Jump to content

[Συζήτηση] Nokia Ν8 (Γενικός Σχολιασμός)

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απλα σκεφτομαι οτι ισως βρεις πολλα που να μη σ'αρεσουν/ειναι διαφορετικα απο οτι εχεις συνηθισει... Μικροτερη οθονη, λιγοτερες εφαρμογες, καμια ελπιδα για το μελλον... Αν ειναι να το εχεις για αποκλειστικο κινητο, γνωμη μου δωστο λιγο πιο πανω (θα φυγει σιγουρα σε λιγες μερες) και βρες 808 (κανε και μια αναζητηση ποσο παιζουν)

Ασε που θα σε φυγει το σαγονι με την καμερα ;)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Απλα σκεφτομαι οτι ισως βρεις πολλα που να μη σ'αρεσουν/ειναι διαφορετικα απο οτι εχεις συνηθισει... Μικροτερη οθονη, λιγοτερες εφαρμογες, καμια ελπιδα για το μελλον... Αν ειναι να το εχεις για αποκλειστικο κινητο, γνωμη μου δωστο λιγο πιο πανω (θα φυγει σιγουρα σε λιγες μερες) και βρες 808 (κανε και μια αναζητηση ποσο παιζουν)

Ασε που θα σε φυγει το σαγονι με την καμερα ;)

WhatsApp υπαρχει στο 808 ? Ειναι η πιο βασικη μου εφαρμογη!

Σε όλα τα Symbian υπάρχει και λειτουργεί κανονικότατα.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Απο οτι ειδα το Xperia S παιζει στα 170-200€ και το 808 βρηκα ενα στα 220... Εγω το εδινα για το 808... (και για το Ν8 το εδινα, απλα δε ξερω εσενα πως θα σου φανει, τι αναγκες εχεις κτλ)

Απο οτι ειδα το Xperia S παιζει στα 170-200€ και το 808 βρηκα ενα στα 220... Εγω το εδινα για το 808... (και για το Ν8 το εδινα, απλα δε ξερω εσενα πως θα σου φανει, τι αναγκες εχεις κτλ)

220 πολλα... οσο δωσω το Xperia S τοσα μπορω να διαθεσω ΜΟΝΟ... το δινω 150 να παρω κανενα Ν8 να κανω τη δουλεια μου με τις φωτο...

Οι αναγκες μου ειναι καθημερινα να ειναι ΣΤΑΘΕΡΟ, να χρησιμοποιω WhatsApp, να μη κολλαει, να βγαζω τελειες φωτο :P

Και η μπαταρια του να βγαζει απο τις 8 το πρωι εως τις 11 ΧΩΡΙΣ φορτιση

Κατα καιρους τα σκοτωνουν καποιοι... 150 ειναι λιγα ρε :lol:

Κοιτα, τα 3 τα πιανει ανετα.... Κατι κολληματακια μπορει και να σου κανει (αν και 99% οχι, ειδικα αν βαλεις λιγες εφαρμογες... εγω τωρα που το εχω με καμια 80ρα δεν εχω θεμα)

Φωτογραφιες, δες στο θεμα Φωτογραφιες απο τις Symbian^3 συσκευες μας (προσωπικα εχω βγαλει μερικες απιστευτες)... Και μην τις κρινεις τοσο στο κινητο, οσο οταν θα τις βαλεις σε τηλεοραση/υπολογιστη.... ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Μπαταρια παρε μια καινουργια αυθεντικη (πια ειναι κατω απο 20ρι νομιζω) να εχεις το κεφαλι σου ησυχο (θα το δεις βεβαια), γιατι οποιος και να το ειχε, κοντα 2 χρονια θα το ειχε οποτε θα τα εχει ψιλοφτυσει

Για τι εφαρμογη μιλας; Δεν ειχα θεμα (εκτος κακογραμμενων αηδιων) ακομα και με βαρια παιχνιδια...

Ελπιζω να ανταποκριθει στις απαιτησεις σου ;)

Παντως, αν θες και τη δικη μου γνωμη, το Ν8 απο πλευρας λειτουργικου ειναι απιστευτα σταθερο (καμια σχεση με το 808), και απο τα πιο σταθερα κινητα που εχω πιασει.

Συγκεκριμενα freeze και auto restart εχει βγαλει ελαχιστες φορες στα τοσα χρονια που το χω (στη belle ακομα δεν εχει φαει κολλημα!), με πολλες εκατονταδες εφαρμογες να εχουν περαστει και δοκιμαστει. Η δε ταχυτητα και ομαλοτητα στα μενου παρα πολυ καλη, αρκει να φτιαξεις 2-3 φακελους και να χωρισεις εκει εφαρμογες και παιχνιδια για να μην τα χεις χυμα στο κεντρικο μενου.

Επισης οι διαστασεις του και το πως καθεται στο χερι ειναι πολυ καλες, αλλα τα γραμματα στο qwerty πολυ μικρα για μνμ η browsing και ο browser μετριος.

Τουλαχιστον η κεραια του wifi ειναι δυνατη. Το ιδιο και το ηχειο.

Οι φωτογραφιες, αν συγκρινεις κινητα μεχρι 12mp ειναι οι καλυτερες που εχω δει μεχρι στιγμης συνολικα.

Η μπαταρια του με φυσιολογικη χρηση (αρκετη ομιλια, μερικα sms, σερφαρισμα μεσω wifi κ λιγη μουσικη) μου βγαζει ανετα 2 μερες.

Οσο για facebook η εφαρμογη Facebook HD Browser v2.00 που χρησιμοποιω (στο 808 - αλλα λογικα μπαινει κ στο Ν8) ειναι στα επιπεδα των καλυτερων app για fb ανεξαρτητως πλατφορμας.

Τελος οι λειτουργιες FM transmitter, USB On-the-go και HDMI out ειναι ολα τα λεφτα!

:superman: SX1 RULES !!!

220 πολλα... οσο δωσω το Xperia S τοσα μπορω να διαθεσω ΜΟΝΟ... το δινω 150 να παρω κανενα Ν8 να κανω τη δουλεια μου με τις φωτο...

Οι αναγκες μου ειναι καθημερινα να ειναι ΣΤΑΘΕΡΟ, να χρησιμοποιω WhatsApp, να μη κολλαει, να βγαζω τελειες φωτο :P

Και η μπαταρια του να βγαζει απο τις 8 το πρωι εως τις 11 ΧΩΡΙΣ φορτιση

καλημερα φιλε μου. πηρα το 2010 το Ν8 που το περιμενα σαν τρελος και ας ειχε αρχισει το παραληρημα με τα iphone Και τα android. Στην αρχη δε με βολεψε η οθονη, πολυ μικρη και αν δεν εμπαινα στο φορουμ να ανακαλυψω οτι υπαρχει swype θα το ειχα στειλει, δεν μπορουσα να γραψω με τιποτα, μικρο πληκτρολογιο, μικρη οθονη!

Το κρατησα 6 μηνες, το πουλησα, πηρα το arc S και μετα απο 1 μηνα το ξαναπηρα το Ν8! η φωτογραφια του ηταν αναντικαταστατη. Ομοιως και το xenon.

Παρολα αυτα με τον καιρο βαραινε, θυμαμαι χαρακτηριστικα να βαζω την ρομ του lagoskon και αυτο παλι να ειναι βαρυ, να μην εχει τη σπιρταδα που ειχε στην αρχη. θες βαραιναν και οι εφαρμογες? δεν ξερω. Εγω το ειχα πολυ αδειο, για την ακριβεια, ενα whatsapp, ενα sportstracker και ενα camera pro. τιποτα αλλο. Δοκιμασα το Fmobi κτλ, μπουρδες, ειτε κολλαγε, ειτε δεν επαιρνες αυτο που ηθελες, γενικα εχοντας παραλληλα το arc S, το Ν8 το ειχα με τη 2η σιμ μου μονο για φωτο, τιποτα μα τιποτα αλλο. Το whatsapp το σηκωνε, αλλα αν εκανες και κατι αλλο, πχ να ειχες τον opera mini ανοιχτο (μονο απο αυτον browsing και FB μονο απο εκει εγω) τοτε παλι αρχιζε να μπουκωνει. και ξαναλεω, ειχα αρκετη ελευθερη μνημη και ειχα ασχοληθει γενικα με το κινητο να ειναι καθαρο και γρηγορο.

Οταν πηρα το xperia P που πλεον ειχα ενα γρηγορο (σε σχεση με το arc S και για τα δεδομενα της εποχης) android, τοτε το Ν8 δεν μπορουσα καν να το χρησιμοποιησω, το ενοιωθα τοσο αργο που το εβγαζα μονο οταν ηθελα καμια δυσκολη φωτο, ουτε καν ευκολη.

Κατι αι φον κτλ σε βραδινες τα εκανε σκονη, ειδικα σε τοπια, που επιανε φοβερη εικονα, χωρις θορυβο κτλ, αλλα με καλη ποιοτητα.

Μετα τη μεταβαση μου στο xperia T και κυριως μετα το Ζ, καταργησα πληρως το Ν8. τωρα εχω το Ζ1, αλλα και με το Ζ και με το Τ επιανα καλες φωτο τη μερα, πολυ καλες θα ελεγα, και με λιγη προσπαθεια και το βραδυ. θυμαμαι χαρακτηριστικα, ειμαι Ιασω, βγαινω στο μπαλκονι να βγαλω μερικες φωτο τον υμητο κτλ, και το Τ επιανε καλυτερες απο το Ν8 σε καποιες περιπτωσεις ή τελος παντων ιδιες.

Το χειμωνα το πουλησα και εγω, σε αριστη κατασταση, αλλα το ειχα πλεον μονο ντουλαπι και ηταν κριμα.

Αν λοιπον θες fb και φωτο, τοτε στο 1ο δε θα σε καλυψει το Ν8, εκτος αν με τον οπερα καλυπτεσαι. ειναι το μονο που λειτουργσε σωστα και γρηγορα. Η μπαταρια κρατουσε και 2 μερες με μικρη χρηση, αλλα θυμαμαι οτι αν εμπαινα τραπεζα και ειχα καμια ωρα αναμονη και μιλουσα whatsapp πχ, ολη την ωρα, την εβλεπες να πεφτει αρκετα. με λιγο λιωσιμο δηλαδη δεν την εβγαζε τη μερα και δεν εκανα πολλλες κλησεις.

Γιαυτο θα σου ελεγα να χτυπησεις το 808, καθως ειναι πιο δυνατο, πιο καλη καμερα και θα το ευχαριστηθεις πολυ πολυ περισσοτερο. Εγω ημουν στο τσακ να το παρω, αλλα το θεωρησα περιττο αφου με καλυπτουν τα κινητα που εχω. Σιγουρα εχει το κατι παραπανω, αλλα θελω να εχω ολο το πακετο, και κατι πρεπει να θυσιασεις.

Για μενα, αν μπορεις χτυπα ενα 1020. μπορει τα wp να μην ειναι τοσο ετοιμα, αλλα σιγουρα θα εξελιχθουν και σιγουρα θα τα ευχαριστηθεις πολυ περισσοτερο απο το Ν8.

ξερω οτι το κοστος δεν ειναι μικρο, αλλα φοβαμαι οτι απο το S ισως ξενερωσεις συνολικα, αν πας στο Ν8.κατα ταλλα, μονο για φωτογραφιες, οκ παρτο, αλλα μονο για αυτο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εγώ είχα εντελώς διαφορετική εμπειρία... Ακόμα και με το G που πετάει, δεν βρίσκω τόσο αργό το Ν8 (και σίγουρα πιο γρήγορο από κάτι Xperia J που βγήκαν πρόσφατα)

Με εφαρμογές το φβ ήταν μια χαρά, μακριά από την ενσωματωμένη εφαρμογή μόνο...

Επιμένω για μπαταρία, ότι ποτέ δε με άφησε ξεκρεμαστο, μέρα πάντα έβγαζε και με λιώσιμο...

Συμφωνώ να το πουλήσεις λίγο πιο ψηλά (170-180) και να βάλεις ένα 30ρι για το 808, θα το χαρείς απίστευτα! Άλλη εμπειρία... Άσε που είναι συλλεκτικό και θα το πουλήσεις πιο ακριβά σε 2 χρόνια :p

Εγώ είχα εντελώς διαφορετική εμπειρία... Ακόμα και με το G που πετάει, δεν βρίσκω τόσο αργό το Ν8 (και σίγουρα πιο γρήγορο από κάτι Xperia J που βγήκαν πρόσφατα)

Με εφαρμογές το φβ ήταν μια χαρά, μακριά από την ενσωματωμένη εφαρμογή μόνο...

Επιμένω για μπαταρία, ότι ποτέ δε με άφησε ξεκρεμαστο, μέρα πάντα έβγαζε και με λιώσιμο...

Συμφωνώ να το πουλήσεις λίγο πιο ψηλά (170-180) και να βάλεις ένα 30ρι για το 808, θα το χαρείς απίστευτα! Άλλη εμπειρία... Άσε που είναι συλλεκτικό και θα το πουλήσεις πιο ακριβά σε 2 χρόνια :p

δεν το συζητω οτι τα J κτλ ειναι τραγικα, αλλα ψαχνω την ιδανικη λυση για τον φιλο, μιας και το FB και ο,τι αλλο social μονο απο οπερα δουλευει σωστα και γρηγορα. εγω το Fmobi το ειχα πληρωσει και παλι μαπα ηταν, δεν αξιζε, προτιμουσα την εφαρμογη του κινητου που το γονατιζε μεν, αλλα εβλεπε τις επαφες κινητου και FB μαζι και τις συνεδεε, ηταν ωραιο..

Απο εκει και περα το 808 ειναι σαφως καλυτερο σε ολα, και κυριως καμερα που τον ενδιαφερει, και το 1020 θα το ευχαριστηθει συνολικα, με κοστος κατω απο 300 ευρω μεταχειρισμενο πλεον. (ειναι 150 ευρω παραπανω το ξερω.)

Επισης, το Τ που εχει πεσει κατω απο 200 ευρω, πχ 170 το θεωρω καλη επιλογη και ολοκληρωμενη. συγχρονο κινητο, γρηγορο, με πολλα καλουδια στην καμερα και πολυ καλη φωτογραφικη.

Εγω αν ηθελα ενα για ολα με λιγα λεφτα θα επαιρνα το Τ ειτε καινουριο ειτε μεταχειρισμενο.καινουριο 200 ευρω, ειναι τσαμπα!

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Δεν ανηκουν ουτε στη Γενικη Συζητηση; :)

Ας μην συνεχιστούς τα off topic post, please. :)

συγγνωμη και απο εμενα. και εγω πιστευα οτι μπορουμε να σχολιασουμε γενικα το Ν8 σε σχεση με αλλα, ειδικα για καποιον που θελει αυτο συγκεκριμενα..κυριως για τα πλεονεκτηματα που ακομα εχει αν και 3,5 ετων κινητο, και για τα μειονεκτηματα που οσο εξελισσονται τα αλλα, θα αποκτα.

• 3 weeks later...

Συγνώμη για το of topic αλλά δεν κρατήθηκα.

Μια και είμαι φρέσκο μέλος της οικογένειας Ν8 (έστω και ετεροχρονσμένα)

κατ'αρχήν να δηλώσω ότι είμαι φαν της Νοκια εδώ και 17 χρόνια περίπου.

Έτσι πέρασαν από την κατοχή μου με σειρά τα παρακάτω τηλ

1. nokia 6110 1998

1966700_10152333540704533_20678460_n.jpg

2. Νοκια 6210 2000

1970415_10152333540799533_2017327337_n.jpg

3. nokia 3310 2001

1625738_10152333540694533_251724134_n.jpg

4. Nokia 3510i 2002

1960117_10152333540814533_1201093256_n.jpg

Εδώ ένα παραστράτημα

5. Sagem my 75 2003 το πρώτο φωτογραφικό μου με εντυπωσιακά για την εποχή του χαρακτηριστικά.

1011640_10152333540654533_1056801646_n.jpg

6. Nokia 6600 2005

1970577_10152333540689533_1164808350_n.jpg

7. Nokia N71 2007 (Aκόμα εν ενεργεία , από τι σύζυγο που δεν το αλλάζει με τίποτα, με λίφτινγκ μπαταρία , και μπρος πίσω καλύμματα)

10153069_10152333540749533_195811631_n.jpg

8. Νοκια 5800 xpressmusic 2009

1890998_10152333540764533_389602802_n.jpg

Μέχρι πρότινος το τηλέφωνό μου (με ενα μικρό διάλειμμα μερικών ημερών το 2011 με το xperia x8). Δυστυχώς εγκατέλειψε πρόσφατα τα εγκόσμια. Ωστόσο την ευχρηστία του 5800 δεν την έχω δει σε κανένα. Αν μου δίνανε ένα 5800 με την κάμερα του Ν8 αυτό θα έπαιρνα πάλι. Μιλάμε για την ευχρηστία (σαν τηλέφωνο πάντα αφού για σερφάρισμα εχω την ταμπλέτα μου εδώ κι ένα χρόνο και είμαι ευχαριστημένος και με αυτήν AINOL NOVO HERO II ).

Αρχές Φεβ λοιπόν αφού το έψαξα λίγο παρήγγειλα από εξωτερικό ένα Νοκια Lumia 800 στα 120€ καινούργιο. Το κράτησα περιπου 2 μέρες και από τότε το έχει ο μικρός μου γιος. Μετά από τόσα χρόνι με s60 δε μπόρεσα να διανοηθώ ένα λειτουργικό κλειστής φύσεως με ένα σωρό περιορισμούς όπως το w7.8 παρόλες τις φαντεζύ οθόνες και τα ωραία γραφικά .

Αγόρασα από το εξωτερικό (Ρουμανία) ένα Ν8 και εδώ και 10 μέρες είμαι κάτοχός του. Μου κόστισε 100€, υποτίθεται ελαφρά μεταχειρισμένο αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι εντελώς καινούργιο με τι συσκευασία του μόνο ανοιγμένη.

Παιδεύτηκα λίγο να του βάλω τα Ελληνικά καθώς οι οδηγοί είναι παλιοί και ελλιπής οι περισσότεροι αλλά τα κατάφερα, και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

Το μόνο μείον για την ώρα , είναι η γραφή καθώς είναι πολύ μικρό το key της συσκευής. Κάποιος ποιο πάνω έγραψε για το shwepy ή κάπως έτσι.Το έβαλα αλλά έχει μόνο Αγγλικά και δεν εγκαθιστά (πλέον) Ελληνική γλώσσα.

Ακόμα ένα μείον, σε σχέση με το 5800 που παρατήρησα είναι η χαμηλότερη ένταση αλλα και ποιότητα των ηχείων , αλλα και η χαμηλη ένταση του ακουστικού του τηλεφώνου

Edited by mpourasg

Τι εννοείς δεν εγκαθιστά την ελληνική γλώσσα; Πρόσφατα την πέρασα...

Ωραίο ποστ ;)

Κοιτά λίγο να βάλεις τη δική μου Ρομ στους οδηγούς και κάπου έχω τα τελευταια ελληνικά για το swype, v2.1 . Ψάξε λίγο στο daily mobile forum και οτι χρειαστείς με ΠΜ
Xiaomi Mi 9T 128GB

Κοιτά λίγο να βάλεις τη δική μου Ρομ στους οδηγούς και κάπου έχω τα τελευταια ελληνικά για το swype, v2.1 . Ψάξε λίγο στο daily mobile forum και οτι χρειαστείς με ΠΜ

Όπωσδήποτε.

Είδα κι έπαθα να περάσω τα Ελληνικά στο κινητό. Τα περισσότερα προγράμματα δεν δούλευαν και οι οδηγοί ήταν ελλιπείς, ενώ τ περισσότερα λινκ παλιά και δεν δούλευαν. Αν μπορείς με πμ να με βοηθήσεις καλώς. ¨Όσο για το προγραμματάκι το swepy μόλις το εγκατέστησα και πήγα στα setting εκεί που λέει αλλαγή γλώσσας, έχει 4 προεγκατεστημμένες, και εκεί που λέει περισσότερες γλώσσες, δεν κατεβάζει τίποτα.