Jump to content

Apple iPad: Πρώτο θύμα το HP Touchpad και πιθανότατα όχι το τελευταίο

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποτε πήγε η αγορα smartphones στο Android;;;;

Το διαβάσαμε κι αυτο :)

αν δεις μετρησεις το μεγαλυτερο ποσοστο στα λειτουργικα το εχει το android και ακολουθει το ios

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

αν δεις μετρησεις το μεγαλυτερο ποσοστο στα λειτουργικα το εχει το android και ακολουθει το ios

Κι η Opel πουλάει πιο πολυ απο την BMW σημαίνει κάτι;

Επίσης το android εχει και 30% ποσοστό επιστροφής ενω το iOS 2% :)

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

τρίτο είναι το ios

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Smartphone_share_current.png

έχεις κάποια επίσημη έρευνα ή ράδιο αρβύλα?

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

μμμμ.... Εγινε και BMW η Apple; Και τα android ειναι Opel; Ή μηπως Zastava; Κάρα μηπως;

Α... και αυτο με το 30% επιστροφές, μηπως εχεις καποιο link; Η κατι να το υποστηρίζει τέλος παντων... Γιατι αλλιως απλα λες οτι σου κατεβει. ΠΟΛΥ θα ηθελα να δω καποιο στοιχειο για το 30%.

on topic

Το WebOS hardware επεσε θυμα της αρρωστημένης λογικης του Leo Apotheker και της εμμονης του ανθρωπου με το services oriented business model μιας και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να κανει κατι αλλο.

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

μμμμ.... Εγινε και BMW η Apple; Και τα android ειναι Opel; Ή μηπως Zastava; Κάρα μηπως;

Καμία σχέση. Ανέφερα ένα παρδειγμα για να δείξω ότι στείροι αριθμοί πωλήσεων δεν λένε κάτι.

Α... και αυτο με το 30% επιστροφές, μηπως εχεις καποιο link; Η κατι να το υποστηρίζει τέλος παντων... Γιατι αλλιως απλα λες οτι σου κατεβει. ΠΟΛΥ θα ηθελα να δω καποιο στοιχειο.

ΟΚ πάρτο:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=312125

iPhone XS max 256GB

ειναι fake.ειχε βγει αντιστοιχη ειδηση σε ξενα site και το εχουν κανει edit και λενε οτι ηταν fake.σκεψου κατι αλλο.αν γινοταν αυτο δεν θα συνεφερε τους κατασκευαστες και θα παρατουσαν το android

Καμία σχέση. Ανέφερα ένα παρδειγμα για να δείξω ότι στείροι αριθμοί πωλήσεων δεν λένε κάτι.

ΟΚ πάρτο:

Απο την πηγή του άρθρου: the return rate on some Android devices is between 30 and 40 percent... said a person familiar with handset sales for multiple manufacturers.

Ο ρυθμός επιστροφής σε κάποιες συσκευές με Android... είπε ενα πρόσωπο που σχετίζεται με πωλήσεις συσκευών απο διάφορους κατασκευαστές.

Κάποιος, κάπου, κάποτε... όπως είπα, ράδιο αρβύλα.

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

ΟΚ πάρτο:

Στο ιδιο post λες οι στείροι αριθμοί δε λένε κάτι και προβάλεις θέμα με στείρους αριθμούς που ακυρώθηκε και εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=312284

πολύ ωραίο το άρθρο αν και δε θα συμφωνήσω 100%. σίγουρα η apple με το ipad πρωτοπόρησε, σίγουρα το ios είναι απλό κι εύχρηστο αλλά φταίει και το γεγονός ότι οι άλλες εταιρείες δε μπορούν να ακουλουθήσουν στον τομέα του promotion και του marketing για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως στα μεγάλα καταστήματα δεν έχω δει banners και διαφημίσεις για άλλα προϊόντα της κατηγορίας αυτής, εκτός του ipad. πχ έχω δει σε κωτσόβολο, σε κτίριο όσο μια τριόροφη πολυκατοικία, τον ένα τοίχο ολόκληρο αφιερωμένο στο ipad. αν αυτό δεν είναι διαφήμιση, τότε τι είναι

[sIGPIC][/sIGPIC]

iPhone 4 32GB using AppleWeb HD v2.5.

bittenApple - Subscribe for the latest major news about Apple, guides, reviews, solutions and more!

Follow me on twitter.

Λέω κυρίως, γιατί είναι γνωστό ότι η «αχίλλειος πτέρνα» της Αpple είναι η τιμή στην οποία πουλάει τα προϊόντα της.

Η Apple έχει πολλά ακριβά προϊόντα, σωστά. Αλλά στους τομείς που καινοτομεί είναι άκρως ανταγωνιστική στο θέμα των τιμών. Δεν είναι πάμφθηνη, αλλά δεν είναι ακριβότερη από τους "μεγάλους" ανταγωνιστές της.

Για παράδειγμα κοίτα τις τιμές των tablet των Samsung, Motorola, RIM, HP(*) σε σχέση με το iPad και τις τιμές των φορητών στη νέα κατηγορία "Ultrabook" των Toshiba, Lenovo, ASUS, Acer σε σχέση με το MacBook Air.

(*) Εξαιρούμε φυσικά την τιμή-σκότωμα "ότι-πάρεις-100" για να ξεφορτωθούν τα TouchPad.

Namasté,

george

Aυτά που γράφεις δεν ισχύουν. H HP έκανε μια ολοκληρωτική μεταστροφή στην πολιτική της, το webOS ήταν απλά ένα μικρό κομμάτι που έπεσε θύμα αυτής της αλλαγής την οποία και έφερε ο CEO που είχε software-services παρελθόν. Μιλάμε για κορυφαία εταιρεία κατασκευής υπολογιστών που αποφάσισε να τα σταματήσει όλα αυτά. Το webOS ήταν ένα απόκτημα ενός χρόνου που αποτελούσε ένα μικρό μέρος της HP.

Επίσης δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι δεν έχει υποστήριξη από την κοινότητα το webOS. Έχει μια από τις πιο ενεργές κοινότητες και ένα από τα καλύτερα homebrew συστήματα, το οποίο μάλιστα δεν χρειάζεται να φοβάσαι μην σε κυνηγήσει η "μαμά" εταιρεία και με κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να ψάχνεσαι αν θα δουλεύει ή όχι.

Ένταξη τώρα πάτε να μας πείσετε ότι ακόμα και αν πουλούσε 1 εκατομ touch pad, πάλι θα έπαιρνε αυτές τι αποφάσεις.

Η HP έχει μετόχους οι οποίοι είδαν ότι η στροφή της εταιρείας επέφερε απώλειες κερδών. Λογικό ήταν να πιέσουν για αλλαγές στην πολιτική της εταιρείας.

Δεν έχω δουλέψει το web os αλλα έχω ακούσει καλα λόγια. Όμως μαζί με τα καλα λόγια, όλοι μιλούν για έλειψη εφαρμογών. Τέλος.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Η Bmw πουλάει πιο πολύ. Άκυρο το παράδειγμα. Ας έβαζες Audi και Vw...

σορρυ φιλε δεν ισχυει αυτο. και τα psg προιοντα τα υπολοιπα που ειναι τοπ σε πωλησεις παγκοσμιως..αυτα γιατι τα παρατησε? ο λογος ειναι απλος, τον ειπα και πιο πανω. η hp εχει αποφασισει να γινει αναλογη της ibm. το κουραζετε χωρις λογο :)

Θα ήθελα με λίγα λόγια και απλά να μάθω τί εννοείς. Δεν θέλω να ψάχνω μόνος μου το διαδίκτυο...

Εγώ δε συμφωνώ με το άρθρο με την έννοια ότι αν πούμε ότι η επιτυχία του iPad σκότωσε το web OS θα πρέπει να πούμε ότι η ίδια επιτυχία το γέννησε κιόλας...

Από εκεί και πέρα η σύγκριση Android με iPad ιδιαίτερα στις ταβλέτες είναι λίγο άκυρη αφού το ένα είναι λειτουργικό ενώ το άλλο συσκευή. Η Apple εξακολουθεί να έχει πολύ μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος, πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε touchscreen και πολύ περισσότερη εξειδίκευση σε software από την Google, με συνέπεια η τελευταία να μην είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Σημαντικότατο επίσης ότι έχει την πολυτέλεια να προωθεί ένα και μόνο προϊόν.

Μόνο η Microsoft είναι σε θέση να κάνει κάποια πράγματα αλλά και αυτή μένει να δούμε εν και κατά πόσο θα είναι πετυχημένη, γιατί έχει σημαντικά στραβοπατήματα στο παρελθόν (windows 2000, Vista).

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Όντως το Android είναι στη πρώτη θέση στα smartphones,αλλα προσμετραμε και τις συσκευές low και mid range,που αποτελούν το 70% των συνολικών πωλήσεων...

Στις high end συσκευές άνω των 400 ευρω,το iOS είναι πρώτο και με διάφορα..

Σε κάθε περίπτωση...Ο λόγος που το android, τα εχει καταφέρει στο τομέα των smartphones,είναι η σαφώς ανταγωνιστικοτερη τιμη σε σχέση με το ακριβο σχετικά iPhone...

Στις ταμπλετες όμως,η ανελπιστα λογική ( για Apple),τιμολόγηση του iPad δεν αφήνει πιστευω στον επίδοξο αγοραστή περιθώρια για πειραματισμούς..

Και ειλικρινά,το iPad είναι για μένα προσωπικά το καταπληκτικοτερο γκατζετ που έχω αγοράσει ποτε...

Σε συνδιασμο δε με jailbreak,camera connection kit και κατέβασμα (επί πληρωμή) του ifiles απο το Cydia και 3-4 άλλων προγραμμάτων,εχει αντικαταστήσει στο 100% το netbook μου χωρίς να μου λείπει απολύτως ΤΊΠΟΤΑ...

"Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless”

Gustave Flaubert

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά δεν χρειάζεται να γράφουμε πολλά.

Ριξτε μια ματιά εδώ μέσα στο φόρουμ και θα δείτε παρα πολλούς που ενώ έχουν android smartphone αγοράζουν iPad.

Ρωτήστε αυτούς να σας πουν το λόγο και θα καταλάβετε γιατί πουλάει και που είναι καλο.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Θα συμφωνησω το ipad2 ειναι το πιο ολοκληρωμενο tablet και (παραδοξος) σε παραπλησια τιμη με τον ανταγωνισμο. Αλλα δεν θα ηταν τοσο καλο, αν η motorola και η samsung δεν πιεζαν με τις αντιστοιχες συσκευες τους.

λυπαμαι αλλα τελειως ακυρο το topic και η συγκριση. καμια σχεση εχει το ενα με το αλλο.

Αυτο !!!

Τοπικ για να δημιουργησει διαξυφισμους... και τιποτα αλλο.

Αν ηταν ετσι τα πραγματα δεν θα ξεκινουσε την παραγωγη του touchpad 64gb η HP.:wink:

Μην βλεπετε παντου φαντασματα της apple...

Ένταξη τώρα πάτε να μας πείσετε ότι ακόμα και αν πουλούσε 1 εκατομ touch pad, πάλι θα έπαιρνε αυτές τι αποφάσεις.

Η HP έχει μετόχους οι οποίοι είδαν ότι η στροφή της εταιρείας επέφερε απώλειες κερδών. Λογικό ήταν να πιέσουν για αλλαγές στην πολιτική της εταιρείας.

Δεν έχω δουλέψει το web os αλλα έχω ακούσει καλα λόγια. Όμως μαζί με τα καλα λόγια, όλοι μιλούν για έλειψη εφαρμογών. Τέλος.

Δεν ξέρω ποιοι "πάμε να σε πείσουμε", μόνος μου τα γράφω χωρίς παρέα. Αν εκπροσωπείς κάποια παράταξη δεν με αφορά, εγώ γράφω προσωπικές απόψεις.

Τα πράγματα είναι σαφή όσο και να μην μπορείς να τα δεις. Η HP είναι μια εταιρία κολοσσός στην κατασκευή hardware και αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική της. Αυτό δεν το αποφάσισε επειδή σε έναν μόλις μήνα δεν πούλησε παραπάνω TP από iPad, oύτε το μπακάλικο της γειτονιάς δεν σκέφτεται έτσι. Τότε απλά θα σταματούσε το webOS και όχι όλο το hardware κομμάτι της στο οποίο είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο. Αφού λοιπόν αποφάσισε αυτό, η μπάλα πήρε και το webOS. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν επιδέχονται ερμηνείας.

Η έλλειψη εφαρμογών δεν έχει να κάνει με το community. Υπάρχει ένα τρομερό community με homebrew δωρεάν εφαρμογές και με εκατοντάδες patches για να τροποποιήσεις την συσκευή σου όπως την θέλεις.

Η Apple έχει πολλά ακριβά προϊόντα, σωστά. Αλλά στους τομείς που καινοτομεί είναι άκρως ανταγωνιστική στο θέμα των τιμών. Δεν είναι πάμφθηνη, αλλά δεν είναι ακριβότερη από τους "μεγάλους" ανταγωνιστές της.

Για παράδειγμα κοίτα τις τιμές των tablet των Samsung, Motorola, RIM, HP(*) σε σχέση με το iPad και τις τιμές των φορητών στη νέα κατηγορία "Ultrabook" των Toshiba, Lenovo, ASUS, Acer σε σχέση με το MacBook Air.

(*) Εξαιρούμε φυσικά την τιμή-σκότωμα "ότι-πάρεις-100" για να ξεφορτωθούν τα TouchPad.

Οι τιμές των tablets, των netbooks και των ultrabooks κανονικά έπρεπε να επηρεάζουν άμεσα την αγορά, ειδικά σε μια χώρα σαν την δική μας που κάποια από αυτά έχουν τιμή συγκρίσιμη με ένα μισθό ... :P.

Και εμένα μου αρέσει το ipad, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει ακριβώς την διπλή τιμή από ένα netbook. Δεν νομίζω ότι τα netbooks θα εξαλειφθούν, απλά πρέπει να αναβαθμιστούν λίγο.

Αν προσθέσεις και την πρακτικότητα του keyboard μην είμαστε υπερβολικοί ... μια χαρά λύση είναι για portability ένα netbook και καλύτερη ακόμα από το ipad αν ξέρεις τι ανάγκες έχεις (δεν κάνει για την παραλία ας πούμε :D, αλλά κάνει για να πας ένα ταξίδι)

One Plus 5T 6gb/64gb Stock Stable Oreo

Παιδες η ιστορια εχει διδαξει τα εξης:

Η Apple εχει αδιαμφισβητητα την ικανοτητα να δημιουργει νεες κατηγοριες (ipad - ταμπλετες) και να δειχνει το δρομο σε αλλες ηδη υπαρχουσες κατηγοριες (smartphones).

Ταυτοχρονα ομως εχει και την ικανοτητα, μολις κανει τα παραπανω, να βαλτωνει, να μενει στασιμη, παρουσιαζοντας -κατα τα λεγομενα της- "καινοτομιες" με το σταγονομετρο και εμμενοντας στα ιδια κομπλεξ και ελλειψεις για χρονια.

Αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι το iOS, ενω στην αρχη δικαιως τα διελυσε ολα, ξεπεραστηκε μεσα σε 2-3 χρονια τοσο σε πωλησεις οσο και σε δυνατοτητες απο το Android.

Ετσι προβλεπω οτι θα γινει και με το iPad. Ξεκινησε δυνατα αλλα θα ξεπεραστει απο αλλα OS σε 2-3 χρονια.

Εξαλλουν το μοναδικο ατου του iOS (περα απο την ευκολια χρησης, η οποια δεν ενδιαφερει εναν power user) ειναι η τεραστια υποστηριξη απο τους developers.

Ηδη το Android πλησιαζει σε εφαρμογες και στο βαθος μπαινουν πολυ δυναμικα και τα WP (για κινητα και tablets).

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι το iOS, ενω στην αρχη δικαιως τα διελυσε ολα, ξεπεραστηκε μεσα σε 2-3 χρονια τοσο σε πωλησεις οσο και σε δυνατοτητες απο το Android.

Ετσι προβλεπω οτι θα γινει και με το iPad.

Τελευταια φορά που κοίταξα τα android handsets ακόμη προσπαθούν να φτάσουν το iPhone στην αντίστοιχη κατηγορία (high end smartphones), οπότε το ποιος ειναι "απο πάνω" ειναι μάλλον σαφές. Μάλλον μπερδευομαστε και θεωρούμε ότι η ύπαρξη ξεκλειδωτου Bluetooth κάνει ένα λειτουργικό καλύτερο.

Τα λέω αυτα έχοντας δοκιμάσει επισταμενα και Samsung Galaxy S II και Ace απο τα οποία απογοητεύτηκα πολυ απο το android και διαπίστωσα πόσος δρόμος το χωρίζει απο το iOS.

Όσο για το θέμα μας, στις ταμπλετες υπάρχει (δυστυχώς) iPad και μονο iPad. Δεν υπάρχει προς το παρόν ούτε μια άλλη ταμπλετα με αξιώσεις (ήταν το Touchpad αλλα πέθανε). Άρα για πολυ καιρο ακόμη, το iPad θα βασιλεύει.

iPhone XS max 256GB

Tο app store είναι αυτό που εκτοξεύει το ipad,οι κατασκευαστές ακούνε κάποια παράπονα του κόσμου για μια καλύτερη εικόνα των προϊόντων τους αλλά στη τελική το ipad είναι πιο πρακτικό...Μια αναζήτηση σε market και app store δείχνει τη διαφορά, τώρα για τα υπόλοιπα όπως του web os δεν ξέρω...

Τελευταια φορά που κοίταξα τα android handsets ακόμη προσπαθούν να φτάσουν το iPhone στην αντίστοιχη κατηγορία (high end smartphones), οπότε το ποιος ειναι "απο πάνω" ειναι μάλλον σαφές. Μάλλον μπερδευομαστε και θεωρούμε ότι η ύπαρξη ξεκλειδωτου Bluetooth κάνει ένα λειτουργικό καλύτερο.

Τα λέω αυτα έχοντας δοκιμάσει επισταμενα και Samsung Galaxy S II και Ace απο τα οποία απογοητεύτηκα πολυ απο το android και διαπίστωσα πόσος δρόμος το χωρίζει απο το iOS.

Όσο για το θέμα μας, στις ταμπλετες υπάρχει (δυστυχώς) iPad και μονο iPad. Δεν υπάρχει προς το παρόν ούτε μια άλλη ταμπλετα με αξιώσεις (ήταν το Touchpad αλλα πέθανε). Άρα για πολυ καιρο ακόμη, το iPad θα βασιλεύει.

Αυτη τη στιγμη το Android (με ολες τις συσκευες στο οποιο υλοποιειται) κατεχει το μεγαλυτερο ποσοστο στην αγορα (πανω απο 30% αν θυμαμαι καλα). Αυτο ειναι δεδομενο.

Μη με αναγκασεις να απαριθμησω μια-μια τις ελλειψεις του iOS γιατι θα μου σβησουν παλι το μηνυμα σαν offtopic.

Τεσπα στο θεμα μας.

Σιγα μην ακυρωσε η HP το WebOS και τα Touchpads λογω του IPad. Οπως ειπε και ενα αλλο παλικαρι, απλα εκανε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ στροφη προς αλλον τομεα. Μην εμφανιζετε φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν.

Edited by megatr0n

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Δεν ξέρω ποιοι "πάμε να σε πείσουμε", μόνος μου τα γράφω χωρίς παρέα. Αν εκπροσωπείς κάποια παράταξη δεν με αφορά, εγώ γράφω προσωπικές απόψεις.

Τα πράγματα είναι σαφή όσο και να μην μπορείς να τα δεις. Η HP είναι μια εταιρία κολοσσός στην κατασκευή hardware και αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική της. Αυτό δεν το αποφάσισε επειδή σε έναν μόλις μήνα δεν πούλησε παραπάνω TP από iPad, oύτε το μπακάλικο της γειτονιάς δεν σκέφτεται έτσι. Τότε απλά θα σταματούσε το webOS και όχι όλο το hardware κομμάτι της στο οποίο είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο. Αφού λοιπόν αποφάσισε αυτό, η μπάλα πήρε και το webOS. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν επιδέχονται ερμηνείας.

Η έλλειψη εφαρμογών δεν έχει να κάνει με το community. Υπάρχει ένα τρομερό community με homebrew δωρεάν εφαρμογές και με εκατοντάδες patches για να τροποποιήσεις την συσκευή σου όπως την θέλεις.

Φίλε μου δικαίωμα σου να εμενεις σ αυτά που λες, όμως στον κόσμο των επιχειρήσεων οι απόψεις σου δεν στέκουν με τίποτα.

Κανείς δεν παρατα κάτι αν απ αυτο βγάζει κέρδη.

Είτε το θες είτε όχι αυτο που έκανε η HP ονομάζεται αναδίπλωση και γίνεται όταν μια εταιρεία αντιμετοπιζει σοβαρά προβλήματα σε κάποιους τομείς. Κάνοντας λοιπόν την αναδίπλωση περιορίζει τα έξοδα της και επικεντρώνεται σε πιο κερδοφόρους τομείς.

Εδώ δεν μιλάμε ότι σταματά να κατασκευάζει μόνο συσκευές με web os. Παράτησε αν δεν κάνω λάθος όλο το τομέα κατασκευής hardware.

Άρα δεν τα πήγαινε και τόσο καλα για να παίρνει μια τέτοια απόφαση.

Δεν είναι δική μου εκτίμηση, όλη η αγορά αυτή την εικόνα έχει.

Αν αύριο η apple πει ότι παραταω την κατασκευή και αρχίζω να πουλαω μόνο το mac osx θα είναι επειδή παει καλα η επειδή το κομμάτι αυτο δεν αποδίδει (την βάζει μέσα) και κατα συνέπεια το σταματα?

Πριν γίνεις επιθετικός με τον συνομιλητή σου, προσπάθησε να δεις τα πράγματα όπως είναι.

Υ.Γ. Στο πρώτο μου μήνυμα σ αυτο το thread ανέφερα ξεκάθαρα ότι δεν ήταν το iPad που σκότωσε το touch pad.

Όμως η τροπή που είχε η υπόθεση οδήγησε την εταιρεία να επισπεύσει τις διαδικασίες και να στραφεί αλλού.

Edited by Te_salat

Παιδες η ιστορια εχει διδαξει τα εξης:

Η Apple εχει αδιαμφισβητητα την ικανοτητα να δημιουργει νεες κατηγοριες (ipad - ταμπλετες) και να δειχνει το δρομο σε αλλες ηδη υπαρχουσες κατηγοριες (smartphones).

Ταυτοχρονα ομως εχει και την ικανοτητα, μολις κανει τα παραπανω, να βαλτωνει, να μενει στασιμη, παρουσιαζοντας -κατα τα λεγομενα της- "καινοτομιες" με το σταγονομετρο και εμμενοντας στα ιδια κομπλεξ και ελλειψεις για χρονια.

Ετσι προβλεπω οτι θα γινει και με το iPad. Ξεκινησε δυνατα αλλα θα ξεπεραστει απο αλλα OS σε 2-3 χρονια.

Εξαλλουν το μοναδικο ατου του iOS (περα απο την ευκολια χρησης, η οποια δεν ενδιαφερει εναν power user) ειναι η τεραστια υποστηριξη απο τους developers.

Ηδη το Android πλησιαζει σε εφαρμογες και στο βαθος μπαινουν πολυ δυναμικα και τα WP (για κινητα και tablets).

Όταν θα δω μια android ταμπλετα,να μπορει να κάνει ημιεπαγγελματικη εώς επαγγελματική

Α)επεξεργασία video ( iMovie κλπ)

β)παραγωγή και ηχογράφηση μουσικής ( GarageBand με iO dock της Alesis)

Γ)υποστήριξη σε προγράμματα για djing (idj κλπ)

και υποστηριξη σε δεκάδες άλλες επαγγελματικές εφαρμογές,ΤΌΤΕ θα παραδεχτω ότι μπορει να ξεπεραστεί...

Αν ΕΣΥ νομίζεις πως σε 2-3 χρόνια αυτο θα είναι εφικτό,εγω πιστευω ότι δε θα γίνει ΠΟΤΕ...

"Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless”

Gustave Flaubert

Αντιθετα με την πολιτικη της η Apple εχει χαμηλη σχετικα τιμη στα laptop και στο tablet της για αυτα που προσφερει.

Θεωρω τον εαυτο μου power user. Iphone το θεωρω κοροιδια. Ipad ενα καλο deal.

Αν ενας φιλος μου με ρωταγε τωρα τι να παρει θα του ελεγα HP. Αν δεν το βρει ipad και στο τελος το galaxy. Ο λογος ειναι απλος. Value for money.

Ο τιτλος του θεματος παντως ειναι για να αναβει φωτιες. Οπως εγραψαν πολλοι η HP σιγα μην εβγαλε απο την αγορα το tablet της λογο της apple. Μονο αυτοι ξερουν τι κανουνε.

@damokles σαν φιλικη συμβουλη. Βγαλε τις παρωπίδες σου και κοιτα την τσεπη σου. Δεν μπορεις να συγκρινεις το προπερσινο iphone 4 με το φρεσκο S II και να λες "πόσος δρόμος το χωρίζει απο το iOS". Μου θυμιζεις καποιον που εκατσε σε ενα mac και ειπε τα ιδια ακριβως λογια επειδη δεν εβρισκε το start menu οντας windows user. Στην παρεα ειχαμε 4 iphone3 και ενα optimus 2x. Οι 2ο το δωσανε για να παρουν το optimus καινουριο ο αλλος το S2 και ο τελευταιος ψηνεται αλλα βαριεται την διαδικασια. Δεν ειναι ολα ροδινα στo IOS

@djdog Google video editor? ->http://www.youtube.com/editor

μουσικη? -> http://uloops.net/umc/download.php http://www.nikotwenty.com/ http://www.appbrain.com/app/nanoloop/com.nanoloop http://www.appbrain.com/app/reactable-mobile/com.reactable

"djing"? -> http://www.appbrain.com/app/dj-studio-2/com.beatronik.djstudio http://www.appbrain.com/app/droid-dj/com.spartacusrex.prodj http://www.appbrain.com/app/dj-control/com.bti.djControl

Μεχρι να σου απαντησω φαινετε περασαν 2-3 χρονια

Edited by orlox
[sIGPIC][/sIGPIC]