resurrection Remix Rom 5.5.8

(Προηγούμενο σετάρισμα: Neatrom v6.4 XXMS3- Apolo 4.15b Regular - Μόντεμ: xxms4)

Υπάρχει κάποιο mod - addons για εγγραφή εισερχομένων και εξερχόμενων κλήσεων για slim beam;

Από τη στιγμή που δεν έχει βγει από τη Samsung επίσημη έκδοση του 4.2.2 λογισμικού (η Slim νομίζω είναι 4.2.2), δεν υπάρχουν τα απαραίτητα libs για εγγραφή από τη γραμμή απευθείας οπότε η συνομιλία καταγράφεται από το μικρόφωνο (χάλια..).

Οπότε είτε περιμένεις, είτε μπορείς να περάσεις μία 4.1.2 based Rom.

Πάω να γυρίσω το playstore σε εφαρμογή χρήστη αλλα μου λέει οτι δεν είναι δυνατή η μετατροπή.

Τι πρέπει να κάνω?

Να μην τη μετατρέψεις! Είναι συνδεδεμένη με πάρα πολλές διεργασίες και ακόμα και να το κάνεις (χειροκίνητα πχ), μετά από μία επανεκκίνηση θα αρχίσουν τα σφάλματα.

@Stabill, η Jelly Bam και γενικά όλες οι AOSP/AOKP/Cm based roms στο συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχουν το "βούτυρο" της stock JB λόγω έλλειψης βασικών αρχείων. Το αν σου φάνηκε εσένα πως υπήρχε ήταν απλά γιατί έφτασαν σε ένα αρκετά σταθερό σημείο πλέον κάποιες Rom (προσωπικά σε smoothness και μπαταρία θεωρώ πως δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τις stock, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα αλλά αυτά είναι και γούστα του καθενός).

Nandroid backup λοιπόν και φλασάρεις μέχρι να βρεις μία που να είναι πιο κοντά στα δικά σου γούστα!

1 + 2. 2G εχω, οκ

3. οκ

4. Τι ακριβώς κάνει αυτό? σε κάτι άλλα site είδα ανάμεικτα σχόλια...

5. την εχω...

6. η διαδικασία για τον κερνελ είναι: κατεβάζω το αρχείο, μπαίνω recovery και το εγκαθιστώ? με το CM10.1 να αφήσω αυτό που έχει ή να βάλω Gustavo_s ή Dorimanx 9.14 (γιατι όχι την τελευταία 9.35?)?? link υπάρχει εύκαιρο?

Τώρα ξαναπέρασα CM10.1 και έφτιαξε το wifi... Να προσπαθήσω πάλι με κάποιον kernel ή να το αφήσω έτσι?

Ευχαριστώ για την υπομονή /// :O

4. Το greenify κάνει hybernate τις εφαρμογές που έχεις ορίσει μέχρι ...να τις εκτελέσεις... Στην συνέχεια τις ξανακάνει hybernate με αποτέλεσμα να μην τρώνε μνήμη και πόρους συστήματος

6. Σωστά... Αν στην CM δεν θές BLN κράτα αυτόν που έχει διαφορετικά βάλε dori ή gustavo

dori προτείνω 9.14 που είναι stable http://dorimanx.shine.sk/

και απο Gustavo την 12_7 https://www.dropbox.com/s/vxeeewg5tcx6co4/Gustavo_s_CM-kernel-12-07.zip

Edited by DimitrisAndNiki

Από τη στιγμή που δεν έχει βγει από τη Samsung επίσημη έκδοση του 4.2.2 λογισμικού (η Slim νομίζω είναι 4.2.2), δεν υπάρχουν τα απαραίτητα libs για εγγραφή από τη γραμμή απευθείας οπότε η συνομιλία καταγράφεται από το μικρόφωνο (χάλια..).

Οπότε είτε περιμένεις, είτε μπορείς να περάσεις μία 4.1.2 based Rom.

Εγώ από τότε που πήρα το κινητό χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή και έχει ρυθμίση για Line ή Microphone καθώς και άλλες ρυθμίσεις για την ηχογράφηση απ' το μικρόφωνο και αυτόματη ηχογράφηση για όλες τις κλήσεις ή επιλεκτικά από τη notification bar ή από ένα κουμπάκι που βγάζει στην in call screen. Όταν ήμουν με stock έβαζα line και όλα κομπλέ. Με custom ROMs, χρησιμοποιώ το Microphone, μιας και δε γίνεται μέσω γραμμής όπως σωστά είπες, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Ακούγεται πεντακάθαρα ο συνομιλητής. Απλά εγώ ακούγομαι 1-2 κλικ δυνατότερα χωρίς να αποτελεί πρόβλημα βέβαια.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

@Stabill, η Jelly Bam και γενικά όλες οι AOSP/AOKP/Cm based roms στο συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχουν το "βούτυρο" της stock JB λόγω έλλειψης βασικών αρχείων.

Την πατησα δηλαδη????!!!!!???? Κι ομως θα επαιρνα ορκο οτι το βουτυρακι γλυστουσε απο την οθονη μου!!!

Τι να πω, αν εχουν φτασει σε τετοια επιπεδα, μπραβο στους devs...!!!

(Παντως η CM που ειχα για κανενα μηνα, γυρω στον Απριλιο, σε καμμια περιπτωση δεν ηταν βουτυρακι...)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την πατησα δηλαδη????!!!!!???? Κι ομως θα επαιρνα ορκο οτι το βουτυρακι γλυστουσε απο την οθονη μου!!!

Τι να πω, αν εχουν φτασει σε τετοια επιπεδα, μπραβο στους devs...!!!

(Παντως η CM που ειχα για κανενα μηνα, γυρω στον Απριλιο, σε καμμια περιπτωση δεν ηταν βουτυρακι...)

Ναι ήταν μαργαρίνη

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Έχουν γίνει και προσπάθειες μεν για την ενσωμάτωση του project butter με 3rd party κώδικα στα exynos4 μοντέλα, αλλά δεν. Υπερβολική χρήση gpu/cpu με όχι τα επιθυμητά αποτελέσματα όπως ήταν και αναμενόμενο. Η samsung δεν ήταν που μετά την αναβολή του Δεκεμβρίου θα έδινε τα sources του SII τέλη Μαΐου; Μην πω τι έδωσε...

Ναι ήταν μαργαρίνη

Χααααααχαχαχαχα, παω για μαγειρεμα!!!

Έχουν γίνει και προσπάθειες μεν για την ενσωμάτωση του project butter με 3rd party κώδικα στα exynos4 μοντέλα, αλλά δεν. Υπερβολική χρήση gpu/cpu με όχι τα αναμενόμενα αποτελέσματα όπως ήταν και αναμενόμενο. Η samsung δεν ήταν που μετά την αναβολή του Δεκεμβρίου θα έδινε τα sources του SII τέλη Μαΐου; Μην πω τι έδωσε...

Δεν πειραζει... αν εχουν φτασει οι custom σε αυτο το επιπεδο, κανενα προβλημα... Εχω να κανω πολλες δοκιμες μολις επιστρεψω!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν πειραζει... αν εχουν φτασει οι custom σε αυτο το επιπεδο, κανενα προβλημα... Εχω να κανω πολλες δοκιμες μολις επιστρεψω!

Ποιό επίπεδο;

Ποιό επίπεδο;

Μιλαω για smoothness που με ενδιαφερει πολυ και αναφερομαι στις μη Samsung based... Για ολα τα υπολοιπα επιφυλασσομαι, δεν εχω ακομα μεγαλη εμπειρια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μιλαω για smoothness που με ενδιαφερει πολυ και αναφερομαι στις μη Samsung based... Για ολα τα υπολοιπα επιφυλασσομαι, δεν εχω ακομα μεγαλη εμπειρια...

Με αυτά που αφαίρεσαν, τις under the hood βελτιώσεις της google και το επίπεδο που έφτασαν πλέον τα android toolchains αυτό έλειπε να μην ήταν smooth. Less junk to the CPU, more power for useful things.

Καλά, δε λέω και γω rootbox χρησιμοποιώ τελευταία. Αλλά δε θα με χάλαγε να μπορούσα να παίξω και κανα παιχνιδάκι πέραν του fruit ninja...

Με αυτά που αφαίρεσαν, τις under the hood βελτιώσεις της google και το επίπεδο που έφτασαν πλέον τα android toolchains αυτό έλειπε να μην ήταν smooth. Less junk to the CPU, more power for useful things.

Καλά, δε λέω και γω rootbox χρησιμοποιώ τελευταία. Αλλά δε θα με χάλαγε να μπορούσα να παίξω και κανα παιχνιδάκι πέραν του fruit ninja...

RR3 παίζω συνέχεια χωρίς πρόβλημα

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Τι εννοεις με τα παιχνιδια?:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άφησα το κινητό όλο το βράδυ με τα πάντα στο off εκτός του wifi. Η μπαταρία έπεσε στο 85% (μέσα σε περίπου 8 ώρες). Είναι νορμάλ κάτι τέτοιο? Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα τι κατανάλωση θεωρείται φυσιολογική για το wifi.

Έχω εγκαταστήσει και το betterbatterystats αλλά δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να 'κοιτάξω'. Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει να ανεβάσω ίσως και κάποιο screenshot.

Αυτά που λέτε για modem cosmote, vodafone κλπ. επηρεάζουν μόνο το 2g/3g ή και wifi? Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να αναβαθμίσω κάτι?

CM10.1 20130718 nightly

3.0.64-CM-g84c11ba (είναι ο στοκ κερνελ της CM?)

Ι9100XXMS2

(Προηγούμενο σετάρισμα: Neatrom v6.4 XXMS3- Apolo 4.15b Regular - Μόντεμ: xxms4)

Άφησα το κινητό όλο το βράδυ με τα πάντα στο off εκτός του wifi. Η μπαταρία έπεσε στο 85% (μέσα σε περίπου 8 ώρες). Είναι νορμάλ κάτι τέτοιο? Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα τι κατανάλωση θεωρείται φυσιολογική για το wifi.

Έχω εγκαταστήσει και το betterbatterystats αλλά δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να 'κοιτάξω'. Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει να ανεβάσω ίσως και κάποιο screenshot.

Αυτά που λέτε για modem cosmote, vodafone κλπ. επηρεάζουν μόνο το 2g/3g ή και wifi? Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να αναβαθμίσω κάτι?

CM10.1 20130718 nightly

3.0.64-CM-g84c11ba (είναι ο στοκ κερνελ της CM?)

Ι9100XXMS2

15% σε 8 ώρες... Κανονικά έπρεπε να πέσει 2-3%

Κάτι τρέχει απο πίσω

Στείλε screenshot με τις running Apps (system > Apps > Running Apps)

και με το battery (system > battery)

RR3 παίζω συνέχεια χωρίς πρόβλημα

RR3 αν και δεν το παίζω αρκετοί έχουν αναφέρει ότι είναι από τα λίγα που παίζει. Γενικά πάντως είναι ελάχιστα στο σύνολο αυτά που παίζουν σε AOSP/AOKP based ROM (η carbon rom έπαιζε κάποια παραπάνω απ' ότι διάβασα στο xda - δε ξέρω αν έτυχε σε κάποιο χρήστη ή έχουν κάνει κάποια αλλαγή). Προσωπικά NFSMW, asphalt 7, Eternity Warriors, Samurai II Vengeance, GTA III που έπαιζα, πλέον δεν... Έμεινα με το fruit ninja και το angry birds (που ούτε καν το άνοιξα να δω άμα παίζει)!

15% σε 8 ώρες... Κανονικά έπρεπε να πέσει 2-3%

Κάτι τρέχει απο πίσω

Στείλε screenshot με τις running Apps (system > Apps > Running Apps)

και με το battery (system > battery)

Οριστε τα screenshots. Αν χρειαζεται κατι αλλο πες...

Οριστε τα screenshots. Αν χρειαζεται κατι αλλο πες...

πάγωσε με greenify

accuweather

facebook

blackmart

κλείσε το ρημάδι το wifi

δεν μου έστειλες όλες τις εφαρμογές που τρέχουν, μόνο μια σελίδα

πάγωσε με greenify

accuweather

facebook

blackmart

κλείσε το ρημάδι το wifi

δεν μου έστειλες όλες τις εφαρμογές που τρέχουν, μόνο μια σελίδα

Σου έστειλα όλα τα running apps εκτός από Android keyboard, χρειάζεσαι και τα cached processes?

Αν κλείσω το wifi τότε νομίζω ότι βελτιώνεται πάρα πολύ. Η ερώτησή μου αφορά το wifi όμως... Αν θέλω να το έχω ανοικτό ώστε να λαμβάνω emails, μηνύματα από facebook, whatsapp κλπ., να κάνω ίσως sync, είναι νορμάλ το να πέφτει τόσο?

Υπάρχει τρόπος να κλεινει το wifi και απλά αν διαστήματα να ελέγχει? πχ κάθε μισή ώρα? Όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ κάτι τέτοιο το έκανε το 2x battery...

Σου έστειλα όλα τα running apps εκτός από Android keyboard, χρειάζεσαι και τα cached processes?

Αν κλείσω το wifi τότε νομίζω ότι βελτιώνεται πάρα πολύ. Η ερώτησή μου αφορά το wifi όμως... Αν θέλω να το έχω ανοικτό ώστε να λαμβάνω emails, μηνύματα από facebook, whatsapp κλπ., να κάνω ίσως sync, είναι νορμάλ το να πέφτει τόσο?

Υπάρχει τρόπος να κλεινει το wifi και απλά αν διαστήματα να ελέγχει? πχ κάθε μισή ώρα? Όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ κάτι τέτοιο το έκανε το 2x battery...

Ναι για emails το wifi το χρειάζεσαι ενεργό

Τα κατά είναι ότι το wifi ρουφάει

και το facebook (που θες notifications) παραρουφάει...

Σκέφου και πράξε ανάλογα με τις ανάγκες σου (μπαταρία VS notifications)

Ναι για emails το wifi το χρειάζεσαι ενεργό

Τα κατά είναι ότι το wifi ρουφάει

και το facebook (που θες notifications) παραρουφάει...

Σκέφου και πράξε ανάλογα με τις ανάγκες σου (μπαταρία VS notifications)

Επομένως αυτό το 15% είναι "φυσιολογικό" με ανοικτό το wifi. Απλά ρωτάω για να ξέρω αν έχω κάνει καμιά πατάτα σε κάποιο ρομ ή κερνελ ή αν υπάρχει κάποιο που να ρουφάει λιγότερη μπαταρία.

Απότι έχω καταλάβει το CM10.1 με στοκ ρομ είναι πολύ καλό σε θέματα μπαταρίας, ή κάνω λάθος?

Οπότε μοναδική λύση είναι να ανοιγοκλείνω χειροκίνητα το wifi? Το άλλο προγραμματάκι που λέω πιστεύεις ότι τρώει περισσότερο απ'όσο σώζει? (2x battery [email=https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.aDataOnOff&hl=en]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.aDataOnOff&hl=en[/email] )

Υπάρχει τρόπος να ταξινομούνται τα icons στις homescreen αυτόματα κατά πχ όνομα?

Edited by dinos1982

RR3 αν και δεν το παίζω αρκετοί έχουν αναφέρει ότι είναι από τα λίγα που παίζει. Γενικά πάντως είναι ελάχιστα στο σύνολο αυτά που παίζουν σε AOSP/AOKP based ROM (η carbon rom έπαιζε κάποια παραπάνω απ' ότι διάβασα στο xda - δε ξέρω αν έτυχε σε κάποιο χρήστη ή έχουν κάνει κάποια αλλαγή). Προσωπικά NFSMW, asphalt 7, Eternity Warriors, Samurai II Vengeance, GTA III που έπαιζα, πλέον δεν... Έμεινα με το fruit ninja και το angry birds (που ούτε καν το άνοιξα να δω άμα παίζει)!

Αυτο σε τι οφειλεται?

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to [S II] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις (Μέρος ΙΙ)