Jump to content

Samsung Galaxy Tab 10.1v (P7100)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σαν απογοητευμένος κάτοχος ενός Tab 10.1v, σήμερα αποφάσισα να δοκιμάσω την αναβάθμιση σε Android 3.1 απο το αδερφάκι Tab 10.1.

Αν και ταλαιπωρήθηκα λίγο μέχρι να βγάλω άκρη, οφείλω να πω ότι άξιζε τον κόπο.

Έμεινα εντυπωσιασμένος με το Touchwiz, έχω επιτέλους Ελληνικά, το Tablet λειτουργεί με το Kies της Samsung κτλ.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ακόμα δεν έχω κάνει εκτενή δοκιμή για τυχών Bugs, αλλά σε 1ή φάση με την έκδοση 0.2 (Ακόμα σε ALPHA στάδιο) η συσκευή φαίνετε να λειτουργεί χωρίς απόλυτος κανένα πρόβλημα.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1155023

• Απαντήσεις 252
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έβαλα κι εγώ την αναβάθμιση!

Στην αρχή προσπάθησα μέσω adb αλλά δεν τα κατάφερα και τελικά την πέρασα μέσω του ROM Manager σε 5 λεπτά!

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ό,τι δεν μου άρεσε στην 3.0 έχει διορθωθεί.

Κατ' αρχάς, όλα είναι στα Ελληνικά. Εντάξει, εδώ θέλει λίγο δουλειά ακόμα, γιατί λόγω χώρου έχουν παραγίνει κάποιες συντομεύσεις λέξεων π.χ. Τα αρχεία μου -> Τα αρχ.μ. (θα μας παρεξηγήσουν κιόλας! :X)

Από πληκτρολόγια: Έχει ενσωματωθεί το Swype με πολύ καλή συμπεριφορά και στα Ελληνικά. Επίσης υπάρχει ένα της Samsung αρκετά καλό, το Talkbalk για φωνητική αναγνώριση (όχι για Ελληνικά) και τέλος έμεινε και το γνωστό πληκτρολόγιο του Honeycomb 3.0, χωρίς και πάλι υποστήριξη Ελληνικών...

Στο γραφικό περιβάλλον έχουν γίνει επίσης βελτιώσεις, όπως η γνωστή δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους μερικών widgets, προσθήκη περισσότερων widgets (accuweather, social, ειδήσεις, μετοχές, νέα ρολόγια...), δυνατότητα screen capture με κουμπί δίπλα στο "Home" και αρίθμηση των σελίδων στις Εφαρμογές για απ'ευθείας μετάβαση σε όποια θέλουμε.

Σημαντικά έχει βελτιωθεί και το μενού των άμεσων ρυθμίσεων (κάτω δεξιά, πατώντας το ρολόι). Πλέον οι επιλογές είναι περισσότερες (Wifi, Ειδοποιήσεις, GPS, Ήχος, Περιστορφή, Bluetooth και Flight Mode) και τα κουμπιά είναι μεγαλύτερα.

Στις Ρυθμίσεις, έχει προστεθεί δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας όταν η μπαταρία φτάσει στο επίπεδο που θα ρυθμίσουμε ως κατώτερο.

Επίσης, μπορούμε να αλλάξουμε την γραμματοσειρά του λειτουργικού, να αλλάξουμε την γενική εμφάνιση των χρωμάτων στην οθόνη (Δυναμική ,Τυπική και Ταινία), καθώς και να ορίσουμε φόντο για την οθόνη κλειδώματος.

Σχετικά με τις εφαρμογές:

Η Samsung έχει βάλει το χέρι της και έχει παραμετροποιήσει/προσθέσει αρκετές.

Η κάμερα έχει επιλογές για ανίχνευση προσώπων καθώς και λήψη πανοραμικών φωτογραφιών, ενώ έχουν τοποθετηθεί σε καλύτερες θέσεις τα κουμπιά των διάφορων επιλογών.

Πλέον, στη Gallery και στον Browser είναι δυνατόν να πατάμε με δύο δάκτυλα σε ένα σημείο της εικόνας/ιστοσελίδας και γέρνοντας το Tablet να κάνουμε zoom in & out.

Στο Market, όταν δούμε κάποια εφαρμογή από μια σελίδα και μετά πατήσουμε το "πίσω", δεν θα πάμε στην κορυφή της προηγούμενης σελίδας, αλλά στο σημείο της που είμασταν πριν. (αυτό ήταν πολύ σπαστικό...)

Η Samsung έχει προσθέσει και τις γνωστές εφαρμογές Readers, Music & Social Hub, ενώ έχει προσθέσει και δικά της προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο, music player, σημειωματάριο, το Samsung Apps (σαν το Market, αλλά με εφαρμογές της Samsung) και τέλος έναν File explorer (Τα αρχ.μ. που λέγαμε :D)

Τέλος, όταν κρατάμε πατημένο το κουμπί τερματισμού, εμφανίζεται μενού επιλογών για Αθόρυβο, Flight Mode ή Τερματισμό.

UPDATE:

Βγήκε ενημερωμένη έκδοση 0.3 με νέο kernel. Πλέον το tablet από 3 λεπτά που έκανε να ανοίξει (έχω βάλει καμμιά διακοσαριά εφαρμογές...), ανοίγει σε 25 δευτερόλεπτα!!

Edited by spyrsa
Προσθήκες...

καλησπερα...το πηρα κι εγω προχτες αλλα πραγματικα δε μπορω να βγαλω ακρη για το πως κατεβαζουμε παιχνιδια και εφαρμογες. στο iphone 4 που εχω ολα ειναι τοσο ευκολα!

στο tab 10.1 ψαχνω εδω και δυο μερες να βρω ακρη :(

κατεβασα το applanet (δεν λειτουργει)

κατεβασα το appbrain και fast web install αλλα παλι με πηγαινει να κατεβασω τις εφαρμογες απο το μαρκετ.

τι γινεται? ειναι κανεις κοντα καλλιθεα αθηνα να βγαλω καμια ακρη???? :) ή εστω να μου πουν πως αρχιζω ;)

Ψαχνω για την νεα αναβαθμιση αλλα δε ξερω τι παιζει! φοβαμαι να κανω κινηση μη κανω χαζομαρα

Ευχαριστω συναδελφοι

καλησπερα...το πηρα κι εγω προχτες αλλα πραγματικα δε μπορω να βγαλω ακρη για το πως κατεβαζουμε παιχνιδια και εφαρμογες. στο iphone 4 που εχω ολα ειναι τοσο ευκολα!

στο tab 10.1 ψαχνω εδω και δυο μερες να βρω ακρη :(

κατεβασα το applanet (δεν λειτουργει)

κατεβασα το appbrain και fast web install αλλα παλι με πηγαινει να κατεβασω τις εφαρμογες απο το μαρκετ.

τι γινεται? ειναι κανεις κοντα καλλιθεα αθηνα να βγαλω καμια ακρη???? :) ή εστω να μου πουν πως αρχιζω ;)

Ψαχνω για την νεα αναβαθμιση αλλα δε ξερω τι παιζει! φοβαμαι να κανω κινηση μη κανω χαζομαρα

Ευχαριστω συναδελφοι

1ον, Έχεις Gmail Account?

2ον, Μπαινείς στο Market, κάνεις αναζήτηση, Βρίσκεις την εφαρμογή που θέλεις και πατάς Εγκατάσταση. (Οπως ακριβός και στο iPhone)

Όσον αφορά την αναβάθμιση, έχεις το 10.1v ή το 10.1?

1ον, Έχεις Gmail Account?

2ον, Μπαινείς στο Market, κάνεις αναζήτηση, Βρίσκεις την εφαρμογή που θέλεις και πατάς Εγκατάσταση. (Οπως ακριβός και στο iPhone)

Όσον αφορά την αναβάθμιση, έχεις το 10.1v ή το 10.1?

εννοω τα αλλα προγραμματα ;) τα μαυρα και αραχνα φιλε Ledis ;)

εχω το φατ. 10.1

Γνωριζει κανεις για το πως μπορουμε να κανουμε install προγραμματα παιχνιδια ΜΑΥΡΑ??? ;)

Υπαρχει καποια εφαρμογη σαν το installous του iphone?????

• Administrators
Γνωριζει κανεις για το πως μπορουμε να κανουμε install προγραμματα παιχνιδια ΜΑΥΡΑ??? ;)

Υπαρχει καποια εφαρμογη σαν το installous του iphone?????

Βάσει των κανονισμών του forum με τους οποίους όλοι οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε... δεν μας επιτρέπεται τέτοιου είδους συζήτηση.

Modpic.gif

Βάσει των κανονισμών του forum με τους οποίους όλοι οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε... δεν μας επιτρέπεται τέτοιου είδους συζήτηση.

ΓΝΩΡΙΖΩ τους κανονισμους! δε ειπα λεξεις που ισως ειναι εναντια σε αυτο.

Απλα ρωτησα αν καποιος μπορει να βοηθησει! εστω και με ενα PM να με προσανατολισει!!!!

Αν για παράδειγμα έχεις φτιάξει μια δική σου εφαρμογή, η οποία δηλαδή δεν υπάρχει στο Market και θες να την τρέξεις, αυτή θα αποτελείται από ένα αρχείο .apk.

Αντιγράφεις αυτό το αρχείο στη μνήμη του tablet και μετά κατεβάζεις από το Market έναν File Explorer (ο αγαπημένος μου είναι ο File Manager HD).

Στη συνέχεια, βρίσκεις μέσω του File Manager το αρχείο .apk που μετέφερες πριν και το εκτελείς...

Παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς Remote Desktop; Ρολάρει ομαλά το ποντίκι, scroll bars κλπ. ή κομπιάζει;

Επίσης συνδέεται το ίδιο άνετα σε Ubuntu όπως σε Windows;

καλησπερα,

Ρε παιδια πραγματικα προσπαθω να περασω την 3.1 και δε μπορω καθολου. εχω μπερδευτει τρελλα. Μενει κανεις νοτια να βοηθησει???????

Edited by angel1979

καλησπερα,

Ρε παιδια πραγματικα προσπαθω να περασω την 3.1 και δε μπορω καθολου. εχω μπερδευτει τρελλα. Μενει κανεις νοτια να βοηθησει???????

Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και αναρωτιέμαι πού βρίσκεται όλοι την τόλμη και πειράζετε τα μηχανάκια. Ειλικρινά. Εγώ φοβάμαι :) Πάντως, αν καταφέρεις κάτι αγαπητέ φίλε, ενημέρωσε εδώ. Έχω την 10.1v έκδοση.

Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και αναρωτιέμαι πού βρίσκεται όλοι την τόλμη και πειράζετε τα μηχανάκια. Ειλικρινά. Εγώ φοβάμαι :) Πάντως, αν καταφέρεις κάτι αγαπητέ φίλε, ενημέρωσε εδώ. Έχω την 10.1v έκδοση.

Γενικα δε μασαω. απλα κολλαω με τις οδηγιες, δεν ειναι ξεκαθαρες και πολυ.

κι εγω την 10.1v εχω!!! Λες να παιζει ρολο αυτο???

Αν παρόλα αυτά βρεθεί κανένα γειτονακι να βοηθησει θα χαρω πολυ ρε παιδια!

πηγα να μπω στο μαρκετ πριν λιγο και δε με αφηνει να αγορασω. λεει οτι στη χωρα που ειμαι δε μπορω να το κανω εγκατασταση. γιατι ρε παιδια;;

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by athanaso77

• Administrators
πηγα να μπω στο μαρκετ πριν λιγο και δε με αφηνει να αγορασω. λεει οτι στη χωρα που ειμαι δε μπορω να το κανω εγκατασταση. γιατι ρε παιδια;;

Βάλε το market enabler.

Modpic.gif

Εβαλα τελικα την 3.1. και κατεβασα ενα free paixnidi.

Πηγα τωρα να κατεβασω και δευτερο... και δειχνει συνεχεια "Αναμονη για Εγκατασταση"

Γιατι το κανει αυτο???

μου βγαζει: για την ενεργοποιηση του Market απαιτουνται δεδομενα φοντου

τι ακριβως θελει?

Edited by angel1979

Εβαλα τελικα την 3.1. και κατεβασα ενα free paixnidi.

Πηγα τωρα να κατεβασω και δευτερο... και δειχνει συνεχεια "Αναμονη για Εγκατασταση"

Γιατι το κανει αυτο???

Aυτό το κάνει κ στην 3.0 έκδοση. Σχεδόν στα μισά προγράμματα που κάνω εγκατάσταση, την πρώτη φορά δεν πιάνει κι το ξανακάνω. Βγάζει το βέλος ότι δήθεν αρχίζει η εγκατάσταση αλλά δεν συνεχίζει. Οπότε, μην ανησυχείς.

Τι λέει η 3.1 στην 10.1v μας? Να ψαχτώ κι εγώ;

παιδιά επειδή έχω μπερδευτεί το καινούριο μοντέλο είναι το 10.1 η το 10.1v ?

η νέα έκδοση εχει έρθει Ελλάδα?

ευχαριστώ και καλός σας βρήκα :D

Edited by giokar

παιδιά επειδή έχω μπερδευτεί το καινούριο μοντέλο είναι το 10.1 η το 10.1v ?

η νέα έκδοση εχει έρθει Ελλάδα?

ευχαριστώ και καλός σας βρήκα :D

H νέα έκδοση είναι η 10.1.

Είναι πιο λεπτή, με νεότερο software και με κάμερα 3MP.

Η 10.1v είναι ελαφρώς πιο χοντρή, με την 3.0 έκδοση λειτουργικού honeycomb και κάμερα 8ΜP.

Μπορει καποιος να μας δωσει ενα link για το πως κανουμε αναβαθμιση απο την 3.0 στην 3.1 καθως και τι κερδιζουμε αν την κανουμε και τι πιθανως χανουμε;

H νέα έκδοση είναι η 10.1.

Είναι πιο λεπτή, με νεότερο software και με κάμερα 3MP.

Η 10.1v είναι ελαφρώς πιο χοντρή, με την 3.0 έκδοση λειτουργικού honeycomb και κάμερα 8ΜP.

Ευχαριστώ :)

έχει έρθει Ελλάδα?

Καλησπερα παιδια.Εχω παρει ενα Galaxy Tab 10.1v το οποιο ειναι Vodafonized και ειναι αγορασμενο απο το Πλαισιο.

Εχω παρατηρησει οτι οταν παω να στειλω με Bluetooth καποια φωτογραφια στην συσκευη την δεχεται κανονικα.Οταν προσπαθησω να στειλω καποιο .apk αρχειο για εγκατασταση στην συσκευη δεν την δεχεται και λεει οτι δεν υποστηριζεται η αποστολη για τετοιου ειδους αρχεια.

Γνωριζεται αν υπαρχει καποιο κλειδωμα για το bluetooth;

Επισης οταν παω να το συνδεσω στον υπολογιστη με usb καλωδιο κανει αναζητηση για drivers και μετα απο λιγο λεει οτι δεν μπορει να συνδεθει γιατι δεν βρισκει τους drivers. Γνωριζετε που μπορω να τους βρω;

Edited by RF-900

Καλησπερα παιδια.Εχω παρει ενα Galaxy Tab 10.1v το οποιο ειναι Vodafonized και ειναι αγορασμενο απο το Πλαισιο.

Εχω παρατηρησει οτι οταν παω να στειλω με Bluetooth καποια φωτογραφια στην συσκευη την δεχεται κανονικα.Οταν προσπαθησω να στειλω καποιο .apk αρχειο για εγκατασταση στην συσκευη δεν την δεχεται και λεει οτι δεν υποστηριζεται η αποστολη για τετοιου ειδους αρχεια.

Γνωριζεται αν υπαρχει καποιο κλειδωμα για το bluetooth;

Επισης οταν παω να το συνδεσω στον υπολογιστη με usb καλωδιο κανει αναζητηση για drivers και μετα απο λιγο λεει οτι δεν μπορει να συνδεθει γιατι δεν βρισκει τους drivers. Γνωριζετε που μπορω να τους βρω;

Μπορεις να κατεβασεις και να εγκαταστησεις το Kies το προγραμμα συγχρονισμο του tab.Αφου το εγκαταστησεις θα μπορεις να περνας και τα apk. αρχεια κανονικα ,τουλαχιστον με το καλωδιο.Δεν δοκιμασα ποτε με bluetooth,αλλα μαλλον θα γινεται

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab 10.1v (P7100)