Starenios Δημ. July 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2011 Να σου διαμορφώσει κάποιος ενα μαγαζί είναι πολύ εύκολο να βρείς.:) Αν δεν ξέρεις ρωτάς γειτονικά ή παρεμφερή καταστήματα, να σου πουν, ή ανθρώπους της περιοχής.Μπορείς ακόμα να πας σε σχετικες εκθέσεις που γίνονται κατά διαστήματα. Επίσης στο θέμα προώθησης του προιόντος σου η φτηνή λύση είναι μοίρασμα φυλλαδίων σε κάποιο πέρασμα της περιοχής, (όχι σε κτίρια με το σωρό ) ,και η επίσης φτηνή διαφήμιση σε τοπικές εφημερίδες αλλά θέλει επανάληψη και υπομονή για το αποτέλεσμα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2011 (edited) Μετά απ' όλα αυτα είμαι πολύ σκεπτικός στο franchise. Μια φίλη μου έχει παρόμοιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη μου είπε το εξής: δεν χρειάζεσαι brand μαγαζί για να πετύχεις, αν δεν έχεις άλλο brand ανταγωνιστικό στην περιοχή. Αν έχεις καλό προϊόν, καθαρό και όμορφο χώρο και βρεις έναν άνθρωπο που να ξέρει να σε βοηθήσει με το μάρκετινγκ, προσπερνάς αυτά που υποτίθεται σου προσφέρει το franchise. Θέλει λίγο σκέψη και ψάξιμο γιατί δεν τα έχεις έτοιμα, αλλά τα βρίσκεις: Πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος, πώς θα προσεγγίσεις γύρω εταιρείες/γραφεία, πώς και πού θα βάλεις τις ταμπέλες σου, τα χρώματα, τα ψυγεία, τις τιμές σου , το όνομα του μαγαζιού κλπ. H αλήθεια είναι πάντως ότι ο χώρος που έχεις δεν μπορεί να γίνει και πολλά πράγματα. 30 τ.μ. είναι μαζί ή χωρίς τους βοηθητικούς χώρους; Όσο για αυτό που λες ΦΥΣΙΚΑ και δε χρειάζεται το franchise για να πετύχεις. Μπορεί να ξεκινήσεις με μηδενικό κεφάλαιο και να βγάλεις εκατομμύρια ή μπορεί να ξεκινήσεις με εκατομμύρια και να τα χάσεις όλα. Αυτά έχει ο επιχειρησιακός κόσμος (απλά το δεύτερο είναι πολύ πιο εύκολο από το πρώτο :p) Kαι έχει δίκιο η φίλη σου: αν δεν έχεις brand name στην περιοχή είσαι σχετικά ασφαλής. Αν έρθει όμως; Έχω αρκετά παραδείγματα αντίστοιχων περιπτώσεων στην περιοχή που μένω τα οποία μόλις ήρθε ένα "όνομα" έκλεισαν το ένα μετά το άλλο μέσα σε 2 χρόνια... Αν, ωστόσο έχεις τη διάθεση να τρέξεις, να μάθεις, να ρισκάρεις και να δοκιμάσεις μόνος σου, εννοείται πως αυτό είναι το καλύτερο δυνατό για εσένα - δε θα έχεις και κανέναν πάνω από το κεφάλι σου να σου λέει "αυτό θα γίνεται έτσι" ή "αυτό θα γίνεται αλλιώς". Ρίσκο υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις και ένα franchise μαγαζί δεν έχει εγγυημένη επιτυχία σε καμία περίπτωση - απλά ξεκινάει από διαφορετικές βάσεις απ' ότι ένα νέο όνομα. Όσο για το marketing προσωπικά θεωρώ πως είναι πάρα πολύ περιορισμένες οι δυνατότητές σου στον τομέα marketing αν όντως τελικά επιλέξεις να ανοίξεις ένα τέτοιο κατάστημα. Και αυτό με φέρνει στο άλλο που ήθελα να πω... Να σου διαμορφώσει κάποιος ενα μαγαζί είναι πολύ εύκολο να βρείς. Αν δεν ξέρεις ρωτάς γειτονικά ή παρεμφερή καταστήματα, να σου πουν, ή ανθρώπους της περιοχής.Μπορείς ακόμα να πας σε σχετικες εκθέσεις που γίνονται κατά διαστήματα. Επίσης στο θέμα προώθησης του προιόντος σου η φτηνή λύση είναι μοίρασμα φυλλαδίων σε κάποιο πέρασμα της περιοχής, (όχι σε κτίρια με το σωρό ) ,και η επίσης φτηνή διαφήμιση σε τοπικές εφημερίδες αλλά θέλει επανάληψη και υπομονή για το αποτέλεσμα α) Starenie, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς: να ρωτήσει τα γειτονικά καταστήματα ποιός έφτιαξε τα δικά τους, αυτό θέλεις να πεις; Και πόσο μπορεί αυτό να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν τα γειτονικά μαγαζιά είναι ένα ανθοπωλείο (που σίγουρα δεν το έχει "φτιάξει" κάποιος), κανα-δυο μαγαζιά με ρούχα και ένα παρατημένο στο έλεος του θεού τυροπιτάδικο; β) Τα φυλλάδια για εμένα είναι απλά χάσιμο χρόνου και - πάνω απ'όλα - χρημάτων. Ποιός κάθεται να ασχοληθεί με ένα φυλλάδιο για τυροπιτάδικο; Είναι το αντίστοιχο με το να βγάλει ένα περίπτερο φυλλάδιο που να λέει "Διαθέτουμε τσιγάρα". E και;; Τα φυλλάδια είναι ένας -κουρασμένος- τρόπος διαφήμισης που έχει αποτέλεσμα σε μαγαζιά που κάνουν delivery φαγητού και άντε να βάλω και τα μαγαζιά τύπου Κωτσόβολος που σε ενημερώνουν για τις προσφορές τους. Επίσης έχει αποτέλεσμα (πέρα από τη χαμηλή τιμή) όταν κάτι που πουλάει κάποιος δεν είναι ίδιο με 100.000 άλλα καταστήματα και μπορεί να πείσει τον Χ πελάτη να έρθει από μια Ψ απόσταση για να το αποκτήσει. Οι τυρόπιτες, οι καφέδες και τα γλυκά δεν είναι τέτοιο προϊόν... Δεν πιστεύω ειλικρινά πως θα υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος να κάτσει να το διαβάσει ή έστω και να το διαβάσει να σκεφτεί "α ναι μωρέ, πάντα ήθελα να φάω μια τυρόπιτα. Όταν ξαναπεράσω από εκεί, σε αυτό το μαγαζί θα πάω." Για την εφημερίδα δε, έχω ακόμα χειρότερη άποψη: ένας σκασμός λεφτά, για να το δουν 10 άνθρωποι και οι οποίοι θα το έχουν ξεχάσει πριν το δουν καν. Οι μόνες δύο περιπτώσεις που θα μπορούσα να καταλάβω την κυκλοφορία ενός φυλλαδίου είναι οι εξής: α) Να κάνεις κάποια προσφορά: ξέρω 'γω καφές 1 ευρώ ή κουπόνι για δωρεάν τυρόπιτα (π.χ.). β) Να το μοιράσεις στο νοσοκομείο με ένα τηλέφωνο επάνω ώστε να μπορούν να παραγγέλνουν από μέσα και να τους τα πηγαίνεις. Βέβαια αυτό προϋποθέτει πως θα έχεις κάποιον άνθρωπο γι'αυτό (δε μπορείς να αφήνεις το μαγαζί μόνο του και να φεύγεις για πολλούς λόγους). Edited July 14, 2011 by DesertSMisSRaiN Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2011 Το να βρείς ένα εργολάβο,μερικά καταστήματα για τα ράφια ,ψυγεία ,φωτιστικά κλπ πως μπορείς μόνος σου μόνο από ένα κατάλογο και τηλέφωνο, αν δεν δείς μια δουλειά τους επι τόπου.(εδώ θα την έχεις δεί στην πράξη,και δεν σημάνει ότι πρέπει να ρωτήσεις από την περιοχή σου,αν δεν σου αρέσει κάτι),Μετά λές θέλω τα ψυγεία,τα ράφια που βάλατε εκεί κλπ που μας ταιριάζουν. Οσο αφορά την διαφήμιση,αναφέρθηκα στην φτηνή λύση.Από εκεί και πέρα αν διαθέτεις χρήματα αναθέτεις σε διαφημιστική εταιρία την προβολή του καταστήματος σου (και δεν μιλάμε μόνο για φαγητό) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hewey Δημ. July 15, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2011 Σχετικά με τη διαφήμιση, εχετε δίκιο, νομίζω κι εγώ ότι είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος να πάω σε έντυπα. Βασικά επειδή εμένα αυτό είναι και το " αντικείμενό" μου, το ηλεκτρονικό μάρκετιγκ, προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να το εκμεταλλευθώ. Αυτό που σκεφτόμουν είναι πως μπορω με ηλεκτρονικά μέσα να κάνω το μαγαζί μου γνωστό στη νεολαία της περιοχής. Αν για παράδειγμα άνοιγα ένα hotdogάδικο όπως είπε και συνομιλητής παραπάνω, κι επειδή κάτι τετοιο δεν υπάρχει στην περιοχή γύρω, είμαι σιγουρος πως θα έχει αυτόματα ένα ενδιαφερόμενο κοινό, νεολαία βασικά, που θα ψωνίσει όχι γιατί το δικό μου χοτ ντογκ ειναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά γιατί πολύ απλά ψωνίζουνε σνακς συχνά πυκνά, από το πρωί στη βόλτα τους μέχρι το βράδυ όταν γυρίζουν από έξοδο. Αυτούς λοιπόν με μια σελίδα στο facebook τους πιάνεις εύκολα, μέσω σελίδων και προφίλ που έχουν να κάνουν με την περιοχή. Αν με δοκιμάσει το 10% από αυτούς, έχω ξεκινήσει πολύ γρήγορα. Μετά με viral με μαθαίνουν κι άλλοι. Οι προσφορές είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και οι παραγγελίες στο νοσοκομείο, αυτά μπορώ και μόνος μου πιστεύω να τα οργανώσω. Γενικά το κομμάτι της επικοινωνίας το κατέχω. Αυτό που με φοβίζει και που δεν γνωρίζω είναι η απήχηση στο καταναλωτικό κοινο. Δεν μπορεί κανείς εύκολα να προβλέψη την ανταπόκριση του κόσμου. Μπορεί να ισχύει αυτό που λένε μερικοί, ότι το σνακ θα το πάρουν, κρίση ή όχι, άλλοι όμως λένε ότι θα κοψουν κι από κει, γιατί ναι μεν είναι φαγητο (είδος, υποτίθεται, που " φευγει" ) αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Αυτό επίσης που δεν ξέρω είναι τι κεφάλαιο χρειάζομαι και τι παγίδες έχει η ιστορία με αδειες, γραφειοκρατίες, υγειονομικά κλπ. Και τέλος, η τράπεζα σου δίνει ένα τετοιο δάνειο σήμερα;... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2011 Με τον ηλεκτρονικό τρόπο δύσκολα διαβάζει κανείς κάτι με αναζήτιση ή ένα link σε κάτι "κοινό" όπως είναι τα καταστήματα φαγητού . Πρέπει πρώτα να διαφημίσεις κάτι με τον κλασικό τρόπο για κάτι σίγουρο . :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 15, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2011 Σχετικά με τη διαφήμιση, εχετε δίκιο, νομίζω κι εγώ ότι είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος να πάω σε έντυπα. Βασικά επειδή εμένα αυτό είναι και το " αντικείμενό" μου, το ηλεκτρονικό μάρκετιγκ, προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να το εκμεταλλευθώ. Αυτό που σκεφτόμουν είναι πως μπορω με ηλεκτρονικά μέσα να κάνω το μαγαζί μου γνωστό στη νεολαία της περιοχής. Αν για παράδειγμα άνοιγα ένα hotdogάδικο όπως είπε και συνομιλητής παραπάνω, κι επειδή κάτι τετοιο δεν υπάρχει στην περιοχή γύρω, είμαι σιγουρος πως θα έχει αυτόματα ένα ενδιαφερόμενο κοινό, νεολαία βασικά, που θα ψωνίσει όχι γιατί το δικό μου χοτ ντογκ ειναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά γιατί πολύ απλά ψωνίζουνε σνακς συχνά πυκνά, από το πρωί στη βόλτα τους μέχρι το βράδυ όταν γυρίζουν από έξοδο. Αυτούς λοιπόν με μια σελίδα στο facebook τους πιάνεις εύκολα, μέσω σελίδων και προφίλ που έχουν να κάνουν με την περιοχή. Αν με δοκιμάσει το 10% από αυτούς, έχω ξεκινήσει πολύ γρήγορα. Μετά με viral με μαθαίνουν κι άλλοι. Οι προσφορές είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και οι παραγγελίες στο νοσοκομείο, αυτά μπορώ και μόνος μου πιστεύω να τα οργανώσω. Γενικά το κομμάτι της επικοινωνίας το κατέχω. Αυτό που με φοβίζει και που δεν γνωρίζω είναι η απήχηση στο καταναλωτικό κοινο. Δεν μπορεί κανείς εύκολα να προβλέψη την ανταπόκριση του κόσμου. Μπορεί να ισχύει αυτό που λένε μερικοί, ότι το σνακ θα το πάρουν, κρίση ή όχι, άλλοι όμως λένε ότι θα κοψουν κι από κει, γιατί ναι μεν είναι φαγητο (είδος, υποτίθεται, που " φευγει" ) αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Αυτό επίσης που δεν ξέρω είναι τι κεφάλαιο χρειάζομαι και τι παγίδες έχει η ιστορία με αδειες, γραφειοκρατίες, υγειονομικά κλπ. Και τέλος, η τράπεζα σου δίνει ένα τετοιο δάνειο σήμερα;... Μια καλή ιδέα ίσως να είναι και τα Facebook Ads. Αν φτιάξεις ένα (απλό) αλλά μοντέρνα σχεδιασμένο site για hot dogs, θα μπορούσες ίσως να εκμεταλλευτείς το γεγονός πως τα μέρη που πουλάνε καλό hot dog στην Ελλάδα είναι λίγα και να τραβήξεις κόσμο που θα έρθει για να το δοκιμάσει. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που σου έλεγα στο προηγούμενο post - έτσι "ξεχωρίζεις" γιατί πουλάς κάτι που δε μπορούν να βρουν σε κάθε γωνία. Η περίπτωση του hot dog βέβαια σε σχέση με την περιοχή που έχεις το μαγαζί σου έχει το εξής αρνητικό: είναι κοντά σε νοσοκομείο. Και αυτό είναι αρνητικό γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει το hot dog με το ξενύχτι (από το "βρώμικο" της Πλατείας Μαβίλη μέχρι το... πραγματικά βρώμικο στη Συγγρού) και το να έχεις 3-4 παρέες νέων που κάθονται στο μαγαζί σου να φάνε κάτι και αρχίζουν τα χαζογέλια και τις φωνές δίπλα σε ένα νοσοκομείο, μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε μπλεξίματα. Πάντως πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερη ιδέα από το να ανοίξεις ένα κλασικό τυροπιτάδικο. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. July 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2011 (edited) δεν ξερω ποιο νοσοκομειο ειναι και ποσο μεγαλο ειναι.πηγαινε σε μερικα και δες τι παιζει εκει γυρω..συμφωνω οτι τα franchise εχουν ξεφυγει αλλα εχεις τις γνωσεις για κατι δικο σου?εχεις γουστο?εχεις σωστη γευση? δες και για ορθοπεδικα-νοσοκομειακα κτλ.βαζεις και καμμια ενοικιαση lcd οθονες και εισαι οκ. εισαι ανεργος?θα το δουλευεις εσυ? οι αλλοι κλεινουν γιατι υπαρχουν τυποι που ζητανε μερικα χιλιαρικα για ενοικιο... Αν αποτυχουν ολα τα παραπανω το γυρνας σε παρκινγκ αυτοκινητων με το μηνα.(2-3 αυτοκινητα θα χωραει χ 300ε το μηνα) υ.γ. μεχρι τωρα ηξερα μονο ενα μαγαζι με hot dog στην θησεως καλλιθεας.πρεπει να εκλεισε.Ο λογος περα οτι δεν ηταν στο δρομο αρκετων μαγαζιων...οι τιμες!ολοι ξεκινανε με χαμηλες και ξαφνικα τις ανεβαζουν και μετα βαρανε μυγες και κλεινουν και τελειωνει το story.μετα αρχιζουν κλαψα περι κρισης μαζι με τους ιδιοκτητες μαγαζιων που δεν βρισκουν να νοικιασουν το μαγαζι τους με λιγα χιλιαρικα οπως παλια και ας το εχουν ξεχρεωσει στην 5ετια:P αν εχει εβερεστ εκει διπλα μηπως θα πανε να τρωνε με 1ε τυροπιτα και καφε ή σαλατες ή hotdog? Edited July 17, 2011 by kage Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2011 Parking δεν μπορείς να κάνεις εύκολα,θέλει άδεια από τον δήμο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
corkala Δημ. July 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2011 Διάβασα μόνο την πρώτη και την τελευταία σελίδα σχεδον... Εγω 2 πραγματα θα σου πω. Το σημαντικοτερο απο ολα πριν κανεις καποια κινηση ειναι να την κανεις μόνος σου. ΤΕΛΕΙΩΣ!!! Ουτε αδερφός ουτε κολλητος ουτε τιποτα! Οταν μπαινει στην μεση το χρημα ξεχνιουνται ολα! Δεν ξερω αν θα συμφωνησουν ή οχι μαζι μου αλλα εχουν δει τοσα ασχημα πραγματα και αδιανοητα που ειναι λυπηρο! Θα μου πεις αλλα 10 παραδειγματα με συνεταιρους που ειναι αψογοι... αλλα κανε υπομονη γιατι μεχρι τωρα ειναι αψογοι, πιο μετα???? Στα δυσκολα???? Το αλλο ειναι οτι το θεμα φαγητου και καφε αυτη την στιγμη και ειδικα στο σημειο που λες αξιζει.. Και σιγουρα αν το αλλο καφε δεν ειναι δημοφιλες μπορεις να κερδισεις τις εντυπωσεις. Πρωτο πραγμα να εχεις την ποιοτητα και μετα την ποσοτητα και το κερδος! Δεν λεω να μπεις μεσα, αλλα λιγο βιολογικα, λιγο προσεγμενα πρεπει να μεινει για παραδειγμα η ατακα "εφαγες τυροπιτα απο τον ταδε τον καινουριο??? φοβερη, ουτε καουρα σε πιανει ουτε τιποτα"... Ας σε μαθει ολο το προσωπικο του νοσοκομειου και πελατεια θα εχεις σταθερη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. December 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2011 Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic αλλά σε αυτές τις 7 σελίδες δεν βρήκα κανένα άλλο σχετικό.. Γνωρίζετε κάποια ελληνική εταιρία που να έχει θετική ανάπτυξη τώρα με την κρίση? Αναφέρομαι σε οποιαδήποτε εταιρία ξέρετε.. αλλά να είναι ελληνική όπως είπα και πριν.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. December 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2011 Η χαλυβουργική Ελλάδος..:shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. December 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2011 Η χαλυβουργική Ελλάδος..:shifty: Είσαι σίγουρος γι αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts