Jump to content

[Επίσημο] HTC Wildfire S

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

πριν από λίγες μέρες ξεκλείδωσα τον bootloader και ρούταρα το wildfire s ενός φίλου (με το htcdev.com και το htc quick root αντιστοιχα). Σήμερα το κινητό του έχει πέσει σε bootloop (φτανει μέχρι το "quietly brilliant" και επανεκκινεί). Πιστεύετε ότι φταίει το ξεκλείδωμα ή ήταν τυχαίο;

Επειδή δεν έχω σχέση με τα HTC, θέλω να μου πείτε πως μπορώ να το διορθώσω. Σκέφτομαι να περάσω από την αρχή την stock ROM. με ποιο πρόγραμμα γίνεται αυτό και τι είδους αρχείο πρέπει να είναι η rom;

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

• 4 weeks later...

Παιδιά καλησπέρα και από μένα..

Διαβάζω εδώ και λίγο καιρο το forum και το πήρα απόφαση και εκανα σήμερα root. Προς το παρών άφησα την μαμίσια ROM και αν βρω καμια καλή στο μέλλον ίσως τη δοκιμάσω.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω αφορά την sd και τα partitions. Τώρα έχω μια 2gb και δουλεύω με αυτην, σκέφτομαι όμως να πάρω μια 8gb και να κάνω εκεί 2 partitions. Οταν αλλάξω λοιπόν την sd πέραν από τις όποιες εφαρμογές και φωτο/βιντεο/μουσικη κλπ που είχα στην προηγούμενη υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να περάσω στην καινούρια? πχ οτιδήποτε απο το λειτουργικό ή δεν ξερω γω τι αλλο..?? Αν κάνω απλά ενα copy paste απο την παλια στην καινουρια θα έχω προβλημα?

Και κάτι ακόμα.. Εκεί που ψαχνόμουνα με το κινητό τώρα που το εκανα root ήμουνα σε recovery mode και καπου σε ενα menu είχε την επιλογή partition sd card και οταν επιλέγεις αυτο σε παει σε αλλο menu που σου λεει ext size και επιλέγεις εκει. Τι κάνει αυτο το Menu? Partition δεν κάνω από τον υπολογιστή??

Ευχαριστω..

Καλημέρα. Επειδή έχω πρόβλημα μνήμης με το κινητό, υπάρχει πρόβλημα αν περάσω κάποιες εφαρμογές (π.χ. Youtube, Facebook) στην κάρτα μνήμης?

Παιδιά καλησπέρα και από μένα..

Διαβάζω εδώ και λίγο καιρο το forum και το πήρα απόφαση και εκανα σήμερα root. Προς το παρών άφησα την μαμίσια ROM και αν βρω καμια καλή στο μέλλον ίσως τη δοκιμάσω.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω αφορά την sd και τα partitions. Τώρα έχω μια 2gb και δουλεύω με αυτην, σκέφτομαι όμως να πάρω μια 8gb και να κάνω εκεί 2 partitions. Οταν αλλάξω λοιπόν την sd πέραν από τις όποιες εφαρμογές και φωτο/βιντεο/μουσικη κλπ που είχα στην προηγούμενη υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να περάσω στην καινούρια? πχ οτιδήποτε απο το λειτουργικό ή δεν ξερω γω τι αλλο..?? Αν κάνω απλά ενα copy paste απο την παλια στην καινουρια θα έχω προβλημα?

Και κάτι ακόμα.. Εκεί που ψαχνόμουνα με το κινητό τώρα που το εκανα root ήμουνα σε recovery mode και καπου σε ενα menu είχε την επιλογή partition sd card και οταν επιλέγεις αυτο σε παει σε αλλο menu που σου λεει ext size και επιλέγεις εκει. Τι κάνει αυτο το Menu? Partition δεν κάνω από τον υπολογιστή??

Ευχαριστω..

Kαλησπέρα!

Με μια απλή αντιγραφή δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δοκίμασε να πάρεις ό,τι έχεις, γιατί πολλές φορές δεδομένα εφαρμογών μένουν εκεί, οπότε αν αντιγράψεις επιλεκτικά αυτά που θες μπορεί να χάσεις άλλα αρχεία. Για το partition τώρα, χρειάζεται για να περνάς εφαρμογές στην κάρτα μνήμης με άλλους τρόπους πέρα από τη διαχείριση εφαρμογών ;)

Καλημέρα. Επειδή έχω πρόβλημα μνήμης με το κινητό, υπάρχει πρόβλημα αν περάσω κάποιες εφαρμογές (π.χ. Youtube, Facebook) στην κάρτα μνήμης?

Καλησπέρα. Όσες εφαρμογές μπορείς να μεταφέρεις, υπάρχει αντίστοιχο κουμπί στις ρυθμίσεις/διαχείριση εφαρμογών. Διαφορετικά, αν έχεις κάνει root, μπορείς με μια εφαρμογή σαν το link2sd να κάνεις το ίδιο για όλες τις εφαρμογές ;)

Τhe end of an era...

Kαλησπέρα!

Με μια απλή αντιγραφή δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δοκίμασε να πάρεις ό,τι έχεις, γιατί πολλές φορές δεδομένα εφαρμογών μένουν εκεί, οπότε αν αντιγράψεις επιλεκτικά αυτά που θες μπορεί να χάσεις άλλα αρχεία. Για το partition τώρα, χρειάζεται για να περνάς εφαρμογές στην κάρτα μνήμης με άλλους τρόπους πέρα από τη διαχείριση εφαρμογών ;)

Ωραία ευχαριστώ πολύ.. Και κάτι ακόμα.. Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με το partition, σε τι είναι καλύτερα να γίνει (ext2, ext3, ext4, linux swap, fat32)? Έχω δει πολλούς που κάνουν 3 και πάνω partitions γι'αυτό ρωτάω. Σε μια 8gb τι μου προτείνετε, για χρήση με οχι πολλές εφαρμογές απλά τις πιο "χρήσιμες". Ευχαριστώ και πάλι

Κοίταξε. Προσωπικά δεν είχα αυτη τη συσκευή αλλά μια παλιότερη (το "απλό" wildfire). Εγώ λοιπόν είχα μια 8άρα κάρτα με ένα μόνο ext3 partition στα 1,5 gb. Είναι πολλά όμως αυτά από τα οποία εξαρτάται η όποια επιλογή σου, οπότε καλύτερα θα ήταν να σου απαντήσουν παιδιά που έχουν την ίδια συσκευή...
Τhe end of an era...

Αν κάνεις ροοτ μπορείς και από την recovery να κάνεις partition την κάρτα (έτσι το έχω εγώ ext 3)

Αλλιώς με mini particion tool από τον υπολογιστή σου. Δες στο YouTube βίντεο για την διαδικασία.

Htc Wildfire S

Hboot-1.08.0099

RADIO-7.53.39.03m

ROM:Wildchild v 2.0

Λοιπόν μετά από πολλές ώρες που είχα όρεξη και διάβασα πολλά στο xda πήρα την απόφαση να περάσω custom rom.. Δοκίμασα την wildchild η οποία είναι πολύ ωραία και νομίζω και πολύ σταθερή. Πέρασα και την jellyfish που υπάρχει στο xda αρκετά καλή αλλά δεν μου έκανε κάποια εντύπωση. Τελικά κατέληξα στην stock rom λίγο πειραγμένη.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2143410&highlight=official+rom

Σε αυτό τον σύνδεσμο είναι η "deodexed version with init.d support" και όπως προτείνει και ο developer έκανα partition την κάρτα σε fat32 και 2ο partition ext3 1gb. Τέλος πέρασα και το INT2EXT+ που λέει στο post το φλασαρισα μαζι με τη ρομ και voila.. STOCK ROM με παααααααάρα πολλή Internal memory (με το INT2EXT+ οι εφαρμογες περνάνε στο partition της sd)

Δουλεύει άψογα αφου είναι η STOCK και έχω και οση μνήμη θέλω.

Ας με διορθώσει κάποιος αλλα νομίζω πλέον με το INT2EXT+ δεν χρειάζομαι το link2sd αφού πλέον γίνεται απευθείας με αυτο το script. Το έχω κοιτάξει εκατο φορές και μου βγάζει internal memory 705mb (το partition 1gb + την εσωτερική και αφού πέρασα και κάποιες εφαρμογες) Και έχω και την υπόλοιπη sd άδεια για φωτος/βιντεο/μουσικη κλπ.

Με μια 8gb και partition με αυτο τον τρόπο το κινητό γίνεται πύραυλος.

Αν έχω λάθος οσον αφορά το INT2EXT+ ας με διορθώσει κάποιος.

Ευχαριστώ!!!

Νομίζω ότι θα είναι πιο αργό τώρα το ίδιο έκανα και εγώ και άρχισε να κολλάει και να έχει lag

Δοκίμασε το μερικές μέρες και πες μας αποτελέσματα :)

Htc Wildfire S

Hboot-1.08.0099

RADIO-7.53.39.03m

Νομίζω ότι θα είναι πιο αργό τώρα το ίδιο έκανα και εγώ και άρχισε να κολλάει και να έχει lag

Δοκίμασε το μερικές μέρες και πες μας αποτελέσματα :)

Με custom rom , +int2SD και class10 καρτα, δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα, εδω και 8 μηνες που το δουλευω ετσι.

Απλα ισως χρειαστει λιγο tweaking η SD ( να αλλαχτει το read cache σε 2048) ωστε να ξεμποθκωσει και να πιανει 10+ ΜΒ/s

Παιδιά, στα καλά καθούμενα χθες δεν δουλεύει καλά η αφή (Touch). Σε μερικά σημεία πιάνει, σε μερικά όχι. Το κινητό είναι Stock 2.3 χωρίς Root, Unlocked Bootloader κτλ.

Είναι εκτός εγγύησης, τι να κάνω;

Δυστυχώς μετά από 2 περίπου χρόνια τα ψιλοπαίζει :(

Να φανταστώ, αλλαγή digitazer; :confused:

To digitizer αν το παραγγείλεις από ebay έρχεται φτηνά γύρω στα 10 ευρώ με τα μεταφορικα (max) και είναι σχετικά απλός ο τρόπος να το αλλάξεις και μόνος σου. Υπάρχουν και βίντεο στο youtube που δείχνουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία. Το άλλαξα και γω πριν κανένα μήνα πολύ εύκολα. Σημαντικό είναι μαζί με το digitizer να έρχονται και τα κατάλληλα κατσαβίδια (συνήθως τα γράφει στην περιγραφή).

• 2 months later...

Παιδιά μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω S-OFF ΚΑΙ ROOT το Wildfire S..?

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, έχω hBoot v 1.09 Locked και 2.14.124.1 rom version (την μαμίσια)

α) μου βγάζει error sto upgrade tis RUU..

β) χωρίς S-OFF αφού είναι Locked to bootloader δεν γίνεται root σωστά?..

έχω ψάξει κ έχω κάνει ένα σωρό βήματα απ το xda .. με διάφορα tools (HTCSupertoolv3, revolutionary, Wildfire S Recovery..)

help please..Ζητάω έναν αναλυτικό οδηγό να δώ τι κάνω λάθος και τι άλλο χρειάζεται...? / :wacko:

Διαβασε απο το ποστ 1461 και πίσω για ροοτ ακόμα έχει αρκετά βίντεο στο YouTube ότι και να κάνεις πάντως αφου το ξεκλειδώσεις και περάσεις την recovery το πρώτο που θα κάνεις είναι BACKUP !!!!καλή επιτυχία.

Htc Wildfire S

Hboot-1.08.0099

RADIO-7.53.39.03m

• 2 weeks later...
καλησπερα φιλοι μου και καλη χρονια. χρειαζομαι την βοηθεια σας για ενα θεμα. εχει βγει καινοθρια recovery CWM 6.0.2.8 μηπως γνωριζει κανεις το πως μπωρω να την περασω στο κινητο μου. ειναι ιδη ξεκλειδωτο

θα μπεις στον bootloader , θα επιλέξεις fastboot , θα συνδέσεις το κινητό σου με usb και αφού γράψει fastboot usb μέσω adb θα τρέξεις την εντολή flash recovery recovery.img

θα μπεις στον bootloader , θα επιλέξεις fastboot , θα συνδέσεις το κινητό σου με usb και αφού γράψει fastboot usb μέσω adb θα τρέξεις την εντολή flash recovery recovery.img

οk φιλε μου καταλαβα αλλα το adb τι ειναι? γινε λιγο ποιο ξεκαθαρος το recovery.img θα το εχω μεσα στην sdcard?

Παίδες έχει κανείς link για Greek pack language της miui, έχει περάσει φίλος τη miui 4.0.4 χρειάζεται όμως να flashαρει κ την ελληνική, διότι έχει only English.
sent from my Nexus 4

οk φιλε μου καταλαβα αλλα το adb τι ειναι? γινε λιγο ποιο ξεκαθαρος το recovery.img θα το εχω μεσα στην sdcard?

μπωρει σας παρακαλω να με βοηθισει καποιος για το πως θα κανω ολη την εργασια και να περασω την καινουρια recovery?:!:

Πολλές φορές υπάρχει και flashable μορφή της recovery. Δώσε αν θες το link απ'όπου τη βρήκες...
Τhe end of an era...

Πολλές φορές υπάρχει και flashable μορφή της recovery. Δώσε αν θες το link απ'όπου τη βρήκες...

απο εδω φιλε vıll : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2605331