Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 μολις εβαλα την nova.8 custom rom..απιστευτη αισθηση!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jipakos Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 δεν φτιάχνεις και έναν "οδηγό"....;):clap: Παράθεση http://www.texnikiekpaideysi.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 δεν ειναι κακη ιδεα..απλα σκεφτομαι μηπως υπαρχει καπου μεσα σε ολες τις σελιδες και δεν τον εχω δει και επαναλαμβανομαι! :P btw θα κατσω να κανω εναν προχειρο "οδηγο" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 (edited) "οδηγός" για custom rom.. nova 8 έχουμε και λέμε.. Βήμα 1ο: Update firmware to V10B open europe (τουλάχιστον αυτήν είχα εγώ) αρχικά να αναφέρω πως δεν κατάφερα να κάνω update με τον τρόπο στην πρώτη σελίδα(χωρίς να θέλω να πω ότι δεν λειτουργεί.. οπότε παραθέτω την σελίδα στο xda που είναι με περίπου ίδιο τρόπο απλά είναι πιο αναλυτικά (κατά την γνώμη μου..).. οδηγός update firmware στον παραπάνω οδηγό έβαλα την έκδοση V10B open europe η οποία ήταν και η μοναδική που κατάφερα να rootάρω...και την βρήκα εδω γίνει όπως ακριβώς τα λέει ο οδηγός είναι πολύ εύκολο και γρήγορο... Βήμα 2ο: Root για V10a V10b ακολούθησα τον οδηγό rootαρίματος που υπάρχει στην πρώτη σελίδα (by giespi ) 1)Κατεβάζουμε την εφαρμογή Gingerbreak APK απο εδώ 2)Την βάζουμε στην κάρτα μνήμης SD 3)Από ρυθμίσεις-εφαρμογές τικάρουμε Άγνωστες προελεύσεις 4)Από ρυθμίσεις -εφαρμογές-ανάπτυξη τικάρουμε Εντοπισμό σφαλμάτων 5)Ανοίγουμε την εφαρμογή polaris που είναι file manager 6)Εγκαθιστούμε την εφαρμογή Gingerbreak APK 7)Πατάμε το κουμπί για root 8 )Το Optimus Black κάνει επανεκίννηση και είναι rooted επίσης πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία...να σημειώσω πως στο παραπάνω βήμα αντί για το polaris (που δεν το έχω δοκιμάσει) χρησιμοποίησα το Astro file manager Βήμα 3ο: ClockworkMod με rom manager 1) εγκαθιστούμε από το android market το πρόγραμμα rom manager (free) 2)ανοίγουμε την εφαρμογή 3)ενώ ήμαστε συνδεδεμένοι σε wifi πατάμε την πρώτη επιλογή που λέει flash clockWorkMod(CWM) recovery 4)περιμένουμε μέχρι να κάνει την εγκατάσταση 5)μετά πρέπει να γράφει από κάτω current recovery : ClockworkMod 5.0.2.6 τότε τελειώσαμε και με αυτό... Βήμα 4ο: Εγκατάσταση Custom Rom Nova-eight.zip 1)κατέβασα το nova eight από το site 2)αφού κατέβει το αφήνουμε σε μορφή zip και το περνάμε όπως είναι μέσα στην sd κάρτα μας 3)μετά πάμε στο κινητό, ανοίγουμε το rom manager που εγκαταστήσαμε στο προηγούμενο βήμα και πατάμε reboot into recovery->ok 4)όταν θα είναι σε "recovery mode" χρησιμοποιούμε μόνο τα κουμπιά έντασης για πάνω κάτω και το Power button για "οκ" 5)σε recovery mode πάντα επιλέγουμε "install zip from sd card" 6)βρίσκουμε το αρχείο που αποθηκεύσαμε πιο πριν "nova eight.zip" και το επιλέγουμε με το power button 7)μετά θα μας βγάλει μια λίστα με πολλά "no" εμείς θα βρούμε το "yes install nova-eight.zip" και θα το επιλέξουμε.. 8)περιμένουμε να τελειώσει το install 9) επιλέγουμε το reboot..θα κάνει λίγη ώρα (2-3 λεπτα) 10) κάνουμε ακόμα ένα reboot μόνοι μας για να γίνουν οι υπόλοιπες ρυθμίσεις... το 4ο βήμα είναι όλο "μετάφραση" απο εδώ τέλος να αναφέρω ο,τι δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει κίνδυνος για τα παραπάνω καθώς εγώ δεν αντιμετώπισα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα...... επίσης ένα ευχαριστώ σε όσους έχουν κάνει τους οδηγούς και στους moderator του φόρουμ που βοήθησαν και τα έβαλαν στην πρώτη σελίδα.. ελπίζω να βοήθησα και να φανεί "εύκολο"... αν κάποιος κολλήσει κάπου μπορεί να με ρωτήσει καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν.. p.s.: εχω την εντύπωση ότι όποιος είναι ήδη root μπορεί να ξεκινήσει από το 3ο βήμα χωρίς να είμαι σίγουρος...όποιος δοκιμάσει μπορεί να μας πει..! Edited November 16, 2011 by Red_Tiby Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_box2 Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 Παιδια καλησπερα σας.Μολις πειρα στα χερια μου ενα Lg optimus 970 ειχε ελληνικα και κατι apps μεσα.και λεω δεν το κανω ενα ρεστορ να το αρχισω απο την αρχη(ηταν μεταχειρησμενο) και το εκανα και χαθηκε και η ελληνικη γλωσσα.και επειδη ειμαι και αρχαριος σε adroid μηπως μπορειτε να βοηθησετε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 (edited) settings -->γλωσσα και πλητρολογιο (language and keyboard!?)--->choose language και εκει θα βρεις τα ελληνικα Edited November 16, 2011 by Red_Tiby Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_box2 Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 Ναι το εψαξα δεν ειμαι και τοσο αρχαριος.αλλα δεν την εχει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 οκ..αλλη μια ενημερωση επειδη δεν ξερω πως το ψαχνεις...ειναι προς το τελος και λεει "Ελληνικα" οχι "Greek" το λεω επειδη και εγω ετσι την ειχα πατησει με το xperia mini και νομιζα οτι δεν ειχε ελληνικα..το εψαχνα ως greek.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_box2 Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 προς το τελος εχει κατι κινεζικα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 εκει λιγο πιο πριν.. ενα scroll πιο πανω!αλλα για να μην το βλεπεις μαλλον δεν το εχει oπως προ ειπες.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_box2 Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 Και τωρα τι κανω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 δοκιμασε να κανεις το πρωτο βημα απο τον πιο πανω οδηγο !ενα update με οποιο firmware θες...και οταν ζητηθει να επιλεξεις γλωσσα βαλε την ελληνικη!αν δεν βαριεσαι σαφως :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jipakos Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 ευχαριστούμε πολύ... για τον οδηγό... με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω και εγώ την NOVA:rolleyes: Παράθεση http://www.texnikiekpaideysi.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2011 ελπίζω να είναι κατανοητός...όταν το κάνεις ενημέρωσε μας!!και για όταν το κάνεις καλή επιτυχία ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_box2 Δημ. November 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2011 Παιδια τελικα δεν καταφερα κατι να κανω.με το μονο που αλλαξα γλωσσα ηταν με ενα app απο το market.Παντος ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aris_volos Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 παιδια καλησπερα ! Βαλτε την τελευταια cyanogenmod 7 το κινητο παει σφαιρα! Δουλευουν ολα αψογα! Παράθεση nokia 3310 - nokia 5130 - sharp gx 25 - k750i - nokia e66 - nokia 5800 - motorola milestone - htc desire-iphone 3gs - ideos x5 - lg optimus black - lg optimus 2x - iphone 4 16gb - galaxy s2 - 4s - s3 - iphone5 - lg g2 - lumia 1020 - note 2 - note 3 - 5s - iphone 6 (asus fonepad 3g 8gb) - lg v10 black - s7 edge Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vlachaquito Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 απο καταναλωση μπαταριας πως παει?? δεν ειναι καλυτερα να περιμενουμε την επισημη ginger? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agligoros Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 απο καταναλωση μπαταριας πως παει?? δεν ειναι καλυτερα να περιμενουμε την επισημη ginger? απο καταναλωση μπαταριας ειναι αστα να πανε... ακομα δεν ειναι ετοιμη η CM για καθημερινη χρηση.μπορει το τηλεφωνο να παει σφαιρα αλλα απο μπαταρια 0. η ΝΟVA v8 ειναι μακραν η καλυτερη μεχρι στιγμης κ ας ειναι 2.2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_box2 Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 Παιδια κατεβασα αυτην την εφαρμογη και μου λεει οτι θα λειτουργει μεχρι τισ 25/11/2011 τι κανω?Εαν δεν γινετε κατι χωρις πληρωμη τοτε μηπως ξερετε κανενα αλλο gps προγραμμα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aris_volos Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 απο καταναλωση μπαταριας ειναι αστα να πανε... ακομα δεν ειναι ετοιμη η CM για καθημερινη χρηση.μπορει το τηλεφωνο να παει σφαιρα αλλα απο μπαταρια 0. η ΝΟVA v8 ειναι μακραν η καλυτερη μεχρι στιγμης κ ας ειναι 2.2. η Nova καλη αλλα πολλα κοληματα δεν ξαναγυρναω σε 2.2 κ επειδη ασχολουμαι πολυ με το σκαλησμα του κινητου (παιχνιδια,ταινιες κτλ.)με την cyanogenmod ελυσα ολα τα προβληματα που ειχα και μια χαρα παει η μπαταρια! Εχεις δοκιμασει το τελευταιο update? Παράθεση nokia 3310 - nokia 5130 - sharp gx 25 - k750i - nokia e66 - nokia 5800 - motorola milestone - htc desire-iphone 3gs - ideos x5 - lg optimus black - lg optimus 2x - iphone 4 16gb - galaxy s2 - 4s - s3 - iphone5 - lg g2 - lumia 1020 - note 2 - note 3 - 5s - iphone 6 (asus fonepad 3g 8gb) - lg v10 black - s7 edge Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agligoros Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 η Nova καλη αλλα πολλα κοληματα δεν ξαναγυρναω σε 2.2 κ επειδη ασχολουμαι πολυ με το σκαλησμα του κινητου (παιχνιδια,ταινιες κτλ.)με την cyanogenmod ελυσα ολα τα προβληματα που ειχα και μια χαρα παει η μπαταρια! Εχεις δοκιμασει το τελευταιο update? στο #19 ειμαι με το kernel nova7 tou knzo κ απο μπαταρια χαλια μαυρα.το αφησα χθες το βραδυ με 20% μπαταρια σε plane mode αλλα με το wifi ανοιχτο κ το πρωι ηταν νεκρο.χωρια που εχει κ πολλα bugs ακομα. περιμενω να βγει καμια ποιο σταθερη cyanogenmod κ κατι ειπαν οτι σε λιγο θα εχουμε κ ICS οχι απο lg.h lg ακομα λεει ψεματα στον κοσμο για την GB.μια θα βγει σεπτεμβριο μια οκτωμβριο κ το δουλεμα καλα κρατει!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vlachaquito Δημ. November 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2011 μπα, την περιμενουμε την gb την αλλη εβδομαδα. εχει ηδη βγει σε 2x και 3d, οι επομενοι ειμαστε εμεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YannisB99 Δημ. November 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2011 Γεια σας. Το κινητό το έχω εδώ και τρεις μήνες περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο που με χαλούσε πολύ.. πολύ όμως, ήταν το ότι παρουσίαζε καποια lag- κολλήματα κατά την εγγραφή βίντεο. Περίμενα λοιπόν την αναβάθμιση σε 2,3 μήπως και διορθωθεί. Είχα όμως διαβάσει και στο XDA ότι ίσως είχε να κάνει με την κάρτα μνήμης. Χτές λοιπόν μου παρουσίασε πρόβλημα λέγοντας πως η κάρτα μνήμης ήταν κατεστραμένη. Μπόρεσα με ένα Card reader να αντιγράψω τα περιεχόμενα της στο PC, και ήμουν έτοιμος να την κανω format- διαμόρφωση μήπως και αρχίσει να την βλέπει πάλι το κινητό. Στις επιλογές υπήρχε η δυνατότητα για 2024, 4048, μεχρι και 64ΚΒ. Ειπα να δοκιμάσω στα 2024 και μετά ξαναπέρασα τα περιεχόμενα που ειχα αντιγράψει στο PC. Όλα καλά μόνο που στην εγγραφή βιντεο κολλούσε πολύ περισσότερο. Ετρεξα και το Antutu benchmark και μου έβγαζε ταχύτητα read στην SD 10 MB/sec και write 2,3MB. Να μην σας κουράζω πολύ ... Με αρκετές δοκιμές κατέλληξα να κάνω format στην κάρτα στα 32ΚΒ. Στο Antutu ταχύτητα read στην SD 9,8 MB/sec και write 8,1 MB.Το βίντεο δεν κολλάει πλέον και είμαι πολύ χαρούμενος για' αυτό και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Να προσθέσω μόνο πως κατέβασα και το fast restart widget και τις τελευταίες δοκιμές τις έκανα αφού πρώτα το έτρεχα για να ελαφρύνει η μνήμη. Δέν είμαι σίγουρος αν κάνει κάτι, το λέω επειδή ειχα δοκιμάσει αρκετά από αυτά και έχω άποψη. Η διαφορά με το format προέκυπτε ετσι κι αλλιώς εγώ ήθελα καθάρισμα της μνήμης για πιό σωστές μετρήσεις. Αυτά από μένα παιδιά. Τώρα στην αναμονή της αναβάθμισης αν και τώρα το κινητό αποδίδει παντού τέλεια και δεν πιστεύω να έχω κάποια σημαντική πλέον βελτίωση. Ισως λίγο στην μπαταρία.. θα δούμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dekoz Δημ. November 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2011 Σκεφτομαι να αγορασω το Optimus Black / white απο καποιο καταστημα, το οποιο τα φερνει μαλλον παραεισαγωγης. Εχω τον εξης ενδοιασμο. Αν η ROM δεν ειναι ελληνικη (που κατα πασα πιθανοτητα δε θα 'ναι...) θα μπορεσω να φλασαρω μια ελληνικη μονος μου; Πως θα την κατεβασω; Απο που; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Tiby Δημ. November 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2011 δεν θα χρειαστεί ούτε να φλασάρεις ούτε να ρουτάρεις το κινητό...απλά θα κάνεις ενα Upgrade σε όποιο firmware Ελληνικό γουστάρεις...για το πως και το που..ή διάβασε τον οδηγό στην προηγούμενη σελίδα ή αυτόν στην αρχική σελίδα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts