Jump to content

Samsung Galaxy S Plus (I9001)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το χω δοκιμάσει και αυτό, μου βγάζει ένα εικονίδιο μικρό μ'ένα βελάκι, πρέπει να 'ναι το εικονίδιο του recovery, και στη συνέχεια δεν βγάζει κάποιο μενού, απλά κάνει κανονική εκκίνηση του τηλεφώνου.

Σου κάνω copy paste τις οδηγίες από xda

Απλά πρέπει να κατεβάσεις το αρχειάκι για το root

Put Root-i9001-Signed.zip into internal sdcard

Reboot into recovery mode by turning on the phone while pressing Volume Up and Power Button

As soon as the "Android out of the Box" appears, press the Menu button

Use Volume buttons to choose "apply update from sdcard" in the recovery menu.

Press Home button to submit.

Use Volume buttons to choose Root-i9001-Signed.zip on sdcard

Press Home button to start update.

Choose "reboot system now" and press Home button to reboot your phone.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σου κάνω copy paste τις οδηγίες από xda

Απλά πρέπει να κατεβάσεις το αρχειάκι για το root

Put Root-i9001-Signed.zip into internal sdcard

Reboot into recovery mode by turning on the phone while pressing Volume Up and Power Button

As soon as the "Android out of the Box" appears, press the Menu button

Use Volume buttons to choose "apply update from sdcard" in the recovery menu.

Press Home button to submit.

Use Volume buttons to choose Root-i9001-Signed.zip on sdcard

Press Home button to start update.

Choose "reboot system now" and press Home button to reboot your phone.

Μου κάνει το ίδιο,πατάω το home button και δεν κάνει τίποτα,εγώ απλά έχω βάλει το zip μέσα στην sd card. Μήπως συμβαίνει κάτι με την κάρτα; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να το κάνω...! θενκς μαν :)

Alcatel one touch idol 6030x

Ναι μπορείς να βάλεις όποια ics rom θέλεις, αλλά πρώτα χρειάζεται να εγκαταστήσεις ένα άλλο recovery. Σου προτείνω αυτό, που το εγκαθιστάς μέσω recovery mode. Για ICS θα σου πρότεινα τις εξής: CyanogenMod 9 BETA (Build 1) του arco68, CyanogenMod 9- RC2 του ivendor, την BioHazard, ή την AOKP Milestone 6. Και οι άλλες όμως είναι καλές και ίσως να σ'αρέσουν περισσότερο, ή να "κάτσουν" καλύτερα στο τηλέφωνό. Οπότε δοκιμάζεις και βλέπεις. Εδώ μπορείς να δεις ποιες είναι και να διαλέξεις.

Για την εγκατάσταση από recovery κάνε τα εξής:

wipe data/factory reset,

wipe cache partitions,

advanced/wipe dalvik cache

mounds and storage:

format/system

Εγκατάσταση της ρομ

Πιθανή εγκατάσταση των gapps

wipe cache partitions,

advanced/fix permissions

reboot system

Αν θέλεις κάποια GB custom rom θα σου πρότεινα, όπως και οι περισσότεροι, την shadow ή την gigabread.

Αν μετά την εγκατάσταση δεν ανοίγει το κινητό και ξαναγυρίζει recovery, δοκίμασε αυτή τη λύση.

Όπως έγραψε και ο Νίκος πιο πάνω, εφαρμογές σαν το advanced task killer έχει διαπιστωθεί ότι περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό. Διάβασε εδώ το γιατί.

Για πες τι πράγματα σου είπε; Μετά από το fix permisions σου το ξανάπε;

κατι μου ελεγε για install BLNv9 και κατι τετοια...δεν θυμαμαι και πολυ καλα...την ξαναπερασα και απλα εκανα clean cache και dalvin κλπ και μου εβγαλε στο notification bar οταν το ανοιξα οτι values not aplied...

Edited by Thanouris

Xiaomi Mi10T

Amazfit T-Tex

Sony a6000

Μου κάνει το ίδιο,πατάω το home button και δεν κάνει τίποτα,εγώ απλά έχω βάλει το zip μέσα στην sd card. Μήπως συμβαίνει κάτι με την κάρτα; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να το κάνω...! θενκς μαν :)

Πατάς volume up και power button ταυτόχρονα μέχρι να δείς το σήμα της samsung και μετά τα αφήνεις. 'Οταν μπείς σε recovery θα δεις το ανθρωπάκι του android δίπλα απο ένα κουτί. Μόλις το δείς πρέπει να πατήσεις το menu button, το αριστερό πλήκτρο δηλαδή όχι το home button.

Συγνώμη για το off topic αλλά εγώ τουλάχιστον θέλω να ευχαριστήσω τον Kouros17 και geo_xar για την υπερπολύτιμη βοήθεια τους σε όλους τους χρήστες. Ο kouros17 ιδιαίτερα δεν κουράζεται να γράφει και να ξαγράφει λεπτομερέστατες οδηγίες τις οποίες άμα κάποιος ήθελε να ψάξει αντι να ρωτήσει θα τις έβρισκε χωρίς κόπο μερικές σελίδες πριν. :respect:

υ.γ Ρε σε kouros, πιο πολύ πρέπει να βλέπεις την recovery παρά οτιδήποτε άλλο στο κινητό. Φλασάρεις κι όταν κοιμάσαι; :D

+1 κι από εμένα. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά.

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Πατάς volume up και power button ταυτόχρονα μέχρι να δείς το σήμα της samsung και μετά τα αφήνεις. 'Οταν μπείς σε recovery θα δεις το ανθρωπάκι του android δίπλα απο ένα κουτί. Μόλις το δείς πρέπει να πατήσεις το menu button, το αριστερό πλήκτρο δηλαδή όχι το home button.

Πόσο δίκιο!!!! ευχαριστώ πολύ, θα σου πω για τα αποτελέσματα :))

Λοιπόν τα νέα είναι ευχάριστα και το κινητό root-αρε!!! Ευχαριστώ και πάλι και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα εγκατάστασης που μου παρέθεσε ο kouros :)

Edited by hliasmdp

κατι μου ελεγε για install BLNv9 και κατι τετοια...δεν θυμαμαι και πολυ καλα...την ξαναπερασα και απλα εκανα clean cache και dalvin κλπ και μου εβγαλε στο notification bar οταν το ανοιξα οτι values not aplied...

Α, ναι με την τελευταία βερσιόν του κερνελ λειτουργεί και το bln. Κατεβάζεις από εδώ την εφαρμογή μπαίνεις στο μενού της και τικάρεις το activate και από κάτω επιλέγεις τον χρόνο για τον οποίο θέλεις να εμφανίζεται. Επειδή όμως το συγκεκριμένο κερνελ βασίζεται στην ρομ του invedor λειτουργεί σίγουρα σ'αυτήν και σε όσες άλλες την έχουν για βάση τους, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι λειτουργεί σε αυτήν του arco.

Edited by kouros17

@hliasmdp

Το λινκ που σου έλεγα ορίστε. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306146

Καθυστέρησε γιατί το πρωί που μπήκα στο φόρουμ και πόσταρα, μετά δεν φόρτωνε το φόρουμ, οπότε έπεσα και κοιμήθηκα :p

Πριν λίγο εγκατέστησα την τελευταία EHNDROIX (12.9.24) και την δοκιμάζω. Τέλεια και αυτήν και δεν ξέρω ποια θα κρατήσω τελικά. :rolleyes:

Σήμερα, αύριο θ'ανέβει και η νέα BioHazard (v.4) και τα πράγματα θα δυσκολέψουν μου φαίνεται ακόμα περισσσότερο.

Edited by kouros17

Πριν λίγο εγκατέστησα την τελευταία EHNDROIX (12.9.24) και την δοκιμάζω. Τέλεια και αυτήν και δεν ξέρω πια θα κρατήσω τελικά. :rolleyes:

Σήμερα, αύριο θ'ανέβει και η νέα BioHazard (v.4) και τα πράγματα θα δυσκολέψουν μου φαίνεται ακόμα περισσσότερο.

Εγω παντως εχοντας δοκιμασει ehndroix, remics, ivendor και arco κατεληξα στην πρωτη γιατι καθεται καλυτερα στο κινητο μου. Μαζι και τον 6.3 kernel νομιζω οτι δε χρειαζεται κατι αλλο. Ολα λειτουργουν αψογα. Πολυ γρηγορο και smooth σκρολαρισμα, πολυ αξιοπρεπης μπαταρια ( ειμαι στις 18 ωρες, εχω 40%, wifi 3g ολη την ωρα ανοιχτα και βαρια χρηση) και κανενα κολλημα.

Και koure17 να ρωτησω. Σε ολα τα φλασαρισματα που κανεις κανεις και wipe data η μονο cache και dalvik? Γιατι ειναι το μονο που με κραταει να δοκιμασω και τις αλλες ics roms που υπαρχουν.

@hliasmdp

Το λινκ που σου έλεγα ορίστε. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306146

Καθυστέρησε γιατί το πρωί που μπήκα στο φόρουμ και πόσταρα, μετά δεν φόρτωνε το φόρουμ, οπότε έπεσα και κοιμήθηκα :p

Σ'ευχαριστώ πολύ :)

Λοιπόν κάποιες ερωτήσεις πάλι προς ναυτιλομένους..

Για να κάνω recovery που μου είπε ο Kouros πρέπει να κάνω και format? θέλω να πω πως έκανα αυτό... CWM5504-CM9-recovery.zip χωρίς να κάνω αυτό:

Για την εγκατάσταση από recovery κάνε τα εξής:

wipe data/factory reset,

wipe cache partitions,

δηλαδή μπήκα ρε recovery mode κι έτρεξα απ'την μνήμη το αρχείο zip.

Τώρα αν θέλω να βάλω αυτά:

Για ICS θα σου πρότεινα τις εξής: CyanogenMod 9 BETA (Build 1) του arco68, CyanogenMod 9- RC2 του ivendor, την BioHazard, ή την AOKP Milestone 6. Και οι άλλες όμως είναι καλές και ίσως να σ'αρέσουν περισσότερο, ή να "κάτσουν" καλύτερα στο τηλέφωνό. Οπότε δοκιμάζεις και βλέπεις. Εδώ μπορείς να δεις ποιες είναι και να διαλέξεις.

πρέπει να κάνω τα παραπάνω;; ελπίζω να μην σας μπερδεύω μόνο γιατί εγώ σίγουρα είμαι μπερδεμένος απ'όσο βλέπετε ... :)

Edited by hliasmdp

Εγκατέστησε το CWM5504-CM9-recovery.zip μέσω recovery mode, χωρίς να κάνεις κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα custom recovery (όπως υπάρχουν οι custom roms υπάρχουν και τα custom recovery). Μετά άνοιξε το τηλέφωνο, σύνδεσέ το με τον υπολογιστή και ρίξε το ζιπαρισμένο αρχείο της ρομ, (πιθανόν και τα gapps αν έχει) όπου θέλεις στην εσωτερική ή εξωτερική κάρτα. Μετά ξαναμπες recovery mode (λογικά θα πρέπει να έχει αλλάξει, τώρα έχεις πιο πολλές επιλογές από πριν) και κάνε με τη σειρά τα εξής:

1)wipe data/factory reset,

2)wipe cache partitions,

3)advanced/wipe dalvik cache

mounds and storage:

4)format/system

5)Εγκατάσταση του ζιπαρισμένου αρχείου της ρομ

(Πιθανή εγκατάσταση των gapps)

6)wipe cache partitions,

7)advanced/wipe dalvik cache

8)reboot system now

Αν δεν ανοίγει το τηλέφωνο και σε ξαναγυρνά recovery, κάνε ότι περιγράφει εδώ.

EDIT: Το φορμάτ της εσωτερικής δεν είναι αναγκαίο, αλλά καλό είναι να το κάνεις. Μπορείς να το κάνεις μέσω recovery. Αν θέλεις λοιπόν, μετά το 4ο βήμα κάνε και format sdcard. Μετά πας στο 5ο βήμα και κάνεις εγκατάσταση της ρομ. Εννοείται βέβαια,ότι έχεις κρατήσει backup εφαρμογών, επαφών και ότι άλλο θέλεις...

Edited by kouros17

EDIT: Το φορμάτ της εσωτερικής δεν είναι αναγκαίο, αλλά αν θέλεις καλό είναι να το κάνεις. Μπορείς να το κάνεις μέσω recovery. Αν θέλεις λοιπόν, μετά το 4ο βήμα κάνε και format sdcard. Μετά πας στο 5ο βήμα και κάνεις εγκατάσταση της ρομ. Εννοείται βέβαια,ότι έχεις κρατήσει backup εφαρμογών, επαφών και ότι άλλο θέλεις...

Τέλεια και σ'ευχαριστώ κι εσένα και τα υπόλοιπα παιδιά πολύ :) Θα τα δοκιμάσω και θα σου πω,έχω κρατήσει back up και τις επαφές μου τις έχω στο gmail που νομίζω πως μετά τις ξανά περνάω με συγχρονισμό στο κινητό που βέβαια δεν το έχω κάνει ποτέ.

Εν συνεχεία μπορώ να δοκιμάζω όποια ROM θέλω ή υπάρχει περιορισμός;; εννοείται πως μιλάμε για τις ROM που αντιστοιχούν στην συσκευή μου.

Ναι μπορείς να εγκαταστήσεις όποια ρομ θέλεις για το τηλέφωνό μας.

Τις επαφές μπορείς να τις περάσεις μετά πολύ εύκολα, όπως λες με συγχρονισμό με το gmail. :)

Ναι μπορείς να εγκαταστήσεις όποια ρομ θέλεις για το τηλέφωνό μας.

Τις επαφές μπορείς να τις περάσεις μετά πολύ εύκολα, όπως λες με συγχρονισμό με το gmail. :)

Κοίτα να δεις τί χαζομάρα έκανα... έβαλα την ρομ στην εσωτερική μνήμη και μετά έκανα τα βήματα μέχρι το format.. οπότε λογικά έσβησε και το zip της ROM...

τί κάνω τώρα;; πως μπορώ να βάλω την ROM στην εξωτερική sdcard;

νομίζω πως είναι άκυρα όσα είπα γιατί τελικά το βρήκα το αρχείο, λογικά έκανε φορμάτ μόνο το system και όχι τα αρχεία που είχα μέσα

Λοιπόν αυτό που κατάφερα είναι να μου ανοίγει το κινητό στο recovery και μόνο...

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Κάνε τότε όσα γράφει εδώ και καλύτερα να βάζεις το αρχείο της ρομ και ότι άλλο θέλεις στην εξωτερική για να κάνεις και φορμάτ την εσωτερική αν θέλεις. Μετά το τοποθετείς όπου θέλεις... Edited by kouros17

Κάνε τότε όσα γράφει εδώ και καλύτερα να βάλεις το αρχείο της ρομ στην εξωτερική για να κάνεις και φορμάτ την εσωτερική αν θέλεις.

ναι ναι συγνώμη για τα έξτρα post το αναφέρεις και νωρίτερα...θα το κάνω σε καμιά ώρα από το σπίτι και θα επανέλθω :)

Όλα καλάτο κινητό άνοιξε(!!) και μου έβαλε το Cyanogen!!! Τώρα τα βήματα ποιά είναι;;

ρουτάρω πάλι και περνάω το recovery και μετά την καινούργια ROM;; ή να το αφήσω έτσι όπως είναι;; νομίζω πως το κινητό πρέπει να είναι ήδη root

Edited by hliasmdp

Ε άμα σου λέει cyanogen έχει εγκατασταθεί η νέα ρομμ

Πολύ όμορφα!!! Οπότε προτείνεις να μείνω σε αυτό έτσι;; Χίλια ευχαριστώ και πάλι, η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη :))

Α και κάτι άλλο, θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την αρχή αυτό;;δηλαδή να τρέξουμε τα zip της περίπτωσης που δεν ανοίγει το κινητό και μπαίνει σε recovery mode..

Επίσης συνδέοντας το usb και βλέπω τα αρχεία που έχει μέσα δεν έχει κάνει format κι εννοείται πως δεν μου δείχνει τις εφαρμογές που είχα εγκατεστημένες,απλά οι φάκελοι παραμένουν, μήπως θα ήταν καλό να κάνω format και να το ξαναβάλω;;

Edited by hliasmdp

Νομιζω μετα το RC2+castagna 6.3 το κινητο ειναι ετοιμο για 4.0.4. Δεν υπαρχει πλεον κανενα σοβαρο προβλημα και παει πολυ καλα, η δε μπαταρια αμα σας πω οτι ειναι στα επιπεδα 2.3.6? θα ανεβασω ss σε λιγο..
All it takes is a swipe...

Αντιμερωπίζω κάποια θέματα με το καινούργιο λειτουργικό..αρχικά δεν υπάρχει to playstore...κατέβασα όμως το apk από εδώ αλλά δεν μου το ανοίγει καν.

Επίσης δεν μπορεί να μου ενεργοποιήσει τον λογαριασμό για τον συγχρονισμό των επαφών. Εννοείται πως έκανα εξαγωγή από το gmail και τις έβαλα στο κινητό αλλά αν θέλω να συγχρονίζω δεν μπορώ. Νομίζω πως αυτά είναι τα δύο πιο σοβαρά προς το παρόν...

Edited by hliasmdp

Νομιζω μετα το RC2+castagna 6.3 το κινητο ειναι ετοιμο για 4.0.4. Δεν υπαρχει πλεον κανενα σοβαρο προβλημα και παει πολυ καλα, η δε μπαταρια αμα σας πω οτι ειναι στα επιπεδα 2.3.6? θα ανεβασω ss σε λιγο..

Εντάξει με το deep sleep όταν το BT είναι on;

Αντιμερωπίζψ κάποια θέματα με το καινούργιο λειτουργικό..αρχικά δεν υπάρχει to playstore...κατέβασα όμως το apk από εδώ αλλά δεν μου το ανοίγει καν.

Επίσης δεν μπορεί να μου ενεργοποιήσει τον λογαριασμό για τον συγχρονισμό των επαφών. Εννοείται πως έκανα εξαγωγή από το gmail και τις έβαλα στο κινητό αλλά αν θέλω να συγχρονίζω δεν μπορώ. Νομίζω πως αυτά είναι τα δύο πιο σοβαρά προς το παρόν...

Ένα - ένα γιατί χάθηκα λίγο :)

Κατ'αρχάς ποια ρομ εγκατέστησες; Μου φαίνεται ότι μάλλον δεν εγκατέστησες τα gapps όπως είπαμε και έτσι δεν μπορείς ούτε στο μάρκετ να μπεις ούτε να συγχρονίσεις κάτι.

Ένα - ένα γιατί χάθηκα λίγο :)

Κατ'αρχάς ποια ρομ εγκατέστησες; Μου φαίνεται ότι μάλλον δεν εγκατέστησες τα gapps όπως είπαμε και έτσι δεν μπορείς ούτε στο μάρκετ να μπεις ούτε να συγχρονίσεις κάτι.

Τα έκανα όλα πάλι από την αρχή,πήγα κι έσβησα τα πάντα, την εσ.sdcard, system, cache....στην συνέχεια ξεκίνησα από την αρχή και πήγα κι έκανα τις οδηγίες όταν δεν ανοίγει το κινητό....μετά βέβαια επειδή δεν μου άνοιξε έτρεξα το zip της biohazard και μετά τα gapps. Μπήκα μέσα και τα έχει όλα, και Play store και google :)) Μου προτείνεις να δοκιμάσω κάτι άλλο ή να μείνω σε αυτό ήσυχα κι ωραία;;

Εντάξει με το deep sleep όταν το BT είναι on;

ναι το φτιαξανε:)

All it takes is a swipe...

Τα έκανα όλα πάλι από την αρχή,πήγα κι έσβησα τα πάντα, την εσ.sdcard, system, cache....στην συνέχεια ξεκίνησα από την αρχή και πήγα κι έκανα τις οδηγίες όταν δεν ανοίγει το κινητό....μετά βέβαια επειδή δεν μου άνοιξε έτρεξα το zip της biohazard και μετά τα gapps. Μπήκα μέσα και τα έχει όλα, και Play store και google :)) Μου προτείνεις να δοκιμάσω κάτι άλλο ή να μείνω σε αυτό ήσυχα κι ωραία;;

Κοίτα, οι οδηγίες για το άνοιγμα του κινητού είναι σε περίπτωση που δεν ανοίγει και κολλάει σε recovery mode. Αυτό συμβαίνει σπάνια (παρατήρησα ότι συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν από μία stock ρομ περάσεις σε custom rom), επομένως μην το σκέφτεσαι. Μία custom rom στο τηλέφωνό μας εγκαθίσταται είτε μέσω odin, είτε μέσω recovery (όπως έκανες δηλαδή). Όσο πηγαίνεις από custom rom σε custom rom είσαι root και δεν χρειάζεται να γίνεσαι κάθε φορά, ενώ πλέον δεν χρειάζεσαι άλλο recovery. Αυτό που εγκατέστησες κάνει και για ics και για gb roms.

Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις όποια ρομ θέλεις ακολουθώντας τα βήματα που είπαμε πιο πριν, αλλά θα σου πρότεινα πρώτα να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς από τα δύο τελευταία link που έχω στην υπογραφή μου, ώστε να εξοικειωθείς με κάποια ορολογία και με κάποιες διαδικασίες. Μετά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και εδώ είμαστε, για να τα λέμε. Εδώ επίσης είναι η κοινότητα του τηλεφώνου μας στους xda. Μπορείς να μπαίνεις για να ενημερώνεσαι.

Ώστε εγκατέστησες την biohazard; Από ώρα σε ώρα θα ανεβάσει καινούρια βερσιόν. Μπαίνεις κανονικά στο μάρκετ; Ο συγχρονισμός των επαφών σου έγινε;

ναι το φτιαξανε:)

Με τέτοιo χώσιμο από σένα σε κάθε thread των xda, δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά. :lol::p

To είδα χθές (o ivendor το έφτιαξε) και σε θυμήθηκα, αλλά μάλλον δεν το είδες που στο έγραψα. ;)

Edited by kouros17

• The title was changed to Samsung Galaxy S Plus (I9001)