Jump to content

Android: Μύθοι και πραγματικότητα


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ ωραίο κείμενο!! Διαφωτιστικό και απλό,όπως πρέπει να είναι κάθε τι κείμενο που διαβάζει κάποιος..

Task manager δεν χρησιμοποιούσα ,κάπου είχε πέσει το μάτι μου εδώ ότι δεν ήθελε,αλλά όλοι με έπρηξαν φίλοι και γνωστοί που είχαν τον advance task killer και το android assistant manager ..Τα έχω βάλει,αλλά θα τα αφαιρέσω όπως είναι!

- - - -

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

1)το android ειναι open source.οποιος θελει το κανει οτι θελει.η google δεν μπορει να αναγκασει κανεναν για τιποτα

2)για τον παραπανω λογο η υποστηριξη ειναι ευθυνη του κατασκευαστη,οχι της google.αν θες εγγυημενη αναβαθμιση υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες(ή μαλλον μηλιες)

3)το οτι η vodafone δε φροντισε να εφοδιασει το κινητο με επαρκη ram ειναι λαθος της vodafone

4)το after sales στο android χρειαζεται οντως βελτιωση.κριμα ομως που πρεπει να απευθυνθουμε στην καθε εταιρια που το βαζει στα κινητα της ξεχωριστα

 

φιλικα;)

 

 

 

υπαρχει λυση:παρε ενα κινητο και μη παρακολουθησεις κανενα site/περιοδικο/οτιδηποτε αλλο μεχρι να το αλλαξεις.δε θα ξερεις ποια ειναι η πιο προσφατη εκδοση και ο πιο γρηγορος επεξεργαστης,οποτε θα αλλαξεις κινητο μονο οταν αισθανθεις πραγματικα αναγκη.φυσικα κατανοω πως αυτο ειναι ενα μη ρεαλιστικο ενδεχομενο για καποιον που καθεται και διαβαζει αυτο το post

 

προτιμω φιλε μου απο το να αλλαξω πορτοκαλια(δηλ λογισμικο), να κραξω την google και τις εταιριες κινητων ωστε να σεβονται παραπανω τα χρηματα που βγαζω με τον ιδρωτα μου και επιτελους να βγαζουν συνεχεις αναβαθμισεις για ενα ευλογο διαστημα ωστε να μην αναγκαζομαστε μετα απο εξι μηνες να αλλαζουμε κινητο.

Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου.
Link to comment
Share on other sites

Σωστά οι περισσότεροι λέτε ότι η Google απλά προσφέρει ένα λειτουργικό το οποίο ο καθένας μπορεί να το καταστρέψει βάζοντας το σε μπρίκια και ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, αλλά από την άλλη δεν παύει να αποτελεί ένα δικό της δημιούργημα. Άμα δηλαδή σαν εταιρεία δεν σε απασχολεί που και πως χρησιμοποιείται ένα προϊόν σου, τότε φέρεις και συ ευθύνη, όσο και αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από τον χαριτωμένο μανδύα του open source. Άλλωστε μιλάμε για την Google, και όχι για τα Myphone Labs.

Στην τελική κινητό αγοράζουμε και όχι υπολογιστή. Γιατί λοιπόν να αγοράσω ένα κινητό του οποίου το λειτουργικό μπορεί να κάνει το Α,Β,Γ και Δ, αλλά στο συγκεκριμένο κινητό κάνει μόνο τα Α και Β; Το ίδιο συνέβαινε και το ΝΟΚΙΑ που είχα πριν. Φορούσε ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό, με όλες τις λειτουργίες που θέλει κάποιος, αλλά δυστυχώς η συσκευή μου δεν μπορούσε να τις σηκώσει και το περήφημο multitasking που όλοι θαυμάζουμε, το μόνο που κατάφερνε ήταν ή να κρασάρει τις εφαρμογές ή να κολλάει ολόκληρο το κινητό με μόνη λύση την αφαίρεση της μπαταρίας.

Δηλαδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα λειτουργικό είναι φοβερό, όταν χρησιμοποιείται σε συσκευές που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Και αυτό είναι λάθος της Google και όχι της LG ή του Κινέζου. Σαν να βάλει έναν κινητήρα Φεράρι σε μία μπολντόζα. Φοβερός και τρομερός ο κινητήρας, αλλά ρε παιδιά εμείς την μπολντόζα αγοράζουμε και κάνουμε την δουλειά μας, όχι τον κινητήρα.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ στα 4 και 5. Το root είναι στην ουσία απαραίτητο όταν δεν μπορείς να πάρεις πλήρες backup εφαρμογών (system+user) και data χωρίς να είσαι root.

Επίσης τα antivirus δεν τρώνε τόσους πόρους όσους νομίζουν πολλοί. Έχω το avg και δεν τρώει σχεδόν τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά χρήσιμο (ίσως είναι γιατί δε βάζω εφαρμογές μόνο απο το market) αλλά πραγματικά δεν τρώει σχεδόν καθόλου μπαταρία. Άλλα πράγματα τρώνε περισσότερη.

Link to comment
Share on other sites

Οποίος θέλει αναβαθμίσεις και έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα με το νούμερο κάτω από την έκδοση λογισμικού μπορεί να αγοράσει το μοναδικό προϊόν που η Google είναι αναγκασμένη να προσέξει κι αυτό είναι το εκάστοτε nexus. Το nexus one ακόμα παίρνει ενημερώσεις κι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια.

Αν το joy ή το χ10 δεν πήρε αναβάθμιση τιμώρησε την εκάστοτε εταιρία με το να μην ξαναγοράσεις το προϊόν της.

Σκέψου ότι όλη αυτή η ιστορία ίσως βολεύει την Google για να πουλάει τελικά μόνο αυτό που η ίδια θά παράγει γιατί θά είναι και το μοναδικό που θά έχει τη σωστή υποστήριξη (όχι εξαιτίας της αλλά λόγω δυσκινησίας των άλλων).

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience
Link to comment
Share on other sites

Ενα μπραβο κατ αρχην στο Saliez για το ωραιο αρθρο!

Εγω χρησιμοποιουσα task killer εως πριν την αγορα του γαλαξια 2.Μετα απο αυτο το καταργησα γιατι απλα δε χρειαζετε η ram του ειναι απλετη σε αντιθεση π.χ. με το se ark που τη κατεβαζα γυρω στο 100 και πραγματικα ηταν φορες που ενιωθες το κινητο να κομπιαζει ενω με το 1 giga του galaxy ολα γινοντε αερα!!

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις είτε σε software είτε σε hardware - κυρίως στα παιχνίδια -, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό τους παίζουνε σε όλες τις συσκευές, παλιές ή καινούριες. (πχ HTC Desire).

Εδω νομιζω οτι πρεπει να μπει ενα caveat. Πολλα τρισδιαστατα παιχνιδια (προσοχη, τρισδιαστατα με την εννοια του οτι ο χαρακτηρας που ελεγχεις κινειται σε τρισδιαστατο χωρο, οχι με την εννοια του stereoscopic) τυπου asphalt δεν παιζουν ή δεν παιζουν καλα σε low end τηλεφωνα τυπου htc wildfire. Ποιο ειναι το ελαχιστο σε CPU και GPU που εχει θεσει η gameloft (ξερετε, αυτο που πρεπει να ‘χεις για να φαινεται η εφαρμογη στο market); Νομιζω οτι αυτο πρεπει να θεωρησουμε το κατωτατο οριο για οποιον θελει να παιζει σοβαρα παιχνιδια. Δηλαδη, να υπαρχει μια υποσημειωση στο κειμενο που να λεει “Αν θελετε να ειστε σιγουροι οτι θα μπορειτε να παιξετε ολα τα παιχνιδια, βεβαιωθειτε οτι το κινητο σας εχει τοση cpu και τοση gpu. Δεν εχει σημασια η παλαιοτητα του κινητου αλλα η ταχυτητα της cpu και gpu“. Το να λες οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των παιχνιδιων (αυτων που αξιζουν το χρονο σου τουλαχιστον) παιζουν παντου ειναι λιγο παραπλανητικο κατ εμε.

 

Οσον αφορα το fragmentation, η google μπορει να ελεγξει τους κατασκευαστες μεσω της προσβασης στο android market (η εφαρμογη του android market δεν ειναι open source), απλα δεν ηθελε να το κανει μεχρι τωρα, για να προσελκυσει κατασκευαστες και να απλωσει το android. Αλλα απο την ice cream sandwitch και μετα ολοι οι κατασκευαστες θα υποχρεουνται να υπογραψουν anti fragmentation agreement οπου θα υποσχονται να παρεχουν αναβαθμισεις για τους επομενους 18 μηνες.

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)
Link to comment
Share on other sites

πολύ ενδιαφέρον θέμα αλλά επικίνδυνα μπολιασμενο με οπαδικη προτίμηση. το λέω εγώ που ήμουν φανατικός apple guy και γράφω αυτή την απάντηση από Motorola Droid 3. σε λίγο καιρό που και η Google θα κλείσει το οικοσύστημα της θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα περί ελευθερίας αλλά και τις άλλες εταιρίες που θα τρέχουν να την φτάσουν.

 

γενικά όλες οι πλατφόρμες εχουν + και - και τώρα τελευταία που έχω δοκιμάσει πολλές συσκευές το συνειδητοποίω όλο και πιο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αλλα απο την ice cream sandwitch και μετα ολοι οι κατασκευαστες θα υποχρεουνται να υπογραψουν anti fragmentation agreement οπου θα υποσχονται να παρεχουν αναβαθμισεις για τους επομενους 18 μηνες.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου είδηση για μελλοντικό κινητό της samsung με ice cream (δε μιλάω για nexus prime ) όπου μου έκανε εντύπωση ότι ο συντάκτης ανέφερε ότι το touchwiz σε αυτή τη περίπτωση θα περιοριστεί σε μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και έλεγε με λίγα λόγια ότι το κινητό θα έχει ουσιαστικά pure android ,παρόλα αυτά θεώρησα ότι αυτό ηταν απλά επιλογή της εταιρείας και όχι κάτι που επέβαλλε η Google

 

Αν είναι πάντως να πέφτουν περιορισμοί προκειμένου να υπάρχουν σύντομες και εξασφαλισμένες αναβαθμίζεις ας είναι , πάντα προτιμούσα το android οσο πιο σκέτο γίνεται και δεν είναι μονό το νούμερο της έκδοσης που θέλουμε να βλέπουμε στα settings και να χαιρόμαστε , αλλά και τα διάφορα επιπλέον χαρακτηριστικά και βελτιώσεις της κάθε αναβάθμισης

 

Γιατί πχ να πρέπει να έχω Skype ή viber για voip και να μην το κάνω μέσω talk που έτσι κι αλλιώς υπάρχει και τρέχει συνεχώς στη συσκευή μου?

 

Και δε λεω καλη και η 2.2 , αλλά η 2.3 είναι πιο γρήγορη , κανει καλύτερή εξοικονόμηση μπαταρίας (αν και κάποιες φορές υπάρχει ανεξήγητο drain.. ) και πολύ καλύτερη διαχείριση μνήμης και πολλά αλλά τα οποία ίσως φαίνονται ασήμαντα σε σχέση με τις βελτιώσεις της 2.2 σε σχέση με τη 2.1 , αλλά γιατί να μην τα έχουν όλοι ? Θέμα hw πάντως δεν παίζει, είναι πιο ελαφριά από τις προηγούμενες εκδόσεις , οπουδήποτε μπει μονό καλό θα έκανε

 

 

Sent from my LG-P500

3210/t29/6340/t68/ngage/p910/p1/optimus one/gnex/z1/g3/mi a1/mi a3/poco f3/xperia 5 iv

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα android σαν λειτουργικό. Το ότι δεν το χρησιμοποιω σε κύριο, έχει να κάνει περισσότερο με τις συσκευές παρα με το ίδιο το λειτουργικο.

 

Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που χρειάζονται βελτιώσεις όπως πχ η αυτονομία αλλα σιγά σιγά αρχίζει κι αυτο να βελτιώνεται.

 

Σε tablet όμως δεν το σκέφτομαι καν. Εκει χρειάζονται ειδικές εφαρμογές και κανείς δεν δείχνει να έχει όρεξη να ασχοληθεί.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα saliez! Μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις κάνει το άρθρο σου ανάλαφρο και εύκολο στην ανάγνωση! Συμφωνώ και επαυξάνω σχεδόν σε όλα όσα είπες.

 

Διαφωνώ στο θέμα του root. Το root είναι η επέκταση του open-source χαρακτήρα του Android. Είναι σαν να μην έχεις administrator privilleges στον καινούριο σου υπολογιστή. Δεν διαφωνώ ότι το κινητό σου μπορεί πάνω κάτω να κάνει ήδη αυτά που χρειάζεται ο μέσος χρήστης και χωρίς root , αλλά αυτά που μπορεί να κάνει με root είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά.

 

Δεν θα αναφέρω overclocking CPU , lagfix mods , kernel alterations κλπ. αυτά είναι όντως προχωρημένα , αλλά το πιο απλό. Ένα πλήρες backup με το Titanium απαιτεί root!

To iPhone με πίεση του κεντρικού-μοναδικού κουμπιού που διαθέτει και του επάνω power button βγάζει screenshot και αυτό χωρίς jailbreak. Εγώ μέχρι την πρόσφατη 2.3.4 της Sony Ericsson χρειαζόμουν το ShootMe (εφαρμογή) και δικαιώματα root για παρόμοια λειτουργία. Ή αλλιώς έπρεπε να κατεβάσω Android SDK και να συνδέω το κινητό με pc για την ίδια ακριβώς δουλειά.

 

Επίσης κάτι εκατομμύρια χρηστών ανά τον πλανήτη που έχουν κάνει root τις συσκευές τους (με μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να συχνάζουν στους xda-developers) δεν τους λες "μικρή μερίδα χρηστών" !!!

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω και διαφωνώ με το άρθρο για την μη αναγκαιότητα του Root.

Υπάρχει και αντίστοιχο θέμα για το Root στην ενότητα του Android, αλλά δεν χρειάζεται να αναλύσουμε παραπάνω το τι προσφέρει το root και πώς μεταμορφώνει την χρηστικότητα ενός κινητού σε όλες τις λειτουργίες, όπως backup, πέρασμα εφαρμογών, εξοικονόμησης ενέργειας κλπ...

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
χωρίς root πάντως θα χάναμε πολλά από τις δυνατότητες των τηλεφώνων... παρα πολλά όμως και σε χρηστικό και σε πρακτικό επίπεδο!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...