Jump to content

Hewey

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Hewey

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

Hewey's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Σχετικά με τη διαφήμιση, εχετε δίκιο, νομίζω κι εγώ ότι είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος να πάω σε έντυπα. Βασικά επειδή εμένα αυτό είναι και το " αντικείμενό" μου, το ηλεκτρονικό μάρκετιγκ, προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να το εκμεταλλευθώ. Αυτό που σκεφτόμουν είναι πως μπορω με ηλεκτρονικά μέσα να κάνω το μαγαζί μου γνωστό στη νεολαία της περιοχής. Αν για παράδειγμα άνοιγα ένα hotdogάδικο όπως είπε και συνομιλητής παραπάνω, κι επειδή κάτι τετοιο δεν υπάρχει στην περιοχή γύρω, είμαι σιγουρος πως θα έχει αυτόματα ένα ενδιαφερόμενο κοινό, νεολαία βασικά, που θα ψωνίσει όχι γιατί το δικό μου χοτ ντογκ ειναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά γιατί πολύ απλά ψωνίζουνε σνακς συχνά πυκνά, από το πρωί στη βόλτα τους μέχρι το βράδυ όταν γυρίζουν από έξοδο. Αυτούς λοιπόν με μια σελίδα στο facebook τους πιάνεις εύκολα, μέσω σελίδων και προφίλ που έχουν να κάνουν με την περιοχή. Αν με δοκιμάσει το 10% από αυτούς, έχω ξεκινήσει πολύ γρήγορα. Μετά με viral με μαθαίνουν κι άλλοι. Οι προσφορές είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και οι παραγγελίες στο νοσοκομείο, αυτά μπορώ και μόνος μου πιστεύω να τα οργανώσω. Γενικά το κομμάτι της επικοινωνίας το κατέχω. Αυτό που με φοβίζει και που δεν γνωρίζω είναι η απήχηση στο καταναλωτικό κοινο. Δεν μπορεί κανείς εύκολα να προβλέψη την ανταπόκριση του κόσμου. Μπορεί να ισχύει αυτό που λένε μερικοί, ότι το σνακ θα το πάρουν, κρίση ή όχι, άλλοι όμως λένε ότι θα κοψουν κι από κει, γιατί ναι μεν είναι φαγητο (είδος, υποτίθεται, που " φευγει" ) αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Αυτό επίσης που δεν ξέρω είναι τι κεφάλαιο χρειάζομαι και τι παγίδες έχει η ιστορία με αδειες, γραφειοκρατίες, υγειονομικά κλπ. Και τέλος, η τράπεζα σου δίνει ένα τετοιο δάνειο σήμερα;...
  2. Όχι, δεν έχει ξεφύγει το θέμα, όλα στο τραπέζι είναι και τα συζητάμε. Για να είμαι ειλικρινής το θέμα του franchise το είχα ψάξει πρίν από 2-3 χρόνια αλλά αποθαρρύνθηκα όταν άνθρωποι που το είχαν προσπαθήσει μου είπαν περίπου αυτά που λέει και ο Starenios. Το κεφάλαιο που χρειάζεσαι είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο για να ξεκινήσεις και εξαρτάται πάντα από τους (μικρο)επιχειρηματικούς σου στόχους. Ακόμα κι αν για παράδειγμα ο Γρηγόρης δεν είχε θέμα με το πολύ μικρό μέγεθος του καταστήματος και πληρούσε τις προδιαγραφές, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πετύχαινε περισσότερο απ' ότι ένα μη franchise μαγαζί σάντουιτς-μπουρεκοειδή καλοφτιαγμένο με καλά προϊόντα και στόχευση σε πελάτες της περιοχής και περαστικούς (και του νοσοκομείου βεβαίως). Επίσης άκουσα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ότι τώρα με την κρίση έχουν χειροτερεύσει τους όρους της συμφωνίας με τους αγοραστές franchise, χωρίς να έχει μειωθεί το κόστος. Μετά απ' όλα αυτα είμαι πολύ σκεπτικός στο franchise. Μια φίλη μου έχει παρόμοιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη μου είπε το εξής: δεν χρειάζεσαι brand μαγαζί για να πετύχεις, αν δεν έχεις άλλο brand ανταγωνιστικό στην περιοχή. Αν έχεις καλό προϊόν, καθαρό και όμορφο χώρο και βρεις έναν άνθρωπο που να ξέρει να σε βοηθήσει με το μάρκετινγκ, προσπερνάς αυτά που υποτίθεται σου προσφέρει το franchise. Θέλει λίγο σκέψη και ψάξιμο γιατί δεν τα έχεις έτοιμα, αλλά τα βρίσκεις: Πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος, πώς θα προσεγγίσεις γύρω εταιρείες/γραφεία, πώς και πού θα βάλεις τις ταμπέλες σου, τα χρώματα, τα ψυγεία, τις τιμές σου , το όνομα του μαγαζιού κλπ.
  3. Δεν είπα ντε και καλά ότι θα ανοίξω άλλο, ένα παράδειγμα έφερα και απλά έκανα μια ερώτηση. Από την άλλη μεριά, αυτό υπάρχει ήδη είναι το μισό από το κατάστημα που έχω, είναι ιδιαίτερα παραμελημένο (δεν προσελκύει πολύ κόσμο, σύμφωνα με τους περίοικους), και όπως έιπα και πριν κλείνει από τις 4 το απόγευμα. Γι' αυτό το σκέφτηκα το τυροπιτάδικο, από την άποψη ότι θα είχα , ΑΝ το ανοιγα, μεγαλύτερη ποικιλία, όμορφο και καθαρό χώρο, καλύτερης ποιότητας προϊόντα, καλύτερη βιτρίνα, και περισσότερα τραπεζάκια, ενδεχομένως ανοιχτό περισσότερες ώρες, ως το βράδυ. Υποθετικά μιλάω πάντα και στο πλαίσιο της συζήτησης. Και το χοτ ντογκ που λες μου αρέσει σαν ιδέα γιατί είναι πιο πρωτότυπο και ίσως πιο πιασάρικο. Ευχαριστώ για την πρόταση, δεν το είχα σκεφτει! Γενικά πάντως βλέπω πως μου προτείνετε την κατεύθυνση του φαγάδικου. Εδώ αναρωτιέμαι το εξής: και τύπος και υπογραμμός να είσαι, άκουσα πως χρειάζεται να "λαδώνεις" το υγειονομικό για να μην σε κλεισουν. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γνωρίζετε; Επίσης, αποκλείουμε κάποιο άλλο αντικείμενο; Πχ άκουσα διάφορες προτάσεις, όπως πχ. βιολογικά τρόφιμα, ή μικρό νετ-καφέ με 5-6 υπολογιστες. Θέλω να ξεκαθαρίσω, δε με ενδιαφέρει να γίνω πλούσιος σε μια νύχτα επειδή έχω δικό μου χώρο. Να έχω ένα αξιοπρεπές εισόδημα με ενδιαφέρει να τα βγάζω πέρα χωρίς το άγχος της ανεργίας. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ανέχεια και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει καραβίσια ότι χαζομάρα του πουλάει κανείς. Γι' αυτό το ψάχνω κιολας , ώντας ασχετος με επιχειρήσεις, γιατι αν κανω κάτι θέλω να το κάνω σοβαρά, να έχω μια σταθερή πελατεία που να με εκτιμά για τη σχέση τιμης/αξίας προϊόντων που ενδεχομένως πουλάω.
  4. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, ξαναλέω τι έχει τριγύρω: Περίπτερο, ανθοπωλείο, φούρνος (όχι τοσο κοντα), μαγαζιά με εργαλεία και ηλεκτρονικά, φαρμακείο, τραπεζικά γραφεία, το μικρό καφε-σαντουιτς που κλεινει στις 4 το απόγευμα, και βεβαίως το νοσοκομείο δίπλα, κι ένα εστιατόριο. Επίσης, το πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημα είναι πλατύ, δηλ. περίπου 6 μέτρα για να φτάσεις μέχρι το δρόμο, και ανήκει στο οικόπεδο, όχι στο δήμο. Δεν θα ήταν καλό να εκμεταλλευθώ αυτή τη δυνατότητα; Πχ. αν ήταν τυροπιτάδικο-καφέ να βγάλω κ μερικά σταντ ή τραπεζάκια έξω; Τέλος να αναφέρω ότι έχει στάση λεωφορείου ακριβως μπροστα από το μαγαζί.
  5. Συγνώμη, το θεώρησα τόσο δεδομένο που ξέχασα να το αναφέρω. Ναι, υπάρχει ανθοπωλείο δίπλα αλλά και αρκετά φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή. Έχει κι ένα μικρότερο μαγαζί τύπου καφέ σάντουιτς το οποίο όμως υπολειτουργεί και γενικά δεν είναι κ πολύ δημοφιλές, κλείνει από τις 4 το απόγευμα κλπ. Έστω λοιπόν ότι αποφασίζω να ανοίξω κάτι που ο κόσμος θα ψωνίσει, πχ τυρόπιτες μπουγάτσες και άλλα μυρωδάτα μπουρεκοειδή, μπορεί κάποιος να μου προτείνει πώς να ξεκινήσω; Εννοώ, μόνος μου ή με συνεταιρο, με δάνειο με επιδότηση, κάποια πράγματα must για τέτοιες περιπτώσεις; Όπως είπα και πριν είμαι άσχετος από επιχειρήσεις, αλλά άν ανοίξω κάτι θέλω να το κάνω σοβαρά μαθαίνοντας όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς.
  6. Καλησπέρα στο Φόρουμ, Το θέμα είχε συζητηθεί μέχρι πέρυσι αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε και δεν είναι κακό να ζητάμε και γνώμες. :) Είμαι παντελώς άσχετος από επιχειρήσεις αλλά επειδή κουράστηκα να ψάχνω μέσα και έξω από τη χώρα για επαγγελματική αποκατάσταση, θέτω ευθέως το ερώτημά μου. Έχω στην κατοχή μου ένα μικρό ισόγειο κατάστημα περίπου 30τμ στα Βορειοανατολικά προάστια, πάνω σε κεντρική λεωφόρο, δίπλα σε νοσοκομείο. Κοντά υπάρχει περίπτερο, φούρνος, εστιατόριο, τράπεζα και μερικά καταστήματα εργαλείων και ηλεκτρικών. Το κατάστημα είναι ξενοίκιαστο εδώ και πολύ καιρό παρόλο που είχα χαμηλώσει πολύ το αντίτιμο γιατί ξέρω καλά πως είναι δύσκολα τα πράγματα και οι καταστηματάρχες τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Έχει κανεις καποια ιδέα για το πώς θα μπορούσα να εκμεταλλευθώ το κατάστημα αν το άνοιγα ο ίδιος; Ιδέες για αντικείμενο, δάνεια, γραφειοκρατίες, εταιρείες κλπ. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...