Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειναι bug αλλα δεν ειναι 100 στη πραγματικοτητα, ειναι οντως 200.

για να εχεις 100 θα πρεπει να ορισεις τις συχνοτητες με init.d script ΜΗ βαζοντας τη γραμμη /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq, στην ουσια δηλαδη ΔΕ πρεπει να ορισεις ελάχιστη συχνοτητα.

Ολα τα προγραμματα / ρυθμισεις μεσω ρομ βαζουν και ελαχιστη συχνοτητα οποτε δρε μπορεις να αποφυγεις το 200 με αυτα, μονο με init.d script μπορεις να καθορισεις το 100.

Ποτέ δεν όρισα κάτι ίσως γίνεται με άλλους kernels αυτό. Με όσους δοκίμασα ως τώρα ναι μεν λένε 200 min και να το αλλάξεις πάλι πάει 200 αλλά δουλεύει και στα 100 το κινητό.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

UPDATE:

Είμαι με CM10 3 ημέρες μόνο αλλά δεν έχω συναντήσει ακόμα το πρόβλημα των τυχαίων shutdown. Σαν ρομ, η μπαταρία κρατιέται καλά, ταχύτατη, και από features και παραμετροποίηση πληρέστατη. Γενικά πολύ δυνατή ρομ και με σταθερότητα. Παρά το γεγονός ότι ήθελα να στηρίξω Doctorandroid δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο σε αυτά που προσφέρουν. Μένει να δούμε πως θα συμπεριφέρεται το τηλέφωνο σε ένα βάθος χρόνου.

ΥΓ. Δύο βασικά πράγματα της λείπουν προκειμένου να την χαρακτηρίσω ως 100% πλήρη:

1) Δεν έχει ενσωματωμένο Ad Block (ξεχνάω πότε είχα εφαρμογή για αυτό το σκοπό τελευταία φορά)

2) Δεν υπάρχει πουθενά συντόμευση προκειμένου να ανοίγει το LED Flash αμέσως, είτε ως επιλογή στο μενού που βγαίνει όταν έχεις πατημένο το Power, είτε ως δυνατότητα στο Notification Toggles, είναι γκρίζα-απενεργοποιημένη η προσθήκη αυτής της λειτουργίας! (Επίσης ξεχνάω από πότε είχα να κατεβάσω εφαρμογή "Torch!")

Edited by mclisme
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

καλησπερα...καποιες αποριες...

1.εχω ξεκλειδωσει τον bootloader αλλα η συσκευη μου δεν δεχεται εφαρμογες root (π.χ. titanium backup).χρειαζεται να κανω και κατι αλλο??

2.πως γινεται να ξανακλειδωσω τον bootloader αν χρειαστει???(με καποιο ευκολο τροπο) και

3.ποια κατα τη γνωμη σας ειναι η καλυτερη rom για να περασω στο κινητο???(ελληνικη κατα προτιμηση)...

ευχαριστω πολυ...

Η μπαταρία από codename 3.3.2 με τον κερνελ του bedalus 3.0.41

φωνητικές κλήσεις 2ω 47λ 41δ

Οθόνη 1ω 37λ

94% - 13%

καλησπερα...καποιες αποριες...

1.εχω ξεκλειδωσει τον bootloader αλλα η συσκευη μου δεν δεχεται εφαρμογες root (π.χ. titanium backup).χρειαζεται να κανω και κατι αλλο??

2.πως γινεται να ξανακλειδωσω τον bootloader αν χρειαστει???(με καποιο ευκολο τροπο) και

3.ποια κατα τη γνωμη σας ειναι η καλυτερη rom για να περασω στο κινητο???(ελληνικη κατα προτιμηση)...

ευχαριστω πολυ...

1. Για να δέχεται root εφαρμογες , πρέπει να το κάνεις root. Ο boot loader δεν αρκεί. Μπες στο http://www.nexusshacks.com για να βρεις οδηγίες ή κατέβασε το toolkit από xda-developers.

2. Το ίδιο με το 1

3. Δεν υπάρχει καλύτερη ρομ. Η καλύτερη είναι ανάλογά με τις ανάγκες σου. Πολλοί χρησιμοποιουν cm10, άλλοι codename (όπως και εγώ), άλλοι aokp. Δες η κάθε μια τι προσφέρει και δοκίμασε. Ελληνικά όλες έχουνε. Απο Έλληνα developer μόνο η Dr.android.

Η μπαταρία από codename 3.3.2 με τον κερνελ του bedalus 3.0.41

φωνητικές κλήσεις 2ω 47λ 41δ

Οθόνη 1ω 37λ

94% - 13%

Και εγω σημερα εβαλα τον νεο κερνελ του bedalus, σε codename 3.3.2, γιατι ειχα το προβλημα που ειχαν ολοι.... μεγαλη καταναλωση μπαταριας απο android os ( περιπου 27-29%) και το προβλημα λυθηκε. Κανε ενα wipe cache και davlik και ξαναπερνα τον.

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

Πρώτος!!! Και έλεγα τι να κάνω το απόγευμα

2) Ρε παίδες έχω τεράστιο πρόβλημα με την JB. Θέλω με Tasker όταν συμβαίνει κάτι, πχ: Όταν φτάνω κάπου, ή όταν σκανάρω μια NFC καρτούλα, το κινητό να συνδέεται με μια ορισμένη συσκευή Bluetooth.

Δοκίμασα όλα τα εργαλεία από το Play αλλά μάταια!!

Πρώτος!!! Και έλεγα τι να κάνω το απόγευμα

2) Ρε παίδες έχω τεράστιο πρόβλημα με την JB. Θέλω με Tasker όταν συμβαίνει κάτι, πχ: Όταν φτάνω κάπου, ή όταν σκανάρω μια NFC καρτούλα, το κινητό να συνδέεται με μια ορισμένη συσκευή Bluetooth.

Δοκίμασα όλα τα εργαλεία από το Play αλλά μάταια!!

Δες αυτα τα βιντεακια που ειναι για το tasker. Βαζω link μονο για το πρωτο απο τα 3, για τα αλλα 2 εχει link στο youtube.

Μπορω να την περασω πανω απο την προηγουμενη εκδοση χωρις wipe?

Μπορω να την περασω πανω απο την προηγουμενη εκδοση χωρις wipe?

Ελα ντε? Εγω εκανα wipe cache και davlik, φλασαρα την rom, φλασαρα τα gapps και τελειωσε η υποθεση. Ετσι κι αλλιως με wipe δεν χανεις τιποτα. Τα gapps νομιζω εχουν αλλαξει. Εχει 2 εκδοσεις, η μια camera settings/ no picasa και η αλλη picasa/ no camera settings.

Καταπλικτική δουλειά η codename!

Ας δούμε όμως και τι θα πει η μπαταρία...

η προηγούμενη τα πήγε μέτρια...

Καταπλικτική δουλειά η codename!

Ας δούμε όμως και τι θα πει η μπαταρία...

η προηγούμενη τα πήγε μέτρια...

Σαν rom ειναι υπερπληρης. Δεν εχω βρει ομως ακομα τον κατάλληλο συνδυασμό με κερνελ. Ημουν 5 μερες με τον stock της codename, τον air kernel #186 και ηταν αρκετα καλος. Μετα εβαλα bedalus 4.2 για 3 μερες και μετα τον 4.4 για 2 μερες. Πιο γρηγορος απο τον air o bedalus αλλα ανεξηγητη καταναλωση μπαταριας, ελεω android os στα battery stats, το οποιο υποτιθεται οτι διορθοθηκε στην 4.4. Σημερα εβαλα τον τελευταιο air kernel #201. Προς το παρων απο ταχυτητα ειναι ισαξιος, μπορει και γρηγοροτερος, απο τον marmite, αλλα θα τον δοκιμασω τουλαχιστον 3 μερες για να μπορω να συγκρίνω. Το καλο και με τους 2 κερνελς ειναι οτι δεν ειχα κανενα reboot ή καποιο κολλημα.

Εγώ τον τελευταίο Κάιρο χρησιμοποιω CM10 nightly μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πόσο smooth είναι και πολύ πολύ σταθερή. Μονό με την nightly στις 25/08 είχα πρόβλημά με την κατανάλωση που ήταν πολύ μεγάλη κατά την γνώμη μου. Τώρα είμαι με την σημερινή 28/08 και με τον kernel του KalimochoAz από την έκδοση του v1.25 κυρίως για το BLD που έχει (δεν ξέρω αν υπάρχει και στον kernel που έρχεται η 28/08 nightly).
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Το BLD αν θυμάμαι καλά δεν είναι η χρονοκαθυστέρηση για το σβήσιμο που οπίσθιου φωτισμού των hardware keys?

Πόσο περισσότερη οικονομία κάνουμε με 4 λιγότερα φωτάκια; :p

Το BLD αν θυμάμαι καλά δεν είναι η χρονοκαθυστέρηση για το σβήσιμο που οπίσθιου φωτισμού των hardware keys?

Πόσο περισσότερη οικονομία κάνουμε με 4 λιγότερα φωτάκια; :p

το BLN θα εννοει :p

Android Phone Model:

Sony xperia X8 Google Nexus S GT-i9023 Galaxy S3 GT-i9300 Note 3 SM-N9005

Huawei P9 EVA-L09

Όχι το BLD εννοώ.

Ναι είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεις. Δεν το θέλω για την οικονομία στην μπατατια αλλά γιατί μου αρέσει το βράδυ όταν γράφω μήνυμα ή είμαι στο internet να μην υπάρχει από αλλού φωτισμός.

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Όχι το BLD εννοώ.

Ναι είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεις. Δεν το θέλω για την οικονομία στην μπατατια αλλά γιατί μου αρέσει το βράδυ όταν γράφω μήνυμα ή είμαι στο internet να μην υπάρχει από αλλού φωτισμός.

Κατάλαβα, σωστά είναι λίγο ενοχλητικό το βράδυ.

ειναι καλη;;; Ξερουμε με τη κερνελ ειναι; λεω να την βαλω γιατι βαρεθηκα με την stock. Θελει wipe data k calvin; Με το wipe data-factory reset δεν νομιζετε να διαγραφονται και εικονες βιντεο κ αυτα;

Android Phone Model:

Huawei P9 EVA-L09

Έχω την 3.4.0 και είναι εξαιρετική!

Από μπαταρία όπως είδα λίγο πάνω του μετρίου (δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένες μετρήσεις)! Αλλά οι επιδόσεις τις εξαιρετικές!!

Λογικά όπως και αυτή, με air kernel θα έρχεται!

Με wipe data διαγράφονται οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις σου.

ότι έχει στο χώρο της sdcard παραμένει!

ειναι καλη;;; Ξερουμε με τη κερνελ ειναι; λεω να την βαλω γιατι βαρεθηκα με την stock. Θελει wipe data k calvin; Με το wipe data-factory reset δεν νομιζετε να διαγραφονται και εικονες βιντεο κ αυτα;

Με τον air kernel #186. Εγω οταν αλλαζω ρομ (οχι να βαλω νεα εκδοση της ιδιας), κανω factory reset το οποιο σβηνει τα παντα στην εσωτερικη μνημη, αλλα αφηνει αθικτη την sd card. Wipe cache και davlik κανω οταν περναω νεα εκδοση της ιδιας ρομ ή αλλαζω kernel, οπου και παλι στην sd δεν σβηνεται τιποτα. Αυτος ειναι ο δικος μου τροπος. Αλλοι φλασαρουν ρομ χωρις factory reset, μονο με wipe. Δοκιμασε πρωτα μονο με wipe και αν δεν κατσει καλα, κανε factory reset και ξαναφλασαρε. Backup με titanium εχεις κανει, ε?

Με τον air kernel #186. Εγω οταν αλλαζω ρομ (οχι να βαλω νεα εκδοση της ιδιας), κανω factory reset το οποιο σβηνει τα παντα στην εσωτερικη μνημη, αλλα αφηνει αθικτη την sd card. Wipe cache και davlik κανω οταν περναω νεα εκδοση της ιδιας ρομ ή αλλαζω kernel, οπου και παλι στην sd δεν σβηνεται τιποτα. Αυτος ειναι ο δικος μου τροπος. Αλλοι φλασαρουν ρομ χωρις factory reset, μονο με wipe. Δοκιμασε πρωτα μονο με wipe και αν δεν κατσει καλα, κανε factory reset και ξαναφλασαρε. Backup με titanium εχεις κανει, ε?
οχι το εχω βγαλει.. Αφου κανω nandroid υπαρχει λογος να το κανω;; Αφου τα περναει οπως ,οταν, ειχα παρει το back up.. σωστα;;

Android Phone Model:

Huawei P9 EVA-L09

οχι το εχω βγαλει.. Αφου κανω nandroid υπαρχει λογος να το κανω;; Αφου τα περναει οπως ,οταν, ειχα παρει το back up.. σωστα;;

Το nandroid backup επαναφερει την rom που εχεις αποθηκευσει. Το titanium επαναφερει τις εφαρμογες μαζι με τα δεδομενα τους σε οποιαδηποτε ρομ και να βαλεις. Αν δεν κανεις backup με titanium θα χασεις ολες τις εφαρμογες/δεδομενα στην νεα ρομ που θα βαλεις.

Μετά από μερικές μέρες με την CodenameAndroid και σχεδόν όλους τους kernel ξαναγύρισα στην JellyBelly 1.0.5 με ένα διορθωμένο kernel του _thalamus και έχω να πώ πως το κινητό βρήκε και πάλι την σπυρτάδα που έπρεπε να έχει με την JB.

Μου φαίνετε πως τελικά θα αράξω για αρκετό ακόμα καιρό έτσι για να απολαμβάνω την αγαπημένη μας συσκεύη οπως δεν την έχουμε βιώσει ποτέ (γρήγορη και χωρίς lag ή κολλήματα).

με την codename 3.4.1 εχετε παρατηρησει ασθενεστερο σημα στο κινητο μας? ή εμενα κατι παιζει με την δικια μου συσκευη?:O