Jump to content

[MOTO] Gilera Runner: Βελτιώσεις, εμπειρίες κ.α

nikos the great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ RUNNER 50cc(ΜΑΜΑΤΟ)+ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΦΕΤΕΣ!!! :D ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ? :rolleyes:

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

filarako exw kai egw ena gilera 50cc!mallon eixa....meta apo ena xrono mou eixe kolisei kai to piga se ena filaraki mou kai mou to ekana 200cc!!!!trela gkazia twra alla an me piasoun oi mpatsoi tha mou kopsoun ton k***!!!edw kai tria xronia etsi kykloforo eytixws den exei tixi na me eleksooun.theli polla fraga na to ftiakseis omws...

Kai na se eleghoun pos tha katalavoun oti einai 200cc?

Pantos ego sou proteino na pouliseis to 50ari kai na pareis to tetrahrono pou einai kai pio aksiopisto os gnoston.

Mutilator :shifty:

ΠΑΙΔΕΣ ΕΙΜΑΙ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ 17...ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ 50cc. :( ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΧΙΡΗΣΗ! :D

Επειδή είμαι μηχανικός θα σας πω ότι τα 50cc δεν γίνονται 200cc με τίποτα. Το πενηντάρι με πολύ ζόρι και ρεκτιφιέ φτάνει τα 100-110cc φυσικά πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα από τα μανήσια κατοστάρια και ίσως από κάποια 125cc αυτό που σου προτείνω είναι ένα κιτ malossi ή polini και μια ακριβή εξάτμιση polini να θυμάσαι πως χαλαρά με ένα τέτοιο κιτ φτάνεις τα 90-92cc το κόστος για την εξάτμιση να υπολογίσεις από 200-300 ευρώ και για το κιτ γύρω στα 100-150 πάντως γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να πειράξεις το μηχανάκι σου διότι είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα φρακάρει επίσης να σκέφτεσαι και ότι η κατανάλωση βενζίνης και λαδιού σχεδόν θα διπλασιαστεί επίσης το runner είναι πολύ αξιόπιστο αλλά πολύ βαρύ (περίπου 93 κιλά. Τα katana είναι 72 και τα typhoon 78). H επιλογή δική σου ότι άλλο χρειαστείς στείλε pm

Όσο για το αν μπορούν να καταλάβουν αν είναι πειραγμένο το μηχανάκι σου μπορούν αλλά δύσκολα το πιο απλό που μπορεί να κάνει η τροχαία είναι να σε στείλει σε ΚΤΕΟ για δυναμομέτρηση

Και εγώ Runner είχα από τα πρώτα μάλιστα. :)

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (31 Μάρ. 2004 , 23:41)

Επειδή είμαι μηχανικός θα σας πω ότι τα 50cc δεν γίνονται 200cc με τίποτα. Το πενηντάρι με πολύ ζόρι και ρεκτιφιέ φτάνει τα 100-110cc

Eiha mia ipopsia alla den imoun sigouros..

Όσο για το αν μπορούν να καταλάβουν αν είναι πειραγμένο το μηχανάκι σου μπορούν αλλά δύσκολα το πιο απλό που μπορεί να κάνει η τροχαία είναι να σε στείλει σε ΚΤΕΟ για δυναμομέτρηση

Amesa omos den mporoun.Tora na treheis se kteo klp.. prepei na einai ligo vlakas gia na se steilei.

Mutilator :shifty:

kαπως ετσι πρεπει να αρχισεις...

1)κυλινδροπιστονο malossi aluminium/nicasil (μικροτερες θερμοκρασιες αλλα αν βαρεσει μπιελα παει για πεταμα γυρω στα 150e.)

2)carbirater 19 με σωστο ζιγκλερ

3)εξατμιση 1η σε αξιοπιστια/ποιοτητα/αποδοση/timh η leovinchi zx 150ε.

4)ηλεκτρονικη (pm tuning h malossi)

5)μεγαλυτερα γραναζια για να εχεις κ περισσοτερο τελικη.

κτλ...το tuning sto scooter ειναι ακριβο σε συγκριση με παπια αλλα αν εχεις καλο μηχανικο κ λεφτα μπορεις να κανεις οτι θες.βεβαια κανεις δεν αποκλειει οτι θα κολησει καποια στιγμη(με αλλα 150-200 ξανακανεις στρωσιμο απο την αρχη με new κυλινδροπιστονα/ελατηρια).το φτιαξιμο πρεπει να γινει αφου στρωθει το μηχανακι με περιπου.10χιλ.km.

μηχανη απο 200cc δεν παιζει,το πολυ 125cc με πατεντα κ αν πιασει κ πολλα λεφτα,πρεπει να αλαχτουν ψυγεια,πηρουνια,φρενα κτλ..υπαρχουν ατομα που λενε οτι το χουν κανει αλλα photo δεν υπαρχει.

Το runner μπορει να ειναι πιο βαρυ απο τα αλλα 2 που ειπε ο πρυτανης αλλα ξεχασε να πει οτι μονο το runner εχει ψυγειο.(κ ειναι πιο γρηγορο/αξιοπιστο απο τ αλλα.βεβαια με 60χιλ. επιπλεον αγοραζεις 125cc αλλα αμα καταλαβα καλα εισαι κατω των 18,αρα προτασεις του στυλ ειναι χρεπια τα 50αρια κτλ δεν ταιριαζουν επειδη μεχρι τα 18 μονο 50αρι μπορεις να εχεις.μια χαρα αρχη ειναι τα 50ρια)

malossi club gr

malossi site

gr forum

θέλω να πάρω ένα SCOOTER πενηνταράκι καινούριο για ν'αλλάξω το παλιό μου ΤΑCΤ..τι προτείνετε ρε παίδες έχω ακούσει ότι στα ιταλικά όλο χαλάνε τα ηλέκτρικά τους , οι ντίζες κ.α. Από την άλλη για αστικές μετακινήσεις ΄μου είπαν ότι είναι καλύτερα αυτά με τις μεγάλες ζάντες 16'' ... αληθεύει;;;

NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

Άμα αλλάκσεις κυλινδροπίστονα δεν μορεί να πάει 200CC?

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jopar ( 8 Απρ. 2004 , 17:45)

θέλω να πάρω ένα SCOOTER πενηνταράκι καινούριο για ν'αλλάξω το παλιό μου ΤΑCΤ..τι προτείνετε ρε παίδες έχω ακούσει ότι στα ιταλικά όλο χαλάνε τα ηλέκτρικά τους , οι ντίζες κ.α. Από την άλλη για αστικές μετακινήσεις ΄μου είπαν ότι είναι καλύτερα αυτά με τις μεγάλες ζάντες 16'' ... αληθεύει;;;

Οσο να 'ναι τα μηχανάκια με τις με τις μεγάλες ζάντες σου προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς το <<πατημα>>που εχει το μηχανάκι στον δρόμο.βέβαια πιστευεται οτι τα καινούρια μοντέλα scooter(ιταλικής προέλευσης) δεν προχωράνε καθόλου! :rolleyes: Δική γνώμη είναι πάρε αυτά με τις 16'' γιατί απλά...περισσότερη ασφάλεια :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OverClocker ( 9 Απρ. 2004 , 18:14)

Άμα αλλάκσεις κυλινδροπίστονα δεν μορεί να πάει 200CC?

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ!!! :confused: .............

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikos the great (12 Απρ. 2004 , 18:32)

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ!!! :confused: .............

Το λέω στους μηχανικούς που είναι εδώ.... ;)

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OverClocker (12 Απρ. 2004 , 18:45)

Το λέω στους μηχανικούς που είναι εδώ.... ;)

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Πρώτον 200cc τα 50cc δεν γίνονται με τον τρόπο που αναφέρεις και σε προκαλώ να μου αποδείξεις το αντίθετο δεύτερον όταν σε έναν κινητήρα αλλάξεις βαριατορ ιμάντα καρμπυρατέρ ηλεκτρονική φίλτρα βαλβίδα reed εξάτμιση σύστημα ψύξης, κυλινδροπίστονο σωληνάκια εισαγωγής κτλ. Πες μου πιο μηχανικό εξάρτημα έμεινε μανίσιο??? Αν λοιπόν κάνεις ένα συγκεντρωτικό να δεις τι άλλαξες για να το πλησιάσεις στα 200cc θα δεις ότι είναι σαν να πέρασες καινούριο μοτέρ όποτε...???? Αν είναι έτσι δώσε 500€ αγόρασε έναν κινητήρα από Runner 200 πέρασε τον και τελειώνει η υπόθεση!!! Τρίτον παρακολούθησε τους αγώνες με σκούτερ 50cc φτιαγμένα που γίνονται στην Ιταλία και δες τα χαρακτηριστικά τους... πάνω από 110cc δεν είναι κανένα...!

Τώρα αν και πάλι πιστεύεις ότι με ένα κυλινδροπίστονο εσύ θα κάνεις το πενηντάρι 200cc πες το μας να το κάνουμε και εμείς :whistle: . Και τέλος όποιος θέλει μπορεί να πάει να ρωτήσει σε ένα καλό συνεργείο αν γίνεται αυτό που λεει ο φίλος μας για να δούμε ποιος από τους δυο μας λεει μπαρούφες.

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (14 Απρ. 2004 , 02:06)

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Πρώτον 200cc τα 50cc δεν γίνονται με τον τρόπο που αναφέρεις και σε προκαλώ να μου αποδείξεις το αντίθετο δεύτερον όταν σε έναν κινητήρα αλλάξεις βαριατορ ιμάντα καρμπυρατέρ ηλεκτρονική φίλτρα βαλβίδα reed εξάτμιση σύστημα ψύξης, κυλινδροπίστονο σωληνάκια εισαγωγής κτλ. Πες μου πιο μηχανικό εξάρτημα έμεινε μανίσιο??? Αν λοιπόν κάνεις ένα συγκεντρωτικό να δεις τι άλλαξες για να το πλησιάσεις στα 200cc θα δεις ότι είναι σαν να πέρασες καινούριο μοτέρ όποτε...???? Αν είναι έτσι δώσε 500€ αγόρασε έναν κινητήρα από Runner 200 πέρασε τον και τελειώνει η υπόθεση!!! Τρίτον παρακολούθησε τους αγώνες με σκούτερ 50cc φτιαγμένα που γίνονται στην Ιταλία και δες τα χαρακτηριστικά τους... πάνω από 110cc δεν είναι κανένα...!

Τώρα αν και πάλι πιστεύεις ότι με ένα κυλινδροπίστονο εσύ θα κάνεις το πενηντάρι 200cc πες το μας να το κάνουμε και εμείς :whistle: . Και τέλος όποιος θέλει μπορεί να πάει να ρωτήσει σε ένα καλό συνεργείο αν γίνεται αυτό που λεει ο φίλος μας για να δούμε ποιος από τους δυο μας λεει μπαρούφες.

Δεν κατάλαβες το ύφος του πόστ μου :(

Απόρία ήταν....όχι ότι μπορεί να γίνει.....γιατί από μηχανάκια εγώ είμαι εντελώς άχρηστος....ελπίζω να με κατάλαβες.... ;) :happy:

ok! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (14 Απρ. 2004 , 02:06)

Αν είναι έτσι δώσε 500€ αγόρασε έναν κινητήρα από Runner 200 πέρασε τον και τελειώνει η υπόθεση!!! Τρίτον παρακολούθησε τους αγώνες με σκούτερ 50cc φτιαγμένα που γίνονται στην Ιταλία και δες τα χαρακτηριστικά τους... πάνω από 110cc δεν είναι κανένα...!

dhl. εσυ λες οτι μπορεις να βαλεις 200cc σε 50αρι?

ακομη κ 125cc μηχανη σε 50cc δεν το εχω δει ακομη ουτε σε φωτογ....

καλα την 200cc ξεχνα την ειναι μονο 4χρονο εως 180 ειναι 2τ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kage (15 Απρ. 2004 , 18:58)

dhl. εσυ λες οτι μπορεις να βαλεις 200cc σε 50αρι?

ακομη κ 125cc μηχανη σε 50cc δεν το εχω δει ακομη ουτε σε φωτογ....

καλα την 200cc ξεχνα την ειναι μονο 4χρονο εως 180 ειναι 2τ

Γιατί πόσο νομίζεις ότι μεγαλώνει ο κινητήρας.......δεν είναι μεγάλη η διαφορά......

έχω την εντύπωση πως 200κυβ εκ μπορείς να βρείς διχρονο.....

ειναι μεγαλη η διαφορα 50 με 180 διχρονα!!!οχι μονο μηχανικα σχεδον σε ολα...

Μιλαμε για runner μονο,μηχανη μονο απο την gilera,an πας σε αλλη μαρκα ισως να ειναι κ αδυνατον να μπει.

Κ οπως ειπα δεν υπαρχει mhxanh 200cc διχρονη για runner mono 4t απο την gilera.

Στα περισσότερα μηχανάκια γίνεται αυτό πάντως...από τα λίγα που ξέρω....

βεβαια η ερωτηση μου απευθυνοταν στον prytanis που αναφερει οτι ειναι μηχανικος.

πολυ θα ηθελα να τα δω...εκτος κ αν εννοεις παπια(glx,στρογγυλοφαναρα κτλ..)εκει οντως γινονται κ με λιγα χρηματα.

Δσεν είναι ανάγκη να ανεβαίνουν οι τόνοι ;)

• 4 weeks later...
Δηλαδή ρε μάγκες γινεται να βαλουμε κινητήρα 180cc σε 50αρι?εχω ενα RUNNER πολύ μούρη αλλα τι να το κάνω 50άρι..........!!!!πού θα βρούμε κανενα κινητήρα 180 απο κανενα τρακαρισμένο RUNNER?αν ξέρει κανενας να το πει>>θα δώ αν μπορεσω να σας το βγάλω foto να το δείτε να μου πειτε...

• 10 months later...

Υπαρχουν πουθενα φωτογραφιες απο "φτιαγμενα" Runner? Εστω και μονο εμφανισιακα...

Απο Zippaki?

Thanx