Jump to content

[Επίσημο] LG Optimus 3D (P920)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειμαι απο εχθες και εγω κατοχος αυτου του υπεροχου κινητου και με την βοηθεια του πρωτου post πως κανουμε root και περναμε custom rom περασα την επισημη v28 ics. εαν περασω την v30 θα εχω ελληνικα παιδια? Εγκατάσταση ROM s με το LG Flash Tool με αυτον τον τροπο παλι θα την ξαναπερασω παλι και ολα τα βηματα απο το 1-7 ετσι????????????

Ναι θα έχεις κανονικά ελληνικά. Την περνάς κι αυτή όπως πέρασες και την v28b.

Καταρχην sorry για τους τονους αλλα γραφω απο το κινητο.

Φιλε nikosr78 δεν μου εβγαλε οτι υπαρχει η επισημη αναβαθμιση, αλλα οτι εγω εχω την V30Α στο κινητο μου και για αυτο απορουσα αν θα μπορουσα να περασω την επισημη απο τη στιγμη που εχουν την ιδια ονομασια. Mηπως δηλαδη μπερδευτει το lg mobile support tool

Αν ήδη έχεις εγκαταστήσει την v30a δε χρειάζεται να ξαναπεράσεις την επίσημη επειδή η v30a που πέρασες είναι η επίσημη. Απλά το αρχείο διέρρευσε πριν η LG το βγάλει επίσημα στις προηγούμενες 7 χώρες αλλά είναι το ίδιο ακριβώς αρχείο κι έχει το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Μόνο ο kernel έχει διαφορετική ημερομηνία αλλά δεν πιστεύω να έχει κάνει η LG σημαντικές αλλαγές -αν έχει κάνει καμία.

Με την μεθοδο kdz.ROM εχω κανει το ICS αλλα το root δεν το κατανοω. Αν γινεται σε κανενα πμ να δωσεις οδηγιες? Ευχαριστω.
Για custom recovery και root τα γράφω στο τελευταίο τμήμα του οδηγού μαζί με τα link των οδηγών που ακολούθησα. Δεν μετάφρασα τις διαδικασίες και επειδή δεν έχω χρόνο και περισσότερο επειδή όπως γράφω στον οδηγό, οι διαδικασίες και εφαρμογές που αναφέρονται είναι πολύ νέες και ίσως ασταθείς.

Αν δεν κατανοείς απόλυτα τα βήματα που αναφέρονται στους παραπάνω αγγλικούς οδηγούς, θα σου συνιστούσα να περιμένεις λίγο μέχρι να βγει πιο εύκολη διαδικασία για root.

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ειναι ευκολο τα βηματα για να περασω το recovery για το ics? Edited by GIANNAKIS75
[sIGPIC][/sIGPIC]

Άκυρο το βρήκα :)

Επειδή κόλλησα... πως κάνουμε uninstall τον usb driver ρε παιδιά; :wacko:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει... Προσπαθώ μέρες τώρα να συνδέσω το τηλέφωνο με το LG Mobile Support Tool και είναι αδύνατον...

Απεγκατέστησα πλήρως και το πρόγραμμα και τον Driver της LG, τα ξαναπέρασα, κι ενώ το τηλέφωνο συνδέεται κανονικά:

[ATTACH]31743[/ATTACH]

το πρόγραμμα παραμένει απαθές...

[ATTACH]31744[/ATTACH]

Καμιά ιδέα κανείς; :blink:

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

το εχεις νομίζω σε mass storage βαλτο στο lg pc suite οταν το βαζεις στο usb πρεπει να σε ρωταει αλλιως στης ρυθμίσεις

Όταν συνδέεται το τηλέφωνο ρωτάει αν θέλω να το βάλω σε mass storage, και φυσικά του λέω να μην το κάνει... το δοκίμασα και με τους δύο τρόπους πάντως! :blink:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει... Προσπαθώ μέρες τώρα να συνδέσω το τηλέφωνο με το LG Mobile Support Tool και είναι αδύνατον...

Δοκίμασε και από διαφορετική USB port του υπολογιστή σου ή/και με διαφορετικό καλώδιο. Αν πάλι δε δουλεύει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις από έναν διαφορετικό υπολογιστή με WinXP ή Win7.

στην καινουργια v30a το root γινετε με τον ιδιο τροπο οπως και στην v28b?επισης ο bootloader εχει τα ιδια bugs?για recovery βαζουμε παλι αυτο που γραφει για GB?επισης μηπως μπορει να μπει καποιος στον κοπο να γραψει εναν αναλυτικο οδηγο για το πως βαζουμε το radio;γιατι στην δουλεια μου το χρησιμοποιω πολυ και τωρα που δεν το εχω μου φαινετε καπως,απο την στιγμη που υπαρχει και το hardware δεν μπορω να καταλαβω γιατι η lg επιμενει να μην το ενεργοποιει μεσω μιας εφαρμογης.τοσο δυσκολο της ειναι πια;αν περασω την ιταλικη v30a θα εχω προβλημα;ελληνικα δεν υποστηριζει;αν υποστηριζει τοτε ποιος ο λογος να περιμενω την ελληνικη;να αναφερω απλως οτι το δικο μου κινητο γραφει πισω στην ετικετα στο κουτι που το αγορασα NDL αρα απο οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι ολλανδικο;;;;;

Μόλις βγήκε και για τα γερμανικά κινητά η ICS.

Από Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύονται οι υπογραφές εκτός των κανονισμών. Παρακαλώ προς συμμόρφωση σύμφωνα με τα ανωτέρω.

στην καινουργια v30a το root γινετε με τον ιδιο τροπο οπως και στην v28b?επισης ο bootloader εχει τα ιδια bugs?για recovery βαζουμε παλι αυτο που γραφει για GB?επισης μηπως μπορει να μπει καποιος στον κοπο να γραψει εναν αναλυτικο οδηγο για το πως βαζουμε το radio;γιατι στην δουλεια μου το χρησιμοποιω πολυ και τωρα που δεν το εχω μου φαινετε καπως,απο την στιγμη που υπαρχει και το hardware δεν μπορω να καταλαβω γιατι η lg επιμενει να μην το ενεργοποιει μεσω μιας εφαρμογης.τοσο δυσκολο της ειναι πια;αν περασω την ιταλικη v30a θα εχω προβλημα;ελληνικα δεν υποστηριζει;αν υποστηριζει τοτε ποιος ο λογος να περιμενω την ελληνικη;να αναφερω απλως οτι το δικο μου κινητο γραφει πισω στην ετικετα στο κουτι που το αγορασα NDL αρα απο οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι ολλανδικο;;;;;
Ναι. Ναι. Ναι. Για το ράδιο δεν έχω ιδέα γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Όχι. Υποστηρίζει. Κανένας λόγος. Αν είναι ολλανδικό δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις την ελληνική αφού δε θα σε αναβαθμίσει στην v30a. Πρέπει να περιμένεις την ολλανδική v30a. Για να δεις τι έκδοση και χώρα είναι το κινητό σου και ποιά είναι η τελευταία διαθέσιμη ROM γι' αυτό, κάνε ό,τι γράφει σε αυτό το μήνυμα.

Παιδια ξερει καποιος ή έχει καταλάβει γιατι μου βγαζει αυτο?Δες εικονα ενω λεει οτι δεν υπαρχει νεοτερη αναβαθμιση και

οτι το κινητο μου εχει την V21e δειχνει στο ιστορικο αναβαθμισης το v30a.

Καταλαβε κανεις τι παιζει?το ιιδο ειναι και σε εσας?το κινητο μου ειναι greece open

Μάλλον bug του LG update tool ή απλά ετοιμάζονται να τη βγάλουν σύντομα και για τα ελληνικά κινητά. Για ελληνικά κινητά δεν έχει βγει ακόμα η v30a νομίζω. Για να δεις ποιά ποιά είναι η τελευταία διαθέσιμη ROM για το κινητό σου, κάνε ό,τι γράφει σε αυτό το μήνυμα. Edited by nikosr78

Τελικά αν έχεις εγκαταστήσει τη V30a με το LG FLASH TOOL και βγει μετά η επίσημη V30a (όπως έγινε με εμένα-έχω γερμανικό κινητό), το LG MOBILE SUPPORT TOOL δε σε αφήνει να κάνεις ξανά εγκατάσταση, καθώς θεωρεί ότι έχεις την τελευταία έκδοση.

Είναι όμως ακριβώς ίδιες οι δυο εκδόσεις και αν όχι ή αν δεν είμαστε σίγουροι, με ποιο τρόπο μπορούμε να περάσουμε την επίσημη V30a μετά?

Πρέπει να περάσω μέσω του LG FLASH TOOL καμιά παλαιότερη έκδοση και μετά να πάω μέσω του LG MOBILE SUPPORT TOOL να βάλω την επίσημη V30a ή υπάρχει κανένας πιο γρήγορος τρόπος?

το κινητο σημερα (ωρα 11 το πρωι) μου εβγαλε οτι εχουμε 1 ιανουαριου του 2000 και ωρα 23:05... :confused:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικά αν έχεις εγκαταστήσει τη V30a με το LG FLASH TOOL και βγει μετά η επίσημη V30a (όπως έγινε με εμένα-έχω γερμανικό κινητό), το LG MOBILE SUPPORT TOOL δε σε αφήνει να κάνεις ξανά εγκατάσταση, καθώς θεωρεί ότι έχεις την τελευταία έκδοση.

Είναι όμως ακριβώς ίδιες οι δυο εκδόσεις και αν όχι ή αν δεν είμαστε σίγουροι, με ποιο τρόπο μπορούμε να περάσουμε την επίσημη V30a μετά?

Πρέπει να περάσω μέσω του LG FLASH TOOL καμιά παλαιότερη έκδοση και μετά να πάω μέσω του LG MOBILE SUPPORT TOOL να βάλω την επίσημη V30a ή υπάρχει κανένας πιο γρήγορος τρόπος?

Και βέβαια υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος, είναι ο τρόπος που γράφει ο οδηγός. ;)

Ο οδηγός χρησιμοποιεί το ίδιο LG Mobile Support Tool, αλλά με μια ρύθμιση, λέει στο Support Tool να εγκαταστήσει τη ROM τοπικά από τον σκληρό σου δίσκο και να μην ψάξει online και την κατεβάσει από τους servers της LG.

Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις πρώτα το v30a .kdz αρχείο της ROM από τον γερμανικό server και μετά να το εγκαταστήσεις με το LG Mobile Support Tool. Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

Ωστόσο, όπως είπα, η v30a που ήδη έχεις εγκαταστήσει είναι κατά 99.9% η ίδια με την v30a που μόλις κυκλοφόρησε, οπότε δεν έχεις λόγο να την ξαναεγκαταστήσεις, εκτός αν θες οπωσδήποτε να έχεις τη γερμανική v30a (που είναι ίδια με την ισπανική, πορτογαλική, ουγγρική, ευρωπαική κλπ κλπ).

Το Σάββατο αναβάθμισα και εγώ το 3D μου σε v30a με το LG Flash Tool επίσημα. Νομίζω ότι η συσκευή μου είναι γερμανική αλλά δεν είμαι και σίγουρος, αφού δουλεύει και έχει και ελληνικά δε με απασχολεί και ιδιαίτερα.

Αρχικά θέλω να αναφέρω πως σε κάποια θέματα το θεωρώ αργό. Όταν ξεκλειδώνω την οθόνη προς τηλ, sms, mail (outlook) υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση. Το έχει παρατηρήσει κανένας;

Επίσης δεν κατάλαβα διαφορά στη μπαταρία, μου φάνηκε μία από τα ίδια. Κατά τα άλλα είναι άλλο τηλέφωνο.

Τέλος θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Στη GB την είχα root και είχα βάλει την εφαρμογή ραδιοφώνου από τους xda. Σε ICS δουλεύει?

Όταν γράφω sms δεν μου προτείνει λέξεις. Είναι ρύθμιση; Θέλει κάποιο λεξικό;

και εγώ έκανα σήμερα την αναβάθμιση σε ics μέσω lg support tool. Πραγματικά άλλο κινητό. Αν καταφέρω να κάνω και root θα είναι κοπλέ. Αν ξέρει κανείς πως γίνεται ας βοηθήσει.

Αρχικά θέλω να αναφέρω πως σε κάποια θέματα το θεωρώ αργό. Όταν ξεκλειδώνω την οθόνη προς τηλ, sms, mail (outlook) υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση. Το έχει παρατηρήσει κανένας;

Επίσης δεν κατάλαβα διαφορά στη μπαταρία, μου φάνηκε μία από τα ίδια. Κατά τα άλλα είναι άλλο τηλέφωνο.

Τέλος θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Στη GB την είχα root και είχα βάλει την εφαρμογή ραδιοφώνου από τους xda. Σε ICS δουλεύει?

Όταν γράφω sms δεν μου προτείνει λέξεις. Είναι ρύθμιση; Θέλει κάποιο λεξικό;

Ναι είναι σχετικά πιο αργό στο άνοιγμα εφαρμογών που δεν είναι στη μνήμη. Αυτό επειδή η ICS έχει πιο aggressive διαχείριση μνήμης.

Το ραδιόφωνο της GB δε δουλεύει σε ICS. Υπάρχει άλλη εφαρμογή ράδιο για ICS στο xda.

Για να σου προτείνει λέξεις ενεργοποίησέ το στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου.

Ρε παιδια σημερα το lg mobile support tool αναβαθμιστηκε απο 1.6.4 σε 1.6.5 αλλα ics νεμα.Πολυ αργουν πλεον ταχω παρει εντελως:mad::mad::mad:
Έχεις ελληνική έκδοση του κινητού; Open ή της Cosmote/Vodafone; Αν είναι το δεύτερο μάλλον θα περιμένεις πάρα πολύ αφού αν/πότε βγει η ICS είναι απόφαση της Cosmote/Vodafone, όχι της LG. Edited by nikosr78

μολις περασα την v30a μεσω kdz κατι με τον οδηγο απο εδω μεσα.το εκανα σε 2 συσκευες και στις 2 επιτυχια με την πρωτη.θελω να ρωτησω.απο την επιφανεια εργασιας πως απενεργοποιουμε την search bar?εννοω την γραμμη πανω πανω που εχει ενα μικροφωνο ψαχνεις απο εκει μεσα κτλ

[sIGPIC][/sIGPIC]

·۰•●_N1k0s_●•۰·

Εχω greece open version.σημερα δοκιμασα το εξης.εκανα δυο φορες μεσα απο το lg tool επαναφορα στο τελος γραφει οτι εαν θελω να συνεχισω την αναβαθμιση σε ics αλλα σταματουσε γιατι ελεγε οτι γινοταν διακοπη της συνδεσης του τηλ με τον υπολογιστη.Νωροτερα εβλεπε ακριβως το μοντελο ,την 21e και ελεγε οτι δεν υπαρχει νεοτερη εκδοση firmwrea.αλλα ειπα μηπως το κοροιδεψω.

Φιλε αυτο ειναι το κλασσικο προβλημα του lg support tool. Και εγω με την τριτη καταφερα να κανω την αναβαθμιση.

Τι κινητο εχεις ελληνικο?και πως το εκανες σου εδινε απο την αρχη οτι υπαρχει διαθεσιμη νεοτερη εκδοση απο την 21e?
Όχι έχει τη γερμανική έκδοση του κινητού. Περισσότερα εδώ.

Εχω greece open version.σημερα δοκιμασα το εξης.εκανα δυο φορες μεσα απο το lg tool επαναφορα στο τελος γραφει οτι εαν θελω να συνεχισω την αναβαθμιση σε ics αλλα σταματουσε γιατι ελεγε οτι γινοταν διακοπη της συνδεσης του τηλ με τον υπολογιστη.Νωροτερα εβλεπε ακριβως το μοντελο ,την 21e και ελεγε οτι δεν υπαρχει νεοτερη εκδοση firmwrea.αλλα ειπα μηπως το κοροιδεψω.
Δεν υπάρχει περίπτωση να το "κοροϊδέψεις" γιατί το LG Mobile Support Tool το μόνο που κοιτάει για να δει αν είναι διαθέσιμη νέα rom για την έκδοση/χώρα του κινητού σου, είναι οι αντίστοιχοι LG servers για αυτή την χώρα/εταιρία με βάση το ΙΜΕΙ του κινητού. Αν δεν είναι διαθέσιμη νέα rom στους servers, δεν μπορεί να κάνει αναβάθμιση.

Γι' αυτό όπως είπαμε, δε χρειάζεται να κάνεις όλη τη διαδικασία (σύνδεση κινητού με υπολογιστή, εκκίνηση του Support Tool, έλεγχος νέας rom κλπ), για να δεις αν έχει βγει αναβάθμιση για τη συγκεκριμένη έκδοση/χώρα του κινητού σου.

Όλα τα παραπάνω, μπορείς να τα κάνεις σε ένα απλό βήμα πηγαίνοντας στη διεύθυνση csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=XXXX (όπου ΧΧΧΧ το ΙΜΕΙ σου). Περισσότερα στη δεύτερη παράγραφο εδώ.

Αν σου δείξει ότι είναι διαθέσιμη η V30A, τότε μπορείς να αναβαθμίσεις με το Support Tool. Αν σου δείχνει ακόμα την V21E, το support tool δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο.

Ακριβώς όπως στα λέει ο Νikosr78 είναι. Απλά εγώ λέω ότι παρότι στο λινκ μου έβγαλε ότι έχει βγεί η V30A μόλις έψαχνε το LG SUPPORT TOOL να την βρεί έλεγε πως δεν υπάρχει για το κινητό μου. Αφού το έκανα κανα δυο φορές, την βρήκε, και αφού προσπάθησα κανα δυό ακόμα, κατάφερε να την περάσει κ όλας.

BTW έχει μεγάλη διαφορά από πριν. Έχω περασμένες 278 εφαρμογές, και δεν κολλάει παρά ελάχιστα μολις μπαίνω στις εφαρμογές, και μόλις το ξεκλειδώνω. Βέβαια θα κάνω επαναφορά στις εργοστασιακές έτσι και αλλιώς, αλλά είπα να το δοκιμάσω και στα όρια του. Είναι εμφανώς καλύτερο σχεδόν σε όλα πλέον. Έστω και αργά, thanx LG

Υπάρχει κανένας οδηγός για root σε ics? Προσπαθώ να ρουτάρω σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ http://www.icsforums.com/comment/1916809#comment-1916809 αλλά δεν μπορώ να μπω στο recovery!

λοιπον! Μετά από μια εβδομάδα χρήσης με το ICS, μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ καλύτερο το κινητό μου. Πραγματικά δεν κολλάει σχεδον καθολου. Είναι σαν να πήρα καινούργιο κινητό. Μάλιστα σκέφτομαι να πάρω ένα ίδιο στην κοπέλα μου που το βρήκα 200 ευρώ. Πραγματικά μπορεί να αργήσαν στην lg, αλλά τουλάχιστον δεν βγάλαν την αναβάθμιση απλά για να την βγάλουν

εγω παντως σιγα μην τους πω μπραβο που δυο χρονια μετα θααααααα αναβαθμισουν το κινητο που αγορασα 550 ολοκληρα ευραααα!για να δωσουν σε εξι χωρες και οχι ακομη σε Ελλααααααδα το παγωτο οταν ειναι ηδη πλεον δυο εκδοσεις παλιο και σε λιγο θα εχουμε και το 5 την limepie.

Αρα σιγα μην τους πω και μπραβο.

Και να πανε να.......κιολας που δεν μας δωσαν ακομη την επισημη Ελληνικη.ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να βαζω καστομ για κατι που ειχαν υποσχεθει οτι θα ειναι upgreadble σε παγωτο:mad::mad:

Πρώτον, δεν με νοιάζει ποτέ να έχω τελευταία έκδοση. Με νοιάζει να είναι αξιόπιστη. Πχ, στο pc μου έχω φυσικά μόνο windows xp. Δεύτερον, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να πάρει ελληνικό κινητό αφού πάντα είναι πιό ακριβό. Τρίτον, δεν είπα μπράβο

Βρε παιδια γιατι παιρνετε ολα τα σχολια προσωπικα.Φιλε μου δεν ηταν σχολιο σε εσενα απλα ειπα κατι για την Lg.Οσον αφορα το Ελληνικο.....

Λοιπον το αγορασα απο handtech οποτε ηταν ευρωπαικο open.Ομως κατα την αναβαθμιση σε ginger κολλησε και δεν μπουταρε καν.Εφυγε αντιπροσωπεια και εγινε αλλαγη πλακετας οποτε αλλαξε serial και Imei και πλεον ειναι Greece open γμωτη τρελλα μου.

Οσον αφορα την τελευταια εκδοση,λοιπον οταν το αγορασα και εδωσα τοοοοσααα ευρουλακια που δεν με περισσευουν ,ολα τα αλλα επαιρναν ή ειχαν ηδη την 4.0.3 αντιθετως εγω επαιρνα μια αναβαθμιση με πολλα ghostcalls.και εδωσα βαση στα λεγομενα της lg οτι σε τεσσερις πεντε μηνες θα παρει παγωτο που ειναι πολυ καλυτερο απο ginger στην διαχειριση μνημης .και δεν μου ειπαν οτι θα κανουν δυο χρονια και ακομη δεν θα αναβαθμισουν :mad: και ενταξει δεν τους ειπες μπραβο αλλα τους ευχαριστησες ,σαν να τους ελεγες δηλ μπραβο:lol:!αυτο εννοουσα.

Αυτα με τους ψευτες της lg.

Οσον αφορα τα μηνυματα να ξερεις εμεις εδω μεταξυ μας δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα μια παρεα ειμαστε αλλωστε με την ιδια ψωρα και ας μην μας ξερουν και οι πετρες!!

Καλη ανασταση καλο Πασχα με υγεια!:)

Καλά μην νομίζεις και εγώ δεν ενοχλήθηκα. Απλά απάντησα λίγο τηλεγραφικά λόγω κούρασης. Όσο για τα ψέματα συμφωνω. Κάλιο αργά όμως παρα ποτέ. Χριστος Ανέστη χρόνια πολλά.

Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά.

Έχω περάσει εδώ και καιρό την ics v28b και όλα καλά. Χτες προσπάθησα να συνδέσω ένα OBD ΙΙ ανταπτορα που έχω μέσω Bluetooth ( Αυτόν http://www.ebay.co.uk/itm/Bluetooth-Torque-OBD2-OBDII-Diagnostic-Scanner-CAR-CODE-READER-for-ELM327-V1-5-/130884616668?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item1e7954c1dc ) και δεν συνδεόταν με τίποτα. Δοκίμασα και με το παλιό μου κινητό που έχει android 2.3 και συνδέθηκε κανονικά. Από το λίγο που έψαξα στο νετ είδα και άλλοι έχουν θέμα με συσκευές Bluetooth με την ics. Έχει παρουσιαστεί σε κάποιον άλλο πρόβλημα συνδεσιμότητας με κάποια συσκευή; Βρήκε κάποια λύση;