Jump to content

Samsung Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα! Παίδες, να ρωτήσω κάτι. Μόλις προχθές απέκτησα ξανά τον "Nexus Γαλαξία", λόγω κλοπής του προηγούμενου. Το κινητό, λοιπόν, είναι Google branded, παρ' όλα αυτά δεν έχω πάρει την 4.3. :worry: Να κάνω υπομονή λέτε ή να καταφύγω σε "βίαιες" λύσεις. Η αλήθεια είναι πως παρατηρώ κάτι θεματάκια ως προς τη συμπεριφορά του και αναρωτιόμουν αν η 4.3 θα το έστρωνε λίγο. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

Ποια εκδοση εχει το nexus??μηπως το ειχε root και επειδη το πουλησε περασε μεσω toolkit προηγούμενη εκδοση??

• Απαντήσεις 10χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ποια εκδοση εχει το nexus??μηπως το ειχε root και επειδη το πουλησε περασε μεσω toolkit προηγούμενη εκδοση??

Την 4.2.2 έχει. Παίζει ρόλο αν ήταν root ή όχι το τηλέφωνο? Δεν το γνώριζα. :O Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μόνο μέσω toolkit μπορώ να περάσω την 4.3?

"And more, much more than this, I did it my way...", είπε ο θείος Φρανκ!

Την 4.2.2 έχει. Παίζει ρόλο αν ήταν root ή όχι το τηλέφωνο? Δεν το γνώριζα. :O Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μόνο μέσω toolkit μπορώ να περάσω την 4.3?

Unlocked+rooted με stock recovery παίρνει κανονικά OTA update. Δεν είναι αδύνατο να έχει καθυστερήσει απλά η αναβάθμισή σου. Πάντως αν δε σου κάνει κόπο, επιβεβαίωσε ότι είναι yakju και δοκίμασε να κάνεις και μια χειροκίνητη αναζήτηση για ενημερώσεις όσο είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο.

Root, locked ή unlocked bootloader και custom recovery δεν παίζουν ρόλο στην OTA. Τώρα για πέρασμα 4.3 ότι θες, αν δεν το έχεις στήσει πέρνα την factory image 4.3 την καινούργια που βγήκε και ξεκινάς καθαρά.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Root, locked ή unlocked bootloader και custom recovery δεν παίζουν ρόλο στην OTA. Τώρα για πέρασμα 4.3 ότι θες, αν δεν το έχεις στήσει πέρνα την factory image 4.3 την καινούργια που βγήκε και ξεκινάς καθαρά.

Λάθος. Το recovery παίζει ρόλο. Πρέπει να έχεις στοκ recovery για να πάρεις OTA.

Google Pixel 6 Pro

Λάθος. Το recovery παίζει ρόλο. Πρέπει να έχεις στοκ recovery για να πάρεις OTA.

Επομένως μόνο μέσω toolkit, σωστά? Παίδες, ζητώ την κατανόησή σας αν ρωτώ χιλιοειπωμένα πράγματα, μόλις τώρα άρχισα να το ψάχνω περισσότερο το θέμα.

"And more, much more than this, I did it my way...", είπε ο θείος Φρανκ!

Φίλε μου αν δεν γνωρίζεις μην απαντάς και μπερδεύεις και τους άλλους στο φόρουμ. Έχω πάρει 7 ΟΤΑ με custom recovery και στα δύο μου τηλέφωνα χωρίς θέμα. Ψαξτο λίγο πριν απαντήσεις.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Φίλε μου αν δεν γνωρίζεις μην απαντάς και μπερδεύεις και τους άλλους στο φόρουμ. Έχω πάρει 7 ΟΤΑ με custom recovery και στα δύο μου τηλέφωνα χωρίς θέμα. Ψαξτο λίγο πριν απαντήσεις.

Γνωρίζω αρκετά και πέρα το ότι αυτό που είπα έχει γραφτεί σε αυτό και στα άλλα θέματα του 9250 πολλάκις, το είχα διαπιστώσει και μόνος μου καθώς δεν έπαιρνα ΟΤΑ. Λίγο περιεργο με custom recovery να έχεις ΟΤΑ διότι δεν διαβάζει σαν official το status σου το κινητό. Ωστόσο για να έχεις πάρει και να το λες δεν σε αμφισβητώ. Ωστόσο το λογικό να ξέρεις είναι να μην παίρνεις και να δημιουργεί πρόβλημα για τον παραπάνω λόγο. Όπως και αν έχεις κάποιο mod που αλλάζει αρχεία συστήματος, το πιθανότερο είναι να σου βγάζει error όταν πάει να περάσει το ΟΤΑ.

Δεν έχω διάθεση για αντιπαράθεση μαζί σου. Όλα αυτά τα λέω από διάβασμα άπειρο σε forum και ειδικά xda και για 1.5 χρόνο με Galaxy Nexus

Επομένως μόνο μέσω toolkit, σωστά? Παίδες, ζητώ την κατανόησή σας αν ρωτώ χιλιοειπωμένα πράγματα, μόλις τώρα άρχισα να το ψάχνω περισσότερο το θέμα.

Μέσω toolkit άμα θες έχω φτιάξει και σχεδόν παραπλήσιο οδηγό(μετατροπή σε yakju) εδώ στο myphone, διαφορετικά και μέσω toolkit αλλά και fastboot μπορείς να φλασάρεις πάλι τον στοκ recovery

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

Γνωρίζω αρκετά και πέρα το ότι αυτό που είπα έχει γραφτεί σε αυτό και στα άλλα θέματα του 9250 πολλάκις, το είχα διαπιστώσει και μόνος μου καθώς δεν έπαιρνα ΟΤΑ. Λίγο περιεργο με custom recovery να έχεις ΟΤΑ διότι δεν διαβάζει σαν official το status σου το κινητό. Ωστόσο για να έχεις πάρει και να το λες δεν σε αμφισβητώ. Ωστόσο το λογικό να ξέρεις είναι να μην παίρνεις και να δημιουργεί πρόβλημα για τον παραπάνω λόγο. Όπως και αν έχεις κάποιο mod που αλλάζει αρχεία συστήματος, το πιθανότερο είναι να σου βγάζει error όταν πάει να περάσει το ΟΤΑ.

Δεν έχω διάθεση για αντιπαράθεση μαζί σου. Όλα αυτά τα λέω από διάβασμα άπειρο σε forum και ειδικά xda και για 1.5 χρόνο με Galaxy Nexus

Μέσω toolkit άμα θες έχω φτιάξει και σχεδόν παραπλήσιο οδηγό(μετατροπή σε yakju) εδώ στο myphone, διαφορετικά και μέσω toolkit αλλά και fastboot μπορείς να φλασάρεις πάλι τον στοκ recovery

Κανένας λόγος αντιπαράθεσης, ίσα ίσα να βοηθήσουμε θέλουμε. Τα πράγματα έχουν ως εξής : Για να περάσει η ΟΤΑ χρειάζεται στοκ system, radio, kernel, bootloader. Μόνο. Άλλωστε η cwm π.χ έχει λειτουργία να κρατά τον εαυτό της μετά την ΟΤΑ αφού ως γνωστόν φλασαρεται η στοκ recovery. Επίσης πριν την 4.2.2 κράταγε και το ρουτ.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Εγώ χθες πήρα την καινούρια αναβάθμιση ota με recovery twrp...

Εμένα αντίθετα με recovery twrp δεν την παίρνει την αναβάθμιση (ουτε στο nexus 7)

Δεν φταίει η twrp, αλλού χτυπάει το λάθος. Γράψε τι σου λέει να δούμε που βρίσκεται το κόλλημα.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Εγώ πάλι που τα έχω όλα στοκ και κάνει failed to update κάθε φορα τι να πω? :lol: (τα χω πει ξανά, για αυτό γελάω :) )

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Εγώ πάλι που τα έχω όλα στοκ και κάνει failed to update κάθε φορα τι να πω? :lol: (τα χω πει ξανά, για αυτό γελάω :) )

Δεν το δοκίμασες όμως αυτό που μας είπες... Μας άφησες στο σκοτάδι!

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Γεια σας και απο μενα.:)

Σε Nexus με στοκ ρομ, κερνελ και TWRP δεν μπορω να εγκατστησω την JWR66Y ειτε OTA ειτε "καρφωτη".

Το προβλημα εχει αναφερθει και αλλου και εχουν προταθει καποις λυσεις (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2413535&page=11) τις οποιες δεν εχω δοκιμασει γιατι προκειται για μια πολυ μικρη αναβαθμιση που δεν αλλαζει κατι σημαντικο στο ui .

Οποτε παμε για αλλα (key lime pie).:lol:

Γεια σας και απο μενα.:)

Σε Nexus με στοκ ρομ, κερνελ και TWRP δεν μπορω να εγκατστησω την JWR66Y ειτε OTA ειτε "καρφωτη".

Το προβλημα εχει αναφερθει και αλλου και εχουν προταθει καποις λυσεις (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2413535&page=11) τις οποιες δεν εχω δοκιμασει γιατι προκειται για μια πολυ μικρη αναβαθμιση που δεν αλλαζει κατι σημαντικο στο ui .

Οποτε παμε για αλλα (key lime pie).:lol:

Είσαι root; και τι λάθος και σου δίνει;

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Nαι root ειμαι.

Ενω γινεται το patching κανονικα στο τελος της διαδικασιας γραφει failed και απο οτι θυμαμαι κατι εχει να κανει με "error executing updater binary in zip /sdcard. ' και πριν το reboot μοθ λεει οτι εχοθν χαθει και τα root permissions (επανερχονται με swipe ).:)

Nαι root ειμαι.

Ενω γινεται το patching κανονικα στο τελος της διαδικασιας γραφει failed και απο οτι θυμαμαι κατι εχει να κανει με "error executing updater binary in zip /sdcard. ' και πριν το reboot μοθ λεει οτι εχοθν χαθει και τα root permissions (επανερχονται με swipe ).:)

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να κάνεις full unroot πριν το εγκαταστήσεις. Το λέω και για άλλα παιδιά εδώ. Αυτό γιατί το root χρησιμοποιεί ένα σκριπτ του συστήματος που φλασαρει την μαμά recovery για να δουλέψει, οπότε όταν η ΟΤΑ εγκαθίσταται όταν πάει να πατσαρει αυτό το σκριπτ αποτυγχάνει.

Edit : επίσης η λύση που προτείνεται και έδωσες είναι για Nexus 4 OTA, μην τη φλασάρεις.

Edited by Gialakias

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

To δοκιμασα και με full unroot.

Τζιφος :p

Το ειδα οτι ειναι για nexus 4 απλα υπεθεσα οτι λογω ιδιας φιλοσοφιας (pure android) θα δουλεψει.

Ξανατζιφος :lol:

To δοκιμασα και με full unroot.

Τζιφος :p

Το ειδα οτι ειναι για nexus 4 απλα υπεθεσα οτι λογω ιδιας φιλοσοφιας (pure android) θα δουλεψει.

Ξανατζιφος :lol:

Από ότι έχω διαβάσει αν δεν κάνεις full unroot την πρώτη φορά που θα πας να το εγκαταστήσεις μετά πάπαλα... Θέλει από factory image.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Κανένας λόγος αντιπαράθεσης, ίσα ίσα να βοηθήσουμε θέλουμε. Τα πράγματα έχουν ως εξής : Για να περάσει η ΟΤΑ χρειάζεται στοκ system, radio, kernel, bootloader. Μόνο. Άλλωστε η cwm π.χ έχει λειτουργία να κρατά τον εαυτό της μετά την ΟΤΑ αφού ως γνωστόν φλασαρεται η στοκ recovery. Επίσης πριν την 4.2.2 κράταγε και το ρουτ.

Εγώ χθες πήρα την καινούρια αναβάθμιση ota με recovery twrp...

Το δικό μου πάντως με όλα στοκ πλην του recovery(CWM) χωρίς να έχω φλασάρει κανένα απολύτως mod με ξεκλείδωτο bootloader πάντα δεν παίρνει ΟΤΑ. Όταν ξαναπερνάω στοκ recovery τότε το δέχεται! Τώρα τον λόγο δεν το γνωρίζω από τη στιγμή που λέτε ότι δεν παίζει ρόλο το recovery. Σε παλαιότερα ποστ εδώ(1 χρόνο πριν) έχει αναφερθεί αυτό που λέω για το recovery.

Google Pixel 6 Pro

Το δικό μου πάντως με όλα στοκ πλην του recovery(CWM) χωρίς να έχω φλασάρει κανένα απολύτως mod με ξεκλείδωτο bootloader πάντα δεν παίρνει ΟΤΑ. Όταν ξαναπερνάω στοκ recovery τότε το δέχεται! Τώρα τον λόγο δεν το γνωρίζω από τη στιγμή που λέτε ότι δεν παίζει ρόλο το recovery. Σε παλαιότερα ποστ εδώ(1 χρόνο πριν) έχει αναφερθεί αυτό που λέω για το recovery.

Αυτό ισχύει για τις cwm 6+ εκδόσεις. Στις παλαιότερες δεν γίνεται.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Αυτό ισχύει για τις cwm 6+ εκδόσεις. Στις παλαιότερες δεν γίνεται.

Τελευταία touch έχει πάνω το κινητό!!!

Google Pixel 6 Pro

Τελευταία touch έχει πάνω το κινητό!!!

Τότε περνάει 100% κάτι άλλο συμβαίνει. Ή είσαι root ή ήσουν και του πείραξες κάτι, πάντως υπό κανονικές συνθήκες περνάει κανονικότατα. Πριν μισή ώρα αναβαθμίσαμε φίλου με 6.0.2.3 με full unroot αφού είχε κατέβει η ΟΤΑ και περίμενε.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

• The title was changed to Samsung Galaxy Nexus (I9250)