anipsios1 Δημ. March 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Παιδια θα συμφωνησω με τον zalaro και videomix παραπάνω και πιστευω οτι οσοι ειπαν οτι εχουν ξεχασει τις δραχμες τελειως λενε καποιο ψεματάκι. Ειναι δυνατον να συμβει αυτό? Ειναι δυνατον να μην κανουν την αντιστοιχια σε δραχμες για καποια αγορά? Αυτό μονο συμβαινει αν οι τυποι το φυσανε το χρημα και τους λενε μια τιμη σε ευρώ , βγάζουν απο την τσεπη το ποσό ή κοβουν την επιταγη χωρις να ξερουν το μεγεθος της αξιας γιατι δεν τους ενδιαφέρει. Εγω ψηφισα να παει απο κει που ηρθε. Αυτό που ξερω ειναι οτι ενα χρονο πριν βγει το ευρώ ειχα 2-3 χιλιαρικα στην τσεπη και ελεγα ενταξει φευγω απο το σπιτι και εχω λεφτά. Τωρα με 20 ευρώ ξεκιναω και λεω θα βγω περα? Και παρτε καποιες τιμες ενδεικτικες. Φωτοτυπια πριν : 10 δραχμες Φωτοτυπια τωρα: 10 λεπτά Εισοδος κλαμπ πριν: 5.000 δρχ. Εισοδος κλαμπ τωρα : 20 ευρω Και δειτε και στις λαϊκες τι γινεται ποσο πανε τα φασολακια , τα κολοκυθακια κ.τλ. τωρα. Για ρωτηστε τη μαμα σας που ψωνιζει. Παράθεση http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Να διαυκρινίσω ότι λέγοντας ισχυρό νόμισμα δεν εννοούμε σε σχέση με τη σύγκριση της τιμής του με την αξία των υπολοίπων αλλά σε σχέση με παράγοντες όπως τη συμπεριφορά του σε περιόδους κρίσεων. Το ευρώ είναι πολύ ισχυρό νόμισμα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου αλλά και κατά τον πόλεμο στο Ιράκ έδειξε εξαιρετική αντοχή. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anipsios1 (28 Μάρ. 2004 , 10:58) Αυτό που ξερω ειναι οτι ενα χρονο πριν βγει το ευρώ ειχα 2-3 χιλιαρικα στην τσεπη και ελεγα ενταξει φευγω απο το σπιτι και εχω λεφτά. Τωρα με 20 ευρώ ξεκιναω και λεω θα βγω περα? Και παρτε καποιες τιμες ενδεικτικες. Kai mena o pateras mou prin 20 hronia epairne 5000 mistho.Oso pernan ta hronia afksanontai ta posa. Φωτοτυπια πριν : 10 δραχμες Φωτοτυπια τωρα: 10 λεπτά Den to gnorizo alla afou to les.. Εισοδος κλαμπ πριν: 5.000 δρχ. Εισοδος κλαμπ τωρα : 20 ευρω To venue pou theoreitai kalo club ehei 15 euro. Και δειτε και στις λαϊκες τι γινεται ποσο πανε τα φασολακια , τα κολοκυθακια κ.τλ. τωρα. Για ρωτηστε τη μαμα σας που ψωνιζει. Afto einai allo thema.Eksartatai kai apo tis kairikes sinthikes pou ipirhan otan ginotan i paragogi. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VIDEOMIX (28 Μάρ. 2004 , 04:48) ...βλέπε Αγγλία π.χ. και οχι μόνο. Ακόμα και η Αγγλία με την 10 φορές ισχυρότερη οικονομία από τη δικιά μας "δυσκολεύεται" εκτός του Ευρώ. Πόσο μάλλον εμείς που δεν είμαστε Αγγλία, από οικονομική και πολιτική σκοπιά. Όσο για την ακρίβεια, συμφωνώ. Αλλά ποιος φταίει άραγε; Μήπως ότι έχουμε την αρπαχτή στο αίμα μας (από την πλευρά των εμπόρων). Ενώ από την πλευρά των καταναλωτών, φταίει η αδιαφορία και η "ανημερωσιά" μας. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (28 Μάρ. 2004 , 14:41) Kai mena o pateras mou prin 20 hronia epairne 5000 mistho.Oso pernan ta hronia afksanontai ta posa. Το ίδιο είναι ρε άγγελε η σύγκριση με 20 χρόνια πριν, το ίδιο είναι να αυξάνονται οι τιμές 20-50% σε περιόδους (φαινομενικά) χαμηλού πληθωρισμού;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Την δραχμή την θυμάμαι μόνο όταν μιλάω για μεγάλα ποσά (μεταγραφές ποδοσφαιριστών :p), και όσο περνάει ο καιρός την ξεχνάω και εκεί. Στις καθημερινές συναλλαγές την έχω ξεχάσει πλήρως! Είχε καταντήσει αηδία αυτό με την δύναμη της δραχμής! Πήγαινε από υποτίμηση σε υποτίμηση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anipsios1 Δημ. March 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (28 Μάρ. 2004 , 16:41) Kai mena o pateras mou prin 20 hronia epairne 5000 mistho.Oso pernan ta hronia afksanontai ta posa. Den to gnorizo alla afou to les.. To venue pou theoreitai kalo club ehei 15 euro. Afto einai allo thema.Eksartatai kai apo tis kairikes sinthikes pou ipirhan otan ginotan i paragogi. poso paei poy bgike to eyro re sy? dikaiologeitai tetoia ayksisi timon? me ti rithmo nomizeis ayksanontai ta posa? gia to teleftaio en merei symfono. gia tis fototypies to exo dei, pistepse me Παράθεση http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Allo i akriveia kai allo i dinami tis drahmis. Me to euro eginan polles strogilopoieiseis timon,safos pros ta pano. Min leme omos oti i akriveia ofeiltai stin allagi nomismatos.. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIDEOMIX Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Mικρό μπουκάλι νερό: 100 δρχ πρίν, 0.50€ τώρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (28 Μάρ. 2004 , 22:31) Min leme omos oti i akriveia ofeiltai stin allagi nomismatos.. Ma οφείλεται και στην αλλαγή νομίσματος κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς εδώ, αλλά και οι ευρωπαίοι εταίροι μας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkosnet Δημ. March 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 Εχω συνηθισει αλλα στα μεγαλα ποσα κανω εναν προχειρο υπολογισμο για να μην την πατησω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nicos Δημ. March 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 min sigrinete me draxmes,pai teliose ,plironeste me euro ksodeuete se euro, giauto mia mpenete se tetia diadikasia giati den boithai pleon ! oso afora tis auksisis stin times auto einai alo thema ... Παράθεση hero of our nation. Noodles Romanoff and his gang won't get far! Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind. Viva the revolution! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. March 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VIDEOMIX (27 Μάρ. 2004 , 23:20) Μια που το ανάφερε ο φίλος, να προσθέσω πως η δραχμή ειναι απο τα παλαιώτερα και ιστορικώτερα νομίσματα του κόσμου και εμείς μέσα σε μια νύχτα τήν πετάξαμε στα τάρταρα. :mad: Συμφωνώ και εγώ μαζί σου φίλε για αυτά που λες αν και νομίζω ότι η δημοσκόπηση έχει λίγες επιλογές θα έπρεπε να είχε παραπάνω προτάσεις αυτές που έχει δεν με καλύπτουν εγώ τα υπολογίζω πιο χοντρικά πλέον όχι την ακρίβεια της τιμής όπως την πρώτη χρονιά.Πιστεύω πάντως οτί θα έπρεπε να το κάνουν όπως οι αυστραλοί που είναι πανάκριβο σαν κόστος κατασκευής και πιό ανθεκτικό είχαν βάλει μία 25ετία σαν χρόνο ζωής το λιγότερο! Παράθεση Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anipsios1 Δημ. March 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (29 Μάρ. 2004 , 00:31) Allo i akriveia kai allo i dinami tis drahmis. Me to euro eginan polles strogilopoieiseis timon,safos pros ta pano. Min leme omos oti i akriveia ofeiltai stin allagi nomismatos.. στρογγυλοποιηση σημαινει στον πλησιεστερο δεκαδικό αριθμό. δηλ. οι 5000 δρχ που ειναι τωρα 14,67 Ευρώ να γινουν 14,70 δηλαδη 5009 δρχ. . Αν ειναι να γινει 15,00 Ευρώ δεν μιλαμε για στρογγυλοποιηση αλλά για αυξηση. Μην το βλεπετε που ειναι στρογγυλο 15. Εκει την πατάει ο κόσμος. Στρογγυλοποιηση 33 λεπτά = 112 δρχ. ξερεις ποσο τοις εκατό αυξηση της τιμής ειναι? Αρα νομιζω οτι μιλαμε για αυξηση και οχι στρογγυλοποιηση προς τα πάνω. Παράθεση http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anipsios1 (28 Μάρ. 2004 , 10:58) Φωτοτυπια πριν : 10 δραχμες Φωτοτυπια τωρα: 10 λεπτά Εισοδος κλαμπ πριν: 5.000 δρχ. Εισοδος κλαμπ τωρα : 20 ευρω Και δειτε και στις λαϊκες τι γινεται ποσο πανε τα φασολακια , τα κολοκυθακια κ.τλ. τωρα. Για ρωτηστε τη μαμα σας που ψωνιζει. Τι να σου πω... Εγώ την φωτοτυπία 3,5 λεπτά την βγάζω... Για κλαμπ... δεν γνωρίζω, ποτέ δεν πηγαίνω, επενδύω τα χρήματα μου σε πιο δημιουτργικές εξόδους, θέατρο, κινηματογράφο, συναυλίες... Για την λαϊκή... Η μαμά μου είναι λίγο μακριά, και έτσι ψωνίζω ο ίδιος. Δεν βλέπω διαφορά. Α, φυσικά δεν πάω 9 το πρωί για ψώνια... Επίσης υπάρχουν και άλλες λύσεις για ζαρζαβατικά, π.χ. συγκεκριμένες αλυσίδες σούπερμάρκετ... Ένα κακό του ευρώ σε σχέση με την δραχμή είναι ότι η Ελλάδα έχει χάσει πολύ σε τουρισμό λαθότι τώρα η σύγκριση με τις ευρωπαϊκές τιμές είναι άμεση... :whistle: Και η Τουρκία ξαφνικά φαίνεται πολύ κοντά... :whistle: Με την "αδύναμη και υποτιμημένη" δραχμή η Ελλάδα ήταν παράδεισος... Το ίδιο ισχύει και για μας όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό... Βολεύει αφάνταστα! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 Δεν έχω συνηθίσει πολύ... Πάρα πολλές φορές βγάζω το κινητό και κάνω μετατροπή σε δραχμές. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. March 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2004 Εμένα με βόλεψε πολύ το Ευρώ, λόγω αγορών από χώρες εκτός ΕΕ που δουλεύουν σε USD (φτηνότερα για μένα :p ). Επίσης διαπίστωσα μια υποσυνείδητη διάθεση στον εαυτό μου να μην με τρομάζουν π.χ. 600 ευρώ. Όταν είχαμε τις δραχμές θα έλεγα "ΠΩΩΩΣ??? 204 ΧΙΛΙΑΔΕΣ δρχ??? ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!" και θα καράφλιαζα. Τώρα με βλέπω να κινούμαι πιο χαλαρά και να μην κολώνω επειδή ακούω 600 ευρώ. Μου φαίνονται όλα πιο προσιτά βρε παιδιά! Αυτό δε σημαίνει ότι παρασύρομαι και καταξοδεύομαι. Αν ήταν έτσι εδώ και 2 χρόνια θα ήμουν ήδη φυλακή από τα χρέη, ε? ;) Μάλλον ταυτόχρονα απάντησα και στην δημοσκόπηση... (ότι πια δουλεύω με ευρώ). Άσχετο: Η μνα τι ήτανε? Υποδιαίρεση της δραχμής? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. March 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Κατά 90% σκέφτομαι, υπολογίζω και αντιλαμβάνομαι μεγέθη σε ευρώ. Μερικές φορές όμως... απλά μου ξεφεύγει και αναφέρομαι σε δραχμές. Συναισθηματικό δέσιμο ίσως. Sigmacom δες εδώ, τι ήταν η μνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazaross Δημ. March 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 εγω οταν εβαλα να πανε απο εκει που ηρθανε δεν εννοω οτι δεν μπορω να τα υπολογιζω . μια χαρα μπορω και μπαραμπορω και καλυτερα απο ολους εσας μαζι!! απλα λεω οτι δεν μου αρεσουν! προτιμω τις δραχμες! το ερωτημα στην δημοσκοπηση τι ακριβως εννοει? ας το εξηγησει αυτος που το εκανε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anipsios1 Δημ. March 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (30 Μάρ. 2004 , 15:41) εγω οταν εβαλα να πανε απο εκει που ηρθανε δεν εννοω οτι δεν μπορω να τα υπολογιζω . μια χαρα μπορω και μπαραμπορω και καλυτερα απο ολους εσας μαζι!! απλα λεω οτι δεν μου αρεσουν! προτιμω τις δραχμες! το ερωτημα στην δημοσκοπηση τι ακριβως εννοει? ας το εξηγησει αυτος που το εκανε... η δημοσκοπηση που εβαλα ηταν πολυ γρηγορη.Στην ερωτηση αν εχουμε συνηθησει το ευρω αναφερομαι στον υπολογισμο. Η τελευταια απαντηση ομως παρολο που δεν κολαει και παρα πολυ, δειχνει το ποσο ευχαριστημενοι μενουμε τελικα απο το ευρώ στην καθημερινη μας ζωη. Και γω ψηφισα να παει απο κει που ηρθε. Σιγουρα το ευρω για τις ενδοκοινοτικες συναλλαγες ειναι οτι καλυτερο. Ομως τι γινεται στην καθημερινη ζωή? Χαλαγαμε τα ιδια λεφτα με αυτα που χαλαμε τωρα? Δεν νομιζω. Πολυ λιγοτερα. Κι αυτο στην ουσια γιατι δεν κατανοουμε την πραγματικη αξια του χρηματος. Πιο πανω ενας φιλος ανεφερε οτι ακουγοντας 600 ευρω δεν του κανει αισθηση ενω οταν ακουγε 200.000 αστα να πανε. Τα πραγματα θα' ταν σαφως καλυτερα αν υπηρχαν χαρτονομισματα του 1 ευρω και του 2 ευρω τουλαχιστον να μην πω και το 50λεπτο να ηταν χαρτονομισμα. Εδώ το πενηνταρικο υπηρχε σε χαρτονομισμα και το εκτιμουσες. Τωρα 15 λεπτα (50δρχ) τα βρισκεις στο δρομο και τα κλωτσας , τα χαριζεις οταν παιρνεις ρεστα κτ.λ. Αυτοι που δικαιολογημενα μενουν ευχαριστημενοι απο το ευρω ειναι : σερβιτοροι, πιτσαδοροι, σουβλακαδοροι, επιχειρηματιες με ενδοκοινοτικες συναλλαγες και παραχαρακτες. Παράθεση http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miaow Δημ. March 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 βεβαίως...διότι ως γνωστόν 1 δρχ. = 340,75 € (...όχι ?... :blink: ) :lol: :) Παράθεση ...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα... ...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα... ...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anipsios1 Δημ. March 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (30 Μάρ. 2004 , 23:40) βεβαίως...διότι ως γνωστόν 1 δρχ. = 340,75 € (...όχι ?... :blink: ) :lol: :) βεβαιως , ετσι καταντησε το πραμα. το ευρω καταντησε δραχμη :p Παράθεση http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Anipsie otan to penintariko itan KAI hartonomisma kai to ektimousame eihe aksia...pentakosarikou.Kai katargithike ligo meta tin allagi tou asimeniou kermatos ton 50 drx. me afto enos hrisou. Tora den vlepo tin hrisimotita epipleon hartonomismaton. Otan eho 2 euro ksero oti mporo na paro mia efimerida i 2 litra venzini i ena espresso. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anipsios1 Δημ. March 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (31 Μάρ. 2004 , 00:00) Anipsie otan to penintariko itan KAI hartonomisma kai to ektimousame eihe aksia...pentakosarikou.Kai katargithike ligo meta tin allagi tou asimeniou kermatos ton 50 drx. me afto enos hrisou. Tora den vlepo tin hrisimotita epipleon hartonomismaton. Otan eho 2 euro ksero oti mporo na paro mia efimerida i 2 litra venzini i ena espresso. ναι ρε συ, αλλα και χρυσο οταν ηταν το πενηνταρικο, στα τελευταια του δηλαδη, το εκτιμουσες καλυτερα απο οτι τα 15 λεπτά. 2 ευρω ο εσπρεσσο? που? Παράθεση http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Oti to ektimousa to ektimousa. Kai stin arhi halaga ta euro poli efkola.Tora omos ta halao me perissoteri diskolia. Espresso 2.00 sti geitonia mou,2.30 sta flocaffe.. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. March 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexel (30 Μάρ. 2004 , 15:11) Sigmacom δες εδώ, τι ήταν η μνα. Μάλιστα! 1 μνα = 100 δρχ! Το έμαθα κι αυτό! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Alexel! :) (σόρυ για το offtopic παιδιά, ήθελα να ευχαριστήσω τον Alexel :o ) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts