Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy S II

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες για το θέμα του κέρνελ του Τούρκου απλά να κάνω μερικές παρατηρήσεις για το πώς πρέπει να δοκιμάζετε κάποια πράγματα.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ KAI ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

Κάποια κυκλώματα έχουν ανοχές κάποια άλλα ΔΕΝ έχουν. Γι' αυτό και ο κατασκευαστής βάζει κάποιες minimum προδιαγραφές από κατασκευής αλλά και κάποιες stock τιμές λειτουργίας ώστε να καλύψει όλη τη σειρά αυτών των κυκλωμάτων. Όταν στους υπολογιστές αγοράζετε έναν ίδιας σειράς επεξεργαστή με χαμηλό χρονισμό και έναν άλλο ίδιας σειράς ακριβότερο με υψηλότερο χρονισμό, αυτό που πληρώνετε κυρίως είναι οι αυστηρότερες και καλύτερες προδιαγραφές που έχουν οι δεύτεροι επεξεργαστές για να λειτουργούν στις ζητούμενες συχνότητες και τάσεις.

Πώς δοκιμάζετε έναν κέρνελ;

Για αρχή ΞΕΧΝΑΤΕ το UV, UC τα αφήνετε όλα μαμά. Επιλέγετε governor. Βλέπετε τις σας αρέσει, τι δε σας αρέσει, αν κερδίζετε κάτι, αν χάνετε σε κάτι άλλο. Επιλέγετε.

Μετά ξεκινάτε το UV σιγά σιγά με μικρά βήματα. Κάνετε stress και stability tests για αρχή με ειδικές εφαρμογές. Δοκιμάζετε και σε καθημερινή χρήση με βαριές εφαρμογές και βαριά χρήση. Επίπονη διαδικασία... ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε ρυθμίζετε το setcpu σε set on boot εκτός κι αν έχει περάσει πολύς καιρός δύσκολου τεσταρίσματος και βλέπετε ότι το κινητό σας αντέχει και είναι σταθερό στα πάντα. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και μη ζητάτε "σταθερές" και "καλές" τιμές UV ή συχνοτήτων ή governor ή συνδυασμούς όλων αυτών. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σταθερές και καλές τιμές για όλους. Οι μόνες σταθερές τιμές είναι οι stock, αυτό να έχετε στο μυαλό σας. Τώρα ενδεικτικά και μόνο μπορείτε να αναφέρετε κάποια πράγματα ώστε να πάρει κάποιος μια ιδέα. Αλλά να έχετε στο μυαλό σας ακριβώς αυτό... ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.

Τώρα αν σε κάποιον δεν ξυπνάει ή παγώνει στα 100MHz και σε κάποιον άλλο δεν παγώνει είναι απολύτως λογικό. Αν κάποιος μπορεί να φτάσει στα 800 mV και του άλλου στα 900 mV κρασάρει και αυτό είναι λογικό. Όπως είπα οι ανοχές είναι διαφορετικές και φτάνετε όπως καταλαβαίνετε τον επεργαστή στά όρια λειτουργίας του. Αν σε κάποιον δουλεύει άψογα ένα συνδυασμός τιμών συχνοτήτων, τάσεων, governor και σε κάποιον άλλο δε δουλεύει σωστά και αυτό είναι λογικό. Ο Τούρκος σας δίνει τη δυνατότητα να πουσάρετε τον επεξεργαστή στα όριά του και να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Πρέπει να βρείτε μόνοι σας τον καλύτερο συνδυασμό. Όπως είπα και πριν πολύ επίπονη διαδικασία... ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην περιμένετε όλοι την ίδια συμπεριφορά.

Δεν έχω δοκιμάσει τον κέρνελ του Τούρκου, κάποια στιγμή μπορεί να το κάνω. Και γενικά δεν έχω δοκιμάσει έτσι όπως θέλω όλους τους κέρνελς γιατί μέχρι στιγμής είχα "ζητηματάκια" να δω. Ευτυχώς τώρα με το KI3 modem τα περισσότερα μου λύθηκαν. Είναι ωραίο και ενδιαφέρον αυτό που έχει κάνει ο Τούρκος που σας αφήνει όλους να πουσάρετε τόσο χαμηλά τις συσκευές σας, αλλά μην περιμένετε όλοι να δείτε τα ίδια αποτελέσματα. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Δε φταίει ούτε ο Τούρκος ούτε εσείς. Είναι θέμα τύχης και συσκευής. Βελτιώσεις μπορεί να κάνει αλλά μην περιμένετε όλοι να δείτε τα ίδια πράγματα. Απλά δεχτείτε το... :) Και πάντα αν δε σας αρέσει κάτι σε ένα κέρνελ, υπάρχει η επιλογή κάποιου άλλου. Μόνοι σας πρέπει να βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα σ' εσάς αλλά και στη συσκευή σας.

Αυτά τα λίγα... :p

Edited by karlesg

• Απαντήσεις 5,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

περιεργο εγω τον φοραω απο τοτε που τον πηρα γραμμη και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος βεβαια δεν εχω κανει undervolt πουθενα παρα μονο οτι εχω βαλει την ελαχιστη ταχυτητα στα 100hz και προφιλ screen off στα 100-500

αλλα σε μπαταρια σκιζει προς το παρρον

σε κληση 18λεπτων το πρωι εχασα 2% μπαταρια μονο

παντα με λεομαρ ρομ

ποια εκδοση φορας???

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Παιδια σας παρακαλω τα φωτα σας! χρησιμοποιω speedmode-s2-k1-t40 leomar75 rev 2.6-XXKH3 με μοντεμ ΧΚΙ3.Στην αρχικη οθονη οταν παταω στην επιλογη ανταλλαγη μηνυματων και παω στην εισαγωγη παραληπτη μου εμφανιζει οτι η διεργασια android.process.acore τερματιστηκε απροσδοκητα , δοκιμαστε ξανα.Οποτε κι αν προσπαθησω το ιδιο πραγμα εμφανιζεται.Εχω δοκιμασει reboot αλλα τιποτα.Καμμια ιδεα? Σας ευχαριστω!

Παιδιά, όσοι φλασάρατε την XXKI3 δεν υπάρχει ανησυχία για το μη μηδενισμό του flash counter με usbG. Ή απλά με αλλαγή του bootloader διορθώνεται αυτό ;

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Life' s Good 2

Παιδια σας παρακαλω τα φωτα σας! χρησιμοποιω speedmode-s2-k1-t40 leomar75 rev 2.6-XXKH3 με μοντεμ ΧΚΙ3.Στην αρχικη οθονη οταν παταω στην επιλογη ανταλλαγη μηνυματων και παω στην εισαγωγη παραληπτη μου εμφανιζει οτι η διεργασια android.process.acore τερματιστηκε απροσδοκητα , δοκιμαστε ξανα.Οποτε κι αν προσπαθησω το ιδιο πραγμα εμφανιζεται.Εχω δοκιμασει reboot αλλα τιποτα.Καμμια ιδεα? Σας ευχαριστω!

Για δοκιμασε να κανεις ενα wipe data στο messaging. Settings > Menu > Applications > Manage Applications > All > Messaging, clear data

Για δοκίμασε αυτό φιλε μου..

Some ROMS, potentially EB13 included, can be corrupted from a battery pull while the phone is still on, and that can cause the process.acore force close. I really really doubt it's because you don't have the birthday field filled in completely.

Try three things. First, erase all your contacts and see if that fixes the problem. If it does, hallelujah, now you just have to track down the individual corrupt file.

If that doesn't work, try wiping your cache and dalvik cache through CWM. If that still doesn't work, you'll probably have to re-wipe and re-flash. I'm running SyndicateROM at the moment and got that error frequently my first flash through. I re-wiped and re-flashed and haven't gotten a single fc since.

Είναι για άλλη περίπτωση αλλά αν το γκουγκλαρεις φαίνεται ότι το έχουν αντιμετωπίσει πολλοί το πρόβλημα..

Και κάτι από αυτά ήταν η λύση.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Νικος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παίδες για το θέμα του κέρνελ του Τούρκου απλά να κάνω μερικές παρατηρήσεις για το πώς πρέπει να δοκιμάζετε κάποια πράγματα.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ KAI ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

Κάποια κυκλώματα έχουν ανοχές κάποια άλλα ΔΕΝ έχουν. Γι' αυτό και ο κατασκευαστής βάζει κάποιες minimum προδιαγραφές από κατασκευής αλλά και κάποιες stock τιμές λειτουργίας ώστε να καλύψει όλη τη σειρά αυτών των κυκλωμάτων. Όταν στους υπολογιστές αγοράζετε έναν ίδιας σειράς επεξεργαστή με χαμηλό χρονισμό και έναν άλλο ίδιας σειράς ακριβότερο με υψηλότερο χρονισμό, αυτό που πληρώνετε κυρίως είναι οι αυστηρότερες και καλύτερες προδιαγραφές που έχουν οι δεύτεροι επεξεργαστές για να λειτουργούν στις ζητούμενες συχνότητες και τάσεις.

Πώς δοκιμάζετε έναν κέρνελ;

Για αρχή ΞΕΧΝΑΤΕ το UV, UC τα αφήνετε όλα μαμά. Επιλέγετε governor. Βλέπετε τις σας αρέσει, τι δε σας αρέσει, αν κερδίζετε κάτι, αν χάνετε σε κάτι άλλο. Επιλέγετε.

Μετά ξεκινάτε το UV σιγά σιγά με μικρά βήματα. Κάνετε stress και stability tests για αρχή με ειδικές εφαρμογές. Δοκιμάζετε και σε καθημερινή χρήση με βαριές εφαρμογές και βαριά χρήση. Επίπονη διαδικασία... ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε ρυθμίζετε το setcpu σε set on boot εκτός κι αν έχει περάσει πολύς καιρός δύσκολου τεσταρίσματος και βλέπετε ότι το κινητό σας αντέχει και είναι σταθερό στα πάντα. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και μη ζητάτε "σταθερές" τιμές UV ή συχνοτήτων ή governor ή συνδυασμούς όλων αυτών. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σταθερές τιμές για όλους. Οι μόνες σταθερές τιμές είναι οι stock, αυτό να έχετε στο μυαλό σας. Τώρα ενδεικτικά και μόνο μπορείτε να αναφέρετε κάποια πράγματα ώστε να πάρει κάποιος μια ιδέα. Αλλά να έχετε στο μυαλό σας ακριβώς αυτό... ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.

Τώρα αν σε κάποιον δεν ξυπνάει ή παγώνει στα 100Hz και σε κάποιον άλλο δεν παγώνει είναι απολύτως λογικό. Αν κάποιος μπορεί να φτάσει στα 800 mV και του άλλου στα 900 mV κρασάρει και αυτό είναι λογικό. Όπως είπα οι ανοχές είναι διαφορετικές και φτάνετε όπως καταλαβαίνετε τον επεργαστή στά όρια λειτουργίας του. Αν σε κάποιον δουλεύει άψογα ένα συνδυασμός τιμών συχνοτήτων, τάσεων, governor και σε κάποιον άλλο δε δουλεύει σωστά και αυτό είναι λογικό. Ο Τούρκος σας δίνει τη δυνατότητα να πουσάρετε τον επεξεργαστή στα όριά του και να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Πρέπει να βρείτε μόνοι σας τον καλύτερο συνδυασμό. Όπως είπα και πριν πολύ επίπονη διαδικασία... ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην περιμένετε όλοι την ίδια συμπεριφορά.

Δεν έχω δοκιμάσει τον κέρνελ του Τούρκου, κάποια στιγμή μπορεί να το κάνω. Και γενικά δεν έχω δοκιμάσει έτσι όπως θέλω όλους τους κέρνελς γιατί μέχρι στιγμής είχα "ζητηματάκια" να δω. Ευτυχώς τώρα με το KI3 modem τα περισσότερα μου λύθηκαν. Είναι ωραίο και ενδιαφέρον αυτό που έχει κάνει ο Τούρκος που σας αφήνει όλους να πουσάρετε τόσο χαμηλά τις συσκευές σας, αλλά μην περιμένετε όλοι να δείτε τα ίδια αποτελέσματα. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Δε φταίει ούτε ο Τούρκος ούτε εσείς. Είναι θέμα τύχης και συσκευής. Βελτιώσεις μπορεί να κάνει αλλά μην περιμένετε όλοι να δείτε τα ίδια πράγματα. Απλά δεχτείτε το... :) Και πάντα αν δε σας αρέσει κάτι σε ένα κέρνελ, υπάρχει η επιλογή κάποιου άλλου. Μόνοι σας πρέπει να βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα σ' εσάς αλλά και στη συσκευή σας.

Αυτά τα λίγα... :p

Ευχαριστούμε. Ήσουν πολύ κατατοπιστικός

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Αν δεν πιάσουν οι συμβουλές των παιδιών πήγαινε στην κουζίνα του leo στο Misc και κατέβασέ πάλι το mms stock ή το mms transparent που έχει κάτω κάτω μπας και έρθει στα ίσα του

Sent from Galaxy!

Αντώνης

Παιδια εχω καποιες ερωτησεις.

Σκεφτομαι να κανω ακομα 2 mod, περαν αυτου του TouchWiz (που ακομα δεν εχω ολοκληρωσει πληρως).

Θελω να προσθεσω το κομμα στο πληκτρολογια της Samsung, κατα προτιμηση στη θεση του Voice κατι (κολλησα και δε μου ερχεται το ονομα), ειτε στη θεση της τελειας (μιας και 2 φορες Space bar = τελεια). Πιστευω πως αυτο γενικα σε οσους προτιμουν το keyboard της Samsung θα αρεσει (ξερω πως τουλαχιστον σε εμενα θα αρεσει :Ρ) --- ETOIMO

Τωρα το δευτερο mod ειναι λιγο πιο πολυπλοκο και χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Στην εκδοση XWKI4 μπορουσαμε να στελνουμε ελληνικα μηνυματα με 160 χαρακτηρες. Γινοντουσαν ολα κεφαλαια, αν το παρατηρησατε. Τωρα, εδω εχω κολλησει. Πιστευετε πως ειναι το Mms.apk που κανει αυτη τη μετατροπη; Η ειναι κατι αλλο; Καποιο .lib αρχειο;

Edited by petsasj

Υπάρχει link για το modem XXKI3? Δεν το βρίσκω στο revolution app..

Πάνω, πάνω είναι και λέει και new στη λίστα των modem.

Πάνω, πάνω είναι και λέει και new στη λίστα των modem.

έχεις δίκιο αλλά υπάρχει μόνο στο kitchenpro.. το revolution app δεν ανανεώνεται πλέον?

s21 ultra 256

παιδεια εχω χασει επισοδια απο το φορουμ αλλα μου παροθσιασε το τηλεφωνο ενα θεμα με τηνα καταναλωση ενεργεις, δεν ξερω αν εχει θποθει το προβλημα ξανα, εδω και μια βδομαδα το συστημα android του τηλεφωνου δουλευει χωρισ λογο συνεχεια στο 45% με κλειστες ολλες τις εφαρμογες.... με αποτελεσμα η μπαταρια να τελειωνει σε μια μερα χωρις πολλα πολλα εκει που με την ιδια χρηση κρατουσε 2 !!

εχω την official rom της samsung χωρις ροοτ , δεν εχω πηραξει τιποτα. μηπως μπορει καποιοσ να μοθ δοσει λυση???

εχει κανεις που εχει περασει την leomar 2.6 'προβλημα με το usb? .εχω δοκιμασει τον εντοπισμο σφαλματων και να ξ ανα εγκαταστησω drivers αλλα τιποτα.η συσκευη φορτιζει κανονικα.

καμια ιδεα?

τελικα δεν δουλευει με καμια ROM και κανενα KERNEL..μονο φορτιζει..παιδια αν ξερει κα'ποιος κατι θα το εκτιμισω γιατι με βλε'πω να ψαχνωτ τροπους να ξαναβαλω εγγυηση....

ευχαριστω.....

Ηρθε και το 2ο mod.

Oριστε και ενα τροποποιημενο πληκτρολογιο της Samsung με κομμα αντι για settings πληκτρο!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1278587

Φυσικα δουλευει σε ελληνικα.

καλημερα την 1.7.2 στον κερνελ

Φορούσα τον rc1 και με εβγαλε ακριβως 2 μερες με 3.5ωρες κλήσεις κανα 2ωρο wifi....

Tωρα δοκιμάζω τον 1.7.2

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Έρχεται σε λίγες ώρες η καινούρια του Λέομαρ...

Δεν κάνω περαιτέρω σχόλια.

Καλά φλασαρίσματα.

Έρχεται σε λίγες ώρες η καινούρια του Λέομαρ...

Δεν κάνω περαιτέρω σχόλια.

Καλά φλασαρίσματα.

2.3.5 με full Jkay κλπ mods support να υποθεσω? Ανυπομονω :D

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

2.3.5 με full Jkay κλπ mods support να υποθεσω? Ανυπομονω :D

Full jkay όχι ακόμα τον περιμένει, αλλά τα mods έτσι και αλλιώς θα τα βάλει στην κουζίνα σιγά σιγά..

Sent from Galaxy!

Αντώνης

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...