Jump to content

[Επίσημο] LG Optimus Black / White (P970)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειναι καλυτερα να βρισκονται οι εφαρμογες στο τηλεφωνο εγκατεστημενες η στην καρτα sd?εχει σχεση και στην αυτονομια της μπαταριας αυτο?

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απιστευτό!!! απο χθές τρεχω 4.0.4!!!! χαχαχαχαχα ουτε στα τρελά ονειρα μου για αυτο το κινητο!!! Κάμια σχέση με πριν πρωτες έντυπωσεις πολυ καλες!
Samsung Galaxy S10e

Απιστευτό!!! απο χθές τρεχω 4.0.4!!!! χαχαχαχαχα ουτε στα τρελά ονειρα μου για αυτο το κινητο!!! Κάμια σχέση με πριν πρωτες έντυπωσεις πολυ καλες!
OTA η αναβάθμιση ή μέσω PC; Το κινητό σου είναι αγορασμένο από Ελλάδα;

Αναβάθμιση μέσω PC φίλε μου. Το κινητό αγορασμένο απο Ελλάδα αλλα εισαγωγής απο Γερμανία.Δές και μερικά screeshot.
Samsung Galaxy S10e

απο τοτε που εγκατεστησα εγω την 4.0.4. εχει πεσει η διαρκεια της μπαταριας μηπως εχει σχεση που εχω μεταφερει τις εφαρμογες στην καρτα sd;

Εδω και αρκετες μερες, λιγες ωρες μετα την κυκλοφορια της επισημης ευρωπαικης stable ICS μπορω να πω τα εξης:

ΘΕΤΙΚΑ:

1) Καλη αποκριση και γρηγορο φορτωμα εφαρμογων (εχω τις ιδιες ακριβως, οπως και στην Gingerbread που φορουσε πριν)

2) Καπως βελτιωμενη καμερα, σιγουρα στις φωτογραφιες αποθηκευει πιο γρηγορα, χωρις χαζα κολληματα και στα βιντεο ειδικα στο 720p εστιαζει σωστα, λιγο πιο γρηγορα και με σταθεροτατο framerate χωρις "σπασιματα" η παγωμα μερικων δευτερολεπτων.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, οταν τραβας βιντεο αντιλαμβανεται αν ειναι σε portrait η landscape και κανει το "resize" αναλογως. OH YES!

3) Ο dialer που πλεον δειχνει την εικονα επαφης σε μεγαλο μεγεθος καλυπτοντας μεγαλο μερος της οθονης (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατι σωστο)

4) Η οθονη κλειδωματος που ειναι αρκετα ομορφη και εχεις επιλογες ως προς το τι θα εμφανιζει (Ρολοι αναλογικο, ψηφιακο, ημερολογιο, εξτρα μηνυμα)

5) Notepad (Volume up + down) το οποιο παιρνει και screenshot, το οποιο βεβαιως, μπορεις να κανεις edit ζωγραφιζοντας το ή crop το σημειο ενδιαφεροντος.

6) "Task manager" κρατωντας πατημενο το home, εμφανιζει τις τελευταιες εφαρμογες, αλλα μπορεις να τις κανεις (?) απ'οτι καταλαβα και force close, γλιστρωντας το δακτυλο προς τα δεξια. Αρκετα χρησιμο.

7) Ολα τα θετικα της ICS, που επιτελους, συμπληρωνει αρκετα νεα features (ωρα ησυχιας, απορριψη αριθμων κλπ, εξοικονομηση μπαταριας)

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

1) Εαν αφαιρεσεις την stock γκαλερι, δε μπορεις απο την καμερα να πας σε οποιαδηποτε "custom" εχεις εγκαταστησει (QuicPic για παραδειγμα)

2) Weather widget / weather application .... της Gingerbread / Froyo ηταν ΜΑΚΡΑΝ η καλυτερη ever. Η τωρινη, ειναι επιεικως αθλια, απλα τραγικη!

3) Video player, ενω κατι πηγαν να κανουν με το video rotation, προσθεσαν διαφορετικη φωτεινοτητα οθονης που αναιρει οποια ρυθμιση συστηματος οσο παιζει ... τα σκατωσαν με τους υποτιτλους, δε βρηκα καποια επιλογη... σε αντιθεση με τον εργοστασιακο της 2.3 / 2.2 που επαιζε οποιοδηποτε ελληνικο .srt αρχειακι. Αν ειναι δυνατον δηλαδη

4) Music player. Λιγοτερα equalizer settings, το θετικο ειναι οτι εχει custom, αλλα δε σωζει την κατασταση. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, προσθεσαν το "add to now playing list" και για καποιο μυστηριο λογο, δεν υπηρχε στις 2.2 / 2.3 εκδοσεις (Ποσο χαζοι θεε μου!!)...

ΩΣΤΟΣΟ, τα σκατωσαν και στο music player, αφου το ασημι skin του δεν ταιριαζει ΚΑΝ με το υπολοιπο UI της συσκευης.

Το epic fail της υποθεσης ειναι οτι ενω ο οποιοσδηποτε Player, οταν ανοιγει mp3 απο καποιον file manager, παιζει ακομα και με σβηστη την οθονη (οπως και στις εκδοσεις 2.2 / 2.3 του στοκ) ... στην ICS ... σταματαγε. Πηρε ποδι.... τον αντικατεστησα με τον Player Pro....

5) Status bar / notification bar. Τραγικο, δεν ταιριαζει με το υπολοιπο UI. Οταν τραβας τη μπαρα προς τα κατω, τα κουμπια ειναι ασχημα, το φοντο ειναι ημιδιαφανο και οχι λευκο - γκρι οπως στις προηγουμενες εκδοσεις, δεν ταιριαζει οπτικα με τιποτα.

Διατηρω επιφυλαξεις και για τα εικονιδια μπαταριας, σηματος κλπ ... τα βρισκω λιγο ασχημα, το LG UI πριν την ICS ως προς τα εικονιδια ηταν πολυ ωραιο.

6) Force close -> Ρολοι -> επιλεγοντας "Παγκοσμιο ρολοι".

7) Για καποιο λογο η μπαταρια ειναι λιγο χειροτερη απο την Marvel v9 (2.3) που ειχα πριν και για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα.

8) ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠ'ΟΛΑ.

Ο kernel, δεν ανεβαζει συχνοτητα και δε την κραταει στα μεγιστα οσο πρεπει ή οταν πρεπει.

Σε αρκετες βαριες εφαρμογες, νοιωθεις οτι τη μια ολα "ρεουν" γρηγορα και ομορφα και την αλλη κολλαει η αργει να αντιδρασει.

Σε παιχνιδια με πολυ ρευστη κινηση ξαφνικα χανει framerate και ξανα επανερχεται, κανοντας την κινηση να φαινεται σπαστη η με αυξομειωσεις στην ταχυτητα. Το προβλημα λυθηκε βαζοντας το setcpu να λειτουργει σε "ondemand" governor ξεκινωντας απο τα 600mhz παρακαμπτοντας τα 300. Η μπαταρια μεχρι στιγμης, δεν φανηκε να καταναλωνεται πιο γρηγορα... αλλωστε απ'οτι παρατηρησα, οσο το χρησιμοποιεις ειναι σπανια στα 300 ή οταν ξυπναει για καποιο λογο. Deep sleep κανει κανονικα επομενως, δεν υπηρξε θεμα για τα 300mhz που παρεκαμψα. Ωστοσο το προβλημα με τις επιδοσεις λυθηκε.

9) Τα Ringtones, που ρυθμιζεις για την κληση χανονται μετα το reboot (καλα χανοταν και οποια playlist εφτιαχνα στον εργοστασιακο music player... αλλα ειπαμε εκεινος πηρε ποδι!! :lol: ) ... σε τυχαιες περιπτωσεις βεβαια, δεν εβγαλα ακρη ομως γιατι, τι και πως..

Καποιες φορες χανοταν και με γυρναγε στο LG Song η κατι τετοιο, καποιες οχι, το ιδιο και για τις playlist.

Το θεμα με τα ringtones λυθηκε διαγραφοντας τις 2 σχετικες εγγραφες στο build.prop (ringtone & notification .ogg)

Εν τελει, σκεφτηκα αρκετες φορες να γυρισω πισω στην Marvel v9 που φορουσε η οποια στα παιχνιδια τα πηγαινε πολυ καλα, στις εφαρμογες επισης, στο GPS επισης οπως και σε θεμα μπαταριας (100% αντιστοιχουσε σε 2 μερες νορμαλ χρησης) ωστοσο το μονο που με ωθησε για ICS αμεσα, ηταν πως στην 2.3 αρκετες εφαρμογες και γενικα πολλες φορες, εκανε μεχρι και 7 - 8 δευτερολεπτα να ανοιξει και την πιο απλη εφαρμογη, οπως ας πουμε το Dialer για να καλεσω καποιον. Εκεινο με τρελαινε στην κυριολεξια !!

Καμιά γνώμη για το gps με ICS ????

Για 600χλμ περιπου, που εκανα πριν 3 μερες, το ειχα στο φορτιστη αυτοκινητου και στερεωμενο στη βαση με ανοιχτο το Speedview Pro. (για να μετραω κυριως μεση ωριαια μιας και βιαζομουν και πηγαινα για ρεκορ :lol: )

Δεν τα πηγε καθολου ασχημα, αργησε να κλειδωσει οπως κανει αρκετες φορες, αλλα πηγαινα με 6 δορυφορους το λιγοτερο.

Dekoz ευχαριστώ για την απάντηση!!

Έκανα κι εγώ την αναβάθμιση!!!

Από floyo σε ICS σε ένα απόγευμα :PPP

Έχω πάθει πλάκα :))

Φοβερές αλλαγές... καμιά σχέση το κινητό!!

Προς το παρών φενονται όλα τέλεια!!

Τελικά flash player τέλος ??? Ξέρει κανείς ????

Dekoz ευχαριστώ για την απάντηση!!

Έκανα κι εγώ την αναβάθμιση!!!

Από floyo σε ICS σε ένα απόγευμα :PPP

Έχω πάθει πλάκα :))

Φοβερές αλλαγές... καμιά σχέση το κινητό!!

Προς το παρών φενονται όλα τέλεια!!

Τελικά flash player τέλος ??? Ξέρει κανείς ????

Επισημα, σταματησε ο flash player για Android...

Μπορεις ακομα να τον εγκαταστησεις, ωστοσο ο Google chrome mobile, δεν υποστηριζει flash, επομενως θα λειτουργησει με αλλο browser. :)

Κατεβασε τον και κανε εγκατασταση.

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1598703&d=1356723324

Με τον stock browser της ICS παντως, ολα ειναι μια χαρα.

Καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΑΙΔΙΑ Εσεις που ξέρετε που πάμε για να γινει αναβαθμιση Από floyo σε ICS.Το κινητο μου εχει την version V20T.Ειναι το ιδιο με αυτό που περιγράφετε;Βοηθείστε με είμαι νέο μέλος.Περιμένω νέα σας.Ευχαριστώ πολύ.

Μπένεις από το pc στο site της lg..

Πας κινητά τηλέφωνα..

Μετά υποστήριξη Προϊόντων..

Βάζεις τον κωδικό του μοντέλου...(p970)

Κάνεις κλικ στην αναβάθμιση λογισμικού...

Ακολουθείς τα βήματα που σου λέει :)

Νομίζω επίσης ότι πρέπει να έχεις ήδη εγκατεστημένο το lg pc suite γιατί το ανοίγει αυτόματα και προχωράει την αναβάθμιση με αυτό

Θα σου κάνει πρώτα από froyo σε gingerbread και μετά ξανά από την αρχή για ICS

Εμένα δεν μου δουλεύει ούτε με τον stock brouser..:(

Έχω ενεργοποιήσει όλα τα πρόσθετα και δεν το βλέπω να δουλεύει..

μήπως κάνω κάτι λάθος; :p

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε την Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή την Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Μπένεις από το pc στο site της lg..

Πας κινητά τηλέφωνα..

Μετά υποστήριξη Προϊόντων..

Βάζεις τον κωδικό του μοντέλου...(p970)

Κάνεις κλικ στην αναβάθμιση λογισμικού...

Ακολουθείς τα βήματα που σου λέει :)

Νομίζω επίσης ότι πρέπει να έχεις ήδη εγκατεστημένο το lg pc suite γιατί το ανοίγει αυτόματα και προχωράει την αναβάθμιση με αυτό

Θα σου κάνει πρώτα από froyo σε gingerbread και μετά ξανά από την αρχή για ICS

εχω την V20t με το lg mobile support tool μου βγαζει οτι ειναι ενημερωμενο το τηλ.

πατωντας ιστορικο αναβαθμισης μου βγαζει S/W Version V30b

εχει κανει κανεις αναβαθμιση σε ice και να ειχε πριν την v20t ??

Edited by thmls

Εμένα δεν μου δουλεύει ούτε με τον stock brouser..:(

Έχω ενεργοποιήσει όλα τα πρόσθετα και δεν το βλέπω να δουλεύει..

μήπως κάνω κάτι λάθος; :p

Καταβασες το .apk που σου εδωσα απο το λινκ ;;

Το εγκατεστησες κανονικα οπως οποιαδηποτε εφαρμογη;;

Εαν ναι, τοτε θα πρεπει να λειτουργει αψογα (ισως και καλυτερα απο τη Gingerbread, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον stock browser - ΟΧΙ στον Chrome)

Σε εμενα λειτουργει τελεια, οπως επισης και σε φιλης μου το Optimus black με την Marvel ICS εγκατεστημενη.

Εαν οχι, τοτε πες μου ποια εκδοση ICS εχεις, την αυτοματης αναβαθμισης απο το PC Suite ή καποια "CMW installed" απο το XDA ?

Για να μη μπερδευομαστε, εγω δεν αναβαθμισα απο το PC Suite (Τουλαχιστον το Optimus black) ποτε. Οποια Rom εγκαθιστω, ειναι σε μορφη nandroid backup (επαναφορα .zip απο custom recovery)

Edited by Dekoz

Έχω την έκδοση που πέρασε μέσω pc suite..

αλλά έτσι κι αλλιώς sorry νόμιζα ότι εννοούσες ότι ο stock browser παίζει flash όπως και πριν την αναβάθμιση και δεν έχω περάσει ακόμα το apk :P

thmls νομίζω είχα την έκδοση v20N ?

ίσως αν επικοινωνήσεις με την lg λυθεί το θέμα...

Edited by giwsil
Απάντηση στον thmls

αλλά έτσι κι αλλιώς sorry νόμιζα ότι εννοούσες ότι ο stock browser παίζει flash όπως και πριν την αναβάθμιση και δεν έχω περάσει ακόμα το apk :P

Nα εγκαταστησεις τοτε το .apk

http://www.mediafire.com/?v0fhyyuagcp5yyo

και να θα λειτουργησει στον εργοστασιακο browser, απροβληματιστα :)

Καλες γιορτες καλη χρονια να 'χουμε!!

(με μια stable καινουρια ICS απο την LG που μας πληγωνει και μας πορωνει ωσαν τον Παοκ !!...:lol:)

thmls νομίζω είχα την έκδοση v20N ?

ίσως αν επικοινωνήσεις με την lg λυθεί το θέμα...

πηρα την lg και μου ειπαν οτι δεν υπαρχη αναβάθμιση για αυτο το μοντελο

δεν εχει ανακοινωθεί καν, υπαρχή μονο για το διπύρηνο

μα του λεω σε forum γραφουν οτι εχουν κανει την αναβθμιση μεσω του

lg mobile support tool. μου λεει δεν το ξερω εμείς δεν έχουμε αναβαθμιση.

απο οτι ειδα στο lg mobile support tool στο μενου υποστήριξη πελατών->υποστηριζόμενα μοντελα

στο p970 εχει EUROPE OPEN V30b και GREECE V20t

υπαρχη καποιο προγραμμα να κανω αναβαθμιση μεσω europe??

Καλή χρονιά!!!! και ανανεομένοι!!! :P

Εμένα μου αρέσει το τηλεφωνάκι αυτό!! πέρα τα όσα λένε...

και με quickmemo φέτος ε;;;;;

Καλοοο!!!!

Περίεργα πράγματα... μήπως να τους δείξω το δικό μου για να πιστέψουν;; :P

Εγώ πάντως το έχω αγορασμένο από site ελληνικό και όχι από αλυσίδα των γνωστών καταστημάτων..

δεν ξέρω αν αυτό παίζει κανένα ρόλο ως προς την έκδοση λογισμικού ή οτιδήποτε άλλο..

Πήρα την lg τηλέφωνο!!!

Μάλλον μετράει το ότι δεν είναι ελληνικής αντιπροσωπείας το δικό μου

Οπότε λογικά πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η αναβάθμιση για τα ελληνικά μοντέλα...

Edited by giwsil

Εαν το GPS δε λειτουργησε ποτε, τοτε δοκιμασε factory reset για αρχη.

Γενικα σαν GPS, απασχολησε πολυ και αρκετους ενω ταυτοχρονα αλλους τοσους καθολου.... προσωπικα και απο ενα τοπικ που διαβασα στο XDA και συμμετειχα, προκειται περι hardware και οχι τοσο software ρυθμισεων.

Οποια fix υπαρχουν για το συγκεκριμενο κινητο, ειναι "placebo" αφου αφορουν το assisted-gps ... που σημαινει συνδεση data. Αυτο για μενα ειναι αχρηστο, αφου το GPS υφισταται οταν ειναι πληρως αυτονομο, αλλιως τι να λεει...

Κυνηγησε το με εγγυηση οσο προλαβαινεις. Εαν εισαι απο Αθηνα, καλο ειναι να πας ο ιδιος στην εταιρεια που εχει αναλαβει το σερβις και να τους το δειξεις ο ιδιος σε επιτοπου δοκιμη, αλλιως μπορει και να σου πουν οτι "ειναι φυσιολογικο" , οπως ειπαν σε 'μενα οταν δεν συνδεοταν αυτοματα σε wifi, ενω εφτανα διπλα απο το ρουτερ επιστρεφοντας απο τη δουλεια και το κινητο απο μονο του δεν εκανε connect ποτε μα ποτε.

Καλησπέρα

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Αν ειναι δυο χρόνια η εγγυηση ναι ειμαι μεσα στα όρια αλλιως ......

Απο οτι εχω διαβάσει αρκετα p970 εχουν πρόβλημα gps, την επόμενη εβδομάδα πάμε λοιπον στο service.Με την απάντηση τους θα ενημερωσω το forum για κάθε ενδιαφερόμενο.

Καλησπέρα

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Αν ειναι δυο χρόνια η εγγυηση ναι ειμαι μεσα στα όρια αλλιως ......

Απο οτι εχω διαβάσει αρκετα p970 εχουν πρόβλημα gps, την επόμενη εβδομάδα πάμε λοιπον στο service.Με την απάντηση τους θα ενημερωσω το forum για κάθε ενδιαφερόμενο.

Εαν πας αυτοπροσωπως στο σερβις και κανεις ελεγχο εκει (σε ανοιχτο χωρο) με την παρουσια σου μαλιστα και αποδειχθει οτι το GPS δεν λειτουργει ΚΑΘΟΛΟΥ ... ισως και ΑΝ στο αλλαξουν.