Jump to content

Mozilla vs Opera

seeker
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποιός απο τους δύο μεγάλους Browsers είναι καλύτερος και γιατί? :cool:

------------------

Το thread browsers ασχολείται πιο πολύ με τον IE και τον Opera γι' αυτό έκανα αυτό το thread.

• Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν και οι δυο φημίζονται για την σταθερότητα και την αξιοπιστία τους χρησιμοποιώ και προτιμώ των mozilla γιατί είναι πιο «ελαφρύ» και με καλύπτει, ακόμη είναι δωρεάν χωρίς διαφημίσεις . Ακόμη νομίζω ότι ο Opera πλέον δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

Λοιπόν...

Πρίν λίγο καιρό χρησιμοποιούσα Opera ήταν ένας από τους γρηγορότερους Browsers και είχε και e-mail client... :)

Τώρα έχω Mozilla Firefox γιατί κατά την γνώμη μου είναι γρηγορότερος από τον Opera. Επίσης επειδή, ο Firefox, δεν έχει e-mail client, έχω το Mozilla Thunderbird που είναι Free...

Με βάση τα παραπάνω ψηφίζω Mozilla Firefox + Thunderbird...

;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis ( 2 Απρ. 2004 , 15:56)

Αν και οι δυο φημίζονται για την σταθερότητα και την αξιοπιστία τους χρησιμοποιώ και προτιμώ των mozilla γιατί είναι πιο «ελαφρύ» και με καλύπτει, ακόμη είναι δωρεάν χωρίς διαφημίσεις . Ακόμη νομίζω ότι ο Opera πλέον δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δεν είναι δωρεάν σίγουρα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 2 Απρ. 2004 , 15:45)

Ποιός απο τους δύο μεγάλους Browsers είναι καλύτερος και γιατί? :cool:

------------------

Το thread browsers ασχολείται πιο πολύ με τον IE και τον Opera γι' αυτό έκανα αυτό το thread.

Γιατί δεν το έκανες με μορφή δημοσκόπησης;;;

Και επιπλέον ο Mozilla 1.7a:

H ταχύτητα εκκίνησης έχει αυξηθεί 7%, ο χρόνος ανοίγματος ενός παραθύρου κατά 8% γρηγορότερα , η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας κατά 9% γρηγορότερα και το μέγεθος των αρχείων έχει ελαττωθεί κατά 5%

Και το καλύτερο, ο Mozilla είναι πάντα ΔΩΡΕΑΝ και ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

Έχεις δίκιο, ξεχάστηκα :o

Παρακαλώ αν γίνεται ένας Mod να το τροποποιήσει?

Δοκίμασα και τους τεσσερις browsers (ΙΕ, Μοζίλα, Netscape, Opera) και κατέληξα στο Netscape.

Είναι περισσότερο θέμα συνήθειας και μικρών προτιμήσεων/παραξενιών του χρήστη. Στο Netscape βρήκα το πιο αποτελεσματικό και βολικό browsing (για μενα πάντα). Για το e-mail χρησιμοποιώ Outlook καθώς δουλεύω με πολλά contacts και tasks και με καλύπτει.

Το Opera είναι πολύ καλό επίσης. Απόλυτα παραμετροποιήσιμο και με πληθώρα δυνατοτήτων. Αλλά αν και το χρησιμοποίησα για μία εβδομάδα δεν κατάφερα να το συνηθίσω, πράγμα που μου συνέβη τη δεύτερη κιόλας μέρα με το Netscape.

Όσο για την ταχύτητα, ας είμαστε σοβαροί. Όλοι οι browsers λειτουργούν με παρόμοια ταχύτητα. 5% πανω, 7% κάτω δεν έχει σημασία. Λες και υπάρχει τρόπος να το μετρήσεις με το μάτι.

Παραξενιές.... :)

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 2 Απρ. 2004 , 15:45)

Νομίζω ότι εκείνο το topic καλύπτει το θέμα πάντως.

To ξέρω mcde, απλά εδώ θα ήταν καλύτερα να συζητάμε για τον Mozilla και τον Opera (χωρίς να μας πρήζει ο IE...) :-)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 2 Απρ. 2004 , 16:11)

Όσο για την ταχύτητα, ας είμαστε σοβαροί. Όλοι οι browsers λειτουργούν με παρόμοια ταχύτητα. 5% πανω, 7% κάτω δεν έχει σημασία. Λες και υπάρχει τρόπος να το μετρήσεις με το μάτι.

Παραξενιές.... :)

Εδώ θα διαφωνήσω... η opera αλλά και το Firefox είναι σημαντικά ταχύτεροι σε σημείο που να το καταλαβαίνεις ανετότατα... με το μάτι :alien:

Μιλάω σε σύγκριση με netscape και ΙΕ :)

Opera 7.50 από εμένα......

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Πολύ λίγες οι αιτιολογήσεις :(

Προτιμώ τον Mozilla (Firefox ή-και τον πλήρη) γιατί μου αρέσει το ότι είναι πολύ γρήγορός, σταθερός, αξιόπιστος, δωρεάν, και γενικά για εμένα είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ browser.

Έχω δοκιμάσει και τον opera, δεν τον άντεξα πάνω απο 3 μέρες...

Στον Μοzilla Firefox γιατί δεν απεικονίζονται σωστά οι γραμματοσειρές?

Για παράδειγμα στο myphone οι υπογραφές των μελών φαίνονται με πολύ μικρά γράμματα!!!!

Σε άλλα sites τα ίδια...any help?

Oχι τίποτα άλλο μου αρέσει γιατί είναι ΤΑΧΥΤΑΤΟΣ!

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker ( 2 Απρ. 2004 , 16:24)

To ξέρω mcde, απλά εδώ θα ήταν καλύτερα να συζητάμε για τον Mozilla και τον Opera (χωρίς να μας πρήζει ο IE...) :-)

ωραιος! ασ μπει στα best of my phone! :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OverClocker ( 2 Απρ. 2004 , 19:07)

Opera 7.50 από εμένα......

βγηκε? :blink: εγω εχω την εκδοση 7.23

ρε παιδια με ολα αυτα που μου λετε θα βαλω και τον Mozilla για να τον δοκιμασω. εχω ολους τους αλλους και τους κατατασσω με ην εξης σειρα : 1ος) Opera 2ος) IE 3ος) ΙΕ2.

ρε παιδια τον ΙΕ2 τον θεωρω τον πιο απασιο broswer. μου φαινεται παρα πολυ αργος και εχει απαισιες ρυθμισες. υποτιθεται οτι βγηκε για να μας αφησει καλυτερες εντυπωσεις. μαλλον το αντιθετο καταφερε τουλαχιστον με εμενα...

Ακόμη μία ψήφος στον Mozilla Firefox.

Και εγώ είχα πριν Opera και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αλλά κόλλησα τώρα με τον Firefox... Είδα μία βελτίωση της ταχύτητας (εντάξει, μικρή, αφού λόγω Opera ήμουν συνηθισμένος ;) ) και σαφώς το γεγονός ότι είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα αποτελεί κάτι πολύ θετικό.

Extensions και skins χρησιμοποιώ αρκετά και από τα αρνητικά θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι μερικές φορές (ελάχιστες) δεν εμφανίζονται σωστά οι σελίδες. Δεν φταίει όμως σε αυτό η μηχανή του Firefox, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένες οι σελίδες...

μολις εβαλα mozilla firefox. μου φαινεται πολυ λιτος και δεν ξερω μπορει να αργει και λιγο για το viewing των avatar στο forum. καλυτερος ειναι ο mozilla ή ο mozilla firefox? και ποια εκδοση του mozilla firefox εχετε?

ρε παιδια! τον χρησιμοποιησα λιγο τωρα και δεν εμεινα ικανοποιημενος. σοβαρο προβλημα με τα tabs. ενεργοποιουνται αμεσως . δεν υπαρχουν skins. αργει. τα παραθυρα δεν κλεινουν με ctrl+F4 και για αυτο μεχρι να μου απαντησετε θα ξαναχρησιμοποιησω opera.

Σίγουρα firefox... Είναι δωρεάν (και open-source ;) )! Χρησιμοποιούσα για 2 χρόνια περίπου Mozilla και τώρα πια μόνο Firefox 0.8 από την ημέρα που κυκλοφόρησε.

http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_large2.png

δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε mozilla, αλλα τοσο καιρο με τον opera δεν βρισκω λογο να δοκιμασω ;)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg