Jump to content

Nokia N9-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To ovi suite δεν υποστηρίζει πλήρως το Ν9 ακόμα και εάν κάνεις το κόλπο με το 3.0.0.290. Μόνο μέσω WiFi

To ovi suite δεν υποστηρίζει πλήρως το Ν9 ακόμα και εάν κάνεις το κόλπο με το 3.0.0.290. Μόνο μέσω WiFi

Τα κανω μολις τωρα εγκατασταση μεσω wifi,το προβλημα ηταν στο κινητο που δεν εκανε συνδεση,εκανα επαναφορα ρυθμισεων και εστρωσε,πρωτη φορα μου συμβαινει να μην συνδεεται με wifi,ελπιζω να μην επαναληφθει:p

10 λεπτα και ακομα να εγκαταστησει τους χαρτες,ενω τους εχει κατεβασει!!! Παντως συνεχιζει που και που και στο ξαφνικο εκει που ειναι στην αναμονη να μου ζηταει pin σαν να εχω κλεισει και ανοιξει το κινητο,χωρις να κανει καποιο restart,περιεργο μηπως φταιει η καρτα sim ειναι καπως ενοχλητικο.

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

1.Αυτο μου το εκανε και εμενα σημερα ξερει κανεις τι ακριβως ειναι?

2.Επισης μια ερωτηση ξερει κανεις πως μπορω να διαγραψω το ιστορικο sto search του Ηome screen?

(οταν πατας στο search εκει εχει τις τελευταιες αναζητησεις σου)

Για το πρόβλημα με την οθόνη, όσοι το έχετε (σε σκοτεινό δωμάτιο, με την οθόνη σε σκοτεινό φόντο, η οθόνη φαίνεται να έχει κάποια παράξενα spots)

έχει λυθεί μεσω του Nokia Care Website και έχουν δοθεί και ASSY λίστα ανταλλακτικών

όσοι έχετε πρόβλημα μπορείτε να πάτε να το φτιάξετε ή να αιτηθείτε επισκευής/αντικατάστασης βεβλαμένης μονάδας οθόνης ή και συσκευής (!).

εχει κανεις αλλος το προβλημα με την οθονη?αν ναι τι πρεπει να κανουμε?

Edited by m4rvel
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

1.ερωτηση ξερει κανεις πως μπορω να διαγραψω το ιστορικο sto search του Ηome screen?

2.καποιες φορες ενω δεν χρησιμοποιω το κινητο μου ζηταει να δωσω το pin.

3.εχω το προβλημα με την οθονη(σε σκουρο φοντο κλπ) ξερει κανεις τι παιζει με αυτο..?

Ευχαριστω.

Είχα κατανάλωση γύρω στα 140, έκανα επαναφορά εργ. ρυθμίσεων και πλέον έχω κατανάλωση... 178mA... Κούνησα ένα-δύο εικονίδια, κι αυτή έπεσε στα... 171mA...

Κάτι τρέχει.

Μετά το φορματ, πέρασα εφαρμογες από το Nokia store (compass, gps-info, ένα παιχνίδι, flashlight, κ.α), και το πρόγραμμα της μπαταρίας.

Το έβαλα σε developer's mode πριν λίγο για να περάσει το ραδιόφωνο, η κατανάλωση πήγε στα 182...

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται!

1.ερωτηση ξερει κανεις πως μπορω να διαγραψω το ιστορικο sto search του Ηome screen?

2.καποιες φορες ενω δεν χρησιμοποιω το κινητο μου ζηταει να δωσω το pin.

3.εχω το προβλημα με την οθονη(σε σκουρο φοντο κλπ) ξερει κανεις τι παιζει με αυτο..?

Ευχαριστω.

δεν γνωριζει κανεις τπτ δλδ?

Είχα κατανάλωση γύρω στα 140, έκανα επαναφορά εργ. ρυθμίσεων και πλέον έχω κατανάλωση... 178mA... Κούνησα ένα-δύο εικονίδια, κι αυτή έπεσε στα... 171mA...

Κάτι τρέχει.

Μετά το φορματ, πέρασα εφαρμογες από το Nokia store (compass, gps-info, ένα παιχνίδι, flashlight, κ.α), και το πρόγραμμα της μπαταρίας.

Το έβαλα σε developer's mode πριν λίγο για να περάσει το ραδιόφωνο, η κατανάλωση πήγε στα 182...

προφανως μιλας για avg active consumption.

σημασια εχει το avg current να ειναι περιπου 8 ma και avg idle cosnumption περιπου 3ma.

Σημασία έχει ΜΟΝΟ το avg idle cosnumption. Το avg current λογικό είναι να είναι μεγάλο εάν έχεις ανοιχτό WiFi φουλ φωτεινότητα και σερφάρεις

δεν γνωριζει κανεις τπτ δλδ?

1.Φιλε αυτο με το search το εψαξα αλλα δεν βρηκα κι εγω κατι. γιατι θες να το διαγραψεις?

2. Εγω δεν εχω αυτο το προβλημα με την οθονη. το εβαλα στο σκοταδι αλλα το μαυρο φαινεται κανονικα.

3. Το pin που λες φαινεται περιεργο...μηπως εχεις βαλει καμια εφαρμογη που να ζηταει Pin για καθε εγκατασταση?

μηπως το κινητο ειναι καμια παραεισαγωγη με περιεργο firmware?

Γενικα αντιμετωπίζεις προβληματα?(κολλαει κτλ?)

να ρωτησω αν ξερει κανεις κατι:

στο Ν900 διναμε την εντολη apt-get install mp-fremantle-generic(η community για οσους εχουν το update της κοινοτητας) -pr για εγκατασταση «πακετων» που χαθηκαν για καποιο λογο.

τωρα στο Ν9 ισχυει η ιδια εντολη με την αλλαγη του fremanle σε harmatian;

το εχει δοκιμασει κανεις;

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

the hardware is responding very well on this alpha version, imagine the last version

Πολύ μου αρέσει αυτό το Project , ότι δεν έκανε η Nokia θα το κάνουν οι developers

Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/

Έχεις θέμα τότε φίλε μου. Φλασάρισε...

Πω πω, και χθες μετά το φορματ, πέρασα μουσική και ταινίες με usb από το C7...

Για να ψαχτώ τώρα...

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται!

Παιδια γνωριζει κανεις καποιο προγραμμα-τροπο που να απενεργοποιειται το wifi ευκολα?

καθε φορα θα πρεπει να πηγαινουμε απο τα settings->internet connection και να το απενεργοποιουμε?λιγο χαζο μου φαινεται...

το bluetooth πχ μπρεις να το απενεργοποιησεις απο την πανω γραμμη καταστασης.

επισης καποιο προγραμμα η ευκολο τροπο, χωρις χρηση terminal για απενεργοποιηση του foto sensor?

το wifi μέχρι στιγμής δέν μπορείς να το κλείσεις μέσω widget, δεν έχει βγεί ακόμα κάποιο widget ή έστω δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.

ο μόνος τρόπος είναι δια της κλασσικής μεθόδου του τερματικού...

σου παραθέτω τι πρέπει να κάνεις, αν και πιστεύω πως δεν θα σου πολυαρέσει, c'est la vie!

1. ανοιξε τερματικο

2. devel-su --> και γράψε τον κωδικο rootme

3. apt-get install wireless-tools

4. περίμενε να κατεβάσει τα εργαλεία (μικρά είναι)

απο 'κει και περα όποτε το θές ανοικτό

/sbin/iwconfig wlan0 power on

όποτε το θές κλειστό

/sbin/iwconfig wlan0 power off

μπορείς να φτιάξεις άμα θές και scripts/batch files που να εμπεριέχουν τις εν λόγω εντολές για ευκολία (αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο)

Edited by sugardad

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Παιδια εγω παταω πανω στη μπαρα και μετα παταω το wifi δικτυο και επιλεγω αποσυνδεση και μου κανει την κλασσικη ερωτηση αν θελω να διακοψω την αυτοματη συνδεση στο ιντερνετ κτλ κτλ, ετσι δεν το εχω κλεισει και καιει ακομα!?
images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Ναι "καίει" αφου σκανάρει όλη την ώρα....

Δεν κλείνει . & _

Aπλά πέφτει σε low power

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

1.Φιλε αυτο με το search το εψαξα αλλα δεν βρηκα κι εγω κατι. γιατι θες να το διαγραψεις?

2. Εγω δεν εχω αυτο το προβλημα με την οθονη. το εβαλα στο σκοταδι αλλα το μαυρο φαινεται κανονικα.

3. Το pin που λες φαινεται περιεργο...μηπως εχεις βαλει καμια εφαρμογη που να ζηταει Pin για καθε εγκατασταση?

μηπως το κινητο ειναι καμια παραεισαγωγη με περιεργο firmware?

Γενικα αντιμετωπίζεις προβληματα?(κολλαει κτλ?)

1.Απλα ηθελα να ρωτηω αν υπαρχει τροπος.λογικα θα πρεπει να υπαρχει

2. ****το εχω ξενερωσει πολυ ασχημα τι ηθελα και το πηρα

3. μου ζηταει πιν στο ασχετο οχι μετα απο καποια εκγατασταση

Το κινητο πηρα τηλεφωνο τη νοκια εδωσα emei και μου ειπαν οτι ειναι ολα οκ με το κινητο.

το wifi μέχρι στιγμής δέν μπορείς να το κλείσεις μέσω widget, δεν έχει βγεί ακόμα κάποιο widget ή έστω δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.

ο μόνος τρόπος είναι δια της κλασσικής μεθόδου του τερματικού...

σου παραθέτω τι πρέπει να κάνεις, αν και πιστεύω πως δεν θα σου πολυαρέσει, c'est la vie!

1. ανοιξε τερματικο

2. devel-su --> και γράψε τον κωδικο rootme

3. apt-get install wireless-tools

4. περίμενε να κατεβάσει τα εργαλεία (μικρά είναι)

απο 'κει και περα όποτε το θές ανοικτό

/sbin/iwconfig wlan0 power on

όποτε το θές κλειστό

/sbin/iwconfig wlan0 power off

μπορείς να φτιάξεις άμα θές και scripts/batch files που να εμπεριέχουν τις εν λόγω εντολές για ευκολία (αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο)

δηλάδη με αυτα τα εργαλεια που θα κατεβουν δημιουργειται καποιο εικονιδιο μεσω του οποιου το απενεργοποιεις?

δεν καταλαβα αυτο: /sbin/iwconfig wlan0 power off

παιδιά μετά απο 2 φλασαρίσματα χωρίς καμία βελτίωση , σημερα εντελώς ξαφνικά όλα δουλεύουν ρολόι, καλή κατανάλωση συνδέονται ολες οι εφαρμογές μου κανονικά σε 3g φτου φτου να μη το ματιάξω !!! το μονο που με προβληματίζει τώρα ειναι το nokia link δεν μπορω να κάνω restore απο προηγούμενα back-up βγάζει το ακόλουθο πρόβλημα:

Error code : EDP_DROP_ID_NOT_FOUND εστειλα email prt Sc στη νοκια αλλα δεν με απαντησαν ακόμα

δηλάδη με αυτα τα εργαλεια που θα κατεβουν δημιουργειται καποιο εικονιδιο μεσω του οποιου το απενεργοποιεις?

δεν καταλαβα αυτο: /sbin/iwconfig wlan0 power off

Εντολή στο terminal είναι που ανεβάζει και κατεβάζει το wireless interface της συσκευής.

Με τα εργαλεία αυτά σου δίνεται πρόσβαση σε αυτές τις εντολές. Ουσιαστικά κατεβάζεις το iwconfig αν δεν απατώμαι.

Αλήθεια, μπορείς να βγάλεις εικονίδιο/shortcut για batch file έξω στο μενού?

Edited by lordelesar

Απλή απάντηση: Οχι

Σύνθετη: Ίσως, αλλα πρέπει να φτιάξεις home-breed εφαρμογή που να "καλει" την εν λόγω εντολή (δεν κατέχω αν και κατα πόσο αυτό είναι εφικτό δε το προσπάθησα ποτε)

σημ: τα batch files τρέχουν απ'ευθείας από το terminal φτιαχνεις ενα batch (εννοείται να εμπεριέχει την εντολή) π.χ. won και αυτό κάνει wifi on και ένα woff και αντίστοιχα κλείνει το wifi

ΑΛΛΑ

Α. Λόγος (σχετικά-σχεδόν) δεν υπάρχει αφού το κινητό+λειτουργικό θέτει σε low power mode το wifi οπότε η απολαβή/κέρδος σε κατανάλωση είναι σχετικά μικρή

Β. Η PR 1.2 και 1.3 (μιά απο τις 2, 90% η επερχόμενη) βελτιώνουν με νέους driver και optimization τόσο την κατανάλωση ρεύματος όσο και πόρων, σταθερότητας διεργασιών. (π.χ. μέρος των driver του update 1.2 φημολογείται έντονα οτι θα είναι και το αναβαθμισμένο BT module το οποίο θα γίνει απο 2.1 EDR σε 4.0)

Edited by sugardad

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

αντε να δουμε και το ραδιο ρε παιδια!

η συσκευη ειναι κορυφη...ειναι η μονη παραλειψη νομιζω...

και ισως το μοναδικο touch smartphone με τετοια μπαταρια...

αναμενετε screenshot με τις ημερες σε κατασταση αναμονης...θα εκπλαγειτε!:shock: