Jump to content

Symbian Anna GR Σχολιασμός / Βελτιώσεις / Προσθήκες / Λύσεις

lagoskon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ την έχω περάσει ήδη σε beta μορφή και την έχω σταθερότατη εδώ και ένα μήνα. Χωρίς το παραμικρό κόλημα η bug και γρηγορότερο Ν8 από ποτέ, με εφφέ με customιες παντού, με ευκολία και με πολύ καλό και γρήγορο browser. Αν την έβγαζε την belle τότε που ανακοίνωσε τη συνεργασία με microsoft κανείς δε θα έδινε σημασία στην συνεργασία...

Ελπίζω να είναι όπως τα λες!! :)

Επειδή όμως τα ίδια λες και για την Anna (κανένα κόλλημα etc), θα περιμένω να τη λάβω και επίσημα στο N8 μου. ;)

Και επειδή είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός user (ερχόμενος από Android, όχι από Series60 και Anna) θα σας πω και πώς τα πήγε στα δικά μου crash tests. :!:

Οχι επρεπε να βγαλει το Ν8 και μετα να πει το παραταμε και δεν βγαζουμε ουτε αννα ουτε μπελλ! Ευτυχως στην υποστηριξη η Νοκια δεν ειναι πισω.

Δες το αλλιώς.

Αν σπατάλησε χρόνο και πόρους για την Anna τη στιγμή που είχε στα χέρια της ένα τέλειο meego σχεδόν έτοιμο, τότε έκανε τη μεγαλύτερη πατάτα ever, γιατί θα μπορούσε να έχει βγάλει το N9 στις αρχές του 2011 ή ακόμα και στο τέλος του 2010.

Μια από τα ίδια και με την Belle.

Αν τελικά η Belle είναι όντως τόσο καλή όσο λένε (περιμένω με αγωνία να τη λάβω επίσημα), τότε δεν έπρεπε να βγει η Anna αλλά να πάνε κατευθείαν σε Belle. Σκέψου πότε βγήκε η Anna (Ιούλιος του 2011) και σκέψου ότι Οκτώβρη του 2011 κυκλοφόρησαν κινητά με την Belle. Άρα τι κέρδισαν; 3 μήνες;

Σπατάλησαν ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να δουλεύει στο meego και στη Belle μόνο και μόνο για να κερδίσουν 3 μήνες;

Με αυτά τα δεδομένα η Anna είναι η πιο ηλίθια κίνηση της Nokia και ο βασικός λόγος για την παρακμή της.

Edited by lewton

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 985
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή όμως τα ίδια λες και για την Anna (κανένα κόλλημα etc), θα περιμένω να τη λάβω και επίσημα στο N8 μου. ;)

Και επειδή είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός user (ερχόμενος από Android, όχι από Series60 και Anna) θα σας πω και πώς τα πήγε στα δικά μου crash tests. :!:

Δες το αλλιώς.

Αν σπατάλησε χρόνο και πόρους για την Anna τη στιγμή που είχε στα χέρια της ένα τέλειο meego σχεδόν έτοιμο, τότε έκανε τη μεγαλύτερη πατάτα ever, γιατί θα μπορούσε να έχει βγάλει το N9 στις αρχές του 2011 ή ακόμα και στο τέλος του 2010.

Μια από τα ίδια και με την Belle.

Αν τελικά η Belle είναι όντως τόσο καλή όσο λένε (περιμένω με αγωνία να τη λάβω επίσημα), τότε δεν έπρεπε να βγει η Anna αλλά να πάνε κατευθείαν σε Belle. Σκέψου πότε βγήκε η Anna (Ιούλιος του 2011) και σκέψου ότι Οκτώβρη του 2011 κυκλοφόρησαν κινητά με την Belle. Άρα τι κέρδισαν; 3 μήνες;

Σπατάλησαν ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να δουλεύει στο meego και στη Belle μόνο και μόνο για να κερδίσουν 3 μήνες;

Με αυτά τα δεδομένα η Anna είναι η πιο ηλίθια κίνηση της Nokia και ο βασικός λόγος για την παρακμή της.

διαφορετικα γκρουπ δουλευαν για την αννα και την belle. Αλλωστε αν εδιναν την belle τοσο νωρις (γυρω στο Q1 του 11) τι θα ειχαν να παρουσιασουν μετα? ;)

Προφανως και ολα εγιναν με σχεδιο. Αλλωστε θα θεωρουσα εαυτον αφελη αν πιστευα πως η συνεργασια με την MS αποφασιστηκε και εγινε φλεβατη. Προφανως και ηταν κατι που σχεδιαζοταν για μηνες. Οποτε ετσι και αποφασιστηκε η belle και η αννα να καθυστερησουν, και για να δωσουν τροφη για αρνητικα σχολια κατα του symbian και για να εχουν να παρουσιασουν κατι "καινουργιο" και να μεινει ζωντανο το ενδιαφερον μεχρι να μπουν δυνατα με τα wp . Ειναι δεδομενο πως επρεπε να υπαρξει σταδιακα απαξιωση του symbian για να γινει θετικη η μεταφορα στα wp .

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

διαφορετικα γκρουπ δουλευαν για την αννα και την belle. Αλλωστε αν εδιναν την belle τοσο νωρις (γυρω στο Q1 του 11) τι θα ειχαν να παρουσιασουν μετα? ;)

Πλάκα κάνεις;

Δηλαδή παρουσιάζεις επίτηδες κάτι χειρότερο από αυτό που μπορείς για να έχεις roadmap βελτίωσης του; :blink: :blink:

Εγώ σου λέω ότι όσο καλή και ουάου να είναι η Belle (που το ελπίζω), βάση του feedback των χρηστών θα ακολουθήσουν διάφορες βελτιώσεις/προσθήκες (μικρές και μεγάλες).

Και αν ήταν όντως τόσο καλή και είχε βγει Q1-Q2 του 2011 σήμερα θα μιλούσαμε από τελείως άλλη βάση.

Α, και θα είχαν προλάβει να φτιάξουν και έναν σοβαρό mail client γιατί αυτός που έχει τώρα η Αννα είναι τραγικός.

Κάτι τέτοιες νοοτροπίες που οδήγησαν τη Nokia στη σημερινή κατάντια και άνοιξαν τον δρόμο στoν Elop δε θα έπρεπε να επιβραβεύονται από τους χρήστες.

Η Anna ήταν η καταστροφή της Nokia. Τέλος.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πλάκα κάνεις;

Δηλαδή παρουσιάζεις επίτηδες κάτι χειρότερο από αυτό που μπορείς για να έχεις roadmap βελτίωσης του; :blink: :blink:

Εγώ σου λέω ότι όσο καλή και ουάου να είναι η Belle (που το ελπίζω), βάση του feedback των χρηστών θα ακολουθήσουν διάφορες βελτιώσεις/προσθήκες (μικρές και μεγάλες).

Και αν ήταν όντως τόσο καλή και είχε βγει Q1-Q2 του 2011 σήμερα θα μιλούσαμε από τελείως άλλη βάση.

Α, και θα είχαν προλάβει να φτιάξουν και έναν σοβαρό mail client γιατί αυτός που έχει τώρα η Αννα είναι τραγικός.

Κάτι τέτοιες νοοτροπίες που οδήγησαν τη Nokia στη σημερινή κατάντια και άνοιξαν τον δρόμο στoν Elop δε θα έπρεπε να επιβραβεύονται από τους χρήστες.

νομιζω εισαι λιγο βιαστικος. κατσε να δουμε!!μην προτρεχεις. καλη ειναι η αννα σε σχεση με την 1.2 και εχει και πολυ ωραια καλουδια. τωρα επειδη σου κολλησε μια φορα το κινητο δεν λεει κατι.

Εγώ δεν βλέπω καμία καταστροφή, μόνο καταστροφολογίες! Και το N8 πουλάει μια χαρά και τα άλλα μοντέλα με την Anna. Εδώ γίνανε τόσες προπαραγγελίες για το N9 με το meego που υποτίθεται πως είναι και αυτό "πεθαμένο" λειτουργικό!

...

Α, και θα είχαν προλάβει να φτιάξουν και έναν σοβαρό mail client γιατί αυτός που έχει τώρα η Αννα είναι τραγικός..

δεν εχω δουλεψει client σε αλλο λογισμικο, αλλα και το gmail μου και το hotmail μου δουλευει αψογα. Στελνω, λαμβανω, διαβαζω, στελνω αρχεια/φωτογραφιες. Εχω φακελους . Τι αλλο δηλαδη του λειπει?

Oneplus 5 - 128GB

Μακριά πήγε η κουβέντα.

Εγώ θα πω πως χρησιμοποιώ αρκετά το sports tracker χωρίς πρόβλημα και θα σου πρότεινα να κάνεις μια επανεγκατάσταση.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Μακριά πήγε η κουβέντα.

Εγώ θα πω πως χρησιμοποιώ αρκετά το sports tracker χωρίς πρόβλημα και θα σου πρότεινα να κάνεις μια επανεγκατάσταση.

Και εγώ τον χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα.

Μια φορά έφαγε το κώλυμα του.

Αλλά το έκανα θέμα όχι για τον Sports Tracker αλλά για το λειτουργικό, που θα έπρεπε να σκοτώνει μια εφαρμογή που κόλλησε αντί να την αφήνει να καταστρέψει το σύμπαν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε λέω τα ίδια για την anna και για την belle. Η anna είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση από την 1.2 που είχαμε πριν και φέρνει το κινητό σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Έχει λίγο βελτιωμένο browser που ωστόσο υστερεί ακόμα του ανταγωνισμού, έχει καλό scroll και έχουν βελτιώσει την μετάβαση των αρχικών οθονών. Το κινητό έχει γίνει λίγο πιο γρήγορο από ότι ήταν παλιά. Όσο για το ότι δεν έχει κόλημα, τι θέλεις να σου πω δηλαδή αν όσο το χρησιμοποιούσα με anna δε μου κόλησε ποτέ? Ότι έχει? Αφού δεν έχει! Σε σχέση με τη belle όμως είναι πιο αργή η anna και χωρίς τα εφφέ κτλ. Η belle είναι σαν ολοκαίνουειο symbian.

Αν εσένα σου κόλησε μια εφαρμογή με την anna τι πάει να πει αυτό? Ότι είναι για τα μπάζα η anna? Μήπως είναι για τα μπάζα η εφαρμογή?

Να διευκρινiσω οτι εγω εχω βαλει την belle σε beta μορφη και ποτε δεν εβαλα την αννα γιατι αργουσε, αρα ισως να εχει κολλhματα η αννα. Την διαφορα την βλεπεις με την belle.

Αν εσένα σου κόλησε μια εφαρμογή με την anna τι πάει να πει αυτό? Ότι είναι για τα μπάζα η anna? Μήπως είναι για τα μπάζα η εφαρμογή?

Η Anna πρέπει να σκοτώνει όποια εφαρμογή κόλλησε! Όχι να τα παίζει και να πρέπει να κάνω reboot. Αυτό είναι το πρόβλημά μου!

Αυτό είναι που λέω 2 σελίδες τώρα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η Anna πρέπει να σκοτώνει όποια εφαρμογή κόλλησε! Όχι να τα παίζει και να πρέπει να κάνω reboot. Αυτό είναι το πρόβλημά μου!

για τετοιες μαγκιές, Maemo

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ακόμα και έτσι δε μπορείς να τη βγάζεις άχρηστη. Και στην τελική είσαι ο μόνος που το ανέφερε, όχι ότι δε σε πιστέυω, καμία σχέση. Αλλά αν αυτό έχει συμβεί σε 2-3 ? 10 ? Τότε μικρό το κακό και μπορεί να οφείλεται σε χίλια δυο πράγματα άσχετα με την anna. Με ένα reboot δε μηδενίζουμε λειτουργικό. Τότε το iOS 5(μάλιστα) που είδα προχθες σε ένα φίλο μου που σερνόταν και του έκανε μόνος του reboot και μετά ξανά τα ίδια είναι τελείως για τα μπάζα. Είναι?

Ακόμα και έτσι δε μπορείς να τη βγάζεις άχρηστη. Και στην τελική είσαι ο μόνος που το ανέφερε, όχι ότι δε σε πιστέυω, καμία σχέση. Αλλά αν αυτό έχει συμβεί σε 2-3 ? 10 ? Τότε μικρό το κακό και μπορεί να οφείλεται σε χίλια δυο πράγματα άσχετα με την anna. Με ένα reboot δε μηδενίζουμε λειτουργικό. Τότε το iOS 5(μάλιστα) που είδα προχθες σε ένα φίλο μου που σερνόταν και του έκανε μόνος του reboot και μετά ξανά τα ίδια είναι τελείως για τα μπάζα. Είναι?

Μη μου ζητάς να κάνω σχόλιο για το iOS και τους χρήστες του, θα φάω τουλάχιστον τρίμηνο ban!! :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μη μου ζητάς να κάνω σχόλιο για το iOS και τους χρήστες του, θα φάω τουλάχιστον τρίμηνο ban!! :p

:lol: :lol: :lol:

δεν μου απαντησες ομως για τον mail client του. Τι σε ενοχλει ? Οπως σου ειπα κανω με το μεηλ του οτι κανω και με το desktop μου.

Oneplus 5 - 128GB

δεν μου απαντησες ομως για τον mail client του. Τι σε ενοχλει ? Οπως σου ειπα κανω με το μεηλ του οτι κανω και με το desktop μου.

Στο ίδιο thread τα έχουμε ξαναπεί: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3801569#post3801569.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο ίδιο thread τα έχουμε ξαναπεί: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3801569#post3801569.

Πάντως μιας και μιλάτε για e-mail δοκιμάστε το profimail κατά την γνώμη μου είναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί για symbian και δεν εχει να ζηλέψει τίποτα απ' τα άλλα mail client των άλλων λειτουργικών, εχω στείλει mail μεχρι και 24mb. μονο που κοστίζει 24 δολάρια. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για 30 ημέρες.

Πάντως μιας και μιλάτε για e-mail δοκιμάστε το profimail κατά την γνώμη μου είναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί για symbian και δεν εχει να ζηλέψει τίποτα απ' τα άλλα mail client των άλλων λειτουργικών, εχω στείλει mail μεχρι και 24mb. μονο που κοστίζει 24 δολάρια. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για 30 ημέρες.

Αυτη η εταιρεια εχει βγαλει τις καλυτερες διαχρονικα εφαρμογες για smbian!

Αν και το UI ειναι s60 θα το δοκιμασω, γιατι πλεον εχω αρχισει να κουραζομαι απο την μη σωστη υποστηριξη mail :(

Edited by SubeRip

Χρήστης:

Nokia: 3310 3330 5100 5140 5140i 6610 6310i 6630 5300 N95 N95_8gb N8 S3 mini

Πλάκα κάνεις;

Ο καθένας με την εξυπνάδα του εδώ μέσα. Ήρθε ο άλλος επισκέπτης από το Android και μας έγινε ειδήμων του Symbian. Λοιπόν, για να μη λέμε ό,τι θέλουμε:

1) Η παρακμή της Nokia άρχισε με το S60 5th edition, ή αλλιώς Symbian^1. Αργό και με πολλά bugs, ιδίως στις πρώτες εκδόσεις. Σε συνδυασμό με τους ξεπερασμένους επεξεργαστές και την ανεπαρκή μνήμη έκανε τις συσκευές που το φορούσαν να είναι μέχρι και εκνευριστικές κάποιες στιγμές. Το N97 μου το λάτρευα κυρίως λόγω του πληκτρολογίου του, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές κρατήθηκα να μην το πετάξω από το παράθυρο. Αντίθετα, το N8 μου δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

2) Η Anna (Symbian^3 PR2.0) και η Belle (πρώην Symbian^4) αναπτύχθηκαν εντελώς ανεξάρτητα, κι αυτό γιατί είναι εντελώς διαφορετικές σε επίπεδο κώδικα. Η Anna είναι ένα απλό service pack του Symbian^3, γραμμένη σε Symbian C++, ενώ η Belle είναι το πρώην Symbian^4 και είναι γραμμένη από την αρχή σε Qt. Η Anna προοριζόταν να δοθεί πολύ πιο πριν, όμως καθυστέρησε και κατέληξε να συμπέσει σχεδόν με την Belle. Θα μου πεις, πώς γίνεται η ανάπτυξη του service pack να διαρκέσει όσο σχεδόν και αυτή της εντελώς νέα έκδοση; Γίνεται, γιατί η Symbian C++ είναι διαβόητα στρυφνή και δύσκολη, σε αντίθεση με την Qt που επιτρέπει την ταχύτατη ανάπτυξη. Συν του ότι, όπως όποιος έχει ασχοληθεί με προγραμματισμό γνωρίζει, πολλές φορές είναι πιο εύκολο να αναπτύξεις κάτι από την αρχή παρά να κάνεις debugging σε έναν μπερδεμένο κώδικα.

Αυτό που λέει ο Πέτρος, ότι αργούν επίτηδες να παρουσιάσουν τις αναβαθμίσεις, φυσικά και δεν ισχύει, γιατί κανείς δεν θέλει να έχει υπαλλήλους που να κάθονται. Δεν είναι ελληνικό δημόσιο η Nokia. Απλά η ανάπτυξη του Symbian είναι φυσικό να έχει καθυστερήσει αφού η Nokia μετά την απόφαση της να στραφεί στα WP απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους, όλους προγραμματιστές που ασχολούνταν με το Symbian. :(

Edited by terrestial

2) Η Anna (Symbian^3 PR2.0) και η Belle (πρώην Symbian^4) αναπτύχθηκαν εντελώς ανεξάρτητα, κι αυτό γιατί είναι εντελώς διαφορετικές σε επίπεδο κώδικα. Η Anna είναι ένα απλό service pack του Symbian^3, γραμμένη σε Symbian C++, ενώ η Belle είναι το πρώην Symbian^4 και είναι γραμμένη από την αρχή σε Qt.

(

Μια μικρη διορθωση να κανω

Το symbian 4 δεν υφισταται πλεον αλλα ουτε αντικατασταθηκε απο τη Belle

Η Pr 3.0 aka Belle και το Symbian 4 ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο

To symbian 3 εξ'αρχης ειχε τεραστια διαφορα με το Symbian 1 (s60v5)

Κατα τα λεχθεντα του Symbian Foundation ο κωδικας ειχε ξαναγραφτει σε ποσοστο 60%

Το Pr 2.0 aka Anna ειναι η ανανεωση του λειτουργικου

ενω

το Pr 3.0 aka Belle ειναι η υλοποιηση του Avkon UI με χρηση Qt

Δεν επιτρέπονται βίντεο στην υπογραφή.

ενω

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό που δεν έχει σχέση με την Anna, σωστά; Εγώ αυτό προσπαθώ να καταλάβω τόσο καιρό...

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό που δεν έχει σχέση με την Anna, σωστά; Εγώ αυτό προσπαθώ να καταλάβω τόσο καιρό...

οχι δεν ειναι ετσι

η belle ειναι το symbian 3 απλα το UI της avkon εχει ξαναγραφτει (from scratch) σε Qt

αυτο που υπαρχει under the hood ειναι η anna

και αυτο που βλεπεις σε Qt ειναι η belle

γι αυτο ακριβως το λογο εγινε και η αναπτυξη παραλληλα απο 2 διαφορετικες ομαδες

Τα παπαγαλακια του android μην τα ακους ακομα ζουνε στο Matrix τους

οταν αναβαθμιστουν σε κανονικο Os ισως τους σεβαστω αλλα οσο ειναι σε κατασταση virtual Os αστους να μουρμουρανε

ας εχουν και τετραπυρηνους!!!

και απο εμενα δωρο μια μπαταρια αυτοκινητου για να βγαζουν τη μερα

Μια μικρη διορθωση να κανω

Το symbian 4 δεν υφισταται πλεον αλλα ουτε αντικατασταθηκε απο τη Belle

Η Pr 3.0 aka Belle και το Symbian 4 ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο

To symbian 3 εξ'αρχης ειχε τεραστια διαφορα με το Symbian 1 (s60v5)

Κατα τα λεχθεντα του Symbian Foundation ο κωδικας ειχε ξαναγραφτει σε ποσοστο 60%

ενω

Το Belle είναι το πρώην Symbian^4. Μην κολλάς στις ονομασίες και στα λοιπά μαρκετίστικα. Αν θυμάσαι είχαν κυκλοφορήσει κάτι screenshots από το Symbian^4 και ήταν σχεδόν ίδια με του Belle. Και επιπλέον το Symbian^4 θα είχε ούτως ή άλλως UI γραμμένο σε Qt και παρόμοιο με του MeeGo (στόχος ήταν η λειτουργική και αισθητική ομογενοποίηση των δύο, ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση). Αλλά μετά την 11/2 άλλαξε η στρατηγική, οπότε άλλαξαν και τα ονόματα. Το Symbian^4 που μετονομάσθηκε σε Belle ήταν σε ανάπτυξη πολύ πριν την 11/2.

Το Belle είναι το πρώην Symbian^4. Μην κολλάς στις ονομασίες και στα λοιπά μαρκετίστικα. Αν θυμάσαι είχαν κυκλοφορήσει κάτι screenshots από το Symbian^4 και ήταν σχεδόν ίδια με του Belle. Και επιπλέον το Symbian^4 θα είχε ούτως ή άλλως UI γραμμένο σε Qt και παρόμοιο με του MeeGo (στόχος ήταν η λειτουργική και αισθητική ομογενοποίηση των δύο, ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση). Αλλά μετά την 11/2 άλλαξε η στρατηγική, οπότε άλλαξαν και τα ονόματα. Το Symbian^4 που μετονομάσθηκε σε Belle ήταν σε ανάπτυξη πολύ πριν την 11/2.

H Belle δεν ειναι το symbian 4!!!

σκεψου οτι εχουμε backwards compatibility

σκεψου οτι ολες οι εφαρμογες τρεχουν σε avkon

το symbian 4 δεν θα ειχε avkon αλλα θα ειχε Qt/Orbit/Direct UI

οποτε δεν θα ηταν εφικτη η λειτουργια παλαιοτερων εφαρμογων

Η Belle ειναι η υλοποιηση του avkon ui με Qt

Δεν υφισταται πλεον symbian 4

H Belle δεν ειναι το symbian 4!!!

σκεψου οτι εχουμε backwards compatibility

σκεψου οτι ολες οι εφαρμογες τρεχουν σε avkon

το symbian 4 δεν θα ειχε avkon αλλα θα ειχε Qt/Orbit/Direct UI

οποτε δεν θα ηταν εφικτη η λειτουργια παλαιοτερων εφαρμογων

Η Belle ειναι η υλοποιηση του avkon ui με Qt

Δεν υφισταται πλεον symbian 4

Έχεις δίκιο όσον αφορά το Avkon. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι το Symbian^4+Avkon. :p